PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4i s'e hangi coil over?

CagkaN
11-04-2011, 17:33
1.4 is aracıma coil-over almayı düşünüyorum, bu konuda yorumlarınızı ve önerileriniz bekliyorum.
Öyle aşırı bir basıklık düşünmüyorum çamurlukla lastik arasındaki mesafe kapansa bana yeterli, asıl amacım yol tutuşu iyileştirmek ve en ufak çukurda kısa yayların sebep olduğu ani darbe ve sarsıntıları engellemek

XYZ markası diğer markalara karşı nasıl performans sergiler?

Benzer dinamiklere sahip aracınızda ne kullanıyorsunuz?

Hangi markayı önerirsiniz?Ömürleri ne kadar ve bakımları nasıl olur?

Tahmini fiyat aralıkları?

Nereden ne şekilde temin edebilirim?

levent
11-04-2011, 17:41
xyz için jdmworks e başvurmalısın, batuda xyz time trial coiloverları var ve ciddi derecede sertler yumuşaktayken bile, hani bana göre normal ama biraz totosunun rahatına düşkün olan insan için sert gelir :) başka bi arkadaşımızda da ksport cadde modeli var 2001 corollada, ae101 ile aynı yürüyeni paylaşır o araç bikaç farklılık haricinde, onun coiloverlar gayet tatminkar konfor ve yol tutuş bakımından, günlük kullanıma daha uygun diyebilirim. bu arada iki marka da aynı fabrikada üretiliyor, sadece versiyonları farklı gibi düşünebilirsin.

cadde tipi ksport-xyz işini görür, civic için daha kolay bulabilirsin 2. el falanda bakabilirsin diye düşünüyorum.

bu arada spor yay kullanıyosan koni de alabilirsin hem sertlik hem yükseklik ayarlılar civic için olan sarı koniler diye hatırlıyorum ve birçok arkadaşımız/abimiz onları kullanıyor aracında forumda memnun olmayan yoktu sanki :) amortisör o gereksiz yay sekmesini engeller bu arada illa bütçeyi zorlayıp coilover diye kastırmaya da gerek yok eğer uygun olursa fiyatları :)

kolay gelsin..

CagkaN
11-04-2011, 17:53
Levent teşekkür ederim cevap için şuan araçta kısa yay var ancak pek memlun olduğumu söyleyemem bazen 40-50 km hızla giderken 5 parmak genişliğindeki hafif çökmüş yamalardan geçiyorum gelen darbe inanılmaz oluyor ayrıca dengesiz görüntüde cabası.

Coil'in tabiki stock gibi yumuşak olmasını beklemiyorum ama en azından 40 km altı hızlarda da time-attack aracı misali kazık gibi olmasın lastiklere jantlara yazık ya.:(

Yok mudur öyle bir setup?

levent
11-04-2011, 18:09
cadde tipi modellerden alırsan var öyleleri işte :)

bu arada ön takımına bi baktırmanı öneririm, o kadar hissetmen normal değil bence, amortisörlerinin de ömrünü yitirmiş olabilitesi geldi aklıma bir de o da ona sebebiyet veriyor olabilir :)

Ek.Civic_Spoon
11-04-2011, 18:17
ben coil over değilde coil ex die tabir edilen (sadece yay ve ayarlı olan) biraz sert geliyor dediğiniz gibi çukurlardan geçerken özellikle arka taraf çok sekme yapıyor ama lastiklerle beraber ii bi kondisyonda muhteşem bir yol tutuşu var sırf o yüzden sertliğine katlanıyorum.. :)

levent
11-04-2011, 18:24
Çağkan o sekmeleri önlemek istiyor benim anladığım kadarıyla, daha rijit olması için çaba gösteriyor, bunun da çaresi amortisör / yay kombinasyonu yada coilover :)

Civic'lerinde coilover kullananlardan yorum bekliyoruz özellikle, yada kullanmış olanlardan :)

tdipower
11-04-2011, 18:46
xyz gerçekten çok iyi tavsiye ederim :)

CagkaN
11-04-2011, 19:59
şuan coil ex yay var zaten -ayarlı değil sadece 5cm'lik yay- araçta ama dengesiz duruyor önü yerde arkası std. yükseklikte gibi fotoğrafı yükledim.

http://img708.imageshack.us/img708/870/dsc00560w.jpg (http://img708.imageshack.us/i/dsc00560w.jpg/)

Ayrıca yavaş kullanımdaki sertliğine göre virajlarda fazla yatıyor, benim istediğim 20-30 km/s civarı yani, sokaklarda gezerken beni arabadan fırlatmaya çalışmayan -zaten hız tümseklerinden falan kamlumbağa hızıyla geçiyorum- otobanda giderkende std araçtan daha sert daha tepkili olan bir süspansiyon arıyorum

gökan
11-04-2011, 20:01
pic marka al..............

CagkaN
11-04-2011, 20:12
pic marka al..............

nerden nasıl alabilirim?

Daha önce duymadım hiç bu markayı siz kullandıysanız nasıldır anlatabilir misiniz acaba?

gökan
11-04-2011, 20:13
yaz google cıkar:)yurtdısındakı cogu ej kasada var

CagkaN
11-04-2011, 20:15
ben sizin deneyimlerinizi merak etmiştim ama yineden teşekkürler vakit ayırdığınız için

gökan
11-04-2011, 20:18
ben sizin deneyimlerinizi merak etmiştim ama yineden teşekkürler vakit ayırdığınız için

ben kullanmadım sadece marka önerdım ıngılızcen varsa adamalrdan onerılerını srabılırsın:)

CagkaN
11-04-2011, 20:19
tamam teşekkür ederim

gökan
11-04-2011, 20:20
Buy PIC Select for 1996-2000 Honda Civic (http://picperformance.com/store/scripts/prodView.asp?idproduct=239)

CagkaN
04-09-2011, 16:44
Kendi konumu hortlatmamda sakınca yoktur sanırım :)

Coil için maddi durumu ayarladım şimdi son araştırma evresine geçtim, aklımda raceland coil-over'lar var fakat bir yandan da sarı Koni ve ayarlı yay kombinasyonuna aklım kayıyor.

cadde kullanımı için hangisi daha uygundur?

raceland'lere ve sarı koni-yay kombinasyonuna nerden ulaşabilirim ?

Teşekkürler

trgy
04-09-2011, 16:52
senin amacın sanırım arabayı yere basmak.bide arabanın vtec olmadığını düşünürsek koni+yay istediğin gibi düşürmeyebilir.o paraya raceland coilover almanı tavsiye ederim.aksaraydaki tuningcilerde raceland vardı oralara bi bak istersen.

veya biraz daha üstüne koyup Function and Form coilover al derim.

CagkaN
04-09-2011, 17:05
amacımı ilk postta yazmıştım ama tekrar yazıyım

amacım aracı süründürmek değil lastikle çamurluk arası kapansın bana yeter asıl istediğim şey aracın daha iyi yol tutması ve sekmemesi.Yani hiçbir zaman dip gezmeyeceğim için koninin fazla düsürmemesi önemli değil dediğim kadar düşürse yeterli.
Raceland için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

Osman Bahadır
04-09-2011, 17:08
Dünya üzerinde bizim honda'ları her türlü evirip çevirip modlayan millet amerikanlar. Benim yerinde gördüğüm ve üye olduğum forumlardan okuduğum kadarıyla yol tutuş performansı için hemen hemen hepsi koni yellow + ground control coilover sleeves setupının en iyi olduğunu tescilliyor. Ben de kendi aracımda Ground Control kullanıyorum. Koni'yi anlatmaya gerek yok zaten. Ben üstüne malzeme tanımıyorum. Ground Control ise Eibach yay kullanan ayarlı yay seti. Ama ayarlı sleeve kısmı öyle çin malları gibi değil. Kilidi ve malzemesi farklı. Gayet kaliteli ve stabil. En güzel yanı ise yayları Eibach ve istediğin sertlikte ve boyda alabiliyorsun. Örneğin understeer sorununu çözmek isteyenler arkayı sert alarak enerji transferini arkadan öne gerçekleştiriyorlar(ön375lbs/arka450lbs gibi). Standart kullanan, understeer derdi olmayanlar önü sert alıyor(ön350lbs/arka250lbs gibi). Pist tipi bir kullanım isteyenler 500lbs ve üstü yaylar alıyorlar(550/550). Standart cadde tipi kullanmak isteyenler öne 375lbs, arkaya 250lbs civarı alıyorlar. EJ'de orjinal yaylar önler 150lbs, arkalar 100lbs civarında. Ben integramda önde 375lbs, arkada 250lbs progressive eibach yaylı ground control kit kullanıyorum. Gayet memnunum. Türkiye şartları için ideal bir oran. Eğer daha düzgün yollarda, daha yüksek süratlerde kullanırım, gerekirse azıcık zıplar ama yine de çizgimi korurum diyorsan amerikalı elemanlar gibi 450/450lbs veya daha sert yay da alabilirsin.

Bizde bu işler maalesef amatörce yapılıyor. Daha sattığı coiloverın spring rate'ini bilen satıcı görmedim ben. Piyasada fiyat sebebiyle taiwan malı coilover kitler baskın. Raceland'le ilgili pek yorum yapmayayım. Ama el yapımı coilover yerine Türkiye şartlarında fiyatı sebebiyle tercih edilebilecek bir kit. XYZ ve Ksport gibi sertlik ayarı yok. Üstün performans bekleyen birisi için yetersiz. Alçaltayım, yükselteyim, coiloverım var diyeyim diye alınır ancak.

Koni de, Eibach yay da, Ground Control de ömür boyu garantili ürünler.

Arattırıp inceleyim dersen "koni/gc setup" diye aratabilirsin.

Bildiklerimi paylaşmaya çalışırım.

Kolay gelsin.

Osman Bahadır
04-09-2011, 17:23
Önceki mesaja ilaveten;

Progressive yay demek artan oranlı, yani ilk 1-2 cm'de yumuşak, sonra sertleşen yay demektir. Bu da ufak tefek çukur, yol kusurlarından yumuşak geçmeni, viraj gibi sert yükler karşısında sertleşip, yana yatmamanı sağlar. Kısaca artan değişken oranlı yay demektir. Linear yayda bu özellik yoktur. Linear yay hep aynı sabit oranda kalır. Piyasadaki yayların ve coilover kitlerinin birçoğu linear'dir. Ground Control kitlerindeki eibach yayların tamamı progressive'dir.

Senin ihtiyacına göre sana progressive yay lazım.

CagkaN
04-09-2011, 17:40
heh işte tam istediğim türden bir cevap çok teşekkür ederim. :)

ben bu kombinasyonu biraz daha araştırayım

CagkaN
05-09-2011, 15:36
Koni/GC komb. en iyisi fakat fiyat olarak çok pahalı ve 1.4 araca değer mi kararsız kaldım.

O arada Form & Function markasını gördüm.TypeII modelinde koni/GC kombinasyonundaki tüm ayarlar var ve fiyatı 870$ civarında.

FF nasıl bir markadır?Kaliteli midir? Ne malıdır?
Duyumlarınız düşünceleriniz nelerdir?

trgy
05-09-2011, 15:57
Koni/GC komb. en iyisi fakat fiyat olarak çok pahalı ve 1.4 araca değer mi kararsız kaldım.

O arada Form & Function markasını gördüm.TypeII modelinde koni/GC kombinasyonundaki tüm ayarlar var ve fiyatı 870$ civarında.

FF nasıl bir markadır?Kaliteli midir? Ne malıdır?
Duyumlarınız düşünceleriniz nelerdir?

ff nin hangi ülkenin mali olduğunu bilmiyorum ama amerikada cok yaygın olarak kullanılıyor.

şu linkte eleman anlatıyor.

Coilover adjustment - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tLRdo8atXbM)

ayrıca honda-tech.com a girip ordanda ürün hakkında yorumları okuyabilirsin.

CagkaN
05-09-2011, 16:11
bu vidyo açıklamasında çok kötü vs diye giydirmiş eleman ama bakalım eve gidince honda-tech'e de bakıcam

trgy
05-09-2011, 16:34
bu vidyo açıklamasında çok kötü vs diye giydirmiş eleman ama bakalım eve gidince honda-tech'e de bakıcam

ayar kısmı için söylemiş.

Osman Bahadır
05-09-2011, 17:48
FF Type 2 güzeldir. Advanced bir setup değil ama Türkiye'de satılan, milletin 2 bin tller vererek aldığı birçok coiloverdan kalitelidir. Ama sonuçta o da bir uzakdoğu malı. Muhtemelen XYZ, Ksport gibi taiwan malı.

FF type 2 yerine Progress type 2 öneririm. Türkiye'de yok. Orjinal Amerikan malı. Tüm parçaları amerikada üretiliyor. Sizin isteğinize, beklentinize göre yay ve amortisör kullanıyorlar. Yani sizinle görüşüp ona göre hangi sertlikte yay ve amortisör olması gerektiğine birlikte karar veriyorsunuz. Fiyatı da FF type 2 ile aynı.

FF type2 ile Progress Type2 karşılaştırması;
http://honda-tech.com/showthread.php?t=2657342

Yalnız bir önemli birkaç nokta var;

Coilover 3 ana parçadan oluşur; amortisör, yay, sleeves(ayar kısmı)
Amortisörde bu markaların hiçbiri bir koni amortisörü veya dengi bir amortisör kullanmıyor. Hatta çoğunun amortisörünün koni kalitesiyle uzaktan yakından alakası yok. Type 2 diye geçenler sertlik ayarlıdır. Ama ayarları yeteri kadar homojen dağılmıyor. Yani en yumuşakta bile hala sert kalabiliyor.
Yayda bu markaların hiçbiri eibach veya dengi bir yay üreticisinin yayını kullanmıyor. Hepsi kendi üretimleri, kalitesi ve stabilitesi konusunda şüpheler olan, yeterli argeden uzak üretilen yaylar.
Diğer kısmı ise ayar bileziği ve ayar diş kısmı. Daha geçenlerde bir arkadaş sıkıştı, diş kaptı diye konu açmıştı. Ground control'ün patentli, kilitli sistemi haricinde çift bilezikli sistemle hem düzgün sıkamazsınız, hem de tozdan kilitlenir kalır. Bu FF de de, XYZ de de, Ksport'da da aynıdır. Ground control'de ve Progress'te tek bilezik vardır ve bilezik biraz boldur. Siz yerine getirir, civatasını sıkarak kilitlersiniz. Sıkışma ihtimali dahi yoktur.

Bir de hocam sen bütçem 1500'ün altında demiştin özel mesajla. 1500tlnin altına type2 coilover biraz zor olur. 1500'ün biraz üstüne de taiwan malı piyasadaki mallar olur.

Karar senin. Ben olsam bir kere yapar, tam yapardım. İleride de satarken söker ayrıca değerlendiririm.

CagkaN
05-09-2011, 19:57
koni/GC rakipsiz tabiki ama 2000tlyi geçiyor bana maliyeti

neyse teşekkür ederim yardımlarınız için :) artık bir yandan para biriktirip bir yandan doların düşmesini beklerim

YH199
06-09-2011, 02:41
1.4 için coilovermi.

ya yazık günah be kardeşim.(küçümsediğimi düşünmeyesin sakın çok 1.4 üm oldu yıllar önce)

sakın öyle bi işi girişme.

al fk 6-4 yay tak mis gibi olsun.yahut voglant 5 yada 6 cm yayı var onlarda çok iyi düşürüyor aracı.

yay tak mevzu btsin.coiloverle falan yol tutuş mutuş bi *** farkettirmez desem yeridir.nedenmi ?

alıcağınız coiloverler genelde baz versyonlar olucaktır.onlardanda bi nane beklemeyin.sadece düşer arabanız hakkıyla okadar.yol tutuş dersen biraz katkısı olucaktır biraz...

ama sağlamlık falan diosan berbattır coiller.hele kastettiğimiz o baz versyonlar.

fk 6 4 yay tak sıfırı 200 tl.ohhhh mis gibi tam müslüman işi hem amaca uygun hem ucuz.coil de neymiş 1.4 için.

Murat Özcan
06-09-2011, 03:51
coil ex 5 cm al tak arkalar yüksek kalacaktır kalanıda kes kafana gore tamam dır

CagkaN
07-09-2011, 08:37
şu an 5lik coil-ex var zaten arkası orj. daha yüksek gibi duruyor.

ozaman en güzel parçaladığım amortisörü yenisiyle değiştiriyim yay olarak eibach düşünüyordum ama fk daha mı dengeli durur? şimdiki gibi burnu yerde kıçı havada olmasın

levent
08-09-2011, 00:49
şu an 5lik coil-ex var zaten arkası orj. daha yüksek gibi duruyor.

ozaman en güzel parçaladığım amortisörü yenisiyle değiştiriyim yay olarak eibach düşünüyordum ama fk daha mı dengeli durur? şimdiki gibi burnu yerde kıçı havada olmasın

koni al yaylarını değiştir çağkan :)

CagkaN
28-10-2011, 09:33
Kendi konumu hortlatmamda sorun yoktur umarım

Mali durumu toparladım ve haftaya siparişimi veriyorum ama sizinde fikirlerinizi öğrenmek istedim

-Megan racing EZ Street Series
-Function & Form Type II
-KYB AGX ve Ground Control yay

Sizce hangisi?Hepsinin fiyatları aşağı yukarı aynı

aknnn
28-10-2011, 09:47
ben megan racing kullanıyorum o günde dedim sana ısrarla tavsiye ederim kardeşim :) eğer istersen jasonda bi takım vardı boşta duruyor konuşalım satıcaksa eğer alalım onları sana ;)

34tb9544
28-10-2011, 09:52
Eğer istersen raceland bı takım olması lazım ben kendi aracimizada aldım Turbo iese 750 liraya verebilirim duruyor ise sıfırını

CagkaN
28-10-2011, 12:00
race land sadece yükseklik ayarlı diye vaz geçtim

bu yazdığım setlerin ortak özellikleri damping ayarı da yapılabiliyor olması

gökan
28-10-2011, 12:06
functıon kaç para

CagkaN
28-10-2011, 12:38
Function & Form Type II Coilovers - JHPUSA (http://www.jhpusa.com/store/pc/viewPrd.asp?idproduct=3794&idcategory=559)

gökan
28-10-2011, 12:51
tr ye kaç lıraya gelıyr

34tb9544
28-10-2011, 13:01
Walla sertlik yumusaklik ayarı yok sadece yükseklik alçaklık ayarı var racelandda ama bı arkadasın dediği gibi amacım 1.4 U küçümsemek degil fazlasına gerek yok bencede benim 1.4 te orjinal yaya ground control ayarlı yay vardı istediğim gibi indirip kaldiriyodum çit diyede ses gelmemişti şimdiye kadar benim race land alma sebebim hem ucuz hemde amartisor artı yay alsan bundan pahalıya gelicek hem sıfır amartisor hem ayarlı bence çok güzel ve uygun bı kombinasyon pahalıya kaçma fazla yazık günah

CagkaN
28-10-2011, 13:14
Walla sertlik yumusaklik ayarı yok sadece yükseklik alçaklık ayarı var racelandda ama bı arkadasın dediği gibi amacım 1.4 U küçümsemek degil fazlasına gerek yok bencede benim 1.4 te orjinal yaya ground control ayarlı yay vardı istediğim gibi indirip kaldiriyodum çit diyede ses gelmemişti şimdiye kadar benim race land alma sebebim hem ucuz hemde amartisor artı yay alsan bundan pahalıya gelicek hem sıfır amartisor hem ayarlı bence çok güzel ve uygun bı kombinasyon pahalıya kaçma fazla yazık günah

Buda tabiki sizin düşünceniz ve saygım var:)
ama raceland alırsam içim rahat etmeyecek

tr ye kaç lıraya gelıyr

linkini verdiğim siteye mesaj attım, cevap gelince sizede haber veririm

gökan
28-10-2011, 13:24
beklıyrm haber

CagkaN
28-10-2011, 20:55
günceldir

Megan Racing EZ Street Series
Function & Form Type II
KYB AGX + Ground Control coil-yay

sizce hangisi?

gökan
28-10-2011, 20:58
pic ve functıon yurtdısında cok kullanılıyr ej kasada

gökan
28-10-2011, 21:02
/DSC04083.jpg[/img]

https://thmotorsports.rpmware.com/Client/493c6f3e-e979-4c53-a24c-b17ecfb328bc/KoniSport1.jpg https://thmotorsports.rpmware.com/Client/493c6f3e-e979-4c53-a24c-b17ecfb328bc/KoniSport2.jpg
http://s36.photobucket.com/albums/e1/cr-x/crx/KONIGC.jpg

ah bu ikili:)

CagkaN
28-10-2011, 21:04
o ikili iyi de biraz fazla iyiler :D

shamed
20-12-2015, 18:04
Honda 1.6 ies aracıma coilover bakıyorum yaklasik 1200 tl ye kadar Maximum öneriniz nedir ne marka ne almalıyım yardımcı olursanız sevinirim

fsunnetci
21-12-2015, 19:41
1200TL ye iyi birşey coilover olarak bulman çok zor en az 2000 TL den başlar..
bence ikinci el temiz çıkma bak ancak bulursun o paralara..

gökan
21-12-2015, 20:19
konı eıbach kullanıyrm:) çok iyi