Orijinalini görmek için tıklayınız : Doblo 1.6 Mjet - Kangoo 1.5 Dci
Arkadaşlar mutlaka aramızdan birileri denemiş kullanmıştır diye düşünerek sizlerden fikir alıyorum. Fiat Doblo 1.6 Mjet 105 hp 290 nm yada Reanult Kangoo 1.5 Dci 105 hp 240 nm iki araçtan hangisi sizce ? Şehir içi ve şehirler arası iki yönlüde çok kullanılıcak bi araç olucak ve birazda dayanıklı olması gerekiyo malesef.
zamanında 1.9 düz dizel Kangoo 215000km kullanıldğında motor açtı; araç keyifizdi.
Şimdi 1,3 Doblo var eğlenceli, şehir içinde çok kullanışlı bir araç. 130000de daa tık demedi
Ahmet_28
07-05-2011, 14:48
kangoo çok tipsiz bence :D yeni doblo daha güzel şansi fikrim.bende aracı değiştirmeyi düşünüyorum eğer alırsam yeni berlingo düşünüyorum 1.6 hdi 110 hp
zamanında 1.9 düz dizel Kangoo 215000km kullanıldğında motor açtı; araç keyifizdi.
Şimdi 1,3 Doblo var eğlenceli, şehir içinde çok kullanışlı bir araç. 130000de daa tık demedi
Ama burada bahsedilen 2 motor ve 2 kasada ayrı, bahsettiğiniz kasalar ve motorlarla alakaları yok :)
105 lik 1.6 mjet 290 nm vermiyor genellikle 240-250 arası veriyor, biraz şişirme yani o tablo.
KoramiraL
07-05-2011, 15:18
arkadasım Şehirler arası kullancaksan eger Doblonun 1,6 Mjet yenı kasasını dıyorsan eger tavsıye ederım gercekten az yakar cok kacar :) reno alma hıc bosu bosuna Fiat'ın Multijetlerı temız baktıgında gercekten cok uzun omurlu motor oluyorlar...
KoramiraL
07-05-2011, 15:28
Arkadaşlar mutlaka aramızdan birileri denemiş kullanmıştır diye düşünerek sizlerden fikir alıyorum. Fiat Doblo 1.6 Mjet 105 hp 290 nm yada Reanult Kangoo 1.5 Dci 105 hp 240 nm iki araçtan hangisi sizce ? Şehir içi ve şehirler arası iki yönlüde çok kullanılıcak bi araç olucak ve birazda dayanıklı olması gerekiyo malesef.
ayrıca Fiatta kampanya var 2,0 135 Bg aracı 40,496 liraya verıyorlar :) 1,6 105 bg lıkler 35 binlira civarı bence fiat al daha iyi sıkıntıda cekmessin
Ben doblo diyorum ama yeni kasa kangoolarda fena değil pek uzun yol kullanmadım ama vites falan oturma pozisyonunu cok begendim.
Ayrıca bi ön konsol yuh dedim yani dar sokaktan dönerken ayaga kalkcaktım bi ara önünü kestiremedim :D:D:D
kangoo daha yakın duruyo yakıt olarak full depoda doblaya yaklaşık 300 km fark atıyomuş şehir içinde ama tip dediğinizde tabiki doblo bende bu konuda çok kararsızım :)
Ben bu kategoride Tasarım olarak Partner tepee ( berlingo ) ve doblo yu beğenirim diğerleri tasarım olarak bi hayli nahoş.. kangooda tasarım olarak özellikle iç mekan tasarım konusunda ciddi problemli şahsi görüşüme göre
ama bu sınıfta çoğu araba genel olarak birbirine çok yakın
ben bu tarz bi seçimde , seçimimi full bi partner tepee alarak yaptım tavsiye ederim..
olmadı doblo alın..
h.guroglu
08-05-2011, 10:43
eğer yakıt çok fazla önemlideğilse doblo ama yakıt kafanızı kurcalıyacaksa kesinlikle yeni kasa kangoo gerçekten çok çok az yakıyor
kesinlikle doblo dıyorum bızde suan bır tane var. daha oncedende 07 model kullandım. super sınıfına gore suan zaten. kıyaslanamaz bıle bence. drekt doblo dıyorum.belk bıraaz daha fazla yakar ama pişman olmazsın motor bakım ve uzun ömürlü parçadan çıkartır benzın parasını zaten..
KSK-VTEC
08-05-2011, 11:31
yeni kasa uzun şase 1.6 doblo sıfır aldım şuan 40 bin km de ve hor kullanırım tabiri caizse motorun canını alırım şuan herhangi bi problem yok ne motor nede alt takımda, şehir içi karışık kullanımda 7 lt filan gösteriyor yolbilgisayarı, bekir paşaoğlu chip yaptıkdan sonra sarfiyat 5-5.5 lara düştü. Bence doblo al çok rahat ve güvenli bi araç satmak istiğindede hemenparaya çevrilecek bi araç. Servis olayıda her 20 binde bir servise giriyor ilk bakım 340 civarı tutuyor 2.side 400-450 tutar her 10bin olarak düşünürsek 200 lira civarı tutyor gayet mantıklı sanayide yaptırsan okadar çıkar zaten
KSK-VTEC
08-05-2011, 11:32
kesinlikle doblo dıyorum bızde suan bır tane var. daha oncedende 07 model kullandım. super sınıfına gore suan zaten. kıyaslanamaz bıle bence. drekt doblo dıyorum.belk bıraaz daha fazla yakar ama pişman olmazsın motor bakım ve uzun ömürlü parçadan çıkartır benzın parasını zaten..
Chip yaptırın bence kafadan 2 lt düşüyor
otuzdört
08-05-2011, 11:34
Şuan iş için 2005 Doblo kullanıyorum 'eskikasa' 1 haftaya yakındır bende, cok seri bir araç bana kalsa ben kesinlikle doblo alırım. yakıtta bana göre iyi 60 liraya sakaryaya gittim geldim 180 190 kmh/ ile carsamba günü 'bunu sürekli benzinli araç kullandıgım için söyledim' belki size fazla gelir :) Ama bence Doblo ya bakın
Ama burada bahsedilen 2 motor ve 2 kasada ayrı, bahsettiğiniz kasalar ve motorlarla alakaları yok :)
105 lik 1.6 mjet 290 nm vermiyor genellikle 240-250 arası veriyor, biraz şişirme yani o tablo.
Kesinlikle 1.6 multijetler kağıtta yazan gibi de yürümüyor zaten o torkları nerden almışlar anlamadım
çok sağolun arkadaşlar söyledikleriniz gerçekten kafamdaki soru işaretlerini yok etti doblo yolunda kararlıyız artık :)
yeni kasa uzun şase 1.6 doblo sıfır aldım şuan 40 bin km de ve hor kullanırım tabiri caizse motorun canını alırım şuan herhangi bi problem yok ne motor nede alt takımda, şehir içi karışık kullanımda 7 lt filan gösteriyor yolbilgisayarı, bekir paşaoğlu chip yaptıkdan sonra sarfiyat 5-5.5 lara düştü. Bence doblo al çok rahat ve güvenli bi araç satmak istiğindede hemenparaya çevrilecek bi araç. Servis olayıda her 20 binde bir servise giriyor ilk bakım 340 civarı tutuyor 2.side 400-450 tutar her 10bin olarak düşünürsek 200 lira civarı tutyor gayet mantıklı sanayide yaptırsan okadar çıkar zaten
Şehir içinde 5 5.5 nasıl yaksın doblo chip ile olacak şey değilki..
tabikide yoğun kullanımda yoğun şehir içinde 6.5-7 lt yakmaları normal
hepside o civarda yakar aşağı yukarı..
şehir içinde bu araçlarla 5 lt hayal..
1.5 ton civarı araç bunlar aerodinamileri *****..
Jön Türk
08-05-2011, 12:34
Antalya ticari araç fuarında inceledim az çok.
Arka oturma pozisyonu olarak kangoo daha başarılı daha geniş.Dobloda dizlerim ön koltuğa değiyordu.yakıt olarak renault derim.
m. ali öz
04-07-2011, 12:05
bi hayli araştırmıştık bizde , tip olarak berlingo'ları beğensek de doblo premio da karar kıldık en son. bence harika bi araç bu klasmanda doblo..
Doblonun motoru 1.6 olacak sanırım.2.0 öneririm.Adanadan bir arkadaşımız gazihan chip ve 1-2 işlemle 200 hp almıştı.
Yeni 1.6 doblo ile yaklaşık 1 haftada 1000km yaptık.Kesinlikle tavsiye ederim.
Birde 1.6 multijet motor alfada 105hp320nm tork veriyor acaba doğru mu bu veriler?
Şehir içinde 5 5.5 nasıl yaksın doblo chip ile olacak şey değilki..
tabikide yoğun kullanımda yoğun şehir içinde 6.5-7 lt yakmaları normal
hepside o civarda yakar aşağı yukarı..
şehir içinde bu araçlarla 5 lt hayal..
1.5 ton civarı araç bunlar aerodinamileri *****..
hocam 2300 kilo x5 9.6lt ye cakıldı kaldı cipten sonra şehir içinde.doblo niye öyle yakmasın.çipten önce 11.3 civarı yakıyordu.
Kangoo nun oturus pozisyonu,surusu cokkk rahat.doblo distan daha guzel , kangoo daha ekonomik , doblo daha fazzla yakiyor tercih sizin
X5le yük taşınmıyor ama doblo yeri geliyor dünyanın yükünü taşıyor e arabanın ağırlığıda artıyor.Ticari araçlarda chipe gerek yok bence ama doblo alınıp binek kullanılacaksa kullanıcı tercihi.
multispace
04-07-2011, 15:38
hocam yeni partner yada berlingo alın dua edersiniz :)
hocam 2300 kilo x5 9.6lt ye cakıldı kaldı cipten sonra şehir içinde.doblo niye öyle yakmasın.çipten önce 11.3 civarı yakıyordu.
yanlış hesaplıyorsun sorun orda yüzde olarak hesapla..
sen %15 avantajdan bahsediyorsun en iyi ihtimalle
7 lt yakan bir aracın %15 i ile 12 lt yakan bir aracın %15 i nedir bi kaç kez daha hesapla..
Senin hesapla gidersek 4 lt yakan araç chipten sonra 2 lt yakar..
5 lt şehir içinde ıkınmazsanız çok çok dikkat etmezseniz doblo ile çok zordur
Nerden biliyorsun dersen ;
Bende chipli partner tepee var..
mmged_jan
12-07-2011, 18:30
doblo daha iyi diyolar uzun vadede renault lar ticaride sorun çıkardımı arka arkaya oluyor sağlam bir örnekle eski kasa doblolarla eski kasa kangoo lara bakın doblolar daha sağlam duruyor
ama tercihim wolksvagen caddy den yanadır