Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : parlak lastik hakkında

yaniss
16-05-2011, 17:59
arkdaslar yaz geldı ***** arabalar tertemız fakat benım arabam beyaz oldguu ıcın en onemlı sey lastıklerım ısıl ısıl parlayan sımsıyah lastıkler ıcın parlatıcı onerılerınız nelerdır urunler nelerdır?

ruudvan
16-05-2011, 18:02
lastıklerının uzun sure sıyah kalması ıcın oncelıkle yıkamaya gıttıgınde yanak tırtıklarında kalan pıslıklerı yapıan tozları basınclu suyla ııce temızlettır sonra kuru ıken lastıgıne parlatıcını uygula.parlaklık ve uzun surelı parlaklık markaya fgore degısen seyler.
meguıars endurance bna gore en ıyı amator lastık parlatıcı jel ama kullanması zordur ellerınız e bulasır eldıvenle surmek daha mantıklı olur .carpexın kopugunu cok ovuyorlar bn all season dressıng kullanıyorum yaptıgım olay su fısfıs sıseye asd yı dolduruyorum.ardından lastıklere sıkıyorum ellemıyorum o sekılde kalıyor hem uzun sure gıdıp hemde parlak oluyor.

merve
16-05-2011, 18:08
ben meguiars endurance kullanıyorum, beklemediğim bir performans sergiliyo açıkçası çok memnunum. diğer markaları bilmiyorum ama oto kuaförlerde ne sürüyorlarsa hiçbir işe yaramıyor :)

XoR
16-05-2011, 18:09
ben meguiars endurance kullanıyorum, beklemediğim bir performans sergiliyo açıkçası çok memnunum. diğer markaları bilmiyorum ama oto kuaförlerde ne sürüyorlarsa hiçbir işe yaramıyor :)

+ Endurance

Kokusu harika odada çok sigara içtiğimde çay tabağına döküp odada bırakıyorum :D

ruudvan
16-05-2011, 18:17

+ Endurance

Kokusu harika odada çok sigara içtiğimde çay tabağına döküp odada bırakıyorum :D

endurance ııdır fakat ellerı berbat edıyor.en guzelı fısfısla sıkmak.1lıtre asd alıp yıne meguıarsın fısfısa koyup sıkıcaksın bıtıcek .:icon_tup:

merve
16-05-2011, 18:21
endurance ııdır fakat ellerı berbat edıyor.en guzelı fısfısla sıkmak.1lıtre asd alıp yıne meguıarsın fısfısa koyup sıkıcaksın bıtıcek .:icon_tup:

ben süngerimsi bişeyle sürüyorum, yazık oluyo çoğunu sünger çekiyo :) fısfıs olayını denicem

XoR
16-05-2011, 18:28

Don't sıkıntı :D

Tırnak fırçası kullanmadan asla çıkmıyor elden :)

http://www.erkozmetik.com.tr/erkozmetik/img_urun/20081221125319NC3E5EP1LR.jpg

ruudvan
16-05-2011, 18:38
endurance ıcın en guzel performans almak ııstıorsanız lastıgınız temız ve kuru olucak dayıcaksınız endurance ı 1 lastıge 2 fındık tanesı kadar uygulucaksını 15dakıka sonra tekra aynısı bu sefer 1 fındık tanesı kadar 1 lastıge bıttı.

volkan_gs
16-05-2011, 18:49
endurancei bi ben mi beceremiyorum ya, hiç kalıcı olmuyo hafif nemliyken sürüyorum lastiğe ondan mı acaba? sarı uygulama pediyle sürüyorum bide..

Ufuk
16-05-2011, 18:59
pneubell'de güzel.Bir tanıdığımdan alıp sıkmıştım.Tek sıkımlık vardı.Ama uzun süre dayandı allahtan.
High gloss tire gel de iyi diyorlar ama bulmak zor.
hyper dressing de var.Aslında seçenek çok.
High gloss en uzun süre dayananı..

TT_BOY
16-05-2011, 19:05
space lastik parlatıcısı kullanıyorum , internet üzerinden yapılan yorumları okurken etkilenip 2 şişe aldım gerçektende çok memnunum , 5tl fiyatı var denemeni isterim üstelik kargo ücretsiz :)

ruudvan
16-05-2011, 19:15
endurancei bi ben mi beceremiyorum ya, hiç kalıcı olmuyo hafif nemliyken sürüyorum lastiğe ondan mı acaba? sarı uygulama pediyle sürüyorum bide..
ıslakken nemlıyken surme kupkuru olsun lastık

pneubell'de güzel.Bir tanıdığımdan alıp sıkmıştım.Tek sıkımlık vardı.Ama uzun süre dayandı allahtan.
High gloss tire gel de iyi diyorlar ama bulmak zor.
hyper dressing de var.Aslında seçenek çok.
High gloss en uzun süre dayananı..
hyper dressıng lastıge surulmez gerejsız.
bu konuda en ıyı amator endurance dır.

space lastik parlatıcısı kullanıyorum , internet üzerinden yapılan yorumları okurken etkilenip 2 şişe aldım gerçektende çok memnunum , 5tl fiyatı var denemeni isterim üstelik kargo ücretsiz :)

onu bılemıcemde lastıgı parlatmak ıcın arapsabunuda kullanılıyor.

OmeR-FE
16-05-2011, 19:24
Endurance 10 numara bir ürün.
Doktor eldiveni ile kullanıldığında sıkıntı olmuyor :)
Kokusuda ayrı bi güzel.. :)

vtec powe®
16-05-2011, 19:29
saçındaki ıslak jöle neyse lastiğininde ıslak görünümlü olmasınımı istiyorsun, çözüm mü arıyorsun doğru yerdesin :)

formül şu; eczanelerde yarım litrelik gliserin satılır, ortalama 7-8 liradır, onu alıp 5 litrelik petin içine boşaltıp, 1.5 litre su ekleyerek çalkalıyorsun, karışımı sprey kutusuna doldurup süngerle uyguluyorsun.

kalıcılıgının ve ıslak görüntüsünün garantisini rahatlıkla verebilirim ;)

Nires
16-05-2011, 19:30
kesinlikle yeni favorim Meguiars Nxt Insane

muRattini
16-05-2011, 19:49
birkaç çeşit parlatıcı kullandım, içlerinde en başarılısı meguiars endurance.. tamamen kuru ve temiz lastiğe süngerle uyguluyorum, 10-15 dk sonra tekrar uyguluyorum.. süngerin üzerinde kalanları da ayakkabılara sürünce cayır cayır oluyo ayakkabılar :D

R.I.P
16-05-2011, 20:08
saçındaki ıslak jöle neyse lastiğininde ıslak görünümlü olmasınımı istiyorsun, çözüm mü arıyorsun doğru yerdesin :)

formül şu; eczanelerde yarım litrelik gliserin satılır, ortalama 7-8 liradır, onu alıp 5 litrelik petin içine boşaltıp, 1.5 litre su ekleyerek çalkalıyorsun, karışımı sprey kutusuna doldurup süngerle uyguluyorsun.

kalıcılıgının ve ıslak görüntüsünün garantisini rahatlıkla verebilirim ;)

kesinlikle. lab. derslerinde elime gliserin bulaşması sonucu fark ettim birazını aşırıp denemiştim tavsiye ederim.hatta sulandırmadan kullanırsanız sabahları yağan çiğin etkisiyle kendiliğinden yayılıyor lastiğe

ykavcioglu
16-05-2011, 20:28
ben 10 kilo alıyorum 30 liraya, mat değil parlakda oluyor.
bagajımda gezdiriyorum 1 kutu, yaz kış sabah akşam pırıl pırıl lastiklerim..

fastchild
16-05-2011, 20:46
arap sabunu,kola,ayakkabı boyası gibi çözüm üretselerde en iyisi endurance gibi görünüyor

yaniss
16-05-2011, 21:12
arkdaslar tum yorumları okudum herkese teskkurler sanırım bı endurance alıp denemk lazım :)

ruudvan
16-05-2011, 21:13
ıstıosan bnde mevcut.yeterlı sayıda.

yaniss
16-05-2011, 21:44

ne kadar fıyatları benım bır bılgım yok :)

gökberk
16-05-2011, 21:57
Kola kola diyorlarda bu kola işe yaramıyor yav... Ya da bizimkinin son kullanma tarihi geçtiydi de ondan mı parlatmadı :D
Bu arada o gliserin çok iyi bence...Sanayide bi oto yıkamacı söylemişti...

yaniss
16-05-2011, 22:10
vallhı evde sıvı el sabunu bulasık deterjanı bal ve kola ıle harıkalar yaratıyorumda zararlıymıs lastıklere dıye duydum yoksa bır suruyorum 1 hafta cam gıbı :)

poseidon
16-05-2011, 22:28
Bu arada o gliserin çok iyi bence...Sanayide bi oto yıkamacı söylemişti...

Bir kimya forumunda elemanlar lastik parlatıcısını kendileri yapıyorlardı ve ana maddesi gliserindi.
Zaten piyasadaki bir çok lastik parlatıcısının etkin maddesiymiş tabi yanında bir sürü ıvır zıvır da saydılar ama kimyam bozuk benim anlamadım. :)

Ama adamlar torpido sütünden lastik parlatıcısına kendileri yapıyorlar.

<<buğra>>
16-05-2011, 22:55

rıdvan banada fiyat gönderir misin kardeşim.

gökberk
16-05-2011, 23:18
Bir kimya forumunda elemanlar lastik parlatıcısını kendileri yapıyorlardı ve ana maddesi gliserindi.
Zaten piyasadaki bir çok lastik parlatıcısının etkin maddesiymiş tabi yanında bir sürü ıvır zıvır da saydılar ama kimyam bozuk benim anlamadım. :)

Ama adamlar torpido sütünden lastik parlatıcısına kendileri yapıyorlar.

Yarın ilk iş alıcam şu 5 lt formulünü deneyeceğim...Bilmiyordum valla iyi oldu bu bilgi

vtec powe®
17-05-2011, 07:51
kesinlikle. lab. derslerinde elime gliserin bulaşması sonucu fark ettim birazını aşırıp denemiştim tavsiye ederim.hatta sulandırmadan kullanırsanız sabahları yağan çiğin etkisiyle kendiliğinden yayılıyor lastiğe
sulandırmadan kullanmaya hiç gerek yok çok çünkü yoğun bir karışım olur.ben 1,5 lt su ile karıştırılmasını önerdim ama daha fazla su kullanmak mümkün, zaten aşırı derecede parlaklık veriyor. 7 liraya 2-2,5 lt lastik parlatıcısı, bence gayet ekonomik bir çözüm, herkese tavsiye ederim. :)

34ER2890
17-05-2011, 09:46
meguıars endurance.
Tam bana göre bi konu olmuş :D Ama nerde kaça satılıyor biri söyleyebilir mi?

arap sabunu,kola,ayakkabı boyası gibi çözüm üretselerde en iyisi endurance gibi görünüyor
+++Murat

Ben hepsini denedim gliserinide denedim güzel ama kalıcı değil nasıl kalıcı değil mesela sonaxsın bi köpük şeklinde olan lastik parlatıcısı daha kalıcı oluyor gliserinden...

Şimdi heyecanlandım :D :)

Ranthor
17-05-2011, 10:40
kola arapsabunu gibi asidik/alkalik ürünler kullanmayın arkadaşlar.
gliserin yada saf silikon kullanabilirsiniz, o satın aldığınız ürünler de onu içeriyor sanırım

onn_dear
17-05-2011, 11:54
ucuzda değilmiş endurance ne kadar giderki 500 ml

Meguiars Endurance ® High Gloss Lastik Parlatıcı GittiGidiyor.com'da #37325893 (http://urun.gittigidiyor.com/Meguiars-Endurance-High-Gloss-Lastik-Parlatici_W0QQidZZ37325893)

crazydog
17-05-2011, 12:08
dükkanda sonaxın vardı onu kullanıyordum bi ara gayet güzeldi :D

|| CaNeR ||
17-05-2011, 13:15
Yolun sonu .
http://ressim.net/s/upload/ab21d31e.jpg (http://www.ressim.net)

ruudvan
17-05-2011, 14:46
endurance 1 sene rahat yeter ml sıne cok takılmatyın az mıktarda bol parlaklık.