Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiber İnternet.
Masterpiece
08-05-2011, 01:16
Fiber İnternet uzun süre sonra ülkemizdede yayılmaya başladı.Bu başlığı Fiber İnternetle ilgili soruları, problemleri vs. tek bir konu toplayalım diye açtım.
Evet arkadaşlar aranızda kullanmaya başlayan varmı ? Hızındaki değişiklik kayda değer mi?
Duyuduğum kadarıyla sokağınızı yerle 1 ediyorlarmış :)
sokagı kaldırımları içine döşüyolar sora tekrar yapıolar aynen dogrudur ilk cıktıgından beri kullanıyorm quicknetti ozamanlar turkcellindi ilk cıktıgında cok memnundum 1 1-5 sene sonra cok rezil kepaze hal almıştı kapattım 4 ay once bidaha actırdım şimdilik fena değil gibi ama ilk günkü gibi değil 10mb için konusuyorum
ben metronet in fiber netini kullanıyorum..cook memnunum 10mb hızında oldukca hızlı..ttnet bıkmıştım hem tlf parası hem net parası...şimdi fibere gectım hem hıızım arrttıı hemde kota yok sınırsız...hemde ilk 6 ay 9 lira...sonra 33 lira...
superonline kullanıyorum çok memnunum 1 sene oldu bağlatalı nerdeyse..
Shadow_Dancer
08-05-2011, 09:27
yaklaşık 1 yıldır superonline abonesiyim, bulundugum sitede altyapısı vardı. daha önce ttnet tarafından öpülüyordum :) ondan sonra ilaç gibi geldi resmen. 1mb sabit hızda download yapıyorum, arasıra 1.2, 1.3 mb'ye çıktıgı oluyor. Gerçi şimdi turkcell girdi işin içine bakalım nolacak :)
ben metronet in fiber netini kullanıyorum..cook memnunum 10mb hızında oldukca hızlı..ttnet bıkmıştım hem tlf parası hem net parası...şimdi fibere gectım hem hıızım arrttıı hemde kota yok sınırsız...hemde ilk 6 ay 9 lira...sonra 33 lira...
apartmana altyapısını kurmayı teklif ettiler de nasıl bir firma olduğunu bilmediğimizden sanırım havada kaldı...
tüm apartmana tek ip olayı doğru mu?
Skyhawk34
08-05-2011, 09:43
1 .5 yıldır kullanıyorum aylık indirmem +200 GB 13 GB lık Filmleri falan 45 dk ye ındırıyor ::D:D:D:D
mmged_jan
08-05-2011, 09:50
bu alt yapı yapma durumları nasıl oluyor yani bizim burda yok fiber internetin alt yapısını yapmak için kaç kişinin talebi gerekiyor
multispace
08-05-2011, 10:19
konunun takipçisiyim..
superonline kullanıyorum 1 senedir...
tek kelime ile mükemmel....
Bluttbeton
08-05-2011, 10:53
fiber internet kullananlar adil kullanım kotası varmı bide ıp ler dinamik mi statik mi?* sırf bu nedenlerden dolayı ttnet öpüyor beni.
ataşehirde fiber internet kullan birileri varmıdır acaba ?. varsa hangi bölgede.bende geçmek istıyorum ama alt yapınız yok demişlerdi ozamanlar.
Deagles48
08-05-2011, 11:28
Adil kullanim hakkı yok İP konusunu bende bilmiyorum altyapısı burda olsa dusunmeden gecerdim
otuzdört
08-05-2011, 11:40
Ben hızlı indirecem diye Mahalleyi köstebek yuvasımı yaptırayım arkdaş :D Millet oyar valla hehe
Heryere yok sanırsam bu fiber internet?
Samsunda oturuyorum yeni yeni kazıyorlardı yolları superonline fiber internet muabbetine:))
Bnm ikitellideki is yerimde bir alt sokagimdan geciyor butun basaksehir catur cutur kullaniyor ben sorunca sana yok diyolar deli oluorum :)
Duyumlara gore kullananlar com memnun birde demin turkcell in bir reklamini gordum acaba o ne?
faturam geldi üstünde Turkcell superonline yazıyo reklam olayı ondandır :)
Yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum..
Web sitelerin de talep formu gibi birşey var sanırım,altyapı kurulması hakkında..
Adil kullanım kotası varmı yokmu bilmiyorum ama aylık sınırsız 10mbps kullanıyorum..hızından genel olarak memnunum,download yapılan siteye göre hızı değişkenlik gösteriyor..Upload hızı 1mbps ve gayet hızlı..
Torrentte 1.1,1.2 lere sabitlenip download yaptığı oluyor..
Aylık 49 tl ,fakat mayıs ayından itibaren banka gişelerinden ödemelerde +1tl almaya başladılar:)
Ayrıca telefon hizmetinden yararlanmaya başladım numara taşıyarak,türk telekoma sabit 20 tl ödemektende kurtulduk;) Konuşmadığınız zaman para ödemiyorsunuz.. + bide siemens ev telefonu hediye kampanyadan:)
Televizyon hizmetide başlıcakmış,kablolu tv gibi..Adamlar herşeyi tek bir modeme sığdırmış:D
onursumer
08-05-2011, 12:49
bende kullanmak istiyorum ama 500 metre aşağımda var bizde yok :D
siteye yada binaya hat çektirmek için bina yada site yönetiminin başvurması gerekiyor.
Bizim binada yoktu 4 dilekçe ve 1 kavga sonrası bir Çarşamba günü gelip kaldırımın altından hat çektiler pazar günü binayı dolaşıp "İster misiniz?" diye sordular isteyenlerin evlerine 5 dak hat çekip kodem bağlandı ve anında kullanmaya başladık. 1 seneyi geçti çok memlunuz.
hızda hizmetten bir yavaşlama yada aksama henüz görmedim ama 10mbit sınırsız kullanmama rağmen arada böyle şeyler oluyor;
http://speedtest.net/result/1231193529.png
Bu arada adil kullanım sözleşmede geçiyor limiti 50 GB Download fakat her ay ortalama 150-200GB kullanımıma rağmen henüz hızda düşme olmadı
apartmana altyapısını kurmayı teklif ettiler de nasıl bir firma olduğunu bilmediğimizden sanırım havada kaldı...
tüm apartmana tek ip olayı doğru mu?
valla ip olayından haberım yok...apartmana hat çekilmiş kullananlar vardı onlardan duydum...başakşehirin hemen hemen her yerınde var...firma saglam gibi geldi su anda cok memnunum...evın her köşesinden elektrik priizinden nete giriyorum...
torrent programında 1.5 gb filmi 15dk indiriyorum 10mb üzerinde hızı var..birde kota yok sınırsız..
Reklam falan değil
superonline in sahip olduğu fiber neti ilk kuran quicknet ti Turkcell'in şirketi olaraktan
daha sonra quickneti superonline satın aldı quicknet(turkcell)=superonline
Yiğit Ş.
08-05-2011, 14:57
çok memnunum.
http://www.speedtest.net/result/1286819363.png
bu değerler yaklaşık 1.5 senedir hiç şaşmaz :)
Skyhawk34
08-05-2011, 15:12
Bir keresinde 390 MBPS gömüştüm upload hızlarını yükseltme çalışmalarını 3 gün boyunca değerler 100 ün altına inmedi
Bu Arada Turkcell Superonline ı satın aldı Hayrlı Olsun...
konuyu hortlatmış olucam ama yeni konu açmak istemedim,dikmen caddesi üstünde oturuyorum yaklaşık 4 ay kadar önce başvuru yaptım talebiniz alındı alt yapı çalışması dendi tamam dedik.bekle babam bekle defalarca aradık 2011 planı içinde 2011 sonuna kadar yapılıcak dendi ses yok seda yok.Aradım az önce plnlarda görünüyor talebiniz de görünüyor ancak beklemeniz gerek yapılınca size haber verilecek dendi,bunun için başvurabileceğim başka bi yer var mı diye sorduğumda "malesef,zaten planlar arasında.." cevabını alıyorum sürekli. ttnet le devam etmek de istemiyorum.ne yapmak gerek nereye başvurmak lazım? az buz da diil 180 190dairelik bi sitede oturuyoruz çok anlamsız şekilde bekletiliyoruz. nedir çaresi ?
cagri-35
29-01-2012, 22:36
Yani yapıcak birşey yok adamlar kendi altyapısını döşediklerinden. Bekleyeceksiniz. Benim arkadaşım aynı durumu yaşıyor 1 yıldır onun dahada feci aynı caddede karşı tarafta var 15 metre karşısında arkadasımda yok :)
Bende var ben baya memnunum, imkanı olanlar geçsin yıllarca ttnet sömürdü durdu artık rahata erdik harbiden hız ve hizmet olarak.
sitenin içinde fiber kablolar var caddeden fiber geçiyor ama bağlı diiliz biz :(
onursumer
29-01-2012, 22:41
4 ay kadar once basvurduysan iyi benim 2 yili gecti bekliyoruz :D
meLaNchoLic
29-01-2012, 22:55
antalyada turkcell superonline da calısıyorum simdilik..
öncelikle tamamen fiber sistem veren başka firma yok diye biliyorum..
metronetin fiber diye tanıttıgı seyin fiberle alakası yok aslında prize modemi takıyosunuz elektrik hattı üzerinden internet kullanıyosunuz wınn tarzı şeklinde bi çaışma prensibi var..
elektrige asırı yüklenme oldumu verim düşer..
ttnet in fiber diye sattıgında ise apartmana switch tarzı seyler koyuyolar telefon hattını dagıttıkları porttan apartmanaa kadar fiber sadece sonrada cat6 yı koyup geciyo o fiberden hayır gelmez zaten :D
gelelim superonline fibere
öncelikle ip ler dinamik ama statik ip isteyenler aylık 2 3 lira civarı bi ücretle statik ip alabiliyor..
ttnetin mahkemeye vermesi sonucu adil kullanım kotası uygulanmaya basladı..
suanda minimum 20mbitten giriş yapılıyo 25-50 ve 100 gb adil kullanım kotalı olarak secebiliosunuz paketinizi..
20mbit pro paket var sadece adil kullanım kotası olmayan genelde net cafelere veriyoruz.
diger paketler ve fiyatlar hakkında bilgi verebilirm isteyen olursa..
bu arada en güzel uygulama suanda.. ttnet metronet vs. gibi diger yerlerle olan taahhütnamenizi bozarak geçiş yaptıgınızda o bedeli karşılıyolar. mesela 150 lira cayma bedeli cıktı, aylık 49 liralık bi pakete üye oldunuz. size cıkan cayma bedelini siz ödüyosunuz. faturasını ibraz ettiginiz zaman 60 gün içinde o fatura bedeli kadar sizin superonline faturanızdan düşülüyor :)
apartmana sistemin gelmesi için öncelikle caddeden sokaktan yani binanın oldugu yerin cevresinde çalışma yapılmıs yeraltına kabloların döşenmiş olması lazım..
daha sonra apartmana sistemi almak için protokol yapılmıs olması lazım.
protokol nasıl yapılır? - yönetici varsa protokolcülerle direk görüşüp anlaşabilir.
yönetici yoksa apartmanda imza toplanır cogunluk istiyo seklinde protokol yapılır.
apartmana sistemin yapılması için ücret ödenmez bütün altyapı masrafı superonline a aittir.
işin içine turkcell in girmesi sadece maddi kaynak olarak kullanılması bu arada. baya tuzlu oluyo yoksa altyapı işi :)
fiberin avantajlarına gelirsek.. örnegin ttnet teki gibi "8Mbps'e kadar" değil 20 istiyosan "20Mpbs" hız alırsın.. bazı durumlarda hızda kayıp yasayabilirsiniz.. örnegin wireless kullanırken 1-2 mbps oynayabilir. veya modemin sinyal ayarlarında sıkıntı olabilir.. eger bariz bi düşüş varsa müşteri hizmetleri ayar çeker.. benimde yılbasından sonra 20 kullanırken 8-10 arası biyere düştü aradım modem içinden bi ayar yaptırdı.. kablosuzda 21 23 arası hız almaya basladım.. adil kullanım kotası dolarsa direk 1mbps düşer ama :D
diğer bi avantajı telefon hattınız olması gerekmiyo kendi altyapısı oldugundan telefonsuz kullanabiliyosunuz ki ben öyle kullanıyorum :)
2012 eylül gibi geliceği söyleniyo ama net tarih yok bu yıl iptv olayı gelicek televizyon yayınıda baslıycak ve HD yayınlar olacagı söylentisi var :)
vs. vs. baska kafanıza takılan şey olursa yardımcı olmaya calısırım :)
wireless bu kadar çektigi halde bu hızı alıyorum şuanda :)
http://img396.yukle.tc/images/8654superonline_20mbit.jpg (http://www.yukle.tc)
ataşehirde 100mbit lik kulanıyorum mükemmel derecede memnunum :) hiç sıkntıda yaşamadım valla.... turkcell superonline :)
cagri-35
29-01-2012, 23:05
Evet iptv bu yıl içinde hizmete giriyor.
gelelim superonline fibere
öncelikle ip ler dinamik ama statik ip isteyenler aylık 2 3 lira civarı bi ücretle statik ip alabiliyor..
ttnetin mahkemeye vermesi sonucu adil kullanım kotası uygulanmaya basladı..
suanda minimum 20mbitten giriş yapılıyo 25-50 ve 100 gb adil kullanım kotalı olarak secebiliosunuz paketinizi..
20mbit pro paket var sadece adil kullanım kotası olmayan genelde net cafelere veriyoruz.
diger paketler ve fiyatlar hakkında bilgi verebilirm isteyen olursa..
Şimdi izninizle benim bir kaç sorum olacak :) Ben yaklaşık 1 senedir ttnet 8mbite kadar paketini kullanıyorum sanırım bu pakette adil kullanım kotası zımbırtısından var yanılmıyorum değil mi?yani 25gb indirince benim hızımın 1mbps'ye inmesi gerekiyor?Ama aylık 200gb download yapıyorum yaklaşık olarak hızımın hiç düştüğünü görmedim :) Şimdi 20mbitlik fibere geçmeye baya niyetliyim açıkcası ama bu kota olayı beni düşündürüyor?
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:24
ttnet te de 25gb adil kullanım kotası var ama zaten sana verdiği 8mbit e kadar diyor ama hız 3 4 arası yani 1 e düşsende fazla bi fark yaratmıyo biraz yavasladı sanki diyip geçiyosun. ama fiberde bariz fark olustugundan fark ediliyo.. :) fiberde 20 mbit propaket var istersen aylık 200tl adil kotası yok :D
yada 100mbitlik paket alırsın adil kotası 250gb olur :)
edit:
bu arada apartmanında altyapı oldugundan emin olan için bana ulaşırsa başvurusunu alıp girişini yaptırabilirim gün içinde. bazen özel kampanyalar oluyo müşteri hizmetlerinden başvuru yaptıgınızda yararlanamadıgınız..
örnegin antalyada suanda 1 yıl digiturk(2 ay ligtv acık) hediye ettigimiz veya turkcell t20 yi aylık 6 liraya verdigimiz kampanyalar var :) ama musterı hızmetlerını arayıp basvuru yapmaya calısan yararlanamıyor. cunku haberı bıle yok onları bayı olarak kendımız yapıyoruz kampanyayı :)
ttnet te de 25gb adil kullanım kotası var ama zaten sana verdiği 8mbit e kadar diyor ama hız 3 4 arası yani 1 e düşsende fazla bi fark yaratmıyo biraz yavasladı sanki diyip geçiyosun. ama fiberde bariz fark olustugundan fark ediliyo.. :) fiberde 20 mbit propaket var istersen aylık 200tl adil kotası yok :D
yada 100mbitlik paket alırsın adil kotası 250gb olur :)
edit:
bu arada apartmanında altyapı oldugundan emin olan için bana ulaşırsa başvurusunu alıp girişini yaptırabilirim gün içinde. bazen özel kampanyalar oluyo müşteri hizmetlerinden başvuru yaptıgınızda yararlanamadıgınız..
örnegin antalyada suanda 1 yıl digiturk(2 ay ligtv acık) hediye ettigimiz veya turkcell t20 yi aylık 6 liraya verdigimiz kampanyalar var :) ama musterı hızmetlerını arayıp basvuru yapmaya calısan yararlanamıyor. cunku haberı bıle yok onları bayı olarak kendımız yapıyoruz kampanyayı :)
Valla o zaman ben dikkat etmemişim çünkü torrentten hiç 850kbps'nin altına inmiyorum :D diğer 8mbit kullanıcıların tepkilerine nazaran ben paketten memnunum ama yetmiyor işte :) Peki bu 1mbit'e düştüğünde torrentte falan aşağı yukarı göreceğim hızlar nasıl olur :) kanser edici boyuta geriler mi :D
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:33
ben ilk baglattıgımda 25gb lıkdı tam download yaparken 1mbite düştü telefonuma mesaj geldi :D
2.1 mb ile indiriken bi anda 400 600 kb arası oynamaya basladı :D
normalde işe 11de gidiyorum ama sabah toplantı oldugundan erken yatıcam :) bilgi almak veya başvurmak için arayabilirsiniz cepten :)
beşyüzbey 756 kırk iki doksandokuz
ben ilk baglattıgımda 25gb lıkdı tam download yaparken 1mbite düştü telefonuma mesaj geldi :D
2.1 mb ile indiriken bi anda 400 600 kb arası oynamaya basladı :D
ttnet mi superonline mı bu rakamlar? :D ben komple kanser modundayım hız çok sıkıntılı 100le falan indiriyorum 1mbps bağlantı hızım :D
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:36
ttnet mi superonline mı bu rakamlar? :D ben komple kanser modundayım hız çok sıkıntılı 100le falan indiriyorum 1mbps bağlantı hızım :D
superonline :D
ya bari fiber gelesiye adsl e geçiyim superonline çok zordayım şuan :D
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:41
ya bari fiber gelesiye adsl e geçiyim superonline çok zordayım şuan :D
adsl için bilgilerini alırım senin girişini yaptırırm sabah adsl yi veririm ilk 6 ay 10tl ye kullanırsın 16mbit'E kadar :) 6ayda fiber gelirse gecersin ona ücret ödemeden direk geciş yaparsın.. gelmemiş olursa 6.aydan itibaren 54 tl adsl nin fiyatı :) telekomdan hattın olması gerekiyo tabi biliyosun sabit ücreti var 16 20 lira arası :)
onursumer
29-01-2012, 23:42
tt net adsl kullanıyorum 10 yıl oldu herhalde :D
hızımdanda menunum aslında 8mbit e kadar paketindeyim
http://www.speedtest.net/result/1738868918.png (http://www.speedtest.net)
değerlerini alıyorum
ama şu 100mbit lik paketleri bende istiyorum :D
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:44
suanda bi test daha yaptım 20mbit sınırsızdayım bende.. wireless 3/5 çekiyo yani 3 diş :D
durumda bu :D
http://www.speedtest.net/result/1738871767.png (http://www.speedtest.net)
adsl için bilgilerini alırım senin girişini yaptırırm sabah adsl yi veririm ilk 6 ay 10tl ye kullanırsın 16mbit'E kadar :) 6ayda fiber gelirse gecersin ona ücret ödemeden direk geciş yaparsın.. gelmemiş olursa 6.aydan itibaren 54 tl adsl nin fiyatı :) telekomdan hattın olması gerekiyo tabi biliyosun sabit ücreti var 16 20 lira arası :)
valla olur peki şuan ki ttnet i iptal için benim işlem yapmam gerekli mi? hat var zaten ücret ödüyoruz seve seve :D
onursumer
29-01-2012, 23:49
suanda bi test daha yaptım 20mbit sınırsızdayım bende.. wireless 3/5 çekiyo yani 3 diş :D
durumda bu :D
http://www.speedtest.net/result/1738871767.png (http://www.speedtest.net)
ayıp valla
2 mahalle altımda bu hattın kullanılabiliyor olmasını kınıyorum :D
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:50
valla olur peki şuan ki ttnet i iptal için benim işlem yapmam gerekli mi? hat var zaten ücret ödüyoruz seve seve :D
mevcut ttnet adsl varsa taahhütün varsa bedeli karsılanmaz adsl alıcagın için bilgin olsun.. sadece fibere gecenlerde cayma bedeli ödeniyor.. taahhütüm yok diyosanda yarın gidip sadece internetini kapattırırsın o kadar bende girişini yaptırırm 3 4 güne superonlinedan kullanmaya baslarsın.. ama o aralıkta internetsiz kalma riskin var bilgin olsun :)
taahüt yok yıllardır ttnet çilesi çekiyoruz,internetsiz kalmadan yapma yolu yok mu yau başvuruyu yapsak sonra kestirsek falan olmaz mı ki?
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:54
taahüt yok yıllardır ttnet çilesi çekiyoruz,internetsiz kalmadan yapma yolu yok mu yau başvuruyu yapsak sonra kestirsek falan olmaz mı ki?
numaramı kaydet yarın oglen 12 gibi beni bi ara ben ofiste bi görüşeyim detayını nasıl çözeriz seni magdur etmeden ona göre hareket ederiz sanada uyarsa :)
olur valla çok teşekkür ederim zahmet veriyorum sana da..
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:55
ayıp valla
2 mahalle altımda bu hattın kullanılabiliyor olmasını kınıyorum :D
2 mahalle yukarda oturmanı kınıyorum ben asıl :D
olur valla çok teşekkür ederim zahmet veriyorum sana da..
yok canım ne zahmeti işim bu :)
cagri-35
29-01-2012, 23:55
http://www.speedtest.net/result/1738885166.png
Upload um neden yuksek la benım
Normalımı bu
Downloadumun bıraz dusuk olması normal ev ıcınde kablo gorunmucek dıye 160 m2 evı komple dolandırttım bırde arada bıryerı gecemedıklerınden bır swıtchten dıgerıne gırmek zorunda kaldılar ordan en az yarım puan kayıp var.
meLaNchoLic
29-01-2012, 23:59
http://www.speedtest.net/result/1738885166.png
Upload um neden yuksek la benım
Normalımı bu
Downloadumun bıraz dusuk olması normal ev ıcınde kablo gorunmucek dıye 160 m2 evı komple dolandırttım bırde arada bıryerı gecemedıklerınden bır swıtchten dıgerıne gırmek zorunda kaldılar ordan en az yarım puan kayıp var.
bütün degerlerin normal zaten hatta upload 10 cıkması lazım :D
bide sen izmirde oturuyosun sanırım.. merkez izmirde diye biliyorum ip ler genelde izmir server üzerinden veriliyo :)
Jam da Joker
30-01-2012, 00:04
Adsl son zamanlarda gözlerimi yaşartıyor..
http://www.speedtest.net/result/1738894977.png (http://www.speedtest.net)
meLaNchoLic
30-01-2012, 00:06
ben bide su alttaki faster than %xx of TR olayına bayılıyorum :D ne zaman test etsem faster than %96 %97 of TR cıkıyo mutlu oluyorum :D
ulee sabah toplantıyı kacırcam sayenizde :D yatıyom ben pm atın yada cepten ulaşın yarın :D beşyüzbeş 756 kırk iki doksan dokuz :D
meLaNchoLic
30-01-2012, 00:15
yatmadan once biraz daha can sıkayım dedim :D
20mbit sınırsız :D
http://www.speedtest.net/result/1738912121.png (http://www.speedtest.net)
bende can sıkiyim biraz :D
http://www.speedtest.net/result/1738912681.png
Son bir sorum var benim gt5te nat3 sıkıntım var port açmakla falan alakası vardıda.Çoğu kişide port falan açmadan nat2 yani olması gereken çıkıyor bunun dinamik ya da statik ip ile alakası var mı?Kısacası fibere bağlansam statik ya da dinamik almam konusunda yardıma ihtiyacım var :D
meLaNchoLic
30-01-2012, 00:39
vallahi onu tam bilemiyorum suan ama yarın öğrenmeye calısırım bilen biri cıkar illaki :D statik ip istersen aylık 3 lira falan farkı var zaten fazla bişey degil :)
konu açıcaktım iyi oldu gördüğüm :) turkcell superonline mıdır nedir ...
Turkcell Superonline : Işık Hızında İnternetle Keyfini Katla (http://www.superonline.net/bireysel/kampanyalar/keyfini_katla.aspx?utm_source=reklamport&utm_medium=merlininkazani.com&utm_campaign=Fiber_internetle_Keyfini_Katla)
bu linkteki ... varmı aramızda kullanan eden ... TTnetten bıktım .. bi film indirmem 2 gün :D
iyi bişeyse yarın başvurayım hemen .. gerçi bizim mahallede adsl zor , fiber imkansız :D
HondatugraL
30-01-2012, 01:07
züpper onlayn kullanıyorum, yok böyle rahatlık kantırda pingim ttnette 40 ken şimdi 10 ınternette downloadları yanlışlıkla ıptal eddıgımde korkmuyorum artık 5 dk da tık ınıyor. Harcanmışız meğersem ne rahatmış ya. Hızlı netin canına kurban.
vallahi onu tam bilemiyorum suan ama yarın öğrenmeye calısırım bilen biri cıkar illaki :D statik ip istersen aylık 3 lira falan farkı var zaten fazla bişey degil :)
valla çok makbule geçer statik-dinamik alakası varsa çözerim en azından online oynayamıyorum gt5i :D
meLaNchoLic
30-01-2012, 08:29
Dedigim gibi binasinda aktif olup olmadigini ogrenmek isteyen internet sitesinden fiber basvurma kismindaki formdan kontrol etsin listede apartmanini bulan basvuru icin bana ulasabilir :)
gt5 icin dinmik statik olayinada bi goz aticam :)
şimdi baktım da benim sitede malesef yokmuş, altyapı kurdurtmak için hangi adımları izlemeli?
meLaNchoLic
30-01-2012, 11:03
şimdi baktım da benim sitede malesef yokmuş, altyapı kurdurtmak için hangi adımları izlemeli?
önceki sayfalarda bahsetmiştim ordan bakabilirsin :)
aga bizde kimsenin işi olmazki internetle .. apartmanda imza atan olmaz heralde .. nasıl yapıcaz o işi .. gerçi kaybedicekleri bişey yada ödeyecekleri bi bedel olur mu ? mesela ben istiyorum kesin bağlatıcam , apartmandakiler memnun ... ama ben rica ettim diye imza attılar .. bi tek gelip bnm için kazıcaklarmı ?
önceki sayfalarda bahsetmiştim ordan bakabilirsin :)
evet gördüm ve yöneticiyle konuştum onun da kafasına yattı hemen başvuru yaptık, inş. adamlar da fazla uğraştırmadan,bekletmeden hallederler :)
fiyat çok iyiymiş.biz 8 mbit sınırsıza 55 lira veriyoruz aylık ttnet.
geçmek lazım ama nasıl.
meLaNchoLic
30-01-2012, 17:01
Metronetin sistemi fiber degil ama prize takiyosun modemi.. elektrigi cok ceken ev aleti calistirdinmi hiz miz kalmaz hatta birinin evinde klimayla utuyu calistirdik net gitti :D
ya bizim hat babamın üstüne şimdi o uğraşmaz,illa onun mu gidip vermesi lazım bu dilekçeyi? 16 sınırsıza geçirmen lazım beni Kemal şimdilik,fiber için site yönetimini dövünce ona geçicez bi haftaya döverim sinirlenip,bi ay da hattı çekseler o zaman geçeriz ona da..
bende süperonline geçmek istiyorum fiber yok manisada ama adsl geçeyim bari dicem bu sefer tahadütnağme olayı var işte sırf o yuzden geçemiyorum daha 1 yıl var bitmesine. süperonline'nın bunu karsılama gibi bir olayı yokmu fiber de var ama adsl de yok yani ? sizin yapabileceginiz bişi yokmu bu durumda:)
KA®ANLIK
30-01-2012, 18:13
http://www.speedtest.net/result/1740347636.png
superonline fiberci arkadaş,
bende Superonline fiber kullanıyorum, Macbook Pro bilgisayarım, wireless ım FULL çekiyor. yukardaki değerleri alıyorum.
ama modeme kablo ile bağlanırsam tam 20mbit alıyorum. onda bi sıkıntı yok.
evde bir de HP notebook var, onla da denedim onla da wireless da bu hızı alıyorum.
neden wireless da bu kadar yavaşım :(
modemimin markası TILGIN
Arkadaşlar Kablosuz modem bozuldu taahhütümde yok ttnete aylık 50 küsür lira bayılıyoz kayseride de Süperonline fiber yok şuan en uygun tarife limitsiz olarak hangisi değiştirmek istiyorum
Bad-Fast
30-01-2012, 19:57
81 ilde fiber devri başlıyor - Hürriyet Teknoloji (http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19803827.asp)
Metronetin sistemi fiber degil ama prize takiyosun modemi.. elektrigi cok ceken ev aleti calistirdinmi hiz miz kalmaz hatta birinin evinde klimayla utuyu calistirdik net gitti :D
bu çok saçmaymış işte :)
meLaNchoLic
30-01-2012, 21:56
mesaiden bi geldim birsürü soru birikmiş :D hemen cevaplıyorum :)
aga bizde kimsenin işi olmazki internetle .. apartmanda imza atan olmaz heralde .. nasıl yapıcaz o işi .. gerçi kaybedicekleri bişey yada ödeyecekleri bi bedel olur mu ? mesela ben istiyorum kesin bağlatıcam , apartmandakiler memnun ... ama ben rica ettim diye imza attılar .. bi tek gelip bnm için kazıcaklarmı ?
kaybedicekleri bişey yada ödeyecekleri bi bedel yok.. internetle işleri olmasa bile sadece telefonu gecirip telefonlarının sabit ücretini 20 tl den 9 tl ye cekip 9 tlyide boşa ödemeden 9tl lik konusma hakkına sahip olup ödeyebilir.. sen imzaları topladıysan ararsın müşteri hizmetlerini protokol yapmak istiyoruz apartmanımıza imzalarımızı topladık dersin onlar yönlendirir.
ya bizim hat babamın üstüne şimdi o uğraşmaz,illa onun mu gidip vermesi lazım bu dilekçeyi? 16 sınırsıza geçirmen lazım beni Kemal şimdilik,fiber için site yönetimini dövünce ona geçicez bi haftaya döverim sinirlenip,bi ay da hattı çekseler o zaman geçeriz ona da..
:D akşam akşam güldürdün beni valla :D dilekçeyi baban yazar bide kimlik fotokopisini alır gidersin sen ptt ye onlar kapatır büyük ihtimal. pm ile başvuru içinde bana babanın tc kimlik no isim soyisim ve açık adres bilgileri yeterli :)
bende süperonline geçmek istiyorum fiber yok manisada ama adsl geçeyim bari dicem bu sefer tahadütnağme olayı var işte sırf o yuzden geçemiyorum daha 1 yıl var bitmesine. süperonline'nın bunu karsılama gibi bir olayı yokmu fiber de var ama adsl de yok yani ? sizin yapabileceginiz bişi yokmu bu durumda:)
sadece fiberde var bu uygulama teşvik amaçlı. benim yapabileceğim bişey kalmıyor bu konuda üzgünüm :)
http://www.speedtest.net/result/1740347636.png
superonline fiberci arkadaş,
bende Superonline fiber kullanıyorum, Macbook Pro bilgisayarım, wireless ım FULL çekiyor. yukardaki değerleri alıyorum.
ama modeme kablo ile bağlanırsam tam 20mbit alıyorum. onda bi sıkıntı yok.
evde bir de HP notebook var, onla da denedim onla da wireless da bu hızı alıyorum.
neden wireless da bu kadar yavaşım :(
modemimin markası TILGIN
müşteri hizmetlerini ara teknik kısıma aynen bunu ilet aynı sorunu kendi evimde bende yaşamıştım. modemin içinde bi kaç yerden sinyal ayarlarını değiştirttiler kendine geldi. ondan oluyodur büyük ihtimal modemin sinyal ve kanal ayarları değişcek :)
Arkadaşlar Kablosuz modem bozuldu taahhütümde yok ttnete aylık 50 küsür lira bayılıyoz kayseride de Süperonline fiber yok şuan en uygun tarife limitsiz olarak hangisi değiştirmek istiyorum
16mb'e kadar adsl baglatabiliriz sana ilk 6 ay 10 tl ödersin sonra 54 ödersin o şekilde olabilir sınırsız için :)
81 ilde fiber devri başlıyor - Hürriyet Teknoloji (http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19803827.asp)
bu haberede güldüm açıkcası :D ttnet in fiber sistemini gördük antalyada da.. mahalledeki besleme dolabına kadar bakır kablo, dolaptan apartmanlara kadar fiber :D ne anladım ben o fiberden :D
kemal büyük ihtimal yarın diilse de çarşamba aricam ben seni, olm çıldırıcam yöneticilerden biri tam bir fosil ölmüş gömmeyi unutmuşlar gömücem ben onu az kaldı :D
meLaNchoLic
30-01-2012, 22:18
kemal büyük ihtimal yarın diilse de çarşamba aricam ben seni, olm çıldırıcam yöneticilerden biri tam bir fosil ölmüş gömmeyi unutmuşlar gömücem ben onu az kaldı :D
ahahaha :D sakin ol panpa :D
meLaNchoLic
01-02-2012, 00:01
fiberlenmeyen kalmasın günceli :D
meLaNchoLic
03-02-2012, 09:12
martta fiyatlar değişcek günceli.. satılıklar bölümünde gibi hissettim birden kendimi :D
la bi adsl i bağlatabilsek fiber için coruldayacam da adsl i bağlayamadı ki itneler :D
meLaNchoLic
03-02-2012, 17:26
la bi adsl i bağlatabilsek fiber için coruldayacam da adsl i bağlayamadı ki itneler :D
hacı senınde şansına galiba :D işe yeni girmiş bi kız var ofiste şehir farklı olunca becerememiş girişini yapmayı :D bugün şef ve müdürle görüştüm tamam biz halledelim dediler girişini yapmışlardır sanırım ofise gittiğimde öğrenirim. bi kaç güne hallolur için rahat olsun :)
hacı senınde şansına galiba :D işe yeni girmiş bi kız var ofiste şehir farklı olunca becerememiş girişini yapmayı :D bugün şef ve müdürle görüştüm tamam biz halledelim dediler girişini yapmışlardır sanırım ofise gittiğimde öğrenirim. bi kaç güne hallolur için rahat olsun :)
sapolasın kardeşim peşindesin işin farkındayım :D
meLaNchoLic
06-02-2012, 08:57
sapolasın kardeşim peşindesin işin farkındayım :D
son durum nedir :)
valla işleminiz gerçekleştirildiğinde haber verilecektir diye mesaj gelmişti sonrasında sesleri çıkmadı,araya hafta sonu girdi pazartesi ararlar heralde dedim ama aramadılar daha
Yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum..
Web sitelerin de talep formu gibi birşey var sanırım,altyapı kurulması hakkında..
Adil kullanım kotası varmı yokmu bilmiyorum ama aylık sınırsız 10mbps kullanıyorum..hızından genel olarak memnunum,download yapılan siteye göre hızı değişkenlik gösteriyor..Upload hızı 1mbps ve gayet hızlı..
Torrentte 1.1,1.2 lere sabitlenip download yaptığı oluyor..
Aylık 49 tl ,fakat mayıs ayından itibaren banka gişelerinden ödemelerde +1tl almaya başladılar:)
Ayrıca telefon hizmetinden yararlanmaya başladım numara taşıyarak,türk telekoma sabit 20 tl ödemektende kurtulduk;) Konuşmadığınız zaman para ödemiyorsunuz.. + bide siemens ev telefonu hediye kampanyadan:)
Televizyon hizmetide başlıcakmış,kablolu tv gibi..Adamlar herşeyi tek bir modeme sığdırmış:D
Bende TVbu internet telefon hepsini bi modem kullanıyorum Fiyatı hariç memnunum. Ama şunu söyliyeyim. İnternet sağlayıcılarının hepsi aynı rekabet varmış gösterip aslında aynı parayı alıyorlar onun için evinin enünden ne geçiyorsa onu kullanıcaksın.
yigitblr
11-07-2012, 18:54
Hazır konusu varken burdan devam ediyim dedim.Malumunuz TTNET in milleti soymaktan başka yaptığı birşey yok.Nasip olursa bu yaz içinde Superonline fibere geçme niyetimiz var.Konuyu inceledim kafamdaki bazı sorular cevaplandı fakat gene bazı sorularım olacak
1-)Binamıza fiber internet geldi ama eve çıkartmak için başka birşey yapmamız lazım mı?
2-)Evde 2 bilgisayar kullanıyoruz interneti dağıtıcı ile iki bilgisayarda da kullanabilir miyiz?
3-)Sabit telefon gerekli mi?
4-)Superonline kullanıcıları memnun mu?Herhangi bir sorun yaşanıyor mu bağlantıda?
Düşündüğümüz paket 20mbit 49 liralık olan
ahmet3425
11-07-2012, 19:00
superonline 20 mbit kullanıyorum 100 gb adil kullanım kotası var ve beni cok zorluyor acıkcası torrentten falan download cok hızlı 2,2 mb ile indirdiğimi biliyorum ama kota cabuk bitiyor ve 20 gün sonra 1 mbit hıza dusuyorum adil kullanım kotası dısında memnunum.
70 tl oduyorum.
Bende superonline 20 mbit lik 50 gb lik adil kullanım kotalı olan paketini kullanıyorum. Hız torrentte gerçekten 2.2 mb lerde dolanıyo :D 49 lira temiz. Ttnet ten sonra mis gibi geldi valla.
Şimdiye kadar da bir sorun yaşamadım.
@yiğitbir
1-Binada fiber varsa eve kadar kendileri çekiyorlar hattı,
2-Modemden 4 ethernet çıkışı var 4 bilgisayarda kullanabilirsin, ayrıca kablosuz olarakta ne kadar bağlarsan bağla.
3-sabit telefona gerek yok.
4-yukardada dediğim gibi bir sorun yaşamadım.
ozgurluk
11-07-2012, 22:41
interneti çok güzel fakat telefon hattınızı falan taşıyayım demeyin
meLaNchoLic
11-07-2012, 22:55
aynen telefon hatlarındaki problemleri hala tam olarak gideremediler ama sistem tam anlamıyla oturunca güzel olucaktır..
ben evde telefon kullanmıyorum zaten 20mbit 100gb hız alanı olan paketteyim hiç sıkıntım yok kablosuz baglandıgımda bile 18 mbit in altına inmedi henüz testlerde ve torrentte 2.3mb görüyorum download yaparken.. (örneğin gta4 ü 18gb falandı sanırım ortalama 3.5 saatte indirdim) :)
sorulan sorular içinde..
apartmana fiber geldiğinde kurulumda apartman altındaki kutudan eve hat cekiliyo.. apartman altındaki switchlerin türüne göre daireye kadar fiber cam kablo cekilen yerde var cat6 ethernet kablosu cekilende var.. herhangi bir kayıp söz konusu degil hızda.. (benim evde swtichten eve cat6 var)
ayrıca hat cekilirken daireye girişte kapı altı üstü yada uygun yer neresiyse ordan matkapla delik acılarak daireye giriliyor aklınızda olsun cunku ttnet gibi telefon hattı gelmiyo sıvaaltından malumunuz :)
modemlere baglantı 4port ethernet ayrıca modemin cinsine göre 40 50 cihaza kadar kablosuz baglantı yapabiliyorsunuz..
baglantı sorunu yaşamanız ihtimali fazla yok anca ya altyapı calısması yapılıyo olur o sırada kesilir kısa süreli yada apartman altındaki switchte arıza olur o zaman gider başka türlü sıkıntı olmaz 1 senedir kullanıyorum 3 4 defa kesinti yaşadım onlarda birinde faturayı ödemeyi unuttum birinde alttaki switch uctu digerlerindede altyapı calısmasında yarımşar saatlik gitti :D
(bu arada konunun açıldıgı zamanlarda superonline da saha satıştaydım ama şuanda havaş da havalimanında calısıyorum o yüzden başvuru alamam ama devam eden arkadaşa yönlendirebilirim :) )