PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 bmw 5.20d-mercedes e 250 cdı

eFe-Accord
17-04-2011, 17:06
Arkadaslar yakın zamanda aracımı degıstırmeye karar verdım.Bu ıkı arac arasında gıdıp gelıyorum sız olsanız hangısını tercıh ederdınız konfor,performans..vb

Ek olarak bmw 8 ılerı mercedes 5 ılerı.Fıyat farkı olarakda mercedes aynı dolulukta karsılastırdıgınızda 3-4 bın euro daha pahalı..

messi
17-04-2011, 17:16
konfor mercedes, performans bmw.
hangisi öncelikliyse ona sahip olanı alın.

ben olsam bmw alırdım...

Tnrylsl
17-04-2011, 17:25
bence e250 daha şık duruyo ben olsam onu tercih ederdim ...

rcbasaran
17-04-2011, 17:26
Mercedes in 7 ileri olarak geliyor Nisan 15 ten itibaren şanzımanı. BMW 8 ileri. Fakat test sürüşü yaparsanız Mercedes kesinlikle daha güçlü ve çok daha konforlu

JumboAli
17-04-2011, 17:38
m teknık alırım 5 alırım

ahmetbaha-drs
17-04-2011, 17:40
İkisi arasında E250 CDI'ı tercih ederdim açıkçası..

hüsor
17-04-2011, 17:42
e250 CDI :)

Kadyr
17-04-2011, 17:46
E250 guzel duruyor yeni 5leri hic sevmedim is yerinde mudurde vardi c200 yeni kasa sonra bmw 520 aldi diyodu ..koyim merso gibisi yok:)

gakko
17-04-2011, 18:05
ben de e250 yi seçerdim, daha karizmatik geliyor bana...

eFe-Accord
17-04-2011, 18:09
Cogu kısı mercedes demıs . Kararsızım ama mercedeste daha cok orta yas arabası gıbı gelıyor bana bmw m teknık olunca daha spor gozukuyor sankı. Ayrıca mercedes almaya kalkarsak hazırandan once ellerınde arac yok :(

gakko
17-04-2011, 18:22
abi haziran a 2 ay var ve hazirana kadar bineceğin araba da bence süper bir araba olan beyaz bir accord, güzel bir bekleme süreci :D

typer46
17-04-2011, 19:02
e250 amg coupe ala bilirsin .

997TT
17-04-2011, 19:09
Haziranda almayin sakin,2ay icin bir model yili kaybetmeyin...
İlk mesaj harika olmus;
Konfor ariyorsan Merc,Spor-konfor ariyorsan Bmw...

ClioRs182
19-04-2011, 16:19
bn olsam bmw alırdım m paket olacak bide siyah of of of dehşet .. yolda 100 tane e250 gördüm hiç dikkatimi çekmeddi ama siyah bir 5 m paket nasıl dikkat çeker siz düşünün hız olarak kesin bmw konfor olarakta 7 serisi kadar içi geniş bi arac yeni 5 serisi :)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/19/7581.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

HaKo
19-04-2011, 16:23
merc in e 250 cdi ı için pek iyi şeyler söylenmiyordu bir kaç forumda sorunlu olduğunu tr deki mazot kalitesinden dolayı sıkıntı çıkardığını bu yüzden 220cdi motor tercih edileceği tarzı birşey yazıyordu. Bence 2side çok güzel hangisini beğeniyorsanız onu alın :) Ben yıllardır merc kullanıyorum sıkıldığım için bmw daha cazip geliyor sanki.

blumenberg
19-04-2011, 16:27
f10 tabiki..

wolkanku
19-04-2011, 16:29
kim demiş hazirana kadar araç yok diye?

özel mesaj yoluyla ulaşın isterseniz.
Koluman (istanbul) çalışanıyım, E 250CDI'ımız var.Yardımcı olabilirim.

wolkanku
19-04-2011, 16:30
merc in e 250 cdi ı için pek iyi şeyler söylenmiyordu bir kaç forumda sorunlu olduğunu tr deki mazot kalitesinden dolayı sıkıntı çıkardığını bu yüzden 220cdi motor tercih edileceği tarzı birşey yazıyordu. Bence 2side çok güzel hangisini beğeniyorsanız onu alın :) Ben yıllardır merc kullanıyorum sıkıldığım için bmw daha cazip geliyor sanki.

hakancım belli bir dönem üretilen piezzo enjektörlerden dolayı sıkıntı vardı,sorun Mercedeste değil tedarikçisindeydi. Ancak tabi ki Mercedes'in hatasıymış gibi lanse edildi.
Şu anda öyle bir problem kesinlikle yok.

emre yeşil
19-04-2011, 16:31
Ben mercedesciyim yıllardır ama son kasada 520D M paket diyorum

emoro
19-04-2011, 16:36
bence amg paket e250 beyazda oldunmu tadından yenmez..

EDİT: ayrıca ikisinide test etme imkanım oldu e250 daha iyi sıçrıyo 5.20 ye göre.

abdullahçöllü
19-04-2011, 16:39
evet bmw tercihleri son msajlarda artmışş.. bizde araştırdık halada araştırma içerisindeyiz ama hep bmw 520d den yanayız. A5 de kafamızı karıştırdı ancak biraz..520d için ekonomik arayış içindeyiz. bütçeyi ve krediyi zorlamak gerekecek bizim için.. ama 520d güzel bir tercih..

///KDrÖZER
19-04-2011, 17:25
evet bmw tercihleri son msajlarda artmışş.. bizde araştırdık halada araştırma içerisindeyiz ama hep bmw 520d den yanayız. A5 de kafamızı karıştırdı ancak biraz..520d için ekonomik arayış içindeyiz. bütçeyi ve krediyi zorlamak gerekecek bizim için.. ama 520d güzel bir tercih..

bence bmw 5.20 d alırsın geniş geniş gezersin m paketler gerçekden çok ilgi çekiyor.bence hatlarıda güzel

mrtysn
19-04-2011, 17:55
F10 520D kesinlikle . E60 a gore cok baska

cnzdmr
19-04-2011, 18:03
a5 sportback de iyi bir alternatif bunlara

ama sorunuza gelirsek m tech bi 520d benim şahsi fikrim ama beyaz olmasın çok güzel renk tonları var bmw nin..

redbaron
19-04-2011, 18:48
m paket 5 alırım.yeni e sedanın arkasını begenmiyorum.ayrıca 5 in ic kokpiti cok daha guzel.ve bmw bu 5 kasada eski sportifliginden odun verdi.inanın e kadar konforlu...

rcbasaran
19-04-2011, 18:59
E250 7 ileri şanzımanlı - 520 d m olarak ikisinide kullandığınızda E zaten galip gelecektir. Bizde kararsız kalmıştık, E de karar kıldık sonrasında. Bir şey daha, bu otomobillerdeki motorla A5 teki dizeli kıyaslamayın bile, Mercedes ve BMW gerek şanzıman gerekse motor olarak çok daha iyi...

TayfunS
19-04-2011, 19:44
Bmw dıştan bakıldığında sanki daha üst sınıfmış gibi geliyo bana.Ve daha dikkat çekici.

Beyaz BMW M paket

CaNeR44
19-04-2011, 19:54
tartışılması bile saçmalık herşeyden önce Mercedes-Benz farkı var arada bence ;)

|KaAn|
19-04-2011, 19:59
Çok yakın arkadaşımın internet üzerinden otomotiv üzerine sitesi var. Farklı zamanlarda 5.20d ve e350cdi testleri yapmıştı.site linki vermek sanırım yasak,her 2araçla ilgili görüşlerini veriyorum umarım faydalı olur.

5.20d

Tasarım 8/10
Bİr BMW'nin şık ve sportif görünmemesi kabul edilemez. 520d'de de durum aynen geçerli. Rakiplerine kıyasla çok daha dinamik ve sportif görünen otomobil bu sayede büyük boyutlarını saklamayı başarıp her yaş grubuna hitap edebiliyor.

İç mekan 6/10
Aslında iç mekan tanıdık. Her ne kadar yenileme operasyonu sonucu kimi öğeler değiştirilse de genel tasarım aynı kalmış. Bu nedenle de yeni bir otomobilde olduğunuzu anlamanız zor. Bununla birlikte tavan döşemesi gibi kimi parçalarda kullanılan ve bu otomobile yakışmayan ucuz görünümlü malzeme imajı düşürüyor. Yeni modelde de arkada 3 kişinin çok rahat yolculuk edememesi olumsuz eleştiri topluyor.

Motor / Performans 8/10
Dizel motorun 184 HP'lik gücü oldukça yüksek. Motorla uyum içinde çalışan 8 ileri oranlı şanzımanın ilk viteslerde kısa tutulan oranları sportifliği pekiştiriyor. Oldukça sessiz çalışan motor konu tüketim olunca ortalamalar dahilinde yer alıyor ve özellikle eski nesillere kıyasla bir hayli ekonomik olmayı başarıyor.

Kullanım / Sürüş özellikleri 7/10
Çok başarılı çalışan direksiyon sistemi sayesinde kullanım keyfini artıran BMW, sportif sürüşlere ayak uydurmakta bir sorun yaşamayan süspansiyon sisteminin de yardımıyla hızlı sürüşler için biçilmiş kaftan. Boyutlarından beklenmeyen ataklığı yüz güldüren aracın en önemli sorun iç mekana yansıyan yol sesi. Konforu bir hayli azaltan ve bu araca yakışmayan yol-lastik gürültüsü sürüş esnasında can sıkabiliyor.

Fiyat / Donanım 6/10
Tıpkı tüm BMW ailesinde olduğu gibi üst gelir grubuna hitap etmesi nedeniyle 520d de ucuz bir otomobil değil. Oldukça uzun tutulan opsiyonel donanım listesi sayesinde kişiselleştirilebilen otomobilin sunulan bu donanımları el yakan fiyatlara sahip. Rakipleri göz önüne alındığında fiyat etiketi ise sınırda.

Sonuç
BMW 520d her zaman hayalleri süsleyen bir otomobil olmayı başardı. Gerek sürüş özellikleri gerek tasarımı gerekse yüksek donanımı rakipleri karşısında modelin şansı hep yüksek oldu. Yeni versiyonda da bu özellikler aynen korunduğu için yine rekabet şansı yüksek olacaktır. Ancak detaylarda karşılaşılan eksiklikler, yine 4 kişi için hazırlanmış iç mekan, orta konsolda sınırlı tutulan değişiklikler modelin olumsuz eleştiri toplayan yönlerinden
Öne çıkan özellikler
Konfor, donanım, sportif karakter, direksiyon, yüksek imaj
Göze batan eksiklikler
Fiyat, arka koltuktaki yaşam alanı

e350 cdi

Tasarım 8/10
E Serisi her zaman klas görünüp güçlü olmayı başarmış bir otomobildi. Yeni nesilde de bu özellik aynen korunmuş. İki nesil önce başlayan dörtlü far tasarımı bugün yuvarlak hatlardan kurtulsa da şekliyle o günkü modelleri hatırlatmaya devam ediyor.

İç mekan 6/10
Ortak parça kullanımı nedeniyle hangi Mercedes-Benz’in içinde yer aldığınızı anlamanızın zor olduğu iç mekanda kullanılan malzeme ve işçiliğin kalitesi yüksek. Ancak tüm bu maliyet düşürme çabaları Mercedes’e yakışmıyor. Yaşam alanı genişken, bagaj hacmi neredeyse rakipsiz.

Motor / Performans 9/10
3.0 litrelik turbo beslemeli dizel motor özellikle torku ile araca büyük ivme ve keyif katıyor. Bununla birlikte 7 ileri oranlı şanzımanın motorla uyumu çok başarılı. Mercedes mühendislerinin yeteneği bu alanda kendisini hissettiriyor.

Kullanım / Sürüş özellikleri 7/10
Büyük boyutlar nedeniyle ağırkanlı olacağını düşündüğümüz E Serisi bizi şaşırttı. 4 tekerlekten çekiş sisteminin de getirdiği avantajla araç özellikle virajlarda atak bir görüntü çiziyor. Ancak direksiyonun sert yapısı şehir içinde yorucu olabiliyor.

Fiyat / Donanım 6/10
Markasının getirdiği yükten olsa gerek E Serisi de hesaplı bir otomobil olmayı başaramıyor. Ancak bu, aracın hedef kitlesi için önemli olmayan bir detay. Çok zengin opsiyonel donanım sayesinde her zevke uygun hale getirilebilen E Serisi fiyat yüzünden kaybettiği puanları yüksek marka imajıyla kazanıyor.

Sonuç
Farklı yaştan hemen hemen herkesin hayatında bir kere sahip olmayı isteyeceği otomobillerin başında Mercedes-Benz modelleri yer alır. E Serisi de bu özelliği bünyesinde barındıran bir seçenek. 4 tekerlekten çekiş sistemiyle hem güvenli hem de çok fonksiyonlu olmayı başaran araç yüksek kalan satış fiyatını marka imajıyla telafi etmeye çalışıyor. Satın almaya gücünüz yetiyorsa E350 CDI çok uzun yıllar sorunsuz hizmet edebilecek hem keyifli hem de performanslı bir otomobil.

Öne çıkan özellikler
Motor, konfor, imaj, gürültü, dönüş çapı
Göze batan eksiklikler
Direksiyon, tüketim, ortak parça kullanımı, donanım

CaNeR44
19-04-2011, 20:25
niye arkadaşınız iki farklı alakasız motoru karşılaştırmış 250 cdı dururken
mercedes 4 motion ve daha büyük bir motora sahip sıfır satış fiyatları arasında dünya fiyat farkı var mercedes 105.000 euro bmw de 73.000 euro gibi bişi

|KaAn|
19-04-2011, 20:42
niye arkadaşınız iki farklı alakasız motoru karşılaştırmış 250 cdı dururken
mercedes 4 motion ve daha büyük bir motora sahip sıfır satış fiyatları arasında dünya fiyat farkı var mercedes 105.000 euro bmw de 73.000 euro gibi bişi
Farklı zamanlarda yapılan 2test,karşılaştırma değil.

CaNeR44
19-04-2011, 20:57
evet haklısın dikkatli okumamışım :o

svt53
19-04-2011, 20:59
beyaz m paket 5.20d

e250 cabrio'lar da cok hosnut

eFe-Accord
19-04-2011, 22:25
kim demiş hazirana kadar araç yok diye?

özel mesaj yoluyla ulaşın isterseniz.
Koluman (istanbul) çalışanıyım, E 250CDI'ımız var.Yardımcı olabilirim.

Has otomotiv

Bugun 5.20 d ınceleme fırsatı buldum ozgorkeyde. Arac m pakettı ve dogrusunu soylemek gerekırse bmw nın ıcın mercedesten cok daha dolu ve luks gozukuyor. Kararım buyuk bır ıhtımal bmw den yana olucak. Ayrıca mercedes ne zaman makyajlancak bılmıyorum ama bırazda belkı seneye falan makyajlanabılır dıye mercedes ı tercıh etmıyorum.Bazı arkadaslarda audı yı tercıh etmıs ama ben bu araclarla audı yı pek bır tutmuyorum şahsı dusuncem.

Eworen
19-04-2011, 22:27
Bmw sahibi olaraktan;
net olarak düşünmeden Mercedes E serisini alırdım..
Yalnız ortada daha net bişey varsa sline bi A5 Sportback çok açık ara görünüm ve dizayn olarak daha başarılı bu 2 araçtanda
nerde e39 lar hey gidi hey..

messi
19-04-2011, 22:32
audinin kalitesi geçti artık mercedesi bmwyi...

aybarsdnr
19-04-2011, 22:49
E kasa alsam 5 aklımda kalır,5 alsam E kalır...iyice düşünmek araştırmak lazım.gönlünde hangisi ağır basıyorsa onu tercih et.nasıl olsa sen kullanıcaksın aracı..gözünü seveyim beyaz alma da ne renk alırsan al :))

eFe-Accord
19-04-2011, 23:04
E kasa alsam 5 aklımda kalır,5 alsam E kalır...iyice düşünmek araştırmak lazım.gönlünde hangisi ağır basıyorsa onu tercih et.nasıl olsa sen kullanıcaksın aracı..gözünü seveyim beyaz alma da ne renk alırsan al :))

Beyaz ınceledım bugunde en cok o hosuma gıttı :) Beyaz ıyıdır :)

Emir_b16a
20-04-2011, 00:59
ilginçtir 5 serileri ciddi tuttu keza bn tasarım olarak pek beyenmedim

kesinlikle e alırdım düşünmezdim bile

SErhat.
20-04-2011, 01:21
Sportiflik olarak 5 daha ağır basıyor son kasada ama Mercedes-Benz'i sevdiğimden bana E'ler her daim 5'lerden bir gömlek üstte gelmiştir.

Şanzıman keyif vermeyebilir 5 ileri.Ancak 7 ileri geliyor/gelmiş de olabilir şu sıralar.7 ileriyi de kullanın öyle karar verin derim.

E;kesinlikle kötü değil 5 karşısında.5 sadece biraz daha sportif.Ama açıkçası orta-üst segment bir otomobilde de ilk aradığım şey konfor olurdu.Şu anda W210 E200K sahibiyiz.Onun bile yoldaki gidişi beni ayrı cezbeder.

M Paket 5 göze hoş geliyor doğru.Ancak AMG paket E'ler de yabana atılacak türden değil.Burada sürekli görüyorum birisinde;her geçisinde hayran hayran bakıyorum.AMG paket ciddi anlamda değiştiriyor aracı bence.

Accord'dan sonra hangisini tercih ederseniz edin memnun kalacaksınızdır;ondan şüphe yok ama ikisi de orta yaş için en uygun arabalar ve E'de kesinlikle ama kesinlikle yüksek yaş aracı görüntüsü yok artık.İç mekanda fire veriyor ama kapıların içindeki şerit lambalar bile o kadar ayrı hava katıyor ki araca..

Nssn200sx
20-04-2011, 02:13
mercedes kesinlikle.

eFe-Accord
27-04-2011, 17:09
Yorumlarınız ıcın tesekkurler.

0 5.20 d aldım yarın teslım alıcam aracı.M paket olarak ıstedıgım fıyatta bulamadım araç m paket degıl.Bakalım dogru karar mı vermısız zamanla gorucez :)

TheAce
27-04-2011, 17:11
hayırlı olsun kazasız belasız...

ClioRs182
01-05-2011, 06:59
Yorumlarınız ıcın tesekkurler.

0 5.20 d aldım yarın teslım alıcam aracı.M paket olarak ıstedıgım fıyatta bulamadım araç m paket degıl.Bakalım dogru karar mı vermısız zamanla gorucez :)

hayırlı olsun a bi çok doğru karar bncede bu sınıfının 1.numarası gerçekten :) bide m paket olsaydı tadından yenmezdı .. :) :)

ALPER-VNS
01-05-2011, 16:17
doğru bi karar olmuş cabrio olmadıkça her türlü 5 serisini tercih ederdim ben de.. Ki parçacılarda falan olmaz şuan ama illa ki borusanda vs vardır M tamponlar da.. sonradan M yapılabilir araba

eFe-Accord
01-05-2011, 21:37
[QUOTE=ALPER-VNS 65;2257729]doğru bi karar olmuş cabrio olmadıkça her türlü 5 serisini tercih ederdim ben de.. Ki parçacılarda falan olmaz şuan ama illa ki borusanda vs vardır M tamponlar da.. sonradan M yapılabilir araba[/Q

Saolun arkadaslar.. Ozgorkeyde on-arka tampon ve bagaj ustu cıta ıcın fıyat aldım 6.000 euro dedıler:) Buyuk ıhtımal replıkalarını beklıcem :)

krm
01-05-2011, 21:40
aslında tartısmasız e250 fakat bende son zamanlarda ozellıkle beyaz olmak sartıyla cok 5 serisi gormeye basladım.onlarda guzel bgnde m paket 5 serisi gordum cıddı super duruyo.ama herseye ragmen mercedes derım :)