PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda cr v ??

kickboxer
01-05-2011, 16:01
Honda cr v almayı düşünüyoruz 0 acaba iyi yonler kronık sorunları yakıtı vs nasıldır bilgisi olanlar yorum yaparsanız sevinirim

crxvtec
01-05-2011, 17:07
kullanışlı bi araç test surusune gıtmıstım sessız ve atik seri şehir haylazı. Bilgiğim kadarıyla pıstonlarda ciddi çalışma yapmış honda surtunmeyı en aza ındırerek yakıt tuketımını azaltmış. tipi gorunusuyle çok tatlı ve hoş bi araç. Arazisini bilemem ama asfaltta çok memnun kalmıştım. Özellikle beyaz rengiyle alınabilicek bi modeldir.

Dou
01-05-2011, 17:17
kullanışlı bi araç test surusune gıtmıstım sessız ve atik seri şehir haylazı. Bilgiğim kadarıyla pıstonlarda ciddi çalışma yapmış honda surtunmeyı en aza ındırerek yakıt tuketımını azaltmış. tipi gorunusuyle çok tatlı ve hoş bi araç. Arazisini bilemem ama asfaltta çok memnun kalmıştım. Özellikle beyaz rengiyle alınabilicek bi modeldir.

pistonlarda çalışma yapmış derken?

Motor zaten komple yeni eski kasaya göre

Eskiden k serisi kullanılırdı artık r serisi kullanılıyor, ha keza Civic ve Accordlarda da farklı hacimlerde kullanılıyor ama tümü r serisi.

Tamamiyle ekonomi amaçlı üretilmiş motordur zaten r serisi

Sebring
01-05-2011, 21:25
2009 modelini 0 km'den beri kullaniyorum.Su anda 19200 km'de.
Tuketim sehiricinde 13 lt/100 km.Uzun yolda ise 6 litrelere kadar dusuyor.Konfor olarak cok iyi oldugunu dusunuyorum.Ici de gayet genis bence.
Su ana kadar sadece yagi degisti.Hicbir problem yasamadim.

eFe-Accord
01-05-2011, 21:29
Bızde 2009 da 0 aldık birtane.Sehırıcı kullanım olarak cok rahat bır arabadır sadece tek kotu yanı yakıt.Ben sehırıcı 11 lt yakıyorum altına ınmek cok zor

miniks
01-05-2011, 22:27
Neden 0 Benzinli CRV

o paralara daha kaliteli dizel ikinci el SUV lar var

illede CRV ise yeteri kadar kalitelidir eskiden çekişleri kötüydü sanırsam hala öle

Burak K.
01-05-2011, 23:27
Biz dizelini kullanıyoruz 2.2 Yaklaşık 9-10 aydır ikinci el almıştık 2007 Model 50.000'de olması lazım bakmadım bayadır km'sine.

Memnun olmadığımız bir konu yok,herşeyiyle parasını hak eden bir araç bence... Ama satıcaz. :D

Benzinlileri hakkında pek bir bilgim yok ancak bu benzin fiyatlarıyla çok yakar diye düşünüyorum. :)

kickboxer
01-05-2011, 23:28
Neden 0 Benzinli CRV

o paralara daha kaliteli dizel ikinci el SUV lar var

illede CRV ise yeteri kadar kalitelidir eskiden çekişleri kötüydü sanırsam hala öle

çekişi neden düşük acaba? 77 78 max bütce var ne tavsiye dersinizki kia hyundai hariç

Dou
02-05-2011, 00:05
çekişi neden düşük acaba? 77 78 max bütce var ne tavsiye dersinizki kia hyundai hariç

atmosferik olduğu için ve vites oranları uzun olduğu için o kütleyi çekmekte zorlanıyor haliyle

forester dizel düşünülebilinir aslında ama fiyatları hakkında bilgim yok

crxvtec
02-05-2011, 01:13
pistonlarda çalışma yapmış derken?

Motor zaten komple yeni eski kasaya göre

Eskiden k serisi kullanılırdı artık r serisi kullanılıyor, ha keza Civic ve Accordlarda da farklı hacimlerde kullanılıyor ama tümü r serisi.

Tamamiyle ekonomi amaçlı üretilmiş motordur zaten r serisi

pıstonların surtunme oranı en aza ındırılmeye çalışılmış dıye okudum. O bakımdan çalışma yapılmış

erkanayasli
02-05-2011, 22:44
15-20 bin fazla verip dizeli az yakar diye sakın almayın. benzinlisi yeterli. aradaki farkı kaç kmde kapatır bilmiyorum . 2.2 dizelde cok yakıyor. cok bakımlı ve titiz kullanmamıza rağmen kol dayamaların derileri kabuk kabuk sayuldu. deri değil vinleks gerçi. yenisinin tanesinede 900tl para istiyolar. araç içindeki krom parçalar solma ve soyulma oluyor. cam tavandan tıkır tıkır ses geliyor. cam fitilleri ve cam tavanın kenarındaki fittiler ince ince catlıyor. hondanın orjinal diye taktıgı yan basamaklar siyah rengini kaybediyor ve beyaz beyaz lekeler oluşuyor. tavandaki güneşliğin otomatik acılıp kapanmasında ara sıra takılma oluyor. servisten silecekleri yenisiyle değiştiriyosun ama eskisinden beter siliyor. hemde ön ve arka silecekler için resmen bi pavyon hesabı cıkarıyolar. :) bu anlattıklarım hiç birinide honda garantiye sokmuyor. yani 150.000km 6 yıl garantinin nasıl boş bişey oldugunu o zaman anlıyosunuz. alcaksan ilk nesil veya ikinci nesil crv leri tercih et derim. bundan on yıl sonra eski kasalar dip diri dururken yeni crv ler kore arabaları gibi dökülmeye başlıycak. üç kasayıda kullanan biri olarak. tavsiyelerim sıkıntılarım bu yönde.

MBuğra
02-05-2011, 22:48
15-20 bin fazla verip dizeli az yakar diye sakın almayın. benzinlisi yeterli. aradaki farkı kaç kmde kapatır bilmiyorum . 2.2 dizelde cok yakıyor. cok bakımlı ve titiz kullanmamıza rağmen kol dayamaların derileri kabuk kabuk sayuldu. deri değil vinleks gerçi. yenisinin tanesinede 900tl para istiyolar. araç içindeki krom parçalar solma ve soyulma oluyor. cam tavandan tıkır tıkır ses geliyor. cam fitilleri ve cam tavanın kenarındaki fittiler ince ince catlıyor. hondanın orjinal diye taktıgı yan basamaklar siyah rengini kaybediyor ve beyaz beyaz lekeler oluşuyor. tavandaki güneşliğin otomatik acılıp kapanmasında ara sıra takılma oluyor. servisten silecekleri yenisiyle değiştiriyosun ama eskisinden beter siliyor. hemde ön ve arka silecekler için resmen bi pavyon hesabı cıkarıyolar. :) bu anlattıklarım hiç birinide honda garantiye sokmuyor. yani 150.000km 6 yıl garantinin nasıl boş bişey oldugunu o zaman anlıyosunuz. alcaksan ilk nesil veya ikinci nesil crv leri tercih et derim. bundan on yıl sonra eski kasalar dip diri dururken yeni crv ler kore arabaları gibi dökülmeye başlıycak. üç kasayıda kullanan biri olarak. tavsiyelerim sıkıntılarım bu yönde.

vay be yeni nesiller böyle mi? bizde 2004 modelinden var. Rabbime binlerce şükür taş gibi araba. sadece bir kere yolda bıraktı bizi, onda da okuma lambası vardı o açık kalıp aküyü yemiş :). Bizdeki LPG'li biraz yağ yakma sorunu var o kadar. Ancakk yeni kasaların bu kadar sıkıntılı olduğunu bilmiyordum . garip.

erkanayasli
02-05-2011, 22:59
yav belki bize öyle denk gelmiştir. ama daha öncede bu sorunlarla gelen cok araba oldugunu söylediler serviste. resmini çekip yolladıklarını ama kullanıcı hatası oldugunu söylüyomuş merkez. cam fitillerinde kılcal catlaklar nasıl kullanıcı hatası oluyo anlamadım. 1998 modelde olmadı daha öyle bişey. 2008 inki çatlıyo. cogu insanda fark etmiyodur böyle detayları bakmıyodur. görsede önemsemiyodur. yani aslında sorunlu cok arac varda servise baş vuran benim gibi bi kaç kıl adam işte. :)

MBuğra
02-05-2011, 23:03
servise sorsan, arabanın benzin yakmasına bile kullanıcı hatası derler :D

AvcI
02-05-2011, 23:20
Onur 2. el isterseniz 2006 model arkadaşımda var satılık,

MeRtCaN
02-05-2011, 23:20
Hondanın servıs kıtapcıgında 3+3 yılarak servıs garantısı hakkında bır cok bılgı var ama bunu hıc bır honda kullanıcı okumuyor ve arabam 6 yıl garantılı dıyerek bor cok sey talep edıyor...

silecek lastigi sarf malzemedır sureklı kullanılan bır lastıktır
cam buzludur claıstırsızız lastık yırtılır garantıye gırmez arabanın kendı lastıklerınınde garantıye gırmedıgı gıbı..

tavan guneslık perdesı crv lerın kronık sorunudur
6 yıllık garantı kapsamında dır ve garantıden degısır cok degıstırdım

kol dayamadakı asınma eger arabanın km sı cok degılse ornek 10 -20 de ıse garantıden degısırr
tabı 90 bın kmdekı bı arabanın kol dayaması garantıden degısmez.

fıtıllerın hepsı garantı kapsamındadır egerkı dıs etken yoksa yıne garantı kapsamında degısır

garantı nedır Butun bakımların servıste yapılması şartı ıle honda nın sıze sagladıgı ımkandır
ama bakımları sanayıde yapılmıs hasarı sanayıde yapılmıs bı arabaya garantı beklemek pek dogru degıldır

CRV konusunda Erkan dan baskasını tanımam butun sorularınızı ona sorabılırsınız :)

AvcI
02-05-2011, 23:22
yada boşver crv yi forester turbo alalım :)

Enes-x
02-05-2011, 23:34

Bütçe biraz daha zorlanırsa forester boxer diesel var motoru ödüller aldı başarılı.

ice
02-05-2011, 23:45
2004 var bende tek kelimeyle sorunsuz...

TheAce
02-05-2011, 23:53
öylesine bir benzinli araç için 11-13 litre değerleri çok fazla değil eğer benzin sorun ise dizel araçlara yönelebilirisiniz, 2. el alacaksanız x3 güzel bir tercih olabilir...

erkanayasli
05-05-2011, 21:33
mertcan kanka silecekleri serviste değiştiriyoruz yine güzel silmiyor. orta kısımlarda su kalıyo. arabanın son bakımlarını sanayide yaptık evet ama. zaten bakımları düzenli yaptırdıgımız zamandada bi faydasını görmedik. gerçi ozaman senle tanışmamıştık ama. belki faydan olurdu yinede 6 yıl garanti havada kalıyo gibime geliyor. neye garanti veriyosun. mesela 90.000km den sonra asınma diyosun kol dayamalar için. ama kocaman 150.000 diye yazmış adam. bide düzensiz servis bakımı ile bence cam fitilinin ne alakası var. :) ugrarsam gösteriyim bütün fitiller ince ince catlamış 99 modelde bile olmadı öyle bişey. honda son modellerde biraz gösterişe kaçmış ama bence malzeme kalitesi düşük.

miniks
05-05-2011, 23:07

Hiç düşünmeden 2004 - 2005 BMW X5 bakarım uygun verenler var araştır derim

devil_berk22
05-05-2011, 23:21
crv arkadaşım aldı geçen sene sıfır km yakıtı dışında çok güzel araç ancak bu paralara touareg x3 falan daha mantıklı geiyor bana dizel olmalarından dolayı