Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük mevzuatı değişti-Önemli
Beyler 19 nisanda mevzuat değişmiş..
Genelgeyi paylaşıyorum..
Bazı çakal özel taşımacılar otomobil parçalarını bilerek bırakır olmuş,aman diyim uyanık olun.
Değişiklik kozmetik ürünleri ve spor&gıda takviyelerini kapsıyor.
Aynı zamanda 2 ayda 1 ürün, yılda max 5 ürün alabiliyorsunuz. Özel taşımacılar avlarını bekliyorlar :)
Usps den çekmek zorlaşır evet,ama 120usd lik bir intercooler a 800tl masraf ödemeyiz heralde.
ek olarak özel taşımacılar ordino ile birlikte sizi muhattap kabul etmiyorlar,gümrük müşsaviri istiyorlar artık.Buda diğer bir çakallık..
Bilginize
T.C.
BAŞBAKANLIK
Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.10.00-010.06.02
Konu : Posta-Yolcu İşlemleri
19/4/2011
GENELGE
(2011/23)
07.10.2009 tarihli ve 23955 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/15481 sayılı Bakanlar
Kurulu Kararı eki Gümrük Kanununun Uygulanmasına Dair Kararın 134 üncü maddesinin
birinci, ikinci ve üçüncü fıkrası hükmü çerçevesinde 19/04/2011 tarihinden itibaren aşağıdaki
şekilde işlem yapılması uygun bulunmuştur.
POSTA EŞYASI
Posta ve hızlı kargo eşyası kapsamında muafiyet, mezkur Kararın 45 veya 62 nci maddesinde
belirtilen eşya için söz konusudur. Kararın 61 inci maddesinde hüküm altına alınan yolcu
beraberi 430 Avro'luk hediyelik eşya limiti, posta yolu ile getirilen eşya için söz konusu
değildir. Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla
gelen, kıymeti önemli değeri olmayan eşya limitini (150 Avro'yu) aşan, ancak 1500 Avro'yu
aşmayan eşya, Kararın 62 nci maddesi kapsamında değerlendirilecek ve geldiği ülkeye göre
bu eşyaya tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde,
eşya kıymetinden Kararın 45 inci maddesinde geçen 150 Avro mahsup edilmeyecektir
Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate
alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı
konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate
alınacaktır.
Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla
beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul
edilip buna göre işlem yapılır.
Anılan Kararın 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (bb) bendinde "yolcu" deyimi, (cc)
bendinde "yolcu beraberi eşya" deyimi tanımlanmıştır. Ancak, nakil vasıtaları sürücüleri ve
hizmetlileri yolcu sayılmayacaktır. Bu tanımlar çerçevesinde, yolcuların beraberlerinde
kişisel ve hediyelik eşyayı gümrük vergilerinden muaf olarak serbest dolaşıma sokmalarına
izin verilir.
KİŞİSEL EŞYA
Yurda giriş yapan yolcuların beraberlerinde ya da gelişlerinden bir ay önce veya bir ay
sonraki süreler içerisinde gelen, mezkur Kararın ekinde yer alan Ek-9 daki liste kapsamı
eşyaya muafiyet tanınacaktır. Bu listenin, "A)Tüketim Maddeleri" bölümünde yer alan
eşyanın sadece yolcu beraberinde getirilmesi mümkündür.
Bu bölümdeki sigara miktarına ek olarak yolcuların 200 adet sigara daha alabilmeleri
mümkündür.
Aynı bölümde yer alan
Hükümet Meydanı Ulus 06100 ANKARA
Tel: (0312) 306 78 68
Elektronik Ağ: www.gumruk.gov.tr
tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünler için muafiyet hakkı
Faks: (0312) 306 89 65
e-posta: ithalat@gumruk.gov.tr
T.C.
BAŞBAKANLIK
karşısında yazılı miktarı aşmamak kaydıyla her bir ürün için ayrı ayrı kullanılabilir.
Mezkur bölümün "Gıda ürünleri" başlığı altında yer alan çikolata ve/veya şekerden mamul
yiyecekten toplam 2 kg alınması mümkündür.
Söz konusu listenin "f) Diğerleri" başlıklı bölümünün 9 uncu maddesinde geçen evcil
hayvanlar ibaresi kedi, köpek ve kuş ile sınırlıdır.
YOLCU BERABERİ HEDİYELİK EŞYA
Mezkur Karar eki Ek-9'daki liste kapsamı eşya için muafiyet karşılarında yazılı miktar ile
sınırlı olarak uygulanacaktır. Hem 430 AVRO'luk yolcu beraberi hediyelik eşya muafiyet
hakkı, hem de kişisel eşya muafiyet hakkı her bir yolcu başına Karar eki Ek-9'daki listede yer
alan eşya için karşılarında yazılı miktarlarla sınırlıdır. Diğer bir ifadeyle, listede yer alan
eşya için eşyanın kıymetine bakılmaksızın listede belirtilen miktar kadar getirilebilecektir.
Liste kapsamı dışında kalan eşya için ise, getirilen eşyaya muafiyet uygulanabilmesi için
eşyanın toplam kıymetinin 430 Avro'yu aşmaması gerekmektedir.
Ayrıca, tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünlere ilişkin muafiyet hakkından, 18 yaşın
altındaki yolcular faydalanamayacaktır.
YOLCU BERABERİ TÜRK PARASI, DÖVİZ, KIYMETLİ MADEN, TAŞ VE EŞYA
11.08.1989 tarih ve 20249 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Türk Parası Kıymetini
Koruma Hakkında 32 sayılı Karar"ın 3, 4 ve 7 nci madde hükümleri çerçevesinde;
1- Yolcuların Türk Parasını ve dövizi beraberlerinde Türkiye'ye getirmeleri serbesttir.
2- Yolcular, 5.000 ABD Doları veya eşitine kadar efektifi ve en çok 5.000 ABD Doları
karşılığı Türk parasını beraberlerinde yurt dışına çıkarabilirler.
3- Dışarıda yerleşik kişiler ile Türkiye'de yerleşik sayılmakla birlikte yurt dışında çalışan
Türk uyruklu kişiler, yurda girişlerinde beyan etmiş olmak, Türkiye’de yerleşik kişiler ise
bankalar ve özel finans kurumlarından döviz satın aldıklarını tevsik etmek kaydıyla 5.000.-
ABD Doları veya eşitini aşan miktarlardaki efektifi beraberlerinde yurt dışına serbestçe
çıkarabilirler.
4- Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000 ABD Dolarını aşmayan ve ticari
amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı
yurda getirebilirler ve yurt dışına çıkarabilirler. Daha fazla değerdeki ziynet eşyasının yurt
dışına çıkarılması, girişte beyan edilmiş olmasına veya Türkiye'den satın alınmış olduğunu
tevsik etme şartına bağlıdır.
İSTİSNALAR
1- Giriş ve çıkışın her ikisinin de kara yoluyla yapılması halinde, yolcu beraberi hediyelik
eşya ve kişisel eşya muafiyetinden yararlanabilmek için yolcunun gittiği ülkede üç gün
kalması şarttır.
2- Yolcu beraberinde getirilen silahların ülkemize giriş izni olmaması durumunda, bu
silahlara gümrüğe tabi diğer eşya gibi işlem tesis edilecektir.
T.C.
BAŞBAKANLIK
3- Turistlerin inançları gereği yemeleri gereken özel gıda maddelerinin gerek yolcuların
beraberlerinde gerekse kargo yoluyla gelmesi halinde, hangi yolculara ait olduğunun ilgili
turizm kuruluşu tarafından belgelendirilmesi ve bunlar tarafından tüketileceğinin taahhüt
edilmesi kaydıyla, bu tür gıda maddelerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca kontrol ve
müsaade aranılmadan yurda girişine izin verilecektir.
4- Ülkemize gelen yolcuların beraberlerinde ya da gelişlerinden bir ay önce veya bir ay
sonraki süreler içerisinde Kararın ekinde yer alan Ek-9'daki liste kapsamı şahsi tedavide
kullanılmak üzere getirilen ilaçların, yolcuların seyahatleri süresince kullanmaları gerektiğine
ilişkin gümrük idaresine belge (sağlık kuruluşundan alınan rapor, doktor raporu veya reçete
vb.) ibraz edilmesi koşuluna bağlı olarak, ülkemizde kalınacak süre göz önünde
bulundurularak, makul miktardaki ilacın girişine izin verilecektir.
SINIRLAMALAR
1- Cep telefonunun (Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil)
muafen serbest dolaşıma sokulabilmesi için, sadece yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde
olması gerekmektedir. Ek-9'daki listede belirtildiği gibi, yabancı misyon mensupları hariç,
her bir yolcunun iki takvim yılında bir adet ile sınırlı olmak üzere ve telefonun kıymetine
bakılmaksızın cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf olarak yurda getirmeleri mümkün
bulunmaktadır. Ayrıca, yolcu beraberi hediyelik eşya statüsünde veya posta/hızlı kargo
taşımacılığı yoluyla muafen veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün
bulunmamaktadır. Bununla birlikte, yurt dışına giden yolcuların IMEI numarası halihazırda
kayıtlı olan cep telefonlarının çeşitli nedenlerle yurt dışında kalması ve bu telefonların
posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi durumunda, söz konusu telefonların IMEI
numaralarının
kayıtlı olduğunun .:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:. adresinden
yapılacak sorgulama sonucu teyit edilmesi halinde teslim edilmesi mümkündür.
2 - Kararın 61 nci maddesi kapsamı yolcu beraberi hediyelik eşya kapsamında, fenni usullere
göre kapatılmış kutulardaki her nevi su ürünleri, hayvansal ürünler, konserveler ile pastırma
ve sucuk gibi işlenmiş hayvansal ürünlerin beş kilogramına kadar, tüketim amacıyla getirilen
bitkisel ürünlerden taze ve kuru meyve ve sebzelerin üç kilogramına, diğer bitkisel ürünlerin
ise bir kilogramına kadar muafiyet tanınır. Bunun dışında kalan her nevi ve miktardaki
hayvansal ve bitkisel ürünün getirilmesi halinde ticari miktar ve mahiyette olduğu kabul
edilip buna göre işlem yapılır. Bu madde kapsamındaki ürünlerin posta/hızlı kargo yoluyla
getirilmesi ise mümkün değildir.
3 - 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner
Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65
nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu
Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın posta ve hızlı kargo
yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.
Ancak, bu kapsamdaki ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair
resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli
sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni ilgili gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz
konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.
T.C.
BAŞBAKANLIK
4- 30.03.2005 tarihli ve 25771 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5324 sayılı Kozmetik
Kanununun ikinci maddesiyle kapsamı belirlenmiş olan kozmetik ürünlerinin posta ve hızlı
kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.
5- 3 ve 4 üncü maddelerde bahsi geçen eşyanın bu genelgenin yürürlük tarihi öncesinde
gümrük idaresine gelmiş olması veya sipariş edilip ödemesinin yapılmış olduğunun tevsik
edilmesi halinde eşya sahibine teslim edilecektir.
YOLCU İŞLEMLERİ
1- Gümrük hattından geçen şahısların denetlenmesinde (yolcular ile nakil vasıtaları
sürücüleri ve hizmetlileri) mezkur Kararda ve bu Genelgede belirtilen esaslar dikkate
alınacaktır. Gümrük denetlemesi, gümrük hattından geçen yolcular ile beraberlerinde
getirilen veya kendilerinden önce veya sonra gelen eşyanın 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve
mezkur Kararda belirtilen yükümlülüklere uyup uymadığının kontrolünü ifade eder.
2- Aşağıda yazılı kimseler beyandan ve denetlemeden müstesna olup, gümrüklerden
geçişlerinde gümrük memurlarınca kendilerine karşı saygı, nezaket ve kolaylık
gösterilecektir.
a) Cumhurbaşkanı,
b) Yabancı devlet başkanları ve aile fertleriyle refakatlerine memur olanlar,
c) Yabancı devletlerin Türkiye'deki elçi ve aileleri,
d) Resmi bir ziyaret veya görev ile Türkiye'ye gelen delegelerle sivil ve askeri heyetler,
e) Hükümetin izni ile limanlarımıza gelen yabancı harp ve askeri okul gemilerinin subay ve
öğrencileriyle, mürettebatı,
f) Gümrük Müsteşarlığınca gümrüklere bildirilen diğer kişiler,
g) Yabancı devletlerin Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde görevli misyon şefleri ve
diploması memurları,
h) Milletlerarası resmi kuruluşların Türkiye'de ikamet eden misyon şefleri.
3- Aşağıda yazılı şahıs, heyet ve yabancı turistlerin, haklarında kesin bir hüküm veya
kuvvetli bir şüphe yada yazılı, açık adresli ve imzalı bir ihbar olmadıkça beyanları ile
yetinilecek ve gerekli kolaylık ve nezaket gösterilecektir.
a) Diplomatik pasaport taşıyanlar ile Dışışleri Bakanlığından veya elçiliklerinden verilmiş
"lase-pase"yi taşıyan kimseler,
b) Ziyaret ve iadeyi ziyaret amacıyla heyetler halinde gelen yabancı üniversite ve diğer
mektep öğrencileri ile diğer dernek ve kuruluş mensupları,
c) Memleketi, abideleri, mezarlıkları ve diğer yerleri ziyaret etmek üzere veya tedavi ve hava
değiştirmek amacıyla ya da kültür ve güzel sanatlar şenlikleri ile festival, spor yarışmaları
kongre ve konferanslar, sergi ve panayırlar dolayısıyla toplu veya ayrı olarak gelen ve tekrar
dönecek olan turistler ve diğer yabancılar,
d) Türkiye'ye gelen ve buradan giden yerli ve yabancı gazeteciler,
4- Yolcu salonlarından geçen veya eşya geçiren kişilerin bu salonlarda münhasıran bu
işlemler için düzenlenmiş yeşil veya kırmızı hatlara yönlendirilmeleri sağlanacaktır.
Gümrüğe tabi eşyası olup da yeşil hattan giriş yapmaya teşebbüs eden yolcular hakkında
fiilin mahiyetine göre mevzuat gereğince idari ve/veya adli takibata geçilecektir.
Yeşil-kırmızı hat uygulaması olmayan yerlere gelen kişiler gümrüğe tabi eşyasının olup
T.C.
BAŞBAKANLIK
olmadığını belirlemek ve mevzuatın uygulanmasını sağlamak üzere sözlü beyana davet
edilebilir.
5- Yolculardan limit fazlası olması sebebiyle alıkonulacak eşya ve kıymetlerin iyi saklanması
için gerekli özen gösterilecek ve tedbirler alınacaktır. Bu gibi eşyadan olduğu gibi muhafaza
edilmeyenler, ayrı kaplar içinde gelmediği ya da sahiplerince kap temin edilmediği takdirde,
gümrükçe önceden özel şekilde hazırlanmış sağlam kağıttan veya bezden zarf ya da torbalar
içine konarak ağızları kontrolu yapan muayene memurunca mühürlenecek ve gerekirse
bunlar bir torba veya çanta içinde ve ağızları mühürlenerek gereği için idareye teslim
edilecektir. Bu eşya için mal sahiplerine eşyanın teslim alındığını ve özelliklerini gösterir bir
alındı verilecektir. Eşyanın vergileri ödendikten ve işlemi tamamlandıktan sonra bu alındı
geri alınacaktır. Alındının bir nüshası dip koçanında saklanacak ve bir nüshası da eşyanın
konulduğu zarf veya torbalar üzerine eklenecektir.
SÜRE UZATIMI
Kararın 58 ve 62 inci maddeleri ile tespit edilen yolcu işlemlerine ilişkin sürelerin aşılması
halinde, süre aşımına neden olan durumu Kararın 111 inci maddesinde sayılan mücbir sebep
ve beklenmeyen haller kapsamında değerlendirmeye ve mücbir sebep ve beklenmeyen
hallerin tevsiki şartıyla, bir defayla sınırlı olmak üzere, mezkur sürenin, süre uzatımına konu
talebin niteliğine göre Başmüdürlükçe en fazla 3 aya kadar süre uzatımına ilgili Gümrük ve
Muhafaza Başmüdürlüğü yetkili kılınmıştır.
2010/46 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.
Bilgi ve gereğini rica ederim.
Ziya ALTUNYALDIZ
Müsteşar
DAĞITIM:
Merkez ve Taşra Teşkilatı
acıkcası ups ın bi intercooler için o kadar para almasına cok şaşırdım.ben ups ile bir cok ürün getirdim en fazla verdiğim para 150 tl olmuştur.aldığım üründe 120 doların cok cok ustündeydi.
keşke farklı bir firmaya devretseydin iceri alma işini.
onursumer
12-05-2011, 15:55
1 kerede 1500 avro değerini aştığında ne işlem yapılıyor
2000avroluk bir ürün girişi yapılamıyormu vergileri odenerek oraya kafam takıldı ?
ayrıca gümruk vs şirketleriyle buna çozum getirme şansımız varmı ? tanıdık eş dost :)
acıkcası ups ın bi intercooler için o kadar para almasına cok şaşırdım.ben ups ile bir cok ürün getirdim en fazla verdiğim para 150 tl olmuştur.aldığım üründe 120 doların cok cok ustündeydi.
keşke farklı bir firmaya devretseydin iceri alma işini.
en son ne zaman ürün getirdiniz ? Bu bilgi 2 gün önce ups den en yetkili ağızdan alınan fiyat teklifi. Yoksa herkes dünyayı getirdi tabi özel kargo taşımacılığı ile.
en son ne zaman ürün getirdiniz ? Bu bilgi 2 gün önce ups den en yetkili ağızdan alınan fiyat teklifi. Yoksa herkes dünyayı getirdi tabi özel kargo taşımacılığı ile.
Para filan ödenmedi o ayrı bir durum :)
dün ptt den megan racing headers aldım,sali günüde simota intake,ek kasa kule gergileri geldi,hiç birine vergi odemedim.
ups ile bu ay birşey getirmedim.
not.malım gümrüğe takıldığında vergimi ödeyip alıyorum.
ptt den sıkıntı duymadım bende bugüne kadar,ama söylentiler var.Benimde baskı balata ve volanım kalmıştı bende gidip almıştım ama mart dı sanırım aylardan..
Problem şu aşamada özel kargo şirketleri..Özellikle UPS. Ben fedex de takılmıştım,çapraz kur farkından dolayı..tüm gümrük işlemlerimi kendim yapmıştım 2 yıl kadar önce 350tl -400 ye çekmiştim. 2-3 euro için sağlam çile çekmiştim.
ptt den sıkıntı duymadım bende bugüne kadar,ama söylentiler var.Benimde baskı balata ve volanım kalmıştı bende gidip almıştım ama mart dı sanırım aylardan..
Problem şu aşamada özel kargo şirketleri..Özellikle UPS. Ben fedex de takılmıştım,çapraz kur farkından dolayı..tüm gümrük işlemlerimi kendim yapmıştım 2 yıl kadar önce 350tl -400 ye çekmiştim. 2-3 euro için sağlam çile çekmiştim.
özeller tam bir sömürücü,ups te tanıdığım var sağ olsun gerekli güzelliği yapıyor.bir daha takılırsa haber ver yardımcı olurum.
Eyw hocam teşekkür ettim. ( Bereket çatlamadan aldık ürünü :D )
Eyw hocam teşekkür ettim. ( Bereket çatlamadan aldık ürünü :D )
hee bak bide o var,gelen ürünlerin hiç birine ozen göstermiyorlar.rica ederim,her zaman.
chiefkadir
12-05-2011, 16:36
Aynı zamanda 2 ayda 1 ürün, yılda max 5 ürün alabiliyorsunuz. Özel taşımacılar avlarını bekliyorlar :)İki ayda bir ürün olayını bizim bacanağa aynen uygulamışlar:hahaha:
Parfümlerle ilgili değişikliği bilen varmı okumadım hepsini ama Parfum girişi olmuyormuş artık bilen duyan varmıdır?
şimdi ben llk defa adıma yurtdışından mal getirtcem diyelim degeride 1450€ bu ne olursa olsun izin dahilinde oldugu için gumruge takılmıyormu?
özel firmalar eskiden Türkiyeye yerleşebilmek için her malı geçiriyordu parayı buldular tam sıkı yönetime geçtiler, bunu 3-5 otomobil parçası olarak düşünmemek lazım diğer taraftan neleri geçiriyorlardı, adamların elinin ayarı yok kimse gönderi yapmasın petrol fiyatları artsın sene sonunda görücem hepsini, reklamları düşer hemen piyasaya.
PTT ile devam orada bir iblinmez durum ama adamlar çalışıyor iphone aplikasyonu yapıyolarlar :):):) sanki gönderi yurt dışından Tr'ye girince takip etmek mümkün.
bu 2 ayda 1 urun olayı butun postaları kapsamıyor degıl mı ? mesela kargosu harıc 150eu altında olan ve gumrukte problem olmayacak ıvır zıvır esyaları eskısı gıbı ıstedıgımız kadar getırebılıyormuyuz ?
bu konuda sorulara cevap verecek net bir bilgi sahibi henuz yok sanırım.onumuzdeki gunlerde sorulara cevap buluruz inş yoksa parça işi biraz karışık olcak
Var var bildiğim kadarıyla vereyim.
s2k, Parfüm kozmetik işi engelli ürün yazıdada belirtildiği gibi.
fatiii 1450 euroluk ürünü getirdiğinde, bu ürün ticari amaçlı değilise ( Aynı üründen 2 veya daha fazla yoksa) ilgili ürünü ilgili vergi oranına göre vergilendirip alabilirsin.%10 ila %30 arasında olabilir.
Orhanım bu genelde Türkiye Gümrük mevzuatı ile ilgili iyileştirme.Yani Yurtdışından Türkiye'ye ne şekilde olıursa olsun girmiş olan tüm taşıma şekillerini kapsıyor. Özel kargolar ve USPS ,EMS de dahil tabiki. 150euro ve altında olan ürünleri 2 ayda sadece 1 kere "vergisiz" olarak getirebiliyorsun(tabiki yasaklı değilise)
Var var bildiğim kadarıyla vereyim.
s2k, Parfüm kozmetik işi engelli ürün yazıdada belirtildiği gibi.
fatiii 1450 euroluk ürünü getirdiğinde, bu ürün ticari amaçlı değilise ( Aynı üründen 2 veya daha fazla yoksa) ilgili ürünü ilgili vergi oranına göre vergilendirip alabilirsin.%10 ila %30 arasında olabilir.
Orhanım bu genelde Türkiye Gümrük mevzuatı ile ilgili iyileştirme.Yani Yurtdışından Türkiye'ye ne şekilde olıursa olsun girmiş olan tüm taşıma şekillerini kapsıyor. Özel kargolar ve USPS ,EMS de dahil tabiki. 150euro ve altında olan ürünleri 2 ayda sadece 1 kere "vergisiz" olarak getirebiliyorsun(tabiki yasaklı değilise)
o zaman bıttık ya ,ben belkı 7-8 farklı kargo alıyorum her ay.150eu altındakı ıvır zıvır malzemelerı kapsaması sacma olmus ama.
Parfümlerle ilgili değişikliği bilen varmı okumadım hepsini ama Parfum girişi olmuyormuş artık bilen duyan varmıdır?
Zaten bu değişikliğin asıl sebebi içeride kozmetik satıcılarını korumak. Daha sorna gittigidiyorcuları kontrol altına almak.
baymustang
16-05-2011, 08:51
Zaten bu değişikliğin asıl sebebi içeride kozmetik satıcılarını korumak. Daha sorna gittigidiyorcuları kontrol altına almak.
çok güzel özetledin :)
Artık vergisini verip almak da dert...
Low-Rider
16-05-2011, 09:15
Son 1.5ayda çinden 4tane kargo geldi , 1kargo daha bekliyorum.
Ivır zıvır aksesuar elektronik tarzı şeyler alıyorum hep , şimdi benim gibi alışveriş yapanlarıda kapsıyor mu bu
Son 1.5ayda çinden 4tane kargo geldi , 1kargo daha bekliyorum.
Ivır zıvır aksesuar elektronik tarzı şeyler alıyorum hep , şimdi benim gibi alışveriş yapanlarıda kapsıyor mu bu
Aynen kapsıyor.
Yurtdışından çorap da getirsen vergisini ödeyecen gardaş. Ama vergisini ödemek de yetmez, kafamıza göre TSE'ye yollarız, babayı da alabilirsin diyecekler...
Low-Rider
16-05-2011, 09:23
Aynen kapsıyor.
Yurtdışından çorap da getirsen vergisini ödeyecen gardaş. Ama vergisini ödemek de yetmez, kafamıza göre TSE'ye yollarız, babayı da alabilirsin diyecekler...
dobrovski o zaman
son gelen 4kargo daki ürünlerin hepsi 4-5adetti ve benzer şeylerdi:D
Şimdi yolda 5tane vantuzlu tripod var bakalım takılıcak mı ki takılır diye düşünüyorum dosyaya sığmaz onlar kutuyu da açar bakarlar
kurunun yanında yaş da yandı arkadaşlar
gittigidiyor.com da filan direk çinden mal getirip iki katına vergisiz vb vb. satanlar binlerce tilki türeyince, devlet affetmedi.
b.kunu çıkardılar olan bize oldu:(
bence bi protesto yürüyüşü de buna düzenlemek lazım:D:D
Gümrüklü çekiyoryum sıkıntı yaşamıyorum, en güzeli.
Ama bu Strawberry'den bir şey alamama olayı kötü olmuş.
Ulan tamda eksikleri sipariş edicektim of yandım ya....
Gümrüklü çekiyoryum sıkıntı yaşamıyorum, en güzeli.
Ama bu Strawberry'den bir şey alamama olayı kötü olmuş.
gümrüklü çekmek nasıl oluyo?
500 dolarlık mala 500 tl ödüyorsun olup bitiyor :)
cembozbey
16-05-2011, 10:12
gecen hafta urunum geldi, yolda olan 2.el ürünümü bekliyorum gelmezse kanun yuruluge girmiştir demkki :D
500 dolarlık mala 500 tl ödüyorsun olup bitiyor :)
gümrüğünü ödesen de ödemesen de geçerli değil mi bu sınırlama? ben onu anlamadım yav
Resmi ithalat yapmayı mı kastetti yoksa normal %20 vergiyi ödeyip almayımı bende anlamadım. Ama bu kanun normal vergi ödeyip aldıklarımızıda engelliyor.
Kingpin resmi ithalattan bahsetti.
Bakın arkadaşlar yurtdışından vida da alsanız, monitor de alsanız farketmez. 150 euro muhabbeti kalktı artık. Yılda 5 kere 150 euro ve altı ürününüz geçecek, onun dışında takılacak gümrüğe.
ptt yolu ile gelirse gidip kendiniz uğraşıp, ptt deki tiplere yalvaracaksınız, eğer 150 euro ve altı ise vergi ödemeyeceksiniz, eğer 150 euro üstü bir ürünü 150 euro altı olarak belirttiyseniz 300 tl civarı ceza artı vergi ödersiniz. Eğer gümrüktekilerin havası iyi değilse size ürünü teslim etmezler, tse ye sevk ederler yada geri yollarlar.
fedex-dhl-tnt ile çalışıyorsanız daha beter, en az 400-500 liradan başlayan navlun, ordino vs. gibi bedelleri artı gümrük vergisini vereceksiniz.
kafam almıyor benim bu işleri:)
Kafan almasın, senin yerine düşünen bir devletin var zaten, herşey senin için ClioGT . Bu yasaklar , sansürler hepsini senin yerine düşünüyor birileri, sen neden yorulacaksın? :D
valla öyle aslında
çekilip kenara herşeyden elini ayağını çektirmek için güzel yol izleniyor ya... neyyyyyyyyyyyyyyse:)
şimdi ben abi o zaman 2.el araba parçasını bu resmi ithalat adı altında nasıl getiriyorum?
Kingpin resmi ithalattan bahsetti.
Bakın arkadaşlar yurtdışından vida da alsanız, monitor de alsanız farketmez. 150 euro muhabbeti kalktı artık. Yılda 5 kere 150 euro ve altı ürününüz geçecek, onun dışında takılacak gümrüğe.
ptt yolu ile gelirse gidip kendiniz uğraşıp, ptt deki tiplere yalvaracaksınız, eğer 150 euro ve altı ise vergi ödemeyeceksiniz, eğer 150 euro üstü bir ürünü 150 euro altı olarak belirttiyseniz 300 tl civarı ceza artı vergi ödersiniz. Eğer gümrüktekilerin havası iyi değilse size ürünü teslim etmezler, tse ye sevk ederler yada geri yollarlar.
fedex-dhl-tnt ile çalışıyorsanız daha beter, en az 400-500 liradan başlayan navlun, ordino vs. gibi bedelleri artı gümrük vergisini vereceksiniz.
Hocam yazdığında bir yanlışlık yok mu ? Bu konu çok fazla forumlarda tartışılıyor. Model uçak sitelerinden tutunda bisiklet forumlarına kadar. Genel ortak görüş şu. 150 Euro üstü olan alışverişlerde de senede 5 kere olayı var. Yani misal benim gibi insanların derdi zaten vergisiz geçmesi değil ki. Ben bir egzantrik getirticem mesela 400 euro. Ben buna çıkacak vergiye razıyım. Ama devlet diyorki 2 ayda 1 den fazla yada senede 5 ten fazla getirtiyorsan bu ticaret yapmaya girer diyor. İthalat yap diyor. E buda %20 şeklindeki vergi ile olmuyor. Ciddi masrafı var. Yanlış mıyım acaba ?
Biraz farklı yazmışım, doğrusu şu olacak. 150 euro ve altı ve üstü kalktı artık.
Senede 5 kere 150 euro muafiyetine sahipsin. Bunun dışında tüm alışverişlerin gümrüğe takılacak. Gideceksin, 10 euroluk malına %20 ödeyeceksin.
Bunu ticari mahiyete sokamazlar, çünkü sen farklı ürünler alıyorsun.
E o zaman millet yasayı yanlış anlayıp ortalığı velvereye veriyor. Zaten benim alışverişlerimde pek 150 euro altı birşey yok. Beni etkileyen birşey yok o zaman.
Ortalığı velvereye vermekte haklılar. Mesela gittin bişeyler aldın. Malı TSE'ye sevk etme hakkına sahipler. Yani mal takıldı, %20 verir alırım şansın her zaman olmayacak.
Bu durum sıfır veya ikinci el diye fark etmiyor öyle değil mi ? Çünkü ikinci el olduğu zaman belki 10 dolara aldım belki arkadaşım arabasından söktü gönderdi (Gift) bu gibi durumlarda ne oluyor ? Ben gift yazdırmıştım 200 dolarlık çıkma stoplara ve birazda sohbet ile PTT gümrükten geçmişti :) çünkü gelen malzeme sıfır değildi her yerinden belliydi.
ikinci el otomobil parçası getirtmek zaten kafadan yasak arkadaşlar
cembozbey
16-05-2011, 13:17
kafadan yasak derken gelio cogu ürün
yani en azından bana geldi
biraz şans meselesi
:confused: yeni mi geldi bu yasak benim bahsettiğim 3 sene öncesi . Kadrandan , stoplara , kapı içi döşemelerden sunroof saçına kadar bilumum kullanılmış parça getirdim, geçirdim.. Şimdi tekrar restore ediyorum artık getirtemiyorsak başka bir yol bakalım..
Offf yandık desenize bende diyorum benim cooler enjektörler fln neden hala gelmedi şimdi bunlar gümrüğe takıldı ve ben gidip bunlara vergimi ödiycem bu işlemleri nasıl takip edicez_?
olm senin dediğin motor için olmasın sadece?
VoodooRush
16-05-2011, 13:21
Telefon kılıflarımın gümrüğe takılmasıyla iliklerime kadar hissettim yeni mevzuatı!
Low-Rider
16-05-2011, 13:26
Telefon kılıflarımın gümrüğe takılmasıyla iliklerime kadar hissettim yeni mevzuatı!
Yapma ya , kaç adetti?
Benim son kargom kesin takılacak ama aldığım site herşeyin üzerine gift yazıyor bakalım değişen birşey olcak mı
kılıflar diyince, normal gibi geldi eğer 2 3 değilse...
Gift, commercial vs. dinlemiyorlar gümrükte arkadaşlar. Parası önemli. :)
tam olarak 215 sterlin olarak giriş yapacak benim malzeme:D
Low-Rider
16-05-2011, 13:29
Gift, commercial vs. dinlemiyorlar gümrükte arkadaşlar. Parası önemli. :)
Hoş benim aldığım şeyler maksimum 50-60tl tutuyor, vergi isterlersede veririk:D
Bende vergi istesinler, haram eder gene veririm ama sorun şu, vergisini ödeyerek de olsa alamayacağın şeyler var. Araba farı, ekran , cep telefonu parçası. Hepsinin EEE yönetmeliği olması lazım, CE belgeli olması lazım.
Artık çinden gelen malzemeleri de zor çekersiniz. Olay takıldı vergisini vericem ile olmuyor. Burası Türkiye arkadaşlar :)
Keşke takıldığında %20 vergi verip alabileceğiniz kesin olsa..
Ben herhalde 20 ye yakın Ebay den parça getirttim hepside 2. eldi şimdiye kadar hiç bir problem olmadı USPS ile geldi ama hepsi. Gelen paketlerin hiç biride açılıp kontrol edilmemişti. 10 dolarlık fıskıyelerden tutunda 200 dolarlık kemer seti bile kontrol edilmeden geçmiş. Bu mevzuat değişikliğini duyar duymaz deneme amaçlı 2 tane sipariş verdim ikiside sorunsuz ve kontrolsüz elime ulaştı. Ben anlamıyorum bu gümrükçüleri madem birşey var niye uygulanması yok. Tamam bu benim işime geliyor kontrol edilip bakılmaması çünkü klasik araç topluyorum ve ihtiyacım olan parçaların çoğu 2.el olmak zorunda. Umarım benimkileri kontrol etmemeye devam ederler :) yoksa o güzelim parçaları gümrükte bırakıp dönmek koyar biraz bana. Bu arada olduda parçalarımı tuttular ruhsatla gidip şanımı deneyebilirmiyim veriyorlarmı o şekilde ?
Low-Rider
16-05-2011, 13:33
Gümrükte gelen her paket açılıp bakılıyor mu yoksa rasgele mi yapılıyor bu işlem?
Takılan malzemeler ile ilgili yapılıcak işlemleri nasıl takip edicez peki _?
Gümrükte gelen her paket açılıp bakılıyor mu yoksa rasgele mi yapılıyor bu işlem?
valla benim çok az açılan paket oldu
onun içinde hatta çağırdılar, yanımda açtılar baktılar, aldım çıktım
21 nisandan itibaren herşeyi açıp kontrol ediyorlar. fakat zaten X-rayden geçiyor, açmalarına gerek yok.
Low-Rider
16-05-2011, 13:35
Banada genelde gelen paketler açılmamış oluyor ondan sordum.Bu uygulamaya geçildiyse o zaman gelen bütün paketleri açıp bakmaları gerekir içinde ne var ne yok diye
Gurcell birşey merak ettim bazı stop ve far gruplarında özellikle dikkat ettim TUV amblemi var. Yani anladığım kadarı ile TUV onaylı burada bu parçaları kullanabiliyoruz diye biliyorum. Türkiye de sonuçta TUV istasyonları kurulu ve araçların muayenesini yapıyor, bu durumda onların onay verdiği parçalar TSE ye gitmesi söz konusu mudur ?
Resmi ithalattan bahsettim. Ne gümrük yüzü görüyorum, ne de PTT. Paşalar gibi alıyorum malımı. Parasını da ödüyorsunuz çekiyorsunuz bu kadar basit. Gümrük müşavirine veriyorsunuz vekaletinizi o sizin yerinize hallediyor. Eskiden bende beyanname açtırıyordum kendim elden takip edip memurların ağız kokusunu çekiyordum ama artık kalbim kaldırmıyor :D. Gel gelelim bu yeni düzenlemeyle "5" hakkınızı aştınız size diyorki adam "Senin dosyana artık gümrükçü bakacak, gümrükçü ekmek yiyecek bu işten";). Yani artık elden kendi işiniz bile yaptırmayacaklar... Paşalar gibi gümrükçüye ...sınız :D.
5 kotası içindeyseniz ve 150€'yu geçtiyseniz sadece bölgeye göre olan %20 veya %30 vergisi + ardiye ücreti öder çekersiniz.
Avrupa için %20, Amerika için %30 olan şahsi eşya çekme vergisi 5 kotasını aştığınız anda iptal olacak. İster malınız 50$ ister 5000$ olsun.
5 kotasını aştığınız anda getirdiğiniz her malda şu ücretler çıkacaktır;
- Ordino ücreti (Kargo firmasına göre değişir).
- Havaalanı veya Limanlar arası transfer ücreti (Eğer direk bulunduğunuz şehire geldiyse alınmaz!).
- Ardiye.
- İç nakliye.
- KKDF, CIF değerinin %3'ü. Kredi kartı ve PayPal , W/U kullanımlarında alınır. (Eğer bankaya ithalat yapacağınızı söyleyip para gönderdiyseniz alınmaz!)
- Gümrük vergisi (Tarif numarasına göre değişir).
- ÖTV (Eğer ürün ÖTV'ye tabiyse. Tarif numarasına göre değişir).
- TSE (Eğer ürün TSE'ye tabiyse. Tarif numarasına göre değişir. En az 650TL ayak bastı parası).
- Yurt içi gider (Malın değerine göre yazılır genelde 100TL aşagısı yazılmaz).
- KDV
- Gümrük aracısı ücreti eğer varsa.
- Gümrük müşaviri ücreti.
Unutmamanız gereken ise, devlet bu süreçten sonra verginin vergisini alır. Yani KDV çıkarken o zamana kadar ödediğiniz gümrük vergisini, yurt içi giderler ve KKDF gibi şeyleri ana rakam içine katar onun üzerinden alır ;).
Unuttuğum şeyler de olabilir onlarda bu işlerin ekstrası caaanııııımmmm... ;) Anladın sen onu.
Hadi bakalım ithal edin de göreyim. :D :hahaha:
Şimdi bazı paketler X-Ray'den geçiyor. Ama kesinlikle siz gitmeden yanınızda olmadan paketleri açmıyorlar. Ben çok çağırıldım Topkapı PTT'ye. Ne var bu cenaze tabunun içinde sorularına birlikte bakalım cevabını verdim. Yanımda açtılar baktılar. Fatura aradılar. Çıkan faturanın kurunun Euro'ya çevirdiler. Vergi hesaplandı aldım. Bir kaç kere bu durum ile hallettim.
Bende vergi istesinler, haram eder gene veririm ama sorun şu, vergisini ödeyerek de olsa alamayacağın şeyler var. Araba farı, ekran , cep telefonu parçası. Hepsinin EEE yönetmeliği olması lazım, CE belgeli olması lazım.
Artık çinden gelen malzemeleri de zor çekersiniz. Olay takıldı vergisini vericem ile olmuyor. Burası Türkiye arkadaşlar :)
Keşke takıldığında %20 vergi verip alabileceğiniz kesin olsa..
şimdi abi
ben şöyle birşey aldım:
http://img190.imageshack.us/img190/1648/2fi7.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/190/2fi7.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
bunu parçalanmış halde adamın kollileyecek, gelecek, illa da takılır bu. bunu vergi ödeyip alamama durumum da olabilir o zaman mı?
VoodooRush
16-05-2011, 13:41
Normalde açılmıyordu ama bu yıl gelen paketler genelde kurcalanmış olarak geliyor. Ayrıca ürünlerin fiyatları önemli değil vergiyi verip geçirmek de problem değil zaten de gümrük müşavirine verilen komisyon vs. işi bozuyor. 180 lira komisyon var sadece. Bunun ordinosu, vekaleti, vergisi falan olunca 300'ü geçiyor.
Benim kılıfların takılması bir noktaya kadar normal de çıkan fiyat yüksek. 3-4 tane alsam da takılacaktı 20 tane alsam da, şimdi keşke 40-50 tane alsaydım diyorum en azından fiyatım düşerdi daha ucuza malolurdu :S
Arkadaşım akrabam çok Allah'a bin şükür. Takılsın 150 euro üstü diye. %20 öder alırım 5 kotasını aşmadan.
Resmi ithalattan bahsettim. Ne gümrük yüzü görüyorum, ne de PTT. Paşalar gibi alıyorum malımı. Parasını da ödüyorsunuz çekiyorsunuz bu kadar basit. Gümrük müşavirine veriyorsunuz vekaletinizi o sizin yerinize hallediyor. Eskiden bende beyanname açtırıyordum kendim elden takip edip memurların ağız kokusunu çekiyordum ama artık kalbim kaldırmıyor :D. Gel gelelim bu yeni düzenlemeyle "5" hakkınızı aştınız size diyorki adam "Senin dosyana artık gümrükçü bakacak, gümrükçü ekmek yiyecek bu işten";). Yani artık elden kendi işiniz bile yaptırmayacaklar... Paşalar gibi gümrükçüye ...sınız :D.
5 kotası içindeyseniz ve 150€'yu geçtiyseniz sadece bölgeye göre olan %20 veya %30 vergisi + ardiye ücreti öder çekersiniz.
Avrupa için %20, Amerika için %30 olan şahsi eşya çekme vergisi 5 kotasını aştığınız anda iptal olacak. İster malınız 50$ ister 5000$ olsun.
5 kotasını aştığınız anda getirdiğiniz her malda şu ücretler çıkacaktır;
- Ordino ücreti (Kargo firmasına göre değişir).
- Havaalanı veya Limanlar arası transfer ücreti (Eğer direk bulunduğunuz şehire geldiyse alınmaz!).
- Ardiye.
- İç nakliye.
- KKDF, CIF değerinin %3'ü. Kredi kartı ve PayPal , W/U kullanımlarında alınır. (Eğer bankaya ithalat yapacağınızı söyleyip para gönderdiyseniz alınmaz!)
- Gümrük vergisi (Tarif numarasına göre değişir).
- ÖTV (Eğer ürün ÖTV'ye tabiyse. Tarif numarasına göre değişir).
- TSE (Eğer ürün TSE'ye tabiyse. Tarif numarasına göre değişir).
- Yurt içi gider (Malın değerine göre yazılır genelde 100TL aşagısı yazılmaz).
- Gümrük aracısı ücreti eğer varsa.
- Gümrük müşaviri ücreti.
Unutmamanız gereken ise, devlet bu süreçten sonra verginin vergisini alır. Yani KDV çıkarken o zamana kadar ödediğiniz gümrük vergisini, yurt içi giderler ve KKDF gibi şeyleri ana rakam içine katar onun üzerinden alır ;).
Unuttuğum şeyler de olabilir onlarda ekstarsı caaanııııımmmm...
Hadi bakalım ithal edin de göreyim. :D :hahaha:
bilgilendirme için sağolasın sen de valla:D
araç toplama işi bitirecek beni valla sonunda:D:D
cabriolet
16-05-2011, 13:51
Simdi 2 tane sensor 1 tane kasnak 1 de kayisim eve kadar geldi :) 300 dolardan fazlaydi faturasi :)
SertacTDemir
16-05-2011, 14:11
İçim daraldı :)
VoodooRush
16-05-2011, 14:13
Bir de bana sor :)
Hallederiz pamp. :D
Tırt bir silecek kolu takıldı daha dün, bakalım hafta içi gidip görücez neymiş muhabbet. :)
gök2 rahatsız gördüm kardeşim seni :D
cogu arkadasın kafası karısmıs gıbı.sorularınıza kesın cevaplar ıcın assagıda verdıgım lınkte sayfanın alt tarafına dogru, posta/kargo ıcın soru cevap seklınde bı yazı var orayı ınceleyebılırsınız.
Muafiyetler ve Yolcu İşlemleri (http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx#posta)
1500'e kadar toptan alış veriş yapacaz.... 2 ay da bir... Gene yurtdışına gidenlerde ricada bulunacaz... Dünya ilerleiyor... Ticarette sınır kalkıyor... Ama biz de "Yassahhh" zihniyeti devam ediyor....
Bu mevzuat değişikliğinde kurunun yanında yaşta yanıyor bizim gibi eski otomobil sevenlerin veya koleksiyoncuların getirdikleri parçalar ticari olmasa da bu mevzuatla beraber arada kaynıyor. Keşke otomobil parçaları için belli bir mevzuat olsa mesela gelen parçaları direkt aracın plakasına işletebilsek. Mesela aracım belli bir yaş üzeri ve Türkiye de parça problemi çekiyorum , araç üzerindeki her parça için yıllık 2 adet gümrüksüz parça getirme hakkım olsa. Millet gittigidiyor , sahibinden üzerinden ticaret yapıp vergisiz gümrüksüz haksız kazanç sağlıyor diye olan bize oluyor.
Ben anlamış değilim bu nasıl mevzuat , bu ay içinde 3. paketimde gümrüksüz elime ulaştı. Kesin fena patlicam ama ne zaman :D
alperkirman
19-05-2011, 11:19
alper takılabilir dedin takıldık ya heralde ses yok hiçbiyerden :(
arkadaşlar bu işlerin çok çok acemisiyim abaca gelen kargo hangi gümrüğe geliyo gümrükten nasıl alabilirim nasıl soruşturabilirim ?
ptt ise topkapı da
dhl filansa güneşli tarafında
ptt nispeten rahat diğer kargo firmalarına nazaran
adaş topkapıdadır muhtemelen seninkii awesome dan aldıysan
alperkirman
19-05-2011, 13:52
adaş topkapıdadır muhtemelen seninkii awesome dan aldıysan
aynen alper awesome
bu 2ayda bire takıldı heralde bizde
acaba adres aynı isimler farklı olsa yerlermi? yani bana değilde birlikte çalıştığım arkadaşın ismini versem adres falan aynı kalsa yerler heralde :D
Paypal adresinden farklı adrese ship etmiyor çoğu satıcı. yoksa np :)
Paypal adresinden farklı adrese ship etmiyor çoğu satıcı. yoksa np :)
satıcılar farklı adres verdiğinde gönderiyor.sıkıntı olmuyor.
aynen alper awesome
bu 2ayda bire takıldı heralde bizde
acaba adres aynı isimler farklı olsa yerlermi? yani bana değilde birlikte çalıştığım arkadaşın ismini versem adres falan aynı kalsa yerler heralde :D
yapabilirsin,sıkıntı olmuyor.ama satıcıya rica eetmelisin,şu adres şu kişiye
satıcılar farklı adres verdiğinde gönderiyor.sıkıntı olmuyor.
Bu satıcıya göre değişen bir durum. Hepsi kabul etmiyor patron.Özellikle avrupadakiler sıkıntılı bu konuda. hollandadan 1000usd lik bi alışverişimi usa ya yollamak zorunda kaldım düşük fatura muhabbettinden.. vergi sistemi ile ilgili çok ciddi çalışıyorlar usa gibi değil
Bu satıcıya göre değişen bir durum. Hepsi kabul etmiyor patron.Özellikle avrupadakiler sıkıntılı bu konuda. hollandadan 1000usd lik bi alışverişimi usa ya yollamak zorunda kaldım düşük fatura muhabbettinden.. vergi sistemi ile ilgili çok ciddi çalışıyorlar usa gibi değil
haklısın avrupalılar biraz sıkıntı yaratıyor ama bir kac defa yazınca kabul ediyor.en azından benim yazdıklarım:D
Bir kaç kere mail , mesaj atınca kanki moduna giriyorsun ondan sonra ister gift yazdır ister combo shipping yaptır. Farklı adrese de gönderiyorlar fark etmiyor. Ama hepsi için geçerli değil sonuçta bazıları çok katı çalışıyor..
Eskiden DHL ile gelen kargolarım gümrük kısmından 10 dakikada geçerdi.
Bugün kontrol ettiğimde gene geçtiğini gördünm (aynı kutuda 2 tane çamurluk sinyali, 2 tane usb wireless dongle bir de NRG direksiyon göbeği vardı) fakat ekstra bekleme "Clearance Delay" yani gümrük işleminde bekleme olarak görünüyordu.
5/18/2011 2:37 pm Depart Facility Istanbul, Turkey
2:32 pm Processed at DHL Location. Istanbul, Turkey
2:18 pm Clearance processing complete Istanbul, Turkey
9:35 ** Clearance Delay Istanbul, Turkey
9:35 ** Processing for clearance Istanbul, Turkey
9:30 ** Transit through DHL facility Istanbul, Turkey
Normalde 10 dakikada geçen paket 4.5 saat gümrükte beklemiş. Icığını cıcığını kontrol etmişler anlayacağınız. Yada o bekleme süresinde benim TC kimlik no'mu vs. kontrol etmişlerdir.
Haberiniz olsun....
Zor artık bu işler zorrr.
valla şu son aldığım paketi teslim aliym
başka birşey almasam da olur bir süre:D
Demograsilerde çağreler dükenmez...
:)
alperkirman
20-05-2011, 10:10
bi deneme atıcam adres aynı alıcı ismi farklı bakalım noolcak 150euro altı:D
olursa varya bütün sülale yurt dışından parça alıcaz:D:D
Bugün bana gelen paket için dhl tc kimlik nomu istedi ilk kez.
Böyle tc kimlik no isteyerek database oluşturacaklar.
Yanlış mı versek acebaaa? :)
nisanda yürürlüğe girdikten beri ilk kez mi yaptın alışveriş peki?
hayır.
Daha önce 21 nisandan sonra zarf içinde bir kere boost contoller aldım, avu. içi kadardı, bir de minicik usps kutusu ile iat sensörü almıştım.
Bu dediklerim normal posta ile geldi , bugünkü kargo ise dhl ile.
tamamdır
aynı durum bende de varda:)
postayla gelen 2 3 şey var mektup gibi zarfta
onlar bu mevzuata girmiyor herhalde, değil mi?
Valla bu muhterem gümrük müsteşarlığının ne yaptığı ve yapacağı belli olmaz, burası türkiye.
BthnKrkt
20-05-2011, 14:50
banda çinden xenon geldi kutuda kardeşimin motsikleti için posta ile birde kargoda oem direksiyon kumadası ile cd çaları kullanabilmek için aparak atdım onunda bu ara gelmesi lazım ama bakalım
alperkirman
20-05-2011, 15:43
arkadaşlar şuanda kargom elime geçti
üzerinde ne açılma var ne bişey geçen hafta salı geçmiştim kargoyu galiba yanlış hatırlamıyosam
cembozbey
20-05-2011, 19:30
gecen hafta urunum geldi, yolda olan 2.el ürünümü bekliyorum gelmezse kanun yuruluge girmiştir demkki :D
diger urunde bugun geldi bu şansmı yoksa sistemmi henuz oturmadı ?
Arkadaşlar bikere eBayden aldığınız ürünlerde paketin üzerinde tc numarası yazmıyor, ahmet hangi ahmet? mehmet hangi mehmet belli değil.
nacisane tavsiyem usps ya da dhl gibi kargo şirketlerini kullanmamanız ivedilikle USPS ile ürünlerinizi getirtmelisiniz, hatta USPS pointry mail olacak express mail olunca takılma olasılığı daha da artıyor, ben bu ay takılan koyo radiatörümü 80 tl gümrük parası verip teslim aldım. Teslim alırken t.c numarası falan aldılar. Bu şekilde olduğu zaman kanuna tabi olur sınırlı ürün getirtirsiniz.
Sonuç olarak USPS pointry mail ile ürünlerinizin takılma oranı çok düşük, benim coiloverler, intercooler, hava filtresi, elektrik tesisatı, SON SUSTURUCULAR! hep bu şekilde sorunsuzca gelmiştir.
Dahası da 2 ayda birden fazla ürün getirteceksem ticari ürün sayılacakmış mantığı tamamen hukuka aykırılıktır. Be tacir değilim ticaret odasına kaydım yok, ihtiyaçlarımı yurt dışından alabiliyorum diye ticaret mi yapıyor sayılacağım, herkese burdan söylüyorum, böyle bir düzenleme üzerine ürünüm bana teslim edilmezse ertesi gün yürütmeyi durdurma talepdi davasını açacağım,
erkanayasli
21-05-2011, 21:14
yav ptt daha beter özellerden. adamlar hiç olmazsa kardeşim malzeme 150 euro üstüyse 150 tl evrak parasını vergisini vede kendin takip etmezsen takipci parasını alıp malı yolluyo. ben ptt den aem regulatörü cıkartmaya 1 hafta uğraştım kafasına göre sanayi bakanlıgına bile yolladılar. iki laflarından biride senede 1 araba parçası getirebilirsin ancak demeleri. bu 2 ayda bir iyi olmuş. :) bi daha o lafı duymayız.
yav ptt daha beter özellerden. adamlar hiç olmazsa kardeşim malzeme 150 euro üstüyse 150 tl evrak parasını vergisini vede kendin takip etmezsen takipci parasını alıp malı yolluyo. ben ptt den aem regulatörü cıkartmaya 1 hafta uğraştım kafasına göre sanayi bakanlıgına bile yolladılar. iki laflarından biride senede 1 araba parçası getirebilirsin ancak demeleri. bu 2 ayda bir iyi olmuş. :) bi daha o lafı duymayız.
Hocam USPS ile PTT den 92 tane 300zx'im için parça elime sorunsuzca ulaştı. Bunların içinde coilover intercooler gibi parçalar da var,. :benim tavsiyem USPS yönünde olacak
ahmetesay
21-05-2011, 22:10
6 mayıs(ac g7 gösterge )
17 mayıs(vites topuzu ve süveti)
ve 19 mayısta da (jdm far siparişi verdim)
Ggösterge geldi.şimdi merak ediyorum digerleri ne olacak Tracking number: CJ ile başlayanlar ptt ile mi geliyor bilgisi olan arkadaş varmı?
6 mayıs(ac g7 gösterge )
Ggösterge geldi.şimdi merak ediyorum digerleri ne olacak Tracking number: CJ ile başlayanlar ptt ile mi geliyor bilgisi olan arkadaş varmı?
evet CJ ile başlayanlar ptt ile geliyor aldığım ürünler hiç gümrüğe takılmazdı ama son aldığım ürün gümrüğe takıldı (kıytırık cam rüzgarlığı) gittim almaya ordaki hatun bundan sonra 2 ayda bir ürün alıcaksın bi dahakinde kitap al tişört al diye nasihatlarda bulundu :D ama sizin diğer iki parçanızı alacağınızı hiç zannetmiyorum :(
ahmetesay
21-05-2011, 22:33
[QUOTE=oGuZ555;2310301]evet CJ ile başlayanlar ptt ile geliyor aldığım ürünler hiç gümrüğe takılmazdı ama son aldığım ürün gümrüğe takıldı (kıytırık cam rüzgarlığı) gittim almaya ordaki hatun bundan sonra 2 ayda bir ürün alıcaksın bi dahakinde kitap al tişört al diye nasihatlarda bulundu :D ama sizin diğer iki parçanızı alacağınızı hiç zannetmiyorum
sagolasın korktugum başıma gelecek desene :eek:...
gümrük müdürünün yanına bir ugrayayım o zaman
Serkan06
21-05-2011, 22:39
yurtdışından fotoğraf makinesi, bazen telefon, batarya gibi şeyler getirdik, bazıları gümrüğe takıldı, ve bizde garanti muafiyet belgesi alarak, ki bunun için ben bu ürünü kendim için alıyorum satmıycam pazarlamıycam diye taahhütname verdik, ithal ettik, geçen gün, çevre il müdürlüğünden gelen yazı; bu ürünlerin içindeki yok bilmem civası yok bilmem azotu yok bilmem zartı zurtu belli standartlarda olmalıymış bunları satış içinmi getridin kendin içinmi getirdin, üreticimizn imalatçımısın diye yazı geldi ve beyanda bulunmazsan 8.500 tl cezası var, ulan ben böle büroksainin içine edim, ben zaten gümrükten bu malı çekmek için taahhütname yazmış imlzamaışım sen bana hala neyi soruyosun, böle bi saçmalık olabilirmi? kurumlar arası iletişimsizlikten aynı işi on kez yap, saçma sapan işler bunlar...
Ne kanunmuş ya şaka gibi yasakçı zihniyetten bıktım benim özgür hakkım yurtdışından istediğim şeyi almalıyım belli bir fiyata kadar da vergi vermemeliyim..
Parfüm alıyım dedim yurtdışından gümrükten geçmiyor ayrıca Türkiye'de yok napıcam şimdi ? Hani ileri düzey demokrasiydi özgürlükler ülkesiydi tırı vırıydı burası ?
Bu genelge ile ilgili büyük bir tepki olduğu internette gözüme çarptı. 180 tllik bir malı 380 tlye almak istemiyor insanlar doğal olarak.
Hatta söyle bir site bile kurulmuş http://www.onlinealisverisyasagi.info/ ancak şu an girilemiyor. Google ön bellekten bakabilirsiniz..
kaanpoyrazoglu
22-05-2011, 22:21
3 takım yay aldım 3 er tl gümrük ödedim ptt ile kapıma geldi bu ay başında hemde..Acaba yürürlüğe girmedimi bu mevzu ? Daha gelicekler var inşallah akılmazlar :( Nasıl bir memleket olduk böyle..
peki her gönderiyi aynı adrese farklı isimlerde gönderseler nasıl olur...
x ürününü aynı adrese ahmete
x ürününü aynı adrese mehmete mesela...
onursumer
23-05-2011, 21:31
peki her gönderiyi aynı adrese farklı isimlerde gönderseler nasıl olur...
x ürününü aynı adrese ahmete
x ürününü aynı adrese mehmete mesela...
oyle alışveriş yapan biri değilim ama ihtiyaç olursa
bende oyle düşünüyorum
babama bi hesap anneme bi hesap :D kardeşim ben 4 kişiyiz yeter baya :D
eğer ki söz konusu araba parçası ise annenin babanın ve kardeşinin üzerine araç ruhsatı olmazı lazım yoksa ürünleri teslim alamazsınız araba parçası değilse sorun yok
Oyuncak,kozmetik, araba parcasi ne olursa olsun. Tek parcada olsa, zarfda olsa gumruge takiliyor tum herseyin ici aciliyor. Bugun aldim paketimi zor bela. Gelen paketleri zarflari koyacak yer bulamiyorlar artik. Kendi soyledikleri.
Gelen paketi ruhsata ve adima gore bilgisayara isliyorlar. Son 2ayda varolan tum paketlerime baktilar sistemden bu seferlik verdiler. 2ay icinde birdaha birsey alma arabana. Yoksa adina paket gelmez dediler.
Yasaklar ulkesi hayirli olsun.
Oyuncak,kozmetik, araba parcasi ne olursa olsun. Tek parcada olsa, zarfda olsa gumruge takiliyor tum herseyin ici aciliyor. Bugun aldim paketimi zor bela. Gelen paketleri zarflari koyacak yer bulamiyorlar artik. Kendi soyledikleri.
Gelen paketi ruhsata ve adima gore bilgisayara isliyorlar. Son 2ayda varolan tum paketlerime baktilar sistemden bu seferlik verdiler. 2ay icinde birdaha birsey alma arabana. Yoksa adina paket gelmez dediler.
Yasaklar ulkesi hayirli olsun.
benımde mayıs basında aldıgım 1kg'den agır ve orta boy bır zarfın ıcıne koyulmus esyam sorunsuz geldı bugun.acılma gıbı bı durum yoktu.ustelık arac parcasıydı ama ne oldugunu anlamaları cok zor bı ıhtımaldı :) bu gumruk ve calısanları cok acaıp ankarada ,ne yapacakları bellı olmuyor.hakkımızda hayırlısı artık ne dıyeyım ben.
peki bu gümrük olayı yurt dışından aldığımız birşeyi türkiyeye yanımızda getirirsek nasıl işliyor?
dhl le ayarlıyorum bende komple torpidoyu
bakalım ne kadar sıkışacak kargoya:D
bu günlerde yurtdışından kargosu gelen varmı son durum nasıl pakette açılma takılma vs
fedexle gelen 45 dolarlık ürünüm takıldı burdaki yazıları kale alıp alışveriş yapsanız iyi olur 5 karkoyu aşmıştım sadece 5 kargo ptt ile geldi fedexte 5. olan takıldı
Arkadaşlar düzenli olarak her hafta dışardan hem şahsi hem şirket paketlerim geliyor.
İthalat yada ihracatım hariç.
Kim neyi merak ediyor şuan?
Hatta bu hafta gümrükçümle iddiaya girdik artık kapına kadar gelemez ürünjün gümrükte kalır die, ahanda komprsör getirttim yurt dışından bugün geldi ;)
Bu arada bana gelen kompresör diyorum kutu hiç açılmamış diyorum resimlerini çekip atayımmı istermisiniz??
GokhanRS
25-05-2011, 14:15
artık aile fertlerimin adına ayrı ayrı sipariş geçerim bende sıkıntı çıkmasın diye. bi anneye bi kardeşe şeklinde :D
Benim 1 saat önce TNT ile geldi sorunsuz. Evveli hafta t-shırt ve ayakkabılarım geldi, ondan 2 hafta önce tablet pc im geldi. Bu cuma birtakım yedek parçalarım gelecek.
Sıkıntısı olduğunuz ürünleri bana yönlendirebilirsiniz
BthnKrkt
25-05-2011, 14:29
benmbeklediğim 2. paketimde sorunsuz geldi. Benim merak ettiğim bunlara nerde bakılıyo yada kontrolü nerde yapılıyo örneğin samsunun bir ilçesine gelen paketin?
paketler üzernde TC numaranız yok, 20 tane mehmet var hangisi geçen ay traş makinası getirmiş kim takibini yapacak? rahat olun kargolar sorunsuzca geliyor
paketler üzernde TC numaranız yok, 20 tane mehmet var hangisi geçen ay traş makinası getirmiş kim takibini yapacak? rahat olun kargolar sorunsuzca geliyor
Artık kimliğiniz yada ruhsatınız olmadan alamıyorsunuz.ilk alımdada tespit ediliyorsunuz zaten
JapanVsGermany
25-05-2011, 21:15
son 1 ay içerisinde amerikadan AEM WIDEBAND - STI logoları - 2 adet de sticker sipariş werdim, hiçbirisi gümrüğe takılmadan direk adresime kadar geldi. Şimdi 4 sipariş daha war, bakalım inşallah onlar da aynı sistem ile gelir :)
Artık kimliğiniz yada ruhsatınız olmadan alamıyorsunuz.ilk alımdada tespit ediliyorsunuz zaten
doğru, ancak takılan ürünler için söylediklerin geçerli; usps pointry mail ile gelen ve takılmayan ürünler için bahsi geçen uygulamanın hayata geçirilmesinin olanaksız olduğunu söylüyorum.
VoodooRush
25-05-2011, 22:15
Ya bu kimlik numarası yok falan diyorsunuz ya benim kılıflar niye takıldı onu bi deyin bana?
Ya bu kimlik numarası yok falan diyorsunuz ya benim kılıflar niye takıldı onu bi deyin bana?
cok sayıda oldugu ıcın takılmıstır ,aynı urunden 3 adetten fazlası yasak dıye hatırlıyorum ben.oncekı sayfalarda bı lınk vermıstım ,ordan ınceleyebılırsın mevzuatı soru cevap seklınde.
Valla hiç kasmıyorum. Hatta ve hatta neredeyse 2 senedir hiç kendi adıma birşey getirtmiyorum. Eşimin dostumun akrabamın adına. O zamanlar ismim az var akılda kalıp ezberlemesinler diyeydi şimdi ise kanun böyle diye. Tanıdık üstünden getirtmeye devam.
valla bakalım
dhl le paketimiz bugun satıcıdan teslim alınacak
50x50x150cm, 35kg
bakalım nasıl problemler çıkaracak?
ne kadar girecek?
hepsindne öte teslim alabilecek miyim?
çok merak ediyorum:)
boosted_pug
26-05-2011, 16:48
arkadaşlar
bi ebay destek forumunda okuduğuma göre yasa için danıştaya yürütmeyi durdurma davası açılacakmış bunun için toplamda 7000 küsür lira gibi bi para gerekiyormuş süresi en son 19 haziran a kadar davanın açılmış olması gerekliymiş eğer dava kazanılırsa 5500 tl dava ücreti 2000 küsürde kaybedersek ödemek için toplanan paralar löseve bağışlanıcakmış bu şekilde bi yazı okudum bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan warmı ?
Mustafa Birsesli
26-05-2011, 17:01
valla ben gümrükçümle görüştüm ufak ufak kargolar yerine tek büyük kolide gümrükleyerek getirecegim artık takılırmı takılmazmı dert yok
Bugün 5 kilo ağırlığında ki kolim geldi.TC kimlik bilgisi istediler verdik ve aldık.Teslim alırken görevli gülümseyerek bu TC kimlik numarasıyla 2 ay birşey almayın dedi,Bizde olur dedik tabiki :D
Bugün 5 kilo ağırlığında ki kolim geldi.TC kimlik bilgisi istediler verdik ve aldık.Teslim alırken görevli gülümseyerek bu TC kimlik numarasıyla 2 ay birşey almayın dedi,Bizde olur dedik tabiki :D
Bu TC nosunu elindeki elektronik bir cihaza girip sorgulayıp mı yazdı yoksa eski usül kağıt kalem ile mi yazdı. Olaki adam yanlış yazdı ? Yada yanlış duydu senden (!) veya biz yanlış söyledik 1-2 basamağını o zaman nolcak. :D
tc bilgisayara yazılıyor, 2. kez takılmada ürünü alıkoyuyorlar
Daha önceden de buradan yazdığım üzere böyle bir uygulamaya maruz kaldığım vakit yürütmeyi durdurma talepli davasını açacağım. Ancak öncelikle zararın oluşması gerekiyor yani bir ürünümün takılıp bana verilmemesi lazım; sağlıklı bir insan kargom umarım gümrüğe takılır diye bir beklenti içine girer mi? girer :)
takıldıgı taktirde gumruk ucretını odeyıp alamıomusunuzki?
takıldıgı taktirde gumruk ucretını odeyıp alamıomusunuzki?
bildiğim kadarıyla yeni uygulamaya göre takıldığı takdirde zati eşya olmaktan çıkıp ticari eşya oluyor, beyanname falan ıvır zıvır birsürü şey giriyor araya, bu halin de hukuka uygun olmadığını düşünüyorum, sorun zaten eşyanın gümrükten çekilip çekilmemesi değil nasıl çekildiği
tc bilgisayara yazılıyor, 2. kez takılmada ürünü alıkoyuyorlar
Daha önceden de buradan yazdığım üzere böyle bir uygulamaya maruz kaldığım vakit yürütmeyi durdurma talepli davasını açacağım. Ancak öncelikle zararın oluşması gerekiyor yani bir ürünümün takılıp bana verilmemesi lazım; sağlıklı bir insan kargom umarım gümrüğe takılır diye bir beklenti içine girer mi? girer :)
Gümrüğe gidersek oke bilgisayara yazılır. Arkadaşın ürünü kapıya gelmiş. Ürünü getiren istemiş TC nosunu ondan sordum.
aldığm ürünler hiç gümrüğe takılmazdı yeni yasadan sonra hem benim hemde arkadaşımın aldığı ürünler gümrüğe takıldı acaba bundan sonra eve kadar gelmiyecekmi sürekli gümrüklemi uğraşacaz :(
arkadaşlar
bi ebay destek forumunda okuduğuma göre yasa için danıştaya yürütmeyi durdurma davası açılacakmış bunun için toplamda 7000 küsür lira gibi bi para gerekiyormuş süresi en son 19 haziran a kadar davanın açılmış olması gerekliymiş eğer dava kazanılırsa 5500 tl dava ücreti 2000 küsürde kaybedersek ödemek için toplanan paralar löseve bağışlanıcakmış bu şekilde bi yazı okudum bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan warmı ?
İyi düşünmüşler ancak büyük çelişkiler var,
1-Vatandaş Danıştaya doğrudan dava açamaz,
2-7000 TL ne parasıdır? öyle bir para ne için istenmektedir, teminat için olamaz, dava harcı olamaz? 150 TL ye idareye yürütmeyi durdurma talepli davanı açarsın.
3-Dava kazanılınca İdarenin hukuka uygun olmayan işleminin iptali diye bir karar çıkıyor, 5500 TL parayı kimden alıyorsun,
4-İdari davalarda kaybedersen 500 tl maktu avukatlık ücreti ödersin, diğer hukuk davaları gibi parasal değer üzerinden bedel ödemezsin, 2000TL ne parasıdır?
Bahsi geçen sitede bu bilgileri verenlerin gerçekten bu uygulamanın iptalini istedikleri konusunda ciddi şüphelerim var bilgine
orhansah
26-05-2011, 22:44
valla bakalım
dhl le paketimiz bugun satıcıdan teslim alınacak
50x50x150cm, 35kg
bakalım nasıl problemler çıkaracak?
ne kadar girecek?
hepsindne öte teslim alabilecek miyim?
çok merak ediyorum:)
Ben de :D
cembozbey
26-05-2011, 22:49
benim evim yesilköye cok uzak suayb t adına gönderttirersem orda takibini yaparmısın :D
Sence benim kotam varmıdır kanka. :D Olsa ayıpsın tükkan senin. Ama ben hemen ayarlarım senin için bir isim. ;)
GokhanRS
26-05-2011, 23:22
nalet olsun böyle kanuna bilmiyordum. geçen hafta 3 farklı ürün sipariş ettim :(
umarım takılmaz inş nolur takılmasın :D
takılırsa cok fena sinirlenicem gibi daha belli olmadan sinirlerim tepeme cıktı olanları okuyunca.
Ertug_T.
26-05-2011, 23:25
skandal... yılda 5 ürün durumu çok sıkıntılı oldu !!
GokhanRS
26-05-2011, 23:26
illa bizi uraştırıcaklar. kotan doldu ananın adına al. o kota doldu babana al. o kota doldu kardeşine. bi şekilde çözümü bulunur ne diye insanları uraştırıyorsunki ?
halkımız akıllandı tr deki yetkili servislere mikilmiyorlar yada bazı kazıkcılardan mal almamaya çalışıyorlar diyemi. düşür vergiyi kimse zaten yurt dışıyla uraşmaz tr den alır herkes.
İnsanları devlet düşmnlığına sürüklemekten başka bir amacı olmayan yönetim şeklinin son dayatmaları. Şu yazıyı okuduğumdan beri ürün getirmekten korkar oldum. Yakında hava alanlarındada korkunç sistemler kurarlar sonra hepden sıyırırız. Bu sabah arkadaşımın aracı için getirtdiğin parçalar gümrükte takılı kalmış arkadaşımın bu ay içerisindeki 4. kargosu ve ödemelerin hepsi mevzuat dolayısı ile parça parça yapıldı( ilk ödeme cüzi bir rakam mesela ürün değeri 1000 dolarsa ilk ödeme 20 dolar 2. si kalanı şeklinde ve faturalandırma ve kargolama bu bedele göre yapılıyor) Ona rağmen 350 euro gümrük masrafı almışlar. Diyecek bişey bulamıyorum...
valla ben gümrükçümle görüştüm ufak ufak kargolar yerine tek büyük kolide gümrükleyerek getirecegim artık takılırmı takılmazmı dert yok
gümrüklemek ne oluo şimdi ben ebayden aldım
dhl de teslim aldı adamdan
yola çıkacak kısmetse
ne yapacaksam takıldıktan sonra yapacam değil mi?
Ben de :D
top sende olur söölim keptın:D
Garanti Bankası Amexin bir hizmeti , Miami de bir adress veriyor bütün alımlarını yaparken bu adresi kullanıyorsun. Daha sonra gelen ürünlerin hepsini bir büyük koli yaparak gönderiyorlar. (gerekirse yer kazanmak için kutularından çıkartıyorlar) Kargo ücreti biraz tuzlu oluyor ama tek kalemde hepsi geliyor..
gümrüklemek ne oluo şimdi ben ebayden aldım
dhl de teslim aldı adamdan
yola çıkacak kısmetse
ne yapacaksam takıldıktan sonra yapacam değil mi?
top sende olur söölim keptın:D
Abboow gitti hardtop parası kesin gümrükte :D
takıldığında söylicekler sana zaten patron.. gidip ordinonu alacaksın o belgeyle havalimanına gidip muameleciye bi yazı yazdırıp vergini ödeyeceksin.ödediğin vergiyle tekrar dhl e gideceksin(antreposu neredeyse yani ürünün neredeyse) dhl antrepoda serbest bölgede ne kadar tuttuysa ürününü günlük olarak bir ödeme isteyecek senden onuda orda ödeyip ürünü alacaksın.
Ama umarım bunları yaşamassın. Fedex de bu şekilde prosedür ondada öyledir muhtemelen..dhl de takılırsa bir haber ver bana bir ihtimal birşeyler yapma şansımız olabilir.
Gümrüklemede biriktirip toptan vergilendirip muameleci ile etliye sütlüye karışmadan ürününü çekmek.En akllıcası ve en hesaplısı bence.
he tamam ya
benim dhl le spacer getirmiştim takılmıştı aynı işlemleri yapmıştım farklı bir durum yok o zaman da yine de haberlerim seni alper:)
26-05-2011
15:53
NEWARK Collection Collected
hadi bismillah:)
Kesin takılır o ya...
:D
Sen şom ağzını açtıysan takılmama gibi bir ihtimali kalmamıştır zaten :p
Bu TC nosunu elindeki elektronik bir cihaza girip sorgulayıp mı yazdı yoksa eski usül kağıt kalem ile mi yazdı. Olaki adam yanlış yazdı ? Yada yanlış duydu senden (!) veya biz yanlış söyledik 1-2 basamağını o zaman nolcak. :D
Bir defter var oraya adını soyadını TC kimlik numaranı yaz dedi.Sonradan PC ye kayıtmı yapacaklar yoksa o defterde öyle kalacakmı hiç bir bilgim yok.
Herkes kafasına göre birşeyler yapıyor anlaşılan
ben bu olaya cok sevindim benım acımdan iyi oldu.. işin gerceği ben şimdi yaklasık 35 bın tl lık parca getirriyorum hepsi gumruklu 2 ayrı setup yapcam müsterime..
şimdi her önune gelen cebınde 1000 dolar para görünce parca getirmesin..
Sen şom ağzını açtıysan takılmama gibi bir ihtimali kalmamıştır zaten :p
:D galiba patron
Sanırım benim siparişimde takıldı istanbulda.
Nasıl kurtacaım hakkında fikri olan var mı?
Low-Rider
27-05-2011, 10:16
takıldığı zaman arayıp haber mi veriyolar?
takıldığı zaman arayıp haber mi veriyolar?
ptt aramıyor, kağıt yolluyor veya sitelerinden sen takip ediyosun
ama dhl mesela haber veriyor
10 gündür istanbul gümrükte gözüküyor ürünüm..
10 gündür istanbul gümrükte gözüküyor ürünüm..
Ankara'da ikamet ediyorsanız ve verdiğiniz adres Ankaraysa söyleyin Ankara PTT'ye yollasınlar yoksa 5 gün sonra iade işlemleri başlar.
ben bu olaya cok sevindim benım acımdan iyi oldu.. işin gerceği ben şimdi yaklasık 35 bın tl lık parca getirriyorum hepsi gumruklu 2 ayrı setup yapcam müsterime..
Hak vermemek elde değil doğru söylüyorsun. fakat bu şekilde bakmamak lazım sonuçta getirdiğiniz parçalar herkesin işine yarayan parçalar mı , değil. benim gibi eski araç kullanıcılarının günahı ne ?
sulhi başkan doğru diyonda adamın biri bir pistona 700 dolar fiyat çekiyor aynı rakama aynı marka kol piston alınıyor
Başkanım yanlış düşünüyosun sadece araba parçası olarak düşünmemek lazım ;)
Kargo Ankara gümrüğüne gelmiş. Bu sefer de Ankara kargo işlemeye ulaşamıyorum...
Şimdi PTT den kağıt geldi.
Pasaportum ile Kargo merkezine bekliyorlarmış...
Low-Rider
27-05-2011, 10:52
19nisandan bu yana 5tane paket gelen hereks patlıyor yani ufak ufak.
Bende beklemedeyim:D
ben adıma daha hiç kargo getirtmedim şimdi fatura bedeli 1000 dolar gorunen bi kutu getirtsem içindeki ürünler..
piston,alt ust conta takımı,yag pompası,yataklar,saplamalar,benzin rayı,benzın regulatru,benzin pompası.
liste bu şekilde piston bitince yola cıkcak.sizce fatura bedeli ne yazdırmalıyım?sorun cıkmıyacak şekilde?
650 dolar yazdır,%20 si kadar vergi odersin.ama ptt ile yollat.
650 dolar yazdır,%20 si kadar vergi odersin.ama ptt ile yollat.
bide şoyle bişey duydum mesela 650 dolar yazdırdık ordaki memur acıp baktıgında o malzemelerin 650 dolardan pahalı oldugunu idda edip tekrardan bedel belirlemesi istiyomuş falan filan?oyle olursa ne olur
bide şoyle bişey duydum mesela 650 dolar yazdırdık ordaki memur acıp baktıgında o malzemelerin 650 dolardan pahalı oldugunu idda edip tekrardan bedel belirlemesi istiyomuş falan filan?oyle olursa ne olur
benim başıma bir defa geldi.bende hemen xbir siteden ürünü gösterdim içine geri koydu,vergiyi hesapladı paramı ödeyip aldım.ama cok nadirdir o içini acıp bu ne kadar diye sorması.
Bedel üzerinde oynamak riskli. Senden kredi kartı ekstreni ve Paypal çıktını isteyecekler zaten. Hatta ekstre teyidi için bankayı aradıkları bile oldu bikaçkere benim için.
diger turlude guzel bi bedel cıkıyo :) onun %20 den vergisini odersek cekecegimiz var.
ozluturk
27-05-2011, 11:27
Cari açığın büyümemesi için alınmış bir tedbir bence kesinlikle, benzinden dünyanın vergisini topladıkları yetmiyormuş gibi, şimdide ellerini getirdiğimiz parçalara uzatıyorlar yazık... Bunun yerine internet üzerinden satış yapanları incelemeye alsalar, hiç değilse şahsına alanların başı yanmazdı...
Bedel üzerinde oynamak riskli. Senden kredi kartı ekstreni ve Paypal çıktını isteyecekler zaten. Hatta ekstre teyidi için bankayı aradıkları bile oldu bikaçkere benim için.
adama ödemeyi 2 parça yaparsan peki ne olur?
mesela ederi 1000 dolar diyelim
paypal üzerinden 500 500 dolar olarak ödeme yollasan?
500 dolar beyanlı olarak getirtebilirsin sanırım o zaman mı?
Çok mantıklı..
Ozaman oluyor tabi. Ama satıcının kabul etmesi lazım farklı hesaplardan 2 ye bölünmüş parayı ve gösterdiği değeri. Aynı hesapdan yollanırsa, ekstrede üstüste 2 ödeme aynı kişiye gözüküyor anlıyorlar.
En temizi iki farklı kredi kartından parçalı olarka ödemeyi yapmak. Kilit satıcı tabiki.
Ben satışlarımda farklı adrese göndermeyi bile kabul etmiyorum haklı olarak. Satıcının midesini bulandırır böyle şeyler.
Ama bunlara bile gerek kalmadı tabi. 2 ayda bir paket sınır. Ötesi yok.
ya da ortak bir havuz oluşturacaz herkez birbiri adına alacak:D
Mecburen PT Cruiser silecek kolunu Audi'nin ruhsatına kaydettirdim mesela. :D
Cari açığın büyümemesi için alınmış bir tedbir bence kesinlikle, benzinden dünyanın vergisini topladıkları yetmiyormuş gibi, şimdide ellerini getirdiğimiz parçalara uzatıyorlar yazık... Bunun yerine internet üzerinden satış yapanları incelemeye alsalar, hiç değilse şahsına alanların başı yanmazdı...
internetten satis yapilan sitelerde yerli ebay gibi once oralarin kayitlari incelensin,
yuzde 10 kesinti icin fatura hic gormedim ben
Gittigidiyor ve sahibinden.com üzerinden satış yapanların çoğu ciddi cezalar yedi zaten. İnternet satışları da 1.5 senedir takip altında. 2009 cezaları kesilmiş durumdaydı en son.
herşeyi ellediler bi bu kaldı di mi ellemedik..
Ne alaka şimdi bu. Sen işin ticaretini yapıyorsun tabikide vergi vericeksin işin resmi yasal hali için. Ben bireysel olarak kendim cebimde param verse neden bu işin ticaretini yapana ekstra vermem gerekiyor. Bu işten anlıyorsam İngilizce biliyorsam her türlü riskini kabul edip yurtdışından parça getirtiyorsam bundan kime ne.
strawberrynet.com(parfüm kozmetik)
sitesinde açıklama yapmışlar...
ne yazık ki son düzenlemelerle ile bugüne kadar bizim de satış yaptığımız siz değerli müşterilerimiz de dâhil olmak üzere posta yolu ile size ürün göndermiyoruz.
bu kısıtlamanın özellikle kozmetik ürünlerine getirilmesinin hem sizin açınızdan ve hem de bizim açımızdan adil olmadığını düşünüyoruz ve türkiye’nin bu uygulamayı yapan tek ülke olduğunun altını çizmek istiyoruz.
tüketici olarak kendi ihtiyacınız için küçük oranlarda yapacağınız satın alma özgürlüğünüzün sizin en doğal hakkınız olduğuna inanıyoruz.
bu doğrultuda bazı konuları size açıklama ihtiyacı hissediyoruz
geçen yıl basında çıkan bazı haberlerde strawberrynet ’in türkiye cirosu hakkında akıl almaz rakamlar yazılmaktadır. bunlar çok abartılmış, herhangi bir kaynağa dayanmadan uydurulmuş bilgilerdir. böyle abartılmış gerçek dışı bilgiler yetkililerin yanlış yönde dikkatlerini çekmiştir.
uluslararası serbest ticaretin engellenmesi, sınırların kapatılması hiçbir zaman halka fayda getirmez. bu tür uygulamalar ürün çeşidinin ve kalitenin düşmesine yol açar.
rekabetin yok edilmesi tüketicilerin kaybetmesine, belli grupların yüksek karlar elde etmesine neden olur.
bu hakkınızı istediğinizi biliyoruz ve sizi destekliyoruz.
bir tüketici olarak, nereden ve kimden satın alacağınızı seçme özgürlüğüne sahip olmanız gerektiğine inanıyoruz.
türkiye’de bulamadığınız bir ürünü yurtdışından getirme hakkına sahip olduğunuza inanıyoruz.
büyük şehirler dışında görev yapan doktor, öğretmen ve diğer meslek sahiplerinin büyük mağazalara ulaşma imkânı yoktur. ülkenizin her noktasında görev yaparken tüm kozmetik ürünlerine ulaşma hakkına sahip olduğunuza inanıyoruz.
yoğun bir çalışma temposunda mağazaları gezme olanağınız yoksa zengin ve kaliteli çeşitleri içeren bir web sitesinden alışveriş hakkına sahip olmanız gerektiğine inanıyoruz.
dünyada 200 ülkeye yaptığımız hizmeti sizin için de yapmaya devam etmek isteriz. bu yanlışlığın düzeltilmesi için yetkililere sesimizi duyurmaya ve anlatmaya devam edelim.
bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu, yetkili makamlara ve ilgili stk’lara bilgilendirme yaparak girişimlerde bulunduğunuzu görüyoruz ve buna devam etmeniz halinde bu durumun düzeleceğine inanıyoruz. bizde uluslararası alanda girişimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.
saygılarımızla,
strawberrynet.com
Ne alaka şimdi bu. Sen işin ticaretini yapıyorsun tabikide vergi vericeksin işin resmi yasal hali için. Ben bireysel olarak kendim cebimde param verse neden bu işin ticaretini yapana ekstra vermem gerekiyor. Bu işten anlıyorsam İngilizce biliyorsam her türlü riskini kabul edip yurtdışından parça getirtiyorsam bundan kime ne.
belkı herkez sen gibi düşünmuyo...ben gecen sene aldığım ve sarttığım malların..yaptığım ödemelerini topladım.. 72 bın dolardı... demek istediimi anladın mı.. yani bu işi cebınde 1 2 bın dolarla ebayda ölü mal toplayıp piyasayı bozanlardan dolayı hoşuma gitti şimdi..
Gittigidiyor ve sahibinden.com üzerinden satış yapanların çoğu ciddi cezalar yedi zaten. İnternet satışları da 1.5 senedir takip altında. 2009 cezaları kesilmiş durumdaydı en son.
kisi kendi sitesinden fotograf satsa 8bin liraya kadar maliyenin karisma durumu yok, islerine geldigi gibi inceleme yapiyorlar. bende laptop vs sattim ama gittigidiyor bana fatura kesmedi mesela ;)
İncelenen ve ceza yiyenler gittigidiyorda satış aldığı anda ebayden postalatanlar %90. Yapılan cironun katları olarak cezalara maruz kalınıyor.,
Gittigidiyor handikap zaten, bilmemne teyze harçlığını burdan çıkarıyor, bilmemne çocuk kendine ek gelir burdan sağladı diye reklam yapanlar kendileriydi.
GokhanRS
31-05-2011, 09:32
arkadaşlar 3 ayrı ülkeden 3 ayrı paketim gelmiş. az önce ptt avrupa yakası kargo işleme merkezini aradım. 3 üde takılmamış gelip alabilirsiniz. gelmezseniz evinize yollarız dediler.
Yılda 5 posta 2 ayda 1 posta muhabbetini sordum. daha çıkmadı ama çok yakında o kanun yürürlüğe girecek takip etmenizi tavsiye ederim ama şuan için sorun yok 3 paketide alabilirsin dediler.
şimdi paketleri almaya gidiyorum. güncel olarak hemen aktarıyım dedim olanları umarım işinize yarar. korkan varsa paketi olan varsa korkmasın bi an önce almaya baksın az kalmış o kanuna ama şuan geçerli değilmiş.
hadi ya
ben de kotadan gitmesin diye neler kaçırdım ya
tüh
büyükçe bir kolim dün postacı tarafından adrese kadar getirildi, 3tl alıyorlardı onu bile almadı, tc numaram vs. hiçbirşey kutuda yoktu, bildiğimiz yöntemlerle postaya yüklenmeye devam :)
Dhl, Fedex, Ups kargosuzluktan kapansın :):):)
Benim gümrüklü getirdiğim ürünü ölçme değerlendirmeye gönderdiler. :D
Gerizekalı bunlar ya kadın mevzuata karşı gelip dönderiyor. Lastik basıncı ile aynı tarif numarasına soktu ya. Bakalım bugün ölçme değerlendirme bizimle alakalı değil deyince yüzünün rengi ne olacak? :D PTT SADECE İŞGÜZARSIN, GÜMRÜK MEVZUATINDAN VE GÜMRÜK TARİF NUMARALARINDAN HABERİ OLMAYAN İNSANLARI ORAYA KOYDUĞUN İÇİN SANA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM...!!!
bizim paket daha hala ingiltere de gözüküyor
adamlar 26sında pickup lamışlar, o zamandan beri hala pickuplı:D
bekle orhan keptin, bekle.........:D
Dün kilit diff geldi ingiltereden. Hemde inanılmaz çabuk geldi. 30 mayısta havalimanına gitmişti. Dedim 1 hafta gelmez. Arkadaş aradı paket gelmiş gazeteye diye. Arkadaşım senelik izinde onun adına gelen paketi gazetenin danışmasına bırakmışlar. Ne TC no bişi. 7.5 kilo paket ağırlığı 19lt su damacanası büyüklüğünde paket.
Not: Tabiki PTT ile. Hatta ekstra para verdim PTT ile gelsin diye.
GokhanRS
01-06-2011, 15:35
hangi firmayla gönderiyorlar ?
ahmetesay
01-06-2011, 20:59
evet CJ ile başlayanlar ptt ile geliyor aldığım ürünler hiç gümrüğe takılmazdı ama son aldığım ürün gümrüğe takıldı (kıytırık cam rüzgarlığı) gittim almaya ordaki hatun bundan sonra 2 ayda bir ürün alıcaksın bi dahakinde kitap al tişört al diye nasihatlarda bulundu :D ama sizin diğer iki parçanızı alacağınızı hiç zannetmiyorum :(
bugün jdm farlarım ve vites topuzu ve körügünü aynı anda ptt den aldım çok şükür ptt şu an için 2 ayda 1 ürün mevzuatını uygulamıyormuş herkesin bilgisine
ahmetesay
01-06-2011, 21:01
[QUOTE=ahmetesay;2310273]6 mayıs(ac g7 gösterge )
sipariş tarihlerim de bunlar
hangi firmayla gönderiyorlar ?
ne yazık ki DHL:D
invoice olmayınca tabi paket İngiltere'yi terkedemiyormuş:)
tenks ozan for solving the pırablım.
tdipower
04-06-2011, 22:12
bugün Fedex ile 2kg ufak koli sıkıntısız olarak kapıma kadar geldi :) siparişi 5 gün önce vermiştim
GokhanRS
05-06-2011, 15:48
arkadaşlar herşeyimi aldım 5 tane ayrı ayrı paket geldi hepsini aldım hiç bir sıkıntı yok ptt ile gelen mallarda.
ayrıca gitmişken sordum kozmetik yasaklanmış bu bahsettiğiniz mevzuatta hikayeymiş. hiç kimseyi kıllandırmaya gerek yok. konuyu okuyup korkmasın kimse.
ptt de gümrük çıkanlarıda yüzde 18i ödeyip geçtim. ambar zart zurt ücretleri yok kargolar gibi mikmiyorlar.
Gelin Ankara'dan gümrükten alın paketlerinizi. Veriyorlar mı vermiyorlar mı. :D
Bir beni vurur zaten bu mevzuat... Herkesin eline ulaşıyormuş ne güzel. :)
bakalım bu haftaiçi gelirse tr ye biz de görelim:D
arkadaşlar herşeyimi aldım 5 tane ayrı ayrı paket geldi hepsini aldım hiç bir sıkıntı yok ptt ile gelen mallarda.
ayrıca gitmişken sordum kozmetik yasaklanmış bu bahsettiğiniz mevzuatta hikayeymiş. hiç kimseyi kıllandırmaya gerek yok. konuyu okuyup korkmasın kimse.
ptt de gümrük çıkanlarıda yüzde 18i ödeyip geçtim. ambar zart zurt ücretleri yok kargolar gibi mikmiyorlar.
kozmetik yasaklanmamış ve 5 ürün sınılaması yok mu anlamadım?
Benim bildiğim kozmetik komple yasak. 2 ayda 1 yada sene 5 ürün olayına hiç girmiyo direk yasak.
tdipower
06-06-2011, 23:01
ayın 4 ü fedex ile 2kg kargom geldi sorunsuz gümrükde check edilmiş. bugün 2 paketim daha geldi sorunsuz Ankara gümrükden ;)
Gelin Ankara'dan gümrükten alın paketlerinizi. Veriyorlar mı vermiyorlar mı. :D
Bir beni vurur zaten bu mevzuat... Herkesin eline ulaşıyormuş ne güzel. :)
Abicim madem bu 1 yılda 5 ürün mevzusu yürürlüğe girmedi bu Ankaradaki dallamalar niye bana üzerine basa basa 2 ayda 1 ürün alacaksın diye uyarıda bulunuyolar hayret bişi yaa
ankaradakılerın sagı solu bellı olmuyor.benım nısan ortasından berı belkı 6-7 paketım geldı sorunsuz.ama olurda eger gumrukten haber kagıdı gelırse aha bıttık dıyorum ıcımden.cok fuzulı ugrastırıyorlar ıncık boncuk seyler ıcın.
sııldım ben bu işin stresinden ya:)
serbest bıraksalar ya:D
cabriolet
07-06-2011, 00:43
sııldım ben bu işin stresinden ya:)
serbest bıraksalar ya:D
göktuğ büyük ihtimal çok uğraşıcaksın egzantrik ve difransiyelim takıldı gümrüğe bi haftadır uğraşıyorum aldığım sitelerin linklerini kredi kartı extrelerini ruhsatımın fotokopisini vs herşeyi istediler halada duruyo alamadım inşallah yarın alıcam :D
göktuğ büyük ihtimal çok uğraşıcaksın egzantrik ve difransiyelim takıldı gümrüğe bi haftadır uğraşıyorum aldığım sitelerin linklerini kredi kartı extrelerini ruhsatımın fotokopisini vs herşeyi istediler halada duruyo alamadım inşallah yarın alıcam :D
sağol hösgür:D:D:D:D
cabriolet
07-06-2011, 01:03
sağol hösgür:D:D:D:D
ne demek moralini bozabildiysem ne mutlu bana :D:D:D
19 nisan genelgesinden haberim yokken!!!Mayıs ayı başında Almanya dan 3gün ara ile farklı firmalardan iki ürün sipariş ettim(stop ve ayna)
Geçen pazartesi aynalar,cuma da stoplar geldi.P.tesi aynaları aldım,fakat cuma gümrüğe stoplar için gittiğimde 2ayda1e takıldığını söyleyip vermediler.
Bu Ankara gümrüğündekiler tam fosil,başka illerde bir sorun yaşanmıyormuş.
Yarın gidip resmen kavga edecem:(
peki şimdi ne olacak? takılan ürünü 2 ay sonra mı size teslim edecekler?
peki şimdi ne olacak? takılan ürünü 2 ay sonra mı size teslim edecekler?
Yarın tekrar almaya çalışacam.Orda kalma süresi sanırım 1ay,sonra geri gidecek.
kaynak:
http://www.gumruk.gov.tr
soru:
Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır?
cevap:
Evet, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 150 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.
benim buradan anladığım 5 üründen fazlası olunca hiçbir türlü alınamayacak şeklinde değil de, ticari amaca göre işlem yapılarak alındığına dair.
cabriolet
14-06-2011, 14:30
senin paket hala gelmedi mi göktuğ :D
senin paket hala gelmedi mi göktuğ :D
nein hösgür:D
cabriolet
14-06-2011, 14:36
bu kargolardan bıktım turkcellden iphone4 aldım şuanda kargoda daha onu teslim edemediler bide yurtdışından bişeyler getirmeye çalışıyoruz valla akıl yok bizde :D
arkadaşlar ürün gümrüğe takıldığı zaman kredi kartı ekstresi ve paypal çıktısı istiyorlar peki bu ürün hediye olursa prosedür nasıl işliyor
okanturan
14-06-2011, 15:36
Benim bildiğim kozmetik komple yasak. 2 ayda 1 yada sene 5 ürün olayına hiç girmiyo direk yasak.
okadar şey aldım coilover bile takılmadı takılmıyacak koli takıldı 300 tl ye patladı bana . kısmet işi
bu arada senin bir hakkını ben kullandım
onursumer
14-06-2011, 15:38
arkadaşlar ürün gümrüğe takıldığı zaman kredi kartı ekstresi ve paypal çıktısı istiyorlar peki bu ürün hediye olursa prosedür nasıl işliyor
evet banada o lazım :D
orhan keptın çok çok çok teşekkür ederim
Gecmis olsun abi,gule gule kullan.
sağolasın valla ya:D
çok sağlam bi elektrikçi lazım gerçi montaj için ama
bulacaz onu da herhalde artık:D
Torpido takıldı sonra kurtuldu galiba. :D
orhansah
22-06-2011, 13:34
Rica ederim Göktuğcum. Güle güle kullan :)
Torpido takıldı sonra kurtuldu galiba. :D
valla öyle:D
amacıma ulaştım daha artık beklentim kalmadı hayatta desem yeridir:D:D
Yaşasın kötülük...
Gümrükten kurtuldu :D.
http://img546.imageshack.us/img546/6663/adszhp.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/546/adszhp.jpg/)
150 Euro altı 4 parça malzeme Japonyadan EMS ile T.C kimlik nosuz problemsiz elime ulaştı..
Beyler kanun uygulanması taşımadaki yavaşlık nedeni ile durdurulmuş, söylemeyi unutmuşum :D
Yeni düzende 150euroya kadar eskisi gibi caiz, gümrükte 1 yıl içinde vergisini ödeyerek 5 kere ürün alabiliyorsunuz. 6. ürün geri iade ediliyor.
fyi..
Taşımadaki yavaşlıktan kasıt nedir her seferinde gelen malzemelerin adetlerine artık bakmıyorlar mı yani ? 5 kere getir ama istiyorsan 150 euro altında her seferinde üçer , dörder adet getir gibi mi ?
Biraz önce Posta Gümrük'teydim vermeyeceklerini bile bile gittim, bakmak istedim oradaki duruma. Getirdiğim malzemeler; 1 adet karter contası, 1 adet egzantirik zinciri, 2 set kapı klipsi. Malzemelerimi vermediler. Ruhsatım benim üstüme olması gerekiyormuş. Biraz sinirlendirdim oradakileri. Muayene sonrası yaşanan diyalog ayne şöyle;
Gümrük memuru; Mustafa bey PayPal çıktısını, ruhsatınızı ve Kredi kartı ekstrenizi alayım.
Ben; Tabi buyrun.
G.M; Mustafa bey KK'ınızın ekstresinde isminizi göremedim.
Ben; Ben kart kullanmıyorum, o annemin kartı.
G.M; Peki burada annenizin ismi de görünmüyor.
Ben; Gözükmez çünkü o bir e-ekstre.
G.M; Neyse buna sonra döneceğiz. PayPal tamam, gönderilen listeyle bu tutuyor. Ruhsatta farklı bir isim yazıyor.
Ben; Evet.
G.M; Siparişi veren kişi ruhsat sahibi olması gerekiyordu.
Ben; Aaaaaa öyle mi???? Tüh o zaman ben bir koşu notere gideyim de ruhsatı üzerime alayım.
G.M; Mustafa bey ben size prosedürü anlatayım blalalablalgblaklbalkalblalkblkblallabblablablavbl alblablalblalblalballblalblalblallblalblalblallbls a...
Ben; Heee tamam.
G.M; .........................
Ben; Eee yani?
G.M; Yani bunları alamazsınız!
Ben; Peki ben gümrükçümü göndereyim :D (Puhahah şeklinde çıkış...)
G.M; :ofk::o
Size tavisyem hiç uğraşmayın. Sadece gıcıklık olsun diye yapılan, insanlara yardım etmek değilde ticaretin önüne geçmek amaçlı yapılan bir prosedür uygulanıyor. Haklılar mı? Haklılar. Öküz gibi davranıyorlar mı? EVET! Bu prosedür değişikliği ilk çıktığında gerçekten bir şeyler değişir sanmıştım ama hiç bir şey değişmemiş. Buradan ticari amaçlı olmayan fakat bu işleri bilmeyen arkadaşlara SABIRlar diliyorum... :D
Esenkalın :p.
(Not: Gümrükçüme malı teslim alırken beni aramasını söyledim ki odadan çıkarkenki pişmiş kelle halimi yeniden görebilsin diye GM. :D)
GokhanRS
10-08-2011, 15:09
saçmalığın daniskası. isteyen istediği yerden istediğini satın almalı. vergini öde geç. sanane ruhsattan kimin üstüne olduğundan. vergi denilen şeyi kol kol kol şeklinde alıyorlar zaten gerisinde tamamen haksız gümrük bence.
Ahmet Bby
10-08-2011, 15:43
Oruçluyken okuyamıyorum iftardan sonra bakıcam :D
O zaman bu durumda ailede 3 araba veya atıyorum 5 araba var. Bende hepsinin paypal ve kredi kartı var , gidip kendimiz teslim alabiliyor muyuz yoksa siparişi veren kişi dediği ruhsat sahibi mi olmak zorunda , gidip sadece kendi mi alabiliyor nedir buradaki durum biraz karışık geldi bana..
O zaman bu durumda ailede 3 araba veya atıyorum 5 araba var. Bende hepsinin paypal ve kredi kartı var , gidip kendimiz teslim alabiliyor muyuz yoksa siparişi veren kişi dediği ruhsat sahibi mi olmak zorunda , gidip sadece kendi mi alabiliyor nedir buradaki durum biraz karışık geldi bana..
Şöyle ki;
Ahmet kendi adına olan kredi kartından, hesabından veya göndericisi olarak geçtiği Western Union'dan parasını yatırır/öder.
Ahmet sipariş ettiği malların faturasını kendi adına kestirir.
Ahmet kendi adına olan araç ruhsatı, banka dekontu/PayPal dekontu ve KK ekstresi ile gider.
Xanax alır en kral gülümsemesiyle gümrüğe gider... :D
***Hatırlatma; Her ruhsat sahibi kendi ürününü teslim alabilir. Yoksa annenin, babanın veya akrabanın adına gelen bir şey yukarıdaki durumları sağlasa bile sen teslim alacaksan vekaletle iş görebilirsin.
Bir de göz korkutmak gibi olmasın ama detaylı bir şekilde daha önce anlattım.
http://www.techturkey.com/forum/2295491-post63.html
Peki beyler CE belgesi olmasi gerekiyor mu mal gumruge takildiginda geri alabilmek icin?
İkincisi mesela gosterge seti siparis edersek 900$lik, koli buyuk olmayacak fakat gumruge takilirsa geri alabilir miyim ve odiyecegim miktar tahminen ne kadar olur?
Tesekkurler
Vallahi ben bugün ürünlerimi aldım. Rakamı yazmayacağım fakat. Örnek olarak 100Lira harcadığım şeye 300Lira para ödedim diyeyim. Bilseydim 3 parça ürünü Amerika'da bir adreste biriktirir oradan toplanınca göndertirdim. Şimdi 3 parça mal için bu kadar aracı ücreti falan ödemek koydu yani. Bilmediğim bir şey değildi ama yine de ümit etmiştim gümrüğe girmez diye. :D
Siz hesap edin. Beni oradakiler tanıyorlar ona rağmen yapacak bir şey yok dediler. Gümrük memurunun kurduğu cümleyi harfiyen yazıyorum; "Yukarıdan gelen bir baskı bu, ithalatı zorlaştıracağız. İthalat zor olacak bundan böyle. Şahsi eşyalar falan umrumuzda değil. Alacak adam gümrüğünü vermek yerine gitsin mağazasından alsın". Hadi hayırlı traşlar...
searock///
12-08-2011, 17:38
Biraz önce Posta Gümrük'teydim vermeyeceklerini bile bile gittim, bakmak istedim oradaki duruma. Getirdiğim malzemeler; 1 adet karter contası, 1 adet egzantirik zinciri, 2 set kapı klipsi. Malzemelerimi vermediler. Ruhsatım benim üstüme olması gerekiyormuş. Biraz sinirlendirdim oradakileri. Muayene sonrası yaşanan diyalog ayne şöyle;
Gümrük memuru; Mustafa bey PayPal çıktısını, ruhsatınızı ve Kredi kartı ekstrenizi alayım.
Ben; Tabi buyrun.
G.M; Mustafa bey KK'ınızın ekstresinde isminizi göremedim.
Ben; Ben kart kullanmıyorum, o annemin kartı.
G.M; Peki burada annenizin ismi de görünmüyor.
Ben; Gözükmez çünkü o bir e-ekstre.
G.M; Neyse buna sonra döneceğiz. PayPal tamam, gönderilen listeyle bu tutuyor. Ruhsatta farklı bir isim yazıyor.
Ben; Evet.
G.M; Siparişi veren kişi ruhsat sahibi olması gerekiyordu.
Ben; Aaaaaa öyle mi???? Tüh o zaman ben bir koşu notere gideyim de ruhsatı üzerime alayım.
G.M; Mustafa bey ben size prosedürü anlatayım blalalablalgblaklbalkalblalkblkblallabblablablavbl alblablalblalblalballblalblalblallblalblalblallbls a...
Ben; Heee tamam.
G.M; .........................
Ben; Eee yani?
G.M; Yani bunları alamazsınız!
Ben; Peki ben gümrükçümü göndereyim :D (Puhahah şeklinde çıkış...)
G.M; :ofk::o
Size tavisyem hiç uğraşmayın. Sadece gıcıklık olsun diye yapılan, insanlara yardım etmek değilde ticaretin önüne geçmek amaçlı yapılan bir prosedür uygulanıyor. Haklılar mı? Haklılar. Öküz gibi davranıyorlar mı? EVET! Bu prosedür değişikliği ilk çıktığında gerçekten bir şeyler değişir sanmıştım ama hiç bir şey değişmemiş. Buradan ticari amaçlı olmayan fakat bu işleri bilmeyen arkadaşlara SABIRlar diliyorum... :D
Esenkalın :p.
(Not: Gümrükçüme malı teslim alırken beni aramasını söyledim ki odadan çıkarkenki pişmiş kelle halimi yeniden görebilsin diye GM. :D)
aynısını bana yaptılar bır takım stop getırttım arabama :) kız arkadasımın account unu kullanmıstım anun adına geldı gıttık ruhsat ıstedı :) benı cıleden cıkardı sonra cıktık gumrukcuye verdım 150 mılyon ruswertı yedı o cocukları mallarıda verdıler hemde hıcgır belgesız kımlıksız ... sıkayet edıcektım gumrukcuye ayıp olur dıye yapmadım ....
searock///
12-08-2011, 17:41
Vallahi ben bugün ürünlerimi aldım. Rakamı yazmayacağım fakat. Örnek olarak 100Lira harcadığım şeye 300Lira para ödedim diyeyim. Bilseydim 3 parça ürünü Amerika'da bir adreste biriktirir oradan toplanınca göndertirdim. Şimdi 3 parça mal için bu kadar aracı ücreti falan ödemek koydu yani. Bilmediğim bir şey değildi ama yine de ümit etmiştim gümrüğe girmez diye. :D
Siz hesap edin. Beni oradakiler tanıyorlar ona rağmen yapacak bir şey yok dediler. Gümrük memurunun kurduğu cümleyi harfiyen yazıyorum; "Yukarıdan gelen bir baskı bu, ithalatı zorlaştıracağız. İthalat zor olacak bundan böyle. Şahsi eşyalar falan umrumuzda değil. Alacak adam gümrüğünü vermek yerine gitsin mağazasından alsın". Hadi hayırlı traşlar...
serefsızler 150 tl rusvetı alınca kolaylastırıyorlar ıthalatı ama !!! kalıtesız serefsızler
searock///
12-08-2011, 17:42
Peki beyler CE belgesi olmasi gerekiyor mu mal gumruge takildiginda geri alabilmek icin?
İkincisi mesela gosterge seti siparis edersek 900$lik, koli buyuk olmayacak fakat gumruge takilirsa geri alabilir miyim ve odiyecegim miktar tahminen ne kadar olur?
Tesekkurler
usa dan gelırse %20 gumruk wergısı avrupa bırlıgı ulkelerınden gelırse %18 gumruk alıyorlar :)