PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 07 cep 50 dyno

Alper_
02-05-2011, 11:46
arkadaşlar motor yenilemeci ayhan ustamızın yaptığı vtec e ait dyno verileri..aracın specleri:

81.50 oem piston, silindir kapağı ve bloktan taşlanarak sıkıştırması yükseltilmiş,stage 2 egzantirik, 60 lık custom düz boru + otto + filtre kiti + walbro benzin pompası + 310 cc enjektörler..araçta beyin ve headers yoktur.

http://i53.tinypic.com/5dmk5v.jpg

Jön Türk
02-05-2011, 11:51
Maşallah Ustama ve CEP e :)

MiaMi
02-05-2011, 11:51
Egzantrik nasıl kullanıldı biliyormusunuz, Devir dönmemiş araba biraz daha açıklama yaparmısınız.

elpadre
02-05-2011, 11:52
maşallah guzel deger tımıng yapılsa bıraz daha cıkabılırdı :)

Alper_
02-05-2011, 11:56
Egzantrik nasıl kullanıldı biliyormusunuz, Devir dönmemiş araba biraz daha açıklama yaparmısınız.

stage 2 olduğunu biliyorum egzantiriğin..nasıl kullanıldı derken anlayamadım :)

maşallah guzel deger tımıng yapılsa bıraz daha cıkabılırdı :)

teşekkürler :)

MiaMi
02-05-2011, 11:57
Yani orjinal yay şapka supap ilemi kullanıldı demek istedim. Belki o yüzden çevirmemiş olabilir.

Alper_
02-05-2011, 11:59
evet orjinal yay şapka ile fakat supap ne kullandı bilmiyorum.

JDM VTİ
02-05-2011, 11:59
enteresan geldi bana :S :S

dragon07
02-05-2011, 12:00
bizde şaşırıyoruz :) halada şaşırmaktayız beyin ve headers yok...

en son pistonlu headerslı beyinli s2000 geçti :)

Erol
02-05-2011, 12:04
81,5 oem piston yok bu piston ctr pistonu olmasın, onuda vti' a takdıgında 11,7 12 cr leri görebiliyor.

Alper_
02-05-2011, 12:05
bizde şaşırıyoruz :) halada şaşırmaktayız beyin ve headers yok...

en son pistonlu headerslı beyinli s2000 geçti :)

efecim çok sağlıklı bir deneme yapılamadı araçta 4 kişiyken birazcık tutunduk :) en son geçen cts akşamı typer ile denedik araba benzine boğulup patırdadı arka çamurluğunda kaldık :)

Alper_
02-05-2011, 12:07
81,5 oem piston yok bu piston ctr pistonu olmasın, onuda vti' a takdıgında 11,7 12 cr leri görebiliyor.

0.50 farklı piston demek istedim :)

dragon07
02-05-2011, 12:08
efecim çok sağlıklı bir deneme yapılamadı araçta 4 kişiyken birazcık tutunduk :) en son geçen cts akşamı typer ile denedik araba benzine boğulup patırdadı arka çamurluğunda kaldık :)

alper abim paraya kıyın alın bitane s300 dicem ama sattınız galiba cep50 efsane yürüyor... :)

JDM VTİ
02-05-2011, 12:08
videosu yok mu zleyebilceğimiz aracın acaba?

Alper_
02-05-2011, 12:11
alper abim paraya kıyın alın bitane s300 dicem ama sattınız galiba cep50 efsane yürüyor... :)

evet te işte usta sattı arabayı çocukluk arkadaşında :)

videosu yok mu zleyebilceğimiz aracın acaba?

videosu yok henüz :)

cery
02-05-2011, 12:13
ayhan usta cidden yaptım oldu diodu :D

cep50 ye maşallah. nasıl olduğunu kimse bilmiyor ama yürüyor araba :D

firat_07
02-05-2011, 12:29
ayhan usta cidden yaptım oldu diodu :D

cep50 ye maşallah. nasıl olduğunu kimse bilmiyor ama yürüyor araba :D

ben biliyom nasıl oldugunu :D

MeRtCaN
02-05-2011, 12:31
Maşallah guzl deger ama
stn piston ile zor gibi geldı
belkı oem b16b vardır

yada araç B20 dir :)

Talih.b16
02-05-2011, 12:40
araca masallah.benim anlamadığım 12 sıkıştırma ve yay sapkasız stage2 egzantrik yazılım yok bide üstünde allah göstermesin nasıl kırılmıyo avansta falan sıkıntı olmuyormu ?

Bulut Y.
02-05-2011, 12:52
frankeştayn vtec kimse bilmiyo nası yürüdüğünü akıl sır da ermiyo ama yürüyo mu ?

yürüyo usta.

Alper_
02-05-2011, 12:57
Maşallah guzl deger ama
stn piston ile zor gibi geldı
belkı oem b16b vardır

yada araç B20 dir :)

orjinal pistondan 0.50 farklı piston var..b20 değil..ustamız farklı krank koyulabilmesi içinde kolların özel olması gerektiğini söyledi..hatta kendisi denemiş fakat olmamış.

araca masallah.benim anlamadığım 12 sıkıştırma ve yay sapkasız stage2 egzantrik yazılım yok bide üstünde allah göstermesin nasıl kırılmıyo avansta falan sıkıntı olmuyormu ?

tek problem beyin olmadığından yakıtı ayarlanamıyor..araç bir süre sonra boğma yapıyor aşırı zenginde çalışıyor.

imhotep
02-05-2011, 13:01
araçta vafc vs varmı ayar neyle yapıldı merak ettim.

imhotep
02-05-2011, 13:03
tek problem beyin olmadığından yakıtı ayarlanamıyor..araç bir süre sonra boğma yapıyor aşırı zenginde çalışıyor.

eğer yazılım yoksa bu sıkıştırmaya yazılımsız bu araba yurumez yani yururde 1 haftaya kırılır. ayrıca yazılımsız bu speclerde bir aractan boyle ok gibi dyno eğrisi alamazsın.

Alper_
02-05-2011, 13:05
araçta vafc vs varmı ayar neyle yapıldı merak ettim.

vafc yok avans makinasında usta ayarlamış.

Alper_
02-05-2011, 13:09
eğer yazılım yoksa bu sıkıştırmaya yazılımsız bu araba yurumez yani yururde 1 haftaya kırılır. ayrıca yazılımsız bu speclerde bir aractan boyle ok gibi dyno eğrisi alamazsın.

yazılım yok..benimde aklım almıyor ama araba sorunsuz yürüyor :) tek problem boğma yapıyor işte.

MiaMi
02-05-2011, 13:14
Enjektörleri kontrol edemiyorsunuz boğma yapacak tabi kırılabilirde.

Alper_
02-05-2011, 13:20
Enjektörleri kontrol edemiyorsunuz boğma yapacak tabi kırılabilirde.

evet kendi enjektörleri ile denemeyecek usta boğmanın geçmesi lazım.

edit:denemeyecek demişim yanlış yazmışım..kendi enjektörlerini takıp deneyecekler.

maskaran
02-05-2011, 14:33
çok saşırtıcı:eek:

01ASU
02-05-2011, 14:58
garipp ...

chare
03-05-2011, 14:44
garipp ...

garip bişey yok kanka. araba yürüyo işte.:D uzaydan gelen ufo işte akıl sır ermiyor...:D

ARDA_E
04-05-2011, 11:06
Eskiden yazılımmı vardı usta güzel iş çıkarmış eline sağlık :D Sıkıştırması yüksek b16 işde 500 bg turbo vtec değil ya yazılımsız hemen kırılsın.

Tabiki yazılım ile daha sağlıklı olur araç alt devirlerde zengin kalıyor herhalde üst devirlerde bu kadar zengin kalsa bu kadar güç alacağını sanmıyorum wideband takıp bakmak lazım benzin basıncını kısabilir usta biraz..

330 cc ler ile güzel bir ayar yapılırsa çok daha iyi olucaktır.

sweet_vtec
04-05-2011, 11:11
maşallah çok ii olmuş...

MKT
04-05-2011, 11:15
stage2 egzantrik var büyük enjektör var ve beyin yok.beyin olmadan orjinal beyin ile 1500 cc enjektör taksanız ne fayda edecek onu anlamadım.ayarlı kasnak timing vs olmadan stage 2 egzantrik nasıl performans veriyor onuda anlamadım.headers dahi yok hiçmi avans vurmuyor bu araba.yada dinledinizmi avansı? sıkıştırma portpolish ve standart egzantrik olsa filtre egzoz headers ile zaten bu değerleri alabilir. o egzantik ve enjektörlerin bir faydası olduğunu düşünmüyorum.yada araçta beyin var söylemiyorsunuz :) çok garip bir olay bu.yinede maşallah güzel bir değer.

MKT
04-05-2011, 11:29
garipp ...

biz bir vtec parası harcadık motora bu güçleri alabilmek için. buı adamlar 4 kişi S2000 geçiyorlarmış. Kprolu egzantrikli type-r geçiyomuş. umut git kafana sık lannn. intihar et

JDM VTİ
04-05-2011, 11:32
biz bir vtec parası harcadık motora bu güçleri alabilmek için. buı adamlar 4 kişi S2000 geçiyorlarmış. Kprolu egzantrikli type-r geçiyomuş. umut git kafana sık lannn. intihar et

zhauzhauhza koptum kanka yaa :D :D

Alper_
04-05-2011, 11:33
ustalar yaptı oldu..avansını ayarladılar vurma yok..egzantrik olmadan 185 hp verdi araç araçta beyin yok olsa niye söylemiyelim :) beyin olsa enjektörleri kontrol etsek çok daha güzel olacak veya kendi enjektörleri ile denemek gerekiyor.

JDM VTİ
04-05-2011, 11:34
alper abi mkt'nin yazdığını iyi oku lütfen.

sadce onlar değil bu cıkan hp'yi almak için o kadar para harcayan adam.

entereasan geliyor bize haliyle...

Alper_
04-05-2011, 11:49
anlıyorum arkadaşı hakta veriyorum.

MKT
04-05-2011, 11:59
s2000 ve type-r ile olan denemelerin videosu varmı? denediğiniz s2000 rodajda olan s2000 değil dimi ?

Alper_
04-05-2011, 12:04
s2000 ve type-r ile olan denemelerin videosu varmı? denediğiniz s2000 rodajda olan s2000 değil dimi ?

öylesine basılmıştı s2000 le biraz tutunduk sadece..typer ile denediğimizde de arka çamurluğunda kaldık..videoları yok malesef.

Talih.b16
04-05-2011, 12:21
şu yazılımişinden anlayam biri buraya acıklama yaparsa sevinicez ben 3 ay aem ems gen2 bekledim setup bundan iyiydi ama sonuç olarak ana fikir aynıydı sıkıştırma piston egzantrik..bana p28 bile olmaz dediler siz yazılımsız yuruyosunuz tekrar ustanıza ve yapana masallah eline koluna sağlık ama hala anlayabilmiş diilim

MKT
04-05-2011, 12:37
şu yazılımişinden anlayam biri buraya acıklama yaparsa sevinicez ben 3 ay aem ems gen2 bekledim setup bundan iyiydi ama sonuç olarak ana fikir aynıydı sıkıştırma piston egzantrik..bana p28 bile olmaz dediler siz yazılımsız yuruyosunuz tekrar ustanıza ve yapana masallah eline koluna sağlık ama hala anlayabilmiş diilim

bende aynı düşüncedeyim abi.orjinal beyin enjektöre kac cc benzin göndereceğini söylüyor.sen bu beyine 1500 cc de taksan direk hortumda çeksen akacak benzinin aynı olması lazım.pompanın olması basıncı tamam illaki artıracaktır ama sen benzin açmazsan avansıda dinlemeden tabancayla yaparsan nasıl olurda headers olmadığı halde bu araba avans vurmaz.çok zenginde olan araba patırdama yapmaz benim bildiğim fakirde olan araba patırdama yapar.hatta neptune beyinde sırf kesicide patırdama yapsın siye redline da "cut fuel" seçeneği seçilirki patırdama yapsın. ilahi bir güç olduğuna inanıyorum ben bu saatten sonra :) sakın yanlış anlaşılmasın dalga geçmiyorum emeğe büyük saygım var. ama bunca insan bukadar para harcıyor 12,5 cr piston-ince conta-stage2 egzantrik-skunk2 emme yay şapka-supap alınıyor,hytech headers egzoz felan yapılıyor beyintakılıp ayar yapılıyor bu setuplarda benim diyen b16 alacağı güç taş patlasa 220 dir. buda belki yani. nasıl olduda bu güçler çıktı anlamadım. blok b18 bile olsa çok zor.

birde merak ettiğim blok yüzeyinden de taşlama yaptık demişsiniz.şimdi normalde blok yüzeyinden taşlama yapınca pistonlar bloktan dışarı çıkacaktır.kapaktanda alınca mesafe iyice azalacaktır.nasıl olurda sibop yakalamaz bu araba? mantık dışı ilahi bir güç olduğu aşikar....

ufuck
04-05-2011, 12:43
bende aynı düşüncedeyim abi.orjinal beyin enjektöre kac cc benzin göndereceğini söylüyor.sen bu beyine 1500 cc de taksan direk hortumda çeksen akacak benzinin aynı olması lazım.pompanın olması basıncı tamam illaki artıracaktır ama sen benzin açmazsan avansıda dinlemeden tabancayla yaparsan nasıl olurda headers olmadığı halde bu araba avans vurmaz.çok zenginde olan araba patırdama yapmaz benim bildiğim fakirde olan araba patırdama yapar.hatta neptune beyinde sırf kesicide patırdama yapsın siye redline da "cut fuel" seçeneği seçilirki patırdama yapsın. ilahi bir güç olduğuna inanıyorum ben bu saatten sonra :) sakın yanlış anlaşılmasın dalga geçmiyorum emeğe büyük saygım var. ama bunca insan bukadar para harcıyor 12,5 cr piston-ince conta-stage2 egzantrik-skunk2 emme yay şapka-supap alınıyor,hytech headers egzoz felan yapılıyor beyintakılıp ayar yapılıyor bu setuplarda benim diyen b16 alacağı güç taş patlasa 220 dir. buda belki yani. nasıl olduda bu güçler çıktı anlamadım. blok b18 bile olsa çok zor.

birde merak ettiğim blok yüzeyinden de taşlama yaptık demişsiniz.şimdi normalde blok yüzeyinden taşlama yapınca pistonlar bloktan dışarı çıkacaktır.kapaktanda alınca mesafe iyice azalacaktır.nasıl olurda sibop yakalamaz bu araba? mantık dışı ilahi bir güç olduğu aşikar....

kafanı yorma kanka boşver :):):)

ARDA_E
04-05-2011, 12:50

Anlaşılmıycak bişey yok aslında afr tam ideal olmaz belki ama araba yürür yani yürümez diye bişey yok.Afr yi aşırı bozup yürümesine engel olcak bir setup yok..Avansda vurmayabilir, stock b16 lara beyinden güzel avans veriyoruz. Bunda o avans yok orji beyinde. Yürümesine yürür ama çok sağlıklımı değil tabiki beyin bu setupda şart..

p28 yeterlidir hondatalı,ectuneli, neptuneli p28 gayet iyi olur.. aem gen2 iyidir fakat p28 de yetersiz değildir.Lisansız log alınmayan p28 li crome tabiki yetersiz olur..gen2 orjinal ateşlemenin yetersiz kaldğı yerde çok daha önemlidir. cop sistemle beraber ki bu da cidii güçler gerektirir 600-700 üzeri gibi..

Alper_
04-05-2011, 13:03
estağfurullah :) ayhan abiyle zamanında dalga geçilmişti..sen ne anlarsın vtec ten git tofaş yap demişlerdi..oda yaptı işte beyin koymayı düşünüyoruz bakalım nasıl olacak.

Talih.b16
04-05-2011, 13:09
Anlaşılmıycak bişey yok aslında afr tam ideal olmaz belki ama araba yürür yani yürümez diye bişey yok.Afr yi aşırı bozup yürümesine engel olcak bir setup yok..Avansda vurmayabilir, stock b16 lara beyinden güzel avans veriyoruz. Bunda o avans yok orji beyinde. Yürümesine yürür ama çok sağlıklımı değil tabiki beyin bu setupda şart..

p28 yeterlidir hondatalı,ectuneli, neptuneli p28 gayet iyi olur.. aem gen2 iyidir fakat p28 de yetersiz değildir.Lisansız log alınmayan p28 li crome tabiki yetersiz olur..gen2 orjinal ateşlemenin yetersiz kaldğı yerde çok daha önemlidir. cop sistemle beraber ki bu da cidii güçler gerektirir 600-700 üzeri gibi..

buna yakın bi stupta kendi aracımdan bahsedicem 12.5 cr piston skunk2 egzantrik crower yay sapka hafifikrang 2.5 headers dc 60lık düz vardı avans tabancasıyla ayar yapıldı o timing catır catır avans vuruyodu arabam bırakın rollingi 60 ı gecemiyordum aracın içinden avans sesi duyuyordum.dediğim gibi masallah ustanıza aracınıza ben sadece öğrenmek için yazıyorum yannış anlaşılmasın olmaz olamaz böle bişi diye yazmıyorum

dragon07
04-05-2011, 13:13
CEP50 ile denedigimiz viteklere....ortalama....7-8 liralık malzeme koyduk :) (edelbrock emme kelebek 68mm,piston,conta s300 vs vs...) herşeyin en iyisini aldık...

cep50yi sanayide inceledim...

headers ve beyin yok adımdan eminim...ama egzantrik ne taktılar piston ne var krank ne var bilmiyoruz söylemiyorlarda....hatta antalyada çok dalgası oldu bundan sonra AYHANŞEN rektefiyeye verelim diye okadar parayı boşa harcamısız diye...:)

01ASU
04-05-2011, 13:16

boşa uğraştık desene kanka :( 200 hp için bi vti parası harcadık meğer işin sırrı burdaymış

chare
04-05-2011, 20:19

lan makat o kadar telefonda sordun cevapladım o kadar anlattım hala buraya yazmışsın boşuna kafa patlatma :D arabada beyin vs hiçbişey yok, ayhan usta da alper abide yalan söylücek, var olan bişeyi yok diyecek insanlar değil.

ama şu gerçek yürüyo işte uzay mekiği, ufo aracı, bilinmeyen ilahi bi güç olduğu kesin :D bunu kabullenmek gerekiyo.

bu iş biraz hırs, biraz azim ve emek işidir, ayhan ustanın başarısıdır. takdir etmek lazım..

firat_07
04-05-2011, 20:49

bu söylediklerin b16 için geçerli b18 veya 1.9 için degil :D

E.Güleç
05-05-2011, 00:43
öylesine basılmıştı s2000 le biraz tutunduk sadece..typer ile denediğimizde de arka çamurluğunda kaldık..videoları yok malesef.

maşallah cep50 ye duyuyordum yürürünü ama;

dyno verileri hemen hemen aynı olan bir vtec imiz vardı (tekere verdiği,bg,tork vs) 230 lara kadar 2 boy rahat geçiyordu f/e/h lı typerı :soru:

yanlış anlaşılmasın ama dynoda bi hata olabilir mi fazla ölçmüş olabilir mi bilmediğim için soruyorum ?

Alper_
05-05-2011, 00:52
teşekkürler :) f/e/h lı typer la denemedik hiç..dyno da hata yok diye biliyorum.

miniks
05-05-2011, 01:21
Distrubutorden rotara cekmişlerdir avans falan vurmuyodur

310 cc de cok büyük degl açıkcası regulator vardır ordan biraz yakıtı kısmıştır araba yürüyodur

yani okadar basit şeylerki bu işler hemen beyin olmadan nasıl oluyo falan yazmışsınz

Beyin olmadan stock motor B16 vtec turbo yaptık VAFC yi de bagladık 440 cc enjektoru taktık distrubutorden rotara cektik vafc den yakıtı ayarladık araba 2 yıl kırılmadan gezdi

çok abartılıyor bazen ufak şeyler

biri 100 tl harcar 200 hp yapar digeri 200 tl harcar 220 hp yapar

20 hp içinmi 100tl harcadık diecekseniz ozaman turbo yapcaksınız NA ugraşmıcaksınız

NA ugraşıcaksanız da evet o 20 hp içinde maalesef 100 tl fazla harcamanız gerekebilir

chiefkadir
05-05-2011, 07:46
Burdada vardı o şekilde beyin vs olmadan deli gibi giden vti,kimse anlam veremiyordu öyle yürümesine kırılmış bişekilde yani çokda uzun ömürlü olmayabilir ..Sağlıklı olan 100k gidiyosa bu 15-20k gider

Talih.b16
05-05-2011, 13:54
Distrubutorden rotara cekmişlerdir avans falan vurmuyodur

310 cc de cok büyük degl açıkcası regulator vardır ordan biraz yakıtı kısmıştır araba yürüyodur

yani okadar basit şeylerki bu işler hemen beyin olmadan nasıl oluyo falan yazmışsınz

Beyin olmadan stock motor B16 vtec turbo yaptık VAFC yi de bagladık 440 cc enjektoru taktık distrubutorden rotara cektik vafc den yakıtı ayarladık araba 2 yıl kırılmadan gezdi

çok abartılıyor bazen ufak şeyler

biri 100 tl harcar 200 hp yapar digeri 200 tl harcar 220 hp yapar

20 hp içinmi 100tl harcadık diecekseniz ozaman turbo yapcaksınız NA ugraşmıcaksınız

NA ugraşıcaksanız da evet o 20 hp içinde maalesef 100 tl fazla harcamanız gerekebilir

vallaha abarttığımız bişi yok benimki sadece merak..aracımı yaparken sitede bu işlerden anlayan hemde cok iyi anlayan kişilere sordum bu işleri stup ı sayınca beyin ne var diye sordu herkes..aracımı sattım yine vtec arıyorum elimde piston yay sapka egzantrik var kasnak var enjektör regülatör var vafc takıp yurutebilirmiyim aracı sağlıklı bişekilde veya stock beyinle..ben öle 220hp de istemiyorum yani 1 avuç arpayla maymun peşinde diilim yannış anlaşılmasın.şunuda söliyim bunları sadece öğrenmek amaçlı yazıyorum yannış anlasılmasın..tekrar arkadasların aracına masallah

Talih.b16
05-05-2011, 14:03
en iyisi aem ems gen2 dediler onu aldım bide sordum soruşturdum yani boş malzemede kullanmadım beyinide miami tayfuna verdim aracı satınca..sizin söledikleriniz bana anlatılan her tezi çürüttü yazılım cok önemli dendi bana bu aracı görüncede şaşırdım nasıl yürüyor diye

ARDA_E
05-05-2011, 18:02
en iyisi aem ems gen2 dediler onu aldım bide sordum soruşturdum yani boş malzemede kullanmadım beyinide miami tayfuna verdim aracı satınca..sizin söledikleriniz bana anlatılan her tezi çürüttü yazılım cok önemli dendi bana bu aracı görüncede şaşırdım nasıl yürüyor diye

Şimdi şöyle yazılım tabiki önemlidir.Ben kendi arabamı atmosferik yüklemiş olsam ilk önceliğim bu olacaktır.O yüzden benden size tavsiye araba yapıcaksanız mutlaka p28 + s300 tarzı bir ecu almanızdır.

Fakat burda nasıl olurda yürür , nasıl olurda kırılmaz denilmiş o şekilde yorum yapıyoruz. Biraz benzin basıncını kısar, avansı kısar 4/4 lük olmasada yürür, kırılmaz. Yoksa tabiki standalone bir ecu ile çok daha sağlıklı olucaktır.Bunun zaten tartışması olmaz.Sadece benzin,ateşleme değil bir çok şeyden yararlanılır...

Aracın yürümesine engel durumlar örneğin ,

* 230 cc orjinal enjektörler ile 10-15 psi basınç bastınız belli bir devirden sonra araç fakir kalıp yürümeyi bırakın direk keser. Yani enjektör ve yazılım şart.

* 750 cc ,1000 cc enjektörü oem beyine bağladınız araç çalışmaz veya sürekli zengin çalışır yürümez. Bu durumu düzeltmek için yazılım şart.

İşde bu durumlarda araç kullanılmakta ısrar edilirse kırılma ihtimali çok yüksektir.

miniks
05-05-2011, 18:06
vallaha abarttığımız bişi yok benimki sadece merak..aracımı yaparken sitede bu işlerden anlayan hemde cok iyi anlayan kişilere sordum bu işleri stup ı sayınca beyin ne var diye sordu herkes..aracımı sattım yine vtec arıyorum elimde piston yay sapka egzantrik var kasnak var enjektör regülatör var vafc takıp yurutebilirmiyim aracı sağlıklı bişekilde veya stock beyinle..ben öle 220hp de istemiyorum yani 1 avuç arpayla maymun peşinde diilim yannış anlaşılmasın.şunuda söliyim bunları sadece öğrenmek amaçlı yazıyorum yannış anlasılmasın..tekrar arkadasların aracına masallah

Abi yazmış olduklarımı daha iyi okumanı tavsiye ederim

Benim B20 mimde VAFC vardı beyin falan yoktu 248 hp paşaoğlunda dyno cıktısı mevcut daha kimse o güce bile ulaşamadı

Daha sonra AEM EMS aldım üzerine 19 hp koydum

19 hp için 1450 $ harcadım gereksizmi NA için tabiki hayır cok gerekli 19 hp diyoruz NA araçta nekadar fark eder degilmi

Benim bahsetmek istedigimi tam anlamamış olabilirsiniz

Bazı arkadaşlar nasıl olur olmaz olamaz yazmış dyno bozuk diyen de var

Ben ufak bir örnekte verdim

miniks
05-05-2011, 18:09
Şimdi şöyle yazılım tabiki önemlidir.Ben kendi arabamı atmosferik yüklemiş olsam ilk önceliğim bu olacaktır.O yüzden benden size tavsiye araba yapıcaksanız mutlaka p28 + s300 tarzı bir ecu almanızdır.

Fakat burda nasıl olurda yürür , nasıl olurda kırılmaz denilmiş o şekilde yorum yapıyoruz. Biraz benzin basıncını kısar, avansı kısar 4/4 lük olmasada yürür, kırılmaz. Yoksa tabiki standalone bir ecu ile çok daha sağlıklı olucaktır.Bunun zaten tartışması olmaz.Sadece benzin,ateşleme değil bir çok şeyden yararlanılır...

Aracın yürümesine engel durumlar örneğin ,

* 230 cc orjinal enjektörler ile 10-15 psi basınç bastınız belli bir devirden sonra araç fakir kalıp yürümeyi bırakın direk keser. Yani enjektör ve yazılım şart.

* 750 cc ,1000 cc enjektörü oem beyine bağladınız araç çalışmaz veya sürekli zengin çalışır yürümez. Bu durumu düzeltmek için yazılım şart.

İşde bu durumlarda araç kullanılmakta ısrar edilirse kırılma ihtimali çok yüksektir.

ki zaten 310 cc enjektor takılmış oda devede kulak kalır aracı korur kırmaz bira zengin su anda resmen aracta güç yok da diyebiliriz

Bu araca heades standalone alınsa 220 hp olur

ama aracın CR si belliki baya yükselmiş 12 lere falan gelmiş

ARDA_E
05-05-2011, 18:17
ki zaten 310 cc enjektor takılmış oda devede kulak kalır aracı korur kırmaz bira zengin su anda resmen aracta güç yok da diyebiliriz

Bu araca heades standalone alınsa 220 hp olur

ama aracın CR si belliki baya yükselmiş 12 lere falan gelmiş

Evet, araç safe modda bile diyebiliriz :) Rahat 20 hp alır bencede.

01ASU
05-05-2011, 18:25
peki bu setupa göre alınan 199 hp gibi bir değer nasıl olabiliyor ki oem piston kullanılıyor denmiş headers beyin yok 199 hp çıktısı var burda eksik bişi yokmudur peki veya yanlış veya eksik yazılan (merak ettim kimse altında bişi aramasın)

miniks
05-05-2011, 18:33
Umut aracın blogundan almışlar mesela diyelim ki 0.3 aldılar

kapakan da 0.3 aldılar

bu motor subap yakalamaz ama sıkıştırması da baya bir yüksek olur pistona gerek kalmaz

bide bilmeden pistonu B16b pistonu ise ozaman zaten 13 lerde falan araba rahat cıkar

bu arada bende de bazı dyno sheet leri var

ROT 05 beyaz hb 176 hp ince conta bile yok egzantrik te yok birde yag yakıo nasıl oluyor diyemessin olabilir

01ASU
05-05-2011, 18:42
tşkler abi bilgi için bendede o tarz bi takım işlemler var cp12.5 ve ince conta kullanıorum taşlama vsde var merak ettim açıkcası bnm setuptan ne alabiliceğimi ondan sorularım tşklerr bilgi için

dragon07
05-05-2011, 18:44
ayhan şen konuyu okuyor bi açıklama yap artık ayhan abi :D

PPR engineering
05-05-2011, 18:45
arkadaşlar zaten belli arabanın o hp lerde olduğu onur un araba ii yürüyüo basabas yürümüşler baksana...

MiaMi
05-05-2011, 20:49
Peki ben Talihten aldığım EMS GEN 2 yi taktım diyelim bu haline ne kadar etki edecek. İnşallah bu ay takarım tabi :)

Talih.b16
05-05-2011, 21:16
vallaha tayfun dedigim gibi miniksde acıklamış 19 hp aldım demiş..ben beyini hem biraz hızlansın ama sağlıklı olsun kırılmasın makına diye aldım demekki beyinsiz ayarda yapılabiliyormuş sağlıklı oluyomuş az biraz güçsüz olsada.işallah benim beyin sana yarar bi ayarlatta görelim nasıl olucak merak ediyorum bende..

serdar_07
05-05-2011, 23:18
maşşallah CEP 50 ye :D

miniks
05-05-2011, 23:18
Abi yapmayın Allah aşkına Ben 20 bin kküsür dolar harcadagım B20 blok + vtec kapagının kombinasyonuna AEM beyin takınca +19 aldım

Tayfunda farketsin farketsin en fazla 10 hp oynar okadar

sword
06-05-2011, 00:40
arac yurur de o setupla 200hp olması cok zor eger b16 81,5mm ise.....

el yordamı benzın basıncı ve avans ayarı ıyı denk gelmiş :)

gökhan dogan
09-05-2011, 18:06
antalya dakı dyno bana aıttır.markası serp dır sapma payı yok denecek kadar azdır . adıl olmak gerekırse ayhan ustaya hak vermek gerekır. araca ne takarsa dynoya cıkartır.80 hp lık tofas ı 130 hp ye atmosferık cıkartan adam vtı da cıkardı.helal olsun :)elıne saglık ustaa.

Alper_
09-05-2011, 18:15
açıklama için teşekkürler gökhan :icon_tup:

E.Güleç
10-05-2011, 00:19
..... araçta beyin ve headers yoktur.

http://i53.tinypic.com/5dmk5v.jpg

bişey daha sormak istiyorum lütfen yanlış anlamayın ama ;

dyno eğrilerine bakılırsa 5500 de tepe yapması gerekirken neden 5000 de tepe yapmış eğriler :soru:

Alper_
10-05-2011, 13:54
yok neden yanlış anlıyayım :) vtec kontrol vs yok 5000 de sıçrama yapmış bende bilemiyorum :)

BAR22
10-05-2011, 16:59
yok neden yanlış anlıyayım :) vtec kontrol vs yok 5000 de sıçrama yapmış bende bilemiyorum :)

vtec yeter ulan ben açıyorum 5500ü bekleyemem demiş açmış :D

Alper_
10-05-2011, 18:25
vtec yeter ulan ben açıyorum 5500ü bekleyemem demiş açmış :D

güzeldi :D ama 5500 de açılıyor :)

kagan-07
10-05-2011, 21:31
emek işi kesinlikle cep 50 maşallah

gökhan dogan
11-05-2011, 09:35
bişey daha sormak istiyorum lütfen yanlış anlamayın ama ;

dyno eğrilerine bakılırsa 5500 de tepe yapması gerekirken neden 5000 de tepe yapmış eğriler :soru:

egzantırıkten olmasın:rolleyes: