Orijinalini görmek için tıklayınız : 4*108 4*100' e nasıl dönüşür?
Merhaba arkadaşlar,
4*108 jantı 4*100'e nasıl dönüştürebiliriz?
1)flanş yaptırarak
2)Janta 4 tane yeni delik açarak
1 hadi neysede 2. seçeneğe benim aklım pek yatmıyor.Jantın mukavemetinde ciddi bir azalma oluyor bana göre.Yaptıran yok mu? Var.Sorun yaşayan duymadım orasıda ayrı
Flanşlı araç nasıl duruyor çok çıkıyormu jant dışarıya. Bi örnek foto olsada baksak:)
Yaklaşık 1 cm çıkar dışarı.Örnek foto bence aldatıcı olur.Jantın Et değeri ile alakalı bir durum.
Mesela 106lara 206c jantı için flanş şart.Olmazsa arka teker dönmüyor bile(Quik'lerde) o denli içerde kalıyor.
Alınacak jantın ET değeri ile aracın orj jantın et değerine bakılmalı
partner ve berlingo içinde şart flanş..
4*108 enkeı alıp 4*100 e dönüştürmeyi planlıyorum ama nasıl olur?En doğru yöntemi hangisidir?
flans tan baska care yok gıbı:)
biz 4*108 bulamıyrz sende 100e cevırıyorsn
mert_leon
11-04-2011, 19:45
geçenlerde bi lastikçide işim vardı biz o işi yaparız onların özel bijonları filan var bişiler diyordu bu doğrumudur.
Arkadaşım her yerde 4*108 dolu ya nasıl bulamıyosun al sana link;
Enkei rpf-01 toyo t1r 16 4108 - sahibinden.com' daki yüz binlerce vasıta ilanından dakika iki tanesi sahibini buluyor. (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-enkei-rpf-01-toyo-t1r-16-4108-46972173/detay)
speacer en kesin çözüm 4x100 olan delikleri diske ve kampanaya sıkacaksın speacer ın üzerindeki 4x108 olan deliklerede jantı sıkacaksın ancak en az 15mm (1.5cm) dışarı cıkacak jantlar
geçenlerde bi lastikçide işim vardı biz o işi yaparız onların özel bijonları filan var bişiler diyordu bu doğrumudur.
sarhoş bijonlar ile 4*98 - 4*100 tarzı yada 114,3-112 tarzı dönüşümler yapılabiliyor mert onlardan bahsetmiştir o lastikçi sanırım.
spacer en güvenlisi, jant deldirmek bence pek mantıklı değil, mukavemetini ciddi derecede kaybediyor çünkü.