Orijinalini görmek için tıklayınız : üstadlar bilgi lütfen
soch 16 valf 10.4 sıkıştımalı bır motorda 9.4 sıkıştırmalı avans haritasına göre çalışan ecu ile egzantriği avans yönünemi rotar yönünemi ayarlarsak daha verimli olur
bilgiler için şimdiden teşekkürler
tdipower
04-05-2011, 22:07
eğer 9.4 ün yazılımıyla avans vurmuyorsa rotara almana gerek yok ayrıca karışım ne durumda görebiliyormusun?
teknik bişi söyleyemem tabi ama 9,4 haritalı beyini 10,4 sıkıştırmalı motora takarsan niye avans vursunki :) tam tersi olsa neyse :)
bence ver avansı :D
eğer 9.4 ün yazılımıyla avans vurmuyorsa rotara almana gerek yok ayrıca karışım ne durumda görebiliyormusun?rolanti normal 14.7 afr, üstlerinde afr sını ayarladım sıkıntı yok dip gaz 13.5 başlayıp redlıne 13 te bitirdim , şimdi bıraz daha verim alabılırmıyım dıye hazır egzantrık kayışımı değiştiriyorken ayarlı kasnak taktım ve avan yönündemı yoksa rotar yönündemı dyno üzerinde denemeler yapmalıyım kafam orda karıştı, şu anda vuruntu olması gerektiği gibi safc tan görebiliyorum
teknik bişi söyleyemem tabi ama 9,4 haritalı beyini 10,4 sıkıştırmalı motora takarsan niye avans vursunki :) tam tersi olsa neyse :)
bence ver avansı :Dverdiğin bilgi için teşekkürler mustuu
Mekanik olarak distribütörden avans açamıyorsunuz değil mi ?
maalesef bızımkılerde dıstrıbıtör olmadıgından açamıyorum , ya greddy yada aem fıc almayı planlıyorum ama aem fıc tede rotar yok sadece avans dıye bılıyorum yanlışmıyım ?
tdipower
04-05-2011, 23:06
bladerk(erkut) ile bir görüş bence :) kendisi tüm sorularına cevap verecektir
görüştüm zaten erkutla farklı fikirler varmıdır dıye merak ettim
Sıkıştırma artmış ama avans vurmuyorsa ellenmez gerek yoktur. Vuruyorsa şait rötara alınır.
Sıkıştırma artmış ama avans vurmuyorsa ellenmez gerek yoktur. Vuruyorsa şait rötara alınır.kanka vuruntu yok ama ben 2 derece rotara aldım ne olur ne olmaz dıye , vuruntu okuyana kadar avans vereyım dıyorum ne dersın
İyide ozamnada şu denklem çıkıo ortaya: 9.4 iken çok daha fazla açabiliodun avansını ama denemedin bile.
Şimdi hem sıkıştırma yükselio hem avans vercem dersen limite daha erken varırsın gibime geliyor. Tabi deneyerek yapacağın için sorunda yaşamassın ama.
Ayarlı ecu yok ise
ayarlı kasnagada gerek yok
oem kasnak ile tak egzantrigini bişey olmaz Allahın izni ile
boosted_pug
06-05-2011, 18:46
zaten senin haritan şuandaki olması gerekenden daha avanslı o yüzden egzantrikden avans vermene gerek yok 2 derecede rotara almışsın gayet güzel avansı dinleyip vuruncaya kadar açabilirsin ama bigün vurmaz bigün yakıt değişir hava değişir bujin eskir filtren tıkanır çıt avans vurdurursun bence bu şekilde yada sıfıryada bir iki derece açabilirsin bi sıkıntı olucağını sanmıyorum
aem fic sadece avansı kısabiliyo avans veremiyo malesef