Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.3 Zetec Mondeo ITB
Arkadaşlar aracım 1998 Ford Mondeo 2.0. Ben 2005 yılından beri üzerinde çalışıyorum ilk 2.0 ile zevkini aldım ama arabanın kilosu ağır olunca 2.3 yapma kararı aldık.
Mekanik: Oktaykan Power (Necmettin, Necdet, Nezih Usta ve tabii Kerim Usta)
Accralite 86.5mm 13.1:1 forged piston
Farndon custom H-conrods with arp bolts
2.3L forged Farndon crankshaft
Big valve conversion
H/D valve springs
324º Kent Race cams
Bronze valve guides
Oversized mechanical followers
Titanium retainers
Alloy adjustable cam pulleys
High flow fuel pump
3 bar fuel regulator
Jenvey 48mm individual throttle bodies
OMEX 600 Standalone ECU
480cc pico injectors
Mocal 19 row oil cooler with sandwich block 3/4 BSP and custom high speed fan
Custom 45mm headers
63mm full stainless steel exhaust
MSD coil pack
MSD 8.5mm wires
B&M short shift
MTX75 5-speed synchromesh Quaife gearkit
Quaife LSD
Exedy racing clutch with lightweight flywheel
Koni sport suspension kit with 40mm springs
V6 mesh grill
Front Brake : 330mm LGL 4-piston brakes
Rear Brake: 300mm LGL 4-piston brakes
Goodridge steel braided hoses
Motul race brake fluid
Custom made oil catch tank
Elliot clubman tachometer 10,000rpm
Mocal aeroquip 52mm oil pressure/oil temperature gauge
17” wheels
Bridgestone adrenaline 205/40-17 tires
Hedeflediğimiz güç 300hp civarı olacak ama en önemlisi arabaya tork gelecek. Araba şuanda rodaj halinde ve yapılacak daha bir kaç işi var. Hafta sonu bir kaç fotoğraf çekerim.:icon_tup::icon_tup:
Bir sonraki aşama arabayı hafifletmek olacak çünkü şu anda 1300kg biraz ağır.
bulenthaliloglu
13-04-2011, 10:41
Resimler nerede meraktan çatlatacakmısınız?
Low-Rider
13-04-2011, 10:44
Konuyu açmışsın 1saat önce.O kısımda konular onaylanıyor + tek bir foto bile koymadan nasıl onaylanmasını bekliyorsun?
Low-Rider
13-04-2011, 10:48
Varmı fotoğrafsız konu?
hayırlı olsun güzel proje.
projenizi resimlerle detaylandırırsanız, project cars bölümünde yer alacağını düşünüyorum.
bu ara millet iyice şaşırdı :)
dostum project cars kısmına açılan her konu diğerleri gibi anında açılmıyor. Konuyu özgün onayladıktan sonra aktif oluyor biraz sabredeceksin.Bir konunun proje konusu olarak açılması içinde projeye başlanmış olması ve fotoğraflarının olması gerekir.
Ozan Özer
13-04-2011, 11:01
Hayırlısı olsun.Araç bitmiş,rodaja geçilmiş;bugüne kadar hiç fotoğraf çekmediniz mi ?:)
Sesi çok güzel maaşallah :)
muazzam, boyle projelerı trda gormek mutluluk verıcı.. kac devır cevırmeyı dusunuyosunuz? baya bı racıng makıne gibi olucak sanırsam..
Arkadaşlar burdan herkeze tşk etmek istiyorum yapılan emeğe bukadar SAYGI varmış. :confused::confused::confused:
2.3 zetec projesini yapmak kolay zannediyor herkes. HONDA yapmaya benzemez.
Maşallah emeğinize sağlık.
Fotoğrafları ilk mesajınıza eklerseniz milletin ilgisni çeker..Sadece liste okumak hoşuna gitmez kimsenin..
son videoda motor çok sarsıntılı çalışıyor . sanki 3 silindre düşmüş gibi. sıkıntısı mı var normalk hali mi böyle
serqan23
14-04-2011, 08:31
neden herkes hondaya bulasıyo ?? honda bisiklet sanki.
masallah aracına.
ITB normalde zaten sarsıntılı çalışıyor. Sizin duyduğunuz ses debriyaj ve Quaife şanzımandan geliyor. Normal şanzımana benzemez:heyoo::heyoo:
KingoAtmo
14-04-2011, 08:37
Güle güle , kazasız belasız bin dostum.
Ford arabayı oktaykan yapıyorsa, çok can yakacak demektir...
ITB normalde zaten sarsıntılı çalışıyor. Sizin duyduğunuz ses debriyaj ve Quaife şanzımandan geliyor. Normal şanzımana benzemez:heyoo::heyoo:
bunu da ilk defa duydum .
bana göre motorun kendisi bizzat sarsıntılı çalışıyor . bu başka bişeyle alakalı bence. ama değil diyorsanız da sizin bileceğiniz. Maaşallah
Araba'da 324 derece ve üstüne ITB var ona rağmen 1100 devir'de sabit duruyor.:icon_tup::icon_tup:
Arkadaşlar burdan herkeze tşk etmek istiyorum yapılan emeğe bukadar SAYGI varmış. :confused::confused::confused:
derdin falanmı var senin ?
gören zaten saygı duyup görüşlerini yazmış, fotosuz konu açıyorsun sonra project cars kısmına layık görülmedi diyorsun, kişisel görüşümdür, pistonun vs fotosunu çekiyorsun ama motorun genel görüntüsü vs hakkında birşey yok netten bulunabilecek parça fotolarını koyuyorsun ondan sonra foto vs var diyorsun anlamak ilginç gerçekten,
hondayla ne alakası var tamam kol piston vs almışsın, fordu toplarken pistonları vs farklımı takıyorsun? içten yanmalı motor alt tarafı hondası fordu varmı bu işin
Mustafa Birsesli
14-04-2011, 08:49
rölantideki sarsıntı için senkron ayarlarına baktınızmı
Belirttiğim gibi araba'da 324 derece var ve quaife'ın synchro kit'in den ses çıkıyor. Benim kimseyle bir problemim yok bu arada sadece toplama ile ilgili resim koymadık diye yemedimiz laf kalmadı.
M U R A T
14-04-2011, 09:03
bence yanlış bir giriş yaptın illa project car a alınmak zorunda mı? illa herkes taktir etmek zorunda mı? neyin savaşını veriyosun.
fotolarını eklersin daha sonra kabul görürse istediğin yere taşınır zaten.
Senın bence sıkıntıların var
biz senın projene saygı duyuyoruz konunu okuyoruz
konu sonunda Honda yapmaya benzemez dıye bı yazı cıkıyor karsıma
hemde konuyu acan paylasan kısıden
senı gercekten kınıyorum
Hayatında Kaç defa Honda modıfıye ettın
Kaç tane Honda yuruttun
kaç tane turbo honda cıvıc yaptın
Hıc atmosferık Honda yurttunmu?
Evet Honda yapmaya benzemez ama ıyı bı honda da senın arabanın ıcınden geçer bunu unutma....
Belirttiğim gibi araba'da 324 derece var ve quaife'ın synchro kit'in den ses çıkıyor. Benim kimseyle bir problemim yok bu arada sadece toplama ile ilgili resim koymadık diye yemedimiz laf kalmadı.
2007de açtığın konuda da benzer durumlar söz konusu olmuş? 3 tane foto koymuşsun ikisi otomobil biri piston
Cimmeria
14-04-2011, 09:20
konuyu okuyordum aa ne güzel değişik bir şeyler yapılmış diyordum, saçma sapan honda yapmaya benzemez lafından sonra arabadan soğudum.
sanki dünyada hiç yapılmamış bir şey yapıyormuşsunuz gibi honda yapmaya benzemez diye laf atmak ne demek ? alt tarafı mondeo modifiye ediyorsunuz duyanda veyron almış 2000 beygir yapmış sanacak.
nedir bu honda hazımsızlığı anlamıyorumki
Ayrıca herkez senin projeni beğenmek zorundamı, yaptığına saygı duymak zorundamı?
Paylaşırsın izleyen takip eden eder, yorum yazmak isteyen yazar. Kimse yazmasa, yorum yapmasa, projeni beğenmese, anlamsız bulsa ne kaybedeceksin? Bizemi proje yapıyorsun kendine mi.
Amaç üzümmü yemek, bağcımı dövmek önce sen bir buna karar ver.
2005 yılında 2000 Model mondeo GHİA kullandım
motorunda o zamnlar :)kapagı Tasladık Piston yuvaralı genişletilmişti Komple eksoz sistemi Filtre Kiti Buji felan ufak Tefek Oynamıstık araba öyle yürüyecek bir araç deil die düşünüyorum.
2005 ten bu yana Audi+Ford+Pejo+BMW+Honda Kullandım
Tüm arabalarımda basıktı ama içinde En kazık gibi olanı FORD MONDEO du.
Mondeo da yere bastıktan sonra ne suspansiyon kalıyor ne yol tutusu ne fren.Şimdi Coilver felan çıktımı bilmiyorum ama o zamanlar kazık gibi beşik gibi sallanarak biniyordm.arabada konfor istiyosan aracı bastıktan sonra HONDA ve BMW tek geçerim şimdi VTİ kullanıorm tıs tıs bınıyorum sıkıntı yok:)
o zamanlar mondeo için de ne far ne stop hiç bişey yoktu sadece koni 30mm yay vardı oda bir işe yaramıyordu şimdi inş.vardır aracına göre parçalar.
Projende basarılar Dilerim.
arşivden buldum bir kaç foto :)
http://img191.imageshack.us/img191/6963/11832584.jpg (http://img191.imageshack.us/i/11832584.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img233.imageshack.us/img233/6307/10454228.jpg (http://img233.imageshack.us/i/10454228.jpg/)
http://img823.imageshack.us/img823/736/dscn0602j.jpg (http://img823.imageshack.us/i/dscn0602j.jpg/)
http://img42.imageshack.us/img42/1369/dscn0613k.jpg (http://img42.imageshack.us/i/dscn0613k.jpg/)
Bu arada şanzumanında sıkıntı varsa bende Komple Sanzuman var :)arabanın altını vurmustum şanzuman kovanı delinmıstı içinde hiç bir sıkıntı yok ben komple sanzuman alıp focus dişlileri vs ile karıstırıp bieşyler yapmıstık hatırlamıyorum ama biraz daha kısaltmıstık.Gerekli ise şanzuman da parça sıkıntın felan yardımcı olurum.
Senın bence sıkıntıların var
biz senın projene saygı duyuyoruz konunu okuyoruz
konu sonunda Honda yapmaya benzemez dıye bı yazı cıkıyor karsıma
hemde konuyu acan paylasan kısıden
senı gercekten kınıyorum
Hayatında Kaç defa Honda modıfıye ettın
Kaç tane Honda yuruttun
kaç tane turbo honda cıvıc yaptın
Hıc atmosferık Honda yurttunmu?
Evet Honda yapmaya benzemez ama ıyı bı honda da senın arabanın ıcınden geçer bunu unutma....
şimdi bu yazıya ve semihin yazdıklarına + kaç verilir bilmiyorumki sanki herkes hondayı süper yürttü ya da sadece parayla yürüttü di mi :hahaha: başka araçlara saygı göstermek zoruna gidiyo ama kendi aracına saygı bekliyosun ilginç
itb sarsıntı yaratmaz gayet stabil rolanti tutturmanız mümkün
bugüne kadar project bölümünde fotosuz eksik bilgili hiçbir konu açılmadı ilk olma isteğini kabul etmemişler demekki
onun haricinde maşallah ustalarınız çok emek vermiş umarım istediğin gibi gider
saygı gösretin nan araba yaptıh tavırlarını bırakırsan istediğin saygıyı göreceğinden de şüphem yok
dragstar
14-04-2011, 10:47
ciddi emek var fakat bunu anlayabilmek için kapasite olması ve at gözlüğü olmaması lazım,
maşallah, oktaykanlarda bikaç sefer aracınızı gördüm, oktaykanların ellerine sağlık
kazasız belasız, sorunsuz binersiniz inşallah
Yorumlarınız için tşk ederim. Ciddi emek olduğunu anladığınıza sevindim bu aşamaya gelene kadar ne kadar problem yaşadığımızı bir bilseniz. Parça bulmak bile zor. Özel krank için 6 ay bekledik ve sonunda bu projeyi gerçekleştirebildik.
burda kimse projenize bişey dememiş aksine beğenilerini belirtmiş ancak sizin diğer marka veya modellere dolayısıyla projelere laf söylemeniz ve mesajlarınızda honda ya benzemez , normal şanzımana benzemez gibi yazılar yazmanız yüzünden bu hale geliyor .. hayır neymiş bu o benzemiyor bu benzemiyor , yanlış anlamayın da ufo mu yaptınız ?
Hayırdır projeye cok yorum yazılmayınca Honda'ya neden *** attın onu cozemedim ?
Tamam projen guzel de , insanlar araba yaptın diye sana saygı duyacak degil, yazdıklarından saygı görürsün burda. Techturkey yerinden oynayacak sandın heralde konu acınca. Project cars bölümünü gez bakalım ne araclar var , bu kadar ego lu yorum varmı oralarda bi incele senin projenin on katı arac yapanlar ne tarz yazılar yazmislar.
Baska forumlarla karıstırmayın burayı ...
Siz benim yazdımı yanlış anlıyorsunuz HONDA'ya benzemez ile demek istediğim HONDA için o kadar çok parça var ki ve fiyatı da uygun ama siz olayı farklı boyuta gitirdiniz. Yok efendim Honda ne yaparsan yap Ford'u geçer gibi bu polemik olaylarına girmiyelim isterseniz.
burda kimse projenize bişey dememiş aksine beğenilerini belirtmiş ancak sizin diğer marka veya modellere dolayısıyla projelere laf söylemeniz ve mesajlarınızda honda ya benzemez , normal şanzımana benzemez gibi yazılar yazmanız yüzünden bu hale geliyor .. hayır neymiş bu o benzemiyor bu benzemiyor , yanlış anlamayın da ufo mu yaptınız ?
+ teşşekur butonu
Kardeşim bak yanlış annama
konuyu okumaya başladım gayet guzl gıdıyordu helal olsun dedım vıdeoyu ızleyınce oktaykan ne guzl araç yapmış..
ama senın o yazını okuyunca işler değiştir..
Her şey kolay degıldır Tamam honda için parça cok kolay bulunabılıyor ama o parçalar bedava alınmıyor sonuçta.U.s.a dan sıparıs edılıyor beklıyorsun ha gumrugemı takıldı takılacakmı stresı vs. sende az çok bılırsın..
2002 yılında Aybek arkadaşımız çok kolay sekilde yapmadı arabasını..
O zaman siz de hatırlarsınız 2002 yılında FORD'un ne yapabileceğini ama dediğim gibi burda kim kimi geçer tartışması yapılmıyor. Ben Dünya'da örneği nerdeyse olmayan bir şeyi yaptım onu belirtmek istedim yoksa diğer arkadaşlar ne yaptığını biliyorum ve saygı duyuyorum
O zaman siz de hatırlarsınız 2002 yılında FORD'un ne yapabileceğini ama dediğim gibi burda kim kimi geçer tartışması yapılmıyor. Ben Dünya'da örneği nerdeyse olmayan bir şeyi yaptım onu belirtmek istedim yoksa diğer arkadaşlar ne yaptığını biliyorum ve saygı duyuyorum
evet 2002 yılında Aybek Oktaykanı drag da geçmişti
Honda nın ozaman neler yapabılecegını görmüştük :)
Yorumlarınız için tşk ederim. Ciddi emek olduğunu anladığınıza sevindim bu aşamaya gelene kadar ne kadar problem yaşadığımızı bir bilseniz. Parça bulmak bile zor. Özel krank için 6 ay bekledik ve sonunda bu projeyi gerçekleştirebildik.
ha biz gerizekalıyız :eek:
neyse uzun uzun yazardımda az puanım kaldı :D
sen bunu guzel dille burda acıklasan , sürekli benim arabamı bilen bilir , saygı gormedim hayret ??, honda yapmaya benzemez ! dersen olmaz...
Guzel bi anlatımla aracını anlatırsan burda sana tek kişi bile bu tur yorum yazmaz.
Saygı gösterirsen saygı görürsün.
yahu 2002 diyorsun daha öncesinden bilmiyormuyuz? rallide başka yarış kollarında başarılı firma değilmi bu marka? neyin ispatını yapmaya çalışıyorsun? biz salağız evet ford vs bilmiyoruz sen şu an açınca öğrendik aydınlattın bizi, bırak şu tavırları artık hala devam ediyorsun evet fordu ilk sende gördük daha öncesinde cosworth serilerini vs hiç birini bilmiyoruz alayımız salağız burada quaife şanzımanı itbyi sende gördük
hacı abi dünyada eşi benzeri olmayan bir proje yapmış arkadaş ama biz ne project carsa almışız nede emeğe saygı +rep demişiz kendimden utandım
ahmet3425
14-04-2011, 13:52
projenizi cok beğendim emeginize sağlık, ancak tutumunuzu hiç beğenmedim.
ömerle akrabalık var mı :D :hehe::hehe::hehe:
by serçe
14-04-2011, 14:02
neden herkes hondaya bulasıyo ?? honda bisiklet sanki.
masallah aracına.
maşallah aracına ..........
seko onu bende çözmüş değilim ;) var bir keramet ama :D