Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti problem
DoguErdogan
18-05-2011, 15:03
arkadaşlar 2 senedir yatan bir 106 gti aldım araç normal alarak bakımsızdı geçen bakımlarını yaptırdım yağ - yağ filtresi buji hava filtresi benzin filtresi ve triger seti araç bakımdan önce gaza bastıgım an kendini inanılmaz bi şekilde ileri atıp anında devirleniyordu ancak bakımdan sonra bu yok acık filtre vardı söktürdüm o bu kadar etki etmez sanırım birde debriyajın kavraması biraz daha aşağı alındı acaba o mu yapıyor hiç bir fikrim yok ve birde rölantideyken cok ufak bi oynama var basıan gelen varsa bilgilendirirse sevinirim
açık hava filtresi ile orjinal filtre cidden fark ediyor ama çokda etmez gibi.
belki sente ayarını yapamamışlardır triger değişirken. eğer ciddi fark varsa ve sente ayarından kaynaklanıyorsa motor vs kırabilirsin baktırmanda fayda var.
edit: rolanti oynuyor demişin sente ayarının rolantiyi bozma gibi durumuda var bilgine..
arkadaşında dediği gibi sentesini kontrol ettirmelisin.
h.guroglu
18-05-2011, 15:15
trigerini nasıl değiştirdiler dikkat ettinmi boyamı sürdü yoksa kilitmi kullandı eğer boya sürdüyse azda olsa sendenin kaçma ihtimali var kilit kullandıysa mümkünatı yok sente kaçmaz
DoguErdogan
18-05-2011, 15:26
yapanlar işin ehli triger takılırken bi yere gittim göremedim ne desem yalan olur ondan
sentenı tekrar kontrol et ihmale gelmez ;)
boosted_pug
18-05-2011, 23:52
aracının timingi yada sentesi hatalı
DoguErdogan
19-05-2011, 10:53
aracının timingi yada sentesi hatalı
bugun gittim sente olsa araban sapıtırdı su anda öyle bi durum yok dedi filtreyi söktük eski haline geldi yani filtredenmiş ama kafama takılan bi sorun daha var aracın üzerinden kısa buji çıktı orjden daha kısa bizde orjlerini taktık uzun olanı acaba bunun bir eksisi olabilirmi
yağ yakıyorsa bujııyı yağlıyordur teklıyordur o yuzden kısa takmışlardır geç yağlasın dıyerek veya rast gele takmışta olabılırler
DoguErdogan
19-05-2011, 11:13
yağ yakıyorsa bujııyı yağlıyordur teklıyordur o yuzden kısa takmışlardır geç yağlasın dıyerek veya rast gele takmışta olabılırler
yağ yakmada yok
emrestone
19-05-2011, 11:46
araba yatıyor demıssın uzun zamandır belkıde benzın pompan veya baska bır sensorun de arıza cıkarmıs olabılır sonucta uzun zaman kullanılmamıs trıgere e baglamamak lazım sorunu