Orijinalini görmek için tıklayınız : Range Rover hakkinda bir kac soru.
mgnPower
18-05-2011, 08:08
son mangaldan sonra yolda gordugum bir arac uzerine aracimi degistirmeye karar verdim. 1998-2000 Range Rover almayi dusunuyorum. Arac degistirme kriterlerimden bir cogunu bu aracda buldum.
aradigim ozellikler icinde cruise control - 4wd - sunroof - otomatik sanzuman - asgari station kasa ve ustu seklinde uzayip gidiyor.
oncelikle HSE ve VOUGE donanimi arasindaki farki anlayamadim. baktigin zaman benzer es donanimli gorunuyor. arasindaki fark nelerdir ?
alirken nelere dikkat etmek gerekli diye sormayacagim. Ankara'da bu isi kaliteli duzeyli seviyeli durust namuslu hakkini verebilecek ucret politasinda hakkindan fazlasina tamah etmeyecek iligini kemigini somurmeyecek insan gibi insan ve almadan once ekpertizini yapacak bir usta bakiniyorum biliyorum cok sey istiyorum. ama ***** insanoglu istiyor hep :)
VteC_MaNiaC
18-05-2011, 08:29
havalı süspansyon oldugu için körüklere ve basınç sistemine dikkat
ağır ve 4 çeker olduğu için şanzıman ve difransiyele dikkat etmek lazım
muhtemelen benzinli 4.6 olacağı için LPG sistemine ve markasına dikkatte şart tabi :)
BosphorusBoys
18-05-2011, 08:30
Daha öncedende konusu oldu bu aracın ve pek iç acıcı şeyler söylememişlerdir.
forumu araştırırsan bulabilirsin..
mgnPower
18-05-2011, 09:13
arac hakkinda detay istemiyorumki zaten alinirmi alinmazmi diye sorumuyorum onceki konulardan bulabildigim hep sorunlarindan bahsedilmis. her arabada sorun oluyor. biri 3 liraya gideriliyor biri 10 liraya neticede sorununun cozulebiliyor. Birde bilen bilmeyen konusuyor ben burada sordugun hse ve vouge nedir ve bunlardan anlayan bakimini ve ekspertizini yaptirabilecegim usta tavsiyelerini ogrenmek istiyorum. yoksa herkesin dilinde hatta tum ilanlarda korukler indirme kaldirma sistemi vs gibi seyler herkesin arabasinda masaallah on numara kimsede sorun yok sorsan :) onemli olan bunu anlayacak bir usta bulmakda.
oncelikle HSE ve VOUGE donanimi arasindaki farki anlayamadim. baktigin zaman benzer es donanimli gorunuyor. arasindaki fark nelerdir ?
alirken nelere dikkat etmek gerekli diye sormayacagim. Ankara'da bu isi kaliteli duzeyli seviyeli durust namuslu hakkini verebilecek ucret politasinda hakkindan fazlasina tamah etmeyecek iligini kemigini somurmeyecek insan gibi insan ve almadan once ekpertizini yapacak bir usta bakiniyorum biliyorum cok sey istiyorum. ama ***** insanoglu istiyor hep :)
vogue hse'nin daha ustu denilebilir.Ama sadece ufak tefek kozmetik degisiklikler var yani cok farkliliklar yok yanlis hatirlamiyorsam , opsiyonel degisikliklerle fark kapatılabilir jant koltuk isitma kaplama vs vs.. Bir de dedigin gibi bu jipleri genelde yorum yapanlar mış muş diye konusuyor bilen bilmeyen herkes fikir sahibi masallah.Benim tavsiyem kullananların yorumlarını onemsemen.Diger turlu hem aractan sogutuyolar hemde kafanı karıştırıyorlar.
bizim müdür aldı kendine geçen sene 2000 model 4.4 yada 6 idi çok net hatırlamıyorum. Deli gibi benzin yakıyor lpg yi bile sağlam yakıyor :) En sık karşılaşılan problemi ayarlı amortisorleri arızalanıyor. yenilerinde bile aynı problem mevcut. Müdür aldı 3-4 ay kullanmadan sattı adam sıkıldı durmadan sorun masraf birde parçası çok pahalı. Alırken çok iyi araştır bence 25 milyarlık araba ama binmesi pahalı bir araç.
HSE ve VOGUE ise aracın donanımını gösteriyor. Vogue daha donanımlı olanı. Arasında baya fark var ama aracına göre değişiyor tabi, range de aksesuar olayının sonu yok..
Biz 2000 modelinide kullandik 2010 suan var hep keyifli konforlu bir aracti bizim icin fakat 2000 modellerde kronik hastalik yukselme alcalma unitesini kontrol eden beyindendir bu beyin sag on koltugun altinda ve kspi esigine cok yakindir yikamada sualdigindan bozulur o yuzden o bolgeyi hassas yikatmaniz sarttir genelde yikamada kapi acilip esige su sklir kesnlkle yaptrmayin lpg lisine hic binmedim lpg ile karslasabiliceginiz bir sorun var mi bilmiyorum gerisinde keyifli ve konforlu bir arazi tasitidir suan 2010 vouge sahibiyiz suv snifinda daha rahat konforlu birarac daha yok tek sorun cok buyuk trafik ve arasokaklarda cok yoruyo servisi biz hep maslak paddock servise gotrduk fakat borusandan aldgimiz icin suan borusana gidiyoruz sizde istanbuldaysaniz paddock serviz huseyin ustaya gonul rahatligiyla goturebilirsiniz umarim yardimim dokunmustur
bizim müdür aldı kendine geçen sene 2000 model 4.4 yada 6 idi çok net hatırlamıyorum. Deli gibi benzin yakıyor lpg yi bile sağlam yakıyor :) En sık karşılaşılan problemi ayarlı amortisorleri arızalanıyor. yenilerinde bile aynı problem mevcut. Müdür aldı 3-4 ay kullanmadan sattı adam sıkıldı durmadan sorun masraf birde parçası çok pahalı. Alırken çok iyi araştır bence 25 milyarlık araba ama binmesi pahalı bir araç.
HSE ve VOGUE ise aracın donanımını gösteriyor. Vogue daha donanımlı olanı. Arasında baya fark var ama aracına göre değişiyor tabi, range de aksesuar olayının sonu yok..
Yenilerinde hic boyle bi sorunla karslasmadim duymadimda tdv8 kullaniyoruz 2010 masallah tik demedi
2010 vouge sahibiyiz
Konuda basindan beri dikkat ediyorum da siz sahibisiniz madem size sorayim , neden herkes vouge yaziyor ?
VOGUE degil mi bu arac yoksa baska bir seri daha mi var :)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/65543-rr-46-hse-hakkinda-fikirleriniz.html
Diye bir konu açmıştım zamanında umarım işinize yarar..
2010 vouge yok aslinda borusan ithalatlarin hepsi hse vouge diyoruz borusan olanlarda mesela arka kafalarda ekran yok biz borusandan alirken en dolusunu istedik yok dediler arka kafalarda ekran elektrkli basamaktan logic7 muzik sistemine touchpade e kadar geldi bizde sasirdik vouge yok mu dedik hayir hse paket geliyo hepsi dediler ama autobiograpi die limited 3 tane range getrdiler mavi beyaz siyah onlarda vardi eski kasalarda vouge oldugunda muzik sistemi isitmali koltuk donanimlar vardi ithal araclarda yeni kasalarda arkada ekran var mesela onlarada vouge dyolar borusanla biraz celisiyo bu is acikcasi :D
2010 vouge yok aslinda borusan ithalatlarin hepsi hse vouge diyoruz borusan olanlarda mesela arka kafalarda ekran yok biz borusandan alirken en dolusunu istedik yok dediler arka kafalarda ekran elektrkli basamaktan logic7 muzik sistemine touchpade e kadar geldi bizde sasirdik vouge yok mu dedik hayir hse paket geliyo hepsi dediler ama autobiograpi die limited 3 tane range getrdiler mavi beyaz siyah onlarda vardi eski kasalarda vouge oldugunda muzik sistemi isitmali koltuk donanimlar vardi ithal araclarda yeni kasalarda arkada ekran var mesela onlarada vouge dyolar borusanla biraz celisiyo bu is acikcasi :D
yok yanlis anladin , hala yanlis yaziyorsun :) Vouge diye birşey yok , Vogue diye var herneyse ufak bişey zaten ama genelde niye cogu kisi oyle yaziyor cozemedim :)
Yenilerinde hic boyle bi sorunla karslasmadim duymadimda tdv8 kullaniyoruz 2010 masallah tik demedi
maşallah aracınıza ama sizde problem çıkmadı diye olamaz diye birşey söz konusu değil heralde ? Ben duydum bi kaç kez, 2010 da hallolmuş olabilir sorun ama benim kastım yeni kasaydı yani 2002-2010 arası. 2 arkadaşımda aynı dertten muzdaripti hatta bitanesinin amortisoru patlamıştı. araçları 2005-2006 modeldi bahsettiğim 2-3 sene önceki olay..
yok yanlis anladin , hala yanlis yaziyorsun :) Vouge diye birşey yok , Vogue diye var herneyse ufak bişey zaten ama genelde niye cogu kisi oyle yaziyor cozemedim :)
vouge diye bişey var magazin dergisi :D Ben vogue yazmışım gurur duydum kendimle şu an :)
aracınız sport ise onda zaten Vogue diye bir donanım seçeneği yok. o yüzden öyle söylemişlerdir. HSE adı altında geliyor en doluları bile.
vouge diye bişey var magazin dergisi :D Ben vogue yazmışım gurur duydum kendimle şu an :)
Vogue olmasin o :D ;
http://4.bp.blogspot.com/_J1xM0arkJPo/R-vCgSe9JwI/AAAAAAAAFoM/8RhLI6DSxgg/s400/vogue2.jpg
Vogue olmasin o :D ;
http://4.bp.blogspot.com/_J1xM0arkJPo/R-vCgSe9JwI/AAAAAAAAFoM/8RhLI6DSxgg/s400/vogue2.jpg
aha oda vogueymiş taklitci herifler :D insanların öyle yazmasının sebebi okunuşundan dolayı olabilir. voug diye okunuyor çünkü ingilizce.
aracınız sport ise onda zaten Vogue diye bir donanım seçeneği yok. o yüzden öyle söylemişlerdir. HSE adı altında geliyor en doluları bile.
Sport 2009 kullandik cop kisacasi verip 2010 range rover vogue aldik 18 bn kmde ve suana kadar hicbir sorun yasamadik kuzenimdede var oda bise yasamadi ama 2010 oncesi kullanmadim
mgnPower
18-05-2011, 10:44
Bir de dedigin gibi bu jipleri genelde yorum yapanlar mış muş diye konusuyor bilen bilmeyen herkes fikir sahibi masallah.Benim tavsiyem kullananların yorumlarını onemsemen.Diger turlu hem aractan sogutuyolar hemde kafanı karıştırıyorlar.
aynen gercektende oyle. misal haniminda bayaa bi hosuna gitmisdi arkadaslarina soylerken 2009 araba satilirda bu alinirmi yok surasi sorunludur yok burasi soyledir oyledir yok modeli dusuk virt zirt yaa bir kere kapisini actinmi kardesim sen bunun ? haybeden bol kepce salliyorsun ?
ben simdilik niyetimi yaptim. hatta calistigim kurumdanda birindede varmis ortak bir arkadasimiz vasitasi ile konustuk oglen bakicam ustun koru sonradan gosterticem ekspertiz yaptiracam. ayrica bir tanede yarin icin randevulastigimiz biri var yarinda ona bakicam. ama hala usta konusunda Ankara ici bir tavsiye gelmemis :)
yakit konusuna girmiyorum bile cunku zaten ulkemizde cok pahali. arti olarak 1.2 palio degilki bu arac kaldiki onlar bile 20-25 kurus yakiyorlar kmde. gul diken iliskisi bir nevi. konfor donanim guvenlik bir yana para bir yana.
lakin 3 liraya tamir edilecek ise 15 lira isteyen kisa yoldan kose donme pesinde olan kendini cok buyuk goren usta bozuntularina cok kil oldugumdan bu yonde bir arastirma yapmanin dogruluguna inanmis bulunmaktayim :) ne kadar uzun bir cumle oldu yaa buda :D
ben 2 tane aldım sattım en önemli 2 sorunu var biri indirme kaldırma biride tüpte bile can sıkıcı bi yakıt tuketimi var ( tüp prins marka )..
almaya gittigin aracın önce tup markasına dikkat et daha sonrada airmaticle ilgili bi kaç ince detaya dikkat et mesela araba sogukken calıstırmadan herhangi bi tarafında bi egiklik varmı amortisor olarak (bi taraf biraz daha inik yada kalkık vs) calıstırdıgın zaman orta konsolda airmatic dugmesinde turuncu ısık yanar soner cadde moduna gecmek ıcın ne kadar surede kaldırma tamamlanıo ona dıkkat et yola cıktıktan 3 dakika icinde falan kaldırma ıslemı bıtmıs o lamba sabit konuma gecmiş olması lazım eger yola cıktın 5 dakka var lamba hala yanıp sonuyo ise o sistemde biraz tembellik vardır (kacak vs) baktın lamba hic sonecek gibi degil zaten 20 dakka sonra arızaya gecer lambaların hepsı yanıp sonmeye baslar arabanın içinde oyle bi zıplamaya baslarsınızkı en ufak bı tumsekte kafanı tavana carparsın :)
arabaya bındıgınde gıderken hava motorunun sesıne dıkkat et (dıreksıyona oturdugunda tam sol on tarafında calısıp duran bi zımbırtı zaten sesi duyarsın ) ne kadar sıklıkla devreye gırıo ve ne kadar sesli calısıo cok sesli ve cok sık aralıklarla calısıosa ordada bı terslık vardır...kaputu ac motor karsına gelecek pozısyondayken sag tarafta ustunde EAS yazılı bı kutu var onun kapagını ac arac sahibi izin verirse elıne bol kopuklu bı sunger al ve ordan cıkan kucuk hortumların kenarlarına sur hava kacagı varmı sonra bı tur at sessiz bi ortamda davlumbaza dogru kulagını yanastır herhangi bi hava sesi varmı...
tabi bunlardan once motoru çok iyi bir ustaya goster derim :) onun dısında cok sorunlu bi makina sayılmaz ankaradaysan aracta 5 kişiyken inip cıktıgım yerleri gostersem agzın acık bakarsın tırmanma yetenegine hayran kaldım.
PROMINENT
18-05-2011, 11:22
1. sadece kalkışta biraz ağır gayet de güzel giden bir araba son hızı zayıf biraz çok zorlarsan 200 görürsün...
3. vitesi mükemmel ciddi gidiyor..uzun yolda tatminkar yakıyor 160 la giderken 3000 devir civarında dokundunmuda hızlanıyor..şehir içinde 22 litre falan yakıyor (bunu bu şekilde hesaplayan bir arkadaşım söylemişti ben anlamıyorum bu hesaptan))
kronik sorunu elektrik problemleri vede körüklerde (büyük çoğunluğunda var ) problem var ciddi masraf onun haricinde taş gibi arabaydı...
mümkün olduğunca ucuza al 22 liklere falan hiç bakma ama 2000 2001 yeni tip motor dur onlara bak...
1 sene bindim 2001 vogue modeline hiçbir problem yaşamadım bende lpg yoktu yakıt hergün köprü trafiği falan can sıkar hale gelmişti iyi bir lpg ile 400 500 yakıyormuş kullanan bir arkadaşın yorumu bu...
hastalık yapar kullanması çok keyiflidir..
mechanıcer
18-05-2011, 11:42
ben range rover & landroverda elektronık teknısyenıyım. eskı 98-2000 olanlara hıc ama hıc bulasmazdım ben olsam :)
yenılere gelınce 2005 sonrasına her luks markada oldugu gıbı bundada sorunlar vardır. tdv6 tdv8 motorları trde gerek parca gerek servıs cozunebırlıgı acısından hıcbır sıkıntı cıkarmamaktadır.
denıldıgı gıbı kullanması cok keyıflı araclar. dıs3 ve sportlarda 4,4 atmosferık ve sportlarda supercharged secenklerı mevcut dızelden korkuyorsanız :)
mgnPower
18-05-2011, 12:38
dizeli dışında range alınmaz deli gibi yakar.
dizeli yada benzinlisi varmiydi sizde peki ?
mgnPower
18-05-2011, 12:51
tek tek alinti yapamadim ogle tatilinde soyle bir goz ucu ile dokundum buldugum araclardan birine. 1999 model arac calistigim kurumdan birine ait. soyledigine gore (henuz calisma yapmadim istihbarat kisminda) ikinci sahibi. bursadan almis arabayi. 205binde. yagi filtresi vs. tum bakimlari yapilmis binicisinden satilik arac. tartarini marka tup mevcut. sehir ici tabir edilen dur kalk mesai trafiginde 40-45kurus yaktigi bilgisini verdi.
sofor kapisini kapatinca airmatik devreye giriyor.arac normal duzenine geciyor. on gogusdeki otoban tusu ustundeki tuzda kehribar renginde duz yaniyor. ilk calistirdigimizda abs isigi yanik duruyor. otoban ve yol testi icin yarin yada cumartesi gunu uygun bir zamanda alip araci denemeye gidecem. simdilik sadece ilk fikir acisindan ustten inceleme firsatim oldu. 95km'yi gecince otomatik olarak otoban moduna kendi gecip alcaliyormus arac. dedigim gibi ustten soyle bir kullanici seklinde baktim sadece. geri vitese gecince aynalar hareketleniyor sofor kapisi airmatikle dogru orantili calisiyor
ilk bakisda ses sistemi bir seye benzemiyor gibi gorunsede harman kardon cok guzel ve kalitesi bir ses sunuyor. ama ana unite tamamen uyduruk gorunuyor bu modellerde :)
ızgara onundeki iki kocaman sis lambasi ve far cerceveleri her ne kadar begenmesemde eminimki yol vermeyecek arac yok gibi guven duygusu veriyor.
en cok begendigim ve hayran kaldigim nokta hic bir aracda bulamayacaginiz kadar oturumu buyuk ve genis. yola cikmak icin sabirsizlaniyorum resmen :) ankarada ikamet ediyorum. evim eryamanda is yerim ulusda her ne kadar kabul etmesemde benim sehir ici trafigim uzun yol kivaminda aslina bakarsaniz.
mgnPower
18-05-2011, 13:01
benzinli vardı aşırı gereksiz yakıordu direk saattık gerçi ofroad olarak kullanıoduk
2010 sport hse aldık dizel konfor falan vardı gidişide her jip gibi yakıodu ama yaktığı gibide gidiyordu bu rangelerde mutlaka yetkili servis çıkışlı al derim greymarketten gelen rangelerde motor problemi oldu 1 motorda yalan olmasın ya 10.000 tl yada 10.000 eurodu yetkili serviste bence bulaşma derim daha oturaklı jiplere bak range adamı üzer...
range'dan daha oturakli SUV varmidir acaba ?
ulkemizdeki fiyatlarina bakara cok diyoruz ama 40-50 kurus lpgde basta banada cok geliyordu ama ufak bir beyin jimnastigi ile sahin dogan gibi kus serisinin 30 kurus yaktiginida goz onunde bulundurursak bu aracin yaktigi helali hos olsun. yakita cok takilmamaya calisiyorum nede olsa hepsi cok yakiyor
bu yastan sonra gidip 1.6 yada 2 litrelik cek birak oyuncak araba tadinda suv'ada binecek halimiz yok :)
temel fark vogue de koltuklarda soğutma, müzik sistemi, jant ebatı, koltuğun deri kalitesi, adaptif far.
ancak bunların haricinde ops. olarak değişin donanımlarda oluşabilir.
VOGUE > HSE
ben range rover & landroverda elektronık teknısyenıyım. eskı 98-2000 olanlara hıc ama hıc bulasmazdım ben olsam :)
yenılere gelınce 2005 sonrasına her luks markada oldugu gıbı bundada sorunlar vardır. tdv6 tdv8 motorları trde gerek parca gerek servıs cozunebırlıgı acısından hıcbır sıkıntı cıkarmamaktadır.
denıldıgı gıbı kullanması cok keyıflı araclar. dıs3 ve sportlarda 4,4 atmosferık ve sportlarda supercharged secenklerı mevcut dızelden korkuyorsanız :)
metin mekanik olarak aracın sorunlarına daha vakıf.
92-94 model temizini bulup alıp sağını solunu düzeltip binmek daha az maliyetli olur. onlarda dizel bulma şansınızda var. onlarda da deri döşeme cruise cont. ısıtma vs gibi seçenekler var hatta otom. şanz.
parçalarıda uk de ucuz. TR de getirenler bolca var.
mgnPower
18-05-2011, 13:20
metin mekanik olarak aracın sorunlarına daha vakıf.
92-94 model temizini bulup alıp sağını solunu düzeltip binmek daha az maliyetli olur. onlarda dizel bulma şansınızda var. onlarda da deri döşeme cruise cont. ısıtma vs gibi seçenekler var hatta otom. şanz.
parçalarıda uk de ucuz. TR de getirenler bolca var.
kasko yaptiramayacagim modellere bakmiyorum neticede bugune kadar kaskosuz araca binmedim. eskiden 92 civic ve 91 integrama bile bir telefonla cok kolay kasko yaptirtabilirken son iki yildir 10 yildan eski araclar neredeyse tum sirketler kasko yapmiyorlar. bir tek yapi kredi sigorta 15 yasa kadar yapiyor maddiyat olarak hakkini verirsen oda :)
onursumer
18-05-2011, 13:32
piyasasını bilmiyorum ama
Discovery serisini çok başarılı buluyorum bir tanıdığımda full paket 2000 td5 vardı inanılmaz keyifli bir araçtı )
mgnPower
20-05-2011, 01:08
bugun bir tanesini test etme sansim oldu esimde kullandi arac gercekten cok hosumuza gitti ozellikle buyuklugu cok iyiydi. iyiden iyiye sardim bakalim. usta tavsyesi alamadik ama hala...
Osman Bahadır
20-05-2011, 01:53
bugun bir tanesini test etme sansim oldu esimde kullandi arac gercekten cok hosumuza gitti ozellikle buyuklugu cok iyiydi. iyiden iyiye sardim bakalim. usta tavsyesi alamadik ama hala...
Aracı bilmem. Bir iki arkadaşımda vardı, denk geldi, bindim. Yoksa uzun bir tecrübem yok. Bu konuda yorum yapamayacağım. Ama;
Usta tavsiyesi alamaman aslında kötüye işaret. Diyelim ki yalnızca bir usta tavsiyesi alabildin veya alamadın ve ara tara kendin birisini buldun. Ve gittin, adamı beğenmedin. Veya başta beğendin, sonra sorunlarını çözemedi veya yüksek ücret talep etti. İşte o durumda alternatifin yok.
Bugün Subaru için bile usta tavsiyesi istesen sana 10 tane yer sayarlar Ankara'da. Ama RR olunca konu işin rengi değişiyor. Bu da bence bir eksi. Ve anlattığın kadarıyla usta konusunda hassas birisisin. Senin açından daha da önemli bir eksi.
Ayrıca yakıtı dert etmemeni de çözebilmiş değilim. Çok zenginsin desem gider 2011 model dizelini alır keyfine bakarsın. Az bineceksin, haftasonu araban olacak desem hergün eryaman-ulus yapacağım diyorsun. Bu da sağlam maaşlı birisinin bile gelirine ortak olacak civarda bir tüketim demek. Şahini underestimate, RR'ı da overestimate ediyorsun. Şahin 30 kuruşu benzinde yakar. RR 50 kuruşu LPG'de yakar.
İstediğin gibi bir yorum olmadı biliyorum. Ama bak sen de eski integra'cıymışsın. Bilirsin bu tip arabaların zorluklarını. Ama RR'da durum daha da vahim.
Sırf kasko için bu modeli alıyorsan bunu da iki sene sonra kasko yapmayacaklar.
Kaskoyu unutursak belki eski model dizeli daha mantıklı olur hem parça, hem yakıt açısından.
Yalnız ben sende çok tehlikeli bir RR sevdası gördüm:) pek de dur diyemeyeceğiz gibi görünüyor. Bu yüzden de şimdiden hayırlı olsun diyelim.:) Güle güle bin .
mgnPower
20-05-2011, 09:28
öncelikle bir takim yazdiklarina aciklik getirmek istiyorum.
usta var sanayide zebil gibi ama ben buradan bilen guvenilir ve durust birileri cikarmi diye hem bakimlari hemde ekpertizi hakkinda bilgi almak istedim olmadi. olan olmayan herkes kronik olarak eksi taraflarindan yaklasiyorlar olaya.
yakiti dert etmemek gibi bir luksumuz yok. ulke olarak 1 lirayada alsak 10 lirayada alsak soyleniyoruz. ben cok iyi hatirliyorum 3-4 liraya depo doldurugumuz gunleri. litresi 1 dolara sabitlenecek artik dediklerinde cikan ooooooooooo seslerini. simdi 5 lira olacak diyorlar olsun napalim diyip arkamiza yaslanip vay a.q. benzinde su kadar oldu diye icimizden sovdugumuzu :) napalim benzin pahali diye bir kere geldigimiz su hayattan istedigimiz gibi zevk almayalimmi ? kole gibi calisiyoruz ne icin ? bireysel olarak tek basima gecen yil toplaminda maasimdan vergi adi altindaki kesintiler toplami eminim orta olcekli bir kobinin bir yilda verdigi vergiden fazladir.
yan masamda oturan bayan arkadasimiz 2011 peugeot 207 aldi. 150 liralik benzin ile 320-330 km gidiyorum diyor. 2000 subaru forester kullanan bir arkadasim ortalama sehir icinde 30-35 kurus lpg yaktigindan sikayetci gecen bir ilanda 2010 scirocco 1.4tsi dsg sanzumanli kmde 45 kurus yaktigindan bahsetmis. eee bu rakamlara bakinca boylesine bir aracin 40-50 kurus yakmasi dert edilecek bir noktamidir ?
sahini underestimate etmiyorum aksine RR'i underestimate ettigimi dusunuyorum. cunku basit mantikla sevgi duydugum ve kisa surede hastasi oldugum bu aracin kusurlarini gormezden gelmek ne derece canimi yakacak bilemedigim zamanlar kaygilaniyorum gercektende :)
ulke sartlari genel olarak bizi kucultmeye ittiginin farkindamisiniz daha az yaksin az vergi vermek icin dusuk model kucuk hacimli arac almak en temel kriterlerimizden olmus durumda. ben 600 lira kira verirken yemem icmem gezmemle ayni durumdaydim simdi 3000 lira kredi oderkende ayni sekilde yasiyorum. gelir seviyesi ile gider es orantili kendini ona gore bir sekilde adapte edebiliyorsun. dolayisi ile simdi binmeyecemde dort kollu ile giderkenmi binecem diye dusunuyorum. bir kere geliyoruz dunyaya gezelim gorelim yasayalim ogrenelim. :)
kasko icinde bu araci gercektende test ettikten sonra kaskosuz binmenin sacma ve salak olacagi hakkinda bir fikre kapildim. ve ykb sigorta harici 10 yas ustunu kasko yapan firma yok gordugum kadari ile. ykb sigortada 15 yasina kadar yapiyor bunun icinde 97 son oluyor. ayrica bir kere baslattinmi sigortaya gerisi yas onemli degil. satis yapilana kadar 10 senede binsen 20 senede binsen kaskon devam ediyor yenilettigin surece.
başkan yıldız sanayide kaportada bişey yok ama perte ayrılmışları bol miktarda mevcut iyi düşün
ihsanozyer
20-05-2011, 11:13
1997 Land Rover Range Rover 4.6 Vogue 21.500 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-bu-fiyata-daha-iyisini-bulursan-hemen-al-48700798/detay/)
mgnPower
20-05-2011, 11:20
başkan yıldız sanayide kaportada bişey yok ama perte ayrılmışları bol miktarda mevcut iyi düşün
dusune dusune bu hale geldik zaten akif :) gerek yok bazi seyleri cok dusunmeye. kismetten ote yol yok. yukarida bol bol yazdim aciklamalari.
bunu birakip ne alayim suv yumurtasindan cikmis gibi gorunen crv hrv forester captiva sorento ve turevleri hepsinda binek araba ruhu var neredeyse hepsi ayni yumurta ikizleri.
1997 Land Rover Range Rover 4.6 Vogue 21.500 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-bu-fiyata-daha-iyisini-bulursan-hemen-al-48700798/detay/)
kollarinda nefesini vermek icin birini ariyormus gibi bakiyor bu arac. umarim tanidiginizin degildir :)
dusune dusune bu hale geldik zaten akif :) gerek yok bazi seyleri cok dusunmeye. kismetten ote yol yok. yukarida bol bol yazdim aciklamalari.
bunu birakip ne alayim suv yumurtasindan cikmis gibi gorunen crv hrv forester captiva sorento ve turevleri hepsinda binek araba ruhu var neredeyse hepsi ayni yumurta ikizleri.
kollarinda nefesini vermek icin birini ariyormus gibi bakiyor bu arac. umarim tanidiginizin degildir :)
Başkan ben uyarıyı yaptım,para senin alıp almamak sana kalmış ;)
2001 Land Rover Range Rover 4.6 Vogue 33.500 TL Galeriden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-birmot-zincirlikuyudan-2001-range-rover-4-6-vogue-48865409/detay/)
Fiyatı biraz fazla ama hem temizlik hemde km bakımından efsane durumda.Eğer km orjinalse.
mgnPower
20-05-2011, 19:26
Başkan ben uyarıyı yaptım,para senin alıp almamak sana kalmış ;)
eyvallah. ok yaydan cikmak uzere bir kere... arabamizi satiliga cikartmak uzereyim zaten.
2001 Land Rover Range Rover 4.6 Vogue 33.500 TL Galeriden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-birmot-zincirlikuyudan-2001-range-rover-4-6-vogue-48865409/detay/)
Fiyatı biraz fazla ama hem temizlik hemde km bakımından efsane durumda.Eğer km orjinalse.
eyvallah saolasinda arac aramiyorum zaten alacagim araci buldum gibi usta gezicem usta ariyorum :D
ihsanozyer
22-05-2011, 20:28
:D:D ne güldüm ya resimden cokmu belli ya bi arkadasın aracıda
mgnPower
22-05-2011, 22:29
:D:D ne güldüm ya resimden cokmu belli ya bi arkadasın aracıda
hehehee :) kusura bakmayin valla arac resimlerden oyle gorunuyor. bayadir gezip bakiyorum resimlerden ve gidip baktiklarim arasinda artik ilginc bir sekilde bag kurup fotograflarin konustugunu bile gorur oldum artik :D
overblack
22-05-2011, 22:46
oo demek sende bozdun kendini kanka..hani turbo ef yapcaktık :D
Ahmet Saraçoğlu
22-05-2011, 22:52
telefondan girdiğim için sıkıntı oluyo , her postu okumadım
kasko olayını bende sizin gibi 10 yaş biliyordum ama yapıkredi sigorta benim 86 560sel ime 2200 lirayla teklif verdi.şuanki durumu için gerek yok kullanılmıyor zaten hem 2200 ü oraya vereceğime bi eksiğini tamamlarım,her şeyi bitip tamamdır dediğim , gözümde kıymetinin arttığı noktada yapılabilir...ama öyle böyle verdiler fiyat.
Bi araştırın derim , kaskodan dolayı ihtimallerinizi daraltmayın.
mgnPower
22-05-2011, 23:06
oo demek sende bozdun kendini kanka..hani turbo ef yapcaktık :D
kanka yemisim turboyuda sivigide sana bisii olmasin :)
bozmaksa bu heee bozdum valla. bi secenek olarak x-trail girdi gece gece aklima bir tae buldum birde gidip suna bakayim olumlu cok yorumu var suv sinifinda ama sekli semali kucuk gibi gorundu gozume bir bakayimda aklimda kalmasin :D
RR forever :D
telefondan girdiğim için sıkıntı oluyo , her postu okumadım
kasko olayını bende sizin gibi 10 yaş biliyordum ama yapıkredi sigorta benim 86 560sel ime 2200 lirayla teklif verdi.şuanki durumu için gerek yok kullanılmıyor zaten hem 2200 ü oraya vereceğime bi eksiğini tamamlarım,her şeyi bitip tamamdır dediğim , gözümde kıymetinin arttığı noktada yapılabilir...ama öyle böyle verdiler fiyat.
Bi araştırın derim , kaskodan dolayı ihtimallerinizi daraltmayın.
yapi kredi sigorta tek sigorta sirketi zaten su an . 15 yasa kadar kasko yapiyorlar. 400 tl muafiyetli olarak 2000 lira teklif aldim bende 99 model range icin. muafiyetsiz olursa 2800 lira gibi rakamlara cikiyor. kasko sart ama olmadan olmaz kesinlikle. n oncelikli kriterim kaskosuz noterden satis aldigim andan itibaren kontagi cevirmem kapali garajdan cikartmam o derece paranoyak durumdayim yani :D yapiliyor neticede sorun yok bu konudada :)
eğer seçenek aranıyorsa nissan pathfinder'da iyidir. bu bi arkadaşımın arabası, galeriye bıraktı satılsın diye ama düşünürseniz yardımcı olabilirim.
2001 Nissan Pathfinder 3.5 V6 31.500 TL Galeriden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-ares-den-2001-model-lpg-li-pathfinder-45975501/detay/)
havalı amortisörlerinin patladığını duydum, hatta bizzat nam amortisör şakir usta söyledi, yanına nezaman gitsem dükkanda yığınla range amortisörler ve körükleri oluyor tamir yapıyor....
ha nekadar sürede patlıyor niye patlıyor onu bende bilmiyorum şahsen, tamirat fiyatınıda bilmiyorum, ama körüklerin dunlop marka olduğunu ve izmirde üretildiğini biliyorum :)
ayrıca bi arkadaşımın babasında bunun son kasası vardı, bigün alıp tarlada bayırda insanlık dışı bi şekilde kullanmış ve geri döndüğünde araç yantiri yuntiri duruyormuş, körüklerden birini patlatmış (araç yeni alınmıştı).....
Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 00:44
yapi kredi sigorta tek sigorta sirketi zaten su an . 15 yasa kadar kasko yapiyorlar. 400 tl muafiyetli olarak 2000 lira teklif aldim bende 99 model range icin. muafiyetsiz olursa 2800 lira gibi rakamlara cikiyor. kasko sart ama olmadan olmaz kesinlikle. n oncelikli kriterim kaskosuz noterden satis aldigim andan itibaren kontagi cevirmem kapali garajdan cikartmam o derece paranoyak durumdayim yani :D yapiliyor neticede sorun yok bu konudada :)
kasko konusunda kesinlikle aynı fikirdeyiz...benimde olmazsa olmazım düşük tüketim abs ve kasko dur:D gerisi teferruat...ehliyetin ilk zamanları c3hdi a 5 kazada kaskodan 30oootl ye yakın kasar yaptırmış biri olarak söylüyorumki kasko hayat kurtarır:D
Ben önceki sayfada bahsettiğiniz 4 kollu ya binme muhabbetine size sonuna kadar katılıyorum.
benim uzun süreli olmasada bir müddet sürdüğüm 99 model rr hse den kalanlarımı aktarayım.
sürdügüm araç 112k km deydi ve 99 model olup yeni tip denilen cift vanoslu motora sahipti ( oncekine oranla daha az yakmakta) ve körükleri taş gibiydi maşallah ve insan dışı bir şekilde arazıde oynaştım yani.Zannetmiyorum bu körüklerin 10bin de 20 binde bir değişeceğini, bir arkadaş beynine su kaçmaması için dikkat etmeniz gerektiğini söylemiş.yani beyine su kaçıran borusu cıkan körüğü patlayan bunlar toplanıp hepsi, havalısı arıza yapıyor diye tek bir arızaya yönlendiriliyor. eminimki körükleri değiştirdikten sonra veya bakımı yapıldıktan sonra sızı arka arkaya üzmez.
benim içim o araçdaki zevk hiç bir suvda yok arazi kabiliyeti ve tırmandığı yerler ciddi ciddi ağzı açık bırakır. ben aşık oldum ve hala içimde duruyor bende uygun zamanı beklıyorum aklımdan çıkmıyor kesinlikle. motor sesi harika yürüyüşü güzel 4wd olduğundan v8 ve hacim olduğundan ilk kalkışlarda sıçrıyor resmen.
dediğim gibi benim uzun bir mazim olmadı 2-2.5 hafta gibi bir süre kullandım alıcaktım nasip olmadı. ama araçtan indikten sonra aklım onda kalıyordu bi yerlere gitmek için bahane arıyor insan amaç sürmek. tadı hala damağımda. binildiğinde insana güven veriyor, konforu güzel içi güzel sesi güzel genişliği güzel görüş alanı güzel.
Ben sizin yerinize olsam alırım temizini bulur güzel bir usta bulur alırım. dediğiniz gibi bu dünyada binmiyecezde nezaman binecez? bukadar çalışıp yıpranırken bizi mutlu edicek hosumuza giden birşeyi elde edemiyeceksek ne gerek var bukadar çalışıp yıpranmaya(imkan elveriyorsa tabiki).
ebay.co.uk da bolca parçası var çokçokda pahalı gelmedi gözüme.(kargo hesaplamadım tabiki) ve çıkması kaynıyor diye biliyorum hiç aramadım ama.
bu yaşta bu yakıtta olan bir araç alınacaksa, RR ın verdiği zevk ile, açtığı yara ve üzüntüleri unutturur kendini affettirir ama diğerleri unutturabilirmi affetrriebilirlermi bilmem
Karar sizin. (Kalbinizi dinleyin :icon_tup: )
mgnPower
23-05-2011, 12:42
iste budur yaa bekledigim cevap. ustalari gezeyim bu hafta bakalim kimseden ses seda cikmadigina gore gidip dukkan dukkan gezeyim.
en buyuk sorun yakittan gelmis bu buyuk bir site ve herkes isinin ehli bir bakima. cok cok iyi olanlariniz var draglara arac hazirliyorsunuz sahsi olarak araclar yapiyorsunuz yukluyorsunuz her turlu modifikasyon uyguluyorsunuz. tum bunlar bir yana gunluk kullandiginiz type-r'lar subiler ne yakiyor sormasi ayip ? lpg'de bu aracin yakiti bu soyledigim araclardan daha iyidir eminimki. :D o yuzden yakiti dert etmiyorum derken zenginlikten degil. semsiyenin girmesine alisik oldugumdandir. varsin buda girsin iceride plaj oldu zaten acilan semsiyelerden :D
mgnPower
23-05-2011, 19:44
aradigim range'i buldum galiba kismetse yarin gidip bakicam. bu arada 2009 ilkel hatasiz ekstra donanimli invite paket otomatik vites lancer var satilik. 53500de servis bakimli sigara icilmemis bugune kadar ici disi hep meguiars ile yikanmis temizlenmis . tam bir ilan gibi oldu ama var iste satilik. sahibinden gibi sitelere ilan vermeyi dusunmuyorum su an icin. cok emek ve para harcadim ese dosta gitsin istiyorum.
iste budur yaa bekledigim cevap. ustalari gezeyim bu hafta bakalim kimseden ses seda cikmadigina gore gidip dukkan dukkan gezeyim.
en buyuk sorun yakittan gelmis bu buyuk bir site ve herkes isinin ehli bir bakima. cok cok iyi olanlariniz var draglara arac hazirliyorsunuz sahsi olarak araclar yapiyorsunuz yukluyorsunuz her turlu modifikasyon uyguluyorsunuz. tum bunlar bir yana gunluk kullandiginiz type-r'lar subiler ne yakiyor sormasi ayip ? lpg'de bu aracin yakiti bu soyledigim araclardan daha iyidir eminimki. :D o yuzden yakiti dert etmiyorum derken zenginlikten degil. semsiyenin girmesine alisik oldugumdandir. varsin buda girsin iceride plaj oldu zaten acilan semsiyelerden :D
benim subim benzinde 50 60 yakıyor (sakin kullanım) gazda ise 25gibi sakin kullanım 30 normal arada hafif gazlamalı kullanım....
bahsi geçen araç tahminimce 45 civarı lpg'de yakar, vw toureg 3.2 v6 lar 40 civarı yakıyor
mgnPower
23-05-2011, 23:20
pek bir fark yok iste. subinin hangi modeli sizdeki ? 2.0 litre turbo forester var mesai arkadasimda normal kullanimda 35 kurus yakiyor.