PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Formula 1'de suçlu bulundu

JDM_5
22-04-2011, 13:01
Başkan Topbaş suçluyu buldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Formula-1 yarışlarının İstanbul'da yapılmayacağına ilişkin haberlerle ilgili olarak, Formula'nın İstanbul'a alındığında şehre önemli bir katkısı olacağının düşünüldüğünü, ancak Türk insanının çok fazla itibar göstermediğini belirtti.

Kurtköy'deki yatırımın çok ciddi bir yatırım olduğunu söyleyen Topbaş, "Bu yatırımın atıl kalmaması lazım. Belki yeni fonksiyonlar eklenirse çok ciddi aktivite merkezi haline gelebilir. Belki gelecekte Formula'yı yeniden alırız” dedi.

Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesinin “Kesintisiz Haberleşme Sistemi”nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Maliye Bakanlığının ödenek vermemesi nedeniyle Formula-1'in artık İstanbul'da yapılmayacağı ile ilgili haberler var. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusu üzerine, “Formula'yı İstanbul'a aldığımızda şehrimiz için önemli bir etkisi olacağını düşündük ama Türk insanı çok fazla itibar göstermedi” dedi.

“KAR EDEN BİR SİSTEM DE DEĞİLDİ”

Topbaş, Formula'nın şartlarının kolay olmadığını ve ciddi katkıya ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“'Formula-1'in sisteminin içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İstanbul Ticaret Odası da vardı. Tabii ki kar eden bir sistem de değildi. Bu sistemin yürümesi için ciddi bir finansa ihtiyaç vardı. Maalesef bir sıkıntı yaşandı. Ancak Formula pistinin çok önemli bir altyapısı var. Burasının, başka fonksiyonları da içeren, zaman zaman başka aktivitelerin de yapılabilmesi için görüşüp değerlendireceğiz. Bu, çok ciddi bir yatırım, bu yatırımın atıl kalmaması lazım. Belki yeni fonksiyonlar eklenirse çok ciddi aktivite merkezi haline gelebilir. Belki gelecekte Formula'yı yeniden alırız.”

İstanbul'un çok önemli bir parkur olduğunun söylendiğini aktaran Topbaş, “Pilotlar, parkurun heyecan verici olduğunu söylüyor, dünyanın diğer pistlerinden farklı buluyorlar. Bu parkurun yok sayılmaması lazım. İleride bu tekrar değerlendirilir” diye konuştu.

2009 VE 2010 YILINDA BİLET FİYATLARI

2010

ANA TRİBÜN Platinum 450.00 TL
Platinum Çocuk 225.00 TL
Gold 300.00 TL
Gold Çocuk 150.00 TL
SILVER TRİBÜN 200.00 TL
Silver Jr. 100.00 TL
BRONZ TRİBÜN 120.00 TL
Bronze Çocuk 60.00 TL
AÇIK ALAN Açık Alan 40.00 TL
Açık Alan Çocuk 20.00 TL

2009

ANA TRİBÜN Platinum 700.00 TL
Platinum Çocuk 350.00 TL
Gold 500.00 TL
Gold Çocuk 250.00 TL
SILVER TRİBÜN 350.00 TL
Silver Jr. 175.00 TL
BRONZ TRİBÜN 150.00 TL
Bronze Çocuk 75.00 TL
AÇIK ALAN Açık Alan 90.00 TL
Açık Alan Çocuk 45.00 TL

Başkan Topbaş suçluyu buldu - Hürriyet Ekonomi (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17614004.asp?gid=381)

Başkan Kadir TOPBAŞ kusura bakmasın ama bu kadar zor geçinen insanlar varken kimse bi haftasonu yarışa gidip 200-300 tl masraf yapmaz

Low-Rider
22-04-2011, 13:03
Halka açsınlarda , kar eder mi etmez mi ondan sonra bir daha gözden geçirsinler

elpadre
22-04-2011, 13:04
pısttı vermıyorlar organızyasyonlar yapalım

kickbuttowski
22-04-2011, 13:12
Bu pistin yapilmasi bastan hataydi bana gore ki yapildiktan sonra sen hic kimsenin organizasyon yapmasina izin vermezsen pisti bizim nurburingimiz haline getirmezsen varsin hic olmasin..
Simdi F1 birdaha turkiyeye gelmez bunlarda pisti halka acarlar diye dusunuyor insan ama orayi kapatir hic kimseye acmazlar yada artik yikar halk konutlari yaparlar..

elpadre
22-04-2011, 13:17
Bu pistin yapilmasi bastan hataydi bana gore ki yapildiktan sonra sen hic kimsenin organizasyon yapmasina izin vermezsen pisti bizim nurburingimiz haline getirmezsen varsin hic olmasin..
Simdi F1 birdaha turkiyeye gelmez bunlarda pisti halka acarlar diye dusunuyor insan ama orayi kapatir hic kimseye acmazlar yada artik yikar halk konutlari yaparlar..

adamsın :icon_tup::icon_tup:

Spawn
22-04-2011, 13:42
bürokratik kısım bi yana artık sayın Ecclestone elini çektiğine göre pistten , bu işler aslnda çok da soğumadan site olarak TechTurkey in bi imza kampanyası yada bi otplantı gibi birşey yapması lazım yöneticilerle .

düşünüyorum ki yöneticiler izim bu işe ne kadar aç olduğumuzun farkında değiller sanırım .

kesinlikle ve kesinlikle amatör organizxasyonlara açılmalı bu . birsürü de örneği var bu işin onlar da sunulur .

ayrıca bir sürü de şampiyona var avrupa bazında yapılan Türkiye ayakları nedne olmasın bunların . bu şampiyonalar yapılırken amatörleirn de kendi aralarında çıkılmasına izin veriliyor ben eminim ki piyasayı bi kademe hareketlendirir bu hareket. bunları belirtmek lazım

__FrK__
22-04-2011, 14:03
herkes başkana '' pisti uygun fiyatlarla mahalli organizasyonlara açın '' diye mail atsın fırsat bu fırsat

Cimmeria
22-04-2011, 14:33
formula 1 hiç bir ülkede ucuz bir organizasyon değil ki, bizim ülkemizde fiyatların yüksek olmaması seyirci gelsin diye düşünmeleri gene zarar etmeleri demek olacaktı.

ayrıca yüksek diyenler açık alan biletler 50 lira broz tribünler 100 lira daha ne olacak ki ?

Kusura bakmayın ama dünyanın en prestijli motorsporunu seyretmek için cebinden 100 lira çıkartmayıp ondan sonra vay efendim pahalı demek garip geliyor bana.

vip tribün dünyanın her yerinde pahalı gayet normal oranın pahalı olması.

ama biz millet olarak hep böyleyiz hep suçluyu başkasından ararız, formulanın takvimi belli pahalı pahalı diyen adamlar ayda bir paket sigara parasını kenara atsa 1 sene sonraki formulayı açık alandan seyredebilir ama onu yapmadığı için fiyatlar çok pahalı der.

onursumer
22-04-2011, 14:41
F1 bencede çok aşırı pahalı değildi ama 1 kere bile gitmedim :) evde tv de izlemek keyifli geliyor bana

ben o pistin formula diışındaki aktivitelerde kullanılmasından yanayım açıkcası daha çok izliyici ceker :)

Ufuk
22-04-2011, 15:08
Şurayı nürburgring gibi yapsalar tam süper olur.Adamlar parasını verip eğitim alıyor piste çıkıyor.Bizdede olsa?

Colin McRae
22-04-2011, 15:14
Şurayı nürburgring gibi yapsalar tam süper olur.Adamlar parasını verip eğitim alıyor piste çıkıyor.Bizdede olsa?+ 1000 Karnaval yerine döner orası.:D

HALUK
22-04-2011, 15:27
giriş bileti 100 tl
avrupa yakası için konuşuyorum, gidiş geliş yakıt + köprü 100 tl
otoparktan girişe gelmek 20dk :)
2 sene önce ben gittigimde kutu cola 7 tl idi :) hepsini geçtim.

gidiş ve dönüşteki yogun trafik rezaleti pahabiçilemez.

Dragger
22-04-2011, 15:35
Kadir Topbaş o pisti organizasyonlara açacağına ispark otoparkı yapar :D

__FrK__
22-04-2011, 15:58
Kadir Topbaş o pisti organizasyonlara açacağına ispark otoparkı yapar :D

olurmu isparkın saati 5 lira :D:D biz ona saatine 10 katını vermeye hazırız :icon_tup:

messi
22-04-2011, 16:25
suçlu biziz suçumuz türk olmak.
bi malezya olamadık var ya...

ProdriveSTI
22-04-2011, 16:29
+ 1000 Karnaval yerine döner orası.:D

aynen özkan abi :D

Mutu
22-04-2011, 16:36
Pisti satıp lale diksinler daha kârlı.

Tunacan
22-04-2011, 16:41
Belediye otobüsleri için iyi bir park alanı olur!

HLLVTECII
22-04-2011, 16:42
bılet fıyatlarına baksın ondan sonra turk halkı ılgısız desın sayın topbaş...

Colin McRae
22-04-2011, 17:05
bir yeri elde etmenin en güzel yolu önce batır,sonra yatır,sonra satın al,sonrada uçur ve dolarlar geç böyle. acaba :soru:

NETMAR
22-04-2011, 17:23
adam haksız değil

ayrıca bilet fiyatlarını topbaş belirlemiyor heralde

pistin açıldıgı ilk sene herkes gitmek için can atıyordu nerdeyse bütün türbünler doluydu

daha sonraki senelerde millet televizyondan izlemenin daha keyifli oldugunu ve taaaa kurtkoye kadar gitmenin gereksiz oldugunu anladı

burda suç kimsenin değil bence herkeste az da olsa suç var.Her hafta yapılan siktiriboktan lig maçlarına giden bir sürü adam var fakat senede bir kez olan dünyanın en prestijli organizasyonlarından formula 1 e gelen adam yok diye yakınıyoruz.

fiyatı ucuz olsa millet gider diyenler, 2010da açık alanlar 40liraydı kaç kişi vardı orda?

bence formulanın şu anlık gitmesi çok ta iyi olmuş, en azından Ecclestonenun elinden çıktıgı için, bundan sonra organizyonlara vs uygun fiyattan kiralarlar pist gunleri vs daha kapsamlı olur.

S.Özeren
22-04-2011, 17:50
yılda 1 kere olan bişey için 2009 fiyatları değilde 2010 fiyatları gayet uygundu aslında

sanctuary35
22-04-2011, 19:35
türkiyede belli bir kesim hariç insanların tek bildiği spor futbol başkada biş bilmiyorlar.. biletler pahalı demek sadece bir bahane derbilerdeki fiyatları herkes biliyor..

messi
22-04-2011, 20:27
türkiyede belli bir kesim hariç insanların tek bildiği spor futbol başkada biş bilmiyorlar.. biletler pahalı demek sadece bir bahane derbilerdeki fiyatları herkes biliyor..
çok üzülüyorum bu duruma.
dışarda böylemi?
tenis turnuvası düzenleniyo, mesela wimbledon.
federer için, nadal için tribünler full.
f1 geliyo, en sıradan yarışta bile seyirci dolu.

hadi geçtik onları, onlar bize lüks.
basketbolumuz bile zayıf gerçekten.

haa şuda var.
futbol futbol diyoruz ama üç büyükler dışında hangisi tribünlerin yarısını doldurabiliyo?

kado
22-04-2011, 21:07
Belediye otobüsleri için iyi bir park alanı olur!

Demir Bükey yan verir artık pistte :D:D

Frid
22-04-2011, 21:17
halk f1 i sevmedi ki sevdiremediler ki yılda bir kere f1 e birazcık yogunlaş sonra halk ilgi göstermedi olmaz bu işler reyis adam olun hep ticari bakmayın olaya ülkede cıtayı yükseltmeye bakın cep doldurmaya degil

şu izledigimiz etkinlik videoları gibi senede 3 tane yapsa yeterde artar be f1 de ne 2 arı yakalasam koysam şişeye kulagını daya aynı ses :D

Eriador
22-04-2011, 22:12
Cimmeria ve NETMAR çok güzel yazmış. Bilet fiyatları öyle imkansız değil almak isteyen çok rahat kendine göre bi yer bulabilirdi.

Koskoca istanbul bir pist imi dolduramıyacak Bu kadar güçsüz istanbul ? :) FB-GS Maçı olsun Olimpiyat Stadı fiyaskosu full çekti . Demekki istedikten sonra insanlar yapar :)

Sırf F1 değilki geçenlerde konu vardı vay efendim bi körfez pisti var ama oda kapalı cart curt diye ağlıyor herkes Buğra ( pist günleri ) can alıcı soruyu sordu ? Yaw kardeşim şimdi ağlıyorsunuzda açıkken onca uygun imkan sunduk hangisinde pist e çıktınız , hadi çıkmadınız izlemeye geldiniz mi ?

Daha ne yapsnlar bedavamı versinler ? Yazık oldu büyük fırsat gitti , en modern pist in düştüğü hale bak en kısır sezonlarda bile güzel yarışlara sahne oldu F1 konusunda belirttim geçen seneki yarış çok özeldi

Kötü gibi gözüksede belki hayırlı olur , halka açılır turlama imkanı filan çıkar güzel olur

Colin McRae
23-04-2011, 10:39
Ralli gibi müthiş bir hazırlık ve ekip çalışması gereken spor dalı ilgisizlikten yok olmayla karşı karşıya,nedeni arkasından koşan izleyici sayısı birilerinin ceplerini dolduracak yeterli argümana (tv geliri,forma reklamı,bilet parası,kombine)sahip olmadığı için,devletimiz tarafından testeklenmiyor GS ye arena stadını dikenler bizlere küçücük bir drag pisti yapmaktan eriniyorlar,olanıda kaptıyorlar zaten.yani bu kitleyi yok sayıyorlar maalesef.

KSK-VTEC
23-04-2011, 14:40
Cimmeria ve NETMAR çok güzel yazmış. Bilet fiyatları öyle imkansız değil almak isteyen çok rahat kendine göre bi yer bulabilirdi.

Koskoca istanbul bir pist imi dolduramıyacak Bu kadar güçsüz istanbul ? :) FB-GS Maçı olsun Olimpiyat Stadı fiyaskosu full çekti . Demekki istedikten sonra insanlar yapar :)

Sırf F1 değilki geçenlerde konu vardı vay efendim bi körfez pisti var ama oda kapalı cart curt diye ağlıyor herkes Buğra ( pist günleri ) can alıcı soruyu sordu ? Yaw kardeşim şimdi ağlıyorsunuzda açıkken onca uygun imkan sunduk hangisinde pist e çıktınız , hadi çıkmadınız izlemeye geldiniz mi ?

Daha ne yapsnlar bedavamı versinler ? Yazık oldu büyük fırsat gitti , en modern pist in düştüğü hale bak en kısır sezonlarda bile güzel yarışlara sahne oldu F1 konusunda belirttim geçen seneki yarış çok özeldi

Kötü gibi gözüksede belki hayırlı olur , halka açılır turlama imkanı filan çıkar güzel olur

Bende tam bu konuya değinecektim herkes atıp tutuyor ama hadi gelin pistte çıkalım desen kimse gelmez, buğra böyle açık davet yaptı hilmi zamanında 1000 kişi toplanılım 100 tl verelim drag pisti yapak dedi oda olmadı varın gerisini siz düşünün.

Spawn
23-04-2011, 14:45
Bende tam bu konuya değinecektim herkes atıp tutuyor ama hadi gelin pistte çıkalım desen kimse gelmez, buğra böyle açık davet yaptı hilmi zamanında 1000 kişi toplanılım 100 tl verelim drag pisti yapak dedi oda olmadı varın gerisini siz düşünün.

buğra abinin istediği fiyatlara anca ferraariler lamborghiniler gelebilirdi ki öyle de oldu , kendisine bi lafım yok tabiki çıkartabilmesi içn kirayı öyle yapması gerekirdi.

bir de herşey drag mı abim ?

FatihR.
23-04-2011, 14:56
geçen sene arabayı çekecek yer bulamadık ben anlamadımki daha ne kadar kişi gelecek

kickbuttowski
23-04-2011, 15:32
yaris gunu ozel otobus koymadilarmi istanbul parka? yani istanbulu cok bilmiyorum ama pist uzak oyle degil mi? toplu tasimayla ulasim nasildi?

Naman
23-04-2011, 17:44
Yönetim rahatsız olduğu için yazamıyorum(başka konularda gördüğüm üzere) buraya birçok şeyi aslında yazılacak çok şey var. Çözüm olur mu yazacaklarım? Bunun da cevabı hayır. Ama yanlış bilinen bir takım şeylerin önüne geçilebilir belki.

barisy
23-04-2011, 18:26
F1 geldiği ilk sene izmirden kalkıp gittik arkadaşlarımla. bütçemize göre açık alandan aldık, atmosfer güzeldi pistte , ne varki açık alanlara geçince gördük ki , yarışı izleyemiyoruz. Şöyle ki , kim önde kim pitstopta hiçbirşeyi takip etmek mümkün değil , telefonlara sarılıp sıralamayı öğrenmeye çalıştık.

silver tribün ve gold tribüne dev ( aslında pek dev de sayılmaz) ekranlar konulmuş , açık alanlarda konulmadığı gibi silver ekranını da öyle bir açıyla yerleştirmişler ki , göremiyorsun :)

Dedik ki , ilk sene tabiiki eksiklikler olur. ertesi sene tekrar izmirden yarışa gitttik , yine açık alan , durum yine aynı. Yani anladık ki , yarışı izlemeye yarış pistine gidiyorsan tribüne girmen gerekiyor.

Sonraki sene gitmedim , bu sene son olduğu için gitmeyi düşünüyorum , tabiiki silver tribünden gitmemiz gerektiğini anladık . Bu defa beraber gittiğimiz arkadaşlarımıza 270 tl bilet parası , yol , konaklama vs ağır geldi.

F1 serüveni bizim için bu şekilde noktalandı kısaca. açık alanlara ekran konulsaydı ben her yarışa giderdim. ( Allah aşkına ne kadar maliyeti olan birşey sanki.)

Eriador
23-04-2011, 18:37
buğra abinin istediği fiyatlara anca ferraariler lamborghiniler gelebilirdi ki öyle de oldu , kendisine bi lafım yok tabiki çıkartabilmesi içn kirayı öyle yapması gerekirdi.

bir de herşey drag mı abim ?

Dediğiniz istanbul park içindi . Körfez pistindeki organizasyonalrdan bahsediyoruz onlar hiçte lambo ferrariler için değildi

Ome_RS
23-04-2011, 18:46
Şu pist halka acılsa belediye paraya para demezde sacma sapan prosedürleri devam ettiryorlar bos yere

Spawn
23-04-2011, 20:24
Dediğiniz istanbul park içindi . Körfez pistindeki organizasyonalrdan bahsediyoruz onlar hiçte lambo ferrariler için değildi

pardonda konuda 1 ker körfez lafı geçmedi , tüm üyelerde istanbul parktan bahsediyor.

ben körfez pistindeki organizasyonlara girebildiğim hepsine girdim arabamla. açılsın körfez ilk organizasyona da girceklerden biri de ben olacağım .

ayrıca körfez için hiç yeterli sayıyı tutturamadık gibi bir şey hatırlamıyorum ben . her organizasyon panayır olurdu körfezde.