Orijinalini görmek için tıklayınız : Kulak Temizletmek Zararlımıdır
Bad-Fast
19-05-2011, 18:23
sağ kulakda sabah kalktığımda tıkalı gibi hissediyordum 5-10 dk sürmeden bişey kalmıyordu ve doktora gittim klasik devlet hastanesi tavrıyla hemen bakıp temizlemek lazım şunu kullan gel temizliyelim denildi :) internetden araştırdım kimi genç yaşta iyi değil yazıyor kimi doktor sitelerinde farklı yorumlar falan tecrübeli olan arkadaşlar vardır diyerek sormak istedim
Temizletmek derken yıkamak diyorsunuz dimi? yıkatmak diyorsanız ben 2 defa yıkatmak zorunda kaldım. doktor sık sık yıkatmassan bi şey olmaz demişti. ama sık sık yıkatırsan kulakda alışkanlık gibi bir şey olurmuş. yani ilk defa temizletcekseniz bir şey olmaz diye düşünüyorum. bir kereden bi şey olmaz tabi demişti benim doktorum.
Benimde kulaklar çok hassastır 7 yaşımdan beri bir kez tatildeyken iki kulağımın birden tıkanmasıyla yıkatmak zorunda kalmıştım.Çok sık yıkatmadıkça problem yok...İlk kez olacaksa yıkatın derim bende duyma konusunda çok rahat ettirmişti..
h.guroglu
19-05-2011, 18:42
ben ilk defa 3 yıl önce yıkatmıştım hatta ilk yıkattığınızda daha iyi duymaya başlıyorsunuz belirli bir süre şu ana kadar tekrar yıkatma ihtiyacı olmadı canavar gibi duymaya devam ediyorum :D
gülmek yok :D
bu kulak nasıl yıkanıyor :)
Çok sık yıkatmaz isen sorun değil..
Ben 2 kere yıkattım 11 yaşımda ve 19 yaşımda ilki intihap 2. deniz suyundan dolayı tıkanıklıkdan. kulak yıkanırken çıkan ses gülme krizine sokmustu beni :D
halilkarakas
19-05-2011, 18:45
benim bildiğim temizlettirdikten sonra daha çok kötü oluyor
bir arkadaşım yaptırmıştı ordan biliyorum...yani daha çok toz topluyor v.s :D
salıyolar hortumu içine pislikler dışarı :D:D
şaka bi yana bi kere görmüştümde unuttum :D
benim bildiğim temizlettirdikten sonra daha çok kötü oluyor
bir arkadaşım yaptırmıştı ordan biliyorum...yani daha çok toz topluyor v.s :D
ilk günler koruman gerekiyor.. doğru toz ve kir birikebiliyor..
Kulak yıkattıkdan sonra çıkan pisliğe bakmayı unutma :D tiskinç
halilkarakas
19-05-2011, 18:51
bizim arkadaşta denizde su kaçtığı için temizletmişti...ama sonra hep dışardaydık geziyoduk :D biraz duymada sıkıntı oldu :D
yıkatmak zorunda değilsin. kulaktaki pisliğe göre değişiyor. benimde tıkanmıştı, doktor cımbız gibi birşeyle çıkarmıştı :D
valla benim hiç öyle kötü olmadı ya, bir tek temizlenirken kötü oluyor, oda basınçtan heralde. aksine daha eii duymaya başladım.
Herkes zararlı diyor sürekli yıkatmak gerekiyor falan diyorlar.Bende baya arastırdım yıkandıktan sonra kulak iyi duymaya temizliğe alışıyor daha dogrusu sen alısıyorsun.İlerki günlerde kulak biraz kirlendiginde aa duymuyorum tıkandı kirlendi diyip yıkatma ihtiyacı duyuyosun.Tek olay bu..Hee sık sık yıkanırsa tabiki bi zararları olabilir kulak zarına vs ama olay bundan ibaret ögrendigim kadarıyla.
Bad-Fast
19-05-2011, 19:19
alışkanlık olayını çoğu yerde yazıyor benim sorun sabah kalktıktan 5 dk sonra geçiyor gün içinde falan bi sıkıntı yok doktor dedi diye acaba yıkatsam mı dedim genede duymada falan sorun çıkmadığı sürece kalsın diyorum :) verdiği damlayı kullanim bakalım sizdeki yorumlara göre yıkatsamda alışkanlık hali yapmamak gerekiyor :) saolun
Jam da Joker
19-05-2011, 19:23
Juzz Tv - Kulak Temizliği (http://juzztv.com/watch_video.php?v=5a41deaf2f35048)
Göki şunu kaşıklayarak yermisin :hehe:
bende askerdeyken yıkatmıştım duymama dercesine glmiştim iyi olmuştu bi zrarı yoktu ama su son 1 haftadır aynı sekilde 5-10 dk hiç bişey duymuyorum cenemi oynatıkça gacur gucur ediyor kulagımın içi.
abi kulağın içine hortumu sokuyolar, yüksek basınçlı havayla da pislikleri çekiyolar. olay bu. ama ben de öyle sabahları 5 10 dakka duymuyordum giderek artmıştı. bi gün 15 dakka oldu, bi gün yarım saat oldu falan. yaptırmakta yarar var artma ihtimaline karşı. ama havayla çekerlerken çok kötü oluyosun ya, basınç yüzünden heralde. çok basınçlı bi hava.
Juzz Tv - Kulak Temizliği (http://juzztv.com/watch_video.php?v=5a41deaf2f35048)
Göki şunu kaşıklayarak yermisin :hehe:
kanka açmadım bile kesin pislik bişey, sen ye psikolojik deli
Jön Türk
19-05-2011, 19:36
O5yJQf6uukY&feature=related
Tamam kapatın konuyu :D
onn_dear
19-05-2011, 19:43
abi hayatımda 1 defa yıkattım onda da farklı bir şey için gitmiştim doktor kirli yıkayalım dedi...
o gün bu gün her denize girmemden sonra, her banyodan sonra kulağımda sıkıntı yaşıyorum, keşke temizletmeseydim hiç, tekrar sordum bir defa yıkanınca sık sık yıkatmak gerekiyor malesef.
Bad-Fast
19-05-2011, 19:57
abi hayatımda 1 defa yıkattım onda da farklı bir şey için gitmiştim doktor kirli yıkayalım dedi...
o gün bu gün her denize girmemden sonra, her banyodan sonra kulağımda sıkıntı yaşıyorum, keşke temizletmeseydim hiç, tekrar sordum bir defa yıkanınca sık sık yıkatmak gerekiyor malesef.
benimde sıkıntı yaşarmıyım diye düşündüğüm bu zaten :confused:
Temizletmeyin, kim temizlettiyse sorun yasıyor kulagında ;)
abi kulağın içine hortumu sokuyolar, yüksek basınçlı havayla da pislikleri çekiyolar. olay bu. ama ben de öyle sabahları 5 10 dakka duymuyordum giderek artmıştı. bi gün 15 dakka oldu, bi gün yarım saat oldu falan. yaptırmakta yarar var artma ihtimaline karşı. ama havayla çekerlerken çok kötü oluyosun ya, basınç yüzünden heralde. çok basınçlı bi hava.
bende yıkatma deyince dedim ne oluyor bende böyle biliyorum demekki başka tabir ediliyormuş.
kulak zarı ameliyatı olmuştum zamanında 2-3 kere böyle temizlendi tedavi sürecinde.çok rahatsız edici bir ses.ameliyatımın üstünden çok zaman geçmesine ve ameliyatımın çok iyi geçmesine rağmen hala sağ kulağımla çok uğraşıyorum.kulak çöpüyle kaşıdıkça kaşıyasım geliyor.
ayrıca kulak pisliği ve kıllar içeri giden tozların vs. önlenmesi içinmiş.
kulak pisliğini temizlemek kulağı savunmasız bırakmak gibi birşey.
sadece kulak çöpünün üstüne peçete vs koyup alabildiğiniz kadar ucunda olanları almaktır doğru olanı.
h.guroglu
19-05-2011, 20:19
valla ilk defa duyuyorum sölediğin yöntemi
ben ilk gittim doktor dedi temizlicez ok dedim
gliserinli damla verdi 3 gün günde 2 kere kulağına damlat sonra gel dedi kullanıp gittik
hemşireye dedi ılık su hazırla ılık su geldi büyük bi şırıngaya suyu çekti o suyu tazyikli şekilde kulağın içine 2 defa boşalttı suyla birlikte pisliklerde çıktı tıkanıklık fln kalmamıştı
sonrasındada duymama gibi bir sorun yaşamadım işlemden sonra 1-2 dk kulak çınlaması oldu bende okadar
arkadaş doğru söylüyor. bu işlem yapılmadan önce bi kaç gün kulak içlerine GLİSERİN damlatılıyor. (eczanelerde mevcut) daha sonra iyi bir KBB ya gidilerek hava yardımıyla pislik çekiliyor. 3 gün tıkalı gezdikten sonra bu sayede duymaya başladım
Dalış veya havuzda ve denizde yüzüyorsanız veya yüzecekseniz yıkatmayın. Kulak burun boğazcıya gidin o çubuklu kamerayla baksın. Çok vahim bir durum yok ise o ufaktan temizler ama yıkatmayın. Kulağın içindeki o pis dediğiniz şey aslında kulağın mumudur. O mum sizi ve kulağınızı böcek sinek ve özellikle her türlü mikrop ve bakteriden korur. Yıkatırsanız o koruyucu madde olan mumu da temizlemiş oluyorsunuz. Kulak da tüm tehtidlere açık hale geliyor.
mhmtsrtp
19-05-2011, 22:45
yuhh be o video ne öle hepsi kulakdanmı çıkıyo yani :S:S:S bu ne iğrençlikdir abi kulağımdan soğudum:D
CasabLanca
19-05-2011, 22:49
detailing kulak care garajımız yakında açılacaktır herkesi bekleriz :icon_tup:
ahahahaha
kulağına zoktugumun sağırdı kesin bu :D
osman allah belanı emiii:D:D midem alt üst oldu..bu insan kulağı olamaz :D
Bir araca carbon clean yapılması ile bir insanın kulak yıkatması mantığı aynı bana göre :D:D
Çok sık yapılmadıkça sıkıntı olmaz.
Mivec_4G63
20-05-2011, 00:44
ahahahaha
kulağına zoktugumun sağırdı kesin bu :D
auhahaah yarıldım
hmm. aynen benim doktorumda aynı araç örneğini vermişti.
bende bir ara sabah kalktığımda sureklı kulagım tıkalı bır sekılde uyanıyordum daha sonra gıdıp temızlettım sımdı ozel tım gıbı en uzaktakı tıkırtıları bıle duyar oldum :) zararlı oldgunu duusnmuyorum sureklı yaptırmadıkça
ProdriveSTI
20-05-2011, 01:43
acıyor mu temizlenirken.
once bir sıvı doktu o yumusatıyor ondan sonra ıcınde ne varsa cımbız gıbı bıseyle cekıyorlar bıraz agrı oluyor acıkcası sonra benım gece bıde kulagım kanadı bırdaha bı sorun olmadı
acıma değilde yaşlıları falan kıvranırken görüp tırsıyordum.10-13 yaş aralarında olmuştum 1-2 defa.çok fena gürültü oluyo kulağın içinde kaçmak istiyorsun :D yıkatmak dediklerini bilmiyorum ama ben.süpürge mantığıyla olandan bahsediyorum :)
Temizlettikten sonra inanılmaz bir duyu hassaslığı başlıyor. Karınca yürüse duyuyorsun çok sinir bozucu. Hemen eve gidip kafanı dinlemen evdeki herşeyin fişini çekmen lazım. 10 sene kadar önce yaptırmıştım amelyattan önce.
Kulak sıkıntısı bendede var denize havuza falan girerken tıpa takıyorum :D 2 haftadırda sıkıntılı kulağımda akıntı var dün antibiyotiğe başladım hayırlısı dıyorum :D
sık yıkanmassa sorun olmuyor yani 3-5 yılda zorunlu olmadıkça yoksa kulak kendi kendini temizler normal şartlarda
sık yıkanmassa sorun olmuyor yani 3-5 yılda zorunlu olmadıkça yoksa kulak kendi kendini temizler normal şartlarda
Temizlemediği durumlarda ameliyat olunuyor zaten. Orta kulak iltihabı yada östaki borusu problemi diye.
Cabbar : Abi böyle en kaşındığı anda kulak temizleme çubuğunu sokuyorsun da böyle kaşıyorsun ya içinin duvarlarını falan
Şehmuz : eee ?
Cabbar : Valla orgazm olmak gibi aynı..
Şehmuz : Nerene sokuyosun çubuğu?
:)
Şaka bi yana hani kulak kaşınıncı usul usul kaşırsın ya..Yok böyle güzel bişey
Edit : imla
berkayGLRN
20-05-2011, 12:04
benım kulagım havuzdan mıkrop kaptı ve ıltıhaplandı 2 kere yıkattım ıcı acıldı ve cok rahatladı kulagım daha ıyı duymaya basladım zararınıda hiç görmedim:)
Temizlemediği durumlarda ameliyat olunuyor zaten. Orta kulak iltihabı yada östaki borusu problemi diye.
işte bende aynısı var vakumla cekerek temizletiyorum 2 ay sonra iptal kulaklar
ne yapmam lazım diyorum doktora yapacak bişey yok gelip temizleteceksin diyor
hiç güvenmiyorum bu doktorlara tavsiye edebilecginiz saglam k.b.b doktoru varmıdır p yetrerki düzeleyim...
işte bende aynısı var vakumla cekerek temizletiyorum 2 ay sonra iptal kulaklar
ne yapmam lazım diyorum doktora yapacak bişey yok gelip temizleteceksin diyor
hiç güvenmiyorum bu doktorlara tavsiye edebilecginiz saglam k.b.b doktoru varmıdır p yetrerki düzeleyim...
Zeytinburnunda ermeni hastanesi var kbb doktoru Mircan bey on numara bir doktor
Adam ölmüş resmen
Kulak yıkatma ben askerde yapttım camur topraga gire gire tıkandı kulaklar egitimde egitim sonrası tıkanıklık var gittim temizlettim :) zarari yok ama bildigim 5 senede 1 yapmanız daha yararlı zaten kulak her türlü alişiyor kirlenmeye temizletmek faydali
Bad-Fast
30-04-2012, 14:55
konu güncellenmiş şöle bi ekleme yapim eğer yıkatmak istemiyenler varsa benim gibi , gliserinle 1-2 gün yumuşatma yapınca biraz temizleniyor 3-4 ay sıkıntı çıkarmadı bana şimdi gene aynı işlemi yapmam lazım ama eninde sonunda temizletme olucak gibi ..
fatihtemizer
30-04-2012, 15:01
her üç ayda bir önce ben grisilinle yumuşatıp sonra dr.da vakkumlu temizleme ile hallediyorum.bazı kulaklar benimki gibi alışkanlık yapıyor.ömrümün sonuna kadar böyle..çok şükür Allah beterinden saklasın..
temizlendikten sonra dünyanın ne kadar gürültüsü var hepsi kulağıma geliyor..fena bişey
her üç ayda bir önce ben grisilinle yumuşatıp sonra dr.da vakkumlu temizleme ile hallediyorum.bazı kulaklar benimki gibi alışkanlık yapıyor.ömrümün sonuna kadar böyle..çok şükür Allah beterinden saklasın..
aynısı işte bendede var 3 ayda tıkanıyor yokmu bir çözümü nededi doktorlar sana?
fatihtemizer
30-04-2012, 15:06
çözümü yok.doğuştan bende basınc yok kulaklarımda..havuza girerim hemen pıtır pıtır sular girer içine..o yuzden kulak tıpalarıyla yuzuyorum.yani bende çözümü yok.ömrümün sonuna kadar 3-6 ayda bir selamınaleyküm dr. diyeceğiz..
abicim içimi kararttın hastahnelerden nefret ediyorum vardır bunun bi çözümü
fatihtemizer
30-04-2012, 15:16
yok ya öyle abartılacak birsey yok..süleyman abi..aklına geldikçe temizlettirirsin.benim girip çıkmam 5dk yı geçmez..acısı yok.sancısı yok..:)
Bad-Fast
30-04-2012, 15:26
bende yüzmede falan sorunda yapmıyor ama sabahları 3 dk bi tıkanması garanti var :) yıkatsam öle 3 ay bir gel de derler diye uğraşmakda istemiyorum gliserinle gidicez bi süre ..
murat_ileri
30-04-2012, 23:12
temizletmek istemeyenlere alternatif çözüm olarak; gliserini biraz fazla damlatarak (örn. 3 yerine 5 damla) bir süre dibe çökmesini bekleyip. bol buharlı sıcak duş almanızı ve sonrasından da kibar bir şekilde kulaklarınızı temizlemenizi öneririm. bu şekilde bayağı bir etkili temizleme sağlanabiliyor.
mert_leon
30-04-2012, 23:15
benim dedenin kualğına su kaçtı denizde. tutturdu yıkatıcam diye götürdüm adamı doktora nasılda bir kasabın eline düştüysek dedemin kulak zarını patlattı herif. bana göre çok zorda kalınmadıkça yapılacak iş değil. dede min tek kulak ağrı işitiyo bu sebebepten, o günden beride denize girmio :)
video yu izledim su anda kulaklarım sızlıyo :S o nasıl bıseydır... aboouuu..
gecenlerde sinüzit ten dolayı kbb ye gitmiştim hatun kontrol ederken kulakları sol kulakta hafıf akıntın olmus dedı cubugu soktu bı karıstırır gıbı yaptı hafıf acıttı lan bı cıkardı oha dedım kulagımdan cıkana bak.
ama vıdeodakınden sonra benımkı cok masummuş.
Basacan kulağa balata spreyini mis :D
1 ay kadar önce havuzdan sıkınıt olmustu bende gittim ozelde 15 dk süren işlemle yıkattım
daha dorusu vakumla buson temizliği yaptılar sonra sıknıtısını cekmedim bidaha hiç ama doktor o kulak temızleme soparındn kullanmamı soyledi
orhan_guney
01-05-2012, 00:26
peşinede bi kompresör hava miss
Basacan kulağa balata spreyini mis :D
:cool:
6-7 ayda bir düzenli olarak temizlemiyorum..kulaklarimdaki bir rahatsızlıktan dolayı..
İhtiyac olmaması durumunda temizletilmemeli bence.
orhan_guney
01-05-2012, 00:29
herşeyin doğalı güzeldir.bırakın orjinal kalsın :D
çözümü yok.doğuştan bende basınc yok kulaklarımda..havuza girerim hemen pıtır pıtır sular girer içine..o yuzden kulak tıpalarıyla yuzuyorum.yani bende çözümü yok.ömrümün sonuna kadar 3-6 ayda bir selamınaleyküm dr. diyeceğiz..
Benimde temizletme nedenim , Allah beterinden korusun.
benımde bellı zamanlarda (uzun vadede) tıkanıyor yıkattırıyorum ve cok rahatlıyorum bır sıkıntıyla karsılasmadım.
ben bunu cok merak ediyorum ameliyat riski varmı veya duyu kaybı yasama ihtimalin fln varmı?
Ferhat_V
01-05-2012, 08:57
sıcak suyla duş alıp sonra serçe parmakla hafif içe doğru temizleyin çıkıyor ne varsa :D
benimde kulak problemim var o yüzden çok dikkat ediyorum böyle şeylere çok sık temizletmeyin zaten zamanla kendiside dökülüyor
Burak Mehmet
01-05-2012, 09:27
yıkattıktan sonra moralim bozulmuştu benim...arabada daha önceden duymadığım sesleri duymaya başlamıştım,tüm kapılar gıcırdıyordu:(tüm koltuklardan yay sesi geliyordu :(:(