Orijinalini görmek için tıklayınız : BlackBerry Bold 9000 kullananlar
Selamlar Bold 9000 kullanan varmı ? Bu telefonda turkce karakterlerı nasıl kullanıyorsunuz klavye uzerınde zaten yoklar sym tusuna bastıgımda cıkan cesıtlı karakterler penceresınde de yoklar klavye uzerındekı tuslara alt ya da shıf te basılı tutarak basıncada olmuyor nedır bunun puf noktası bılgınız varmı ?
Ferhat_V
24-04-2011, 16:58
telefon ayarlarından yazım dilini değişeceksin..
bende mesala ı yok i olarak yazıyorum hep
Denıyeyım tesekkur ederım.
Sms yazdığın boşluktayken menü tuşuna basıp dili değiştir diyerek ayarlarsın ingilizce veya türkçe.Daha sonra istediğin karakterler çıkmıyorsa harfe basılı tutarak joyistiği (touch padi) sağa sola gezdirerek seçebilirsin.
Bu şekilde i ler düzeldı ama ı yazamıyorum :) harfe basılı tutunca da büyük yada küçük oluyor ı-i yada s-ş seçeneği gelmiyor
berkayGLRN
24-04-2011, 18:14
Bu şekilde i ler düzeldı ama ı yazamıyorum :) harfe basılı tutunca da büyük yada küçük oluyor ı-i yada s-ş seçeneği gelmiyor
ben 9700 kullanıyorum harfe basılı tunca ya buyur yada kuculur ole senın dedıgın gıbı s -ş secenegı gelmez asla iphone gibi:D
Sms yazdığın boşluktayken menü tuşuna basıp dili değiştir diyerek ayarlarsın ingilizce veya türkçe.Daha sonra istediğin karakterler çıkmıyorsa harfe basılı tutarak joyistiği (touch padi) sağa sola gezdirerek seçebilirsin.
Burada arkadaş öyle yazmış ama :rolleyes:
boosted_pug
24-04-2011, 20:50
Öncelikle multi language yüklü olması gerekir daha sonra kelimeyi yazarken mesela ş kullanıcaksın s harfıne bastıkdan sonra bekle kendiliginden altda kelimenin turevlerı çıkacak ordan secebılersın
Suan bende bolddan baglanıyorum fazla dikkat edemedım kusura bakma
Estafurullah ne demek o uygulamanın icabına bakacağım şimdi birde onu yükleyip deneyelim internet sorun değilde mesaj yazarken sıkıntı oluyor :)
o-ö için yada i den ı yapmak için, mesela o ya basılı tutarken topu sağa sola çevirin o şekilde görebilirsiniz.