PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor kalitesi olarak hangisi ?

Sayfa : 1 [2]

Berkan
11-04-2011, 03:22
Yanlış anlamışsın abi o kısmı. O ilk maliyetle ilgili yazılan kısıma gel, galiba M3 ile ilgili bir şeydi. Yani bir çok büyük marka çok kaliteli işçilik çıkarır, ama hitap ettiğin kısım değişir. Diyorum ya 1.5dCi motorlar Clio değil de daha pahalı bir arabada olsa o kadar büyük patlama yapar mıydı gibisinden :)

Örnek 209 post gibi sana istinaden yazmadım :) konun kayıcagı yer orası olucak cünkü daldan dala gidiliyo yine :D

Low-Rider
11-04-2011, 07:27
İlk yazdığınız kısım konusunda şöyle söyleyeyim. Evet görünürde dizel yok Accord ve Crv dışında Türkiye'ye giren. Çok da yeni teknoloji sayılmaz evet.. Yalnız dünya genelinde hybrid konusunda en az yakan araç Honda İnsight.. Tam olarak emin değilim ama rekor onda galiba.. 55 mil mi ne gidiyordu 1 galonla yakıtla.. Dediğim gibi, Honda'nın kendi mühendislerinin olduğu bir videoda da var, biz şu anda petrolün geleceğini bildiğimiz için yaklaşık 10 yıldır hybrid, elektrik, hidrojen üzerine çalışıyoruz diyorlar. Yani petrol bittiğinde "Hadi petrol bitti o zaman yeni motor üretelim." mantığıyla gidersek olmaz diyorlar. Yani Türkiye'de hybrid yok diye kestirilip atılması gereken bir şey değil bu. :) FCX Clarity de elektrik konusunda çok başarılı bir otomobil mesela..

Hybrid konusunda haklısın , honda toyota senelerdir bu iş üzerinde çalışıyor ama hybrid'in geleceği ne kadar parlak , pek bilmiyorum o konuları.

Belkide zamanı geldiğinde ne biliyim 20 sene sonranın hybrid motoru bugünün vtec motoru gibi olcak rakipleri nal topluycak:D

zıpzıp
11-04-2011, 08:10
ben darısı başınıza derken crx alın turbolayın demedim
o benim hayalimdi ben hayalimi yaptım,senin de hayalin neyse onu yaparsın işallah anlatabildim mi :)

video konusuna gelince biraz kinayeli sormuşsun. video kıstasmı bilmiyorum ama evet deneme videosu yok. ama draglardan birilerinin çektiği videolar var.ben çekmiyorum video.
izmir mahalli draglara girdim 2 kere bi tanesinde birinci oldum yarıştan 10 gün sonra bi kaza yaptım sonra da 2. yarışta gömlek kırdım. talihsiz serüvenler dizisi :)
darton bekliyorum şuan,gelsin rodaj bitsin video eklerim sanırım. gerçi pek sevmiyorum deneme videosu çekmeyi ama kadran videosu falan niyetim var :)

gerçekten çorap sökügü gibi gelmiş geçmiş olsun :)

Evrenoz
11-04-2011, 10:00
sen bunu yazınca sığ olmuyosun. ben benim arabamla ben giderim sen gidemezsin denilincemi sığ olunuyo. ne kadar ilginç.

bazı abartılı honda fanatikleri yüzünden kendi honda araçlarımdan tiksindim. yemin ederim. sanki arkadaşların altında nsx veya s2000 varda dünyaya böyle bi yukardan bakma durumu var.

Hafiften sataşmalı, esprili bir şekilde mesajımdan sonra olayı bireysel olarak algılayıp sen-ben durumuna çekmek sığlıktır. Buna "haha hondaların kaportası da üstüne kuş çıkınca çöküyormuş" desen aynı şekilde cevap vermek olur ve buna birşey demem. Sataşmalar, takılmalar illaki olur ama olayı bireyselleştirmek işi farklı noktaya götürür. Fanatiklere laf ediyorsun da direk fanatiklik yaptığının farkında değilsin.

Sana direk söylenmiş birşey yokken direk üzerine alınıp olayı sen-ben haline getiriyorsun. Sana bireysel olarak "erkan senin araban şöyle de böylede bilmemne" denmediği halde sen direk olarak "evren seninki şöyle böyle" diyorsun. Peki kabul benim arabam 1 saat boyunca 90'ı bile geçemez. Oldun mu mutlu, egon şişti mi? Bak bakayım cebine kaç kuruş zenginleşmişsin? Bak bakayım aynaya boyun uzamış mı?

Burada fanatik kim belli, ben honda kullandığımdan fazla süre renault kullandım. Fanatik olsam renault fanatiği olurum. 30'umu da geçtim, çocukça fanatiklik yapma yaşlarında değilim yani. Koduğumun hondası 100 sat 300'le gitse benim cebime birşey girmez. Araba dediğin şey metal arçası, hondası da ferrarisi de pejosu da. Honda en en süper olsa ne olur, en en *** olsa ne olur? Pejo en rezalet çıksa sana giren çıkan bir şey olur mu? Honda en rezalet olsa bana giren çıkan birşey olur mu? En iyi olsalar kazanacağımız ne olur? Bu gibi gerçekler varken ben olayı manasızsa bireyselleştirmem.

Altımda s2000 olup olmaması da birşey değiştirmez, ne saçma bir yorum bu. s2000 olsa dünyaya yukarıdan bakabilir miyim yani? Yaza alayım bir tane s2000 o zaman, yukarıdan bakarım sana sen de susarsın karşımda. Bu mudur yani? Açık açık s2000'i veya NSX'in olunca dünyaya yukarıdan bakabilirsin diyorsun. Bundan daha sığ bir yaklaşım olamaz. Sahip olduğu metalara göre kişileri değerlendiriyorsun görüldüğü üzere, bu anlayış muhattabım olamaz benim. Ben de bu tarz bir anlayışta insanları gördükçe arabamdan değil de insanlığımdan tiksiniyorum..

Sahip olduğu eşyalarla adam olmaz kimse.. Karşısındakini sahip olduğu mallarla değerlendirmek de ne şekilde bir "adam" 'lıktır sen düşün artık..

TheAce
11-04-2011, 12:39
bu arada peugeot'un hybrid olayına direkt olarak diesel hybridden girmeye çalışmasından ötürü biraz geç kalınma söz konusu... ama diesel ve hybrid bir motor ciddi anlamda güzel olur, şimdi micro hybrid diye start stoplu çıkardılar o kadar etkili değil ama ileride çıkacak...

DENON
11-04-2011, 12:47
bu arada peugeot'un hybrid olayına direkt olarak diesel hybridden girmeye çalışmasından ötürü biraz geç kalınma söz konusu... ama diesel ve hybrid bir motor ciddi anlamda güzel olur, şimdi micro hybrid diye start stoplu çıkardılar o kadar etkili değil ama ileride çıkacak...ileride cıkacakları ileride tartışırız ;) mevcut motor teknolojisi olarak haala pejo denmesine cidden hayretle bakıyorum, pejo kendi motor üretemezken teknolojiyi japonlardan satın alıp işte bakın bız neler yapıyoruz aha işte kıçtan ısıtmalı yok stoplu yok startlı satın alınma teknolojilerle göz boyamaya çalışan bır marka , bız burada motor tartışıyoruz işi kaportaya döşemeye bilmemneye çekmek en büyük sığlık tır, tutturmuşsunuz bır hdı dızel motor , dizel teknolojisinde fabrıkasyon olarak üretilen en saglıklı motor multıjet motor dur kii fırmamızda kullanılan haala motor açılmamış turbo dagıtmamış 400k km de albea vardır , herhangı bır hdı motor 400k km ye gelsin kafamı keserim neyse konu dızel değil konu honda mı peugeot mu :icon_tup:

dragstar
11-04-2011, 13:07
motor kalitesi nedir? dayanıklılıkmı, döküm kalitesimi, finishingmi, görünüşümü, ömürmü, teorik olarak mükemmelikmi? böyle genelleme olmaz en başta

döküm kalitesini konuşursak hondayı bilmemde

bnm kapağımda 3 tane döküm hatası çatlak çıktı :D,

kavga çıksın diye açılan konu amacına ulaşmış kavga çıkmış, konu sahibini amacına ulaştığı için tebrik ediyorum

DENON
11-04-2011, 13:12
motor kalitesi nedir? dayanıklılıkmı, döküm kalitesimi, finishingmi, görünüşümü, ömürmü, teorik olarak mükemmelikmi? böyle genelleme olmaz en başta

döküm kalitesini konuşursak hondayı bilmemde

bnm kapağımda 3 tane döküm hatası çatlak çıktı :D,

kavga çıksın diye açılan konu amacına ulaşmış kavga çıkmış, konu sahibini amacına ulaştığı için tebrik ediyorumkavga neden cıksın ki ?? yada konuda kavgamı çıkmış ?? sadece başka bır konuda 206 gtı ile 110 hp bır cıvıc ı geçmiş olan arkadaşa sankı bugatti veyron geçmiş gibi destek veren bır arkadaşa bazı şeyleri gösterme amaçlı açıldı konu ;)
neden 177 kişi honda dedi de 16 kişi pejo dedi , demekkı 177 kişinin pejonun motor teknolojisinin honda dan daha iyi oldugundan haberi yok , bizlerde öğrenmiş olduk :icon_tup:

TheAce
11-04-2011, 13:24
ileride cıkacakları ileride tartışırız ;) mevcut motor teknolojisi olarak haala pejo denmesine cidden hayretle bakıyorum, pejo kendi motor üretemezken teknolojiyi japonlardan satın alıp işte bakın bız neler yapıyoruz aha işte kıçtan ısıtmalı yok stoplu yok startlı satın alınma teknolojilerle göz boyamaya çalışan bır marka , bız burada motor tartışıyoruz işi kaportaya döşemeye bilmemneye çekmek en büyük sığlık tır, tutturmuşsunuz bır hdı dızel motor , dizel teknolojisinde fabrıkasyon olarak üretilen en saglıklı motor multıjet motor dur kii fırmamızda kullanılan haala motor açılmamış turbo dagıtmamış 400k km de albea vardır , herhangı bır hdı motor 400k km ye gelsin kafamı keserim neyse konu dızel değil konu honda mı peugeot mu :icon_tup:

kafanı kırmaya başlayabilirsin, bu kadar iddalı konuşmanın hiçbir manası yok. benim bildiğim 400.000 km yi aşmış ellenmemiş adam gibi kullanılan peugeot 206 hdilar var.

"teknolojiyi japonlardan almıştır" derken nelerden bahsediyorsun onuda anlamadım, sen motor diyorum diyorsun "hala yok tutturmuşunuz hdi motor diye" diyebiliyorsun misal. dizel motor motordan sayılmaz mı? bi yazdıklarına bak yaşının gerektirdiği gibi birşey tartışacak yada karşılaşıcaksan durmadan şamata yapmaya çalışma insan gibi söylenen şeyleri bir dinle hazmet, japonlar mı kovaladı seni bu kadar fanatilik yapıyorsun? durmadan ortamı germekten başka insanlara laf atmaktan başka bir iş yaptığın yok bakıyorum...

italyan motoru dünyanın en iyi motorudur diyelim, burada peugeot mu hondamı dedin onları karşılaştırıyoruz hani sen diyorsunya döşemeydi bilmemneydi falan????

artı dünyanın en kaliteli en uzun ömürlü en bıd bıd motorlarını honda mı üretiyor da konuşuyorsun???? bu dünyada mercedes diye bir firma var bildin mi?

çocuk gibi tartışma yaratıcaksan durmadan git sohbet bölümüne aç konunu da orda geyik çevirelim, saçma sapan muhabbetler içine çekme insanları

DENON
11-04-2011, 13:30
kafanı kırmaya başlayabilirsin, bu kadar iddalı konuşmanın hiçbir manası yok. benim bildiğim 400.000 km yi aşmış ellenmemiş adam gibi kullanılan peugeot 206 hdilar var.

"teknolojiyi japonlardan almıştır" derken nelerden bahsediyorsun onuda anlamadım, sen motor diyorum diyorsun "hala yok tutturmuşunuz hdi motor diye" diyebiliyorsun misal. dizel motor motordan sayılmaz mı? bi yazdıklarına bak yaşının gerektirdiği gibi birşey tartışacak yada karşılaşıcaksan durmadan şamata yapmaya çalışma insan gibi söylenen şeyleri bir dinle hazmet, japonlar mı kovaladı seni bu kadar fanatilik yapıyorsun? durmadan ortamı germekten başka insanlara laf atmaktan başka bir iş yaptığın yok bakıyorum...

italyan motoru dünyanın en iyi motorudur diyelim, burada peugeot mu hondamı dedin onları karşılaştırıyoruz hani sen diyorsunya döşemeydi bilmemneydi falan????

artı dünyanın en kaliteli en uzun ömürlü en bıd bıd motorlarını honda mı üretiyor da konuşuyorsun???? bu dünyada mercedes diye bir firma var bildin mi?

çocuk gibi tartışma yaratıcaksan durmadan git sohbet bölümüne aç konunu da orda geyik çevirelim, saçma sapan muhabbetler içine çekme insanlarıben sadece anket actım sen bunu bıle hazmedemıyosun , yazılanlarda kımın fanatık oldugu bellı oluyor cok net , neyse konuyu dallanırmanın manası yok yüzyüze bakacaz, demekkı buraya ıkı marka arasında anket açmak cocukca muhabbet oluyosa kımse açmasın ortam gerilmesin :icon_tup:

TheAce
11-04-2011, 13:33
ben sadece anket actım sen bunu bıle hazmedemıyosun , yazılanlarda kımın fanatık oldugu bellı oluyor cok net , neyse konuyu dallanırmanın manası yok yüzyüze bakacaz, demekkı buraya ıkı marka arasında anket açmak cocukca muhabbet oluyosa kımse açmasın ortam gerilmesin :icon_tup:

yazdığımı iyice oku, anketi açtın motor kalitesi olarak hangisi diye,

dizel motor diyorlar, dizeli motordan saymıyor " tutturmuşun dizel" diyorsun.

peugeot-honda yazmışsın ankete; "en kaliteli dizel italyan" diyorsun.

thp benzinli motor üretilmiş bmw-psa ortak kullanıyor "japonlardan çalınma teknoloji" diyorsun.

ben anket açtım bunu hazmedemiyorsun, sen fanatiklik yapıyorsun diyorsun; şu yukarda yazdıklarımdan ötürü bende sana çocukça muhabbet ediyorsun, ortamı durmadan geriyorsun diyorum.

okuman varsa artık 3. kere yazıyorum anla...

DENON
11-04-2011, 13:38
yazdığımı iyice oku, anketi açtın motor kalitesi olarak hangisi diye,

dizel motor diyorlar," tutturmuşun dizel" diyorsun.

peugeot-honda yazmışsın "en kaliteli dizel italyan" diyorsun.

thp benzinli motor üretilmiş bmw-psa ortak kullanıyor "japonlardan çalınma teknoloji" diyorsun.

ben anket açtım bunu hazmedemiyorsun, sen fanatiklik yapıyor diyorsun. bende sana çocukça muhabbet ediyorsun, ortamı durmadan geriyorsun diyorum.

okuman varsa artık 3. kere yazıyorum anla...nedense gerilen bırtek sensın kardeşim , ben hiç gerilmiyorum yada senden daha fazla konu içinde olayı izzeti nefis meselesine getirmedi neyse pejo motoru dünyanın en ıyısı f1 de şampıyonlugu bıle var ok :icon_tup:

TheAce
11-04-2011, 13:42
nedense gerilen bırtek sensın kardeşim , ben hiç gerilmiyorum yada senden daha fazla konu içinde olayı izzeti nefis meselesine getirmedi neyse pejo motoru dünyanın en ıyısı f1 de şampıyonlugu bıle var ok :icon_tup:

öyle birşey demediğimi anlayacak yaştasın, dediğim gibi burası karşılaştırma forumu geyik yapılacak yer değil, ben çok güzel biçimde okuduysan hondanın atmosferik vtec teknolojisinin çok ileri bir teknoloji olduğunu zaten söyledim, üretildiği yıllarda ne gibi güzellikler sağladığını ve ayrıca kullanım ömrü olarak sağlam olduğunuda söyledim.

ama sen diesel teknolojisi olarak psa nın hondadan çok ileride olduğunu anlayamadın, italyan dedin, tutturdunuz dizel dedin dedinde dedin.

birdahada yazmayacağım çünkü cidden bıktım 5 mesajdır aynı şeyleri söylüyorum sende anlamak istediğin biçimde anlayıp işi dalgaya vuruyorsun.

şimdi bir bak istersen kim fanatiklik yapıyor, kim f1 şampiyonu...

doush
11-04-2011, 22:53
Örnek 209 post gibi sana istinaden yazmadım :) konun kayıcagı yer orası olucak cünkü daldan dala gidiliyo yine :D

Benden önceki bir kaç postta sıçramaları gördüm bu da muhtemelen konuya son postum olur.. Kurunun yanında yaş da gitmesin :D

Hybrid konusunda haklısın , honda toyota senelerdir bu iş üzerinde çalışıyor ama hybrid'in geleceği ne kadar parlak , pek bilmiyorum o konuları.

Belkide zamanı geldiğinde ne biliyim 20 sene sonranın hybrid motoru bugünün vtec motoru gibi olcak rakipleri nal topluycak:D

Dünya'da petrol bitmesin de hybrid falan umurumda değil :D Daha hayalleri gerçekleştirmedik, hayaller gerçek olunca çalıştıracak petrol olsun biraz :) Hybrid'in geleceğini ben de bilmiyorum açıkçası.. Bence otomobili ihtiyaç olarak görenlerin alayına elektrikli versinler, biz de tepe tepe kullanalım petrolü :p

E0041
19-04-2011, 21:23
ya varya ilk mesajlarda yazdım hala normal olmayan peco diyen adamlar var

PECO MOTOR ÜRETMİYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR SOKUN ŞUNU KAFANIZA ARTIK ÇOK SÜPER DEDİĞİNİZ MOTORLARIN TÜMÜ GENERAL MOTORDAN GELİYOR HALA PECODA PECO YOK DİZEL YOK BİLMEM NE ÜRETMEDİĞİ MOTORU SAVUNUYORLAR YAW

Not: Küçük yazınca arkadaşlar göremiyor o yüzden büyük punta yazdım.

_FrKn_
19-04-2011, 21:33
ileride cıkacakları ileride tartışırız ;) mevcut motor teknolojisi olarak haala pejo denmesine cidden hayretle bakıyorum, pejo kendi motor üretemezken teknolojiyi japonlardan satın alıp işte bakın bız neler yapıyoruz aha işte kıçtan ısıtmalı yok stoplu yok startlı satın alınma teknolojilerle göz boyamaya çalışan bır marka , bız burada motor tartışıyoruz işi kaportaya döşemeye bilmemneye çekmek en büyük sığlık tır, tutturmuşsunuz bır hdı dızel motor , dizel teknolojisinde fabrıkasyon olarak üretilen en saglıklı motor multıjet motor dur kii fırmamızda kullanılan haala motor açılmamış turbo dagıtmamış 400k km de albea vardır , herhangı bır hdı motor 400k km ye gelsin kafamı keserim neyse konu dızel değil konu honda mı peugeot mu :icon_tup:

peugeotun honda dan iyi motor yaptığını savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.böyle birşey söz konusu dahi olamaz zaten.sadece üstteki kısma yönelik foto koydum.http://i1104.hizliresim.com/2011/4/19/12993.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

E0041
19-04-2011, 21:36
foto güzelde bak DENON abin ne demiş

"motor açılmamış turbo dagıtmamış 400k km de "

Sefa_vts
19-04-2011, 21:39
Hondaya saygım sonsuz özellikle K serisi ve B serisi çok iddialı bloklar..

Ancak genel olarak yağ yakma problemlerini hep merak etmişimdir...

Enteresandır ki tamamen nedenini öğrenmek istediğim bir husus var..

Ben şuana kadar 1 tane 106 gti ın yatak sardığını duydum illaki vardır 10-20 belki 100 tane..

ancak 50 tane hondanın kini duydum,belki sadece 50 dir rakam ama yağ yakmayanını görmedim desem yeridir.. 10 da 3.. Bu illa peugeot olmak zorunda değil,Gsi olur Vvt-i olur her hangi bir ülkeninki olabilir genel bir sebebi var mıdır? Devir dönmek dışında?

_FrKn_
19-04-2011, 21:39
foto güzelde bak DENON abin ne demiş

"motor açılmamış turbo dagıtmamış 400k km de "

firmamızda motor açılmamış 400 k da albea var demiş.400 k km ye gelebilen hdi varsa kafamı keserim demiş.
neyse ben bunu tartışma için koymadım eminimki 400 k km ye gelen sorunsuz hdi lar da vardır.bunu demek istedim.

r1 bülent
19-04-2011, 22:22
Konu saçmalamış honda veya peugeot olsun iki markadaki araçlarında kullanıma göre motor ömürleri değişir 200bin de gtı da gördüm sorunsuz yürüyen 250binde vti da götü tüterek gezicem dersen 500000 bile gidersin böyle saçma bir karşılaştırma olmaz bence :icon13: bazı arkadaşlar stock vti ile rc nin aynı yürüdüğünden bahsetmiş :D:D:D önce yavrusu 205 gti kafa göstersin sonra babası rc le yürüsün tabi stock vti kaldıysa

doush
19-04-2011, 22:23

Ben şuana kadar 1 tane 106 gti ın yatak sardığını duydum illaki vardır 10-20 belki 100 tane..

ancak 50 tane hondanın kini duydum,belki sadece 50 dir rakam ama yağ yakmayanını görmedim desem yeridir.. 10 da 3.. Bu illa peugeot olmak zorunda değil,Gsi olur Vvt-i olur her hangi bir ülkeninki olabilir genel bir sebebi var mıdır? Devir dönmek dışında?

Aşırı yağ yakmanın nedenlerini bilirsiniz, amamotor çok sağlıklı olsa bile yakıyor azıcık yağ.. Nedendir bilmem ama bu bir sorun olarak görülmüyor.. Honda için yağ candır, canandır.. VTEC olan motorlarda yağ yetersizce VTEC açmaz.. Her şey yağ ile çalıştığından olabilir..Yani bunları siz de biliyorsunuzdur da.. Çok sağlıklı motorlar bile çok az oranlarda yağı yakıyor.. Yağına dikkat etmediğiniz taktirde de Honda motorundan herşey beklenir.. Yüksek devir çevirince yaptığınız hatanın size "ohh neyse bir şey olmadı" dönmesi pek ihtimal değil :D

Dou
19-04-2011, 22:26

Belki çok önemsiz görülen bir nokta ama;

Genelde fabrikanın önerdiği aralığın dışında viskozite kullanılıyor bir de bu durum var. Adam 1.6 ies almış hangi marka 10w-60 yağı kullanayım diyor mesela. Bu türdeki soru soranlara tekerleğin icadından başlamak lazım.

Benim arabam 0w-40 yağı 1000 km de 200-300 gram eksiltiyor. Gayette normal bir rakam 9000 çeviren bir araç için. Sadece yağ ısısından tırstığım için 5w-40 a geçeceğim. 2500-3000 km de 1 litre 10w-60 da eksilten var aynı motorda halbuki :)

Doğru kullanım, doğru yağ seçimi, doğru bakımla hiç bişey olmaz sefacım :) Olay biraz da kullanıcıyla alakalı diye düşünüyorum kendi subjektif fikrim.

Bu dediğim tabi ki marka model fark etmeksizin geçerli spesifik olarak Honda'dan bahsetmiyorum.

doush
19-04-2011, 22:30
+ bilmeyen adam araba biraz yağ yakınca 10-60 koyuyor, yağ yakma azalıyor sorun geçti diyebiliyor, sonra ucuz diye tekrar 5-30 a dönünce olaylar kopuyor işte :D Bu tüm otomobiller için geçerli.. Motoru orijinal toplayıp 10-60 la başlıyorlar anlamıyorum neden :D

Sefa_vts
20-04-2011, 08:15
yok yağ seçimi vs değil bence benim anladığım.. 1.4 is de yakıyo 1.5 ex de..

Ama mesela s2000 görmedim o şekilde.. Sübap lastiği felan mı çünkü ciddi olarak çok yağ yakan var.. Kompresyon testinde sıkıntı çıkmıyorsa neyden kaynaklanıyo :D

Ayrıca fabrika değerleri 5w-40 vs demişizde.. 106 da da 10w-60 kullanan 0w-30 kullanan var... O sıkıntı çıkmıyorya(sıkıntı çıkmaz anlamına gelmesin sağlıklı değil) örneğin onu merak ediyorum.. sonuç olarak sadece honda sahipleri değil diğer markalarda da bu tarz bilinçsiz kullanım var..

mmustu
20-04-2011, 08:17
sefa komp oranları konuşur ağaa :D 210

DENON
20-04-2011, 08:32
laa nerden actım bu konuyu allah benım cezamı versin adam gibi bir egomuzu bile tatmin ettirmiyolar, tamam tamam kabul pejonun kendi üretmediği motorlar en yüksek teknoloji ürünü :D

ygtrn
20-04-2011, 10:11
yazılan herşeyi okumadım ama bazı arkadaşlar psa motorlarının ödüllerinden bahsetmiş ama bu ödül o motorun sorunsuz olduğunu göstermez malesef, yanlızca verimliliğini gösterir....

uzun ömürlü motor deyince aklıma yanlızca honda volvo ve mercedes geliyor... hatta özellikle volvo....

arkadaşımın s80 t5 aracına 250bin km'de kompresyon testi yapmıştık ve fabrika verileriyle aynı çıkmıştı :)

doush
20-04-2011, 10:31
yok yağ seçimi vs değil bence benim anladığım.. 1.4 is de yakıyo 1.5 ex de..

Ama mesela s2000 görmedim o şekilde.. Sübap lastiği felan mı çünkü ciddi olarak çok yağ yakan var.. Kompresyon testinde sıkıntı çıkmıyorsa neyden kaynaklanıyo :D

Ayrıca fabrika değerleri 5w-40 vs demişizde.. 106 da da 10w-60 kullanan 0w-30 kullanan var... O sıkıntı çıkmıyorya(sıkıntı çıkmaz anlamına gelmesin sağlıklı değil) örneğin onu merak ediyorum.. sonuç olarak sadece honda sahipleri değil diğer markalarda da bu tarz bilinçsiz kullanım var..

Subap lastiğinden yağ kaçıran çok gördüm olabilir :) Kamer abinin Type-R için söyleyeyim, motor çok sağlıklı ama 200-300 gr yakıyor "Dou "da olduğu gibi..

KingoAtmo
20-04-2011, 10:49
Sorunun yeri burası değil ama ;
12,2 sıkıştırmalı pt52 li bir 106 da nasıl yağ kullanmalı ?

Sefa_vts
20-04-2011, 12:11
Sorunun yeri burası değil ama ;
12,2 sıkıştırmalı pt52 li bir 106 da nasıl yağ kullanmalı ?

segman ne kullanıcaksınız? Çelik segman mı?

BRETE
20-04-2011, 12:45
neden wrc de honda yok ?

DENON
20-04-2011, 13:05
neden wrc de honda yok ?tenezzül etmiyo f1 varken neden zamanında wrc ye girsinki ???
vrc de pejo varda ne oluyo başkasının ürettiği motorla yarış kazansa ne olur :D

DaRkNeSs-
20-04-2011, 13:06
Wrc bir kistassa eger neden formulada yok pejo diye soralim o zaman. Yada pist yarislarinda
Herkesin ilgilendigi bir alan var :)

BRETE
20-04-2011, 13:09
tenezzül etmiyo f1 varken neden zamanında wrc ye girsinki ???
vrc de pejo varda ne oluyo başkasının ürettiği motorla yarış kazansa ne olur :D

böyle bir cevabı bekliyordum ancak bu kadar cevap verebilirsin;)
madem pejo motor üretmiyor neden anket açtın?

motor üreten firmalara karşı anket açsaydın ya mercedes mi hondamı deseydin mercedes'de f1 de var...

zaten motor üretmeyen bir firmaya karşı neden böyle bir anket açtın anlamış değillim anca kendini tatmin etmek derim ben bunun adına film izlemek gibi bişey yapmışın :icon_wack

DENON
20-04-2011, 13:13
böyle bir cevabı bekliyordum ancak bu kadar cevap verebilirsin;)
madem pejo motor üretmiyor neden anket açtın?

motor üreten firmalara karşı anket açsaydın ya mercedes mi hondamı deseydin mercedes'de f1 de var...

zaten motor üretmeyen bir firmaya karşı neden böyle bir anket açtın anlamış değillim anca kendini tatmin etmek derim ben bunun adına film izlemek gibi bişey yapmışın :icon_wackpejo motorunu savunanlar aslında savundukları motorları fanatiği oldukları markanın üretmediğini anlatabılmek için açtım anketi , saolsunlar pejocu arkadaşlar motorlarının general motor üretimi oldugunu bıle bılmıyorlardı emınım kı sızde ben yazana kadar bılmıyordunuz bunu :icon_tup: :D

BRETE
20-04-2011, 13:22
Ya masallah bilmediginde yok herseyi sen biliyon bu kadar insan bilgisiz o zaman anket degilde bu bilgiyi belgeleyen bir konu acsaydın insanlar sana daha saygılı bir sekilde cevap verirdi neden ezme girisiminde bulunuyon anlam veremedim neyse

Low-Rider
20-04-2011, 13:22
Peugot'un motorlarını kim üretiyor , kimden alıyor?

Peugeot dizelleri,cooper ve rc'de kullanılan turbo motor kimin üretimi

16EC813
20-04-2011, 13:24
pug degil mi :D salla gitsin :D

mehzent
20-04-2011, 13:27
100.000 den sonra PSA motorlar çok elimizden geçiyor...
100.000 den sonra Honda motorları hala içimizden geçiyor :)

diger konuda saglam hırs olmus ya :D gti çiçek açar honda vtec açar :P :D :D :D

cok guldum yav :D

JenGoO
20-04-2011, 13:37
100.000 den sonra PSA motorlar çok elimizden geçiyor...
100.000 den sonra Honda motorları hala içimizden geçiyor :)

Hahahahahah super yorum ... :heyoo::D:icon_tup:

cıvıc_power
20-04-2011, 13:40
honda ile pug karşılaştırılamaz bile...! forever Honda ;)

BRETE
20-04-2011, 13:50
Bence burda 14 liralık 106 gti ile diger hondalar karşılaştırılıyor bende buna gülüyorum gti hondayı nasıl gecer yazık ya yıllardan beri süren bi hazımsızlık var sen ver 40 lira tayyara 14 liralık gti dograsın seni yazık vallahi

TheAce
20-04-2011, 13:50
Wrc bir kistassa eger neden formulada yok pejo diye soralim o zaman. Yada pist yarislarinda
Herkesin ilgilendigi bir alan var :)

pist yarışları diye sormak biraz haksızlık olur, ***** le mans yarışlarını dizel motorla girip kazanan bir peugeot firması var. yine hdi motorla...

yarışa girmek girmemek bir ölçüt değil tabiki... bide şu motoru general motor üretiyor nerden çıktı onuda bi açıklarsanız teşekkürü bir borç bilirim...

16EC813
20-04-2011, 14:15
Bence burda 14 liralık 106 gti ile diger hondalar karşılaştırılıyor bende buna gülüyorum gti hondayı nasıl gecer yazık ya yıllardan beri süren bi hazımsızlık var sen ver 40 lira tayyara 14 liralık gti dograsın seni yazık vallahi

rüyadamı oluyo bu dediklerin :D

DENON
20-04-2011, 14:21
Ya masallah bilmediginde yok herseyi sen biliyon bu kadar insan bilgisiz o zaman anket degilde bu bilgiyi belgeleyen bir konu acsaydın insanlar sana daha saygılı bir sekilde cevap verirdi neden ezme girisiminde bulunuyon anlam veremedim neysebır arkadaşında yazdığı gibi anket VTEC açmış ettiğin laflara bak :D
hangı stok 106 hangı tayyarı geçmiş yahu bırak tayyarı hangi stock 106 vti geçmiş , boş muhabbete gerek yok canım kardeşim

bu arada 40 lıralık tayyar yeri geliyor 500bın tl lık ferrariye lamboya egsoz gazı yutturuyor 20-25 bın harcayınca bakınız OTTOMAN sen 106 yüklesen ne oluuur 206 yüklesen ne olur kaybetmeye mahkumsun ahsuhuahs :D

selametle :icon_tup:

16EC813
20-04-2011, 14:33
arkadaşa pug dan başka 1 araba göstermemişler :D

Low-Rider
20-04-2011, 14:37
Peugot'un motorlarını kim üretiyor , kimden alıyor?

Peugeot dizelleri,cooper ve rc'de kullanılan turbo motor kimin üretimi

Soruma cevap alamadım hala , bu iddiayı ortaya atan arkadaşlardan cevap bekliyorum:)

DENON
20-04-2011, 14:40
okan E0041 detaylı bılgı verır :D

cıvıc_power
20-04-2011, 14:56

14 lira citiay hmm ;)

10 liralık crx, pugun içinden geçince verilen 4 liraya acıyorum bende ;)

DENON
20-04-2011, 15:00
14 lira citiay hmm ;)

10 liralık crx, pugun içinden geçince verilen 4 liraya acıyorum bende ;)cuk oturdu buna denmezde neye denir ?? :D
haa bıde hondanın 98 model aracı 23-24 bıne satılıyor da neden 98 model 106 vs 12 bin 14bın gibi rakamlarda buda cok düşündürücü , biliyosa biri buna cevap ersin allahaşkına :D

delSol_power
20-04-2011, 15:05
14 lira citiay hmm ;)

noktayı koymuşsun okancığım :D:D:D

E0041
20-04-2011, 15:11
söyleyim hdi diye abarttığınız motorlar.. Tofas ta çalışıyorum (servis değil fabrikada) nemo ve bipper ler şu sizin övdüğünüz hdi motorlardan kullanıyorlar motorların geldiği adres General Motor haa general motor psa grubunsa birşey diyemicem ;D fabrikaya gelenler general motor ford unda pecoya motor tasarımı yaptığınıda okumuştum

peco nun motorunu kendi üretiyor diyen arkadaş varsa bende bi açıklama bi fabrika ismi bekliyorum :)

halilkarakas
20-04-2011, 15:15
8 milyarlık crx neler yapıyor ben biliyorum...isteyene özelden anlatırım

:D :D :D hauhauhahua

TheAce
20-04-2011, 15:20
söyleyim hdi diye abarttığınız motorlar.. Tofas ta çalışıyorum (servis değil fabrikada) nemo ve bipper ler şu sizin övdüğünüz hdi motorlardan kullanıyorlar motorların geldiği adres General Motor haa general motor psa grubunsa birşey diyemicem ;D fabrikaya gelenler general motor ford unda pecoya motor tasarımı yaptığınıda okumuştum

peco nun motorunu kendi üretiyor diyen arkadaş varsa bende bi açıklama bi fabrika ismi bekliyorum :)

general motor mu üretmiş diyorsunuz yani?

misal opel corsa 1.3 cdti kim üretti motorunu? general motor mu yoksa fiat mı?

"bu arabanın motoru general motor dan geliyor" o zaman bu motor general motorun peugeotun değil biraz komik olmuş, kimin ne için ne ürettiğini biliyoruz. aradaki anlaşmayı bilemiyorum ama bipper ve nemonun parçalarının bütün tedarikini fiat üslenmiş olabilir

DENON
20-04-2011, 15:39

"bu arabanın motoru general motor dan geliyor" o zaman bu motor general motorun peugeotun değil biraz komik olmuş, kimin ne için ne ürettiğini biliyoruz. aradaki anlaşmayı bilemiyorum ama bipper ve nemonun parçalarının bütün tedarikini fiat üslenmiş olabilirişin özeti şudur ki her marka bırılerı ıle paylaşımda bulunuyor ortklık vs..
mesela accord dizelin motorunuda isuzu ile ortak olarak üretiyor honda
olayı çekiştirmenın gereği yok , bızım mevzumuz yüklemlerde daha sorunsuz ve verim alınabilirlikti olay başka boyut kazandı neyse konuyla alakalı değerlerli yorumlarınız için anketi açan manyak olarak bir teşekkürü borç bilirim nokta ....... :D

16EC813
20-04-2011, 15:43
o zaman böle manyak konular açmada manyak etme bizi :D

crxvtec
20-04-2011, 15:45
14 lira citiay hmm ;)

10 lıralık crx 91 model desek 20 yaşında pekı peco kaç yaşında 97 model dıyelım 14 yaşında arada 6 senelık fark var 1 senede bıle teknolojı ne biçim değişiyor. Honda 205gtı a cevap oalrak crx ı urettı pejo dersını aldı. 205 i 106, crx ın doğusundan 6 yıl sora takıp ettı pejo hala dersını alıyo... uzun lafın kısası pejo boşa araç uretıyor ;) aradan 6 sene geçmıs ve bır gtı uretmıssın sen 6 senelık farka rağmen crx ı geçemıyorsan ben burda honda markasını kullandığım cumlenın ıcıne pejo yu sokmam bile ;)

DENON
20-04-2011, 15:47
10 lıralık crx 91 model desek 20 yaşında pekı peco kaç yaşında 97 model dıyelım 14 yaşında arada 6 senelık fark var 1 senede bıle teknolojı ne biçim değişiyor. Honda 205gtı a cevap oalrak crx ı urettı pejo dersını aldı. 205 i 106, crx ın doğusundan 6 yıl sora takıp ettı pejo hala dersını alıyo... uzun lafın kısası pejo boşa araç uretıyor ;) aradan 6 sene geçmıs ve bır gtı uretmıssın sen 6 senelık farka rağmen crx ı geçemıyorsan ben burda honda markasını kullandığım cumlenın ıcıne pejo yu sokmam bile ;)cok özür dilerim hata bende kusuruma bakma noolur :D

TheAce
20-04-2011, 15:55
10 lıralık crx 91 model desek 20 yaşında pekı peco kaç yaşında 97 model dıyelım 14 yaşında arada 6 senelık fark var 1 senede bıle teknolojı ne biçim değişiyor. Honda 205gtı a cevap oalrak crx ı urettı pejo dersını aldı. 205 i 106, crx ın doğusundan 6 yıl sora takıp ettı pejo hala dersını alıyo... uzun lafın kısası pejo boşa araç uretıyor ;) aradan 6 sene geçmıs ve bır gtı uretmıssın sen 6 senelık farka rağmen crx ı geçemıyorsan ben burda honda markasını kullandığım cumlenın ıcıne pejo yu sokmam bile ;)

hangi standart crx standart 205 gti geçmiş, yada 106 gti geçmiş... yüklerim giderim mantığı nereye kadar onu anlamadım ben...

varsa standart gti geçebilcek bir araç oradan bahsetmek lazım işi honda motor co. ya yıkınca. neticede modifiye işi bireysel bir iş...

kaldıki crx te yada herhangi bir honda modelinde 4x4 olmadan peugeotun herhangi bir modelindeki yol tutuş varmı, neyse bu muhabbetler uzar uzatmayada gerek yok.

kalite olarak honda öndedir

crxvtec
20-04-2011, 16:03
hangi standart crx standart 205 gti geçmiş, yada 106 gti geçmiş... yüklerim giderim mantığı nereye kadar onu anlamadım ben...

varsa standart gti geçebilcek bir araç oradan bahsetmek lazım işi honda motor co. ya yıkınca. neticede modifiye işi bireysel bir iş...

kaldıki crx te yada herhangi bir honda modelinde 4x4 olmadan peugeotun herhangi bir modelindeki yol tutuş varmı, neyse bu muhabbetler uzar uzatmayada gerek yok.

kalite olarak honda öndedir

ben kendı aracım ıle yaklaşık 200.000 km dekı crxımle çok 106gtı geçtim. Yuklerım gıderım mantığı yok bende tamamen saf karşılaştırıyorum.

kaldıkı sızın gurur duydugunuz araç 106 nın GTI modelı bız crx ın VTEC modelını ısın ıcıne sokarsak sadece yazıları okumanız gerekır savunucak yanınız kalmaz. Mutevazı dayranıyoruz neden 106 cılarda az söz sahıbı olabılsın dıye 106 ın gtı modelını karşımıza alalım dıyoruz tutupda gtı dışı 106 yı ele almadık oyle yapsak gene size karşı ayıp olurdu. he sen GTI la crx i yan yana koyup bıde şans eserı geçince grur duyuyorsan buda gene pejonun ezıklıgıdır ;) asıl grur duyması gereken gene crx cidir ;)

TheAce
20-04-2011, 16:08
yok öyle modelleri işin içine sokacaksan 205in t16 modeli vardır, sidik yarışı değil maksat; maksat olayı abartmamak...

he bide ;)

olcay_bora
20-04-2011, 16:09
bana honda dayanıp pug dayanmadgna göre :D honda tabikide :D

crxvtec
20-04-2011, 16:12
yok öyle modelleri işin içine sokacaksan 205in t16 modeli vardır, sidik yarışı değil maksat; maksat olayı abartmamak...

he bide ;)

sidik yarışı değil olay Gtı ile crx geçince sevınmenız anlamsız bunu anlatmaya çalıştım :)

TheAce
20-04-2011, 16:13
sidik yarışı değil olay Gtı ile crx geçince sevınmenız anlamsız bunu anlatmaya çalıştım :)

olay yenilik eskilikse, standart bir vti da gti 220 ye kadar geçemiyor... test edilip onaylanmış bir durum.

crx i ben işin içine bile katmamıştım, crx denilince söyledim

crxvtec
20-04-2011, 16:18
olay yenilik eskilikse, standart bir vti da gti 220 ye kadar geçemiyor... test edilip onaylanmış bir durum.

crx i ben işin içine bile katmamıştım, crx denilince söyledim

eşit kılolarda kalksınlar b16a2 ıle deil a1 ıle gelelım hatta 150hp 10 hp de azaltalım ozamanda geçılırse bunca yıl yalan markaya tapmışız .

Low-Rider
bana honda dayanıp pug dayanmadgna göre :D honda tabikide :D

Haftada 1 honda sorun diye konu açıyordun ama:)Yatak sarmıştı galiba ide araban yanlış hatırlamıyorsam.

halilkarakas
crx böyle işin içine girince çok şeyler karışır...

ben çoğu araçla denedim crx i ...olaylar oldu v.s ...

dünyanın en hızlı atmosferik aracı crx tir bunu unutmayın ...

crx ede binmeyen kullanmayan bilemez crx in neler yapacağını ve sağlamlık yönünden :)

16EC813
20-04-2011, 16:21
niye crx i hafife mi alıyonuz :D

crxvtec
20-04-2011, 16:25
hondaya bınlerce kez teşekkur ederım kı turbo motor araçlar uretmemıs yoksa aslan arması hayranları kendıne rakıp bulamayacaklardı... 1.6 motordan mazallah 1000 hp çıkarsak saç baş yolarlardı :D

E0041
20-04-2011, 16:33

"bu arabanın motoru general motor dan geliyor" o zaman bu motor general motorun peugeotun değil biraz komik olmuş, kimin ne için ne ürettiğini biliyoruz. aradaki anlaşmayı bilemiyorum ama bipper ve nemonun parçalarının bütün tedarikini fiat üslenmiş olabilir

araçların iç tasarımları ve motorları tamamiyle psa gurubuna aittir :) multijet denilen motorda general motorda üretilmektedir. Opel corsa hakkında bir bilgim yok kimin ürettiğide umrumda değil olmayan bi motor fabrikasından bahsediyorsunuz haa tasarımını biz yaptık derseniz ayrı ama tasarım yapmak ile motor üretmek farklı şeyler

ayrıyetten komik olan nedir ? psa nın motorlar general motordan geliyor motoru bu adamlar yapmadıysa geçerken bi uğruyor heralde motorlar :D

merttepe
20-04-2011, 16:39
araçların iç tasarımları ve motorları tamamiyle psa gurubuna aittir :) multijet denilen motorda general motorda üretilmektedir. Opel corsa hakkında bir bilgim yok kimin ürettiğide umrumda değil olmayan bi motor fabrikasından bahsediyorsunuz haa tasarımını biz yaptık derseniz ayrı ama tasarım yapmak ile motor üretmek farklı şeyler

ayrıyetten komik olan nedir ? psa nın motorlar general motordan geliyor motoru bu adamlar yapmadıysa geçerken bi uğruyor heralde motorlar :D

multijetleri FPT geliştiriyor ve üretiyor.

E0041
20-04-2011, 16:43
multijetleri FPT geliştiriyor ve üretiyor.

Motoru tasarlayan ve geliştiren powertrain üretim polonya da gm fabrikalarında yapılıyor...

merttepe
20-04-2011, 16:45
Motoru tasarlayan ve geliştiren powertrain üretim polonya da gm fabrikalarında yapılıyor...

hmm demekki iki yerde de üretim var ben hayal görmüş olamam :D

E0041
20-04-2011, 16:47
hmm demekki iki yerde de üretim var ben hayal görmüş olamam :D

hayalmi rüyamı bilemem fabrikaya giriş yapan tüm motorlar General motordan geliyorlar

KingoAtmo
20-04-2011, 16:56
segman ne kullanıcaksınız? Çelik segman mı?

wiseconun üzerinde gelen segman dostum , çelikmi bilmiyorum

TheAce
20-04-2011, 20:12

yok işte yanlışınız var, yada doğrunuz var ama o motorlar orada üretilmiyor. ancak oradan transferle size geliyor olabilir toplu gönderimde maliyetler düşmesin diye,

hdi motorlar sadece isveç, ,ingiltere ve fransada 2 ayrı fabrikada üretiliyor... isveç ve ingilterede de ford ve volvo için üretiliyor. yani bu motor psa nın ama "başkasının motoru" dersek biraz komik olur. teknolojiyi bulan üreten ve sonradan pazarlayan firma psa...

DaRkNeSs-
20-04-2011, 22:53
psa grubunda kimler vardı bu arada?
pejo citroen başka?

?rallide pejo daha başarılı ve güzel bi mazisi var zaten onu biliyoruz
hondanın da f1 geçmişi başarılarla dolu.
ben ayrıca pist derken aklımda wtcc gibi yarışlar vardı lemans ı unutmuşum :D
bu arada 205 t16 dediğiniz turbolu versiyonsa eğer o ralli homologesi olsun diye üretilen sınırlı bi üretim değilmiydi
mi16 derseniz eğer eyvallah 150 bglik motor ona ok
205 mi16 ile crx vtec güzel rakip olurlar birbirine ;) yanlız crx in 150 bg lik versiyonu da var jdm oolarak japonyada 160 bglik versiyonu da var. 160 lık crx in nası gittiğini swap yapanlar bilir sanırım :)

halil biraz abartmış tabi en hızlı atmosferik araba crx dir diyerek :D
ama crx hızlı bir arabadır gerçekten,piyasada kalanlar çoğnlukla turşu olduğu için motorları (200bin üstünde hepsi) o yüzden gitmez gibi bilinir.ama motoru orjinal olarak işini bilen bi ustanın elinde sıfırlanınca nasıl gittiğini de bilen bilir gti a güzel rakip yine :)

DaRkNeSs-
20-04-2011, 22:55
ha bu arada yol tutuş konusunda pejo nun daha başarılı olduğunu kabul ediyorum.
crx de gti kadar yol tutsaydı zaten bu kadar çok pert crx olmazdı :D :hahaha:

16EC813
20-04-2011, 23:00

nokta olmuş :D

EvoX
20-04-2011, 23:11
Honda başka söze gerek yok :) .

r1 bülent
20-04-2011, 23:38
:D:D:Den boktan peugeot honda gibisi yok hondadan başka araba yok bu dünyada 96 model arabaya bende 25 milyar para versem gözümü boşver bütün organlarım hon hon honda derdi :D:D:D

Oznsrl
22-04-2011, 11:01
bugün honda motorlarına neler yapıldığı ortada düşük hacimlerle bu kadar bg gücü veren başka bi motr varmı bilmiyorum :)

16EC813
22-04-2011, 11:03
:D:D:Den boktan peugeot honda gibisi yok hondadan başka araba yok bu dünyada 96 model arabaya bende 25 milyar para versem gözümü boşver bütün organlarım hon hon honda derdi :D:D:D

96 modele 25 lira para verilen o honda acaba digerleri üzerinde nası 1 etki bırakıyo :D

crxvtec
23-04-2011, 22:39

zaten 800 kg bı araç oldugundan ve agırlıgının neredeyse %70 ı önde oldugundan arkayı savurmaya cok musaıt bır araç bide bıyankı bısıklet diski gibi diski oldugundan hızlandıgı gıbı hızlı şekılde duramıyor ve bu yuzden ne yazıkkı crx ı bılmeyenlerın elınde pert oluyor... :)

ama halil arkadaşın dediğine katılıyorum ben. Crx i 20 yıldır geçicek sınıfının aracı görmedım ben daha...

Sefa_vts
24-04-2011, 12:23
wiseconun üzerinde gelen segman dostum , çelikmi bilmiyorum

10w-40 devam o zaman fantezi aramaya gerek yok abi :)

halilkarakas
24-04-2011, 19:05
zaten 800 kg bı araç oldugundan ve agırlıgının neredeyse %70 ı önde oldugundan arkayı savurmaya cok musaıt bır araç bide bıyankı bısıklet diski gibi diski oldugundan hızlandıgı gıbı hızlı şekılde duramıyor ve bu yuzden ne yazıkkı crx ı bılmeyenlerın elınde pert oluyor... :)

ama halil arkadaşın dediğine katılıyorum ben. Crx i 20 yıldır geçicek sınıfının aracı görmedım ben daha...

crx e binmeyen adam bilemiyor ne yazıkki abicim :)