PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EBAY sorunsalı???

punto_multijet
26-04-2011, 08:20
Dün sbh ebayden aracım için bir urun aldım. Shipping kısmında worldwide yazdıgından acıkcası ayrıntılarına bakmadım. Ancak soyle bir durum var ki odemeye geldigimde satıcının sadece UK için posta ucreti belirttiğini gordum ve diğer ulkeler için fiyat yoktu. Bundan dolayı parayı oducem ama odeyemiyorum :D Satıcıya msjda attım toplam tutar için ama cvp yok. Boyle durumda ne yapabilirim? Tecrubesi olan???

poseidon
26-04-2011, 08:37
İlan linkini verirsen detaylı inceliyim.

Eğer kargoya verilmediyse iadesini isteyebilirsin.

utkuselamoglu
26-04-2011, 08:41
Dün sbh ebayden aracım için bir urun aldım. Shipping kısmında worldwide yazdıgından acıkcası ayrıntılarına bakmadım. Ancak soyle bir durum var ki odemeye geldigimde satıcının sadece UK için posta ucreti belirttiğini gordum ve diğer ulkeler için fiyat yoktu. Bundan dolayı parayı oducem ama odeyemiyorum :D Satıcıya msjda attım toplam tutar için ama cvp yok. Boyle durumda ne yapabilirim? Tecrubesi olan???

cevap için 2 3 gün beklediğin oluyor. o zaman sana tr için ship fiyatı vericek onu girip öle transaction u tamamlayacaksın.

punto_multijet
26-04-2011, 08:59
İlan linkini verirsen detaylı inceliyim.

Eğer kargoya verilmediyse iadesini isteyebilirsin.

Fiat Coupe 20v Turbo Con Rod on eBay (end time 15-May-11 21:45:22 BST) (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190398628254&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_557wt_905)

punto_multijet
26-04-2011, 08:59
cevap için 2 3 gün beklediğin oluyor. o zaman sana tr için ship fiyatı vericek onu girip öle transaction u tamamlayacaksın.

tmm o zmn ben biraz aceleci davrandım sanırım o kadar alısveriş yaptım ilk defa karsılasınca boyle sıkıntıyla sasırdım. ben 1-2 gun daha bekleyim o zmn.

Teşekkürler...

clioGT
26-04-2011, 09:17
önce fiyat konuşmak daha mantıklı, şimdi adam mesela verecek bir rakam, abuk subuk verirse fiyat, yok yere sıkıntı. bazı çakallar çunku urun fiyatını düşük koyup shippingi yüksek yazıyor filan...

şimdi baktım ilana da; adam 99.7 + feedback, sıkıntı olmaz herhalde... döner 1 2 güne de sanırım

sonralarında önce shipping konuşup öyle almanı tavsiye ederim

punto_multijet
26-04-2011, 09:26
önce fiyat konuşmak daha mantıklı, şimdi adam mesela verecek bir rakam, abuk subuk verirse fiyat, yok yere sıkıntı. bazı çakallar çunku urun fiyatını düşük koyup shippingi yüksek yazıyor filan...

şimdi baktım ilana da; adam 99.7 + feedback, sıkıntı olmaz herhalde... döner 1 2 güne de sanırım

sonralarında önce shipping konuşup öyle almanı tavsiye ederim

ders oldu bana ilk defa tam incelemedim ilanı onda da boyle oldu

G60
26-04-2011, 10:05
Resolve Problem diyip, "I want to cancel my purchase" şeklinde karşılıklı satış iptali yapılabiliyor.

poseidon
26-04-2011, 10:20
Fiat Coupe 20v Turbo Con Rod on eBay (end time 15-May-11 21:45:22 BST) (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190398628254&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_557wt_905)

Dostum dediğin gibi sadece ingiltere kargosu var ama iptal işlemine gitmeden önce
satıcıya durumunu açıklayıcı bir mail atıp Türkiye ye Royal Mail ile kargonun ne kadar tutacağını öğrenirsen alacağın fiyata göre onaylar ürünü yine de alırsın.

Royalmail ile 5 kg lik bir paketi 4 günlük bir sürede 28-39 GBP civarına kargolayabilirler.
Bu fiyat Royalmail güncel fiyatlarıdır.

Buradan farklı kg lerde kargo fiyatlarına bakabilirisin.

https://www.royalmail.com/portal/sme/content1?catId=62300709&mediaId=62200729

punto_multijet
26-04-2011, 10:27
teşekkürler yardımlar için...

oğuz
29-04-2011, 21:45
1 kolinin içine 2-3 adet ufak mal sıgdırsak...
tanesi 30 dolardan 2 tane desek 60 dolar gümrük vs ugrasırmıyız ?

poseidon
29-04-2011, 22:51
Uluslararası internet alışveriş limiti kargo ücreti hariç 150 EUR'dur.
yani yasaklı ürünlerin dışında (laptop, ilaç, cep telefonu vs...) 150 EUR'ya kadar takılmadan sorunsuz gelir.

Arkadaş manifolttan komple egzoz getirdi. Gerisini siz düşünün ama bu takılmayacak demek değildir.

ahmet3425
29-04-2011, 23:38
bende genelde uk dan alısveris yapıyorum genelde işime yarayan urunlerin turkiyeye shipingi olmuyor. satıcıyla temasa gecip ricada bulunuyorum oda bana bir kargo ucreti belirtiyor okey dersem satıs işlemini tamamlıyoruz vs. yani mesaj gonderdiysen cvbını bekle ortalama 15 20 paund bi kargo ucreti cıkar o parcaya...

BLUEND
29-04-2011, 23:49
Bi ara benimde başıma geldi, nakliye şartlarına bakmadan satın alma işlemini gerçekleştirdim, daha sonra aklıma geldi baktım, ürün fiyatı 25 $ nakliye 85 $ :) hemen satıcıyla irtibata geçtim de paçayı kurtardık :D en temizi satıcıyla önceden konuşmak...

kifanhom
30-04-2011, 00:23

arkadaşım verdiğin linkteki ürün için postage bilgisi olarak worldwide diye belirtmiş, durumu satıcıya sorduysan muhtemelen sana Türkiye için bir gönderi bedeli bildirecektir ve senin paypal hesabına bu bedeli yansıtacaktır diye tahmin ediyorum. daha önce benzerini çok defa bu şekilde yaşadım. 3-5 güne bu şekilde bir gelişme olmazsa sipariş iptal yöntemine gidersin.

boosted_pug
01-05-2011, 01:03
won bölümü altında ürünün yanında bi menü açılıyo orda satıcıdan request total from seller diebilirsin ama msj attıysan zaten bir iki güne döner

malzeme ikinci el sanırım satıcıdan iyicene temizlemesini ve ürünün üzerine used yazmamasını rica edersen daha az sıkıntı yaşarsın

Maxi
01-05-2011, 07:29
anormal bir durum yok aslında

satışta olan piston kolu, 2. el ve resimdeki pistonu göndermiyor sadece kol geliyor.
Piston will be removed.

wordwide gönderi yapıyor ama UK dışında gönderi fiyatını sorman gerekiyor
Will dispatch worldwide. Contact the seller - opens in a new window or tab for additional postage charges and services.

BoraRS
01-05-2011, 09:45
Benzer olay iki kere başıma geldi. İlkinde satıcı ile mesajlaşıp anlaştık. Satıcıya 5 pozitif puan vermem karşılığı alışverişi sildi. İkinci satıcı nuh dedi peygamber demedi. Ben de Ebaye yazı yazdım. Durumu açıkladım. Benim hatam olduğunu ve shipping information kısmına bakmadan direk satın al opsiyonunu kullandığımı yazdım ve durumu düzeltmelerini rica edince Ebay 2 gün sonra cvp verip transaction' ı sildi.

Yani iki yol var. Satıcıya mesaj yazıp bunu teklif edebilirsin. O yemezse direk ebyae mail at. Ebayde olumlu puanların varsa sorun olmadan siliyorlar.

MUY37
01-05-2011, 10:15
Yanlız şunuda belirteyim 16 Nisan da Gümrük yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldı. Artık 2 Ayda 1 kere 150 Euro altına vergi alınmayacak. Yani 2 ay içinde 2 kere 150 euro altı sipariş veririseniz ilk i vergisiz direk geçecek fakat 2. si 150 euro altı olsa bile vergiye tabi olacak. Siparişlerinizi buna göre verin :) Yani bütün aile fertlerine tek tek paypal accountu alın. Ben öyle yaptım hafta içi bir deneme yapıcam.

punto_multijet
01-05-2011, 21:53
arkadaslar cvplar ıcın tesekkurler. Elemana 6 kere total request gonderdım. Ebaye msj attım ınformatıon bılgılerını gonderdıler elemana telefonda ettım ama yok telefonda da gondercem cvp dedı ama tık yok satıs ıptalıde ıstedım 2 kere onada tık yok bakalım ne olcak