Orijinalini görmek için tıklayınız : 225/45 R17 ölçüsünde P Zero Rosso mu? yoksa Pilot Sport PS3 mü
Bu iki lastik arasında karar vermem gerekiyor. Testlerde genel olarak P Zero Rosso overall da PS3 ten daha iyi gözüküyor. Özellikle kuru performansı çok iyi sadece aquaplaning konusunda sıkıntıları var. Bir de yuvarlanma direnci ve lastik sesi konusunda iyi değil. PS3 sanki PS2'nin yanında biraz konfora yönelik gibi şeyler okudum. Eskisi kadar safkan olmadığını söylüyorlar. Sizin tercihiniz ne olurdu arkadaşlar...
kafanızı karıştırmak istemiyorum ama C) Adrenalin diyorum
Adrenalin soğukken tutunma problemi var. Ben çok radikal bir lastik değil de genelde kuru ve ıslakta iyi tutunma sağlayacak bir lastik arıyorum. Adrenalin takılı bir iki araç kullandım, benim 40.000km.de ki P Zero lardan bile enteresan şekilde daha iyi tutunuyordu :)
kafanızı karıştırmak istemiyorum ama C) Adrenalin diyorum
adrenalin eskidi artık, ki soğuk havada ve ıslakta lastik denemez adrenaline
s001 öneririm ben
keza sportcontact 3 ve pilot sport 3 te ıslak-kuru kombinasyonunda dengeli. ps3 testlere gore konusuyom %100 oyledir demeyeyim ama sc3 oyle
pzero hakkındapek bilgim yok ama çoğu supersport araç bu lastiği kullanıyor
adrenalin eskidi artık, ki soğuk havada ve ıslakta lastik denemez adrenaline
s001 öneririm ben
keza sportcontact 3 ve pilot sport 3 te ıslak-kuru kombinasyonunda dengeli. ps3 testlere gore konusuyom %100 oyledir demeyeyim ama sc3 oyle
s001 daha eski ben soo1, pzero nero, ps3 , sc3 hepsini uzunca kmler kullandım amacım kuruda tutunmak ve yanak saglamlıgı ıdı onun için re-001 derim ama 4 mevsim konforlu kullanıyım dersen ps3 derim oyumuda ona verdim
s001 yeni çıktı daha 1 sene oldu olmadı
s01 ile karıştırıyorsunuz sanırım
s001 yeni çıktı daha 1 sene oldu olmadı
s01 ile karıştırıyorsunuz sanırım
hımm olabilir 2007 lastiğinden den bahsediyorum ben :icon_tup:
cabriolet
11-04-2011, 15:55
bende bridgestone s001 derim douyada ben tavsiye etmiştim kullanıyorum kurudada ıslaktada memnunum :)
ps3 de daha yeni çıktı bu arada
ps2 kullandınız sanırım
bende bridgestone s001 derim douyada ben tavsiye etmiştim kullanıyorum kurudada ıslaktada memnunum :)
evet bende beğendim
baya yumuşak yalnız inş 15.000 km de bitmez biraz fazla yumuşak geldi :D
bri s001 yada ps3 derim abi pzero çok sert..
Ben olsam Continental SportContact3 tercih ederdim..
P Zero için güzel fiyat almıştım ama :)
Bu arada testlerin çoğunda P Zero, PS3 ten de Conti SuperContact3 ten de iyi çıkıyor. super Contact 5P yi çok övüyorlar ama o kadar para vermek de şu an da bütçemi sarsacak :(
S001 için de bir fiyat araştırması yapayım.
cabriolet
11-04-2011, 16:10
evet bende beğendim
baya yumuşak yalnız inş 15.000 km de bitmez biraz fazla yumuşak geldi :D
ben bmwde 10.000kmdir kullanıyorum bi problem yok henüz ilk gün nasılsa öyleler :) ki viraj görünce paldır küldür dalıyorum viraja :D
sportcontact 3 te eskidi, sport contact 5 cıkıyor yaza doğru zaten
5 ile 5p arasındaki fark 5p arkası farklı ölçü-offset ve 19" den büyük janta sahip araçlar için, yani biraz daha prosu
pzero serisini hiç denemedim aslında denemek lazım
S001 varken heyecan aramaya gerek yok :) Islak performansı bile şaşırtıcı derecede iyi bence.
s001 serileri şuan için Bridgestone'un depolarında yok diye biliyorum ancak bayilerin elinde olabilir. Nisan sonu mayıs başı gelir diyolardı...
Bu arada pilot sport 3 düşünürsen fiyat verebilirim p.m atarsan...
Bi arkadasim ps3 kullaniyo s2k da cok memnun so01 den urfa gokhan aldi inanilmaz memnun benimde dusundugum bi lastik suan
yapılan son testlerden birisi...
2011 Auto Zeitung Max Performance Tyre Test - tyre reviews, the online tyre guide (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2011-Auto-Zeitung-Max-Performance-Tyre-Test.htm)
p zero yine 1. olmuş...
S001 için fiyat aldım ama P zero ile lastik başına 75 TL fazla :(
s001 serileri şuan için Bridgestone'un depolarında yok diye biliyorum ancak bayilerin elinde olabilir. Nisan sonu mayıs başı gelir diyolardı...
Bu arada pilot sport 3 düşünürsen fiyat verebilirim p.m atarsan...
PM alabilir miyim?
Kesınlıkle P zero al,hatta ıslak derdın yoksa Corsa al,noktayı koy(olcu varsa)
Ama Rosso kesınlıkle alma cunku cok eskı teknolojı...
Mıch'in Super Sport u varsa bu olcude,onu al...
S001 kullanıyorum Z4 de,vıraj ve yanal tutunma ıyı ancak dıreksıyon tepkılerı Zero gıbı degıl...
rosso direzionale mi yoksa asimetricomu tavsiye eder kullananlar? 245/40/19 lazım olacak...
Rosso ile ilgili bilgi için teşekkürler. P Zero için tekrar fiyat alacağım. Artık o olmazsa da galiba PS3 alırım.
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.
PS3 alma,S001 al onun yerıne eger ZERO bulamazsan(Rosso dan arkadan bakmadan uzaklas)
PS3 alma,S001 al onun yerıne eger ZERO bulamazsan(Rosso dan arkadan bakmadan uzaklas)
S001 için bayi aramaya devam :) PS3 neden önermiyorsunuz peki Murat bey?
PS3 un ıslak performansı ve ısınmadankı tepkılerı cok kotu...
Ayrıca XL olamsına ragmen,en cok yanak balonu yapan lastıktır...
s001,adrenalinin bi üstü olur
PS3 un ıslak performansı ve ısınmadankı tepkılerı cok kotu...
Ayrıca XL olamsına ragmen,en cok yanak balonu yapan lastıktır...
:icon_tup:
P Zero malesef fabrikada bile yok. PS3 ten de iyice soğudum. Şimdi birde Conti Supercontact3 girdi listeye :) Tabi birde S001 var.
s001 yağmurda da güzelmiş bugün anladım :D
peki zero nero nasıl hiç kullanma fırsatınız oldu mu acaba?
s001 yağmurda da güzelmiş bugün anladım :D
Lastik gürültüsü nasıl :D
cabriolet
14-04-2011, 13:49
Nero pirellinin uretim ayibi resmen iyi diyen ya hic iyi lastik kullanmamistir yada acemidir :)
Lastik gürültüsü nasıl :D
Aynı araçta eski lastikler Dunloptu, sp sport 9000
S001 bariz daha yumuşak ve sessiz bir lastik öyle diyeyim, ama başka alternatiflerlle direk kıyaslayamıyorum kusurabakmayın çünkü aynı araçta başka lastik kullanmadım.
Aynı araçta eski lastikler Dunloptu, sp sport 9000
S001 bariz daha yumuşak ve sessiz bir lastik öyle diyeyim, ama başka alternatiflerlle direk kıyaslayamıyorum kusurabakmayın çünkü aynı araçta başka lastik kullanmadım.
Genelde B.stone sert olduğundan kafamda soru işaretiydi. Sağol :)
Genelde B.stone sert olduğundan kafamda soru işaretiydi. Sağol :)
Adrenalin ler falan aşırı sert bildiğin takoz gibi lastiktir
Ben de aynı soru işaretiyle aldım hatta özgür e de baya sormuştum cabriolet nickli sağolsun yardımcı oldu hakkaten de dediği gibi yumuşak lastikmiş s001 ler
bu arada ben araştırdığım zaman aynı ebatta ps3 s001 den lastik başına 30 tl falan pahalıydı bence michelin gereksiz pahalı bi lastik
p zerolar uygun oluyo genelde o da dusunulebilinir hic kullanmadım yorum yapmim ama arada fiyat farkı baya vardı
bu iki lastik içinde miclen ps3 derim ,,s001 kullanmadım görmedim henüz nasıl bi lastiktir bilmem ,,,adrenalin 002 gelicek 1 ay içinde onuda belirtim ,,,,
Valla benim aldığım fiyatlarda PS3, S001 den lastik başına 50TL ucuz :D
P Zero Rosso da çok uygun fiyat aldım ama o da 10 yıllık desenmiş aslında :( P Zero 275 TL gibi ama o da fabrikada bile yok.
İşin aslı çok para da dökmek istemiyorum lastiğe çünkü başka şeylere de azcık bütçe kalsın. :) Ortalamada iyi bir lastik alayım istiyorumo da galiba Conti CS3 olacak. 250TL fiyat aldım.
sport contact 3 çok dengeli bir lastiktir
Yalnız 15.000 km den sonra yavaş yavaş performansı düşüyor ilk günki yol tutuşunu elde edemiyosunuz
Ben 3 takım bitirdim ve piyasadaki günlük kullanıma en uygun performans lastiklerinden biri. Yağmurda da çok iyi tutuyor kuruda da, ama dediğim gibi 15-20.000 km den sonra sertleşiyor ve tutuş azalmaya başlıyor.
Şu anda megane de 30000 km oldu sc3 ler, bazen çok güzel tutuyor bazen fena korkutuyor hiç beklemediğin bir anda şaka yapabiliyor :D
teknoloji olarak eskidi yalnız zaten yazın sport contact 5 çıkacak (5p değil)
Nero dan uzak durun,basarısız bır lastık...
S001 yumusak degıl,Brıdlere gore yumusak...
Zero sınfında lıder lastık ama Mıch Super Sport suan en ıyısı...
Benım tercıhım Zero CORSA olurdu....
Contıden CSC5 den gerısı yalan...
Dunlop un yenısı fena degıl ve ucuz,Good Year da testlerde fena cıkmıyor....
crazydog
14-04-2011, 14:22
Pirelli bayiisi olarak p zero derim :D
diğer lastiklerle arasındaki tutunma farkını görürsünüz zaten kullanınca ;)
özgün bana ps 3 tavsiye etmişti 225-40-18
Murat bey, super sport ve corsa ciddi lastikler :D beni aşar yani... bana ortalama iyi ve 15.000-20.000 kmde bitmeyecek lastik lazım :) Galiba o yüzden en iyisi S001 gibi geliyor.
Z4 de kullaniyorum ve cok memnunum ama Zero yu tercih ederdim...
Corsa ile tanismam 2002 de Bug eye STİ ciktiginda almistim,cok memnun kalmistim!sti bambaska olmustu ve limitleri daha rahat zorluyordum...
O yildan itibaren bircok farkli otomobilimde kullandim...
Bridgestone re070 Türkiye'de var mı?
http://www.bridgestone.com.au/lib/images/treads/threequarter/Potenza_RE070.jpg
Brıd alınıcaksa,RE-01R yı tavsıye ederım...
RE070 var...
buarada Fabrıkayla konustum,Zero varmıs bu olcude,RFT olarak...
Evet RFT olarak var Murat bey onun bilgisini aldım ama bana normali lazım :)Bu lastiği ciddi ciddi almayı düşündüğümden galiba biraz bekleyeceğim. :)
Ben mi çok şanslıyım neyim
Sağolsun olgar abi ceasarın sayesinde hemen bulduk
48. hafta 2010 üretimi idi s001 ler
Beklemeye değer mi bence değer bugun ıslak zeminde gerçekten yoldan çıkmaktan kurtardı beni kendi tecrübelerim doğrultusunda sc3 ten bile iyi gibi duruyor şu an
Gerçi 30000 km sonra ne halde olur onu bilmiyom
S001 stoklarda var...
hatta bendekıler 0311!!!
pilot super sport'un omru ne seviyede
30000 yapabilir mi
diğer aracıma dusunuyorum ciddi ciddi s001 ile uçurum fark yoksa fiyat bakımından
Olcu uymasi gerek cunku fazla opsiyonu yok...
30 bin spor lastikler icin limittir,ben 15 de atiyorum...
225 45 17 için var :)
bir de p zero ile p zero asymmetrico arasındaki fark nedir
bu ebatta 2 si yazıyor çünkü hangisini tavsiye edersiniz?
MUTLU RAFİ
15-04-2011, 08:55
s001 225/45 r 17 ölçülerinde stoklarda var problem yok
s 001 çıkalı 6 ay oldu şu ana kadar bakiyeli satılıyo lastik yetişmiyor..
adrenalin re 001 üretimden kalkıyor onun yerine adrenalin re 002 geldi bu ay sonu stoklara girer çok başarılı lastik ama benim favorim s 001 :)
Asimetrik on arka set olarak alindiginda harika performans aliniyor...
konu acmak ıstemedım
sizce toyo t1r mı yoksa contı sport contact 3 mu? soru dengesız olabılır gercıde kuru zemın tutunması ve sessızlık ılk hedef.
fıyatları yakınsa contı tercıh edebılrıım ondan soruyorum:)
sportcontact 3 ile t1r fiyatının aynı olacağını sanmam, conti hep pahalıdır :D
ayrıca sport contact 3 eskidi, 1-2 aya sport contact 5 gelecek
crazydog
12-05-2011, 14:29
Toyoyla continental arasında contiyi tercih et derim.
KoramiraL
12-05-2011, 17:25
Yokohama'nın lastikleri de gayet başarılı...birde Yokohamanın Run Flat lastıklerı varkı RX-8 lerde kullanıldı dıye bılıyorum sitesinde Yokohama ADVAN 225/45RF17 91Y serisi gayet performanslı bi lastık tavsıye ederim...
BlackEmperor
16-08-2012, 11:34
evet beyler son durumda p zero vs s001 fiyat/performans durumunda kim önde? artık lastikler isyan ediyor
ocean0636
16-08-2012, 11:51
Suana kadar butun markalarin hemen hemen tum performans lastiklerini kullandim.
En cok memnun kaldigim goodyear eagle f1 asymmetric 2 oldu..
BlackEmperor
16-08-2012, 15:57
peki son soru benim için önemli olan sert manevralara ve viraja girerken ki yanal kuvvette direnci hep ne kadar adrenalin sert bi lastik olsada yeniyken bu 2 disiplinde beni oldukça tatmin ediyordu kısı da bu lastiklerle idare edecegim durumu göz önüne alındığında bu 2 si arasında daha çabuk ısınan hangisi lastik ömrü önemli değil max 2 sene de hepsi taş gibi oluyor zaten görevini kesintisiz yapsın yeter pistte aracımı kullanmıyorum ama şehir içinde kaygan asfaltta iyi tutmalı pistte bitik lastik bile daha iyi tutunuyor
aligoldenstone
16-08-2012, 19:28
P zero rosso
BMK TypeR
16-08-2012, 21:02
Ben cupramda pzero kullandım otobanda 60 70km hızlarda gazladıgımda şerit degıstırıyodu araba 6.5mm dışlerı vardı, ps3 aldım sıfır taktım ıkısı arasında alaka yok, pzero nasıl ıyı dıyolar anlamadım(kuruda saran araç ıslakta daha az sarıyodu pzero la) önden ceker torku yuksek bı araçta çok kotu pzero, kuruda kesınlıkle ps3.
Kuruda en iyi S001'miş.
Bende Leon'da Pzero kullandım, nasıl test birincisi geliyor şaşıyorum. Yani lastik tamam çok kötü değil, iyi sayılabilecek bir lastik. Konforlu da, ama yol tutuş konusunda eksikleri vardı. Tutmuyordu demiyorum, tutuyordu ama istediğim seviyede değil :) Daha iyisi olabilirdi.
Peki bi soruda ben sorayım. 225/35/R18 Goodyear Asymmetric2 mi? S001 mi? Her ne kadar kuruda en iyi lastik olsada 2010'dan sonraki bütün testlerde genel anlamda s001 geride kalmış. Ayrıca yuvarlanma direnci asymmetric2'nin çok daha iyi. Ve S001 için yakıt tüketimi artıyor diyen bir test vardı. Sizce hangisi?
normalde aracıma 40 yanak takılıyor ancak yanak çok kalın geliyor gözüme. O nedenle 35 yapıp göz yanıltmasıyla jantı biraz daha büyük göstermeye çalışıyorum :)
Pzero(rosso-nero degil) 2011 de guncellendi ve cok iyi tepkileri olan lastik oldu.
Zaten bircok testte ilk 2 de...
S001 yuvarlanma direnci fazla oldugu icin yakiti artirir ancak %1 belki...
Mich SS de fena degil...
BMK TypeR
17-08-2012, 14:52
Pzero(rosso-nero degil) 2011 de guncellendi ve cok iyi tepkileri olan lastik oldu.
Zaten bircok testte ilk 2 de...
S001 yuvarlanma direnci fazla oldugu icin yakiti artirir ancak %1 belki...
Mich SS de fena degil...
Benım lastıklerde sadece pzeroydu ve 2010 tarıhlıydı arabadan arabaya farklılık gösterebılır 4*4lerde ıyı olabılır ama güçlü ön çeker bı araçta kesinlikle ps3 veya super sport tercıh ederım, super sportta 225 40 18 bulamadıgım ıcın ps3 aldım.
prelli pzero ve pzero nero kullandım hıc memnun kalmadım
brıgestone re050, re001 s001 kullandım s001 daha ıyıydı ama ps3 kadar degıl kuruda,
520hp 600nm tork cuprada 7.5kg 18jantla ps3 kullandım 80-90km hızlarda basınca gram sarmıyodu yol tutuş ıyıydı, testlere ben guvenmıyorum brıgestone bayısı abimiz var(mıchelın satmıyor) s001 ve ps3 arasında kaldım ve kendısıde kuruda ps3 daha ıyı olcagını soyledı:D bende ps3 aldım çok memnun kaldım kötu yanı civi vida çabuk kapıyo yumuşak lastık oldugu ıçın:)
BlackEmperor
17-08-2012, 14:58
ps3 benim de aklıma yatan kullanıcı yorumları geldikçe daha iyi oluyor şunu da belirteyim cukurlarla dolu güzelim yollarımızda sırf balon yapmasın diye s001 alınır
ben pzero xl 94y modelini aldım. Benim beklentilerimi karşılıyor. Ancak lastik daha soğukken biraz tutnma problemi yaşıyor ama sonrasında iyi, ıslakta da bence başarılı bir lastik.
Lastik,farkli otomobillerde farkli tepki vermesi dogal.
Ps3 den memnun olman guzel,SS'i dene ozaman.
Ayrica bu guclerde P Corsa tavsiye ederim...
volkan_gs
26-05-2015, 22:26
Güncel beyler, 225 45 17 T1R kullanıyorum değiştireceğim ne alayım?
Beynim döndü valla herkes farklı bir şey yazmış testler yorumlar vs :(
abdullahduymaz
26-05-2015, 22:34
Volkan csc5 al bence,ben aldım söylediğin ebatta ama hala takamadım bu ay içinde takıcam inşallah,yurtdısı veya yurtıcı kullanıcı yorumları guzel bir lastik araştırdıgım kadarıyla..
dragon07
26-05-2015, 22:36
önden çeker araçlarımda
michelin pilot
yokohama advan
p zero yeni nesil
nankang semi slick
kumho semi slick
falken kullandım
1-advan 2-michelin 3nankang semi slick
en iyi tutunma nanangda ama ıslaktada nankang tutmuyor o yüzden 3 yaptım sonuçta semi clik kullanıs amacı farklı
Sıralama yaparsak , bence
GY Eagle F1 Assy 2 > Conti CSC5 > Michelin Pilot
Michelın pılot derken supersport mu, pılot 3 eskıdı zaten:)
g year alıyorum, herkes çok begenıyor memnunun kalırım inş.
Michelın pılot derken supersport mu, pılot 3 eskıdı zaten:)
g year alıyorum, herkes çok begenıyor memnunun kalırım inş.
Pilot Sport 3 abi, çok eskidi ama hala listede ismi olmayan diğer rakiplerinden daha başarılı :)
Çevremin yorumları, benim denemelerime göre valla listedeki gibi sıralama çıkıyor bende :)
g year hakkında yorumlar çok iyi ama semi kumho semı slıge alıstık umarım ona yakın performans verır:)
Mich sabun gıbı.
Zero yada kuru ıcın Corsa guzel. hatta sadece kuru olur,yagmurda gazlanmazsa Trofeo rakıpsız...
volkan_gs
29-05-2015, 23:36
Goodyear Assy2 aldım ben de, continental sc5le ikisi arasında kalmıştım. Şuanki toyolarımdan önce conti sc3 kullandım ve pek memnun değildim çok vida topluyordu ve çabuk bitmişti o yüzden Goodyear deneyeyim dedim önümüzdeki aylarda yazarım yorumlarımı :)
Ben de aynı ölçüyü epey bir arastırdım gecen ay... Oncellikle aracı gunluk kullanıp kullandığım durumu cok onemlı. Gunluk kullanıyorsan ve aracında hızlı ıse ben "semi slick" almam. Nedeni ise su tahliyesi. Kumho Ku36'ların su tahliyesi iyi değil.
Mesela son uç aydır Ankara epey yağıslı gecıyor ve yollar uzerınde nehirler olusuyor. Bır cpk kez su kayma durumu yaşanıyor. Semi slickle bu kaymalarda araba yoldan çıkabilir. Arac hızlı olunca ne zaman basacagın belli olmuyor ;) . Ama gunluk kullanmayacaksan bence de semi slick tercih edilir.
Diğer yandan su tahliyesi iyi olsun UTOQ değeri düşük olsun diyorsan Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 dışında bir model yok. Bunun UTOQ değeri 220. Su tahliyesi iyi, yanaklar kuvvetlendirilmis vs. Advan, Conti, Hankook Kumho Ku31 vs. de UTOQ değerleri 240-280-280-320'dir.
Ben degistirmeyi duşunduğum ku31'den yagmurda asfalt nehirlerinde memnum kaldım ama kuru hava performansı sadece idare eder...
Bridgestone'da soyle bir sıkıntı var sana gelecek lastığın üretim tarihini vs öğrenemiyorsun. Advanların yeni partisi geldi cunku kasım ayından beri ilk defa fiyat guncellemesi yaptılar... Contiyi hiç tutmamdım. Michelin ve Pirelli başta olmak diğer markaları ise araştırmadım.