Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cupra için coil ve jant önerileriniz ?

arfy
05-04-2011, 22:39
aracıma coilover düşünüyorum görüşlerinizi almak istedim .. fiyat/performans olarak hangisini önerirsiniz acaba ? ayrıca hafif 18'' jant önerilerinizide alırsam sevinirim.. tabiki görsellik de önemli bu arada .. advan RS baktım falan fiyatlar biraz yüksek geldi .. 2.el uygun bulabilirsem olur veya şuda olur diyeceğiniz bir jant varsa memnun olurum...
5x112 18'' jant ebatı ..

araç 2009 model ..

pesimist206
05-04-2011, 22:53
bbs motorsport bronz renk dusunebılırsın bnce abcm kukta vardı sanırım gayet hos gorunuyordu ...... coılde kw fıyat performans bakımından mantıklı bı tercıh olur dıye dusunuyorum =)

edit: hafıflıgı goz onunde bulundurmadan yorum yptım bbslerın kılosu hakkıda bılgım yok :)

aybarsdnr
05-04-2011, 23:13
bbs ler ağır jantlar..kilosunu tam olarak bilmiyorum ama ben olsam oz superturismo düşünürdüm..ultraleggera takanlar da takanlar var ama bence evo subaru tarzı araçlara daha çok yakışıyor

arfy
06-04-2011, 02:21
superturismo ben sevmiyorum açıkcası .. 2.el keseme uygun orijinal advan RS bulsam alabilirim belki..
belki ultraleggera olabilir.. kilolarına bakiyim bi .. RS daha güzel durucaktır orası kesinde .. bi yandan da coiloverlara bakıyorum ..

Jam da Joker
06-04-2011, 02:26
K&W Variant 3 kullanıyorum çok memnunum..
Coilover olarak fiyat performans demişsin variant 3 pahalıdır 3.600 tl olması lazım ama variant 2 alabilirsin yada sertlik ayarı olmasın sadece yükseklik alçaklık yeter dersen variant 1..
Jant olarakta Team Dynamics Pro 1.2 düşünebilirsin yurt dışında çok yaygın olarak kullanıyor Cupracılar 9 kg tanesi bizim jantlar 12 kg yani totalde 12 kg atarsın yürüyenden..
Hafiflik olarak Ultraleggeralarda hafif ama bizim araçlara pek yakıştırmıyorum..
Advan güzel seçim olur..

Gokhan43
06-04-2011, 02:27
Coilover olarak KW V2 imkan varsa hiç düşünmeden V3 derim :) Jant olarak zevk renk işi ama BBS CK'lar nokta oluyor bence :)

Jam da Joker
06-04-2011, 02:28
Coilover olarak KW V2 imkan varsa hiç düşünmeden V3 derim :) Jant olarak zevk renk işi ama BBS CK'lar nokta oluyor bence :)

BBS CK güzel ben KUK dakileri alıp takmıştım satılmadan önce gerçekten güzel duruyor fakat ET si uymadığından sürtme yapmıştı uygun ET bulunursa sorun olmaz fakat CK lar hafif değil orjinal ile aralarında 1 kg var yada yok..

Gokhan43
06-04-2011, 02:37
BBS CK güzel ben KUK dakileri alıp takmıştım satılmadan önce gerçekten güzel duruyor fakat ET si uymadığından sürtme yapmıştı uygun ET bulunursa sorun olmaz fakat CK lar hafif değil orjinal ile aralarında 1 kg var yada yok..

Cem amaç performans ise tabi ki hafif jant ön planda olmalı ama görsel olarak çok iyi olsun 1 boy yavaş olayım düşüncesi varsa araç sahibinin uygun ET'li bir CK bence çok güzel olur diye düşünüyorum :rolleyes:

_muhaRRem
06-04-2011, 02:42
bence s2000 al :)

arfy
06-04-2011, 02:53
K&W Variant 3 kullanıyorum çok memnunum..
Coilover olarak fiyat performans demişsin variant 3 pahalıdır 3.600 tl olması lazım ama variant 2 alabilirsin yada sertlik ayarı olmasın sadece yükseklik alçaklık yeter dersen variant 1..
Jant olarakta Team Dynamics Pro 1.2 düşünebilirsin yurt dışında çok yaygın olarak kullanıyor Cupracılar 9 kg tanesi bizim jantlar 12 kg yani totalde 12 kg atarsın yürüyenden..
Hafiflik olarak Ultraleggeralarda hafif ama bizim araçlara pek yakıştırmıyorum..
Advan güzel seçim olur..
uygun advan bulsaydım olurdu ama onun uygunuda çok para .. sıfırları araba parası zaten biraz hayal kalıcak görünen o ki .. kw alırsam v2 alırım kesinlikle .. veya 3 .. en azından 1 değil :D 2 ile 3 arasında kamber olayı farkımı var sadece ? jant işini biraz daha bakıcaz artık ..

Cem amaç performans ise tabi ki hafif jant ön planda olmalı ama görsel olarak çok iyi olsun 1 boy yavaş olayım düşüncesi varsa araç sahibinin uygun ET'li bir CK bence çok güzel olur diye düşünüyorum :rolleyes:
valla 1 boy hızlı olsun biraz daha çirkin olsun :p şaka bi yana hem güzel olsun hem hafif aradığım ortasını yakalayabilmek :)

bence s2000 al :)
valla o başka bahara kaldı .. :D

arfy
06-04-2011, 18:05
jant için biraz daha bakınıcaz fakat coil olarak kar aklımda şuan 2 seçenek var .. H&R yükseklik&alçaklık ve sertlik&yumuşaklık ayarlı .. önler 7,5 8 cm kadar arkalar 6 6,5cm kadar basıyormuş.. 2500-2600 tl civarı .. birde jdm worksden xyz olabilir .. genel olarak biliniyor zaten xyzler .. kamber amortisör sertliği yay sertliği cart curt ve varsa işte .. 2300 tl denildi telefonda 15-20 güne gelirmiş.. 2si arasında kararsız kaldım açıkcası ..

VteC_MaNiaC
06-04-2011, 19:16
jant için biraz daha bakınıcaz fakat coil olarak kar aklımda şuan 2 seçenek var .. H&R yükseklik&alçaklık ve sertlik&yumuşaklık ayarlı .. önler 7,5 8 cm kadar arkalar 6 6,5cm kadar basıyormuş.. 2500-2600 tl civarı .. birde jdm worksden xyz olabilir .. genel olarak biliniyor zaten xyzler .. kamber amortisör sertliği yay sertliği cart curt ve varsa işte .. 2300 tl denildi telefonda 15-20 güne gelirmiş.. 2si arasında kararsız kaldım açıkcası ..

kamber olayı önemli ilerde bi offstli jant taktın kamber vermen gerekir :)

__FrK__
06-04-2011, 19:18
gayet temiz durumda lastikli 18'' bronz advan rs var replika düşünürseniz bilgilerini alıyım

arfy
06-04-2011, 19:38
saol hocam , replika düşünmüyorum.. bugün fiyatlarını iyice öğrendikten sonra orijinallerinede soğudum :D bendede eski aracımdan kalma 17'' replika bronz var fakat buna replika düşünmüyorum dediğim gibi

Schumi
06-04-2011, 21:14
Ben KW seven birisi değil. Teknoloji olarak Koni ile ortak. Koni amortisör kullanıyor kısacası. H&R ise Bilstein ile ortak. O yüzden ben H&R öneririm. Yol kullanımı için oldukça güzel bir seçim olur.

arfy
06-04-2011, 23:15
kamber olayı önemli ilerde bi offstli jant taktın kamber vermen gerekir :)
ofsetli jant gibi bi düşünce yok şuan planlarımda :) tabi kamber özelliği olursa hayırda demem ama şuan H&R ve xyz arasında kararsız kaldım..

Ben KW seven birisi değil. Teknoloji olarak Koni ile ortak. Koni amortisör kullanıyor kısacası. H&R ise Bilstein ile ortak. O yüzden ben H&R öneririm. Yol kullanımı için oldukça güzel bir seçim olur.

bunu bilmiyordum açıkcası .. H&R kötü değildir ozaman.. xyz ile ilgili bilgisi olan varsa biraz daha bilgi alsam iyi olucak .. avantajı dezavantajı gibi .. kalitesi vs .. duruma göre xyz veya h&R olucak sanırım..

Selcuk_RoL
06-04-2011, 23:21
banada bi coıl be :D:D babana 2 lira fazla de:D:D

arfy
07-04-2011, 00:05
banada bi coıl be :D:D babana 2 lira fazla de:D:D

tabi canımmm :D xyz hakkında bilgi günceli .. ayrıca o.z racing sitesinde ultraleggera için kilo bilgilerine baktım gayet tatminkar .. sıfır ucuz veya 2.el temiz bulursam ultraleggera olabilir jant .. photoshopda bi denerim bu gece yada yarın ...

http://i164.photobucket.com/albums/u34/byarfy/Screenshot2011-04-07at125633AM.png

iLkay
07-04-2011, 10:10
gayet temiz durumda lastikli 18'' bronz advan rs var replika düşünürseniz bilgilerini alıyım

Hocam ben sana o jantlar icin mesaj atmıstım cok önceden ama bilgi maksadıyla arada görmedin herhalde :)

arfy
22-04-2011, 16:47
XYZ siparişini verdik 1-2 haftaya gelir kısmetse .. izlenimlerimi paylaşırım burdan da