PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil Yardım !

OnurGTI
13-05-2011, 13:35
Arkadaşlar geçtiğimiz Pazar günü,

Merter MC'in yanındaki BP'nin otoparkına çekmiştim aracımı.. Binayı boyuyorlarmış, ne bir uyarı ne bir iskele herhangi birşey yoktu.. Daha sonra baktım ki aracımın hemen hemen her yerinde çok fazla yoğun olmaksızın boya sıçramış rüzgardan dolayı..

Siyah araçtada beyaz lekeler çok sırıtıyor.. Çok can sıkıcı, sinir bozucu..

Aracın boyasına minimum zararla nasıl çıkarabilirim bu boyaları ? :beuj:

imprezaWRC
13-05-2011, 13:37
Arkadaşlar geçtiğimiz Pazar günü,

Merter MC'in yanındaki BP'nin otoparkına çekmiştim aracımı.. Binayı boyuyorlarmış, ne bir uyarı ne bir iskele herhangi birşey yoktu.. Daha sonra baktım ki aracımın hemen hemen her yerinde çok fazla yoğun olmaksızın boya sıçramış rüzgardan dolayı..

Siyah araçtada beyaz lekeler çok sırıtıyor.. Çok can sıkıcı, sinir bozucu..

Aracın boyasına minimum zararla nasıl çıkarabilirim bu boyaları ? :beuj:

Kil ile çıkartırsın. Ama fine kil değilde medium ya da agressive kil çıkartabilir, ardında da hafif çizik bırakabilir, yani kilden sonra hafif bir polisaj gerekebilir sonrada malumunuz cila uygulaman gerek.

alperkirman
13-05-2011, 13:37
pasta cila çıkarabilir

Yogi
13-05-2011, 13:39
ben tinerle çıkartmıştım

OnurGTI
13-05-2011, 13:40
Kil ile çıkartırsın. Ama fine kil değilde medium ya da agressive kil çıkartabilir, ardında da hafif çizik bırakabilir, yani kilden sonra hafif bir polisaj gerekebilir sonrada malumunuz cila uygulaman gerek.

Meguiar's dimi bu bahsettiğiniz ürün ?

pasta cila çıkarabilir

Pasta ile biraz denedik fakat çıkacak gibi değil..

ben tinerle çıkartmıştım

Arabanın boyasına zarar vermesinden korkuyorum..

aLperTunga
13-05-2011, 13:43
hiç uğraşma pasta cila yaptır hem araban yaza girerken parlamış olur ;) aynısı benımde basıma geldı ben ilk gördüğümde kuş boku sanmıştım benimkiler büyüktü adam direk benim arabayı boyamıştı binayı değil elimi değdirince anladım *** olmadıgını :)

OnurGTI
13-05-2011, 13:44
hiç uğraşma pasta cila yaptır hem araban yaza girerken parlamış olur ;) aynısı benımde basıma geldı ben ilk gördüğümde kuş boku sanmıştım benimkiler büyüktü adam direk benim arabayı boyamıştı binayı değil elimi değdirince anladım *** olmadıgını :)

Merter Meydan AVM'deki Meguiar's ürünleri ile kuaför yapan yere gittim biraz önce.. Baktı etti.. 400-500 lira fiyat çekti bide çıkacağının garantisinide vermiyor :confused:

Yogi
13-05-2011, 13:48
walla 2008 model bmw ye yaptım hıc bişicik olmadı:) ama boyacı bi arkadaşımın tavsiye ettiği tineri kullanmıştım. şimdi adını hatırlayamıorm

imprezaWRC
13-05-2011, 13:48
Merter Meydan AVM'deki Meguiar's ürünleri ile kuaför yapan yere gittim biraz önce.. Baktı etti.. 400-500 lira fiyat çekti bide çıkacağının garantisinide vermiyor :confused:

oha fiyata bak, yok artık daha neler.

Meguiars'ın mild veya agressive kili var ama fiyatını bilmiyorum. Tabi kil için birde kil kaydırıcı almanız lazım.

OnurGTI
13-05-2011, 13:50
oha fiyata bak, yok artık daha neler.

Meguiars'ın mild veya agressive kili var ama fiyatını bilmiyorum. Tabi kil için birde kil kaydırıcı almanız lazım.

Kil kaydırıcı dediğiniz Meguiar's ın Quick Detailer adı altında geçen ürünmüdür ?

OnurGTI
13-05-2011, 13:51
walla 2008 model bmw ye yaptım hıc bişicik olmadı:) ama boyacı bi arkadaşımın tavsiye ettiği tineri kullanmıştım. şimdi adını hatırlayamıorm

Hadi yaa öğrenebilsek süper olur.. Hatırladığınızda yazarsanız çok sevinirim..

Yogi
13-05-2011, 13:54
dur bir arayıp sorucam yazarım buraya

OnurGTI
13-05-2011, 13:54
Çok sevinirim vallahi çok teşekkürler

Yogi
13-05-2011, 13:58
silikon gidericiydi sanırım arkadaşım açmadı. üstüpü ile sildikten sonra bol suyla yıkamıştım.

OnurGTI
13-05-2011, 13:59
silikon gidericiydi sanırım arkadaşım açmadı. üstüpü ile sildikten sonra bol suyla yıkamıştım.

Anladım ulaşabildiğiniz zaman tam öğrenebilirseniz çok sevinirim gerçekten.. Ufak tefek ama can sıkıyor işte ya arabaya binesim gelmiyor.. :(

Yogi
13-05-2011, 14:09
aynen benım arabanında ustune nokta nokta bir suru boya vardı. arkadaşın babası yat boyuyodu onun tavsiyesi uzerıne tinerimsi bişeyle sildik ustunede bol suyla yıkadık. ilk başta bende arabanın rengi solar filan diye dusundum ama bır fark olmadı

OnurGTI
13-05-2011, 14:12
aynen benım arabanında ustune nokta nokta bir suru boya vardı. arkadaşın babası yat boyuyodu onun tavsiyesi uzerıne tinerimsi bişeyle sildik ustunede bol suyla yıkadık. ilk başta bende arabanın rengi solar filan diye dusundum ama bır fark olmadı

Vallahi yaptığın ürünü öğrenebilirsen harbiden on numara olur..

Ne renkti araç ?

Yogi
13-05-2011, 14:15
koyu fümeydi

OnurGTI
13-05-2011, 14:19
Öğrenirsen süper olacak o zaman :)

Yogi
13-05-2011, 14:23
aradım babasıyla konuştuk silikon gidericiymiş markası farketmezmiş her hangi bir oto boyacıya sorsan bulurmuşsun. buda bi çeşit tinermiş ama bildiğimiz tinerler gibi etkili değilmiş. kolay gelsin

OnurGTI
13-05-2011, 14:25
aradım babasıyla konuştuk silikon gidericiymiş markası farketmezmiş her hangi bir oto boyacıya sorsan bulurmuşsun. buda bi çeşit tinermiş ama bildiğimiz tinerler gibi etkili değilmiş. kolay gelsin

Çok teşekkür ederim ustam, Allah razı olsun senden..

OnurGTI
13-05-2011, 14:45
Birde bu benzinliği nereye şikayet edebilirim ?

Kasadaki arkadaş bide kasıla kasıla çekmeseydin dedi.. Sonuçta orası park edilebilecek bir yer değil mi ?

ruudvan
13-05-2011, 14:48
kil kullan cıkart meguıars deıl herhangı kalıtelı marka kılde olur cıkartırsın rahatca.

OnurGTI
13-05-2011, 14:50
kil kullan cıkart meguıars deıl herhangı kalıtelı marka kılde olur cıkartırsın rahatca.

Peki olmazsa bunuda denerim.. Nasıl bir uygulama yapmam gerek ? Pek anlamamda..

ruudvan
13-05-2011, 15:03
kil dedıgımız camurdur aslında.
sabunlu su yada kaydırıcı maıyetınde sprey cılayı kaportaya sıkıyorsunuz ardından kili bastıra bastıra kaportaya gezdırıyorsunuz tertemız pururzsuz bı yuzey cıkıyo ortaya.bnde kil 22tl 50gr lık.aklında olsun.

OnurGTI
13-05-2011, 15:05
sabunlu su yada kaydırıcı maıyetınde sprey cılayı kaportaya sıkıyorsunuz ardından kili bastıra bastıra kaportaya gezdırıyorsunuz tertemız pururzsuz bı yuzey cıkıyo ortaya.bnde kil 22tl 50gr lık.aklında olsun.

Tamam o zaman haberleşiriz seninle.. İstanbul'da nerde oturuyorsun acaba ?

ruudvan
13-05-2011, 16:15
Tamam o zaman haberleşiriz seninle.. İstanbul'da nerde oturuyorsun acaba ?

anadolu yakası lıbadıyede.

OnurGTI
13-05-2011, 16:15
anadolu yakası lıbadıyede.

Tamam bilgiler için teşekkürler.. Kil alacağım zaman irtibata geçerim buradan..

fastchild
13-05-2011, 17:51
kil uygulamak için illa sprey cila uygulanması gerekiyormu

ruudvan
13-05-2011, 17:59
kil uygulamak için illa sprey cila uygulanması gerekiyormu

3 post yukarda yazıyor okusan bu soruyu sormamıs olucaksın bılıosun dımı.

ergin
13-05-2011, 18:11
kil cıkarabılır tiner de cıkarabılır ama tıner kullanmanız ıcın aracınızın bazkat yada vernıklı olması lazım yoksa boyaya zarar verır vernıklı bı aracta güneş altında yapmazsan tinerle silmeyı sıkıntı olmadan cıkarırsın. unutma vernık şart vernıklı degılse kıl en basıt yontem olur sızın ıcın.

fastchild
13-05-2011, 18:24
3 post yukarda yazıyor okusan bu soruyu sormamıs olucaksın bılıosun dımı.

ben yanlış yazdım abi cila uygulamasak ne olur yani okudum ama soru işareti direk kil uygulanabilirmi??

OnurGTI
13-05-2011, 18:34
kil cıkarabılır tiner de cıkarabılır ama tıner kullanmanız ıcın aracınızın bazkat yada vernıklı olması lazım yoksa boyaya zarar verır vernıklı bı aracta güneş altında yapmazsan tinerle silmeyı sıkıntı olmadan cıkarırsın. unutma vernık şart vernıklı degılse kıl en basıt yontem olur sızın ıcın.

Ruhsatta vernikli siyah diye geçiyor renk

ruudvan
13-05-2011, 18:42
ben yanlış yazdım abi cila uygulamasak ne olur yani okudum ama soru işareti direk kil uygulanabilirmi??

cila kullanmasanda bısey olmaz boyayı temızlemıs olursun.

ergin
16-05-2011, 12:15
Ruhsatta vernikli siyah diye geçiyor renk

ruhsattakı renk isimlerine bakmamak lazım herhangıbı bır boyacı ustasına gosterırsen anlar vernıklı olup olmadıgını bazı boya ısımlerı ısım olarak vernıklı sıyah olarak gecıyor yanı fırmalar bu şekılde ısım koymuş olabılıyorlar ama vernıklı oldugu ıcın degıl isim yakıştırma anlamında bu yuzden bı ustanın gormesı şart.