PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyondaki Titreme ?

huseyinnn
10-04-2011, 10:44
Aracıma 17'' Jant ve lastik aldıktan sonra ilk defa biraz sürat yapabildim ve 90-100 km sonrasında titreme yapmaya başlıyo direksiyon 130 km falan görünce insan daha basmaya korkuyo titreşim sürat arttıkça ona paralel artış gösteriyo
bu neden kaynaklanır kafama takıldı

DetailEF
10-04-2011, 10:52
Yüzüğü takmayı unutmuşlardır, balans kontrolünüde unutmuş olabilirler. Çekmede yapıyordur sağa ya da sola :)

106GTİ
10-04-2011, 10:53
direksiyon kutusuna baktırmak lazım artı olarak rot-balans ayarıyla ilgili olabilir titreme

Günkut
10-04-2011, 10:53
Yüzüğü takmayı unutmuşlardır, balans kontrolünüde unutmuş olabilirler. Çekmede yapıyordur sağa ya da sola :)
:icon_tup:

balans yapıldımı ?

HaKo
10-04-2011, 10:54
Aldığın jantlar sıfır mı ? 2. el aldıysan yamuk olabilir. balans yapmayı unutmuşta olabilirler. Hatta uzun zamandır yapmadıysan bi rot-balans komple yaptır derim.

onurars
10-04-2011, 10:57
perşembe günü bende jant lastik aldım aynı sorun bendede var 120 yi geçtikten sonra titriyor balans yapıldı lastiklere,2.ye aracın üstünde yaptırdım ama hala var.ama benim sorunumun kaynağı 5x110 yerine 112 takmam acaba sizdede öyle bir olay mı var.eğer yoksa jantın içine takılan bileziği kontrol ettirin.

0M42
10-04-2011, 11:20
Direksiyon kutusu yada rot ayarı ile alakası yok titremenin nedeni açık lastik balansları yapılması gerekiyor.

onurars
10-04-2011, 11:23
Direksiyon kutusu yada rot ayarı ile alakası yok titremenin nedeni açık lastik balansları yapılması gerekiyor.

ben yaptırdım hala aynı

huseyinnn
10-04-2011, 11:46
Lastiklerde jantlarda sıfır Maslaktan aldım geçen hafta 1 hafta oldu balans ayarı yapıldığını söylediler bu haftaiçide araba bakıma gitti balataları değişti yayları falan taktırdım jantla lastiği aldım garajdaydı araç dün E5'te kullanma şansım doğdu 90 km geçince direksiyonun epey titreme yaptığını gördüm lastiği aldığım yerin kusurumu var servistemi oldu bu hata pekii anlıyamadım, bu arada evet direksiyonu bıraktığımda sağa doğruda çekme var

metin
10-04-2011, 11:49
jantlar araç üzerindeyken yaptır birde balansı

HaKo
10-04-2011, 11:53
Lastiklerde jantlarda sıfır Maslaktan aldım geçen hafta 1 hafta oldu balans ayarı yapıldığını söylediler bu haftaiçide araba bakıma gitti balataları değişti yayları falan taktırdım jantla lastiği aldım garajdaydı araç dün E5'te kullanma şansım doğdu 90 km geçince direksiyonun epey titreme yaptığını gördüm lastiği aldığım yerin kusurumu var servistemi oldu bu hata pekii anlıyamadım, bu arada evet direksiyonu bıraktığımda sağa doğruda çekme var

çok merak ettim nerden aldın ? Bende çünkü maslaktan yeni jant lastik aldım hemde çok bilinen bi dükkandan. Jantlar 1 haftada yamuldu lastikciye gittim ne doğru dürüst balans yapılmış ne bişe bende zıplaya zıplaya gidiyodum. Aynı yerden aldıysan hiç şaşırmıycam. Kaliteli sanıyo herkes orayı ama hamur gibi çin malı hep jantlar

0M42
10-04-2011, 12:45
ben yaptırdım hala aynı

Sorunu başka yerde aramanıza gerek yok sizin probleminiz balans.Ya yapamıyorlar yada atladıkları bir nokta var direksiyon kutusunun arızalı olması ile uzaktan yakından alakası olmaz rot ayarı bozuk olursada zaten araç sağa sola çeker yada düz gider ancak lastikleri yer falan.

Sizin sorununuz balans sorunu,farklı bir yere gidin birde oraya gösterin.

makif84
10-04-2011, 12:48
balansta veya jant bileziklerini uygun takmadıklarından olabilir

onurars
10-04-2011, 12:58
Sorunu başka yerde aramanıza gerek yok sizin probleminiz balans.Ya yapamıyorlar yada atladıkları bir nokta var direksiyon kutusunun arızalı olması ile uzaktan yakından alakası olmaz rot ayarı bozuk olursada zaten araç sağa sola çeker yada düz gider ancak lastikleri yer falan.

Sizin sorununuz balans sorunu,farklı bir yere gidin birde oraya gösterin.

araba zaten 5bin km de imkansız direksiyon kutusunda sorun olması.ben lastikler üzerindeykende yaptırdım 120 yi geçince yapıyor.Bence sorun bileziklerde

0M42
10-04-2011, 13:00
Olabilir tabi oda balans sorunu doğurur zaten.

huseyinnn
10-04-2011, 20:57
ben arabayı bi balansa sokayım o zaman bakalım yine yapacakmı titreme ama sağada çekiyor araba odamı balans ayarı olmamasındandır

Dou
10-04-2011, 20:59
Göbekte boşluktan ötürü olabilir

huseyinnn
10-04-2011, 21:08
çok merak ettim nerden aldın ? Bende çünkü maslaktan yeni jant lastik aldım hemde çok bilinen bi dükkandan. Jantlar 1 haftada yamuldu lastikciye gittim ne doğru dürüst balans yapılmış ne bişe bende zıplaya zıplaya gidiyodum. Aynı yerden aldıysan hiç şaşırmıycam. Kaliteli sanıyo herkes orayı ama hamur gibi çin malı hep jantlar

ben ilk JANT STORE'a gittim haftaiçi telefonda konuşmamıza göre RC replika varmış 17'' onu almaya gidicektim bi gittimki bana RC jantı diye bildiğimiz 307 xs 5 kol jantını gösteriyo, oysa telefonda konuşurken janttan emin olmak için internet sitesini açıp şurayı aç şunun yanındaki jant falan diye bire bir teyitte ettik ama maksat müşteriyi mağazaya çekip ne satarsam karmı diye düşünceydiçok moralim bozuldu çıktım dükkandan çıkmadan ordan internete girip RC ve xs jantını gösterdim ona öğrendi sayemde yada biliyodu bilmemezliğe geldi,

sonrada yakın bi arkadaşım vasıtasıyla kardeşler oto lastik var ordan aldım lastikleri kardeşler oto lastiğin tanıdığı bir jantçıdan aldım bir alt sokağında ama inan ismi aklımda kalmadı

EM-RE
10-04-2011, 21:11
Bostanci sanayide kuzey rot balansa gidin adamlarin makinasi cok cok iyi laser isinlari filan war arabanin alt takiminin komple resmini ekrandan bizzat kendiniz gorebiliosunuz.benim meggy de ayara gelmiodu simdi ok gibi oldu terste kalmiosa deneyin derim.

huseyinnn
10-04-2011, 21:14
evet bostancı sanayi yakın sayılır olmazsa oraya gideyim fiyatları ne civarında piyasının üzerindemi aynımı

sinan-s
10-04-2011, 21:15
Ya jant yamuk yada balansın yok

huseyinnn
10-04-2011, 21:17
Ya jant yamuk yada balansın yok

jantıda lastikleride sıfır aldım 1 hafta oldu

sinan-s
10-04-2011, 21:24
jantıda lastikleride sıfır aldım 1 hafta oldu

Balans yok o zman ondan yapar..

Emre.E
10-04-2011, 21:28
Jantların balansı bozuktur büyük ihtimalle ama jantları takarken flanş koydurdunuzmu araya çünkü flanşta titreme yaptırıyo benimde jantlar sıfır balanslar yapıldı ama titreme hala var flanşlardan dolayı.

GokhanRS
10-04-2011, 21:30
bilezik takıldıysa o bilezikler yapıyor genelde içide dışıda tam sıkı oturması lazım. öylece sallama oturtup iş yapıyor olabilirler.

Emre.E
10-04-2011, 21:31
Bostanci sanayide kuzey rot balansa gidin adamlarin makinasi cok cok iyi laser isinlari filan war arabanin alt takiminin komple resmini ekrandan bizzat kendiniz gorebiliosunuz.benim meggy de ayara gelmiodu simdi ok gibi oldu terste kalmiosa deneyin derim.

Oraya benimde bir gitmem lazım 120 üstü baya bi sıkıntı var :)

huseyinnn
10-04-2011, 21:33
balansa gittiğimde bu bilezik veya flanş dediğiniz şey varmı yokmu ondanmı olup olmadığı tespit edilirmi yani garanti sorunum çözülürmü, sıfır jant ve lastik alıp böyle bi sorun çıkınca iyice canım sıkıldı çünkü

Emre.E
10-04-2011, 21:36
balansa gittiğimde bu bilezik veya flanş dediğiniz şey varmı yokmu ondanmı olup olmadığı tespit edilirmi yani garanti sorunum çözülürmü, sıfır jant ve lastik alıp böyle bi sorun çıkınca iyice canım sıkıldı çünkü

Flanş zaten bakıncada belli oluyo gidin siz aldığınız yere bir baktırın bende flanş + bilezik taktırdım pişmanım eğer öyleyse göbeğe tam oturan bir jantla değiştirin onu çaresi varmı bilmiyorum varsa yardımcı olan olur heralde ama yoksa değiştirmek şart çok can sıkıcı.

EM-RE
10-04-2011, 21:41
evet bostancı sanayi yakın sayılır olmazsa oraya gideyim fiyatları ne civarında piyasının üzerindemi aynımı

Benim gozume pek cok gelmemisti tam hatirlamiorum ama cok olsaydi aklimda kalirdi.ben senelerce sagda solda rotcuya gittim memnun kaldigimi hatirlamiorum burayida met etmislerdi git makinasi yeni diye her zamanki gbi umutsuz gittim ama cikar cikmaz kopru yoluna baglanip 170 gordum.acikcasi sasirdim,bu arada bu kdr yaziorum ama simdi gitsem tek seferde bulamam heralde yanlis anlasilma olmasinn sakin tanimam etmem.