PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön cam filmi hakkında..

kervanoglu
30-04-2011, 13:23
Aramızda ön camda film kullanan çok sayıda arkadaş olduğunu düşünüyorum. Kullananlar yaşadıkları zorlukları paylaşırsa benim için çok faydalı olucak. Sizin yorumlarınız doğrultusunda bende yakın zamanda ön cama film çektirmeyi düşünüyorum, Ankarada tavsiye ediceğiniz kaliteli iş yapan yer önerilerinizide bekliyorum.

zekky
30-04-2011, 13:26
2 arabamdada ön cam dahil film kullandim.
Cok fazla uzun yola gitmiyorsaniz sehir icinde pek bi sorun yaraticagini dusunmuyorum.
En cok zorlanicaginiz sey karanlik yollar. Zifiri karanlikta iskence oluyor.

Ufuk
30-04-2011, 13:27
akvaryum olmak güzeldir...
Boşuna zindan gibi birşey.
Ben bundan önceki aracımıza yazın 2 haftalığına çektirmiştim.
Gece görüşü engelliyordu.İçerisi kışın epey karanlık olur diye düşünüyorum.
e92'de atermik ön cam vardır(emin değilim) yazık etmeyin güzelim cama :)
Yanlara ve arkalara çektirin yeter o bile fazla bence

Anıl E.
30-04-2011, 13:29
Ben çok zorluk çekiyorum özellikle akşamları film'e karşıyım artık

AhmetYılmaz
30-04-2011, 13:33
Aramızda ön cama film çektirmeyip diğer taraflara film çektirenler vardır tabi ama bence şirket arabası gibi duruyo. :) ben 2 senedir 1 numara ön cam dahl filme geziyorum. Şehir içinde bi sorun olmadı. Tabi biraz uyanık olmak lazım. Arabada xenon varsa gece görüşü falan pek değişmiyo. Ben rahatsız değilim yani. Ya komple çektir yada hiç çektirme bence.

yavuz364
30-04-2011, 13:35
Ön camımda filmi birkaç aydır kullanıyorum..
Karşıdan gelen arabanın farı kötü olmadığı sürece bir sorun yok :)
Zifri karanlıkta da farlarınız güzel olursa hiç sorun yaşamıyorsunuz..
Ama dışarıdan ne kadar yakın olursa olsun içeride kimin olduğunu göremiyorlar o biraz kötü :) Güvenlikte flan durmak zorunda kalıyorsunuz.. İçerden gösterdiğiniz şeyler veya yaptığınız hareketler görünmüyor :D hehe

kervanoglu
30-04-2011, 13:39
Aracımda zaten ön cam hariç 3M film var 2 numara. Çok karanlıksa park ederken camı aralıyorum biraz sorun olmuyo pek. Merak ettiğim ön camda kullanılan filmin diğer filmlerden bi farkı olmalı mı yoksa bütün filmler aynı mı? Yani ön cam filmi diye bi film çeşidi var mı? Görüntüde dalgalanma falan olduğunu duydum bikaç kişiden ışığı kırıp dalga dalda gösterdiği görüşü bozduğu falan doğru mu? Kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa kullanmadan yapılan yorumların kafa karışıklığından kurtulmuş oluruz

B.Koçer
30-04-2011, 13:43
307 de ön cam dahil film vardı en açık filmi cektirdik yazın gunesten falan yanmıyordu kolumuz ama gece yollarda işkence olabiliyor bazzen :)

Fatih Kavak
30-04-2011, 13:44
3 Arabadır Llumar %20 kullanıyorum alıştıktan sonra hiçbir sıkıntı yok ön cama yaptırmayacaksam zaten hiç yaptırmıyorum :D

utkuselamoglu
30-04-2011, 13:45
yogun kar yağısı ve kötü xenon aydınlatma halinde yol almanız mümkün olmayacaktır. onun dışında bi problem yok. sadece bu olaydan ötürü yolculuga 30 dk ara vermek zorunda kaldıgımı hatırlıyorum:)

kervanoglu
30-04-2011, 13:46
İçerde kim var, hatta yanında kim var :D bunların görülmemesi benim için çok önemli :D

Ön camımda filmi birkaç aydır kullanıyorum..
Karşıdan gelen arabanın farı kötü olmadığı sürece bir sorun yok :)
Zifri karanlıkta da farlarınız güzel olursa hiç sorun yaşamıyorsunuz..
Ama dışarıdan ne kadar yakın olursa olsun içeride kimin olduğunu göremiyorlar o biraz kötü :) Güvenlikte flan durmak zorunda kalıyorsunuz.. İçerden gösterdiğiniz şeyler veya yaptığınız hareketler görünmüyor :D hehe

Utku
30-04-2011, 13:49
Beyler mevzusu açılmışken bişey sorayım bende film çektiricem fazla pahalı olmadan 1-2 seneye morarmicak film güzel işçilik avrupa yakası nerede yaptırabilirim lumar ziebart takıntım yok

.::EmrE::.
30-04-2011, 14:04
Geçen hafta çektirdim açıkçası pişman oldum.. Tamam dışardan çok güzel , aracın içi görünmüyor ve estetik ama karanlık yollarda işkence oldu.

Berkan
30-04-2011, 14:58
ben yazın tatile gitmeden önce çektirdim bodrumud sıcakta pişmeyelim ailecek diye :D

ilk 1-2 gün yadırgadım ama sonrasında alıştım tabi bunda 3 senedir en yakın arkadasımın aracındaki ön cam filmide olabilir bilmiyorum bodrumun yalıkavaga inen kapkaranlık dağ yollarında bile sorunum yoktu.sadece kaldırımdan insan fırlama riski olan yerlerde ekstra dikkatli oluyoruz :D. babam kesin kovalicak beni diye döndüklerinde sordum gece dönmüşlerdi bodrumdan sorun yarattımı görüşte dedim yoo çokta hoşuma gitti dedi cevap olarak :D

buda kendisi :D

http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Photo-0009-1.jpg

erkin006
30-04-2011, 15:29
muayeneye girmeden önce bende sökmüştüm şimdi yeniden çektireceğim...

işçilik çok önemli...ben eski çektirdiğim yerden memnun değilim...

tavsiye varmı ankarada cam filmi için?

S.Özeren
30-04-2011, 15:38
bi sorun olmaz , kaliteli filmler zaten varmı yokmu belli etmiyo içerden dışarı bakınca %20 falan değişiyo ama dışardan görünmüyo tabi içersi :)

Mehmet Ç.
30-04-2011, 16:01
Ben de düşünüyordum fakat şu yorumlardan sonra zor...:confused:

onursumer
30-04-2011, 16:31
gozlerim ışığa ve güneşe karşı alerjik olduğundan aslında kullandığımda çok rahat ediyorum ama bu sefer kardeşim ve annem arabamı kullanamıyorlar

benim için sıfır sıkıntı diyebilirim 1 numara aynalı film en rahatı goruşu falan kısmıyor :)

ACTPK
30-04-2011, 21:58
1 seneye yakındır tüm camlarımda (en ön cam dahil) solargard film kullanıyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım. Çok uzun yol yaptım. Uzun yolda özellikle gece bazen biraz tedirgin edebiliyor ama pekte farkı yok kapkaranlık yolda filmli ve filmsiz camın bana göre

tdipower
30-04-2011, 22:08
zifiri karanlıkda ve uzun yolda yağış varsa çok zor durumda bırakabiliyor insanı :)

kervanoglu
30-04-2011, 22:45
Ankarada kaliteli işçiliği olan yer bilen var mı?

gfb01
30-04-2011, 23:21
3m kullanıyorum gorusumu hiç etkılemıyor aliştim yıllardır filmli arabaya oncelerı dark black ceker gezerdık bazende çift kat alişinca sorun olmmuyor

kervanoglu
01-05-2011, 01:29
3m kaç numara kullanıyosunuz ön camda?

dirk
01-05-2011, 08:29
Cam ffilmi cook başarılı oluyor ışıklar gözünüzü almıyor daha netleşiyor.. bütün araçlarımda vardı tawsiye ederim.. ama kaliteli bir marka ve en acık tonu kullanın

KVB
01-05-2011, 08:50
Ben de 3-4 yıldır tüm camlarda solar gard kullanıyorum. Ön camda yansımasız en koyu ton, diğer camlarda bukalemun serisi denilen aynalı gibi görünene en koyu tonu kullanıyorum. onbinlerce kilometre yol yaptım, büyük çoğunluğu da gece uzun yolculuklar, hiç sıkıntı yaşamadım.

Baran^
01-05-2011, 10:15
Şu ana kadar nerdeyse arabalarımın tamamında ön cam dahil en açık 2numara film vardı 3 numara bile cektiğim oldu ön cama.Görüntü olarak 10 numara duruyor araba ama işlevsellik olarak lüzumsuz.Zaten 3 numara cekmedikce o guneşi geciriyor e gözlük takarım rayban polarize en güzeli :) Cam filmini benım kadar seven yoktur ama son 1 senedir filmsiz geziyorum arabaya korkusuzca etrafı net net görmek kadar keyifli birşey yokmuş cevremdede filmini söken cok oldu tercih meselesi tamamen.Şahsen ben filmleri söktüm dunyam aydınlandı.

-ER-
01-05-2011, 10:47
Ön camım dahil bütün camlarım komple en açık aynalı film var.
Ön camım ATERMİK birde
Geceleri biraz farlarımın düştüğü yeri seçemsemde ışıksız yollarda o kadar problem olmuyor otoban gibi aydınlık yerlerde farlarımı göremiyorum :D
ama ben memnunum arabama yaz aylarında bindiğimde pişmiyorum ve konsolumda yavşamıyor.
zaten asıl amacım konsol güneşten zarar görmesin diye yaptırmıştım.

Melih-Ö
01-05-2011, 10:50
Sadece ön camımda film var memnunum. Yan camlarda yok bende karşıdan gelen şıkıları kesiyor karanlık yollarsa görüşü azaltınca farları yakıyorum :D

erh
01-05-2011, 11:56
ön camında film olan araca binince, benim ve bütün arkadaslarımın ruhu daralıyor.. bu durum kişinin psikolojisine yansıyor. dısarıda hava gunluk guneslik, arabaya biniyorsun bi bunaltı, bi sıkkınlık, bi bezginlik.. hemen aksam olmus gibi oluyor.. gunesten rahatasız olanlar on camına fil cektirene kadar gunes gozlugunu tercih etsinler cok daha işlevsel.. cok tehlikeli sonuclar dogurabiliyor. ön camından filmini sokturdugumuzde daha neseli ve dinamik oldugumuzu hissettik.. kesinlikle sakıncalı bi işlem.. soylediklerim saka gibi gelebilir ama deneyin goreceksiniz..

TarikS
01-05-2011, 12:10
On cama en acik koyup da daralmadim ben hic yav, 207'de de Corsa'da da Mini'de de kullaniyorum, gece araba farlarinin gozumu almasi olsun, gunesten pismemem olsun hep faydasini goruyorum..

CasabLanca
01-05-2011, 12:15
daha önceki aracımda ön cam dahil film vardı, yağmur yağdığı zaman resmen kör oluyordum :D

merve
01-05-2011, 12:32
güçlü bi aydınlatma varsa farlarında çok sıkıntı yaşamazsın. yağmur dışında, ben yağmurlu havada hiç göremiyorum, zaten xenonlarda göstermiyo yağmurda. ayrıca benim bildiğim ön cam filmi diğer filmlerden farklı. bu sebeple görüş kalitesinde çekilen filminde etkisi var.

Utku
01-05-2011, 20:10
Beyler mevzusu açılmışken bişey sorayım bende film çektiricem fazla pahalı olmadan 1-2 seneye morarmicak film güzel işçilik avrupa yakası nerede yaptırabilirim lumar ziebart takıntım yok

Hala bi tavsiye bekliyorum :)

Murat Özcan
01-05-2011, 20:12
bende kullanan biri olarak özellikle akşam birde yağmur yagıyorsa bıraz sorun olabılıyor dıkkatlı olmak lazım

cnzdmr
01-05-2011, 21:57
öm cama açık çekerseniz hiç daralma bunalma olmuyor

benim aracımda ön dahil llumar var açık ton çok da memnunum

Dragger
01-05-2011, 22:08
Öncam filmi görüsü etkilemez, sorun yaratmaz vs diyen arkadaslar sanırım -yarım- film kullandılar.

Yanlar 2 ön 1 olursa gayet de görüsü kısıtlıyor, etkiliyor. Özellikle karanlık yollarda, yagmurlu havalarda vs.

Cogu kisinin kullandıgı film 0.5 yani 1e göre yarıyarıya daha acık...LLumar 1 alttaki gibi oluyor ve 4 sene kullandım gayet de etkiliyordu görüsü. Forumda bir de baranın filmleri bilirim bu koyulukta. Onun dısındaki cogu arabada icerisi görünüyor kısmen de olsa.

Misal berkanın i30daki film yarım bence, benim öncam ile alakası yok :D

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/26784_102283846476355_100000842208088_40253_537502 3_n.jpg

Dragger
01-05-2011, 22:11
Bu arada sahsi fikrime gelirsek 4 sene zindan gibi gezmisim, simdi cok huzurluyum.

Film camlı arabanın durusu güzel tabiki, güneste de cok faydasını görüyorsunuz ama ne polis stresine ne baglanma stresine degmez hergün araba ile dolasıyorsanız...

İlla cektircem dersen de yarım cektir, gözlerinden olma :D

crxvtec
01-05-2011, 22:11
benım aracımda on camda cok hafıften vardı. uzun yolda ozellıkle uzunları yakanlaara karşı çok korumalı olup lambalar hiç gozumu almıyordu.

erh
01-05-2011, 22:16
Bu arada sahsi fikrime gelirsek 4 sene zindan gibi gezmisim, simdi cok huzurluyum.

kesinlikle bu işte.. inanmayanlar varsa ve aracında ön camıdna film varsa, söktürmeden önce biraz gezip, filmi soksunler.. kesinlikle gune yeniden baslamıs gibi olacaklar..

Dou
01-05-2011, 22:19
Benim eski aracımda yanlarda 3, en önde 1 numara vardı

Görünüş olarak güzel olsada, geceleri çok zorlanıyordum.

Şimdi hiç bir arabama yapmıyorum, çokta memnunum çevirmede de dikkat çekmiyorsun hemde.

kervanoglu
01-05-2011, 22:39
Arabam siyah, ön cam hariç 2 numara film var tüm camlarda, tavan antrasit siyah ve yinede bunalıcağımı düşünmüyorum arabamın içinde artık bana asıl lazım olan Ankarada yaptırıcak yer tavsiyesi aslında :D

_driver_
01-05-2011, 22:45
Hala bi tavsiye bekliyorum :)

Yavuz gençler oto camda yaptırmıstı

levent--
01-05-2011, 22:57
Ankara da GMG garage da çektirebilirsin.

Sahibi Mustafa Baranlı. Filmi de Orhan abi çekiyor işçiliği 10 numaradır benim arabayı komple o kapladı zaten.

Levent mat beyaz a3 dersen yardımcı olurlar fiyat konusunda

dirk
01-05-2011, 23:00
ankara ergazi elektronik ramazan ustayı bul ben henüz ankarada daha iyi bir el becerisi olan adam görmedim :D

kervanoglu
01-05-2011, 23:05
Arabanı bilkentten tanıyorum galiba maşallahı var LVT plaka olan a3 seninse eğer. GMG iyi hoş ama adamlar nakit çalışıyolar sadece bildiğim kadarıyla baya garip gelmişti bana :D Bi ara uğrayıp hallediyim en iyisi hem vites topuzu falan kaplanıcaktı aradan çıkarmış olurum onuda

Ankara da GMG garage da çektirebilirsin.

Sahibi Mustafa Baranlı. Filmi de Orhan abi çekiyor işçiliği 10 numaradır benim arabayı komple o kapladı zaten.

Levent mat beyaz a3 dersen yardımcı olurlar fiyat konusunda