PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Raceland Coilover Ayarı Hk.

MiaMi
16-04-2011, 20:38
Edit = Sorunu bulduk arkadaşlar konunun ilerleyen sayfalarında görebilirsiniz.

Vallahi kafayı yedirir insana arkadaş bu coilover ayarı bugün 4 saat ayar ile uğraştık sök tak sök tak şimdi sorun şu şekilde

Arkalar ayar segmanları diyim en altta yaklaşık 9 10 cm yukarı kadar sıkılıyor lakin en altta iken çamurluk lastik arası 3 cm , en yukarı aldık çamurluk lastik arası 10 cm oldu leylek gibi yani. Tekrar söktük en alta aldık ayar segmanlarını 3 cm oldu ok dedik.

Gelelim önlere şuan tam ortada ayar segmanları arabanın kafa yerlerde lastik jantık içinde yani.

Şimdi ben bunları adam gibi nasıl ayarlarım bilen birisi yazsın lütfen. Coiloverların birebir temsili resmi aşağıdadır. Çift ayar segmanı var biri yayı yukarı aşağı oynatıyor diğer sabitlemek için.

Cevaplar için şimdiden teşekküler. ayrıca coilover ayrı bi dünya arabanın kimyası değişti.

http://i51.tinypic.com/211r9w.jpg

Ve mutlu son yayları ön arka yaptık araba bildiğin STI oldu tecrubeye çıktık bu hali bile ıslakta deli gibi yol tutuyor jdm fuatta kullandı oda yorum yapar ve arabada gram sekme yok sadece sertleşti. Ürünü alıp takacak EK civic kullanıcılar yaylar kolisinde ters çıkıyor dikkat edin ince olanlar arka kalın olan yaylar ön,Arkaların üst kısmı daha sık bu şekilde ayırt edebilirsiniz.Valla önümüzdeki ay bi kit daha alıp kenara atacağım gibi, Aksaray power Gökhan duyurulur biraderim ama discount isterim.

Mevcut durum;
Arkalar 5 5,5 cm önler ise 4 cm daha indirilebiliyor yani ön lastik çamurluğu içine giriyor 1 cm kadar, arka lastik tam çamurluk hizasında kalıyor.

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/18/12614.jpg

Ome_RS
16-04-2011, 20:42
Abi en güzeli hepsi en yukardayken montajını yapmak eşitken.
sonrasında bir problem grunmuyorsa her taraf eşitse sırayla cm cm indirip sabitlemek biz daha önce bu sekilde yapmıstık golf 2 de

MiaMi
16-04-2011, 20:43
Arkalar böyle şuan 3 cm çamurluk lastik arası yukarı doğru çıktığımızda araba yükseliyor. Önlerde ortada. Temsili resimdir.

http://i228.photobucket.com/albums/ee119/PiKapp504/Ole%20Blue/SDC10599.jpg

http://i228.photobucket.com/albums/ee119/PiKapp504/Ole%20Blue/SDC10601.jpg

MiaMi
16-04-2011, 20:44
Abi en güzeli hepsi en yukardayken montajını yapmak eşitken.
sonrasında bir problem grunmuyorsa her taraf eşitse sırayla cm cm indirip sabitlemek biz daha önce bu sekilde yapmıstık golf 2 de

En yukardalar iken en yüksekte oluyorlar dimi Ömerim. Peki bu araba basılmak istese segmanlar dipde iken yine 3 cm çamurluk lastik arası nasıl coilover la bunlar.

Ome_RS
16-04-2011, 20:49
En yukardalar iken en yüksekte oluyorlar dimi Ömerim. Peki bu araba basılmak istese segmanlar dipde iken yine 3 cm çamurluk lastik arası nasıl coilover la bunlar.

Abi benm bildiğim tam tersi ayar vidasını yukarı aldıkca arac düşüyo asagı indirdikce arac yukseliyo yani suan en dipte camurluk lastik arası 3cm ise bunu en yukarı alınca lastik camurluk içine girmiş olması gerekir

MiaMi
16-04-2011, 20:55
Bende öyle biliyorum hatta fuat ile baklavasına iddaya girdim lakin en yukarı aldık segmanları araba resmen Jeep oldu anlamadım tam olarak nasıl ayar yapılıyor allah rızası için birisi yazsında yarın ayarlıyayım

sulhi
16-04-2011, 20:59
ptesi gel bana tayfun serdar usta taksın sizde cay için oke işçiliğini alırım söliyim:d

gökan
16-04-2011, 20:59
Yaylardan bakla aldır yaylar nekadar uzun sen ayarı yukarı aldıkca kasıcak demkkı basma haznesı en dıb okadarmıs abı nerden aldın yayı

Ome_RS
16-04-2011, 21:01
Walla o konu hakkında yorum yapamıcam bi arkadasımda golf 2 vardı coil taktık bu sekilde ayarlıyorduk sanırım bu raceland farklı bi sistem üzerine çalısıyo

MiaMi
16-04-2011, 21:01
Komple kit halinde gökhancım

MiaMi
16-04-2011, 21:02
ptesi gel bana tayfun serdar usta taksın sizde cay için oke işçiliğini alırım söliyim:d

Kankam bügün 4 defa söktük taktık kafayı yedirdi bize yarın önleri kaldırabilirsem arkalar sorun değil basık istemiyorum zaten sti gibi sert olsun yeter diye aldım ben bi kiti.

gökan
16-04-2011, 21:02
komple kit halinde gökhancım

bılıyrum abı ama yaylar gosterdıgın gıbıyse bukdr uzun yaymı olur

Mr.K
16-04-2011, 21:07
bılıyrum abı ama yaylar gosterdıgın gıbıyse bukdr uzun yaymı olur

coilover yaylarının çogu(hatta belkı %95i) bu sekıldedir :) ve bazıları 2parça seklındedır.Normal yanı,sen sadece yay dıye dusunuyosun,yay amortısor ıçiçe dusun,doner sandayle dusun cevırdıkte yukselen-cevırdıkce alcalan..Belli bir yay uzunlugu olcakkı o kadar mesafeyı kat edebılesın ' gerek yukseklık gerek alcaklık' büzdüğün şey o çunku :)(düz mantık)

MiaMi
16-04-2011, 21:10
Ben halen yayları yukarı doğru sıktığımda yani segmanları yukarı doğru çevirdiğimde arabanın düşeceğine inanıyorum ama denedik araba yükseldi :( civicte coilover ayarı yapan varmı,.

Gokhan43
16-04-2011, 21:11
Yaylardan bakla aldır yaylar nekadar uzun sen ayarı yukarı aldıkca kasıcak demkkı basma haznesı en dıb okadarmıs abı nerden aldın yayı

coilover yayından bakla aldırmak :)

Ahmet.S
16-04-2011, 21:27
Bu racelandlar icin Aksaray'da bana 6cm lik dediler belkide fazla basmiyodur

gökan
16-04-2011, 21:29
coilover yayından bakla aldırmak :)

çokmu şaşırdın:) SIMDI BEN COILOVERLERI INCELEDIMDE HICBIRININYAYI BUKADR UZUN DEIL BEN O YAYIN UZUN OLMASINDAN DOLAYI ARABANIN DUSMEDIGINI INATLA SOYLUYRUM;:)

Ome_RS
16-04-2011, 21:30
25mm ile 90mm arası basıyor Raceland lar.

MiaMi
16-04-2011, 21:36
Bu racelandlar icin Aksaray'da bana 6cm lik dediler belkide fazla basmiyodur

Arabanın önü aslafta değiyor nerdeyse , şuan orta ayarda bende anlamadım.

MiaMi
16-04-2011, 22:04
Yarın uğraşıp öğreneceğiz anlaşılan.

ruudvan
16-04-2011, 23:46
Abi benm bildiğim tam tersi ayar vidasını yukarı aldıkca arac düşüyo asagı indirdikce arac yukseliyo yani suan en dipte camurluk lastik arası 3cm ise bunu en yukarı alınca lastik camurluk içine girmiş olması gerekir

Bende öyle biliyorum hatta fuat ile baklavasına iddaya girdim lakin en yukarı aldık segmanları araba resmen Jeep oldu anlamadım tam olarak nasıl ayar yapılıyor allah rızası için birisi yazsında yarın ayarlıyayım

ole şeymi olur :D sakamı yapıosunuz.
arkayla onu karıstırmıssınız dıcem ama on tarafın baglantısıyla arkanınkı farklı yay kalınlıklarına bakarmısın tayfun abı.
on tarafınkımı daha kalın yoksa arka tarafınkımı eger arka tarafsa onle arkayı yer degıstırırsın genelde cıvıclerın arkası pek dusmez zaten.

Ome_RS
16-04-2011, 23:48
Rıdvan ön arka ayrı zaten ters takılma ihtimali yok yuvaları oturmuyo

ruudvan
17-04-2011, 00:00
Rıdvan ön arka ayrı zaten ters takılma ihtimali yok yuvaları oturmuyo

yegen sen daha pıyasada yokken dıe baslatıcam cumlelerıme .ben ne dedım yukarda.
yayların acaba arkaları dahamı sert demek ıstedım oleyse degıstrmek daha ıı olur.deılse yapıcak bısey yok.

aliyo
17-04-2011, 01:21
segmanlar en aşağıda iken araba en basık haldedir. yaylar uzun sanırım. bide kasa hafif olunca fazla basmamış olabilir. bisüre kullansın bence biraz daha iner bi müddet sonra. önler motor ağır olduğu için aynı segman yüksekliğinde daha çok basar arkalar genelde daha havada kalır. dediğim gibi biraz kullansın belki bikaç cm daha iner yada gökanın dediği gibi yaylardan bakla alabilrisiniz..

Brs_eg
17-04-2011, 01:28
1-2 milyar para verip iyisi veya orta kaliteli coil alip yay kesmekmi olur.abi git o zmn ugraşma orjinal yaylari kes.coillere yazik olmasin madem :)

ya ayarda ya coil markasindan/modelden dolayi problem var.xyz tein d2 vs. de hiç bole bişy gormedm sonuna kdr basilipta 3cm acik kalsin.

Gokhan43
17-04-2011, 01:31
1-2 milyar para verip iyisi veya orta kaliteli coil alip yay kesmekmi olur.abi git o zmn ugraşma orjinal yaylari kes.coillere yazik olmasin madem :)

ya ayarda ya coil markasindan/modelden dolayi problem var.xyz tein d2 vs. de hiç bole bişy gormedm sonuna kdr basilipta 3cm acik kalsin.

Ben de bir önceki sayfada bunu demek istedim ama çok şaşırdın dedi gökan arkadaş :)

trgy
17-04-2011, 02:01
abi bence koni+tein yay kombinasyonunu bozmıycaktın.bu markaya değmezdi.adını ilk defa duyuyorum.düşmemeside düşündürücü.keşke biraz daha fazla para verseydinde kaliteli birşey alsaydın.

MiaMi
17-04-2011, 15:50
Turgayım koni tein bunların eline su dökmez inan şuan bile acayip rijit araba. Bu arada sorunu buldum resimli anlatıyorum.

MiaMi
17-04-2011, 16:00
Evet sorun çözüldü arkadaşlar, Bugün yine uğraşlar sonuçunda dedim bi eski teinlere bakayım bi acayiplikmi var iyiki bakmışım. Yaklaşık 15 dk küfür ettiğim lavuklara sizlerinde birer küfür sallamasını isterim.

Belim ağrılar içinde 2 gündür coilover ayarı yapacağız diye.

Buyrun resimlere siz bakın 1. resim doğru setup. Diğerleri benim çektiklerim aradaki farkı siz görün.

Ön amortisör doğru ambalaj dupru uygulama

http://i228.photobucket.com/albums/ee119/PiKapp504/Ole%20Blue/SDC10602.jpg

Komple kit yanlış ambalaj doğal olarak yaylar ön arka ters taktık arka yaylar öne göre 2 mm daha ince ama biz öne taktık kutudan poşetinden öyle çıktı diye ve sonuç 2 gün tarifsiz bir bel ağrısı kafası yerde vtec

http://img37.imagefra.me/i54h/miamitr/1j4c_741_u950a.jpg (http://i.imagefra.me/fdbi6hwi)

http://img37.imagefra.me/i54h/miamitr/1j4c_139_u950a.jpg (http://i.imagefra.me/df8i6hwj)

http://img37.imagefra.me/i54h/miamitr/1kef_0d0_u950a.jpg (http://i.imagefra.me/6a4i6hwg)

jdm-fuat
17-04-2011, 16:05
abı ustumden kamyon gecmıs sankı yaw :D

buraek4
17-04-2011, 16:05
cuma günü bende montaj yaptırdım aldığım yere..aynen benim araçta önler orta ayarda bu basıklıkta arkalar dipte olduğu halde orjinal yaylarla aynı yükseklikte ama biraz km yapınca hafif düştü ama gene ara açık..ozaman benim montajda yanlışmı?

MiaMi
17-04-2011, 16:06
abı ustumden kamyon gecmıs sankı yaw :D

Kardeşim sabrın için allah razı olsun bu arada araba hayvanlaştı bakımdan sonra yemin ederim pazartesi getirecem arabayı al tecrübe yap inanamayacaksın.

jdm-fuat
17-04-2011, 16:07
Kardeşim sabrın için allah razı olsun bu arada araba hayvanlaştı bakımdan sonra yemin ederim pazartesi getirecem arabayı al tecrübe yap inanamayacaksın.

ahahah abı sıhırlı parmaklar bılıosun ;) arabalarımız pıstonlu eksantırıklı contalı beyınlı ya ;)

MiaMi
17-04-2011, 16:09
Arkaların bu şekilde olması gerekiyor işte. Şuan bendeki tam tersi onu o poşete sokupta kapatanın ... ... .. ... , Kolisini ben açtım yani direk fabrikadan yanlış gelmiş.

trgy
17-04-2011, 16:10
hayırlısı olsun abi güle güle kullan.

jdm-fuat
17-04-2011, 16:11
Arkaların bu şekilde olması gerekiyor işte. Şuan bendeki tam tersi onu o poşete sokupta kapatanın ... ... .. ... , Kolisini ben açtım yani direk fabrikadan yanlış gelmiş.

abı tam 4 kez arka amortisörlerı 3 kez on amortisörlerı soktuk bu ambalajı hazırlayan adam cok ıyı kalplı bırısıymıs bellı :D

MiaMi
17-04-2011, 16:15
Diyeceğim hadi biz karıştırdık poşetleri beraber açtık be kardeşim neyse bari takacak diğer arkadaşlarımıza örnek teşkil etsin, dikkat etsinler.

OmeR-FE
17-04-2011, 16:23
Sonuç nasıl oldu?
Şuanki halinin fotosu var mı kanka?
Ön-arka dibe alınınca ne kadar basılıyor?

MiaMi
17-04-2011, 16:25
Ömerim onları yarın fuatın ordan canlı yazarız bugün anca tespiti yaptım yarın fuat kardeşim 1 saatte halleder harbiden 1 saatlik iş varda bu ş.refsizler yanlış amlanaj yaptığındna haşat etti bizi sök ayarla tak sök tak , tak ayarla yine olmadı sök. Valla sabır testi oldu bize.

MiaMi
17-04-2011, 16:27
Bu arada önler ve arkalar en altta iken duruş bu şekilde . Segmanları sıktıkca araba düşüyor Fuat baklavayı ben kazandım :)

Edit yarın bi test edelimde ayarını onda sonra idda sonuçu belli olur.

http://i228.photobucket.com/albums/ee119/PiKapp504/Ole%20Blue/SDC10603.jpg

buraek4
17-04-2011, 16:29
Ömerim onları yarın fuatın ordan canlı yazarız bugün anca tespiti yaptım yarın fuat kardeşim 1 saatte halleder harbiden 1 saatlik iş varda bu ş.refsizler yanlış amlanaj yaptığındna haşat etti bizi sök ayarla tak sök tak , tak ayarla yine olmadı sök. Valla sabır testi oldu bize.

abi bide bizim araçlarda jantları sökmeden önleri ayarlayamayız bu kitleri bana öyle geldi sen ne diyosun..son kasa golfe montaj yapılırken gördüm onlarınki çok rahat direk al krikoya ayarla..

MiaMi
17-04-2011, 16:34
Kardeşim ben ayar yapmaktan ayar vanalarını turşu edecektim az kalsın iyiki erken davrandım yinede biraz yıprandılar kolay değil ters yayları ayarlamak.

Lastiği söküp ayarladım ben başka türlü olmaz hiçbir coilover olmaz çamurlukla lastik arasına aparatı girmez.

buraek4
17-04-2011, 16:36
Kardeşim ben ayar yapmaktan ayar vanalarını turşu edecektim az kalsın iyiki erken davrandım yinede biraz yıprandılar kolay değil ters yayları ayarlamak.

Lastiği söküp ayarladım ben başka türlü olmaz hiçbir coilover olmaz çamurlukla lastik arasına aparatı girmez.

benim korkum sök tak sök tak bijonları yalama etmek abi bir sıkıntı olurmu birde rot-balans yaptırdıktan sonra sök tak ayarı kaçırmazmı ?

MiaMi
17-04-2011, 16:39
Valla dün biz rekor kırdık fuatta yazmış 4 defa arka 3 defa ön söküldü honda banamısın demiyor yemin ederim. Gerçi araba yük görmeden yürümeden sök tak yaptık ama olsun,

buraek4
17-04-2011, 16:42
Valla dün biz rekor kırdık fuatta yazmış 4 defa arka 3 defa ön söküldü honda banamısın demiyor yemin ederim. Gerçi araba yük görmeden yürümeden sök tak yaptık ama olsun,

benim jantlar en az 6 defa söküldü dün :D ilk en dipte görelim ona göre ayarlarız dedik arkalar 3 parmak yukarda kaldı önlerde lastik dönmüyordu liftten inmicek haldeydi araba sonra dedik yükseltelim yok gene olmadı bi ayar baktık gene yükselmedi bi daha bidaha sonra bende bıktım montajı yapanda kalsın böyle dedik :D gerçi araç çok güzel duruyo şu an ama montaj yanlışmış düzeltmek lazım :)

MiaMi
17-04-2011, 16:45
Bu arada düşünen varsa kaçırmasın şu ön arka yay tersliği hariç 10 numara ürün, Valla bu paraya kaçmaz istanbulda komple kitin 700 tl civarı satıldığını duydum,

Arabanın dna sı değişti diyebilirim. Koni tein varken yol tutuyor sanıyormuşuz. Bi kere amortisörün kendisi 1,5 cm daha geniş daha fazla yağ taşıyor.

MiaMi
17-04-2011, 16:47
benim jantlar en az 6 defa söküldü dün :D ilk en dipte görelim ona göre ayarlarız dedik arkalar 3 parmak yukarda kaldı önlerde lastik dönmüyordu liftten inmicek haldeydi araba sonra dedik yükseltelim yok gene olmadı bi ayar baktık gene yükselmedi bi daha bidaha sonra bende bıktım montajı yapanda kalsın böyle dedik :D gerçi araç çok güzel duruyo şu an ama montaj yanlışmış düzeltmek lazım :)

Ahaha Fuat görsün yıkılsın , Hani Cem Yılmazın bi lafı vardır Kaynımda Kaynımda, senin yazdıkların dün bizzat başımızda geçti kardeşim defalarca denedik.

Yazık günah artık yarın bi sette bijon al tak arabana , bende öyle yapmayı düşünüyorum.

wolkanku
17-04-2011, 18:23
Bu raceland yüzünden bütün gün neşem kaçtı arkadaş..
yaşadıklarınız da çok çok iyi anlıyorum..bugün milyon kere biz de söktük taktık...
koni + -5 eibach'ım varken mutlu konforlu huzurluydum.
racelandleri lastiği çamurluğa sokalım diye aldık...bir kere bir montaj kitapçığı vs. hiç bir şey çıkmıyor içinden...netten edindiğimiz bilgilerle montajını gerçekleştirdik...
en dip ayarda koni + -5 eibach ikilisinden biraz daha aşağıda o kesin.. ama gel gör ki konforun alakası yok..sanki stock amortisöre -5 yay taktığım zamanlara geri döndük..
Bu arada montajı yaparken kutunun içinden çıkan beyazımsı darbe emici parçalar yerine aracın orjinalinde olan darbe emicileri kullandık ön amortisörde..arkalarda da öyle yapacaktık ama arkalarda kutudan çıkanları kullanınca daha çok düştü..önleri tekrar sökmeye de üşendik..
sonuç olarak da bu;
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215475_10150218490657803_701487802_8373540_2943373 _n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208385_10150218490132803_701487802_8373534_6002523 _n.jpg

çok mu basık? tabi ki hayır..
sanırım koni + -5eibach kombinasyonuna geri döneceğiz...

sword
17-04-2011, 18:46
eskı aracımda xyz vardı dustukce sertleşmıyordu cunku dusururken yayıın uzunluu serlıı aynı kalıyordu amaortısörun kendısı donerek kısalıyordu bence böle olmadıktan sonra sıkıntı yayı serteleştırerek dusürmek kötü benım yorumum tabi...

elpadre
17-04-2011, 19:06
tayfun malıyetı nedır bunların cok sekme yapıyormu ?

ClioSportAge
17-04-2011, 19:36
coilover aşağı doğru sıktıkça araba iner. iki tane ayar vidası vardır. arabaya takmadan önce ayar vidalarının 1 tanesi aşağı doğru sıkacaksın diğer vida üste kalacak. aradaki mesafeyi metreyle ölç diyelim 9 cm sonra üste kalan vidayıda diğerine kadar sık.yani aradaki mesafe diğerleriyle kombinasyon yapmanı sağlar.diğerleri için de aynı şeyi yaparsan aracın bir tarafı 52.5 cm bir tarafı 53.5 cm olmaz.
kolay gelsin

buraek4
17-04-2011, 19:36
tayfun abi yanlız bişey dikkatimi çekti..resmi siteden aldığın fotodada kutudan çıktığı gibi yaylar..şimdi ön yaylar üst tarafı daha geniş gibi yer değiştirince yuvada sürtme ses yada girmeme gibi sıkıntı yaratırmı ?

GökhanO
17-04-2011, 19:38
eskı aracımda xyz vardı dustukce sertleşmıyordu cunku dusururken yayıın uzunluu serlıı aynı kalıyordu amaortısörun kendısı donerek kısalıyordu bence böle olmadıktan sonra sıkıntı yayı serteleştırerek dusürmek kötü benım yorumum tabi...

aynen abi bence haklısın yayın uzunlugu degisiyorsa dustukce pinpon topuna donersin bastıkca

ClioSportAge
17-04-2011, 19:41
çokmu şaşırdın:) SIMDI BEN COILOVERLERI INCELEDIMDE HICBIRININYAYI BUKADR UZUN DEIL BEN O YAYIN UZUN OLMASINDAN DOLAYI ARABANIN DUSMEDIGINI INATLA SOYLUYRUM;:)

coilden bakla aldırmak mı yok artık. yayların uzunluğu sizi yanıltmasın her yayın esneme ve sertlik payları farklıdır.

MiaMi
17-04-2011, 20:10
tayfun abi yanlız bişey dikkatimi çekti..resmi siteden aldığın fotodada kutudan çıktığı gibi yaylar..şimdi ön yaylar üst tarafı daha geniş gibi yer değiştirince yuvada sürtme ses yada girmeme gibi sıkıntı yaratırmı ?

Doğru olan budur kardeşim. Herşeyi yazmış adam.Yani benim söylediğim gibi.

Raceland Coilover Review - D-series.org (http://www.d-series.org/forums/product-reviews/120463-raceland-coilover-review.html)

MiaMi
17-04-2011, 20:11
yaşadıklarınız da çok çok iyi anlıyorum..bugün milyon kere biz de söktük taktık...
racelandleri lastiği çamurluğa sokalım diye aldık...bir kere bir montaj kitapçığı vs. hiç bir şey çıkmıyor içinden...netten edindiğimiz bilgilerle montajını gerçekleştirdik...
en dip ayarda koni + -5 eibach ikilisinden biraz daha aşağıda o kesin.. ama gel gör ki konforun alakası yok..sanki stock amortisöre -5 yay taktığım zamanlara geri döndük..
Bu arada montajı yaparken kutunun içinden çıkan beyazımsı darbe emici parçalar yerine aracın orjinalinde olan darbe emicileri kullandık ön amortisörde..arkalarda da öyle yapacaktık ama arkalarda kutudan çıkanları kullanınca daha çok düştü..önleri tekrar sökmeye de üşendik..
sonuç olarak da bu;
[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215475_10150218490657803_701487802_8373540_2943373 _n.jpg[IMG]
[IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208385_10150218490132803_701487802_8373534_6002523 _n.jpg[IMG]

Kolisinde iken resimlerini çektinizmi ordan bi bakarız.

Zaten mantıken daha kalın yaylar önde olmalı ön daha ağır kutusundan tam ters halde çıkıyor.

MiaMi
17-04-2011, 20:30
Bakın adamın aldığı kit nasıl çıkmış komedi gibi alay ediyorlar sanki. Önler ince arkalar kalın çıkmış ama tam tersi takılıyor.

http://i20.photobucket.com/albums/b229/kylehable/DSCN1156.jpg

wolkanku
17-04-2011, 20:40
Kolisinde iken resimlerini çektinizmi ordan bi bakarız.

Zaten mantıken daha kalın yaylar önde olmalı ön daha ağır kutusundan tam ters halde çıkıyor.

o fotoğraf malesef mevcut değil ama bizimkilerde önle arkayı karıştırmak imkansız yayların boyları vs. herşey farklı ön-arkada..
onda bir sıkıntı olmadığına eminim ama istediğim kadar basmadı meret..

ruudvan
17-04-2011, 22:15
tayfun abı dun aksam yazdım konuya yayların kalınlıgı hakkında bı goz gezdırdınızmı dıye bu sıkıntının olması sevındırıcı en azından daha fazla basabılırsın.gule gule kullan.

MiaMi
17-04-2011, 22:16
tayfun abı dun aksam yazdım konuya yayların kalınlıgı hakkında bı goz gezdırdınızmı dıye bu sıkıntının olması sevındırıcı en azından daha fazla basabılırsın.gule gule kullan.

Gördüm kardeşim mantıken dedikki fabrikadan geldiği gibi takılması lazım lakin öyle değilmiş bu partiyi yanlışmı kutuladılar ne yaptılar anlamadım.

ruudvan
17-04-2011, 22:20
Gördüm kardeşim mantıken dedikki fabrikadan geldiği gibi takılması lazım lakin öyle değilmiş bu partiyi yanlışmı kutuladılar ne yaptılar anlamadım.

abi bu arada.ayar somonu nerde o coıloverın ?

MiaMi
17-04-2011, 22:22
Çift olaraktan bi büyük bi ufak yayı yukaru aşağı sıkıyor kardeşim. Yayın altındalar.

Sertlik ve Kamber ayarı yok variant 1 bunlar ben sadece yola daha iyi basayım diye aldım turboda lazım biliyorsun.

ruudvan
17-04-2011, 22:24
Çift olaraktan bi büyük bi ufak yayı yukaru aşağı sıkıyor kardeşim. Yayın altındalar.

yanı sıktıkca yay kuculuyor amortısor boyu kısalıyor ve arabamı dusuyor.enteresan.
normalde ayar vıdası yukarı cıktıkca mılde uzar ve yukselır arac :D
http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.roadraceengineering.com/evo/parts/jic/jic-coilovers-installed.jpg&imgrefurl=http://board.accordtuner.com/showthread.php%3F42007-Budget-coilover-feedback-thread.&usg=__GP6BDy2How1V2_X1TK9aR-s8dGU=&h=800&w=600&sz=67&hl=tr&start=0&zoom=1&tbnid=OMMtrwI6rX-7KM:&tbnh=143&tbnw=101&ei=PkyrTdCzJony4Qa8n5WMCQ&prev=/search%3Fq%3Dcoilover%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN% 26biw%3D1600%26bih%3D1061%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=965&vpy=540&dur=6897&hovh=259&hovw=194&tx=146&ty=167&oei=PkyrTdCzJony4Qa8n5WMCQ&page=1&ndsp=50&ved=1t:429,r:5,s:0

mmustu
17-04-2011, 22:25
ya hacı 3 kuruştan kaçıyosunuz sonuç bu oluyo işte :D

sana dedim gel nama gidelim yaptıralım diye demi :D

MiaMi
17-04-2011, 22:26
Yok öyle değil sabit bir amortisör üstünde yayı sıkılığını ayarlıyorsun. Yaydan basılıyor yani araba. Bildiğin koninin vidalısı ve amortisör gövdesi daha kalın olanı bence çok güzel ürün tam yapalım şu işi göreceksiniz deli olacak.

MiaMi
17-04-2011, 22:27

Kardeşim oem amortisörün 2 katı gövdesi sağlam mal sorun yok 1 yıl garantili.

ruudvan
17-04-2011, 22:27
Yok öyle değil sabit bir amortisör üstünde yayı sıkılığını ayarlıyorsun. Yaydan basılıyor yani araba. Bildiğin koninin vidalısı ve amortisör gövdesi daha kalın olanı bence çok güzel ürün tam yapalım şu işi göreceksiniz deli olacak.

ınsallah sorunsuz bınersın abı.gule gule kullan bızde yakında tecrube edıcez montajını yaparken cozerım bn olayı :icon_tup:

kalite konuşur.

gokhan035
17-04-2011, 22:34
Tayfun güle güle kullan. bu fiyata bedava. Stage 1 i bile olsa coilover ı orjinal amortisör yay kombinasyonuyla kıyaslamam, dünyası değişiyor arabanın. Tabi ki daha iyi coilover daha iyi para ama bu fiyata çok mantıklı, en azından amorsitörlerini de sıfırlamış oluyosun vs o yorgunluk kalkıyor ortadan vs.

bunların amortisörü sabit olduğu için yaklaşık 8 cm civarı düşürüyor, sabit olmasaydı D2 racing vs gibi 13 cm lere kadar yolu vardı.

Bence en iyisini yaptın zehri de aldın bi daha araba filan değiştirirsen coiloversız binmen zor :)

MiaMi
17-04-2011, 22:38
Tayfun güle güle kullan. bu fiyata bedava. Stage 1 i bile olsa coilover ı orjinal amortisör yay kombinasyonuyla kıyaslamam, dünyası değişiyor arabanın. Tabi ki daha iyi coilover daha iyi para ama bu fiyata çok mantıklı, en azından amorsitörlerini de sıfırlamış oluyosun vs o yorgunluk kalkıyor ortadan vs.

bunların amortisörü sabit olduğu için yaklaşık 8 cm civarı düşürüyor, sabit olmasaydı D2 racing vs gibi 13 cm lere kadar yolu vardı.

Bence en iyisini yaptın zehri de aldın bi daha araba filan değiştirirsen coiloversız binmen zor :)

Bu yayların ters hali bile efsane Gökhancım ***** yolda durmak gerekiyor setup bitti bitecek ben hep emin adımlarla ilerlemek istedim kısmette bu varmış sıfır aldık taktık.

Farkı anlamam falan diyordum stage 1 de lakin araba yol tutmuyormuş meğerse o kadar söylüyorum. İstediğim tarafa gidiyor araba şimdi, eskiden azda olsa konilerdede oemlerdede dalgalanma yapardı şimdi gram yok

sword
17-04-2011, 22:42
Bu yayların ters hali bile efsane Gökhancım ***** yolda durmak gerekiyor setup bitti bitecek ben hep emin adımlarla ilerlemek istedim kısmette bu varmış sıfır aldık taktık.

Farkı anlamam falan diyordum stage 1 de lakin araba yol tutmuyormuş meğerse o kadar söylüyorum. İstediğim tarafa gidiyor araba şimdi, eskiden azda olsa konilerdede oemlerdede dalgalanma yapardı şimdi gram yok

kanka sen test pılotu olmalıymışsınn cok guzel yazıosun senı okumak zevk:)

MiaMi
17-04-2011, 22:45
kanka sen test pılotu olmalıymışsınn cok guzel yazıosun senı okumak zevk:)

Senin coilli zamanlarınıda bilirik artistititit oemlere haber verecedin.

sword
17-04-2011, 22:47
Senin coilli zamanlarınıda bilirik artistititit oemlere haber verecedin.

bır kere kullanınca vazgecemeceın urunler stage debriyaj ve coılover:)

haber yarın gelıo inş...

Ahmetfikri
17-04-2011, 22:47
geçmiş olsun paketlemeyi yapanın bi hatası ne kadar can sıkıcı oluyor

MiaMi
17-04-2011, 22:49
geçmiş olsun paketlemeyi yapanın bi hatası ne kadar can sıkıcı oluyor

Evet sağolasın Ahmet, ürünü kullanacak diğer insanlarda okusunlar bari takmadan ayarla harab olmadan coile zarar vermeden işlerini çözsünler.

Ahmet.S
17-04-2011, 22:58
Hayirli olsun sorunun çözülmesine sevindim Aksaray'da 640 tl dediler canlı gördüm aynı coilover yeni çivic icin yoktu malesef

gokhan035
17-04-2011, 23:04

2 takım koni kullandım, sonra D2 lere geçmiştim, coiloverlarla kıyaslamam bile, böyle bi konfor-yol tutuş yok. koni de orjinallerle kıyaslanmaz tabi ki ama coiloverla da kıyaslanmaz, tabi tercih meselesi sonuçta.

İyice hızlı bir araç yapıyosun olmazsa olmazındı bunlar en iyisini yaptın.

buraek4
17-04-2011, 23:15
2 takım koni kullandım, sonra D2 lere geçmiştim, coiloverlarla kıyaslamam bile, böyle bi konfor-yol tutuş yok. koni de orjinallerle kıyaslanmaz tabi ki ama coiloverla da kıyaslanmaz, tabi tercih meselesi sonuçta.

sizde aldınız sanırım ogün kit montajı yaptınızmı nasıl oldu araç ?

gokhan035
17-04-2011, 23:18
evet aldık ama daha takmadık biz

buraek4
17-04-2011, 23:18
http://img13.imageshack.us/img13/178/fotoraf01g.jpg (http://img13.imageshack.us/i/fotoraf01g.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img690.imageshack.us/img690/8858/fotoraf02.jpg (http://img690.imageshack.us/i/fotoraf02.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
bunlar ilk montaj dipteki halleri..şimdi daha yüksekte kullanıyorum ama adam akıllı foto çekemedim oyüzden şimdi halini koyamıyorum

buraek4
17-04-2011, 23:19
evet aldık ama daha takmadık biz

peki pakete baktınızmı sizin yaylarda tersmi çıktı

gokhan035
17-04-2011, 23:25
peki pakete baktınızmı sizin yaylarda tersmi çıktı

bizim yayların ters çıkma ihtimali yok, o bir tek 88-01 civic lerde mümkün. bizim01-05 lerde ise ön yaylar geniş arka yaylar dar tipte bu yüzden karışmaz.

buraek4
17-04-2011, 23:31
bizim yayların ters çıkma ihtimali yok, o bir tek 88-01 civic lerde mümkün. bizim01-05 lerde ise ön yaylar geniş arka yaylar dar tipte bu yüzden karışmaz.

anladım..sizinde montaj sonrasını görmek isteriz hayırlısı olsun şimdiden

Ome_RS
18-04-2011, 00:09
Sorunun bulunmasına sevindim Tayfun abi bizim montaj daha sıkıntısız olucak inş

crisis
18-04-2011, 00:14
peki bu coiloverların konforu nasıl yabancı forumlarda çok rahatsız edici olduğunu filan yazmışlar gerçekten ölemi?

MiaMi
18-04-2011, 09:03
Sabahtan fuat kardeşime arabayı bıraktım inşallah bugün işleri yetişirde akşama çıkartırız düzgün doğru takılmış bir şekilde.

oguzhan999
18-04-2011, 09:16
sonuç olarak da bu;
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215475_10150218490657803_701487802_8373540_2943373 _n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208385_10150218490132803_701487802_8373534_6002523 _n.jpg

bu coilli hali dimi :beuj: tam bi hüsran bnde bi takım düşünüyordum bu fotoğraflardan sonra tamamiyle fikrim değişti :eek:

16EC813
18-04-2011, 10:01
şimdi ne diyonuz alalım mı almayalım mı :D

buraek4
18-04-2011, 10:04
şimdi ne diyonuz alalım mı almayalım mı :D

hondalardaki düşüşü gördünüz size kalıyo bu saatten sonra :)

OmeR-FE
18-04-2011, 10:07
Abi markalı coilover'dan çok böyle ultra basıklık beklemeyin zaten.
Custom yapılan işlem kadar basamazsınız, özellikle EK kasaları.
Ama konfor, yol tutuş ve kalite olarak tabii ki marka coilover'ı tercih etmelisiniz.

Gerçi ben böyle bi coil alsam, 1-2 ufak işlemle yerin dibinede sokarım arabayıda, neyse :D

JDM VTİ
18-04-2011, 10:09
Abi markalı coilover'dan çok böyle ultra basıklık beklemeyin zaten.
Custom yapılan işlem kadar basamazsınız, özellikle EK kasaları.
Ama konfor, yol tutuş ve kalite olarak tabii ki marka coilover'ı tercih etmelisiniz.

Gerçi ben böyle bi coil alsam, 1-2 ufak işlemle yerin dibinede sokarım arabayıda, neyse :D

sen magma ya kadar indirrsina rabayı inanırım :D

*AddO*
18-04-2011, 11:10
Raceland, FK falan bütün ucuz coiller böyleymiş demek ki...
Dibe kadar basamdıkça ne anlamı kaldı ki...Bende bu ara almayı düşünüyodum bunlardan ama vazgeçtim..
Koni amort + Preslenmiş 5cm eibach ikilisini yaptırcam. bassınlar dibe kadar.... prese 200 verir geçerim. 850 verip hüsrana uğramaktan iyidir.

MiaMi
18-04-2011, 12:28
Arkadaşlar bu ürün Variant 1 , 9 cm düşürüyor mevzusunu bugün göreceğiz.

16EC813
18-04-2011, 13:05
Arkadaşlar bu ürün Variant 1 , 9 cm düşürüyor mevzusunu bugün göreceğiz.

heyecanla izlemeye devam ediyoruz :D

Ome_RS
18-04-2011, 20:41
Tayfun abi bende meraktayım cok :)

MiaMi
18-04-2011, 20:41
Ve mutlu son yayları ön arka yaptık araba bildiğin STI oldu tecrubeye çıktık bu hali bile ıslakta deli gibi yol tutuyor jdm fuatta kullandı oda yorum yapar ve arabada gram sekme yok sadece sertleşti. Ürünü alıp takacak EK civic kullanıcılar yaylar kolisinde ters çıkıyor dikkat edin ince olanlar arka kalın olan yaylar ön,Arkaların üst kısmı daha sık bu şekilde ayırt edebilirsiniz.Valla önümüzdeki ay bi kit daha alıp kenara atacağım gibi, Aksaray power Gökhan duyurulur biraderim ama discount isterim.

Mevcut durum;
Arkalar 5 5,5 cm önler ise 4 cm daha indirilebiliyor yani ön lastik çamurluğu içine giriyor 1 cm kadar, arka lastik tam çamurluk hizasında kalıyor.

JDM VTİ
18-04-2011, 20:44
Abi biraz daha bassaydın ya arabayı..

Yüksek bırakmıssın baya..

Birde aracı artık boyaya sok, jantları da bi boyat tekrardan :)

Biraz daha basarsan bence konfor biraz daha artabilir, gerçi sekme yok diyorsun ama..

MiaMi
18-04-2011, 20:46
Abi biraz daha bassaydın ya arabayı..

Yüksek bırakmıssın baya..

Birde aracı artık boyaya sok, jantları da bi boyat tekrardan :)

Biraz daha basarsan bence konfor biraz daha artabilir, gerçi sekme yok diyorsun ama..

Doğru tespit lakin her ürünün bir rodajı vardır kardeşim yaza daha var biraz otursun yerini bulsun. Boya işine acayip bi yaklaşım ile geleceğimde 2011 de ayda ortalama 1500 tl harcayınca biraz ötelendi o iş.

Ome_RS
18-04-2011, 20:49
Tayfun abi bu referanstan sonra daha düşünmeye gerek yok zaten benm dip basıklık gbi bi gayem de yok inş bu hafta içi bi tane daha racelandlı civic cıkıo piyasaya :)

JDM VTİ
18-04-2011, 20:50
Abi ücret konusunda bilgi verebilir misin özel değilse.

MiaMi
18-04-2011, 20:56
Kardeşim 800 tl ile 900 tl arası satılmaktadır. Bi rivayet duydum onu gökhanla konuşacağım. Kalırsa önümüzdeki ay bi takım daha stoklayabilirim bi ihtimal.

buraek4
18-04-2011, 22:06
tayfun abi ayarlama nasıl oldu..eskisine göre dahamı rahat ayarlanıyo yoksa gene zormu dönüyor segman?

MiaMi
18-04-2011, 22:10
Wd40 ile gayet güzel dönüyor ama yinede arabanın üstünde zor tabi dışarda 30 sn.

16EC813
19-04-2011, 13:36

88-01 derken bizim crx lerede uyan var mı ?

16EC813
19-04-2011, 13:46
Edit = Sorunu bulduk arkadaşlar konunun ilerleyen sayfalarında görebilirsiniz.

Vallahi kafayı yedirir insana arkadaş bu coilover ayarı bugün 4 saat ayar ile uğraştık sök tak sök tak şimdi sorun şu şekilde

Arkalar ayar segmanları diyim en altta yaklaşık 9 10 cm yukarı kadar sıkılıyor lakin en altta iken çamurluk lastik arası 3 cm , en yukarı aldık çamurluk lastik arası 10 cm oldu leylek gibi yani. Tekrar söktük en alta aldık ayar segmanlarını 3 cm oldu ok dedik.

Gelelim önlere şuan tam ortada ayar segmanları arabanın kafa yerlerde lastik jantık içinde yani.

Şimdi ben bunları adam gibi nasıl ayarlarım bilen birisi yazsın lütfen. Coiloverların birebir temsili resmi aşağıdadır. Çift ayar segmanı var biri yayı yukarı aşağı oynatıyor diğer sabitlemek için.

Cevaplar için şimdiden teşekküler. ayrıca coilover ayrı bi dünya arabanın kimyası değişti.

http://i51.tinypic.com/211r9w.jpg

Mevcut durum;

91 model crx e uyumlu olanı varmıdır nasıl kontakt kurabiliriz ;)

OmeR-FE
19-04-2011, 16:23
Bi dibe alıp foto çekseydin ya kanka.
Çok merak ediyorum, max ne kadar bastığını.
Ona göre stock'layabilirim kenarım.
Kanka sana zahmet müsait bi zamanında ön ve arka en dibine alıp bi foto çekebilirmisin :)
Mucx :)

buraek4
19-04-2011, 19:31
Bi dibe alıp foto çekseydin ya kanka.
Çok merak ediyorum, max ne kadar bastığını.
Ona göre stock'layabilirim kenarım.
Kanka sana zahmet müsait bi zamanında ön ve arka en dibine alıp bi foto çekebilirmisin :)
Mucx :)

benim eklediğim fotoda dip basık halinin görebilirsin bir arka sayfada..

OmeR-FE
20-04-2011, 08:48
benim eklediğim fotoda dip basık halinin görebilirsin bir arka sayfada..

O ise en basığı kesmez beni. :)
Aslında vti jantlarıyla bi görmek istiyordum, dip halini.

jdm-fuat
20-04-2011, 08:56
ugrastıgımıza deydi fakat ambalajlama hatasına dıkkat edılmelı :( ayrıca yol tutus daha kalıtelı aracda esneme yok fakat sekmede mınımuma ınmıs cok kalıtelı sayılmaz ama ne kadar ekmek o kadar köfte bu paraya el yapımı yerıne fabrıkasyon bır mal sonucda ;)

buraek4
20-04-2011, 11:11
O ise en basığı kesmez beni. :)
Aslında vti jantlarıyla bi görmek istiyordum, dip halini.

hocam o kesmiyorsa ne diyim size :D o haliyle liftten inmiyordu araç belki fotolar yanıltıyo olabilir ama lastik bile dönmüyordu öyle söyleyim..

MiaMi
20-04-2011, 20:35
Burak düzelttinmi yayları sen ne kadar düşürdün.

buraek4
20-04-2011, 23:20
Burak düzelttinmi yayları sen ne kadar düşürdün.

abi 4-5 saat ayırcak vaktim yok bu hafta hiç..pazartesi gidicem..arıcam deniz beyi randevu alıcam abi atarım buraya fotoları

onurars
20-04-2011, 23:45
aksaray bys de gördüm raceland coil pek bi övüyor herkes,bu konu dahada aydınlattı teşekkürler.

AHM
26-04-2011, 17:37
miami sertligi nasıl bunların sertmi ortamu

buraek4
26-04-2011, 19:46
miami sertligi nasıl bunların sertmi ortamu

ben kendi deneyimimi yazyım..en altın 2 parmak yukarsında kullanıyorum orjinalleriyle aynı gibi çok sert olmuyo araç..tayfun abi bu arada bu ön arka yayları değiştirince arka taraf böyle yol üzerinde sıra sıra tırtıklar varya orda kıç atmaya başladı orjinaldede olan bişeydi bu ama ilk montajda kutudan ters çıkan şeklinde bu sorun ortadan kalkmıştı şimdi gene başladı sendede varmı abi bu

MiaMi
27-04-2011, 08:20
Ahmet araba sert oluyor orjinalden sert sti kıvamında konfordan çok az uzak, 220 km/h üstünde viraja girdim orjinale göre çok daha iyi.

Burak o tırtıklar lastiği yerden kesiyor kardeşim doğaldır, ilk montajda tabi olmaz arkaya olduğundan daha kalın yay taktın hiç esneme yapmyordu.

oZaFaCaN
02-06-2011, 12:54
arkadaslar az once bende aldım refleks den, bu ters olayı nedır taktırırken dıkkat edılcek husus nedır, bugun taktırmayı dusunuyorum.

Onrcn
02-06-2011, 13:27

Vallahi bende mini de d2 kullandim simdiki arabama da D2 aldim, herhalde en asagi konumuna alsam sasi yere deger :D

Tayfun um masallah, cok guzel olmus. Coillerle hakikaten dunya fark oluyor, o fiyata coilover almissin saka gibi vallahi :D

MiaMi
02-06-2011, 13:32
Sağol kardeşim görüşelim Vodka sırası sende. :p

arkatcaglar
20-06-2011, 18:48
slm arkadaşlar bende raceland coilover almaya karar verdim ama bana yardımcı olabilirmisiniz acaba raceland coilover bu resimdeki gibi düşürmü yardımcı olusanız sevinirim

http://i52.tinypic.com/1zg5b13.jpg

http://i53.tinypic.com/2m6vjb6.jpg

http://i55.tinypic.com/6s475s.jpg

arkatcaglar
20-06-2011, 21:27
nerde bana yardımcı olacak hondacı arkadaşlarım

levent
20-06-2011, 23:29
Hondacı olmaya gerek yokta, düşürür bu kadar bence :)

ruudvan
20-06-2011, 23:51
resımdekı arac cokta dusuk deıl aslında lastık sevıyesınde racelandala 1-2 cm daha ındırebılırsın.

arkatcaglar
21-06-2011, 08:36
slm arkadaşlar bende raceland coilover almaya karar verdim ama bana yardımcı olabilirmisiniz acaba raceland coilover bu resimdeki gibi düşürmü yardımcı olusanız sevinirim

http://i52.tinypic.com/1zg5b13.jpg

http://i53.tinypic.com/2m6vjb6.jpg

http://i55.tinypic.com/6s475s.jpg

kullanan arkadaşların tavsiye ve yorumlarını bekliyorum

buraek4
21-06-2011, 08:39
hocam ben kullanıyorum bu coiloverları resimlerde gösterdiğin seviyenin daha da altına inebilirsin bu coilover ile..ve aracın yol tutuşu muazzam değişiyo pist tecrübesi olan bi abim test etti benim aracımı ( ıslak zemindi birde ) arabada kopma hiç bir şekilde olmadı sadece bir kaç yerde hondaların kronik kafadan salması durumu oldu ve araçta coilover harici hiç birşey yok yol tutuş için...

arkatcaglar
21-06-2011, 09:19
hocam ben kullanıyorum bu coiloverları resimlerde gösterdiğin seviyenin daha da altına inebilirsin bu coilover ile..ve aracın yol tutuşu muazzam değişiyo pist tecrübesi olan bi abim test etti benim aracımı ( ıslak zemindi birde ) arabada kopma hiç bir şekilde olmadı sadece bir kaç yerde hondaların kronik kafadan salması durumu oldu ve araçta coilover harici hiç birşey yok yol tutuş için...

senin araban hb mi? sedanmı? arkaları düşürmez fazla diyolar o yüzden kafam karıştı bilgilerin için teşekkür ederim

MiaMi
21-06-2011, 09:58
Güzel ürün kullanabilirsiniz takarken dikkat edin yaylara. Jantla kadar indiriyor hemen hemen lastik içerde kalıyor.

buraek4
21-06-2011, 10:51
senin araban hb mi? sedanmı? arkaları düşürmez fazla diyolar o yüzden kafam karıştı bilgilerin için teşekkür ederim

sedan 1.6 ies aracım..evde olsam fotoları upload ederdim buraya ama şirketteyim..güzel düşürüyo ama öyle içerde tak tuk iğrenç vuruntu sesleride olmuyo fiyat performans süper bir ürün

arkatcaglar
21-06-2011, 10:56
sedan 1.6 ies aracım..evde olsam fotoları upload ederdim buraya ama şirketteyim..güzel düşürüyo ama öyle içerde tak tuk iğrenç vuruntu sesleride olmuyo fiyat performans süper bir ürün

anladım teşekkür ederim tek sıkıntım benim araba hb oldugu için arkayı o resimdeki gibi basarsa benim için sıkıntı olmaz

buraek4
21-06-2011, 11:18
anladım teşekkür ederim tek sıkıntım benim araba hb oldugu için arkayı o resimdeki gibi basarsa benim için sıkıntı olmaz

basar diye tahmin ediyorum benim arkalar en dipten 2.5 3parmak yukarda olduğu halde fotodaki gibi duruyordu tabi sizin kulladığınız jant lastik ebatınında bunda etkisi olur..bende 16 jant 45 yanak lastik var mesela

arkatcaglar
21-06-2011, 13:32
basar diye tahmin ediyorum benim arkalar en dipten 2.5 3parmak yukarda olduğu halde fotodaki gibi duruyordu tabi sizin kulladığınız jant lastik ebatınında bunda etkisi olur..bende 16 jant 45 yanak lastik var mesela

peki kullanım cokmu sert

buraek4
21-06-2011, 13:37
peki kullanım cokmu sert

aşırı bir sertlik yok tabi daha önce coiloverlı bir başka civic e binmediğimden kıyaslama yapamam ama 3.5 luk eibach lı vtec i olan bir arkadaşım var onla karşılaştırdığımda hemen hemen aynı

levent
21-06-2011, 14:29

senin arabanın fotosu 5. sayfada varya işte :)
bu liftten inmeyen hali, liftten indikten sonra bu şeklin üstüne net 1-1,5 cm daha düşmüştür tecrübeyle sabit :D
http://img690.imageshack.us/img690/8858/fotoraf02.jpg

KMR2-GT
21-06-2011, 15:16
konuyla alakasız ama jantların markası nedır.ve satmayı dusunurmusunuz:D

ruudvan
21-06-2011, 20:04
kullanan arkadaşların tavsiye ve yorumlarını bekliyorum

leventle bana kanaat etmedın heralde sana bı tavsıyede bulunıyım coıllerı taktıktan sonra en alt sevıyeden 1-2 cm kadar yukarı kaldır en dusuk ayarı o sekılde verıyor yere 61 cm yada 51 cm kadar.camurlugun tam ortası

arkatcaglar
21-06-2011, 20:21
leventle bana kanaat etmedın heralde sana bı tavsıyede bulunıyım coıllerı taktıktan sonra en alt sevıyeden 1-2 cm kadar yukarı kaldır en dusuk ayarı o sekılde verıyor yere 61 cm yada 51 cm kadar.camurlugun tam ortası

estafurullah arkadaşım hep aksilikler beni buluyo kafamı karıştırdılar o yüzden...

buraek4
22-06-2011, 09:21
konuyla alakasız ama jantların markası nedır.ve satmayı dusunurmusunuz:D

hocam walla yakın zamanda bir iş kurma planı var olursa aracı komple satıcam ama olmazsa konuşuruz..bu arada kyowa marka jantlar...

buraek4
22-06-2011, 09:22
senin arabanın fotosu 5. sayfada varya işte :)
bu liftten inmeyen hali, liftten indikten sonra bu şeklin üstüne net 1-1,5 cm daha düşmüştür tecrübeyle sabit :D
http://img690.imageshack.us/img690/8858/fotoraf02.jpg

kanka kafam yerinde değil unutmuşum foto paylaştığımı bile :D sağolasın

100kmh2sn
10-12-2011, 11:05
Herkese merhaba,

Konu için teşekkür ederim, faydalı olmuş..

Aracım 04-05 Makyajlı Civcivlerden :) ( 205/40/17 jant lastik var )

Yayla işin içinden çıkamadık, önlerde çamurluk lastik arasında 2 parmak boşluk var o arayı kapatmam lazım :) Araştırmalarım neticesinde Raceland almaya karar verdim ancak; yurtdışındaki fotoğraflar dışında ülkemizde raceland coiloer takan 04-05 makyajlı kasa Civic göremedim, varsa paylaşır mısınız ?

Sorularım ;

- Benim işimi görür mü, arabayı boşluk kapanacak kadar basabilir miyim ?
- En dibe bassak ne kadar iner ?
- Bu tip sistemlerde amortisör patlaması gibi bir durum söz konusu oluyor mu ve buna karşı firmanın garanti vermesi gerekir mi ?
- ***** yay girişimlerinde yok direksiyon turunda ses var, çukura girince arabadan parça kopacak gibi ses geliyor gibi türlü şikayetler olabiliyor, Raceland takarsak bu sıkıntılar sona erer mi ?
- Eibach ve FK kullanmış birisi olarak bizim kasa için satılan Raceland 'ler de sertlik nasıldır ?
- Son olarak TÜV 'den geçer mi ?

Şimdiden teşekkürler

Sevgiler

100kmh2sn
10-12-2011, 13:27
Biliyorum hemen cevap beklememek lazım ama biraz acele ediyorum size zahmet :)

100kmh2sn
10-12-2011, 17:22
Cevap günceli :D

MiaMi
11-12-2011, 17:05
Bulduysan al kullan herkes memnun lastikler kayboluyor çamurluk içinde.

gokhan035
11-12-2011, 17:14
Biliyorum hemen cevap beklememek lazım ama biraz acele ediyorum size zahmet :)

Ben yardımcı olayım :) Raceland coilover takılı 04-06 civic.. Bu resimde ki halinden daha rahat önleri 2-3 cm arkaları 4-5cm basabiliyoruz, ayarını da daha tam yapmadık arkayı hafif kaldırıp önüde biraz daha indiricez.. 215/40 /17 ler mevcut, hiç düşünmeden alın, fiyatına göre mükemmel ürün.. Yay la mayla olcak iş değil :)

http://img835.imageshack.us/img835/2426/img2126231tonemapped.jpg

JDM VTİ
11-12-2011, 19:39
benim jantlar ne hale gelmiş behh maşallah :D

100kmh2sn
11-12-2011, 20:29
Tayfun Bey teşekkürker.

Gökhan Bey gòrselli olarak aradığım cevaptı çok teşekkürler, peki amort. veya yaylardan ses konusunda şikayetiniz var mı ?

gökan
11-12-2011, 20:40
raceland yokı pıyasada olsada ucuk fıyat ıstyrlar

gokhan035
11-12-2011, 22:53
benim jantlar ne hale gelmiş behh maşallah :D

Aynen onlar :) msi gibi oldular işte güneşte filan görme fena :)

Tayfun Bey teşekkürker.

Gökhan Bey gòrselli olarak aradığım cevaptı çok teşekkürler, peki amort. veya yaylardan ses konusunda şikayetiniz var mı ?

rica ederim, hiç bir ses yok, zaten yay kullandığınız zaman vtec2 lerde ön amortisörlerin üst tablasının içinde ki bilyalar problem çıkarabiliyo aradan kaçıyo vs bu seferde inanılmaz ses yapıyo.. Coilover alınca yayları amortisörlerle birlikte komple çıkarıp coilover ları taktığınız için hiç ses vs olmuyor, yay atlaması vs yok mis gibi, hatta amortisörleri de sıfırlamış oluyorsunuz sonuçta..

kanashibari
12-12-2011, 07:23
Çok basıklık güzel duruyor ama aksların ve aks başlarının ayrıca ön takımın ergonomisini bozuyor :( bunda dikkat etmek gerekli bence. Yol tutuş ve aracın yola verdiği kuvvet değişiyor.

100kmh2sn
12-12-2011, 09:04
Aslında tek isteğim; tamponla çamurluk arasındaki boşluğu kapatmak, lastiklerin çamurluk içine girmesini istemiyorum.

MiaMi
12-12-2011, 11:12
Aslında tek isteğim; tamponla çamurluk arasındaki boşluğu kapatmak, lastiklerin çamurluk içine girmesini istemiyorum.

Israrla eğer bulduysanız alın kaçırmayın derim.

100kmh2sn
12-12-2011, 12:48
Tayfun Bey nasip kısmetse bir tane buldum çarşamba perşembe gibi teslim alıcam.

100kmh2sn
12-12-2011, 12:50
Ben yardımcı olayım :) Raceland coilover takılı 04-06 civic.. Bu resimde ki halinden daha rahat önleri 2-3 cm arkaları 4-5cm basabiliyoruz, ayarını da daha tam yapmadık arkayı hafif kaldırıp önüde biraz daha indiricez.. 215/40 /17 ler mevcut, hiç düşünmeden alın, fiyatına göre mükemmel ürün.. Yay la mayla olcak iş değil :)

http://img835.imageshack.us/img835/2426/img2126231tonemapped.jpg

Gökhan Bey bu aracın ön tamponu siteye kayıtlı Antalya'dan Berk Bey'in aracındaki ile aynı.. Araba aynı araba mı yoksa tamponlar mı aynı ? :)

Ome_RS
12-12-2011, 23:32
o arac dj 007 ve artık turbo :)

gokhan035
12-12-2011, 23:40
Evet aynı araba :)

100kmh2sn
13-12-2011, 06:03
Maşallah, Allah kaza bela vermesin.

100kmh2sn
17-12-2011, 08:54
Evet aynı araba :)

Gökhan Bey, Raceland'leri nasip oldu dün aldım..

Bu başlıkta ;yayların kutudan ters çıktığını önleri arkaya arkaları öne takın gibi birşey okudum. Sanıyorum Vtec II 'den önceki kasalar için satılan modelde böyle çıkmış..

Acaba bizimkinde böyle bir şey var mı ?

Benim aldığım sette uzun ve kısa yaylar var. Hangisi öne hangisi arkaya takılacak acaba ?

Sevgiler

OmeR-FE
17-12-2011, 09:03
Gökhan Bey, Raceland'leri nasip oldu dün aldım..

Bu başlıkta ;yayların kutudan ters çıktığını önleri arkaya arkaları öne takın gibi birşey okudum. Sanıyorum Vtec II 'den önceki kasalar için satılan modelde böyle çıkmış..

Acaba bizimkinden böyle bir şey var mı ?

Benim aldığım sette uzun ve kısa yaylar var. Hangisi öne hangisi arkaya takılacak acaba ?

Sevgiler

Arıyorum seni abi ;)

gokhan035
17-12-2011, 11:51
uzunlar öne kısalar arkaya, aynen kutudan çıktığı gibi

100kmh2sn
17-12-2011, 13:02
Gökhan Bey teşekkürler..

Henüz montajımız bitmedi, ancak merak eden arkadaşlar için aşama hakkında bilgi vereyim ;

Önlerde; çamurluk lastik arası kapandı parmak girmiyor gibi ve daha 13 diş aşağı indirme mesafesi kaldı..

Arkadalar da; çamurluk lastik arası kapandı daha 27 diş kadar indirilebiliyor..

Henüz işimiz bitmedi , deneme yapmadık, sürüş testinden sonra fotoğraflı bilgi vericem.

crisis
17-12-2011, 13:17
Gökhan Bey teşekkürler..

Henüz montajımız bitmedi, ancak merak eden arkadaşlar için aşama hakkında bilgi vereyim ;

Önlerde; çamurluk lastik arası kapandı parmak girmiyor gibi ve daha 13 diş aşağı indirme mesafesi kaldı..

Arkadalar da; çamurluk lastik arası kapandı daha 27 diş kadar indirilebiliyor..

Henüz işimiz bitmedi , deneme yapmadık, sürüş testinden sonra fotoğraflı bilgi vericem.

hayırlı olsun bende bugünlerde düşünüyorum aldığınız fiyat nedir ve nerden bulduğunuzuda söyleyebilirmisiniz...

100kmh2sn
20-12-2011, 13:31
hayırlı olsun bende bugünlerde düşünüyorum aldığınız fiyat nedir ve nerden bulduğunuzuda söyleyebilirmisiniz...

Merhaba,

Teşekkür ediyorum..

Önce Eibach 5 cm sonra FK 6-4 denemelerimden sonra araştıra araştıra Raceland Coilover aldım.. Sitemizden Mert kardeşime ( react1ve ) aracı olduğu ve ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum..

Montaj bittikten sonra Fabrikasyon mudur bilemiyoruz hafif bozuk yolda sağ sol turlarda yapılan direksiyon hareketinde bir takırtı oluyor, bunun dışında henüz 100 km üzerine çıkmadım ancak denediğim kadarıyla yol tutuş çok iyi ve aracı alçaltma veya yükseltme ayarı 10 numara..

Arka lastiklerim çamurluk izasında olmasına rağmen bir kamber oluştu, sanıyorum bizim kasalarda bu normalmiş..

Önlerde ise görüntü mükemmel..

Önlerde çamurluk lastik arası kapandı ve daha 13 diş alçaltılabilecek mesafe kaldı..

Arkadalar da ise ; çamurluk lastik arası kapandı ve daha 30 diş kadar alçaltma yapabiliyoruz.

Ayrıca; aracı orjinal yüksekliğine de getirebiliyoruz, ayarlar ona müsait..

Ben araca cumartesinden beri biniyorum, öndeki bahsettiğim arada kulak tırmalayan ses dışında memnunum..

Eibach ve FK 'dan sonra biraz süspansiyonlarda haliyle biraz sertleşme oldu ancak; Aileli olmama rağmen beni çokta rahatsız etmedi..

Bahsettiğim ses konusunda da sağ olsun Mert yardımcı olacak, eğer gerçekten fabrikasyon bir durum ise sıfırı ile değiştirecekler.

Ayrıca; Eibach yay için 400-500 TL isteniyor, bence biraz farkla ayarlı olması yönüyle Raceland fiyat/performans yönüyle çok iyi bir tercih olacaktır.

Şimdilik yorumlarım bunlar, gün içinde birkaç fotoğrafta ekleyeceğim..

gokhan035
20-12-2011, 14:42
Abi o bahsettiğin ses çoğu vtec2 de geliyor, arabayı basınca direksiyon kutusu biraz zorlanıyor ve ses yapıyor, onun için direksiyon kutusunun olduğu yerdeki körürkleri söküp güzelce bir gress vs ile yağlayıp körükleri de güzelce kapatmak gerekiyor, bir de taktırırken rot başları ve Z rotlarını da sıfırlasaydın mükemmel olurdu. Ben bütün bunları yaptım ses kalmamıştı..

100kmh2sn
20-12-2011, 14:56
Gökhan merhaba,

Mert diğer başlıkta yazmış, ancak; benim taktırdığım usta, amortisör mili içeride boşluk yapmış, fabrikasyon bir sıkıntı, sesi geçiririz ancak; ürünün orjinalliğini bozarız, sıfır ürün hiç kalkışma dedi, bende şimdi Mert aracılığı ile bir ustaya daha göstericem, duruma göre bir karar vericez.

Bu arada; Z rotlarını 2 ay önce değiştirmiştim.

Birkaç gün bindikten sonra arkanın biraz daha oturduğunu fark ederek arkayı bir miktar yukarı kaldırttım. İşte son fotoğraflar ;

http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-01.jpg
http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-02.jpg
http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-03.jpg
http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-04.jpg
http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-05.jpg
http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-06.jpg
http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-07.jpg
http://www.hobbyrc.com/sukru/honda/34hrc20/34hrc20-08.jpg

MiaMi
20-12-2011, 15:19
Maşallah ses haricinde memnun kaldığınıza sevindim, başarılı bir ürün gerçekten.

100kmh2sn
20-12-2011, 15:23
Tayfun Bey teşekkürler,

Ancak; ses konusu benim için önemli, her ne kadar amortisör/yayda oynama bile yapsanız 2006 model bir araçtan takır tukur ses almak insanın pek hoşuna gitmiyor, hele hele benim gibi titiz birinin :)

Şu ses konusunu da selamete kavuşturursak çok iyi olacak, onun dışında Raceland 'ın olumsuz bir yanını görmedim.

okn84
20-12-2011, 15:27
guzel olmus gercekten kazasız belasız urunun fıyatı nedır bende dusunuyorum

100kmh2sn
29-12-2011, 13:26
Arkadaşlar biliyorsunuz 04-06 Civic aracıma Raceland coilover takmıştım..

Önden gelen bir ses sıkıntım vardı ancak çözülmemişti, aradan geçen 1 haftada ses şiddeti ve yoğunluğu da arttı.

Ustamın amortisör mili içeride boşluk yapmış sorun budur demesine rağmen deneme maksatlı bir süre kullandım.

Bugün ustama tekrar götürdüğümde ; arabanın kaputunu açtı amortisörün üst bağlantı somununu tut dedi ve arabayı eliyle salladı, tuttuğum somunun altındaki milmidir nedir şıkır şıkır oynuyor, üstelik somun son noktasında daha sıkılmıyor..

Ayrıca; arabayı kriko ile biraz kaldırdı lastiği iki eliyle tutup sağa sola oynattı, lastik direksiyon oynamadan boşa sağa sola dönüyor.

Bu durumları direk amortisöre bağladı ve üründe sıkıntı var dedi.

Başınıza geldiyse sizden bu konuda bilgi rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Sevgiler

mur_84
29-12-2011, 13:31
üretim hatası olabilir mi? sıfır mı aldınız?

100kmh2sn
29-12-2011, 13:57
Evet sıfır aldım..

Üretim hatası, düşüneceğim en son şey..

Burada aynı üründen kullanan arkadaşların fikirleri doğrultusunda aldım. Hatta sağ olsun Gökhan Bey aynı araçta kullandıklarını ses falan olmadığını belirtmişti.

Kuledeki somunun tuttuğu milin elle bile sallanınca oynaması araba yolda giderken bir çukura girince düşünün nasıl oynar.. Ailemi taşıyorum bu sebepten ince ince araştırıyorum büyük sıkıntılara yol açmaması için.

Ürünü aldığım arkadaşta sağ olsun çok ilgileniyor, gerekirse ürünü iade edeceğimizi söyledi.

MiaMi
29-12-2011, 16:10
Evet sıfır aldım..

Üretim hatası, düşüneceğim en son şey..

Burada aynı üründen kullanan arkadaşların fikirleri doğrultusunda aldım. Hatta sağ olsun Gökhan Bey aynı araçta kullandıklarını ses falan olmadığını belirtmişti.

Kuledeki somunun tuttuğu milin elle bile sallanınca oynaması araba yolda giderken bir çukura girince düşünün nasıl oynar.. Ailemi taşıyorum bu sebepten ince ince araştırıyorum büyük sıkıntılara yol açmaması için.

Ürünü aldığım arkadaşta sağ olsun çok ilgileniyor, gerekirse ürünü iade edeceğimizi söyledi.

Benim başıma Konide gelmişti sağ kule başından yağ kaçırıyordu garantiden sıfırı ile değiştirildi.

100kmh2sn
29-12-2011, 16:33
Benim başıma Konide gelmişti sağ kule başından yağ kaçırıyordu garantiden sıfırı ile değiştirildi.

Yani yaşadığım sorun fabrikasyon bir hatadan dolayı diyebiliriz ?

gokhan035
29-12-2011, 16:43
amortisör kafasında ki somun diş kapmamışsa, yani aşağı doğru daha gidebileceği yer var fakt gidemiyorsa ondan da yapar, ama sıfır ürünün diş kapması da baya zordur. Burdan yazılanları okuyunca direk üretim hatası olarak gözüküyor, tabi aracı olan arkadaşta ilgileniyor diyorsunuz sonuçta garanti dahilinde olay şeyler o şekilde halledersiniz, ay da yılda bir olabilecek birşey, fazla kullanmadan sorunu halledin derim..

100kmh2sn
29-12-2011, 17:10
Gökhan Bey merhaba,

Diş kapması gibi bir durum söz konusu değil ve dediğim gibi somun son noktasına kadar sıkılı daha gideceği yer yok..

Usta lastiği eliyle oynatınca amortisörün oynamasını görünce resmen ürperdim, Ailemi taşıyorum ve risk altına girmemek için yay ısıtma, kestirme veya farklı uygulamaları yapmayıp orjinal ve insanların memnun kaldığı bu ürünü tercih ettim.

Sanıyorum buda benim şansımdan olsa gerek ki üründe böyle bir sıkıntı var.

Aracı olan Mert kardeşim sağ olsun sıfırı ile değişimi konusunda sorun olmayacağını söyledi.

İnşallah sıkıntımız halledilir de bende aracımı severek kullanırım.

100kmh2sn
05-01-2012, 09:40
Yok mu aracına Raceland taktıran, tecrübelerini öğrensek :)

vtec26
06-01-2012, 16:22
Yok mu aracına Raceland taktıran, tecrübelerini öğrensek :)

katılıyorum :D

100kmh2sn
07-01-2012, 10:56
Katıldın ama bize katılan yok :D

MiaMi
07-01-2012, 12:02
Vtec26 kardeşimiz ile mesajlaştık gerekli açıklamayı yaptım, sizede yardımcı olmaya çalışmıştık sanırım garantiden değişim bekliyordunuz.

vtec26
08-01-2012, 19:24
şu an aklımda soru işareti kalmadı diyebilirim, raceland ve diğer marka yay ve coıl kullanan kişiler sağolsun attıgım pm leri cevapladı. fiyat performans oranı çok yüksek bir ürünmüş :)
hayırlısı ile ocak 20 den sonra çalışmalara başlıcaz :)

207gt
10-01-2012, 15:11
207 gt aracıma raceland marka coılover aldım yanlız aracımın her tarafından ses gelıyo ve ıstedıgımız gıbı dusmedi yanı mormalde eibach 5cm lık halıyleyken çok daha ıyı duruyodu aracım ve hıç bı yerden ses gelmıyodu coilover yapalım dedık aracım çok daha kotu oldu

chaylak
10-01-2012, 17:19
Racelandlari ne kadara aliyorsunuz? 96-01 civic icin dusunuyorum?

100kmh2sn
11-01-2012, 15:24
207 gt aracıma raceland marka coılover aldım yanlız aracımın her tarafından ses gelıyo ve ıstedıgımız gıbı dusmedi yanı mormalde eibach 5cm lık halıyleyken çok daha ıyı duruyodu aracım ve hıç bı yerden ses gelmıyodu coilover yapalım dedık aracım çok daha kotu oldu

Merhaba,

Seslerin tam olarak sebebini bulabildiniz mi ?

100kmh2sn
16-01-2012, 09:49
Ses sebep bulmak :D

vtec26
16-01-2012, 14:34
Ses sebep bulmak :D

senin iş noldu abim :rolleyes: hallettiniz mi?

onur_S
16-01-2012, 14:51
benim arkadasta sıkayetcıydı bu ses olayından.raceland coil var birde ben binmiştim cok sert gelmişti,yaylı arabadan filan sert 2 kat filan

100kmh2sn
16-01-2012, 15:07
senin iş noldu abim :rolleyes: hallettiniz mi?

Hasan merhaba,

Coiller henüz gümrükten çekilememiş bu sebeple henüz alamadım. Bugün yarın haber bekliyorum, olmazsa başka bir çözüm bulucaz.

100kmh2sn
16-01-2012, 15:10
benim arkadasta sıkayetcıydı bu ses olayından.raceland coil var birde ben binmiştim cok sert gelmişti,yaylı arabadan filan sert 2 kat filan

Merhaba,

Aslında ürün çok güzel, ses konusunda da araştırmalarımda bu konuda şikayet edeni hiç duymadım ve direk ürünü aldım. Ancak; talihsizlik ki ürün fabrikasyon sorunlu çıktı.

Sertlik konusunda ise Eibach ve FK kullandığım için analiz etme şansım oldu, çok ciddi oranda fark edilir bir sertlik göremedim. Ancak; bu arabadan arabaya da farklılık gösterebilir.

onur_S
16-01-2012, 15:20
tabi sizin aracı bilmem de benim a3 le arkadasın golfu böyleydi.bende vogtland yay onda raceland coil vardı benimkinden bariz sert.daha iyi yol tutuyodur ama :)

silent furious
04-02-2012, 13:09
arkadaşlar bu akşam receland coiloverlarımın montajını yapacağız yay sıkıştırma aparatıyla yayı kısmaya gerek olmadığını düşünüyorum montaj yapan arkadaşlar yazarsa sevinirim yay sıkıştırma aparatımız yok çünkü

MiaMi
04-02-2012, 14:33
Amortisörleri takmadan ayarlayın elle kolay çevriliyor araç üstünde aparatı olsada ayarlaması ölüm lift dahil olsa çok zor ayarlanıyor,

Ön ve arka somunlar dişlerin başladığı yerden 3,5 4 cm yukarıda kalsalar araba kullanılabilir düzeyde alcalıyor dip basacaksanız bilemem ama zor oluyor

silent furious
04-02-2012, 14:43
anladım peki orjinal amortisörden söktüğüm amortisör takozlarını coilin yaylarına rahat takılıyormuamortisör takozunu koyduktan sonra göbek somunu tutturmak için mesafe kalıyormu yoksa yayı sıkıştırmak gerekiyormu aparatla 3,5 luk konileri takarken rahat takmıştık mesela ama orjinal yayları takarken yayları basmak gerekmişti yay aparatı ile göbek somunu nu tutturmak için

silent furious
04-02-2012, 14:44
bir de amacım abartı basmak değil orta ayarda taksak ne kadar basar acaba :soru:

MiaMi
04-02-2012, 15:40
Orta ayarda değilde yivlerin başladığı en alttan yukarı doğru olacak şekilde ön arka 3,5 cm 4 cm çok ideal bir basıklık oluyor

MiaMi
04-02-2012, 15:41
anladım peki orjinal amortisörden söktüğüm amortisör takozlarını coilin yaylarına rahat takılıyormuamortisör takozunu koyduktan sonra göbek somunu tutturmak için mesafe kalıyormu yoksa yayı sıkıştırmak gerekiyormu aparatla 3,5 luk konileri takarken rahat takmıştık mesela ama orjinal yayları takarken yayları basmak gerekmişti yay aparatı ile göbek somunu nu tutturmak için

evet takozlar rahat takılıyor ön arka yayları karıştırmayın inceler arka olacak kalınlar ön, yay aparatı gerekli her şekilde ellede takılıyor ama risk sonuçta bişey olur elin parmağın sıkışır

100kmh2sn
17-02-2012, 11:06
Arkadaşlar,

Raceland 'in yurt dışı sitesine bakınca EP3 adı altında şu ürünü görüyoruz ( Ra-Set-26 ) ;

EP3 Coilovers | Civic Coilovers (http://www.racelandus.com/coilovers/honda-coilover-kits/honda-civic-ep3-coilover-kit.html)

Bu ürünü alıp ta sorun yaşamıştım biliyorsunuz.. Siteye bakınca EP3 yazısını gördüm, Vtec 2 içinde bu ürün kullanılabiliyor mu ? Açıklamada sedan civic için diye bir şey göremedim, sorayım bilenlere dedim.

Sevgiler

gokhan035
17-02-2012, 11:55
Vtec2 ile EP3 ün amortisör sistemleri aynı

100kmh2sn
17-02-2012, 12:33
Gökhan kardeşim sağ olasın.

100kmh2sn
28-06-2012, 16:36
Konuyu biraz hortlatayım :)

Racelandları birkaç aydır kullanıyorum genel olarak memnunum, ancak; şöyle bir durum var ;

Aracın arkasını biraz kaldırıyorum fakat; birkaç gün sonra yeniden lastik seviyesine iniyor..

İndirmede sorun yok kullanıcısını ciddi derecede memnun ediyor ancak; arka bölümde yaşadığım bu sorunu da çözersem memnuniyetim dahada artacak..

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler
Şükrü

Schumi
28-06-2012, 22:15
Nasıl geri iniyor. Peki tekrar kontrol ettiğinizde kontralanmış olan ayar somunları hala aynı yerde mi ?

100kmh2sn
28-06-2012, 22:46
Kontralar aynı yerinde..

Acaba yaylar ile ilgili bir sorun olabilir mi ?

4rsenik
10-09-2012, 19:28
iyi akşamlar arkadaşlar bende 97 hb civic var raceland ve mts technik coil kitleri arasında kaldım yardımcı olabilecek kimse varmıdır

devilboy
06-11-2012, 23:54
konuyu hortlatayım tegde kullanmak için ek raceland coilover almayı düşünüyorum yazılanların hepsini okudum genel anlamda memnun herkes şu anda sorun yaşayan sıkıntısı olan varmı ??

GOKTAN
11-11-2012, 23:16
raceland kesinlikle fiyat performans karşılaştırmasında üst sıralarda

S.Mert
17-01-2013, 15:11
bir hortta benden gelsin o zaman

a3te kullanan var mı aramızda?

Tuncay
17-01-2013, 15:17
Aksarayda nerede satılıyo bu ürün üst sayfalarda 650 tl lerden bahsediliyodu

Chn53
17-01-2013, 17:14
Aksarayda nerede satılıyo bu ürün üst sayfalarda 650 tl lerden bahsediliyodu

abi o üst sayfalarda tarihlerede bak bence :) şuan o fiyata sıfır olarak çok zor 2. elleri 600 lira civarında

Chn53
17-01-2013, 17:16
bende ek civicde kullanıyorum yol tutuşu harika sekmeside yay kadar sekiyor :)

xcel
19-01-2013, 12:36
arkadaşlar 2004 renault laguna II 2.0 için coilover bulamıyorum. KW ler var ancak onlarda uçuk fiyatlı. Renault grubuna üretim yapan firma bilen var mı?