Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : NYT: Karsan ihaleden elendi

JDM_5
02-05-2011, 18:12
İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin gazeteye yaptığı açıklamaya göre, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu, Karsan'ın büyük ilgi gören taksi modelini yarış dışı bıraktı.

Komisyonun ret kararında, ABD pazarında daha önce tecrübesi bulunmayan şirketin, yeni tasarımını güvenilir şekilde bu pazara sunup sunamayacağıyla ilgili endişelerin etkili olduğu belirtiliyor.

Otomotiv danışmanlığı veren Ricardo Inc tarafından yapılan araştırmada, Karsan'ın ihaleyi 10 yıllığına kazanmasının taksi endüstrisi için 'en büyük riski' yaratacağı uyarısı yapıldı.

NYT tarafından ele geçirilen raporda, Karsan'ın istek ve teknik kapasitesini gösterdiğini ancak şirketin 'yeni bir numuneyle yeni bir üretici olduğu, ABD'deki düzenlemelere uzak bulunduğu ve ülkede herhangi bir satış, servis ya da destek altyapısının' bulunmadığı belirtildi.

Karsan'dan borsaya yapılan açıklamada ise henüz kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığı belirtildi. Ancak şirketin hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) yüzde 8.44 değer kaybetti.

Komisyon’un bu kararından sonra, yarışta geriye Ford’un Transit Connect modeliyle, Nissan’ın NV200 modeli kalmış oldu

NYT: Karsan ihaleden elendi - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17688414.asp?gid=381)

Yine önümüzü kestiler bahanelerle fransızlarla kaç yıl ortak araç üretti KARSAN yazık olmuş....

Burak Kasim
02-05-2011, 18:15
Connect'i yapicaklar kesinlikle.

Hatta Turkiyede yapilicakti, Amerikada yapmaya baslicaklar onuda artik.

SONE-R
02-05-2011, 18:25
karsan ve ülkemiz adına kötü olmuş...

bilalMW
02-05-2011, 18:40
Karsan için kötü oldu adamlar kırk yılın başında bir yeni dizayn yaptılar oda yalan oldu.

timucintt
02-05-2011, 19:11
Allah belalarını versin kim içten sattın aldıysa bunları.... ayda yılda bişiler yapacaktık onada gene birileri bir yerden dur dediler... allah razı olsun....

cemsultan
02-05-2011, 19:17
Nedense hiç şaşırmadım, adamlar kendi markaları koskoca Ford varken bize verecek değillerdi.

Bence halktan tepki almamak içinde önce karsan'ı elediler, sonra da Nissan elenecek ve Ford kazanacak, bu kadar basit.

TaGo
02-05-2011, 19:27
Ermeni lobisi tarafından yönlenebilen bir ülkeden çok fazlasını beklememek gerek.

Ome_RS
02-05-2011, 19:29
cok güzel bi tasarımdı ama cok umutlanmamıstım böyle bir sonuc bekliyordum.

Burak Kasim
02-05-2011, 19:52
Biz Fordla calisiyoruz ve Ford Connect'ler icin parca uretiyoruz.

Connectlerin USA'da taksi olucagi solemistiler yaklasik bundan 1.5 sene once :)

Onun icin bencede bu sadece bi goz boyama sovu diyelim.

Hatta ustundeki motorlar Mazda'dan alinicak V6 motoru gibi biseyler demislerdi ama tam net bilgi verilmemisti.

Uretim Turkiyeden Amerikaya tasincak, bende ondan Karsan'in kazanicagina umit vermedim.

Ayni olay bizdede olsa bizde Turk ureticiden yana olurduk, yane bunda ben kotu niyet aramiyorum gayet normal adam ic sanayisini gelistirmeye calisiyor.

Neden Turkler yapsin ki Amerikada Ford gibi bi uretici warken?

Eriador
02-05-2011, 19:56
Gayet hakılar neyi abartıyorsunuzki ? adamlar kendi içlerinden üretim istoylar ne var bunda ? aynı şey burda olsa türk malı varken ABD üretimi istermiydiniz ? söz konusu bile olsa sayfalarca eminim söverdi herkes burda

hea keşke olsaydı ama bende çok isterdm kazanmasını

onursumer
02-05-2011, 20:00
ben bekliyordum boyle birşeyi haklı olarak illa kendilerinin içinde uretilmesini isteyeceklerde bizim de istediğimiz gibi ;)

Frid
02-05-2011, 20:01
Gayet hakılar neyi abartıyorsunuzki ? adamlar kendi içlerinden üretim istoylar ne var bunda ? aynı şey burda olsa türk malı varken ABD üretimi istermiydiniz ? söz konusu bile olsa sayfalarca eminim söverdi herkes burda

hea keşke olsaydı ama bende çok isterdm kazanmasını

yetkisi olan uşaklar abdyi seçerdi bizede sövmek kalırdı :D

mrtngn
02-05-2011, 20:03
Kötü olmuş karsan ve bizim adımıza.Gerçi haklılar baskasına yaptırmamakta ama bizde böyle bisey olsa önce yabancılara öncelik tanınırdı bundan hiç süphem yok !!

Eriador
02-05-2011, 20:10
@Frid

çok doğru doğru dedin aslında bizde aynen öyle olurdu , gülsek mi ağlasak mı :)

cliver
02-05-2011, 20:11
Biz Fordla calisiyoruz ve Ford Connect'ler icin parca uretiyoruz.

Connectlerin USA'da taksi olucagi solemistiler yaklasik bundan 1.5 sene once :)

Onun icin bencede bu sadece bi goz boyama sovu diyelim.

Hatta ustundeki motorlar Mazda'dan alinicak V6 motoru gibi biseyler demislerdi ama tam net bilgi verilmemisti.

Uretim Turkiyeden Amerikaya tasincak, bende ondan Karsan'in kazanicagina umit vermedim.

Ayni olay bizdede olsa bizde Turk ureticiden yana olurduk, yane bunda ben kotu niyet aramiyorum gayet normal adam ic sanayisini gelistirmeye calisiyor.

Neden Turkler yapsin ki Amerikada Ford gibi bi uretici warken?:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::ic on_tup::icon_tup: kesinlikle doğru..!

erss
03-05-2011, 10:58
Büyümemizi engelemek için ellerinden geleni yapsalarda biz kendimizden herdaim eminiz ki o kadar büyük bir ihaleye dahil olduk. Resmen önümüze çit koyuluyor yok böyle bişey abi

mmustu
03-05-2011, 11:01
aynen kazansaydı büyük bir başarıydı ama kaybedince başarızlık olmuyor adamlarda haklı tamam arabayı yaptın sattın ee yedek parça servis falan ne olacak ?

herkes milliyetçilik peşinde sonuçta :D

Onurkk06
03-05-2011, 11:11
ama biizm ülkemizde ters olan Türk üretimi otomobil olsa bile gider amerika üretimi aracı seçerlerdi orası da ayrı konu :)

zıpzıp
03-05-2011, 11:14
hayırlı olsun :) neye izin verdilerki

mmustu
03-05-2011, 11:19
karsana şimdi destek olmak lazım aslında bir ara İst. büyükşehir belediyeside bir anket yapacaktı istanbul için taksi seçimi diye en azından kendi memleketimizde Türk üretimi bir aracımız olsun

MuratB
04-05-2011, 03:41
Nissan kazanmış.

Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (http://finanshaber.mynet.com/detay/otomotiv/turk-taksisi-new-yorkta-kaybetti/3104)

SErhat.
04-05-2011, 04:43
Karsan için kötü oldu.Kazansalar iyi olacaktı ama nasip değilmiş.

Ford bari kazansaydı diyorum.Belki Gölcük fabrikası kârlı çıkardı bu işten diyeceğim ama Nissan'ı seçtiler..