Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya kargo sorunsalı
Arkadaşlar benim arabanın gösterge paneli bozulduğundan yenisini almak istemiştim.Almanyada uzaktan akrabamız var oda orada Audi sahibi söyledik yardımcı olurum dedi yenisini alalım dedik arabamın şase numarasıyla parayı gönderdim.Hesaplı olsun diye postayla göndermiş eline bir fiş vermişler barkod niyetine.Onunla takip yapamıyorum.Gitmiş takip numarasını istemiş alamamış posta ücretini alıcı ödeyeceği için herhalde.Gümrüğü aradım normalde 3 haftada gelir 4 iş günü içersinde Türkiyede dağıtılır dediler.Ordan gönderileli 30 günü geçti.
Şimdi benim kadran gümrüğe takılmış olabilir mi yoksa daha zamanı varmıdır belki yoğunluk azlığı ile birikme olmadığından dolayı.Gümrük bu şekilde bulamayız diyo arayın dağıtım merkezini orada ad soyah ile verirler diyo arıyorum öyle birşey yok takip no olmadan takibi söz konusu değil diyolar.Elim kolum bağlandı anlayacağınız ne yapabilirim ?
Elinizdeki kod nedir. Almanya Devlet Postası DHL ile anlaşmalı. Buradada PTT dağıtımını yapıyo. Keşke DHL ile gönderseydiniz.
Evet orada DHL' verilmiş burada dağıtımı ptt yapıyormuş.DHL'e gittiğinde takip numarasını ptt koyar demişler.Nasıl iş bu anlamadım gitti.keşke fedexe verseymiş 120£ verirdim 2 günde gelirdi.Sorunum çok büyük.Elimdeki kodda harf yok harf olması lazımmış bitane 12 bitanede 8 haneli numara var
Gümrükforumdan araştırma yaptım 150£ üstü her ürün gümrüğe takılırmış.ürünün bedelinin %20'sini vergi olarak öder alır çıkarmışız.Yanlız bunun için ptt zaten arıyormuş telefon ile ürün burada diye.Ben aranmadım bile :)
tdipower
06-05-2011, 21:48
yakında ararlar bence gelin alın diye :)
Deseler iyi olur ana caddede Tekstilcinin önünde araba 1 aydır.üzerinde ağaç var olmasada çekicinin alması için keseceğin küçük bi trafikte söz konusu değil.Hepsini geçtim arabasız kalmışsın :)
tdipower
06-05-2011, 21:57
immo yüzündenmi binemiyorsunuz aracınıza :)
Gösterge paneli yok çöpte bindimi karşında kalın bi bar bayada bi kablo görüyosun :)
psikolojikdeli
06-05-2011, 22:05
normalde ptt ye geldikten sonra bekleme durumu 21 gün topkapı ptt de şu son dönemde inanılmaz baskı ve denetim var hemen hemen herşey kutunun içine bile bakmadan gümrüğe takılıyor oranın danışmasını arayıp durumu izah edersen alıcı adından yardımcı olurlar sana veya oralara yakınsan git malın ordaysa maksimum 20 dakikada haledersin
danışma-1 numara-5 numara-8 numara-kontrolcü-tekrar 1numara-vezne-5numara-8 numara-çıkış :)
Sağolun telefondaki cahillere lafda anlatılamıyor gelmiş olmasını baz alarak yarın gidip sorgulicam.İnşallah gelmiştirde alır çıkarım :)
psikolojikdeli
06-05-2011, 22:13
İnşallah kolay gelsin şimdiden ama yarın gitme pazartesi git c.tesi çalıştıklarını zannetmiyorum
Elinde bir numara yokmu. Yazarmısın o numarayı buraya.
keskinli_ali
06-05-2011, 22:17
almanlardan bişey almak ölüm onların kargoları kadar lanet bişey daha yok.. ingilizler boşuna sanayi devrimi yapmamış adamlar tıkır tıkır çalışıyolar ya turbo alıyosun 3 günde kapında nasıl iş anlamıom almanyadan alınca önce bi ay takip sonra da gümrük vs vs
Kadett_gsi
06-05-2011, 22:23
almanyadan normal gönderilern Kamyon ile geldiğinden maalesef bu şekilde. ordan teslim ederken 9-12 iş günü deselerde 4 hafta ile 6 hafta arasında geliyor.
eğer gümrüğe takıldı ise , normal şartlarda , ihbarname adresinize geliyor.
bence biraz daha bekleyebilirsiz , yada davutpaşa dağıtım merkezine gidebilirsin , normalde başı ve sonu harf olan barkod numarası isteniyor ama bizzat gittiğinde yardımcı olmalarını sağlayabilirsin.
psikolojikdeli
06-05-2011, 22:23
https://www.dhl.de/en.html burdan girmissindir numarayı ama bir bak tekrar istersen
İngiltere kadar kargosu pahalı bir yer yoktur herhalde. Amerika'dan daha ucuza geliyor herşey. Almanya'da kargo çok ucuz ama biraz yavaş.
dua et fedexle gelmemıs.en az odıyecegın vergı 500tl olurdu ptt ıle gec gelır ama gelır sıkıntı yok 1 ay normal sure.
Valla iyi tecrübe beyler servise 3300 vericeğime böyle 1200 artı posta veririm dedim bilseydim servisten alır arabasız kalmazdım.Ordan verilirken 12 gün demişler ona aldandık dumur oldum :) pazartesi gidip bakıcam inşallah gelmiştirde takar basar marşa rahatlarım
SekoLive
07-05-2011, 09:31
utku bence 5. haftanın dolmasını bekle inş p.tesi gelmiş olur
Almanya'dan yavaş geliyor. Ben de header almıştım...Yaklaşık 1 ay sürdü. Japonya'dan malzeme aldım. 4 günde geldi...
utku bence 5. haftanın dolmasını bekle inş p.tesi gelmiş olur
Pazartesi gidip sorucam kanka gelmiş olma ihtimalide yüksek bişey kaybetmem bi bakıyım günde 5 kere biniyorum metrobüse verdiğim paraya yazık artık :)
Daha verildiği yerde mi ben mi yanlış anlıyorum? :S
http://i52.tinypic.com/2yzn4u8.jpg
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.