Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima
Evet arkadaşlar. ***** yaz geldi gibi artık.evde klima olmasına ragmen genelde kendı odamda vakit geçirdiğimden dolayı kendi odama ufak 9000 btu luk klima almayı dusunuyorum.tavsıye edebılecegınız klimalar varmıdır acaba.benim aklıma LG BEKO klima var. fiyat ve özellik avantajı olan hangi klimalar bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
ısınma amaçlı kullanacaksan, aslında kullanmasan da daha kaliteli bir şeyler bakmanı öneririm, mitsubishi daikin vs gibi yüksek sıcaklıklarda bir süre sonra yararlanamayabilirsin
ısınma amaçlı kullanacaksan, aslında kullanmasan da daha kaliteli bir şeyler bakmanı öneririm, mitsubishi daikin vs gibi yüksek sıcaklıklarda bir süre sonra yararlanamayabilirsin
yok yaa ısınma amaçlı degıl benım çatı katı oldugu ıcın kışın bıle klıma gerekıyo öyle söyleyeyım :). sogutmak için düşünüyorum..
yazın sıcaklıklar fazla oluyorsa özellikle o bölgede sıcaklık 40 dereceleri geçiyorsa beko vs seni kesmeyebilir, yine hesap yapmak gerekir tabii ki ama kaliteli klima alman mantıklı olur
cemsultan
16-05-2011, 17:42
Birazda soğutacağın yerin metrekaresi ile alakalı bir durum.
Ucuz diye 9000 lik klima alacaksın ama sonra gücü yetmeyip durmadan haldır haldır çalışınca 14bin lik klimadan daha fazla elektrik tüketebilir, ayrıca onun performansını da vermeyebilir.
Önce bir keşif yaptır derim, genelde ücretsiz yapıyorlar zaten.
fatih(fb)
16-05-2011, 17:42
airfel kullanıyoruz tavsiye ederim:)
yazın sıcaklıklar fazla oluyorsa özellikle o bölgede sıcaklık 40 dereceleri geçiyorsa beko vs seni kesmeyebilir, yine hesap yapmak gerekir tabii ki ama kaliteli klima alman mantıklı olur
anladım. yaa lg beko daha once baska yerlerde kullanan arkadaşlarım var hosuma gıtmıstı..benım odam 10 m2 felan.herhalde yeter dıye dusunuyorum ama tam emınde degılım.birde boyle en ucuz nereden her marka alınabılır onu bulmak ıstıyorum. yoksa kafama yatarsa ıyı bırseyde alabılırım. şuan odamımda sıcak ıcak ter döküyorum oyle söylıım :))
her makinenin çalışma aralığı olduğu gibi klimanın da düzgün şekilde çalışabildiği sıcaklıklar var atıyorum 55 derece sıcaklıkta her klima soğutma yapamaz yada -20 derecede ısıtamaz, çoğu zaman klimayı çalıştıramazsın bile:) m2 bakımından biraz büyük hayal ettim o yüzden belki markalar biraz aşırı olabilir bir ihtimal ama ben yapsam mitsubishi falan yapardım ama maliyet öncelikliyse dediğin markaları kullan ama madem alıyorsun invertorlu olsun mutlaka
her makinenin çalışma aralığı olduğu gibi klimanın da düzgün şekilde çalışabildiği sıcaklıklar var atıyorum 55 derece sıcaklıkta her klima soğutma yapamaz yada -20 derecede ısıtamaz, çoğu zaman klimayı çalıştıramazsın bile:) m2 bakımından biraz büyük hayal ettim o yüzden belki markalar biraz aşırı olabilir bir ihtimal ama ben yapsam mitsubishi falan yapardım ama maliyet öncelikliyse dediğin markaları kullan ama madem alıyorsun invertorlu olsun mutlaka
yaa mıtsubıshı en guzelıde aslında oda cok pahalı :D.1500 tl 9000 btu uları felan. yar fıyatına dıgerlerı.olmadı 12000 btu 600 750 arası bısıler alıcam.
invertor olsun alacağın üründe:)
invertor olsun alacağın üründe:)
ok tmm saol :D
gambit49
16-05-2011, 18:58
kac metrekare oda ona gore secim yapılabilir toshibanın tuketimi baya az diye biliyorum alirken tuketim degerlerine bakmani oneririm
benm tavsiyem toshiba ile mitsubishi
berkayGLRN
16-05-2011, 19:00
ben odamda 10 seneden beri arçelik kullanıyorum on numara valla:)
onn_dear
16-05-2011, 19:25
fazla duyulmamış olmasına rağen koçtaştan americool diye bir klima almıştım acayip memnunum 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum hemde çok uygun fiyatlı bir ürün.
Toshiba inverter öneririm. Evi komple onunla ısıtıp soğutuyorum, 10-15TL anca yansıyor faturaya. İlk başta biraz fazla veriyorsunuz ama sonra her faturada amorti ediyor...
Arçelik beko altus uzak dur derim.Son 1 yıldır klima kompresörleri eskisi gibi yerli değil çin malı ve ciddi anlamda dandik diyebilirim.Dış ünite sorunu yaşaman muhtemel.Ben klima alırken bunun gibi olayları enine boyuna araştırdım ettim demirdöküm markasında karar kıldım ekonomik klima konusunda.
Acele etme mutlaka yetkili servislerinde bir şekilde tanıdık bul danış almadan
9000 btu alma min. 12000 ve uzeri al zaten ekspetize gelecekler bakarlar evine.
oyle invetorlu filanada gerek yok 12000 civarı a+ enerji tuketimi hesaplı yeterli gelecektir..
Odana hesapladıkları gereken BTU'dan bir büyüğünü al. Bende Vestel var evin bütün odalarının kapıları hep açıktır ona rağmen klima ünitesinin olduğu oda soğuk diğer odalara doğru ve ana holde serinlik devam ediyor.
o kadar ufak bir odaya 9000 btu bence yeter...
al geç, ben öyle yaptım vallahi, çok düşünmeye gerek yok.
teşekkürler arkadaşlar birazdaha araştırmak gerekıyor gıbı sankı.bu işi yapan kimse varmıdır acaba forumda ??
90% ı aynı fabrikadan çıkıyor uzakdoğudan
zaten splitlerine uzaktan kumandalarına kadar aynı hepsi..... herkes markasını basıyor üzerine.
toshiba mitsubishi filan farklı bence de o kadar para etmez...
onursumer
16-05-2011, 22:08
bende bakınmaya başladım
evde salonda 14bin lik bitane var ama bolgesel yetiyor anca niyetim tüm eve koymak
A+ olarak tüm odalara koymak istiyorum zaten ev birkere soğuduktan sonra tüm gün çalıştırsanız bile bu tarz yeni klimalar çok fazla elektrik tüketmiyor ;)
yaa yokmu şöyle 400 e 500 e montaj dahil A sınıfı nem alan bı klıma :D
Abi ben arçelik bayisindeyim.Servis olanağı, parçasının uygun olması ve çabuk bulunabilmesi, en önemliside ürününe sahip çıkmasını göz önünde bulundurmak gerekiyor bence.
90030 Active power serisi düşünülebilir.
90030 Klima - Arçelik - Klimalar - Active Power Serisi (http://www.arcelik.com.tr/klimalar-activepower-serisi-90030.html)
Abi ben arçelik bayisindeyim.Servis olanağı, parçasının uygun olması ve çabuk bulunabilmesi, en önemliside ürününe sahip çıkmasını göz önünde bulundurmak gerekiyor bence.
90030 Active power serisi düşünülebilir.
90030 Klima - Arçelik - Klimalar - Active Power Serisi (http://www.arcelik.com.tr/klimalar-activepower-serisi-90030.html)
kardeş ben 400 500 tl lık nem alan a sınfı bır klıma almayı dusunuyorum. varmıdır arcelıkte o fıyatlara . bırde bunların montajı kac para oluyo. nasıl oluyo.
kardeş ben 400 500 tl lık nem alan a sınfı bır klıma almayı dusunuyorum. varmıdır arcelıkte o fıyatlara . bırde bunların montajı kac para oluyo. nasıl oluyo.
biraz daha kasarsan klimayı taktırıp uzerine para alacan bana oyle geliyor :)
biraz daha kasarsan klimayı taktırıp uzerine para alacan bana oyle geliyor :)
oda güzel olur :D
zübeyir ben geçen sene hızlıal sitesinden As ınıfı 12bin btu luk samsung aldım
mediamark ta 1.2 falandı ben 790 tl mi ne vermiştim tamda hatırlamıyorum
oraya bir bak
fakat şu anda fiyatları yüksek buluyorum çünkü tam sezon başlamadı
sezon başlasın rekabetten dolayı fiyatlar iyice inecektir ve merak etme klima bulursun
bakma sen klima kalmaz diyenlere.. o yüzden birkaç ay daha bekle
Birde çok çakma çin malı klima almanı tavsiye etmem
ha en ucuz idare edecek klimayı nereden bulurum diye soruyorsan bauhause derim
oradakilerin fiyatları çok uygundu.
Birde yapılan hesaplara güvenme
onlar hep aslında çıkan hesabın 1 üzerini tavsiye ediyorlar
çünkü seni düşünen,elektriği düşünen yok, garantiyi düşünen var
1 büyüğünü takarsan, genel olarak klima toplamda daha az çalışacaktır ve daha az çalışan şey daha az bozulur.
Mesela bana hep 18bin btu önerdiler ama hesaplarıma göre (internette hesap kitap formülleri var) 12 bin btu yetiyordu
12 bin btu aldım ve köpek gibide soğutuyor odayı .
odadaki çalışan cihazları pc tv aydınlatma vs hesaba katmak lazım diğer türlü yanlış hesap yapılabilir
12000 btu luk Fuji Therme İnverter aldım ben gayet memnunum 1500 liraya.
Keşif ücretsiz zaten önce gelip bakılır uygun klima önerilir.Arçelik beko için konuşuyorum montaj zaten ücretsiz.
Arçelik beko yetkili servisiyiz..
zübeyir ben geçen sene hızlıal sitesinden As ınıfı 12bin btu luk samsung aldım
mediamark ta 1.2 falandı ben 790 tl mi ne vermiştim tamda hatırlamıyorum
oraya bir bak
fakat şu anda fiyatları yüksek buluyorum çünkü tam sezon başlamadı
sezon başlasın rekabetten dolayı fiyatlar iyice inecektir ve merak etme klima bulursun
bakma sen klima kalmaz diyenlere.. o yüzden birkaç ay daha bekle
Birde çok çakma çin malı klima almanı tavsiye etmem
ha en ucuz idare edecek klimayı nereden bulurum diye soruyorsan bauhause derim
oradakilerin fiyatları çok uygundu.
Birde yapılan hesaplara güvenme
onlar hep aslında çıkan hesabın 1 üzerini tavsiye ediyorlar
çünkü seni düşünen,elektriği düşünen yok, garantiyi düşünen var
1 büyüğünü takarsan, genel olarak klima toplamda daha az çalışacaktır ve daha az çalışan şey daha az bozulur.
Mesela bana hep 18bin btu önerdiler ama hesaplarıma göre (internette hesap kitap formülleri var) 12 bin btu yetiyordu
12 bin btu aldım ve köpek gibide soğutuyor odayı .
bana biri daha söyledi biraz daha bekle sezon tam açılmadı o yuzden fıyatlar yuksek daha dıye.aslında cokk acelesıde yok gıbı.cunkı evde klıma zaten var ama aşagı tarafta.olmadı 1 ay felan oyle ıdare edıcem sonra alıcam artık..
Keşif ücretsiz zaten önce gelip bakılır uygun klima önerilir.Arçelik beko için konuşuyorum montaj zaten ücretsiz.
Arçelik beko yetkili servisiyiz..
Arçelik markasını ablamlar aldılar bence kalıtesıne göre pahal zaten o yuzden montaj ucretı almıyolardır.o fıyatlara daha guzel klımalar var.onu son seçenek düşünüyorum artık.alırsak bişi olursa sizi ararız artık :D
abi kazasız değişensiz ciğerli typer olsun ama 30 bin lirayı geçmesin gibi birşey olmuş :hahaha: Malesef abi öyle bir model yok.
Yasin abinin de dediği gibi ücretsiz montaj ve keşif yapılıyor.
ismail_karakas
17-05-2011, 09:05
Lg Bko çok ses çıkarır uyutmaz. Fiyat olarak pahalı olsada hem soğutma gücü hem sağlamlık hemsessizlik hemde elektrik kullanımı konularında mitsubishi klimayı öneririm. Benim evde 3 tane var ordan biliyorum:D
al sağlam bir vantilatör abi 3'üncü tuşada bas kopsun günahlarından eskiden klimamı vardı :D
kanka gel yanıma mehmetin arabanın klimayı çok cüzzi rakama söküp satayım sana :D
kanka gel yanıma mehmetin arabanın klimayı çok cüzzi rakama söküp satayım sana :D
hahahahaha :D oda olur bakmis gibi ciğerli ciğerli soğutur şimdi o :D
abi kazasız değişensiz ciğerli typer olsun ama 30 bin lirayı geçmesin gibi birşey olmuş :hahaha: Malesef abi öyle bir model yok.
Yasin abinin de dediği gibi ücretsiz montaj ve keşif yapılıyor.
:D ne bilim işte yaww :D.aslında evde çalışanın dışında bir tane daha var klima oda 18 bınlık onu yukarı alsam hem buyuk odaya dert olur hem çalıştırsam odada donarım herhalde :D
_muhaRRem
17-05-2011, 09:17
SEN klimaaa alma yaww ... terle zayıflarsn :D
SEN klimaaa alma yaww ... terle zayıflarsn :D
bana diyene bak :D .dinime küfür eden müslüman olsa bari
_muhaRRem
17-05-2011, 09:21
bana diyene bak :D .dinime küfür eden müslüman olsa bari
olumm ben alıcam.. gidicem bayiye A sınıf en iyisinden ver kardeşim :D hee bide sessiz olsun dicem çıt çıkarsa geri getiririm
YavuzNaz
17-05-2011, 09:21
abi havalar ısınmadan klima işini halletmeni tavsiye ederim klima gelir evde kutusunda durur montaja adam bulamazsın :) arcelik aldık montaj ücretsiz zaten tavsiye ederim :)
olumm ben alıcam.. gidicem bayiye A sınıf en iyisinden ver kardeşim :D hee bide sessiz olsun dicem çıt çıkarsa geri getiririm
banada alsana bı tane yaw. sen zengin adamsın en çırçırlısından :D
abi havalar ısınmadan klima işini halletmeni tavsiye ederim klima gelir evde kutusunda durur montaja adam bulamazsın :) arcelik aldık montaj ücretsiz zaten tavsiye ederim :)
hımmmm oda doğru montaja bide adam aramak gerekir :D
Rubenis 12btu A sınıfı mitsubishi motoru varmış koçtaş'tan daha yenı aldık montaj dahil 700tl..memnunuz öneririz :D
_muhaRRem
17-05-2011, 09:31
banada alsana bı tane yaw. sen zengin adamsın en çırçırlısından :D
hımmmm oda doğru montaja bide adam aramak gerekir :D
sana 2 tane yastık alcam , eski model buzdolabı tarzı klimadan takcam, jenerator gibi çalışacak ayda 100 tl elektrik yakacak :D
sana 2 tane yastık alcam , eski model buzdolabı tarzı klimadan takcam, jenerator gibi çalışacak ayda 100 tl elektrik yakacak :D
hemen beklıyorum :D
mitsubishi-daikın-alarko- general bu markalardan şaşma derim. özelliklede mitsubishi
peki arçelik alırsam keşif için hangi numarayı aramam lazım özel servismi yoksa bayii firmayımı ?
_muhaRRem
18-05-2011, 14:21
sen daha almadınmı kIlimaaa :) arçelik için yasini arıcaksın.. keşife adam yolluyorlar. altın çıkar inşallah zeminden :D
sen daha almadınmı kIlimaaa :) arçelik için yasini arıcaksın.. keşife adam yolluyorlar. altın çıkar inşallah zeminden :D
ben almadım hadı.sen nıye almadın hala en sessızınden :D
_muhaRRem
18-05-2011, 14:33
ben almadım hadı.sen nıye almadın hala en sessızınden :D
ben klimanın yerine yine üfleyen farklı bişe alıcam .. hareketi kesttt ;)
ben klimanın yerine yine üfleyen farklı bişe alıcam .. hareketi kesttt ;)
ne alaka onla bu şimdi yaa :D
ahmet3425
18-05-2011, 17:12
mitsubishi - fuji -daikin
bu ucunden birini gonul rahatlıgı ile secebilirsin sahsi fikrim fujiden yana...