Orijinalini görmek için týklayýnýz : Ankara CEPA Saat&Saat Maðazasýnda Yaþanan Saçmalýk
Arkadaþlar selamlar,
2010 yýlýnýn son yarýsýnda 4-5 ay içerisinde Ankara Kentpark Saat&Saat maðazasýndan 5 adet saat aldým ve toplamda 6000 TL ye yakýn alýþveriþ yapmýþ oldum adamlardan. Bu saatlerden birisinin kordonu silikon bazlý bir malzeme ve kordonda kullanýmdan kaynaklanmayan çok saçma sapan bir sorun çýktý. Garanti belgesini de alýp Kentpark maðazasýna gittim, onlar beni Cepa daki maðazaya yönlendirdiler. Cepa daki maðazada kordona bakýldý ve kordonun garanti kapsamýnda olmadýðý (satarken kordonun garanti dýþý olduðu söylenmemiþti ama pek de önemli deðil...) söylenerek sorgusuz sualsiz hemen kordon sipariþ etmeye çalýþýldý. Buraya kadar herþey güzel...
Ben de "madem kordon garanti kapsamýnda deðil ve kýçý kýrýk bir silikon kordona 220 TL para verecem, artýk silikon kordon almayayým fiyatý ne olursa olsun ayný kasaya metal kordon almak istiyorum" dedim. Maðaza müdürü olacak çið þahsiyet yerinden bile kalkmadan "öyle olmaz, o kasaya uymaz" dedi. Bu tarzda rahatsýz edici tavýrlara devam edince ben de saat ve saat in iletiþim adresini istedim. "napacaksýn" gibi bir geri dönüþ yaptý. kendisine 2 3 laf ettikten sonra maðazadan çýktým. Sonra bu durumu saat ve saate mail attým, sonra da bulduðum bir telefon numarasý ile genel merkeze ilettim.
Özetle, saati satarken dünyanýn en beyefendi insaný profiline bürünen adamlar sorun durumunda müþteri deðilmiþsin de dilenciymiþsin gibi tavýr takýnýyorlar. Ben o alýþveriþi herhangi bir esnaftan yapmýþ olsaydým eminim o kordon dakikasýnda deðiþtirilirdi. kaldý ki mesele kordonun ücretsiz deðiþmesinden ziyade karþýdaki þahsýn sergilediði tavýr...
Bilgilerinize arkadaþlar, bu tarz yerlerden alýþveriþ yapmadan önce bu metni hatýrlamanýzý tavsiye ederim :)
NOT: Cepa maðaza sorumlusu arkadaþ, mütemadiyen seni þikayet edecem ve o maðazaya gelip senin sinirini bozacam. Vereceðin tepkilere göre de sana güzel geri dönüþler yapacam ;)
saat &saat fýrmasýnýn muduru abdulrahman beye býr maýl atsanýz daha saglýklý olurdu + kac paralýk saat satarlarsa o kadar prým alýyorlar
saat &saat fýrmasýnýn muduru abdulrahman beye býr maýl atsanýz daha saglýklý olurdu + kac paralýk saat satarlarsa o kadar prým alýyorlar
maðazanýn sitesinden mail adresimi býrakarak bir mesaj yazdým. bir de telefonla çaðrý merkezine durumu bildirdim. Albulrahman Bey in mail adresi varsa hemen yollayabilirim :)
///KDrÖZER
26-04-2011, 08:42
abi saat alacaksan uður saatden alýcaksýn...
Maðazalarýnýn dekorunu biz yapýyoruz ve adamlar harbi kaliteli...Rolexine kadar satýyorlar eðer birdaha düþünürseniz saat alma konusunda ben yardýmcý olabilirim ilgilenirlerde...Benim bi diesel saatýmýn deri kordonu parçalanmýþtý selamla iþi halledip 1 saat içinde vermiþlerdi
abi saat alacaksan uður saatden alýcaksýn...
Maðazalarýnýn dekorunu biz yapýyoruz ve adamlar harbi kaliteli...Rolexine kadar satýyorlar eðer birdaha düþünürseniz saat alma konusunda ben yardýmcý olabilirim ilgilenirlerde...Benim bi diesel saatýmýn deri kordonu parçalanmýþtý selamla iþi halledip 1 saat içinde vermiþlerdi
Hocam bende arkadaþýn bahsettiði sorunla uður saatte karþýlaþdým ve hemen yan maðazasý olan saat&saat den aldým. Firma ve þahýslar önemli deðil her neresi olur ise olsun hakkýnýzý aramanýz lazým geçmiþ olsun.
* Antares maðazasýnda oldu benim olayda.
Hocam bende arkadaþýn bahsettiði sorunla uður saatte karþýlaþdým ve hemen yan maðazasý olan saat&saat den aldým. Firma ve þahýslar önemli deðil her neresi olur ise olsun hakkýnýzý aramanýz lazým geçmiþ olsun.
teþekkür ederim. kesinlikle haklýsýnýz... kentpark maðazada güler yüzüyle sohbetiyle saygýsýyla bana o kadar saat aldýran arkadaþ þu an askerde. ayný markanýn 2 çalýþaný arasýnda bu kadar fark olur. zýt kutuplardalar :)
///KDrÖZER
26-04-2011, 08:56
senin olayýn aldýkdan sonra mý oldu almadan mý oldu nasýl bi olay oldu.?
hakkýný aramasýndan yanayým
utkuselamoglu
26-04-2011, 09:01
pahalý saat almamak lazým..
senin olayýn aldýkdan sonra mý oldu almadan mý oldu nasýl bi olay oldu.?
hakkýný aramasýndan yanayým
Benim hanýmýn saatte hafif kararma vardý hem onu gösterip hemde kendime yeni saat alacakdým. Adamlar insan deðil þunada bakayým diyorum þimdimi alacaksýnýz yok o model pahalý cart curt diyorlardý bende kaç paralýk adamsýn? koluna her gün dükkandan farklý saat takýnca adam olunmaz dedim ve çýkdým.
lnd_samet
26-04-2011, 09:06
hahah milletteki bu pazarlamacýlýk ruhunu esnaflýk ruhunu anlamýyorum yaa:)
panoradaki bowlingi maliyeye verdim bütün evraklarý bu hafta incelemeye alýnacak...böylelerine bu yarar çünkü...
///KDrÖZER
26-04-2011, 09:14
Benim hanýmýn saatte hafif kararma vardý hem onu gösterip hemde kendime yeni saat alacakdým. Adamlar insan deðil þunada bakayým diyorum þimdimi alacaksýnýz yok o model pahalý cart curt diyorlardý bende kaç paralýk adamsýn? koluna her gün dükkandan farklý saat takýnca adam olunmaz dedim ve çýkdým.
güzel söylemiþsin ben þirket patronu yüksel abiye iletirim...böyle bi saçmalýk olamaz neye bakýpda neye göre insanlarýn ne alýp veremiyeceðine karar verirler anlamýyorum...
maðazanýn sitesinden mail adresimi býrakarak bir mesaj yazdým. bir de telefonla çaðrý merkezine durumu bildirdim. Albulrahman Bey in mail adresi varsa hemen yollayabilirim :)
arastýrýyrumm su an bulunca pmlerým
arastýrýyrumm su an bulunca pmlerým
Teþekkürler :)
Teþekkürler :)
adamýma ulasamýyourm oðlen tekrar denýcem :)
multispace
26-04-2011, 10:07
çok sinir bozucu bir olay . Hakkýnýzý sonuna kadar arayýn . Býrakmayýn. Geçmiþ olsn
valla bu tavýr yüzünden hanýma saçma sapan bi çizme almýþlýðým var ben aldýktan sonra bu lafý söylemiþtim farklýlýk olarak
///KDrÖZER
26-04-2011, 10:14
valla bu tavýr yüzünden hanýma saçma sapan bi çizme almýþlýðým var ben aldýktan sonra bu lafý söylemiþtim farklýlýk olarak
yaa kötü elemanlar yüzünden güzelim firma isimleri kirleniyor...
Bana bu saatten sonra bað baðýþlasalar girmem oraya. Olay 9 ay önce falan oldu bedava milyarlýk saat bile verseler girmem ve tavsiyede etmiyorum kimseye.
///KDrÖZER
26-04-2011, 10:27
Bana bu saatten sonra bað baðýþlasalar girmem oraya. Olay 9 ay önce falan oldu bedava milyarlýk saat bile verseler girmem ve tavsiyede etmiyorum kimseye.
sen haklýsýn abi ben ileticem bu sorunu gerçekden benim bi kazancým yok ben memnun kaldým sanýrým iþlerini ve babamýn aramasý sonucu ilgilendiler neyse görüþün saygý duyarým konuya gelecek olursakda þikayet et peþini býrakma elemanlarýnýda deðiþtirsinler...Sonuçda firma sahipleri milyarlar harcayýp dükkan açýyorlar ve bunun karþýlýðýný müþteri memnuniyeti saðlayacak eleman bulamayýp emeklerinin karþýlýðýný bu þekilde almalarý pek hoþdeðil...Þikayet et uyarsýnlar yada o yanlýþý yapaný iþten çýkartsýnlar.Para kolay kazanýlmýyor
sen haklýsýn abi ben ileticem bu sorunu gerçekden benim bi kazancým yok ben memnun kaldým sanýrým iþlerini ve babamýn aramasý sonucu ilgilendiler neyse görüþün saygý duyarým konuya gelecek olursakda þikayet et peþini býrakma elemanlarýnýda deðiþtirsinler...Sonuçda firma sahipleri milyarlar harcayýp dükkan açýyorlar ve bunun karþýlýðýný müþteri memnuniyeti saðlayacak eleman bulamayýp emeklerinin karþýlýðýný bu þekilde almalarý pek hoþdeðil...Þikayet et uyarsýnlar yada o yanlýþý yapaný iþten çýkartsýnlar.Para kolay kazanýlmýyor
doðru bir nokta... o dükkan o tarz hýyarlara emanet edilmemeli. el elin eþþeðini oynaya oynaya ararmýþ misali, hýyarzana dükkan emanet edilmiþ müþteri kaçýrýyo g.vat...
Onurkk06
26-04-2011, 11:10
bir arkadaþým da antaresde çalýþýyor saat firimasýnda prim üsulüyle çalýþýyolar ne kadar saat satarsa o kadar iþine geliyor kendi aðzýyla söylüyor herþey saati alana kadarrr;) ve saatin sadece kasasý garanti kapsamýnda oluyormuþ
///KDrÖZER
26-04-2011, 11:17
doðru bir nokta... o dükkan o tarz hýyarlara emanet edilmemeli. el elin eþþeðini oynaya oynaya ararmýþ misali, hýyarzana dükkan emanet edilmiþ müþteri kaçýrýyo g.vat...
þikayetinizi iletin gerçekden avm ye bi maðaza açmak kolay deðil.Bi kaç çalýþan yüzünden koskoca firma adý heba olmasýn
onursumer
26-04-2011, 11:29
birçok avm çalýþaný esnaflýk nedir bilmediðinden oluyor kesinlikle þikayet edilmeli ve uyarý alýnmalarý gerekioyor...
Belki bu konuyla alakasýz ama ben galleria opal optikten swarovski marka gözlük almýþtým, kendi hatam sonucu çerçeveyi kýrdým ve maðazaya gidip tamir edilip edilmeyeceðini sordum. gözlüðü alýp bir hafta içinde döneceklerini söylediler, beþ gün sonra arayýp gözlük hazýr dediler. ben acaba ne kadar para isteyecekler diye düþünürken hiç bir ücret istemedikleri gibi gözlüðün tamiri mümkün olmadýðý için yenisini vereceklerini söylediler. inanýn sevinçten nutkum tutulmuþtu. iþte size ürününün arkasýnda sonuna kadar duran bir firma ve þu ana kadar bu firmaya 5 müþteri kazandýran ben. Demekki neymiþ sen sattýðýn ürünün arkasýnda durup müþterini sevindirirsen müþterinde seni sevindirir. Burada iki ayrý firma ve iki ayrý müþteri profili var, memnun olan olumlu, olmayan olumsuz yorum yapýyor ve binlerce kiþi de okuyor. ve bu firmalardan biri prestij kazanýrken diðeri yerin dibine giriyor. Opal optik gibi firmalarýn daha da çoðalmasýný dilemekten baþka bir þey gelmiyor elimizden ne yazýkki...:)
Antares Saat Ve Saat ten memnun olmayan varsa söylesin komþum ordaki arkadaþ :D
saatin kordonuna hiçbir saatci garanti vermez. Bencede çok saçma ama öyle malesef. Bayinin ayýbýný bütün firmayada mal etmemek gerek ama hakkýnýzýda sonuna kadar arayýn tabiki. Malesef esnaflýk tezgahtarlýk herkesin yapabileceði birþey deðil, ama firmalar bunu göz ardý edip sokaktan çevirdikleri adamý oturtuyolar.
onursumer
26-04-2011, 11:46
Belki bu konuyla alakasýz ama ben galleria opal optikten swarovski marka gözlük almýþtým, kendi hatam sonucu çerçeveyi kýrdým ve maðazaya gidip tamir edilip edilmeyeceðini sordum. gözlüðü alýp bir hafta içinde döneceklerini söylediler, beþ gün sonra arayýp gözlük hazýr dediler. ben acaba ne kadar para isteyecekler diye düþünürken hiç bir ücret istemedikleri gibi gözlüðün tamiri mümkün olmadýðý için yenisini vereceklerini söylediler. inanýn sevinçten nutkum tutulmuþtu. iþte size ürününün arkasýnda sonuna kadar duran bir firma ve þu ana kadar bu firmaya 5 müþteri kazandýran ben. Demekki neymiþ sen sattýðýn ürünün arkasýnda durup müþterini sevindirirsen müþterinde seni sevindirir. Burada iki ayrý firma ve iki ayrý müþteri profili var, memnun olan olumlu, olmayan olumsuz yorum yapýyor ve binlerce kiþi de okuyor. ve bu firmalardan biri prestij kazanýrken diðeri yerin dibine giriyor. Opal optik gibi firmalarýn daha da çoðalmasýný dilemekten baþka bir þey gelmiyor elimizden ne yazýkki...:)
gözlukte genelde boyledir ama
bunuda gozluk markalarý saðlýyor aslýnda
mesela en basitnden oakley gozluðumun tam buruna oturan yerindeki desteklerinden birini düþürmüþüm farkýnda olmadan herhangi bir oakley satan maðazaya girip sorduðumda bugun sipariþ veriyorum 2 gün sonra gelin alýn dediler
ucretsiz olarak ;)
bunu tamamen firmalar saðlýyor saat firmalar enteresan bir þekilde bu konuda esnek deðiller nedense
///KDrÖZER
26-04-2011, 11:51
mesela en basitnden oakley gozluðumun tam buruna oturan yerindeki desteklerinden birini düþürmüþüm farkýnda olmadan herhangi bir oakley satan maðazaya girip sorduðumda bugun sipariþ veriyorum 2 gün sonra gelin alýn dediler
ucretsiz olarak ;)
bunu tamamen firmalar saðlýyor saat firmalar enteresan bir þekilde bu konuda esnek deðiller nedense
prensip ve müþteriye sunduðun hizmet kalitesinin faktörlerinide böylece görmüþ bulunuyoruz
ucretsiz olarak ;)
Gözlükte böyledir diyorsunda, ayný marka gözlüðü bir arkadaþým bakýrköy may optikten almýþ, o da senin gibi burun desteklerinden birini kýrmýþ ve aldýðý yere götürmüþ tam 100 dolar ücret istemiþler kullanýcý hatasý diye, ben arkadaþýmý alýp opal optiðe götürdüm, kendilerinden almadýðý halde ücretsiz olarak deðiþtirdiler ve gözlük kollarýnada ayrýca streç film uyguladýlar terlemeye karþý.. Bence bu tamamen maðazanýn inisiyatifi ve müþterisine verdiði deðerdir. Kaldýki benim gözlükte parça deðiþimi deðil ürünün tamamý yenilendi, hemde 1 seneye yakýn kullandýðým halde...:)
selam arkadaslar yaklasýk 15 yýldýr saat we gunes gozlugu sektorundeyým.. saatýnýzýn markasý ne olursa fýyatý nekadar olursa olsun hýcbýrýnýn derý we sýlýkon kayýslarý garantý kapsamýna gýrmez.. degýsým olursa ancak ucret karsýlýgýnda olur fakat bazý ýstýsnaý durumlar soz konusu olabýlýr o da fýrma yetkýlýsý ýle ýthalatcý fýrma arasýndaký ýnsýyatýf dogrultusunda olur.. gozlukte ýse saat gýbý degýldýr genelde musterý hatasý olsa dahý ucretsýz serwýs we parca degýsýmý saglanýr.. ancak bazý esnaf arkadaslar bu durumdan ýstýfade edýp musterýnýn býlýncsýzlýgýnden faydalanarak ucret talep edýyor malesef...
bazý firmalar müþteri memnuniyeti konusunda çok hassas ve kaliteli oluyor. örneðin otomobil konusunda müþteri memnuniyeti odaklý toyota firmasý diðer markalara göre açýk ara öndedir.
onursumer
26-04-2011, 14:20
Gözlükte böyledir diyorsunda, ayný marka gözlüðü bir arkadaþým bakýrköy may optikten almýþ, o da senin gibi burun desteklerinden birini kýrmýþ ve aldýðý yere götürmüþ tam 100 dolar ücret istemiþler kullanýcý hatasý diye, ben arkadaþýmý alýp opal optiðe götürdüm, kendilerinden almadýðý halde ücretsiz olarak deðiþtirdiler ve gözlük kollarýnada ayrýca streç film uyguladýlar terlemeye karþý.. Bence bu tamamen maðazanýn inisiyatifi ve müþterisine verdiði deðerdir. Kaldýki benim gözlükte parça deðiþimi deðil ürünün tamamý yenilendi, hemde 1 seneye yakýn kullandýðým halde...:)
iþte burda halký soymaya çalýþan kýsým devreye giriyor :)
aslýnda o 100 dolarý cebe atýp garantiden o gozluk sýfýrý ile deðiþiyor
malesef þuan piyasadaki birçok firma bu mantýktan vazgeçmiyor arada istisnalar var iþte bahsettiðiniz gibi aslýnda onlar daha çok kazanýyorlar diðerleri bunun farkýnda deðiller ;)
bb 9700 sayesinde telecervice ile baþým belaya girdi mesela insanlar bukadar soyulur baþka birþey diyemiyorum :)
sýfýr 950tl olan cihazýn sadece að mep kodu sýfýrlandýðý için benden 850tl istediler :)
halbuki sonradan oðrendimki imei ve pin numarasýný mail atýldýðý zaman kanadada herzaman her cihazýn 2. bi yedek ag mep kodu bulunuyormuþ :)
bi düþünsenize kaç kiþiden havadan para aldýklarýný :)
bencede yapýlan yanlýs böyl davranýlmasý hoþ degil
ÅžikayetVar (http://www.sikayetvar.com/)
bu siteye detaylý bi þekilde þikayetinizi belirtin mutlaka geri dönüþ yapýlýyor.
Dün gerekli giriþi yapmýþtým bugün bilgilendirme mail ini de aldým. teþekkürler :)
haldun31
26-04-2011, 16:32
selam arkadaslar yaklasýk 15 yýldýr saat we gunes gozlugu sektorundeyým.. saatýnýzýn markasý ne olursa fýyatý nekadar olursa olsun hýcbýrýnýn derý we sýlýkon kayýslarý garantý kapsamýna gýrmez.. degýsým olursa ancak ucret karsýlýgýnda olur fakat bazý ýstýsnaý durumlar soz konusu olabýlýr o da fýrma yetkýlýsý ýle ýthalatcý fýrma arasýndaký ýnsýyatýf dogrultusunda olur.. gozlukte ýse saat gýbý degýldýr genelde musterý hatasý olsa dahý ucretsýz serwýs we parca degýsýmý saglanýr.. ancak bazý esnaf arkadaslar bu durumdan ýstýfade edýp musterýnýn býlýncsýzlýgýnden faydalanarak ucret talep edýyor malesef...
sanýrým arkadaþýn söylediði þey tavýr .yoksa para deðil.ayrýca eþimde geçen gün tupperware adlý firmadan kayýnvalidenin 20 yýl (dogru okudunuz)önce aldýðý ürünleri özelliklerini kaybettikleri için geri gönderdiðinde ürünlerin sýfýrýný gönderdiklerinde gözlerime inanamadým.bilmem bu nasýl bir firmadýr.reklam diye düþünenler olursa yönetim yorumu hemen silebilir.isteyen zaten araþtýrýnca hemen öðrenir.sadece firma dürüstlüðüne örnek olsun diye verilmiþ bir örnektir.darýsý milyonlarca liralýk yatýrýmlarýný bir kazmaya emanet edenlere diyelim.
:)
onursumer
26-04-2011, 16:36
sanýrým arkadaþýn söylediði þey tavýr .yoksa para deðil.ayrýca eþimde geçen gün tupperware adlý firmadan kayýnvalidenin 20 yýl (dogru okudunuz)önce aldýðý ürünleri özelliklerini kaybettikleri için geri gönderdiðinde ürünlerin sýfýrýný gönderdiklerinde gözlerime inanamadým.bilmem bu nasýl bir firmadýr.reklam diye düþünenler olursa yönetim yorumu hemen silebilir.isteyen zaten araþtýrýnca hemen öðrenir.sadece firma dürüstlüðüne örnek olsun diye verilmiþ bir örnektir.darýsý milyonlarca liralýk yatýrýmlarýný bir kazmaya emanet edenlere diyelim.
büyük birçok firma bunu yapýyor ama bunlarýn bayileri veya urunlerini satan firmalar bunu çýkarlarý için kullanýyorlar
;)
ki burdaki arkadaþýn durumu biraz daha farklý resmen ya bi git iþine senlemi uðraþýcaz demiþler benceki kesinlikle uyarýlmalarý gerekiyor :)
Oldschool
26-04-2011, 17:07
git birebir cakmasýný taktýr kardeþ 220 dedikleri kordon 20 30 lira bile etmeyen silikon...
Saat koleksiyonum var hemen hemen anadolu yakasýnda saat bakmadýðým almadýðým yer kalmamýþtýr.Bagdat Caddesi þaþkýnbakkal '' seiko aydýn saat'' uzak durun! 2 aylýk saat þakýr þakýr su geçirdi servise gönderdiler halloldu diyip geri verdiler yenýsýný vermek yerine.Ayný saat 1 ay sonra tekrar su gecirdi bu sefer kullanýcý hatasý deðiþtirmiyeceðiz dediler.Küfür kavga kýyamet tehditle daha düþük bir modelin yenýsýný kabul ettirebildim aldým.Hayatýmda böle esnaf böle insanlar tanýmadým.Ordan 10 tane saat aldým bana yaptýklarý buysa yoldan gecen adama neler yaparlar.Gecerken vitrine bakanlara burdan almayýn diyip devam ettim 2-3 defa.Bundan sonrada denk geldikce yapacaðým.
Low-Rider
26-04-2011, 21:05
Tupperware o konuda çok baþarýlý bir firma , ürünler yanmadýðý sürece kýrýlsa dahi deðiþim yapýyorlar.Ýade aldýklarý her ürünü geri dönüþümde kullanabildikleri için yenisini rahatça veriyorlar
Ben kýz arkadasýma Ankamall deki Saat&Saat ten saat almýstým.. Saatin kasasýnda kocaman cizik varmýs, alýrken hiç dikkat etmemiþtim.. Sonra gittim, hiç bi sorun cýkarmadan, hemen aynýsýyla degistirdiler.. Yani markadan cok, magaza sahibiyle alakalý bi durum bence anlattýgýn olay.. Genellikle Franchaise tarzýnda magaza acýldýgý icin..
Not: Saat&Saat ten sadece tek bi alýsverisim oldu, baska hic bi alakam yok.. Yanlýs anlasýlmasýn yani yazdýklarým..
mgnPower
26-04-2011, 23:17
saat kordonuna garanti veren saat firmalarida var. ben acity'deki saatciden yanlisim yoksa viva saatti bikac tane saat aldi. sermaik kordon kirildi ve goturdugumde hallettiler. her zaman guleryuzlu ve anlayisliliar. oradan almadigim saatlerin bile bakimini yapiyorlar. cok memnunum. bu arada saat&saat firmasi ile bi kac kere munasebetim oldu en ufak bir menuniyetim olmadi hic bir seferindede. hep ukala ve lavukca tavirlar sergiliyorlar. kimseyi asagilamak kucumsemek istemem ama o magazaya girince paramla dovmek istiyorum oradakileri. bu denli gicik ve lakayit yaklasiyorlardi yada bana hep oylesi denk geldi. bu yuzdende bir tane bile saat pili almisligim yoktur bu tavirlarindan dolayi.
gaz vermek falan deðil.
ben dört saate 6.000 lira para verecem.
bana yamuk yapýlacak.
yýkarým orayý... :D
CasabLanca
27-04-2011, 00:11
saat iþi bence sakat :D ankarada çok bilindik bir saatçiden hatrý sayýlýr bir ücrete longines almýþtýk replika çýkmýþtý :hehe: belki hatýrlayanlar olur forumda satýyordum bir ara
saat iþi bence sakat :D ankarada çok bilindik bir saatçiden hatrý sayýlýr bir ücrete longines almýþtýk replika çýkmýþtý :hehe: belki hatýrlayanlar olur forumda satýyordum bir ara
zaten bu gidiþle zorla replikacý yapacaklar beni :D
pahalý saat almamak lazým..
Bütün konuyu okudum ama bu mesaja katýlýyorum sadece. :)
ALPER-VNS
28-04-2011, 01:23
6000neymiþ yaw.. "ben elazýðlýyým" deseydin :D
Konuyu açan arkadaþ iþin parasýnda deðil alýþveriþ ettiði yerin kendisinin alýþveriþ sonrasýnda yaþadýðý bir sorunda takýndýklarý tavýr.
Olaya farklý bir açýdan yaklaþarak ayný sonuca çýkacaðým bir yorum yapmak istiyorum.
Kapitalizm/Küreselleþme denilen olgunun bir sonucu olabilir mi bu ve buna benzer yaþananlar?
Zira avm denilen saçmalýklar olmadan önce;mahallede bakkal varken,kasap varken ya da saat satan esnaf varken bir sorun yaþadýðýmýzda bizi böyle dýmdýzlak ortada mý býrakýyorlardý?
Migros bize veresiye mal verir mi?:)
Ya da saati aldýðýmýz esnaf o kordon ona uymaz diye ukâlaca cevap verir miydi?Yoksa "bu buna yakýþmaz;olmaz;ama yine de sen bilirsin;ben takarým" mý derdi?
Ýþte benim canýmý sýkan husus ta budur.Avm denilen saçmalýklarda toplanan dar kesim beyaz gömlek giyip,2 kol düðmesi takýp,eline Blackberry ya da vb. telefon alýp;malý satana kadar yaðlamayý aralýksýz yapan ama sattýktan sonra hakir gören yeni trend insanlar yok mu..Deli ederler adamý.Hayatta bir yere gelmiþtir.Geldiði yer de orasýdýr;ötesi olmaz.
Not:Bu sitede de avm'de çalýþanlar olabilir.Söylediðimden alýnmasýnlar/gücenmesinler.Benim bahsettiðim kiþiliklerin nasýl olduðunu yukarýda yazdým.Onlar öyle deðilse sorun yok.Öyle olan da lütfen biraz esnaflýk nasýl yapýlýr;öðrensin.
Konuyu açan arkadaþýn sorunu umarým çözülür.
6000neymiþ yaw.. "ben elazýðlýyým" deseydin :D
sorma Alper düþtük bir bataða :D bu arada elazýðlý olduðumu söylemesem de sinir anýnda belli ediyorum kendimi :D
Arkadaþlar tekrardan selamlar,
güncel bilgileri paylaþmak istedim. Biraz önce Ýstanbul saat&saat merkezden arandým. Ýlk mesajýmda çið tavýrlarýndan bahsettiðim maðaza sorumlusu "biz sistemimizde mevcut olan ve o arkadaþýn saatine uyabilecek bütün kordonlarýmýzý kendisine gösterdik, kendisi kabul etmedi" demiþ :) ben de mümkünse hemen o arkadaþý da telefona alalým ne ara böyle birþey yapmýþ birlikte öðrenelim dedim. Sonrasýnda telefondaki bayan "saatinizi Ýstanbul a gönderin, istediðiniz deðiþikliði yapalým" dedi. ben de "gördüðüm muameleden sonra saat&saat e 1 kuruþ para kazandýrtmam, garanti kapsamýna alýp da deðiþtirecekseniz yollayacaðým. Aksi takdirde baþka bir saatçi de saatime kordon taktýracaðým" dedim. Bugün 17:00 a kadar geri dönüþ yapacaklar...
Son durum budur...
lnd_samet
28-04-2011, 10:47
git bence o yalan söyleyen elemana ortalýðý birbirine kat.
yavþak herif birde yalancý duruma düþürüyor insanlarý.
bak yaa sinir oldum.
ankamalldeki saat-saat midir nedir pazar günü oraya gittim hatunun zoruyla, adama titanyum saat istiyorum dedikçe þu güzel bu güzel diyor tilt oldum-en sonunda tersledim sen anlamýyormusun beni yoksa sallamýyormusun titanyum istiyorum dedim-siz o zaman swach a bakýn dedi.sanamý sorucam dedim çýktým töbee bir daha girmem bu adamlarýn iþ yerlerine...
nereden buuyorlar böyle çalýþanlarý anlamýyorum...
erhanarici18
28-04-2011, 21:11
böyle olaylarla kalitelerini düþürüyolar ben saat & saat firmasýný kaliteli bi firma zannederdim
ama þu an gözümden düþtü
beyler selamlar, baskýlarým sonuç verdi. saatimi deðiþtirme kararý çýktý. bu kararýn çýkmasýnda benim payým hiç de azýmsanacak boyutlarda deðil :) olur da baþýnýza benim olayýn benzeri birþeyler gelirse size örnek teþkil etmesini ümit ediyorum...
34btr1907
28-05-2011, 12:29
en güzelini yapmýþssýn aynen emsal olsun kovalamak lazým hakký tebrik diyelim.
e hadi hayýrlý olsun kenk.
FunnyCorpse
28-05-2011, 13:05
bende sadece benim basýma gelir sanýyordum böyle seyler
saat&saat üyeyim sürekli takip ederim
renk solmasý
kordon sorunu
su alma
geri kalma
takvim sorunsalý
saat içersndeki marka armasý düþmesi olayý :)
otomatik saat de içten parça düþtü aldýgýmýn 2.günü
bu sorunlarýn sadece 2 tanesini çözebildim
yine ayný þekilde eren holding den swatch marka üst seri 3 saat aldým
renk solmasý :D
geri kalma gibi sorun yasadým
aldýgým yerdekiler at çöppe dedi gülerek :D
mail attým
kordon degiþti geri kalan saat 3 defa yenisi ýle degiþti sonra baska saat verdiler.....
çok ünlü bir saatçiden 10 bin degerinde bir saat aldýk ÇAKMA çýktý ve geri veremedik kabul etmediler degiiþtirmiþsinizdir gibi ukalaca dalga geçtiler
2005 den buyana yasadýgým sorunlar
artýk cok pahalý saatlerin ortalama
pillileri 300 500
otomatiklerin 1000 liraya mükemmel ÇAKMAlarý satýlýyor
(100 - 300 lira arasýndada saatlerde var tabiki)
3 defa aldým....1 defa bozuldu direk yenisini verdi özür diledi
çok pahalý saat ne olursa olsun mantýklý degil bence ama ZEVKLER tabiki
saygýlar
kaliteli replika satan site yok mu?
FunnyCorpse
28-05-2011, 18:55
direk site olarak tam bilmiyorum
özellikle turstlik yerler bu iþlerin göz bebegi ;)
ANTALYA MARMARÝS vsvs...
sahibinden de bolca bulunmakta iyi birsekilde arastýrarak alabilirsin
direk magazada gidip orjinalini bir bakýn önce alacagýnýz modeli vs yazýn .
sahibindende yeterince mevcut ama fiyat konusunda iyi bir pazarlýkla çok güzel rakamlara alabilirsiniz
devil_berk22
28-05-2011, 19:01
geçmiþ olsun bende sahibinden.com üzerinden 1-2 saate bakýyordum almaktan vazgeçtim bu yazýlarý okuduktan sonra
geçmiþ olsun baskýlarýnýz sonuç getirmiþ güzel biþi bu arada sakýn silikon kayýþ almayýn beyaz olarak anýnda sararýyo yani 5 saatte bir yýkamak gerekir heralde aklýnýzda olsun
FunnyCorpse
28-05-2011, 19:28
SÝLÝKON kayýþ alýrken diikkat edin vitrindeki ürünüde almayýn bazý magazalarda vitrinde hiç çýkmýyor spot ýþýk güneþ vs maruz kaldýgýndan erken yýpranmalar çatlamalr görülüyor cogu zaman
açýlmamýs ürün stokdan vs isteyin ;)
saat kordonu hiç bir sekilde garantiye girmez bende 1 sene kadar saat saat ile calsýtým onlarýn ürünlerini sattým en cok armani saatlerin kokulu silikon kayýslarý ile sýkýntý yasýyorduk vitrin malý ve sürekli gergin durduklarý için cok catlama yapýyorlardý.
magaza müdürünun davranýs sekli yanlýs malesef bir cok yerde köprü ayý dayý sistemiyle calýsýyorlar.
FunnyCorpse
28-05-2011, 20:08
genelde 3000.... den daha pahalý saatler replikasý var
bu saatlerde 300 lýra gýbý rakamlara satýlýyor yaný
orjýnalýnýn %10 20 sý gýbý rakamlar bunlar
yani 300 500 fark yok :D keske öyle olsada alsak
örnek veriyorum TAG HEUER MONACO 5000 lira dolaylarýnda cakmasýnýn kalitelileri
300 lira gibi rakama cok rahat bulunur ki 200 lira genelinde satýlýyor
replika saatler genelde 200 400 arasýnda kaliteli ürünler bulabýlmek olasý
daha iyi bilen arkadaslarda muhakkak vardýr onlarda görünce yazarlar