PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcu arkadaslar dikkat !

turbo&quattro
12-04-2011, 08:08
Havalarin duzelmesiyle birlikte motorlar cikmaya basladi...Bugun ise dogru yururken bir kavsakta gordum.Motorda baya hasar vardi.Sagli sollu 7-8 tane racing vardi.Muhtemelen yarisiyorlardi yada baska birsey...

2 sene once yakin bir akrabasini motor kazasinda kaybetmis biri olarak cok dikkatli olun diyorum...Ne aileniz nede bizler bu tarz haberler almayalim....

http://img42.imageshack.us/img42/9305/img03831296x968.jpg (http://img42.imageshack.us/i/img03831296x968.jpg/)

hasan çağri
12-04-2011, 08:24
Katılıyorum özellikle Türkiyede tam mevsim dönümü yerler ıslak kuru arası zaten yollar yağ pis bide fark edilmeyen kalıntılarla kuru görünsede çok tehlikeli...

mgnPower
12-04-2011, 08:35
.Sagli sollu 7-8 tane racing vardi.Muhtemelen yarisiyorlardi yada baska birsey...

resim eklemissin ama bankadan giremiyorum resimleri sadece su aciklamaya bisii demek istiyorum.

belkide arkadaslari kaza yapinca geldiler yada yarismiyorlardi geziyorlardi ? hodugun biri geldi vurdu.

bilmem rahatsiz olurmusunuz ama disaridan bakinca kaza yapan her motor yada modifiyeli araba hep yarisiyordu deniliyor. bari bu yarismak fiilini yaptigimiz tahminlerimizde kendimiz kullanmayalim...

turbo&quattro
12-04-2011, 08:38
resim eklemissin ama bankadan giremiyorum resimleri sadece su aciklamaya bisii demek istiyorum.

belkide arkadaslari kaza yapinca geldiler yada yarismiyorlardi geziyorlardi ? hodugun biri geldi vurdu.

bilmem rahatsiz olurmusunuz ama disaridan bakinca kaza yapan her motor yada modifiyeli araba hep yarisiyordu deniliyor. bari bu yarismak fiilini yaptigimiz tahminlerimizde kendimiz kullanmayalim...

O kavsakta surekli kalkan motorlu gruplar oluyor ve olayi gormedigim icin muhtemelen dedim kesin birsey demedim :)

COOLFEAR
12-04-2011, 09:55
U.S.A de insanlar birazdaha bilinçlidir diye düşünüyorum .Türkiyede yokmu burdada cok bilinçli insan var gorup yol veren gittiğim şeriti boşaltan ama daha dün gece başıma gelen olay.Büyük olasılıkla bizims iteden bir arkadaş heralde baya koyu renkte bir civic camlar filili egzot ve koyu siyah spoon jantlar en sagdan 70km ile giderken Avcılar e5ten yanımdan 20cm ile oyle bir makas atarak gectiki korkudan saga kacıyım derken refuje çarpıcaktım .Allahtan enduro kullanıyorum ve gaza gelen bir tip değilim yoksa gelip gazlayıp yakalasam ağzını burnunu kırardım .Bizde hata yokmu var 2 motorcu birbirini gormeye gorsun bosta gaz vermeler motora kapanmalar herneyse motorda gaza gelmeyin kaput sizsiniz .Mesajınız içinde teşekkürler

ef186
12-04-2011, 10:35
usa daha bilincsiz diyebiliriz adamlar devamli yerden yuksekte geziyor :D

///KDrÖZER
12-04-2011, 10:53
usa daha bilincsiz diyebiliriz adamlar devamli yerden yuksekte geziyor :D

yurt dışında ki bir çok insanın tutkusu bu bizim ülkenin yolları ve kültür seviyesi motor potansiyelinde değil...Trafik psikolojisi aradan geçip gidince bidaha yan yana gelirseniz ya avel gibi sana bakıyor yada geçmemen için yeterince sıkıştırma yapıyor...İsmini tam hatırlamıyorumda bi oyuncu sanırım bu yıl kaza sonucuda hayatını kaybetmişti...

omR35
12-04-2011, 10:55
Bende dün iki ciddi motosiklet kazası gördüm trafikte , gerçekten çok dikkatli olmak lazım.

levent
12-04-2011, 12:26
Motorlarında taşıt olduğunu unutmamak lazım, tabi aynaya bakıp arkayı boş görüp siynal vererek şerit değiştirdiğin an yanından 270 le geçen 3 tane motor görünce sinirleri bozuluyo yol vermemek geliyo adamın içinden :D

onursumer
12-04-2011, 12:45
2 adım yola gidicek olsaniz bile kask takın arkadaşlar gerçekten çok onemli ;)

emrese
12-04-2011, 17:35
İşte motoru birtek buyüzden alamıyorum125lik motor var satıp 600lük alıcam çok niyetleniyorum ama sırf bu tür motor kazalarını görünce tırsıyorum :(

S.Özeren
12-04-2011, 17:59
Türkiye'de motor kullananların hepsi çokmu düzgün motor kullanıyor sanki 2 araba ortasında yer yok ordan geçmeye çalışıyor yani dalgınlığına gelse o an kontrol etmesen o aynayı girceksin ona.. dün geldi başıma daha solumdan geçiyor iki araba arasında alıyoduk ortaya az kalsın Allah korudu ama güzel küfür yedi..

GokhanRS
12-04-2011, 18:09
valla motorcu dediğin kendini koruyacak arkadaş. yani bu araba şöförleriyle alakalı değil. adam motor kullanırken normal adamlara kızıp edip arabaya binince piskopatlaşabiliyor. bu insanlıkla alakalı.

araba kullanırken sürekli makaslı gezen adama da motoru verirsen bu sefer de o milleti motorla tehlikeye atıcak. ben 4 şerit otobanda soldan basıyorum adam scooterlar otobanda sol şeride çıkabiliyor.

kimide izledik işte murat131 le ortalık yerde araba çevirip, duran insana ve arabaya çarpıyor.

yani demek istediğim suç ne motor ne araba diye ayırt edilemez trafikteki insanlar ne kullanıyorsa o an, o kullandığı taşıda göre hareket ve dikkat etmeli.

he ben yavaşmı kullanıyorum hayır. ama tanımadığım bilmediğim bi araçta, yada aracı tanısam bile tanımadığım yolda basmıyorum ezbere bildiğim ve trafiğin sıkışık olmadığı yerlerde genelde.

Jackie
12-04-2011, 18:13
kuryelerle motorcuları karıştırmayalım lütfen.

fastchild
12-04-2011, 18:52
motorcularda dikkat etsin geçen gece yolda giderken yanımızdan önce siyah bir cisim geçti sonra ses geldi iki teker üstindesiniz yerde bir taş bile olsa o hızlarda çok büyük bir tehlikeye atabilir sürücüyü ve arkasındaki yolcuyu

dmts
12-04-2011, 20:24
hem binek araç hem de racing motor kullanıcı olarak söyleyebilirim ki; şehir içerisinde sürekli terör estiren motorcu kuryelerin bu konuda büyük etkisi var. insanların kuryelerle racing vb motor kullanıcılarını bir tutmaları ve onları trafikte yeri olan bir araçtan saymamalarından kaynaklanıyor. bu konuda motor kullanıcılarının suçu yokmu evet var. bilinçsiz motor seçimleri ve yeterli deneyimleri olmadan şehir içerisinde uzun tecrübeler sonrasında edinebileceklerini denemeye kalkışmaları. .

umut01
12-04-2011, 20:46
Benim kişisel görüşüm racing motorlar daha kurallara uyarak hareket ediyor, en tehlikeli kullanılan tip scooter tarzı. adamlar yay geçidinden u dönüşü yapıp yola atlıyor, sinyal filan zaten yok( arabalarda da yok ama olsun), dönüşlerde, ışıklarda kurallara uymak yok.

Anu
13-04-2011, 00:13
Bugün İstanbul Yolu' nda seyrederken orta şeritten sol şeride çıkmak için işaret verdim, aynaya baktım, sola doğru hamle yaparken kafamı nasıl olduysa arkaya çevirdim ve birden tam kör noktada kalan motorsikleti gördüm. Emin olamadığım zamanlar kafamı çevirmem ciddi bir tehlikeyi önledi, Allah korusun neredeyse motoru sıkıştıracaktım bariyerlere doğru.

S.Özeren
13-04-2011, 01:21
ben zaten motor ne olursa olsun aynamda görünce olabildiğince ona yol açmaya çalışan birisiyim rahat geçsin diye

ne bilim sağ aynamda görsem solumdaki araca yaklaşıyorumki rahat geçsin , trafik olduğundada öyle sağa veya sola kaçıyorumki geçsin gitsin

ama işte bu kuryeciler genelde bazılarını parçalıyasım gelmiyo değil adam makas atıyor bildiğin

SekoLive
13-04-2011, 01:28
ben zaten motor ne olursa olsun aynamda görünce olabildiğince ona yol açmaya çalışan birisiyim rahat geçsin diye

ne bilim sağ aynamda görsem solumdaki araca yaklaşıyorumki rahat geçsin , trafik olduğundada öyle sağa veya sola kaçıyorumki geçsin gitsin

ama işte bu kuryeciler genelde bazılarını parçalıyasım gelmiyo değil adam makas atıyor bildiğin

samet bende öyle yapanlardanm fakat bugun sağdan gelen motora yol açıyım derken sıkısık trafikde soldan gelen bana çarpıyordu... kuryeler çok allaha emanet kullanıyorlar... sende dikkat et iki tarafıda kollamaya :)

Murat Özcan
13-04-2011, 11:07
aynı sekılde 125 cbr var bende satıp buyutmek ıstıyorum ama boyle tehlıkelı kazalar ıcın karar veremıyorum ne yapmak ıstedıgıme :S

Maxiboost
13-04-2011, 11:14
Hayatta motorsiklet kullanmam, istedigi kadar bilincli olsunlar trafiktekiler gene kullanmam. Yukarida motorunu degistirmek isteyen ama vaz gecen arkadaslar sozum size, eninde sonunda %80 iniz motorunu degistirecek bu nalet olay boyle :D