Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka yenileme ?

depresif
03-05-2011, 15:05
Arkadaşlar geçen hafta bir araç aldım ve aracın plakaları eski tip tr siz plakalardan ve ben bu plakaları tr li olanlarla değiştirmek istiyorum acaba izleyeceğim yol nedir bileniniz varmı?

cery
03-05-2011, 15:09
trafiğe gidilip plaka değişikliği talebinde buunuyrsunuz. eski plakaları kırıyor size bi kağıt veriyor.
o kağıtla şöförler federasyonuna gidip 25tl karşılığında (diyarbakır için fiyat bu) 2 plaka sacı veriyor. ona plakanızı basıyorlar. :)

Oconner
03-05-2011, 15:35
Rize-Çayeli burdada 25 tl

TURBO CİVİC
03-05-2011, 17:38
kare plaka istersek alabiliyormuyuz?

__FrK__
03-05-2011, 17:44
kare plaka istersek alabiliyormuyuz?

şubede değiştirme talebinde bulunurken belirtin kare plaka ıstıyorum dıye vericeği küçük makbuz kağıdına nova diye yazdırın

FatihR.
03-05-2011, 18:27
hazır konu açılmışken bende bi soru sorayım bende geçen hafta istanbul plaka araç aldım plaka değiştirmek için nasıl bi yol izliycem ankara plaka yapıcam.?

__FrK__
03-05-2011, 18:32
hazır konu açılmışken bende bi soru sorayım bende geçen hafta istanbul plaka araç aldım plaka değiştirmek için nasıl bi yol izliycem ankara plaka yapıcam.?

noter satışında soruyorlar zzaten plaka değiştirmek istiyormusun dıye

FatihR.
03-05-2011, 18:36
noter satışında soruyorlar zzaten plaka değiştirmek istiyormusun dıye

tamam orda dedim zaten. yeni plakaları almaya giderken diyorum eskileride alıp gidicem kaç günde çıkar v.s.

__FrK__
03-05-2011, 19:12
tamam orda dedim zaten. yeni plakaları almaya giderken diyorum eskileride alıp gidicem kaç günde çıkar v.s.

gidiyorsun şubeye eski plakalar satış evrakları sigorta policen ve ruhsatın ıkı yapragı ıle ordan sana bı makbuz yazıyo sen gıdıyon plakayı bastırıyon cemıyetten sonra tekrar getırıp subeye bırakıyon yogunluga gore en fazla bı haftada gıdıp alınıyor

TURBO CİVİC
03-05-2011, 22:08
şubede değiştirme talebinde bulunurken belirtin kare plaka ıstıyorum dıye vericeği küçük makbuz kağıdına nova diye yazdırın

nova ne demek mudur ya :D benim duyduguma gore aracına gore vermeyebiliyorlarmıs kareyi?birde giderken plakaları sokup goturcezmi oraya?ne dicez? sebep gereklimi :o

cery
03-05-2011, 22:57
gidiyorsun şubeye eski plakalar satış evrakları sigorta policen ve ruhsatın ıkı yapragı ıle ordan sana bı makbuz yazıyo sen gıdıyon plakayı bastırıyon cemıyetten sonra tekrar getırıp subeye bırakıyon yogunluga gore en fazla bı haftada gıdıp alınıyor

sigorta yeni yapılmış olucak bu önemli.
bi de ruhsatın 1 yaprağı noterde kalıyor kalan tek yaprakla gidiliyor :) dalgınlığa gelmiş heralde :D

nova ne demek mudur ya :D benim duyduguma gore aracına gore vermeyebiliyorlarmıs kareyi?birde giderken plakaları sokup goturcezmi oraya?ne dicez? sebep gereklimi :o

walla bizim burda plaka şeklini cemiyette soruyor. hatta muhabbet şu şekildedir.

-yiğen plaka neye takılacak
-arabaya abi
-taksi mi
-yok hususi
-tamam işte taksi
-he he taksi
-düz mü veriyoz
-yok kare
-ne yapacan kareyi düz verim işte
-sığmıyor abi düz. sen kare ver
-çok ufaktır ama
-biliom abi kare ver sen
-kısa yani
-kare ya da kısa hangisiyse
-makbuzu kime keseyim
-... adına
-25 tele alayım
-buyur abi
-al plakaları in aşağıda bastır sonra trafiğe gidion
-teşekkürler abi

:D:D

TURBO CİVİC
04-05-2011, 08:34
peki son bir soru daha :D ankara plakalı aracın plakasını istanbulda degistirebilirmiyim :soru:

__FrK__
04-05-2011, 08:56
cery aynen :D
moruk nova kare plakanın şubedeki adı :D aracı satın alan kimse onun ikametinin bağlı olduğu şubede plaka değişim işlemini yaptırabiliyorsun

TURBO CİVİC
04-05-2011, 08:57
eyvallah saolasın ankaraya gidince halletcez o zaman

bykarakus
04-05-2011, 09:00
bende siteden nazmi veya ibrahim arkadaşlarımıza ulaşırsan onlar sana mühürlü plakaları yapar verirler hiç uğraşmamış olursun :)

GKS
04-05-2011, 09:03
muameleciler çiftini 80 liraya tekini 40 liraya bastırıyodu en son kendin yaptırısan daha uygunda uğraşması can sıkıcı

__FrK__
04-05-2011, 09:14
istanbulda subede can sıkıcı hıç bişey yok artık randevulu calısılıyor randevu saatınde de gıdersen en fazla 15 dk subede ordan cemiyete 20 tl ye ıkı plakayı basıyorlar sonra goturup subeye bırakıyon en gec 1 haftaya alıyon çok kolay artık bu işler

RSBurak
29-11-2011, 23:47
hortlatmış oldum affedin :) ama benimde bir maruzatım var.şimdi araçta tr logosu olmayan plaka var.ruhsat sahibi ben değilim akrabam filanda değil rahmetli birisi.Şimdi emniyet mühürü kalkmış diyorlar ben istediğim tabelacıda plaka bastırıp cemiyete mühür bastırabilirmiyim.veya trsiz gezsem ne olur?

Schumi
30-11-2011, 00:53
Cemiyet kendi basmadığı plakaya mühür vurmaz. İstanbul'da cemiyet 9.5 tl alıyor plaka başına şu an. Ancak karakoldan yazı götürmeden bastırman zor.

deeperblack
30-11-2011, 00:56
Plaka ile ilgili bir soruda ben sorayım. 2. el bir araç satın alacağım. Üzerindeki plakayı almak zorundamıyım? Yoksa başka plaka talep edebiliyormuyum? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Bilgisi olan varmıdır ?

deeperblack
30-11-2011, 09:09
Yokmudur bilgisi olan?

ErenErdem
30-11-2011, 09:17
Plaka ile ilgili bir soruda ben sorayım. 2. el bir araç satın alacağım. Üzerindeki plakayı almak zorundamıyım? Yoksa başka plaka talep edebiliyormuyum? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Bilgisi olan varmıdır ?

noter satışı esnasında aracın plakasını değiştirmek istediğinizi söyleyin, normal bir satıştan yaklaşık 60tl fazla ödeyerek, ikame ettiğiniz yerin ilçe emniyetinden yeni plakanızı alabilirsiniz.

oğuz
30-11-2011, 09:35
1 sorum olacaktı,
aracı aldık üstündeki plakası ile,ama şimdi diyorum ki plakayı sevemedim başka plaka almak ıstıyorum. nasıl bir işlem ve fiyat uygulaması olur ?

alfonso4474
30-11-2011, 09:44
bende sorayım merakım gıtsın :)suan aracımı satışa cıkarcam ve üstündeki plakayı vermek istemiyorum alacağım arabaya takmak istiyorum bunu yapabiliyomuyuz ?

ErenErdem
30-11-2011, 09:53
bende sorayım merakım gıtsın :)suan aracımı satışa cıkarcam ve üstündeki plakayı vermek istemiyorum alacağım arabaya takmak istiyorum bunu yapabiliyomuyuz ?

aracın satışını yaparken plaka değiştirerek satışını yapın. Daha sonradan o trafik şubeden belki bir bağış karşılığında eski plakanızı yeniden alabilirsiniz. Eğer ikameniz o şubeye göre farklı bir ilçede ise işin içine bir de muameleci girer :)

1 sorum olacaktı,
aracı aldık üstündeki plakası ile,ama şimdi diyorum ki plakayı sevemedim başka plaka almak ıstıyorum. nasıl bir işlem ve fiyat uygulaması olur ?

benim düşüncem en kolayı aracı bir tanıdığınıza satış yapmak, örneğin sizin üstünüzeyse babanızın üstüne almak :) ve plaka değişimini noter de istemek.

oğuz
30-11-2011, 10:01
benim düşüncem en kolayı aracı bir tanıdığınıza satış yapmak, örneğin sizin üstünüzeyse babanızın üstüne almak :) ve plaka değişimini noter de istemek.

o şuanlık pek mümkün değil,plaka değişim işlemi diye birşey varmı acaba :)

ErenErdem
30-11-2011, 10:09
o şuanlık pek mümkün değil,plaka değişim işlemi diye birşey varmı acaba :)

aracın eski plakası ikame ettiğiniz ilçeye ait olmamak koşuluyla oda mümkün :)
ilçenizin trafik tescil şubesine giderseniz, plakanızı değiştirirler. eski plakanızla sorun yaşadığınızı bildirmek de bu işi hızlandırır :) Görenler eski araç sahibi sanıyorlar vsvs demek gibi :)

RSBurak
30-11-2011, 10:19
Cemiyet kendi basmadığı plakaya mühür vurmaz. İstanbul'da cemiyet 9.5 tl alıyor plaka başına şu an. Ancak karakoldan yazı götürmeden bastırman zor.

sağolun.peki trsiz plaka ile gezsem bir sıkıntı olurmu

kadirsa
30-11-2011, 10:47
aracın eski plakası ikame ettiğiniz ilçeye ait olmamak koşuluyla oda mümkün :)
ilçenizin trafik tescil şubesine giderseniz, plakanızı değiştirirler. eski plakanızla sorun yaşadığınızı bildirmek de bu işi hızlandırır :) Görenler eski araç sahibi sanıyorlar vsvs demek gibi :)

Off bunu öğrendiğim çok iyi oldu ya, illada satış yapman gerekli gibilerinden bilgilere ulaştıydım. O iş çok çetrefilli. Noter masrafı, trafik sigortası vs vs vs..

Bu bilginin doğruluğundan eminsin değil mi ;)

ErenErdem
30-11-2011, 13:18
Off bunu öğrendiğim çok iyi oldu ya, illada satış yapman gerekli gibilerinden bilgilere ulaştıydım. O iş çok çetrefilli. Noter masrafı, trafik sigortası vs vs vs..

Bu bilginin doğruluğundan eminsin değil mi ;)

Eminim, aracınız A şubesinden B şubesine nakil edilecek,

aşağıda gerekenler belgeler yazılı

"Noter satış senedi
Vergi ilişik kesme belgesi
Tescilli olduğu il veya ilçeden sakınca yoktur yazısı (_e-posta ile yazışma yapılmaktadır.)
Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Alıcı adına)
Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri ile plakalar
Vatandaşlık numarası
Yeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
NOT: Araç sahibi değişmeden aynı kişi adına bir başka tescil kuruluşunda tescil edilecek araçlardan noter satış senedi aranmamakta olup, önceki kayıtlı olduğu yerin vergi dairesinden alınacak borcu yoktur yazısı getirilecektir."

Sizin ruhsat sahibi değişmeyeceği için noter satışına gerek yok :)

Germanian
30-11-2011, 14:36
yani artık şimdi sadece cemiyete gidip 9.5 tl karşılığında plaka bastırabiliyormuyuz??
trafiğe gitmeye falan gerek kalmadı mı ??

kadirsa
30-11-2011, 20:47
Eminim, aracınız A şubesinden B şubesine nakil edilecek,

aşağıda gerekenler belgeler yazılı

"Noter satış senedi
Vergi ilişik kesme belgesi
Tescilli olduğu il veya ilçeden sakınca yoktur yazısı (_e-posta ile yazışma yapılmaktadır.)
Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Alıcı adına)
Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri ile plakalar
Vatandaşlık numarası
Yeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
NOT: Araç sahibi değişmeden aynı kişi adına bir başka tescil kuruluşunda tescil edilecek araçlardan noter satış senedi aranmamakta olup, önceki kayıtlı olduğu yerin vergi dairesinden alınacak borcu yoktur yazısı getirilecektir."

Sizin ruhsat sahibi değişmeyeceği için noter satışına gerek yok :)

Eyvallah, çok teşekkürler. ;)