Orijinalini görmek için tıklayınız : almanyadaki araç yaş sınırlamaları??
abdullahçöllü
07-05-2011, 07:49
arkadaşlar öncelikle almanya ve sonrasında diğer avrupa ülkelerinde sıfır alınan bir aracın kaç yıl sonra trafikten men edildiğini bilen varmı. almanya için 10 yıl olduğu doğrumudur? 10 yıl almanya için çok kısa bir süremidir.. yoksa her ülkede olması gereken bu mudur? bilgili olanların paylaşmasını rica ediyorum..
tam bir bilgiye sahip değilim ama 10yaş olayı kesinlikle doğru değil, şu anda dayımda golf 2 var ve kullanıyor oradan yola çıkarsak :)
yıla bağlı olarak men edilme gibi birşeyin olacağını sanmıyorum muayeneden vs geçemiyorsa men oluyordur belki
kesinlikle 10 yıl sınırlaması yok
timucintt
07-05-2011, 08:27
kim diyor men oluyor diye ? öyle bir dünya yok.... araç tüvden geçiyorsa belgeleri tamsa hiçbir sıkıntı yok.. ama bazı avrupa ülkelerinde zorunlu sigortası olmayan ve yakalanan araçların direkt el koyma hakkına sahip devlet ve hurdaya çıkarabiliyor gerekli belgeler tamamlanmazsa aracın verilen süre içinde...
benim bildigim emisyon egsoz gazı yuksek olan aracların vergısı yuksek oluyor tabı yuksek oldugundan sahıbı trafıkten men edıyor :)