Orijinalini görmek için tıklayınız : 76mm AEM Hava Fİltresi Yetersiz mi?
aligoldenstone
08-04-2011, 22:13
Arkadaşlar merhaba aracımda k03 hybrit turbo (k04 dönüşümlü) kullanmaktaydım ve 76mm AEM açık hava filtresi kullanıyorum turboyu alalı 5 ay oldu 2 kez arıza yaptı son arızasında turbocu arkadaş hava filtren yetersiz bu nedenle turbon tamamen ölmüş dedi şok oldum yağlamam sorunsuz 76mm AEM Yetersiz mi ? kullananlar varsa lütfen yazsın..SAYGILAR
k03 hybrıt k04 donusumlu nasıl oluyor ? neyse sorunuzun cevabı ıcın yazmak gerekırse , aem bellı bır sure temızlenmezse eger bır mıktar basınc kaybına neden olur ama turboyu nasıl oldurebılır o konuda bısey soyleyemem.bu bahsettıgınız turboyu sanırım turbocu arkadas hazırlayıp aracınıza taktı ,her arıza cıkardıgında da aynı turbocu arkadasa gıdıp gosterdınız.bence ıstanbulda bılındık bır turbo tamırcısıne gıdıp aracı gosterın.
k04 de aem kullanıyorum ama yetersiz geldiğini düşünmedim .. yada farketmedik hiç .. sendeki sorunun da filtre olduğunu sanmıyorum düzenli temizle yeter.. biraz çabuk kirleniyor , temizlersen sorunsuz hava emmeye devam eder
çok daha yüksek setuplarda bile AEM filtre sorun çıkartmıyor.. Aracınızdaki turbonun sıkıntısının AEM den olduğunu zannetmiyorum..
dragon07
09-04-2011, 02:02
ebattan ziyade sorun filtrenin kirliliginden olmasın :)
sorun bence turboda filtreden bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ...
aligoldenstone
09-04-2011, 21:25
Filtremi alalı 2 ay oldu toplasam 1000 km yapmışımdır..
Filtre olayı dediğiniz gibi bahane olan bizim paraya oldu adamlar hatasını kabul etmiyor...
esnaflık ölmüş
yavuz364
09-04-2011, 22:06
Yaa şaka mı yapıyorsun ne filtresi arabayı doğru düzgün kullanmıyorsun ki zaten..
Zaten ilk olarak Turbonun ne olduğu belli değil, üstüne üst üste aynı problemler...
Kesinlikle turbo...
tdipower
09-04-2011, 22:50
o turboyu melez toplayan turbocun hatalı suçu filtreye atıyor.
aligoldenstone
10-04-2011, 08:52
Dün başka bir turbocuya götürdüm turbonun sadece emiş pallerini büyütmüşler o bile k04 ile aynı değil Egzos pali aynı yani k03... bide bana bunu k04 diye sattı adamlar ...
,,,,yıllarca binersin falan filan... vs satıcı sözleri kimseye güvenmeyin...