Orijinalini görmek için tıklayınız : Getrag şanzıman
fastchild
01-05-2011, 12:00
konu inşallah doğru yerdedir
bizim e34'de dün yağ değiştirirken lifte kaldırdığımızda şanzımanda getrag yazısını gördüm getrag üretici firma biliyorum ama şanzımanlar bi değişik oluyormuş 60'la giderken geri vitese takma yok uzamalı yok kısalmalı yok birinci viteste bi koysan araba yanlamaya başlar yok şu olur yok bu olur baya bişiyler söylediler kafam feci şekilde karışık e30lardan biliyorum millet getrag şanzıman arardı
şimdi bu getrag şanzımanın bana faydası artıları eksileri nedir ne faydası var bana öğrenmek istiyorum baştan itibaren okuyan cevap veren ilgilenen herkese teşekkkürler
Eray Yümsel
01-05-2011, 12:06
getrag ın sana faydası şanzımanın uzun ömürlüdür güle güle kullan sakın giderken R ye takma getrag metrag kalmaz sende getrag aramaya başlarsın :) bmw nin hemen hemen bütün şanzımanları getrag = marka modelleri içinde değişenler var giderken geriye takılanlar falan farklı özel araçlarda çıkar
fastchild
01-05-2011, 12:11
teşekkürler abi tekrardan baya karışık şey yazıyo söyleniyo uzalır kısalır uçar uzar gider
tuner faruk
01-05-2011, 12:35
getrag ın sana faydası şanzımanın uzun ömürlüdür güle güle kullan sakın giderken R ye takma getrag metrag kalmaz sende getrag aramaya başlarsın :) bmw nin hemen hemen bütün şanzımanları getrag = marka modelleri içinde değişenler var giderken geriye takılanlar falan farklı özel araçlarda çıkar
Eray başganım MB 2.3 16v lerde kullanılan getragın özelliklerini ve öneminide açıklarmısınız :)
geçenlerde S13 için şanzıman araştırırken yurtdışındaki bir forumda açtığım konuda , Getrag ın artık şanzıman yedek parçaları satmadığını öğrendim . dolayısı ile şanzıman swap yapacaklara artık ilerisi içn pek de önermiyorlar getrag ı . ek bilgi olarak ekleyeyim dedim
initial-D
01-05-2011, 12:58
benim hep merak ettiğim ise düz giderken geri vitese takabiliyor olmanın ne gibi bir avantajı yararı olacağı?:)
maskaran
01-05-2011, 14:35
[QUOTE=initial-D;2257331]benim hep merak ettiğim ise düz giderken geri vitese takabiliyor olmanın ne gibi bir avantajı yararı olacağı?:)[/QUOTan
sadece çılgınlık olarak faydası var galiba bende çok merak edıyorum
h.guroglu
01-05-2011, 20:25
benim hep merak ettiğim ise düz giderken geri vitese takabiliyor olmanın ne gibi bir avantajı yararı olacağı?:)
güzel lastik yakarsın tabi motorun ciğerliyse :D:D:D:D
Eray Yümsel
01-05-2011, 23:27
Eray başganım MB 2.3 16v lerde kullanılan getragın özelliklerini ve öneminide açıklarmısınız :)
kardeşim onlardaki şanzıman ters 1, kısa dişliler ve giderken geriye geçebilme özelliği var giderken geriye atmanın bir önemi varmı bilmiyorum ama :D
efsane işte benim şanzıman getrag gardaş 100 le giderken geriye takıyorum diyen çok kişye şahit oldum ama hadi tak dediğimde arabaya binmeden R ye takıyolar oda başka bir şanzıman :D denemek kısmet olmadı bana hiç o yüzden bişi diyemiyorum
kardeşim onlardaki şanzıman ters 1, kısa dişliler ve giderken geriye geçebilme özelliği var giderken geriye atmanın bir önemi varmı bilmiyorum ama :D
bakınız 2 fast 2 furious :D
ben 2003 senesinde amerikada takıldıydım 3-4 ay kadar..
bi tane jeep grand cherokee kiralamıştık gezmelik.. otomatik vitesliydi ve ben geniş bi bulvarda hatırı sayılır bir hızla giderken geri vitese taktım "yanlışlıkla", apaçilikle hiç bi alakası yok :)
tekerlekler kilitlendi baya bi kaydım öle..
ama bişi olmamıştı şansıma, o yusuf yusuf korkusunu dün gibi hatırlıyorum, kimseye tavsiye etmem..
evet gene bir şehir efsanesi ile karşı karşıyayız
" getrag şanzımanlarda giderken geriye takabilirsin mantığı ! "
bir kere çoğu insan getrag ın bir marka olduğunu, bir üretici olduğunu bilmez
getrag, sanki şanzımana özel bir üstünlük olduğunu zanneder .
getrag bir şanzıman üreticisi firmadır, alman kökenlidir.
giderken geri vitese takmak-takabilmek net olarak amelelik olduğu kadar
ayrıca o şanzımanın bir eksikliğidir.
evet , çoğu şanzımanda geri vitese geçirmek için siz bir mandalı yukarıya doğru çekersiniz veya vites kolunu aşağıya doğru bastırırsınızki vites R ye geçsin değilmi ?
hiç bir otomobil üreticisi hiç bir şanzıman firması giderken vitesin geri zekalı gibi geriye geçmesini istemez ama ne yazıkki bu eksiklik ile üretilmiş başka marka-model araçlarada rastlayabilirsiniz.
işte söz konusu getrag üretimi şanzımanlarda böyle bir özellik konmamış
millette bunu sanki bir üstünlükmüş gibi zannetmiş
bu olayda 70-80 li yıllardan kalma saçma sapan bir hikayedir.
biri kuyuya taş atmış, 40 kişi çıkaramıyoruz olayı gibi .
tabi getrag şanzımanlar gayet meşhur, sağlam, vites oranları doğru seçilmiş ve tanınmış şanzımanlardır o konuda sıkıntı yok ama bu geri vites olayına takılmayın diyorum .
SuperCorr
03-05-2011, 22:43
geri giderken aniden ileri vitese geçince ekstra bir avantajı var mıdır..en azından çat sesinin gelmemesi gibi,,,yön değişsin