PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Z06 vs M3 vs EVO IX

mig
16-05-2011, 21:38
Selamlar,

Pazar gunu ilk defa pistte egitmenlik yaptim. Oglenden sonra yaris lastiklerini takip ogrencim ile piste ciktim. Dusuk lastik basinci ile basladim (soguk havada iyi fikir degil), yavas yavas isitip ogrencime cizgileri gosterecektim ama kendimi 2 hizli aracin arasinda buldum :)

baya saglam bir kapisma oldu, limitlerdeydik :icon_tup:

pist/arac durumu: full depo, 2 kisi, dusuk basinc (350WHP@1.2bar), soguk, hafif yagmurlu ve ruzgarli.

YouTube - Extreme track events: Red group madness @ streets of willow (http://www.youtube.com/watch?v=KP4vVO85jEk)

KP4vVO85jEk

seko
16-05-2011, 22:00
guzelmis tam yakaldın 1-2 agresif hareket fark yine acıldı bir an cakacan sandım arkadan adama :)
masallah

iynn-RS
16-05-2011, 22:05
guzel vıdeo olmus.ozellıkle 6:20 -6:40 arası

bırde evo da Nos varmı ?:)

Schumi
16-05-2011, 22:05
Çok güzel bir video olmuş.

seko
16-05-2011, 22:06
guzel vıdeo olmus.ozellıkle 6:20 -6:40 arası

bırde evo da Nos varmı ?:)

aynen ısınlanıyor sanki :)

levent
16-05-2011, 22:15
güzel video olmuş, m3 cü biraz kontrolsüzmüş bence ama viraj çizgisini kaçırmamak için ( ki kendi açısından risk yokken, açıktan alabilecek durumdayken) resmen önünüze kırmış videoda o yakaladığınız yerlerde..

iynn-RS
16-05-2011, 22:15
repost....

iynn-RS
16-05-2011, 22:17
aynen ısınlanıyor sanki :)

6:36 ta bastı galıba sadece baska yerde dıkkatımı cekmedı ama helalınden bı 150 lık var gıbı:D

Jerky
16-05-2011, 22:21
M3 gaz kesiyor, evoda geç fren yaptığı için öyle bir durum olmuş bence. Çok zevkliymiş gerçekten, öğrenci arkadaşın sözleride yerinde olmuş :)

mig
16-05-2011, 22:41
Tesekkur ederim beyler :)

videonun sonunda siyah bayrak cikti her yerde, bende o yuzden biraktim.. aslinda bayrak bana cikti sandim :)

NOS yok :) yuksek basinca acsam biraz daha beygirimiz olurdu ama ilk cikislarda ben yavastan aliyorum genelde.. bu sefer alamadik, cocuga dedim zaten sana kotu ornek oldum diye :D

M3'e yaklastigim yerde gec frenajla yanina geldim, ciddi yaris olsa dayardim camurluguda gerek yok eglenmeye ciktik :icon_tup: mesajim yerine ulasmistir :D

levent
16-05-2011, 22:44
M3'e yaklastigim yerde gec frenajla yanina geldim, ciddi yaris olsa dayardim camurluguda gerek yok eglenmeye ciktik :icon_tup: mesajim yerine ulasmistir :D

Güvenlik açısından göz önünde bulundurması gerekir diye düşündüm bende :)

mig
17-05-2011, 19:04
M3 video:

YouTube - Extreme track events: Red group madness @ streets of willow (http://www.youtube.com/watch?v=KP4vVO85jEk)

KP4vVO85jEk

arnawood omer
17-05-2011, 19:07
M3 atmosferik sesinden anlaşıldığı kadar. Tekere'de 350hp'den daha fazla verebileceğini düşünmüyorum, sizin aracınızın da ağırlıklarından biraz kurtulduğunu var sayarsak orada M3'ü hap edemesenizde birlikte dönmeniz gerekmez miydi?

TaGo
17-05-2011, 19:26
e46m3 bence tekere 300hp yi bile anca verebilir. Ağırlık olarak ise evo9 dan ağır olacağı aşikar. Sadece rwd olmasıda cabası. Takdir edilesi gitmiş adam :D

mig
17-05-2011, 20:21
M3'e dikkat ederseniz camlarin sokuldugunu, camurluklarin vs hafif oldugunu gorursunuz. Full lighweight, tahminim 1250-1300kg civari. Benim arac 1450kg bos tank ile, 2 kisi, full tank ile agirlik tahmini 1650kg. 450HP crankta var 1.2barda, M3 360-370 civari crankta, tekerde tahmini 320 max verir.

lastik farkida var.. duzlukte hizliydim ama viraj girislerinde o daha hizliydi sanki..cikislarda ben daha erken gaza oturabiliyorum vs vs cok etken var.. hesabi iyi yapmak lazim :)

Kenan
17-05-2011, 21:01
slm harbi maşallah admlar işi biliyo brovo.:icon_tup:

G_TT_I
18-05-2011, 12:19
Z06 pek kapışmamış sanki eğlenmiş :)
Piste sürekli toz toprak geliyor iyileştirme yapılsa güzel faydalı olur gibi,
onların var bizim niye pistimiz yok :(

HaKo
18-05-2011, 12:43
keyifle izledim güzel bir video olmuş. z nin gidişi felaketti özellikle :)

mig
18-05-2011, 17:56
Evet Z06 aslinda bizimle pek muattab olmak istemedi, onunda kamera goruntulerini bulmaya calisiyoruz m3cu arkadas ile..

m3 kamera

YouTube - Red group, Session# 4, Working on setup and pushing hard.. Nice run with the guys... (http://www.youtube.com/watch?v=SZBcualpMI8)

SZBcualpMI8

Valla pist olsunda camurdan olsun :) benimde aklima geldi adamlar alt tarafi delikleri kapatacak ama heralde millet fazla hizlanmasin, kaza olmasin diye yapmiyorlar yoksa maliyetli bisey degil, 3 tane cukur var kapansa super olur..

istanbul parkta seneye f1 olmazsa isler degisir orda

FaBeRgE
18-05-2011, 18:10
süper video :)

tebrik ederim güzel bir çekişme olmuş, keşke bizde de bu imkanlar olsa :o

Low-Rider
18-05-2011, 18:11
Çok güzel video olmuş , rüzgar sesi olmasaymış keşke.

Virajlara girerken korna sesi gibi bir ses duydum bir kaç kere ama seçemedim rüzgar sesinden tam.Ne sesi o?

ahmet3425
18-05-2011, 18:54
cok keyifli bi yarıs olmus.

bu arada m3 gec frenajla 2 kez denemis 3. de de gecmis iyi savunamamıssın be abi :D

onursoytam
18-05-2011, 19:16
maşallah m3 te baya sağlıklıymış :)

m3 var m3 var :)

mig
19-05-2011, 20:13
Çok güzel video olmuş , rüzgar sesi olmasaymış keşke.

Virajlara girerken korna sesi gibi bir ses duydum bir kaç kere ama seçemedim rüzgar sesinden tam.Ne sesi o?

saolasin :) benim sag arka amortisor hafif gidik, cok yatinca lastik surtuyor camurluga, agliyor :)

mig
19-05-2011, 20:15
cok keyifli bi yarıs olmus.

bu arada m3 gec frenajla 2 kez denemis 3. de de gecmis iyi savunamamıssın be abi :D

ya ben yine iyi dayandim :hahaha: lastiklerin isinmasini beklemem lazimdi, zaten Z06yida o yuzden biraktim..kafadan fena kayiyor benim araba lastik basinci 32nin altindaysa..26 basladim soguk, hedef 34-35 sicak.

Burak Kasim
20-05-2011, 01:23
Haftsonundaki Global Time Attack'a katilmayi dusunuyor musunuz?

GokhanE.
20-05-2011, 01:44
helal olsun tebrikler,keşke lastik basıncınız istediginiz gibi olsaymış :(

Eriador
20-05-2011, 02:19
Maşallah , Böyle videoları koyuyorsun insanın ici gdiyor . Yakındır atlıcaz uçağa gelcez yanına az kaldı :)

mig
20-05-2011, 04:03
Bu kapisma sansa denk geldi, ben aslinda bir s2000in arkasinda cikip hafif tempo takilacaktim, cikarken sag cam kapali diye durdurdular vs biraz gec ciktim, hatta son cikan bendim 20 civari araba arasinda. Ilk cikanlar M3 ve 2 Z06, digerini hic gormedim ama onumuzde :) m3'un videosunun basinda var o goruntu. Oda enteresan bir konu :)

Burak, iyi hatirlattin :) seyretmeye gitmeye karar verdim. Resim/videoda cekerim sizin icin biraz,

Pist olayi cidden cok zevkli, caddede gazlamak bana yavan geliyor artik. Arabayada yazik, onunda cani var. Caddede efendi gibi kullanip enerjimi piste sakliyorum.

Peki ben gelsem oraya cikarmiyiz istanbul parka ? kac kisi toplanir ?

Burak Kasim
20-05-2011, 04:59
Bizde yarin oglen burdan yola cikiyoruz, videolari gorunce orda olabilicegin aklima geldi.

Bizimde pist maceramiz isallah bu yazin sonuna doru baslicak, organizasyonlari takip etmeye calisioruz :)

yaşar
20-05-2011, 06:11
Bu kapisma sansa denk geldi, ben aslinda bir s2000in arkasinda cikip hafif tempo takilacaktim, cikarken sag cam kapali diye durdurdular vs biraz gec ciktim, hatta son cikan bendim 20 civari araba arasinda. Ilk cikanlar M3 ve 2 Z06, digerini hic gormedim ama onumuzde :) m3'un videosunun basinda var o goruntu. Oda enteresan bir konu :)

Burak, iyi hatirlattin :) seyretmeye gitmeye karar verdim. Resim/videoda cekerim sizin icin biraz,

Pist olayi cidden cok zevkli, caddede gazlamak bana yavan geliyor artik. Arabayada yazik, onunda cani var. Caddede efendi gibi kullanip enerjimi piste sakliyorum.

Peki ben gelsem oraya cikarmiyiz istanbul parka ? kac kisi toplanir ?

Forumda bayagı kişi tıoplanır ama son güne kalınca işler değişir,eğer toplanıp gidilirse iyi bir iş çıkarmış olursunuz :)

mig
21-05-2011, 03:13
Pist icin efor sarfetmek lazim, ben 1 gunde 650-700km yol yapiyorum piste gitmek icin, Istanbul parka talep olursa arkasi gelir. Insanlara yarisacak pist vermezseniz onlarda caddede yarisir. Bakalim hayirlisi, ben elimden geleni yapacagim pist gunleri icin.

Burak, ben pazar gitmeyi dusunuyorum. Goruselim ordaysan.

Burak Kasim
21-05-2011, 07:50
Pazar gunude ordayiz ama cok gece kalacagimizi sanmiyorum, geri donucez cunku.

Erken gelebilirsen, gorusmek isterim.

mig
21-05-2011, 21:33
10-11 civari orda olurum insallah..

Burak Kasim
22-05-2011, 01:08
Harika, bizde 3 gibi donmeyi planliyorduk.

O zaman yarin 11 gibi gorusmek uzere.

arnawood omer
22-05-2011, 01:10
Bernie amcadan bir kurtulabilse pist daha ulaşılabilir olacak fakat şimdi 200-300 araçtan aşağı pek cazip olmaz diye düşünüyorum maddi açıdan.

mig
24-05-2011, 19:45
Valla burda pist gunlerinde yaklasik 80 arac oluyor, 4 grup olarak cikiyorlar. 80-90 arac toplanirsa bence bu is olur. Ama efor sarfetmek lazim, piste 1 kere cikan bence bagimlisi olur :D

Istanbul F1 yarisini seyrederken cok guzel bir yorum geldi spikerden; motorsporlarini sevdirmek lazim dedi insanlara, tribunlerin dolmuyor zaten birde masraf 2 katina cikarsa bilet fiyatlari ne olacak dedi? Bence bu sene izleyici vardi yeterince, yeniden anlasilir gibime geliyor.. Pisti kiralamak icin anlayis gosterirlerse bizde sokaklarda yarismayi birakiriz.

Devletin sunu anlamasi gerekiyor; yasaklamak ile bir yere varamazlar, yarismak insanin ruhunda varsa ona yarisacagi yer gostermek lazim, yasaklamakla ancak sokak yarislarini desteklemis olurlar. Zaman herseye care, bence orda cok guzel pist gunleri olacak yakinda.

Pazar gunu piste gittim yaris seyretmek icin, tirbunden video cektim biraz..
YouTube - ‪Watching Global TIme Attack & NASA TT @ Willow springs big track‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=ygNsq0f3rG8)

ygNsq0f3rG8

o kadar yol gitmisken 15-20dk piste cikmadan olmazdi :) Yolun ortasina bariyer koymuslar, cok zevkli olmus pist, bu sefer terse donduk..
http://www.youtube.com/watch?v=DedVQz65Q0c

DedVQz65Q0c

sovalye
24-05-2011, 20:26
izlerken nasıl gaza geldim..
hadi oglum yuru olm diye :)

gecsen iyi olcaktı m3 u :)

Jerky
24-05-2011, 20:35
Yeni video benim daha çok hoşuma gitti. Pist tersten daha zevkli sanki. Gerçekten orada olmak istedim :)

Kamera nasıl bu kadar rüzgar sesi alıyor merak ettim? Ses için bir düzenleme yaparsanız çok daha keyifli olur izlemesi :)

mig
24-05-2011, 20:50
izlerken nasıl gaza geldim..
hadi oglum yuru olm diye :)

gecsen iyi olcaktı m3 u :)

haha eyvallah :)

amac eglenmek, gecmek gecilmek 2.planda, ciddi yaris olsa camurluk falan dinlemem ama :D

mig
24-05-2011, 20:54
Yeni video benim daha çok hoşuma gitti. Pist tersten daha zevkli sanki. Gerçekten orada olmak istedim :)

Kamera nasıl bu kadar rüzgar sesi alıyor merak ettim? Ses için bir düzenleme yaparsanız çok daha keyifli olur izlemesi :)

evet saat yonu daha zevkli, hele o bariyer cok iyi olmus, 180kmh civari ile gelip fren, hafif havalaniyorsun, sonra 4e cekip bariyeri siyiriyorsun :) full gaz tekrar, sonra yine fren 3e cek, sola yat :)

herkesi pistlere davet ediyorum :) birlik olursak parkta yarisiriz yakinda :icon_tup: burda millet ford focus ile giriyor, stok civic ile geliyor, hatta kamyonet bile vardi gecen hafta. Araba guvenli ise ne olursa olsun zevk alinir, e30 bmw vardi benim onumde pazar gunu, herkes cok egleniyor :D

Burak Kasim
28-05-2011, 01:36
Harika bi gundu gercekten atmosferi solumak gayet hostu.

Time Trial tarzinda ilk defa bi organizasyona katildik ve cok sey ogrenmemiz gerektigini ogredik.

Ilk gunden guzel bilgiler edindik, projemizin sekli bile aldigimiz bilgilerle degisti birazcik.

Bizle pistte ilgilenip gezdirdigin icin tesekkurler bu arada :)

Isallah en kisa zamanda tekrarini yapariz, organizasyonlardan haberdar edersek birbirimizi isimiz yoksa geliriz yollar sorun degil :D

Senide Infineon'a bekliyoruz :)

mig
28-05-2011, 16:59
Harika bi gundu gercekten atmosferi solumak gayet hostu.

Time Trial tarzinda ilk defa bi organizasyona katildik ve cok sey ogrenmemiz gerektigini ogredik.

Ilk gunden guzel bilgiler edindik, projemizin sekli bile aldigimiz bilgilerle degisti birazcik.

Bizle pistte ilgilenip gezdirdigin icin tesekkurler bu arada :)

Isallah en kisa zamanda tekrarini yapariz, organizasyonlardan haberdar edersek birbirimizi isimiz yoksa geliriz yollar sorun degil :D

Senide Infineon'a bekliyoruz :)

Insallah bir dahaki sefere senin arabayi test ederiz :D Valla haber ver ayarlamaya calisirim, baktim 800km civari mesafe, infenionda seninle eglenmek icin deger :icon_tup:

Burak Kasim
28-05-2011, 21:06
Insallah bir dahaki sefere senin arabayi test ederiz :D Valla haber ver ayarlamaya calisirim, baktim 800km civari mesafe, infenionda seninle eglenmek icin deger :icon_tup:

Eywallah :)

4 gozle bekliyoruz ciksin araba diye, birlikte umugunu sikariz :D pistte baska egitmenle cikicagimiza senle cikariz makara olur daha rahat hem bizim icinde :D

Ben takip ediyorum walla bi organizasyonda ararim biseyler oldugu zaman kesin.

mig
30-05-2011, 17:35
Sana bir liste yollarim, yarisa hazirlik asamasi cok zevkli :D

haberlesiriz, selamlar..

Burak Kasim
30-05-2011, 20:32
Listeyi bekliyorum, ihtiyacimiz olucak.

Bu arada HTA 3076'ya donuyoruz, Korhan Master'in ve senin anlattiklarindan sonra, gozumuzlede gormus olduk, gayet mantikli geldi, kafamiza yatti. :)

mig
30-05-2011, 22:01
Listeyi bekliyorum, ihtiyacimiz olucak.

Bu arada HTA 3076'ya donuyoruz, Korhan Master'in ve senin anlattiklarindan sonra, gozumuzlede gormus olduk, gayet mantikli geldi, kafamiza yatti. :)

Ben hala GTX2876R diyorum ama sen bilirsin ;)

Burak Kasim
30-05-2011, 22:21
Ben hala GTX2876R diyorum ama sen bilirsin ;)

Haha iste ondada arada caddeye ciktigimizda hic guzel olmaz gibime geliyor.

Cok caddeye cikmicaz ama arada bir dolasiriz kesin diye dusunuyorum.

Extreme01
31-05-2011, 00:08
Videoları izlerken çok eğlendim gerçekten eğlenceli bir iş. Ancak bizim ülkede nerde abi böyle şans ?

mig
31-05-2011, 18:29
^ Turkiye'de talep olduktan sonra bu isler yapilir, eminim :icon_tup:

Burak, piste ciktiktan sonra caddede sut dokmus kedi gibi dolasirsin ancak :) zaten araci hafifletiyorsun, GTX28R 450HP ufler rahat rahat, bence caddede bile baya hizli olur :D

Burak Kasim
31-05-2011, 18:48
Turkiyede bu isler kesinlikle yapilir ama sadece biraz daha zamana ihtiyaci war o kadar.

Yoksa organizasyon yapan cok iyi arkadaslar war ben kendilerini sahsen tanimasamda yaptiklari islerle ne kadar iyi olduklarini gordum.

Suanki sorun sadece zaman su .bne Bernie'nin gitmesini beklemek.

O oldugu surece anca Porsche'lar yarisir, baskasida yarisamaz, cunku anca durumu iyi olan insanlara hitap edilcek fiyatlar cikiyor ortaya, yoksa azda olsa Track day olmuyor degil.

Bu bikac ay once yapilmisti.

Istanbul Park / Trackday 2011 on Vimeo (http://vimeo.com/21589565)

Turbo isini dusuncem bu gidisle 3 tane turbo olcak degistire degistire kullanirim :D

mig
31-05-2011, 19:14
Ya ne guzel yarismislar, bizde aradan kaynariz yakinda :D

yanliz asfalt kalitesi inanilmaz, F1ciler lastiler agliyor demisti, baya belli oluyor, inanilmaz traction var :icon_tup:

Burak Kasim
31-05-2011, 19:43
Walla herkes bu pistin ne kadar kaliteli oldugunu soluyor zaten, gercekten guzel paralar harcanmis ve degmis harcanan paraya.

Almanyadakilerle konustugumda soluyorlar Turkiyedeki piste hasta oluyoruz diye.

Ama dedigin gibi ilk once talep olmasi lazim, sonucta Umit Ulku sagolsun Ulku pistine yatirim yapip bu pisti hayata gecirdi.

Elini tasin altina koydu acikcasi, cunku Umit abinin yaptigi isle pistin hic alakasi yok sadece kendi yaristigi icin bole bisey yapti.

Ne biliyim abi bole bikac is adami ciksa cok guzel yerlere gelinebilir diye dusunuyorum.

Adam gitti 10 tane Type-r Cup aldi onlari kiraliyor, ediyor surekli bi yatirim cabasinda ama iste biri cikiyor ah ne kadar cok para isteniyor diyor, belki cidden istenen paralar suan icin cok ama inan o arablar yaris gunu hic bos kalmasa eminim ki oda fiyatlari asagiya ceker.

Volume cok olcak ki fiyatlar asagi dussun bunu sen bendne daha iyi biliyorsun. :)

Isallah daha iyi olcak ama cidden dedigim gibi Umit abiye herkesin dua etmesi lazim suan icin, turkiyedeki tek calisan pist ki, o pisti icrada gibi biseydi ole bi durumdan kurtuldu sanirsam.

berkayGLRN
31-05-2011, 19:59
cok zevkli yarışlar olmus a benziyor ..

mig
31-05-2011, 20:53
Hepsi olacak bir gun :D

olmak zorunda :icon_tup:

Burak Kasim
31-05-2011, 21:23
Hepimizin temennisi :)