PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vtı su eksiltme

MeeTHoT
11-05-2011, 22:36
slm arkadaşlar aracım gazladıktan sonra yedek su deposundan eksiltme yapıyor bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim

MeRtCaN
11-05-2011, 22:40
Radyatorde eksiltme oluyormu pek?

MeeTHoT
11-05-2011, 22:55
hayır olmuo

_SeLim_07_
11-05-2011, 22:55
Yedek depo bitince doğal olarak radyatörde eksiltme başlayacak

MeeTHoT
11-05-2011, 22:57
yani eksilttikçe tamamlıyorum işte radyatörden eksilmesini engelliyorum ama yedek depodan nie eksiltio çözemedim

_SeLim_07_
11-05-2011, 22:59
silindir contası yanmış olabilir diye tahmin ediyorum, o da aracın radyatöründeki suyu çeker, radyatörde su azaldıkca da yedek depodaki azalır. eski arabam su yakıyordu, radyatöre bakdığımda su tam gözüküyordu ama sürekli yedek depo azalıyordu

overblack
11-05-2011, 23:02
radyatör kapağını değiştir düzelir.kapağın altındaki basınç yayı bir süre sonra iş görmüyor.yedek depoyu boşaltıyor.taşırma yapıyor daha doğrusu.sıcakta su buharlaştığı için farkedilmiyor

MeRtCaN
11-05-2011, 23:03
Yedek depo taşırma kabıdır
yanı oradakı suyun fazlalıgı ve azlıgı her daim degısebılır

egerkı basınc fazla ıse tasırma kabını taşırır contada zarar gormus olabılır
ama su azalıyorsa ve radyatorde su sevıyesı normalsa bı problem olacagını sanmıyorum
havalar ısındı su eksıltıp azaltması tasırma kabında normaldır bence

ılk olarak radyator kapagını degıstırmenı onerırım..

EREN34
11-05-2011, 23:04
Devirdaym kontrol et bence.Su tesisatı+motor devri+eksiltme diyince aklıma ilk devirdaym geldi.

sword
11-05-2011, 23:05
yedek su deposumu taşırma kabımı denıyor :)

edıt mertcan yazmış...

MeeTHoT
11-05-2011, 23:07
ya radyatör kapağı 0.9 bardı zaten ondan şüphelendim 1.1 bar aldım daha yeni servisten ama yinede düzelmedi yani eksiltme devam ediyor eğer conta yandıysa zararı olurmu peki ?

HALUK
11-05-2011, 23:11
silindir contası yanmış olabilir diye tahmin ediyorum, o da aracın radyatöründeki suyu çeker, radyatörde su azaldıkca da yedek depodaki azalır. eski arabam su yakıyordu, radyatöre bakdığımda su tam gözüküyordu ama sürekli yedek depo azalıyordu

+geçmiş olsun bu şekilde kullanırsan üst kapak contanın kederli oldugu yerden kendini yer ilerleyen zamanlarda iş büyür kapak almak zorunda kalırsın ;)

kapak sökme takma yarım motordur açınca ya gerek yok deselerde sen servisten aldıgın sibop lastiklerini rektefiyecide mutalaka degiştir. subapları temizlettir ve alıştırttır toplamda 700tl civarı bir masrafın var, ama kapak almaya kalksan 700 zaten tutacak birde 1.500 2 000 lira kapaga ödeyeceksin.

sword
11-05-2011, 23:11
ya radyatör kapağı 0.9 bardı zaten ondan şüphelendim 1.1 bar aldım daha yeni servisten ama yinede düzelmedi yani eksiltme devam ediyor eğer conta yandıysa zararı olurmu peki ?

olur ust kapağa zararı olur bıran evvel değiş traşlancak ust kapak durumuna gore

conta ise usta anlar zaten

speed
12-05-2011, 07:00
contanız yanıksa büyük ihtimalle sabahları ilk çalışmada sersem çalışma oluyor...sebebi silindirin içine giren suyun bujileri ıslatıp ateşleme düzenini bozması.....eğer sabah çalışmalarında hiç bir sorun silkeleme zor çalışma yada düzensiz rölanti yoksa önce su hortumlarını kontrol edin...su hortumlarındaki küçük bir kaçak yada delik yüzünden contası boş yere değiştirilen bir sürü araba biliyorum :))))))))) ..... bütün hortum bağlantılarını iyice kontrol edin....nemli bir bölge görürseniz şüphelenin.... önceki arabamda sadece motor sıcakken iğne deliği gibi bir delikten su kaçağı vardı....bu yüzden motor tamamen sıcakkende bir kontrol yapın mutlaka.... kaçak olmadığına emin olduktan sonra kapak contasından şüphelenin....

akbaba78
12-05-2011, 07:05
radyator kapagi;)

timucintt
12-05-2011, 07:54
hemende contayı yaktınız :) aracın radyatör ve diğer su borularına baktır iyice... bide sen su eklediğinde sistemde hava varsa o zamanda eksiltme yapar aşırı basınçtan dolayı...

_SeLim_07_
12-05-2011, 09:57
Hemen yakmadık :) o olabilir bu olabilir şu olabilir diye görmeden herkes tahminlerini yaptı :) çünkü yukarda sayılan herşeyden olabilir bilemeyizki burdan :)

dragon07
12-05-2011, 10:24
suyunda yağ varmı?
hararet yükseliyormu?
borular gazladıktan sonra gereginden fazla şişiyormu?

birde tasırma kabına suyu ne kadar dolduruyosun? onun max yazısı dibinde zaten....agzına kadar doldurdugun zaman kendliginden boşaltır fazla doldurdugun suyu...sen onu suyu azaltıyor zannedersin...;) max seviyesine dikkat :)

kRo_bOy
12-05-2011, 15:17
conta olduğunu zannetmiyorum ama kapak veya radyatör kapağında olabilir diye düşünüyorumm..

JDM VTİ
12-05-2011, 15:20
conta yanık değil. yanık olsa suda yağ olur radyatör hortumu basınçla dolar vs vs.

zaten sorunda bulunmuş, geçm,iş olsun.

maskaran
12-05-2011, 15:23
bilen bilmeyen herkes yazıyo ! anlayan yada başına boyle bır tur arıza gelmiş arkadaşlar yazsın . MESAJ SAYISINI DOLDURMAK ICIN GEREKSIZ MESAJ ATMAYN !:ofk: