Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bodybuilding.com sipariş uyarısı;

G_TT_I
04-04-2011, 11:05
Bodybuilding.com’dan sipariş geçmek isteyenler için uyarı niteliğinde bildiğim, bir konuyu paylaşmak istiyorum.

Ben 300-400us değerinde sipariş geçtim ve bunu posta servisi ile aldım, posta servisinde gönderi takip numarası olmadığı için haftalarca sipariş ortada olmuyor, posta servisi kesinlikle daha önce yurt dışı gönderisi görmemiş gibi davranıyor :mad:, aslında gönderi tr’ye giriş yapana kadar takip edilebiliyor son ülke almanyadan çıkış yaptığı anda mal kayıplara karışıyor.
Uzun süre sonra ihbarname gelince posta servisine gittim, şanslıydım benden önce millet vekili yada konsolos gibi birinin oğlu çalışanı yollamış sırada beklerken baktım adam elinde bb.com kutularıyla çıkıyor arada bende kaynadım :)

FEDEX’e gelince tam bir sıkandal, tracking number’da paket henüz Tr’ye gelmeden malınız takıldı diye mail geliyor :) gönderi kodu ile bakınca ürün teslim edildi görünüyor fedex orada kasıt ordino diyor, bu fedex’in sürekli yaptığı bir durummuş.
bb.com çok daralınca kontrol ettik malı teslim aldınız diyor.
Fedex’i arkadaşım adına bende aradım bb.com adını hangi çalışan duyduysa konuyu bizzat biliyorlar, artık ezberlemiş durumdalar. Burada terk edilmiş binlerce kutu var deniyor.
Bodybuilding.com ismi fedexde okadar bilindik ki gönderi daha gelmeden takılıyor, yasaklı- izne tabi mal sınıfında geliyor. Denemek lazım ama bb.com'dan tshirt sipariş etseniz daha Türkiye girişi olmadan takılabilir :hahaha:

Bb.com inanılmaz müşteri yanlısı yardım sever geri ödeme yapılacak gibi boş mailler atıyor :icon13: ama tabi ki hepsi yalan ve hikaye, malın geri gitmesi için gerekli konşimento ücretini onlar ödeyeceği için size ‘’ürünler antrepomuza geldiğinde malın parasını geri ödeyeceğiz.’’ Diye mail atmaya devam ederken sizden gizli olarak, fedex’e ürün ile hiçbir bağlantımız yoktur alıcı tarafından gümrük işlemleri yapılmaz ise malın imhasını istiyoruz şeklinde talep’de bulunuyorlar. Böylece paypal ile ödeme yapmış olsanız bile para direk çöp oluyor.

Özet; fedex ile hiç şansınız yok gibi, posta servisinde ise mal heran kaybolabilir yada kontrol memurunun insafına kalınmış durumda.

bb.com adı öğrenilmiş durumda kesinlikle başka firma ile çalışın mutlaka paypal ile ödeme yapın.:icon_tup:
Aslında gelen çoğu ürün Türkiye’de satılıyor yani tarım ve köy işleri bakanlığı izni var, bu izin numaralarını bilenler, yada bu şekilde gönderisi takılıp tarım ve köy işlerinden izin alanlar yasal evrakları paylaşırsa, en azından belirli ürünleri getirebiliriz.

Uzun oldu kusura bakmayın, eğer bu şekilde şikayeti olan varsa facebook grup filan kurup milleti uyandırabiliriz.
Sipariş geçilebilecek uygun firmalarıda bu başlık altında paylaşırsak iyi olur.

zeuss
04-04-2011, 11:41
bb. den uzun zamandır alışveriş yaparım , kanun gereği 150 Euro değerindeki faturalar gümrüksüz geçmektedir ama sizin meblağlar fazla ve bu yüzden gümrüklerde takılmaktadır. Tabii fedexte bu malın ithalatını yapabilmek için beyanname ordino vs. ücretler talep eder.malını bu paraları ödemek istemeyenler de orada terk eder ve 45 gün sonra devlet malı olur.Devlette imha eder. Ürünlerimi sürekli fedex ile alırım pahalıdır bilirim ama kapıma teslim ederler. Bayram ve yılbaşı öncesi yasa gereği 300 Euro alışveriş imkanı verilir. Tatilllerden 10 gün önce ve 10 gün sonrası için geçerlidir. Halen hiçbir ürünüm takılmış değil.

BaDCaT
04-04-2011, 11:48
artık 150euro vs olması değişmiyor supplement olduğu için gelmiyor...yasak çünkü

NeiTH
04-04-2011, 22:57
Bazi urunlere artik hukuksal olarak ticaret olarak bakiyorlar...
Malesef bunlara Spor cu gidalari da dahil...
Nedeni bu urunlerin distribitorlerinin baskisidir...
Ilerde ne olur bilemem ama USA dan ark in falan gelirken bavul icine 1 urunden 1 tane olmak sarti ile koyarsa ve mebla olarak cok fazla urun getirmezse problem cikmiyor...
Bavulla bile soksan atiyorum 5 kutu Hydroxycut al, adamlar direk ticaret diyor... ;)

ocean0636
05-04-2011, 06:53
Gecmis olsun, fiyat farklari nedir bilmiyorum fakat ben Tr'den alma taraftariyim.
İhtiyac duydugum urunleri buddyvitamin.com dan aldim 1 gun sonra kapimda kargocuya odemesini yapip teslim aldim. Tavsiye ederim :)

utkuselamoglu
05-04-2011, 07:16
gıda ürünlerinde tarım ve köy işlerinin onayı verekiyor. eğer şirket isen gene bu onay olarak alıyorsun ama bu onay aynı tür malzeme için 1 kere alınır. yüksek meblalarda gümrükte her şey kalır.

miniks
05-04-2011, 07:16
Şikayet eden distrubutorun

Kendi malları bile Gümrükte kaldı :)

Adam kendi kendini şikayet etti yani

Bu yüzden bunlara takılmayın artık TR ye kendiniz supplement sadece yurtdışından gelecekler ile getirebilirsiniz

Sercan Keklik
05-04-2011, 10:35
BB den ürün aldım bı keresınde ve one night kargo tercıhı ıle aldım! ekstra dünya para ödedim..

adamlar new yorkta verendaya bırakıp gıtmısler adamları arıyosun bızı ılgılendırmez dıyo :) bu kadar komik şey olamaz..

teggy
05-04-2011, 12:45
BB comdan almak hata zaten son 2 senedir mimli olası gumrukte takılıyor. Wheyi bile yurtdısından alıyorum aynı fiyata gelmesine rağmen tr deki distributor kazanmasın diye, sırf gıcıklıgına :). Hiç takılmadı simdiye kadar...

G_TT_I
05-04-2011, 19:47
Yanlış anlaşılma olmasın; Benim posta ile gelen 400us'lik siparişimi rahatça teslim aldık,
şiparişi arkadaşım adına geçmiştim 400us olmasının sebebi gerekli izinler ve gümrük masrafları fazla olur hiç olmazsa değsin diye yaptık.

Fedex ile daha Türkiyeye giriş yapmadan takılan mal 1 vitamin 1 amino 40us + 30-40us' de gönderi ücreti yani toplam 70us mal ve kargo toplamı....

kumpas durumu var bile denebilir bb.com mimli fedex hermalı teslim etti gösteriyor böylece hak idda edilemiyor.

Farklı sitelerden posta ile getirilebiliyor.
TR hem çok daha farklı hem her ürün yok hemde kesinlikle söyleyebilirim, ABD'den gelen optimum whey ile Türkiye bayii'den alının optimum whey kesinlikle aynı değil, kutu da farklı fakat seri no'lar aynı.

Sercan Keklik
05-04-2011, 20:47
ABD'den gelen optimum whey ile Türkiye bayii'den alının optimum whey kesinlikle aynı değil, kutu da farklı fakat seri no'lar aynı.

evet farklı usa dan alınan optimumlar, muscletech gıbı naylon kaplama kutuda gelir plastik üzerıne naylon kaplı. türkiyede satılanların kutuları cok dandık

kinyas
03-01-2014, 12:37
arkadaşlar bu bahsettiğiniz gümrükte takılma vs sıkıntıları hala devam ediyor mu? Türkiyede ki ürünlere güvenim yok içerik olarak yurtdışında aynı ürünlerin tad ve etki olarak çok farklı olduğu söyleniyor bi çok yerde. Alıpta soru işaretleriyle kullanmak tam bir kabus vücudumuza aldığımız bişey sonuçta :) konuyu hortlattım bu arada ilgili arkdaşlar kim bilir nerelerde şimdi :)

yearone
03-01-2014, 12:47
Gözden kaçmazsa %99 takılır. Sonra bi ton uğraşırsın. İşi çok sıkı tutuyorlar.

stlegal
03-01-2014, 12:48
malesef suplementler hala yasak burdan temin yoluna bakın güzel fiyatlara nette var reklam olmasın

miniks
03-01-2014, 13:17
USA den gelcek tanıdığın varsa onun adresine göndert bavulunda getirsin başka iekilde her türlü takılır geçmesi imkansız

Onrcn
03-01-2014, 13:25
bb. den uzun zamandır alışveriş yaparım , kanun gereği 150 Euro değerindeki faturalar gümrüksüz geçmektedir ama sizin meblağlar fazla ve bu yüzden gümrüklerde takılmaktadır. Tabii fedexte bu malın ithalatını yapabilmek için beyanname ordino vs. ücretler talep eder.malını bu paraları ödemek istemeyenler de orada terk eder ve 45 gün sonra devlet malı olur.Devlette imha eder. Ürünlerimi sürekli fedex ile alırım pahalıdır bilirim ama kapıma teslim ederler. Bayram ve yılbaşı öncesi yasa gereği 300 Euro alışveriş imkanı verilir. Tatilllerden 10 gün önce ve 10 gün sonrası için geçerlidir. Halen hiçbir ürünüm takılmış değil.

gecen sene 75 ti? bu sene 150 mi oldu ?

stlegal
03-01-2014, 13:36
beyler boşuna insanlara umut vermeyin şansa geçen ürün herkese geçicek değil kesinlikle bu konuda ciddi tedbir var suplement parfüm ve cep telefonu bu 3 üne hiç bir şekilde geçit yok..şansa geçer ayrı..