Orijinalini görmek için tıklayınız : Piano Black yüzeylerin tamiratı - bakımı?
Çeşitli elektronik ve otomobil iç aksamında son birkaç yıldır yoğun şekilde kullanılan bir malzeme. Ancak çok yumuşak yüzeyli olduğu için çiziklere ve harelenmeye karşı çok açık. Detailingle ilgilenen ve bu yüzeylerle sorun yaşayan, çeşitli ürünleri kullanan arkadaşlar tecrübelerini iletebilirse sevinirim. Harelenmeye ve kılcal çiziklere hangi ürünleri kullandınız ve nasıl sonuç aldınız? Daha ciddi çiziklerde (matlaşmış yüzey) nasıl bir yöntem izlemeli, ne kullanmalıyız?
Kendi aracımın konsolunda da birkaç çizik ve harelenme mevcut. Bu yüzeylerde meguiars ntx ve swirlx'i kullandım. Ancak herhangi bir faydasını göremedim. Bu çizikleri tekrar parlak hale getirmek mümkün müdür? Yoksa parçanın boyanması şart mıdır?
Serhat Y.
01-05-2011, 21:15
konunun takipçisiyim:icon_tup: bende de aynı sorunlar oldu ben tekrar boyatma yöntemini seçtim detailng sistemler iş yapıyorsa bilmek isterim..
Dün telefonla çekim yaparken tutacağın kolu kopup sağlam bir çizik atınca küllük kapağına bu işe kafayı takmaya başladım. Boyamadan halletmek niyetim. *****, telefonlar, televizyonlar, ps3 vs.. bir sürü cihazda kullanmaya başladılar. Ancak boya inanılmaz yumuşak ve ne kadar da silerken okşasak ince de olsa çizikler oluşuyor...
Menzerna 203S+ Herhangi bir fill yani doldurucu özellikli glaze vs.. işinizi görcektir.
Çevresi maskelendikten sonra Meguiars el pedi ile uygulayabilirsiniz.
Ben gösterge panelime uyguluyorum 3-4 ayda bir gayet güzel sonuç veriyor. Ahşap yüzeylerede uygulayabilirsiniz arkadaşımın 2000 model Range Rover'ının ahşaplarına uyguladım gayet güzel oldu onlarda.
Serhat Y.
01-05-2011, 21:34
Menzerna 203S+ Herhangi bir fill yani doldurucu özellikli glaze vs.. işinizi görcektir.
Ben gösterge panelime uyguluyorum 3-4 ayda bir gayet güzel sonuç veriyor. Ahşap yüzeylerede uygulayabilirsiniz arkadaşımın 2000 model Range Rover'ının ahşaplarına uyguladım gayet güzel oldu onlarda.
bu uygulama koruma amaçlımı yoksa çizik giderici özelliğide varmı peki:soru:
ince olmayan çiziklerde de düzelme sağlar mıyız ? Glaze olarak ne tavsiye edersiniz ?
Uygulama çizik giderme amaçlı koruma isterseniz birde üstüne WAX tarzı bir ürün uygulayabilirsiniz ama iç mekanda neyi neyden koruyacaz yani waxın koruma özelliği pek işe yaramaz bence ben kullanıyorum.
İnce olmayan çiziklerde doğal olarak pek düzelme sağlanamaz tırnak girenlerde vs..
Glaze olarak ben Poorboys Black Hole Glaze kullanıyorum ama elimin altından gideyim alayım diyorsanız M21'de olur. Yada Forumda da satan Hakan beyden Chemical Guys Glaze ürünlerinden alabilirsiniz.