Orijinalini görmek için tıklayınız : Omuz çıkığı :S
Basliktada yazdigim gibi allah daha kotusunu gostermesin...3.kez omuzum cikmis oldu dun gece en son iki sene once cikmisti okadar dikkat ediyordum fakat dun cok uykum vardi mallik yaptik ters yattik uyurken nasil olsuysa cikti aradanda iki sene gectigi icin biraz iyilesme belirtisi vardi sanirim oyuzden cok feci agirdi allah kimseye cikik gostermesin kirik olsun cikik olmasin..
Sanirim artik ameliyat vakti geldi bundan sonra durum kotuye gitcek belliki.aramizda elbet yasamis olan vardir omuzu cikip ameliyat olan arkadaslar durumlari ile ilgili bilgi verebilirlermi?
Skyhawk34
20-05-2011, 09:08
Öncelikle geçmiş olsun, tam böyle iyileşiyor gibi dediğimiz zamanlarda bu tarz bir şey başıma gelse nasıl sinirlenirdim bilemiyorum
ameliyatı hakkında bir bilgim yok ama benden bir günceli olsun
geçmiş olsun Kadir ,dikkat etmelisin
yiğit205
20-05-2011, 09:10
gecmıs olsun...ınsallah en kısa surede ıyılesırsınız..
geçmiş olsun mevlam acil şifalar versin.
Omuz çıkığı kötü gerçekten çok geçmiş olsun.
mafsal denen bi yer vardır omuzda,, orası yer yapmışsa,, kesinlikle ama kesinlikle doktora gorunmen şart delikanlı,, aksi takdirde ilerleyen zamanlarda başına dahada buyuk işler acabilrisin Allah korusun :eek::eek::eek:
Saygılar
Rıdvan :icon_tup:
Dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Daha oncekinde mr cekilmisti ozaman iyi gorunuyordu tekrar cikarsa mudahale edelim demisti doktor iki sene oldu iste artik kacis yok.
Ridvan abi daha kotusu ne olablirki daga once cok arastirmistim yuva zedeleniyor falan diye
nitrO_Oxide
20-05-2011, 09:42
Çok geçmiş olsun..
Çok geçmiş olsun..
Tesekkur ederimm
Bi sakat benim sanirim kimsenin cikmamis:) ben alistim kirik cikiga uc kere kolum kirildi uc kere omuz cikti yinede sukretmek lazim allah kimseye daha kotusunu yasatmasin
benimde çıktı.tedirgin oluyorum hep artık kendimi engelliyorum.3 kere filan çıktı.en son çıktığında 3 hafta sargıda tutmadım.hiç güven vermiyor.ama sargıda tutuncada iyileşmiş gibi hissedip rahat hareket ediyorsun hiç beklemediğin anda çıkıveriyor.ameliyatlada garanti değil.kolun yukarıdayken dikkat etmen lazım.bi mr çektir doktor ne diyecek birde ısıyla oradaki bağlar büzüşüp tekrar sıkılaşıyormuş vida taktırmak yerine o daha mantıklı.
nitrO_Oxide
20-05-2011, 09:53
Tesekkur ederimm
Bi sakat benim sanirim kimsenin cikmamis:) ben alistim kirik cikiga uc kere kolum kirildi uc kere omuz cikti yinede sukretmek lazim allah kimseye daha kotusunu yasatmasin
Benimde bi kez halı saha macında bileğim 3 yerden kırılmıstı :/
Çok kotu birsey gercekten Allah beterinden korusun
Benim kolum yukari kaldirinca cikmiyor yaf ama olelerini duydum omuz atinca cikan sonra yerine takan falan.o dediklerinide okudum sikislastirma varmis bakalim bohcadan kurtulayimda burda bi mr cektiririm olmadi iki ay sonra ist gidince cektirirm sonrada direk ameliyat ne olursa olsun ilk ciktiginda gnc well ilac kullandim okadar oda fayda etmedi yine uyurken cikti ameliyat olana kadar baglicam valla geceleri
Bu arada sen mr cektnmi niye ameliyat olmuyosun?
8.000rpm
20-05-2011, 10:03
öncelikle geçmiş olsun
benim de sıklıkla çıkardı ama yıllardır çok şükür bir sıkıntı yok
çıktıkça ben kendim yerine oturturdum cehennem silahı filmindeki gibi :D
her duşta sıcak su ile o bölge kızarıncaya kadar masaj + omuz adelelerini küçlendirme egzersizler verdi mi sana doktor?
bir de benim bildiğim , normal hayatı etkileyecek derecede çıkma yaşanmıyorsa ameliyet edilmiyor... yani yolda yürürken ya da koltukta otururken yani hiçbişey yapmıyorken lak luk çıkıyorsa ameliyat ediyorlar
üst kol kemiğinin yuvarlak ucunu omuç çukurunda tutan bağlar var , bu bağlar zedelenmiş veya yırtılmışsa kemiği eklem oyuğunda tutamıyor ve çıkık dediğimiz olay gerçekleşiyor maalesef..
iki çıkık olayının arası ne kadar uzunsa o derece ağrı verir doğrudur , allah bir daha bu sıkıntıyı çeken kimseye yaşatmasın
allah allah abi nasıl birşey o yaw yatarken kendiliğinden çıkıyor falan.doktora göründükten sonra umarım tekrarlamaz.küçükken bana lego derdi abilerim bileğim falan çıkıp takılıyodu falan.aşırı zayıflığımdan dolayı.ama hiç biyerim kırılmadı uzun zamandır hiç biyerim çıkmadıda.allah korusun abi çok geçmiş olsun tekrar.
Ben sadece dun acile gittim yerine koydu muayneye gel dedi mr icin iyilessin gidicem.bakalim ne dicek
Yuva tutmuyor kaslarini sikinca yani hakimsen sorun yok ama uyurken rahat kaliyor ufak bi darbede yada bosa gelince atiyor:)
8.000rpm
20-05-2011, 10:20
bir de artık madem böyle bir durumun var , o sıkıntıyla yaşamayı öğrenmek lazım , mesela ben her pozisyonda uyumamayı , gece deli gibi sağa sola dönmemeyi öğrendim mecburen :)
Abim bende ogrendim onceleri yuz ustu yatardim smdi hep sirt ustu duzgun dun bakma mallik yaptim iki elimi aldim basimin arkasina actim bi guzel olan olmus
Dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Daha oncekinde mr cekilmisti ozaman iyi gorunuyordu tekrar cikarsa mudahale edelim demisti doktor iki sene oldu iste artik kacis yok.
Ridvan abi daha kotusu ne olablirki daga once cok arastirmistim yuva zedeleniyor falan diye
vida sistemi gibi birşey duymuştum bi ara,,, araştırmak lazım,, kesinlikle doktora gorun derim..
Saygılar
Rıdvan.:icon_tup:
Saol broo cana mesaj attim bakiyim omuzu nasil onun
pepecura
20-05-2011, 12:59
geçmiş olsun kardeşim. artık dikkat etmen lazım.benim bi akrabam aynı kol çıkıp durunca alışmıştı kendisi takıyordu yerine.Allah beterinden saklasın..
Amin hemso bakalim biz napcaz
Jam da Joker
20-05-2011, 14:36
Öncelikle geçmiş olsun..
Evet benimde sağ omuzum bundan 7 sene önce basketbol oynarken çıktı..
Ben omuzumun çıktığını anladım ve elimle tutup yerine oturttum..
Felaket bir acıydı hala unutmam sanki dirseğini masa kenarına çarparsında sinirlerine denk gelir, onun bir kaç katı..
Daha sonra Amerikan hastanesinde gösterdim.. Omuzun etrafında bir kapsül var ve omuz kemiği çıkarken o kapsülü yırtıyor, ve malesef bu doku kendini zamanla yenileyen iyileştiren bir yapı değil. Bu yüzden omuzu çıkıp ameliyat olmayan kişiler hayatları boyunca ceket giyerken bile çıkan laçka olmuş bir omuz ile yaşamak zorunda kalıyor.
Ben hiç uzatmadan ameliyat olmaya karar verdim.. Eğer yırtık çok büyük değil ise omuzum arka tarafından 2 tane kamera deliği açarak kapalı yani artroskopik ameliyat yapıcaklardı fakat malesef benim yırtığım çok büyük olduğu için direk neşter ile ön taraftan açık ameliyat oldum. Ozaman için estetik dikiş atıldığı söylensede hala izi durmakta :) Sonuca gelirsek bizim anlayacağımız dilde kapsül laser ile ısıtılarak büzüştürülüp daraltılıyor, ve 2 adet üste 2 adet alta platin çivi takılarak aralarına ip çekiliyor yırtığı kapatması için..
Ameliyat kısmı zaten hissetmiyeceğin için önemli olmasada sonrası gerçekten çok zorlu.. Gözünü korkutmak istemem ama hayatımın en sinir en zor zamanlarındandı diyebilirim.. En başta süresini tam hatırlamasamda 2-3 ay gibi bir süre kolun özel bir askıda kalıyor. Kolunun durması gereken belli bir açı var bu yüzden taktığın askıda vücudunla kolunun arasında duran sabit bir yastık var. Zaten istesende çok az oynatabiliyorsun çünkü gitmiyor.. İşin daha zor kısmı ise fizik tedavi.. Yalan olmasın sanırım 1 ay boyunca haftanın 5 günü gittim.. Önce aylarca kıpırdamamış olan ve gözle görülücek şekilde kas kaybına uğramış koluna pedler bağlayarak elektrik vererek kaslarını çalıştırıyorlar.. Daha sonra ödem olmaması için buz pedleriyle masaj yapılıyor.. Bu böyle sürüp gittikten ve kolundaki kaslar yeterli seviyeye geldikten sonra egzersizlerle, sert lastiklerle çalışma yaparak cm cm omzunu açıyorsun.. Başlarda kolum 30 derece bile kalkmıyordu zamanla hergün bir kaç cm açıyorlar..
Sonundaysa kolun eskisinden daha sağlam oluyor. Platinlerim hala duruyor hiçbir sıkıntı sorun yaşamadım, soğuk havalarda ağrı sızı gibi şeylerde olmuyor.. Gerçekten eskisinden daha sağlam olduğu konusunda hemfikirim..
Ameliyat olmayı düşünüyorsan tek tavsiyem bu işi yaz sonrasına bırak. O sıcaklarda o askı ile dolaşmak çekilmez.. Hele birde denize girip yüzememek çok büyük sıkıntı olur. En güzeli ameliyatı kışın olup, kıpırdatamadığın kolunla bilgisayarın başında zaman geçirmek :)
Tekrar geçmiş olsun..
Sanada gecmis olsun tekrardan..desene is guc yalan olucak epey zahmetliymis kol askida olunca tuvalet ihtiyaci dus ihtiyaci cok zor oluyorya bakalim doktor ne dicek ist gelince mr cektiricem bakalim ne olcak
Ama eskisi gibi olmasi sevindirici
bora1311
20-05-2011, 19:16
cok gecmis olsun...
Eğer birkaç defa çıktıysa yalama oluyor omuz cerrahi müdahale ile kapsül takılıyor düzeliyor..
Bu sefer yalama olmustur buyuk ihtimal yine kollicaz bakalim
geçen yine omuzumu sakatladım voleybol oynarken çıktı girdi bişiler oldu eşşeklik bende...hastaneye gittim film de çıkmamış dedi.dedim girdi herhalde anlamadım:) sonra doktora gittim dedi ameliyatlık değilsin sen dedi en son geçen sene çıkmıştı çünkü egzersiz yap güçlendir dedi.ama anlamadığım daha önce body yapıyordum omuz okadar kaslıydı ama sonra boşa gelince yine çıktı.nekadar güçlendirsekte çıkıyor sanırım.dikkat etmek gerek.allah hepimizi beterinden korusun ne insanlar var hastanelerde.halimize şükretmek lazım.
By_DoMiNo
07-04-2012, 11:45
Biz sporda bu tür olayların sürekli olmasına yalama olmuş deriz. Bizim spor salonundan bir arkadaşın da sağ ayak bileği böyle olmuştu. Biraz zorlama da çıkıyordu hemen. Ameliyat olması gerektiği söylenmişti. Arkadaş ta olmadı bekliyor öyle. En ufak zorlamada ayak bileği çıkıyor. Geçmiş olsun.
Cerrahi müdahaleden sonra Rotator kas gruplarınızı thera band larla güçlendirin. Doktorunuz zaten söyle fizik tedavi vs. Geçmiş olsun
Burak-Akın
07-04-2012, 11:59
Çok geçmiş olsun, benzer bir olay benimde başıma geldi. Antreman sırasında düşüp sağ köprücük kemigimi kırdım ve gerçekten hayatımın en zor 1 haftasını yaşamış oldum. Bu olay tekrarlanırsa ameliyat banada gözükür. Omur çıkıgı ameliyatı olcaksanız kesinlikle iyi bir doktora gitmenizi öneririm.
saolun arkadaşlar allah benımki zorlayın yük falan ağır kaldırınca çıkmıyor. şuan için düşünmüyor dikkat etmeye devam edicem.ilerde iyice yalama olursa bakıcaz artık.zahmetli bir süreç:(