Orijinalini görmek için tıklayınız : Jantda Ki Siyah Lekeler..
.: Okan-06 :.
17-05-2011, 14:40
Herkese Merhaba,
2002 model Honda jazz sahibiyim
Daha önce böyle bi konu açıldı mı bilmiyorum ama arabamın jant kollarında ( özellikle bağlantı noktalarında ) yıkamayla geçmeyen siyah lekeler var
sanırım balatalardan dökülüyor bu lekelerden kurtulma şansım var mı :soru: nasıl bi kimyasalla temizlerim ?
bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler :)
:beuj:
Ben kaliper kapağı taktığımdan beri bu izler neredeyse yok oldu :)
balata tozu birikmiştir ya da zift olabilir. ironx ve zift çıkarıcı bir ürünle fabrikadaki haline geri döner
alfonso4474
17-05-2011, 19:38
zift izleridiri büyük ihtimal gaz ile silerek gecer
imprezaWRC
17-05-2011, 20:22
O lekeler üzerinde elinizi gezdirdiğinizde leke yapıyor mu ? Zift çözücü veya reçine sökücü denedinizmi?
O leker zift olmayabilir. Servise sorun, jantınızda siyah boya üzerine gri boya var mı diye? Eğer siyah boya varsa, jantınızda daha önce kullandığınız bir kimyasal veya çözücü son kat boya ve verniği yakmış olabilir, umarım böyle bir sorun değildir.
18-05-2011, 00:00
balata tozu birikmiştir ya da zift olabilir. ironx ve zift çıkarıcı bir ürünle fabrikadaki haline geri döner
bu ironx i nerede bulabilirim pahalı bi ürün müdür ?
jantpak almayı düşündüm ama faydası olur mu bilmiyorum :o
18-05-2011, 00:01
zift izleridiri büyük ihtimal gaz ile silerek gecer
gaz çıkarabilir evet denemekten zarar gelmez :)
Gokhan43
18-05-2011, 00:03
Meguiars APC ya da Amway Loc sıkıp bekleyin , fırçalayın ve durulayın eğer balata tozu vs ise alır götürür :) IronX bulabilirseniz kökten temizlik tabi :)
18-05-2011, 00:06
O lekeler üzerinde elinizi gezdirdiğinizde leke yapıyor mu ? Zift çözücü veya reçine sökücü denedinizmi?
O leker zift olmayabilir. Servise sorun, jantınızda siyah boya üzerine gri boya var mı diye? Eğer siyah boya varsa, jantınızda daha önce kullandığınız bir kimyasal veya çözücü son kat boya ve verniği yakmış olabilir, umarım böyle bir sorun değildir.
Evet elde leke bırakıyor ama daha önce hiç bi kimyasal kullanmadım.
Janta zarar verebilcek bişi de kullanmak istemiyorum.
ıron x ı bulman zor jant temızleyıcı onerırım valet pro bılberry safe yada meguıars wheel brıghtener.
G.Ü.R.A.Y
18-05-2011, 21:30
ıron x bulursanızda sakın kokusuna bakmayın :))))
aliyılmaz
18-05-2011, 22:13
sonax ürünlerini öneririm
sonax ürünlerini öneririm
carpexin daha kalıtelı oldugunu dusunuorum .:icon_tup:
aliyılmaz
18-05-2011, 23:30
carpexin daha kalıtelı oldugunu dusunuorum .:icon_tup:
neden olmasın fikirlere açığız:heyoo:
Ayrı bi konu açmadan bende burdan sormak istiyorum bi mahsuru yoksa...
http://i56.tinypic.com/20ql6w1.jpg
Bu tarz bi leke nasıl çıkartılır peki ?
Tırnakla kazımaya çalıştım bi parçasını bile kopartamadım,çok sert..jantın iç kısmındada buna benzer lekeler var,bazıları tırnakla kazıyınca taş gibi kopuyor ama siyah izi kalıyor..
Çok kolay işiniz . Neft (diğer adıyla selülözik tiner) alarak üstüb ile uygulayınız. ilk önce biraz üstüb ve neftle yumusatın 1-2 dk. sonra bastırarak temizleyin ve işiniz biter bitmez köpürterek bol su ile durulayın (aksi takdirde kozmetiği bozabılıyor) Neft 1 lt. 5 tl ve Bir poşet üstüb 1 tl :)
güle güle kullanın
Herkese Merhaba,
2002 model Honda jazz sahibiyim
Daha önce böyle bi konu açıldı mı bilmiyorum ama arabamın jant kollarında ( özellikle bağlantı noktalarında ) yıkamayla geçmeyen siyah lekeler var
sanırım balatalardan dökülüyor bu lekelerden kurtulma şansım var mı :soru: nasıl bi kimyasalla temizlerim ?
bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler :)
:beuj:
pis kokan bi ilaç var onu sıkıp bezle temizleyince geçer zif değilse.büyük ihtimal balata tozu çoğunlukla tekrardan oluşucaktır. o ilaçtan al yanında kalsın.