Orijinalini görmek için tıklayınız : acil tesisat onerisi
TURBO CİVİC
18-05-2011, 22:41
1.
PAKET SSTEM 24 - KICKER DX-200.4, ES-12, DS-650.2, MTX AUDIO KIT001 (http://www.aktepesound.com/?urun-2971-PAKET-SiSTEM-24---KICKER-DX-200-4--ES-12--DS-650-2.html)
2.
XETEC V200.4 4 KANALLI AMPLFKATR + JBL CS1214 30CM SUBWOOFER + JBL GT5-650C COMPONENT SSTEM KAMPANYA (http://www.aktepesound.com/?urun-detay_2_XETEC_V200_4_4_KANALLI_AMPLiFiKATOR___JBL_ CS1214_30CM_SUBWOOFER___JBL_GT5-650C_COMPONENT_SiSTEM_KAMPANYA.html)
sizce hangisi tercih edilmeli :soru:
poseidon
18-05-2011, 22:50
Ben olsam kicker varken jbl' e hiç girmem. Arada çok ufak bir fiyata farkı var.
TURBO CİVİC
18-05-2011, 22:52
oyle diyorsun ama kime sorduysam jbl al dedi aklım karıstı.ozellik bakımından da zetec ampli fln daha iyi gozukuyor.birde kickerin comp. u alt seviye oldugu icin sorunlu dediler yanabiliyormus fln.tabi bunlar kulakdan dolma bilgiler...
Watt olarak besleme yönünden kesin bisey diyemem ama ben kicker tercih ederdim.Jbl'in komponentlerini nedense sevmiyorum ve bicok kişidende olumsuz yönde seyler duydum.
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:01
Allah Allah yaa banada tam tersi jbl i al dediler napcaz simdi :D
kesinlikle kicker al nedeni'ni sorucak olursan jbl'in mid tiz takımı beş para etmez crossoverları çok dandik tiz için herhangi bir koruma dervesi yok kicker'da var ve kickerin crossoverları daha iyi amplifikatör'de yine kicker sebebi xzetec anfi çok başarılı bir amplifikatör değil hoparlörlere dc voltaj yolluyor ve frekans ayarlarını yapmak çok zor subwoofer'da jbl biraz set çalar kimi sever kimi sevmez kicker biraz daha yumusak ve softtur
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:05
tam istedigim seyleri soyledin valla sub da ozellikle yumusak seviyorum tok bas istemiyorum.
jbl de comp. ları bir ust seri dusunmustuk gto 608c olarak
tam istedigim seyleri soyledin valla sub da ozellikle yumusak seviyorum tok bas istemiyorum.
jbl de comp. ları bir ust seri dusunmustuk gto 608c olarak
ben bu 2 seçenek arasından kicker dedim çünki daha iyi bu paketi alıp sadece mid tiz takımını değiştireceksen yapma derim hem pahalı olucaktır hemde gereksız jbl'in gto serisindede aynı crossover kullanıyor ufak defek değişiklikler var ama degmez diye düşünüyorum
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:12
eyvallah tesekkur edeirm.zaten kıcker da aklım kalmıstı simdi daha iyi oldu.kıcker icin konusayım o zman yarın.
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:15
dedigim gibi comp. isinden hic anlamam ama eminin ne olursa olsun bana cok iyi gelecek :D onun dısında bas konusunda hassasım :D tok bas istemiyorum derin yumusak bas istiyorum :D dedigine gorede kıcker benim isteklerime daha uygun bir set burada
kesinlikle paket performans ve fiyat açısından iyi
sen davul zurna dinlemiyorsun arabada benim gibi jbl alma o nedenle :)
jbl cacık ona hıc gırmede kıckerın o bassı da cok cacık.bn olsam .kıcker 1 ust sevıyem bass kıckerın o compları artı zetec amfıyı alırdım .
dedigim gibi comp. isinden hic anlamam ama eminin ne olursa olsun bana cok iyi gelecek :D onun dısında bas konusunda hassasım :D tok bas istemiyorum derin yumusak bas istiyorum :D dedigine gorede kıcker benim isteklerime daha uygun bir set burada
kıckerı sakın alma o zmn derın yumusak ıstıosan rockford alıcaksın daha guzelını dınlemedım kıcker cok serttır .jbl de orta karardır.
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:27
sen davul zurna dinlemiyorsun arabada benim gibi jbl alma o nedenle :)
:D 300 500 cuyuz abi biz :D
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:28
kıckerı sakın alma o zmn derın yumusak ıstıosan rockford alıcaksın daha guzelını dınlemedım kıcker cok serttır .jbl de orta karardır.
naptın rıdvan yaa :D iyice kafamı karıstırdın yaa :D ortaya karısık yanarlı donerli oldu :D
daha sırada sen varsın sana gelicem boya korumaya :cool: yaparken guzel calsın muzik :D
halilkarakas
18-05-2011, 23:29
jbl in comp. ları vardı arkadaşın 306 da çok iyiydi valla dandik amfi olmasına rağmen :)
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:31
ahahah bu gece bitmez :D cok farklı yorumlar , tavsilere geliyo yarın sabah gidicem taktırmaya boyle giderse zor :D
arladaşlar bass hoparlörü yumuşak yada sert çaldıırmak montajcının elinde low pass frekansında istedigin gibi çaldırabilirsin yeterki anfin marifetli olsun ve birde kutu yani kabin tam litresinde ve port ölçüleri düzgün olursa hiç bir sıkıntı olmaz ...
naptın rıdvan yaa :D iyice kafamı karıstırdın yaa :D ortaya karısık yanarlı donerli oldu :D
daha sırada sen varsın sana gelicem boya korumaya :cool: yaparken guzel calsın muzik :D
kocaman bı bass koy arkaya o zmn .agır olsun kabını fln aksamınada bı deneme yaparız.speclerını bılmıorum ama stok yada fıltre egzosluysa aksamına soker atarsın tesısatı.
arladaşlar bass hoparlörü yumuşak yada sert çaldıırmak montajcının elinde low pass frekansında istedigin gibi çaldırabilirsin yeterki anfin marifetli olsun ve birde kutu yani kabin tam litresinde ve port ölçüleri düzgün olursa hiç bir sıkıntı olmaz ...
yok ole bı dunya.kusura bakmada.kendı tesısatımı kendım baglarım genelde ne ayar cekersen cek ne kadar ayarında lıtren olursa olsun aynı marka amfıyle aynı ayarda test eder onaylarız.
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:42
kocaman bı bass koy arkaya o zmn .agır olsun kabını fln aksamınada bı deneme yaparız.speclerını bılmıorum ama stok yada fıltre egzosluysa aksamına soker atarsın tesısatı.
benim arac zır stok :D ama halen turbo ruhunu tasıyo :D ara sıra caf cuf eder :D:D:D
saka bi yana bendende geci arabadanda gecti deneme isleri 275 bin oldu km. :D turbodan sonra 2.5 - 3 bin deviri gecmedim :D ekonomi modda geziyoruz ;) havalar iyice duzelsin o zmanda sana gelicem boya k. icin o zman takılırz ;) yarın su muzik olayımı cozmem lazım :o
ben bir tesisatcı arkadaşın arabasında tezgaha geldim, arabacı ben sürüyordum 7 parça abi volume 30 yap dedi :) big bass test parçasında bas vurmaya başlayınca arabadan atlıyorum arkadan bişey girdi arabaya sandım kicker sert çalar anfideki dügme başka bir bası bu kadar sert yapamaz :)
erdem sana 4 adet 6985 bulalım 1 takımda piayasa tiwiterı çastara çastara gez :)
Kicker her türlü sert çalar, kompanentlerinin tizleri de sert çalar, basları da ama tonlaması JBL e göre çok daha iyidir. İkisini de dinledim farklı araçlarda defalarca.
Ama yumuşak çalması çok önemliyse RF derim bende hertürlü :)
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:44
ahaha bi duzune tiwit takalım dedigin gibi cıstak cıstak :D bagajada bi davul gum gum :D:D:D
bn olsam almazdım paran cebınde kalsın.bosver.
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:45
bitmez bu geceee :D takamıcaz valla set met :D karıstı valla iyice yarın gidicem emreye ortaya karısık alevli bsy yapalım dicem :D
gelelim kutu yani kabıine 30 cm 300 w rms gücünde bir bass hoparlörümüz var kutu yapıcaz firma bu bass 45 litrede port çapı 7.5cm port uzunluğu 15 cm olan bir kabinde 100%100 performans verir diyor bass hoparlor kabinin içinde bir basınç oluşturuyor bu oluşan basınç port sayesinde dışarıya atılıyor kabin ve port olçüleri yanlış olrsa kutunun litresi tutmaz ve bass hoparlor kutudaki basıncı dşarıya atmakta zorluk çeker port büyük olrsa bass hoparlör mix max özelliğini kabeder anfiden sinyal gelir bass hoparlör tepki verir ve mix max yapar kabin kötü olursa gelen sinyallere cevap veremez bass hoparlör distortion yapar daha ne ince detaylar var burda sabaha kadar anlatsam bitmezzz...
tesisat işinin de motorda olduğu gibi dibi yok zaten, onu takıcaksın yetmicek yarın upgrade yapayım derken yine kaçıcak içeri :D
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:47
bn olsam almazdım paran cebınde kalsın.bosver.
bak iste :D buda iyi valla :D jant icinmi beklesem :soru: mal gibi arabayı komple soktum ne set kaldı ne jant ne turbo :Deli: aklıma ...:icon_wack
TURBO CİVİC
18-05-2011, 23:50
sonuc olarak ne yapıcaz yarın? aktepe sound bildigim kadarıyla iyi bir yer. birbirine uyumlu 2 takım set yapmıslar bunlardan birini secmek gerekirse ne yapcaz? sonucta baslangıx olarak dusunup bir tercih yaparsak basıda tok istemiyoruz dersek ne yapıcaz?
en temizi gidip orda örnek varsa dinlemek, hangisi içinize sinerse onu uygulatın zaten isteklerinizi anlattığınızda yardımcı olacaklardır :)
ahaha bi duzune tiwit takalım dedigin gibi cıstak cıstak :D bagajada bi davul gum gum :D:D:D
1 kanun 1 darbuka 1 klarnet sabah kadar arka koltukta çalarlar sek rakı içerler 200 tl alır giderler :) ama kulak ip..si olursun :)düşünsene sahilden bi koptun geldin bebege , muazze abacıdan vurgun sayılır yıkılıyor ortam :) polis gelir ben üfleyecem ben üfleyecem diye alkolmetreye saldırırdık alkolsüz şoför vardı tabi :)
allahtan ozamanlar mobese yoktu yoksa kimsenin yüzüne bakamazdık :)
yok ole bı dunya.kusura bakmada.kendı tesısatımı kendım baglarım genelde ne ayar cekersen cek ne kadar ayarında lıtren olursa olsun aynı marka amfıyle aynı ayarda test eder onaylarız.
Biraz yanlış bilgi veriyorsun.. Şöle söylim babam yaklaşık 25 yıldır oto müzik sistemleri ithalaatı yapmakta;son 10 yıldır yanındayım ve senin internette gördüğün tesisatlı araçlar kadar benim dinlediğim farklı modelde tesisatlı araçlar... Sub'ı sert veya yumuşak çaldırmak tamamen kutu ile ayar ile alakalı.. TURBOCIVIC eğer yumuşak çalmasını istiyorsan alıcağın 2 sub'ıda kutu litresi ve ayarla istediğin yumuşaklığı yakalarsın... Benim sana önerim hangisini alırsan al kapalı kutu yap ve kutu içine mutlaka cam elyafı koy.. Bu arada KICKER'In distiritörlüğü yapmaktayım.. Dediğim gibi o 2 ürünlede istediğin sesi alabilirsin ;)
sonuc olarak ne yapıcaz yarın? aktepe sound bildigim kadarıyla iyi bir yer. birbirine uyumlu 2 takım set yapmıslar bunlardan birini secmek gerekirse ne yapcaz? sonucta baslangıx olarak dusunup bir tercih yaparsak basıda tok istemiyoruz dersek ne yapıcaz?
onlardan bırı yokkkkkkkkkkkkkkkk.dınle bnı ole bı hata yapma.
20cm hertz bass al bı takım component 1 amfı tamamdır bıde teyp al ama .2 amfı cıkısı olsun.
o kıcker bass ıgrenc otesı calıo arkadasımın arabasında vardı her bındıgımde basım agrırdı.
jbl de nasıl solım sana 1000 watt yazıyo ya hıcbır jbl 1000watt peak gormemıstır hayatında.ıkısıde cok dandık setuplar bn olsam kesınlıkle almazdım.yumusak bass dıosan 30 cm rokfordunu alıcaksın kardesım comp ıcınde ksserısı olabılır kıckerın yada bak dah aguzel bı marka solım sana dls comp takıcaksın 60-70 rms 80cok gelır o rms cıvarlarında
artı olarak 200 rms tek kanalda veren stereo kanalları 70-75rms veren zzetec olabılır mesela 5 kanal bı amfı alıcaksın bıttı gıttı.bukadar.
TURBO CİVİC
19-05-2011, 00:05
1 kanun 1 darbuka 1 klarnet sabah kadar arka koltukta çalarlar sek rakı içerler 200 tl alır giderler :) ama kulak ip..si olursun :)düşünsene sahilden bi koptun geldin bebege , muazze abacıdan vurgun sayılır yıkılıyor ortam :) polis gelir ben üfleyecem ben üfleyecem diye alkolmetreye saldırırdık alkolsüz şoför vardı tabi :)
allahtan ozamanlar mobese yoktu yoksa kimsenin yüzüne bakamazdık :)
ahaha :D:D:D
Biraz yanlış bilgi veriyorsun.. Şöle söylim babam yaklaşık 25 yıldır oto müzik sistemleri ithalaatı yapmakta;son 10 yıldır yanındayım ve senin internette gördüğün tesisatlı araçlar kadar benim dinlediğim farklı modelde tesisatlı araçlar... Sub'ı sert veya yumuşak çaldırmak tamamen kutu ile ayar ile alakalı.. TURBOCIVIC eğer yumuşak çalmasını istiyorsan alıcağın 2 sub'ıda kutu litresi ve ayarla istediğin yumuşaklığı yakalarsın... Benim sana önerim hangisini alırsan al kapalı kutu yap ve kutu içine mutlaka cam elyafı koy.. Bu arada KICKER'In distiritörlüğü yapmaktayım.. Dediğim gibi o 2 ürünlede istediğin sesi alabilirsin ;)
kıckerın dıstrıbutorlugunu yapıosun demek hmmç.comp 15 ım var ıcındede sunger ızolasyon var 85 lıtremı 90 lıtremı ne kabını var 10cm kadar portlu bunu yumusak caldırabılırmıyız yanına bı ugrasam bı ayar yapabılırmıyız pekı.
not:45*50 lt arası portsuz kabınlede denendı daha sert calıodu bu arada.yada bana tarıf edersen bn yaparım.
bizde montaj yok.. AMa bana semtini sölersen en yakındaki bayiimize yönlendirebilirim
TURBO CİVİC
19-05-2011, 00:08
yarın bakıcaz o zman duruma gore serbetle mumkunse deniyerek yapcaz bsyler.saolun arkadaslar :icon_tup: haluk abi konusuruz yarın ;)
bizde montaj yok.. AMa bana semtini sölersen en yakındaki bayiimize yönlendirebilirim
bayiye gerek yok bana kac lıtrede nasıl bı ayarda calıcagını sole bn kendı ellerımle yapıcam.
Portlu kutuda 90 litrede yapabilirsin. Ölçülerini sana mail atim mail adresii verirsen
20 cm hertz neyle çalıcak portlu portsuz ?
Portlu kutuda 90 litrede yapabilirsin. Ölçülerini sana mail atim mail adresii verirsen
25 cm kicker portsuz kabiniyle alalım varmı ???
kabınımın lıtresı 89.kusur bagajıma uysun dıe azıcık olculrını degıstırdık zamanında lıtre olculerıne bakılarak bızzat kendım ılgılenerek yaptırdım.ama hala daha haz almıyorum basstan 2 sene oldu belkıde fazladır.amfı ayarından az cok anlarım kendı tesısatımı kendım baglarım oncekı postlarımda yazıyor zaten.yanı anlatmak ıstedıgım bılıncsız bam gum cu bırı deılım bassım sureklı kısıktır max 1de dır comp olarak ds kullanırım ds den memnunum ama basstan asla memnun olmadım seklı dısında.o yuzden yanlıs anlamayın ama ısterse kıckerın sahıbı uretıcısı gelıp bana ıstedıgn gıbı caldırırız desın buna pek kulak asmam cunku olmıcagını deneyerek dınleyerek gordum coktan.saolun ılgınız ıcın bu arada.
20 cm hertz neyle çalıcak portlu portsuz ?portsuz .
portsuz .
yaz geldi bagaja dolabı koyucam uzun yol yapıyozda soguk su lazım oluyor
bu nedenle 30 cm bası çıkarıp ona yakın ses verecek bir bas istiyorum ses olarak çaldıgını hissettirsin yeter yani öyle arabayı sallamasına gerek yok zaten dedigim gibi ben genellikle musiki ve oyun havaları dinlerim.
eger 20 cm portsuz çalışırsa yarın alayım ne dersin ?
yaz geldi bagaja dolabı koyucam uzun yol yapıyozda soguk su lazım oluyor
bu nedenle 30 cm bası çıkarıp ona yakın ses verecek bir bas istiyorum ses olarak çaldıgını hissettirsin yeter yani öyle arabayı sallamasına gerek yok zaten dedigim gibi ben genellikle musiki ve oyun havaları dinlerim.
eger 20 cm portsuz çalışırsa yarın alayım ne dersin ?
ome rs ın arabasına bagladık 1 ay oldu gayette tatmınkar bagajda sınek gıbı kucuck kalıo bnm essek olusu gıbı ne agır nede bagar ısrafı saglıyor klasık muzık ıcın bırebır bnce naturel ses 150-200 rms bı degerı olması lazım 150 rms beslesen bıle yeter artar gorusundeyım .
ben jbl al derim abi, bende de jbl var bizim arabada 1200 çift bobin kabinli olursa misgibi çalıo. hele müzik tarzın 300 500 ise ( yani bendensen) ben jbl i tavsiye dderim. abilerimin de dediği gibi kutuyla sağlam bi anfiyle güzel bi ayarla istediklerini elde edebilirsin.
True Audio: Audio Spectrum Analyzer and Loudspeaker Design Software (http://www.trueaudio.com/)
Vermiş olduğum web adresinde real time audio spectrum analyzer yapan bir program var bilgisayarınıza indirip kolayca yükleyebileceginiz bir program bu program sayesinde merakınızı giderebilirsiniz tabi tevsiye edilen mikrofonlarla bu programda kullanbileceyiniz uygun mikrofonların fiyatıda ortalama 15 usd
bu rada çok profesyönel olmasada db de ölçebilirsiniz :D
ome rs ın arabasına bagladık 1 ay oldu gayette tatmınkar bagajda sınek gıbı kucuck kalıo bnm essek olusu gıbı ne agır nede bagar ısrafı saglıyor klasık muzık ıcın bırebır bnce naturel ses 150-200 rms bı degerı olması lazım 150 rms beslesen bıle yeter artar gorusundeyım .
200 rms ok
20 cm mi 25 cm birde marka illa ne olursa daha tatminkar olur yarın yapayım bende ;)
200 rms ok
20 cm mi 25 cm birde marka illa ne olursa daha tatminkar olur yarın yapayım bende ;)
20 cm hertz tavsıyemdır yer kaplamaz olayda orda zaten tıngır mıngır calıyor marka 20 cm ıcın baska hangı marka var bılmıyorum ama rockfordun hastasıyız dedeeeeee.ah bı he serısı elıme gecırsem bnde yapıcagımı cok ıyı bılıyorum ama.
TURBO CİVİC
19-05-2011, 22:26
bugun gittim edison ampli + jbl 30 cm sub + gto 608c comp. takıldı. tam olarak istedigim performansı aldım :icon_tup:
gosterdikleri ilgi alaka icin AKTEPE SOUND'a Emre ye Osmana ve emegi gecen herkeze cok tesekkur ederim :icon_tup:
bugun gittim edison ampli + jbl 30 cm sub + gto 608c comp. takıldı. tam olarak istedigim performansı aldım :icon_tup:
gosterdikleri ilgi alaka icin AKTEPE SOUND'a Emre ye Osmana ve emegi gecen herkeze cok tesekkur ederim :icon_tup:
+ kilolu adam gözü tok adamdır:)
esnaflıkları için bende tebrik ediyorum arkadaşları en kısa zamanda 20 cm lik basımı portsuz kutusunda istiyorum :)
dip not : paşaoglu bekir dügününe çengi getircem :))) sen fiestayı oynattın bende çengiyi oynatcam ellerine saglık :)
TURBO CİVİC
19-05-2011, 22:50
ahaha valla tum gunumuzde neredeyse pasaoglunda gecti bekir abimede selamlar :D
fiesta altımızdan kactı :D
ahaha valla tum gunumuzde neredeyse pasaoglunda gecti bekir abimede selamlar :D
fiesta altımızdan kactı :D
kardeşim sabah binince yüzününün halini görmek isterim :) hahahah yazılımdan haberi yok biraz sıkıştırayımda motoru açılsın dedim alırken :)))
JBL kanka MEJ i hatırla ;)
TURBO CİVİC
21-05-2011, 08:10
guzel oldu kanka ozlemisim bası fln :D