Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3D Led Tv Hakkında

Ozan.E
20-05-2011, 12:12
Normal görüntüyü 3D'ye çevirmekten bahsediliyor vestel reklamında tam bilgim yok konu hakkında aklıma takılan nokta PS3 görüntüsünüde 3D olarak alabilir miyiz ? Böyle bir gelişme varmı ?.tv'yi yenilemeyi düşünüyoruz bu yaz bu 3DLed tv olarak önerebileceğiz marka model varsa paylaşırsanız sevinirim :) Şimdiden teşekkürler...

mmustu
20-05-2011, 12:14
samsung 3d ve smart tvleri inceledim geçen gün adamlar artık aşmış yaa :D

Ozan.E
20-05-2011, 12:16
İnsanı yoldan çıkarıyorlar :Dpara düşünmeden direk girdik işin içine hayırlısı artık :)

rodya
20-05-2011, 12:21
Muhtemelen renkleri manipule ederek bişeyler yapmaya çalışıyorlardır ancak milyon dolarlar harcanarak ancak yarm yamalak 3D filmler üretildiğini düşünürsek, bu tvlerin ne kadar başarılı oldugu tartışılır.

Maxi
20-05-2011, 12:22
benim gördüğüm birkaç çeşit 3d tv var
bazısı sadece görüntüye derinlik falan veriyor
vestelinkini bilmiyorum, çok iddalı, normal yayını 3d yapıyor diyor

asıl geçen bir tane samsung 3d tv test ettim (optimumda), yeni model birşeydi, şok oldum
ekranda deniz altında balıklar yüzüyor
ben 3 metre kadar uzaktayım tv den , tabi gözlükleri var özel
resmen.. balıklar tv den 1 metre uzakta havadaydı.

Ozan.E
20-05-2011, 12:29
Samsung 3D TV Lansmanı (http://www.bolumsonucanavari.com/Videolar-Samsung_3D_TV_Lansmani-1143.htm)

Bu lansmanı izliyorum şimdi adam gayet etkileyici.d

sanctuary35
20-05-2011, 14:13
baba lg nin 9500 mü ne almış 2 film izledim kendimden geçtim..

gökh@n_gr
20-05-2011, 14:17
biz yeni aldık sayılır philips 3d led tv memnunuz tavsiye ederim ama 3d özelliğini kullanmadık henüz yanında gözlükleri falan geldi.

onursumer
20-05-2011, 14:23
3d tv için çokta acele etmemek gerek diye düşümüyorum en son panasonic in bir modelini denedim aşmışlar diyebilirim :D

ayrıca ps3 de zaten 3d desteği var yani herhangi bi tv nin goruntusunu 3d ye çevirmeye ihtiyacı yok

3d yayın yapabilien bi tv alıp takınca otomatik geçiş yapıyor algilayarak ;)

AvcI
20-05-2011, 18:26
bende vestelin olayını anlamadım, bikaç beyaz eşya aldık memnun kalmadık ama 3d led tv de nasıllar acaba ?

Jön Türk
20-05-2011, 19:23
En yakın Vestel Bayiine gidin.Küçük mağazalarda değilde büyük konsept mağazalarda bulabilirsiniz.Blueray cihazı ile birlikte 3D görüntü izleyebilirsiniz.Normal tv yayınının bir kısmını 3D ye çevirebiliyor cihaz.%100 lük bir üç boyutluluk yok tv yayını çeviriminde.

Ahmet Saraçoğlu
20-05-2011, 19:43
Samsung un bi modelini izledim arkadaşta, , hakikaten güzel bi teknoloji,,, hem 3d filmleri , hemde 3d olmayan normal filmi 3d oynatabiliyor...misal 3d olmayan geleceğe dönüşü izledim, , çok bi action yapamasada uzaktakibadami yakindaki adami arka fonu falan çok guzel ayiriyo, , katman katman ayirabiliyo

izledigim arkadasim satiyor,,samsung markasi , ama detayini hatirlamiyorum, bayaa buyuktu..ilgilenen olursa ozelden irtibata gecsin modelini boyutunu fiyatini ogrenirim.

Ahmet_28
20-05-2011, 20:02
vestelin fiyatta etkileyici beyler 4.150 :D

0zan
20-05-2011, 21:16
Bence acele edilmemesi gerekiyor, yakın bir tarihte gözlük takmadan 3d izleyebileceğimiz led tv ler gelecek beklemekte fayda var

Naman
20-05-2011, 21:20
Tüm 3d-ready tvler tüm görüntüleri 3d gösterebilirler.. Buradaki çevrim klasik analog Kırmızı/mavi gözlük çevrimi olarak yorumlanmasın.. Yine Active shutter gözlük veya polarize gözlük(tv hangi teknolojiyi kullanıyorsa) gerektirir, renkler değişmez.

Ancak burada bilinmesi gereken, dijital olmayan tv yayınlarında(klasik antenle gelen ve/veya klasik analog kabloTV) karlanma olacağından TV görüntüyü iyi yorumlayamaz ve hatalı çevrim yapar. Bu da ilk başta gözleri sonra da yanlış derinliklerden ötürü beyni yorar 15 dk zor dayanılır.
Bu durum DVB yayınlarda(Tüm dijital uydular, Teledünya ve yakında başlayacak DVB-T yayınları) 3d çevrim başarısı çok daha üst seviyededir. DVD Blu Ray vb. de dijital formatta olduklarından TV çok daha az hata ile çevrim yapacaktır.

Ama tabi hiçbirşey BluRay 3D'nin yerini tutamaz(standart BluRay değildir bunlar, logosu kutusu vs. farklıdır). PS3'ler BluRay 3D leri bir firmware güncellemesi ile oynatabiliyorlar tabi TV nin de 3d olması kaydıyla(HDMI kablo da önemli.. En az 700Mbps kapasiteli olmalı veya daha basit terimle en az versiyon 1.3b olmalı.. Raconu 1.4)

Oyun 3d'ye çevrilmesi konusunda NVIDIA'dan güncel bir ekran kartı olan arkadaşlar bunu çeşitli türlerde yapabiliyorlar. Ama yine ekipman gerektirebilir. ATI'yi bilmiyorum.

Ayrıca PC de PowerDVD 10 ve üzeri tüm videoları 3d ye çevirebiliyor.

Vestel'inki diğer 3d tvlerden çok farklı değil. Hepsini geç zaten panel diğer tvlerle aynı(LG)

_SeLim_07_
20-05-2011, 23:04
Arkadaşım, tvlerde normal yayını 3d ye çevirme işi fasafiso. Eskiden ileri geri oynatarak derinlik kazandırdığımız kartpostallardaki derinlik hissinden öteye götürmüyor. Fujifilmin w1 ve w3 model foto makinalarındaki çektiği 3d fotolar gibi. Çünkü normal yayında izlediğimiz programlar çift kamera ile çekilmiyor :) Kısacası normal yayını 3d ye çeviren üç beş tv var onlarda sadece derinlik kazandırıyor, sinemada izlediğin gibi yanındaymış gibi olmuyor.

Gelelim 3d Tv de tercih sebeplerine. Çalıştığım yer gereği tüm modelleri inceledim ve neredeyse hepsi elimin altında. Aynı zamanda kendim LG nin PW serisi 3d plazmasını kullanıyorum. Şahsi fikrim en iyisi LG ve Sony. Samsung da fena değil. Yanlış anlamayın ama bunların dışında model tavsiye etmem. Vestel ve Beko en son tercih edeceğim markalar olurdu. Özellikle LG nin yeni nesil 3d TVlerinde gözlük pasif ve tv aktifdir. Anlayabileceğin bir dille anlatıcak olursam; eski tip 3d tvlerde esas görev gözlüğe düşüyordu ve şarjlı gözlük kullanılıyordu hatta daha eskiye gidersek pilliydi :D pil azaldığında performans düşüyordu. Artı; LG Sony V.b Modellerin tek gözlüğü 199tl den başlıyordu. Yeni nesil 3d tvde esas görev tv ye düşüyor ve bölece gözlük pasif halde kalıyor. Yani; 20 liralık gözlükle bile izleyebiliyorsun.

Sonuç olarak bütçeni bilmem ama, minimum LG LW 5500 modellerinden başlayabilirsin..

Marka model fiyat hakkında sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin yardımcı olabilirim.. ;)

_SeLim_07_
20-05-2011, 23:06
Bu arada LG nin LW serisinde şu an tam 7 gözlük hediyesi var (ki bu doğrudan tercih sebebi olabilir çünkü diğer markaların çoğunda tek gözlüğün 199 tl olduğunu varsayarsak 7 gözlük 1400 ediyor :D )

_SeLim_07_
20-05-2011, 23:08
3d tv için çokta acele etmemek gerek diye düşümüyorum en son panasonic in bir modelini denedim aşmışlar diyebilirim :D

+ Gözlüksüz 3d Tvler Muhtemelen Seneye Veya Bir Sonraki Sene Piyasaya Sürülür :)

turbo16
20-05-2011, 23:09
sakın vestel alayım falan deme 3d olayı da evde yalan cook büyük ekran lazım
3d olayı sinemada olur anca

_SeLim_07_
20-05-2011, 23:20
Bu arada Gran Tourismo 5 i 3d Oynamalısınız, 10 Numara ;)

Jehuty
20-05-2011, 23:20
Vestelden bir kere ilk çıktığında Divx player almıştım. Aldığıma alacağıma pişman oldum. Eğer LCD yada Led Tv alacaksan panel üreticisi olan LG veya Samsung dan alacaksın. Sony Samsung panel kullanıyor ama işlemcisini kendisi üretiyor gayet başarılı. Samsung alacaksan yan tarafındaki seri numarasına dikkat et başı SQ ile başlasın..

_SeLim_07_
20-05-2011, 23:24
vestelin işlemciside pixelans :D :D :D

Kesinlikle Panel Üretici LG Ve Samsung Tercih Edilmeli ;)

streetracer_nos
20-05-2011, 23:30
lg ve samsung elbettteki iyi markalar.Ama ikisinin de uzun tepkime süreleri var.Dikkatli baktıgında panelin titrediğini görürsün.Yada gece karanlıkta izleyip gözün tam görüntüye odaklandıgına kosan adamın yada hızlı giden bir aracın arkasında iz kaldığını . bence PFL9705 serisini de yada panasonic vt20 serisini bi incele ikisinin de görüntü işlemcisi çok çok iyi philips led panasonic plazma

_SeLim_07_
20-05-2011, 23:37
LG 3d lerde tepkime süresi 2 ms in üstünde değildir ;) Samsungu bilememi tahminim 4 veya üstüdür

_SeLim_07_
20-05-2011, 23:38
Panasonic VT serisi çok güzel, ama o fiyata hatta daha ucuza tepkime süresi düşük tv isterseniz PZ Serisi lg plazma var.. Tepkime süresi plazma olduğu için doğal olarak yok

KoramiraL
21-05-2011, 00:29
Eger Ps 3 te baglayacaksınız Sony Bravia 3D tv almanızı tavsıye ederım arada yenı acılan teknolojı magazalrında ındırım yapıyorlar iyi araştırıp kampanyada yakarlarsınız memnun kalırsınız Vestelın dedigi teknolojı True Motion modeli ama HDMI dan gelen sınyallerı 3D yaparmı bilmiyorum ayrıca True Motion la 3D teknolojısı cok farklı 3D film ile True Motion aynı olmuyor burada Tv'nın teknolojısı cıkıyor harıcınde Samsung veya Lg tavsıyede rım hatta Sony ala bilirseniz eger en iyi sony'dır onuda istanbul bilişimden almayın garantısı yok cihazların tamırlerını kendılerı yapıyor...

Jön Türk
21-05-2011, 16:53
vestelin işlemciside pixelans :D :D :D

Kesinlikle Panel Üretici LG Ve Samsung Tercih Edilmeli ;)

Selim duvar askı aparatı ve montajı nasıl o markaların ?
Servis hizmeti nasıl ?
Sorun Antalya'da çözülüyormu ?

KoramiraL
21-05-2011, 17:23
vestel ıcınden kendı duvar aparatı cıkıyor samsung Lg sony ıcın falan harıcı olarak alıyorsunuz sony samsung lg bu markalardan alırsanız aldıgınız yer sızı yonlendırıyor kurulumları onlar yapıyor... eger servisin yapa bilecegi birsey ise yapar yapamıyorsa parca gerekıyorsa parca beklerler tv yı gondermezler...

_SeLim_07_
21-05-2011, 17:34
Selim duvar askı aparatı ve montajı nasıl o markaların ?
Servis hizmeti nasıl ?
Sorun Antalya'da çözülüyormu ?

Duvar askı aparatları ekstra. Tahmini 30tl den 100 tl ye kadar sabit askı aparatı var. Servis hizmeti; ücretsiz duvar kurulumu var LG Samsung Sony Philips Toshiba Markalarının. Hepside sorunsuz servisler. Antalyada 2 şer servisi var yetkili benim bildiğim ve çalıştığım.

vatan78
21-05-2011, 21:34
led alacaklara sıddetle onerı phılıps pfl 9705h

vatan78
21-05-2011, 21:36
Vestelden bir kere ilk çıktığında Divx player almıştım. Aldığıma alacağıma pişman oldum. Eğer LCD yada Led Tv alacaksan panel üreticisi olan LG veya Samsung dan alacaksın. Sony Samsung panel kullanıyor ama işlemcisini kendisi üretiyor gayet başarılı. Samsung alacaksan yan tarafındaki seri numarasına dikkat et başı SQ ile başlasın..

vestelde bıldıgım kadarıyla ya lg yada samsung sase kullanıyor.

_SeLim_07_
21-05-2011, 21:47
Full hd olmasa da olur derseniz (Ki full hd yayın yok kankiler) ben pw 450 plazma kullanıyorum en yeni serilerden. Çok ince bi plazma, Led Tvden birazcık kalın :) Özellikle 50" Ekran boyutunda LCD tavsiye etmem :) Full HD olsun diyenlere büyük ekranda PZ Serisi plazma, 42-47" Ekranda LW Serisi ve üstü Ledleri öneririm :)

Ozan.E
22-05-2011, 14:24
Bu arada LG nin LW serisinde şu an tam 7 gözlük hediyesi var (ki bu doğrudan tercih sebebi olabilir çünkü diğer markaların çoğunda tek gözlüğün 199 tl olduğunu varsayarsak 7 gözlük 1400 ediyor :D )

Bu konuyla ilgili ayrıntılı olarak bilgi alabilir miyim bu konu başlığı altında veya pm yoluyla . Model özellikleri ve fiyatı hakkında kafada birşeyleri şekillendirmek lazım artık:)

Ozan.E
22-05-2011, 14:28
Eger Ps 3 te baglayacaksınız Sony Bravia 3D tv almanızı tavsıye ederım arada yenı acılan teknolojı magazalrında ındırım yapıyorlar iyi araştırıp kampanyada yakarlarsınız memnun kalırsınız Vestelın dedigi teknolojı True Motion modeli ama HDMI dan gelen sınyallerı 3D yaparmı bilmiyorum ayrıca True Motion la 3D teknolojısı cok farklı 3D film ile True Motion aynı olmuyor burada Tv'nın teknolojısı cıkıyor harıcınde Samsung veya Lg tavsıyede rım hatta Sony ala bilirseniz eger en iyi sony'dır onuda istanbul bilişimden almayın garantısı yok cihazların tamırlerını kendılerı yapıyor...

Modeli kararlaştırıp İstanbula gelicez işte büyük ihtimal almak için .O yüzden öncesinde marka model vs. kesin bi karar alıp yola cıkmak lazım burdan 2 saat Lüleburgaz-İstanbula ama bir daha bir daha uğraşılcak işler değil:)

Ama benimde aklıma yatan Sony. PS yi aldığım dostumda ayrı özellikleri donanımları var dedi PS için bravia tv'lerin ama LG'ninde o 7 gözlük olayı dikkatimi çekmedi değil :)

Ozan.E
22-05-2011, 14:31
Anket stayla :) Bakalım kim galip çıkıcak :D

berkayGLRN
22-05-2011, 18:32
ben Samsung kullanıyorum cok ta memnunum 3d led ve hd görüntüsünde :)

Maxi
22-05-2011, 19:03
bu tv konusunda nacizhane birkaç şey söylemek isterim .

bir kere marka bazında karar vermeyin
başlıkta olduğu gibi anket yapmayın , sony mi ? lg mi ? vs

çünkü bu iş lastik gibidir,
bir markanın a b ve d modelleri gerçekten iyi olabilir ama c e ve f modelleri şişirme olabilir.
Kimse bana bütün sonyler iyidir demesin, kimse bütün lg ler iyi demesin ..

o yüzden modele inin ve öyle kıyaslama yapın.

ayrıca bu iş kişisel algılama ile çok oynaktır
birisi acccccaayip net tv seyrettiğini zannedip x marka tv yi övüyor olabilir, inanmayın.

gene ayrıca, mediamark gibi bir yere gidin ve aynı görüntüyü tüm tv lerde aynı anda görerek kıyaslama yapın, bir tv yi afrika belgeseli, ötekini atv haberleri, diğerini bilmem ne filmi ile kıyaslarsanız yanılırsınız.

Ben şu anki tv için öyle yapmıştım, mediamark a gittim ve
tahmini 106 ekran 20 tane tv arasından lg,sony,vestel,panasonic,samsung aklıma gelmeyen başka model tv ler dahil hepsini tek tek incelemiştim
(hepsinde aynı görüntü, 720p HD yayın bir film vardı) .

Bilin bakalım en doğal en düzgün en temiz görüntüyü hangi tv veriyordu ?
sony ? samsung ?
hayır
en acayip görüntü pionner plazmadaydı 1024x768 çözünürlük ile hemde.
ikinci ise panasonic plazma full hd bir modeldi, tam modeli hatırlamıyorum .
bunlardan sonra lcd ekranlar falan geliyordu vs vs ..
genel olarak pahalı olanlar daha iyidi, yani fiyata göre görüntü kaliteside artıyordu diyebilirim.

şu an bende lg plazma var, 1360x768 pixel çözünürlüğü var full hd bile değil
ve hangi arkadaşımın evine gittiysem bunun kadar net görüntü göremedim daha.

KoramiraL
22-05-2011, 21:20
Modeli kararlaştırıp İstanbula gelicez işte büyük ihtimal almak için .O yüzden öncesinde marka model vs. kesin bi karar alıp yola cıkmak lazım burdan 2 saat Lüleburgaz-İstanbula ama bir daha bir daha uğraşılcak işler değil:)

Ama benimde aklıma yatan Sony. PS yi aldığım dostumda ayrı özellikleri donanımları var dedi PS için bravia tv'lerin ama LG'ninde o 7 gözlük olayı dikkatimi çekmedi değil :)

farklı fırmaların avantajları var haklısınız hatta 7 gozluk olayı hakkaten mukemmel Selim arkadasımız baya acıklamıs bilgileri konusunda genel olarak ne kullanacaksınız tam donanımlı bir film izleyeyım dersenız film fiyatları baya can yakıyor ındıreyım dersenız ortalama en dusugu 39 gb tan baslıyor zaten Ps nın kendı uzerınde Blue Ray okuyucu var rahatlıkla işinizi gorur ve oyun oynarkende zevkını cıkaracam dersenız Sony en iyi secim olur Luleburgaz'dan istanbula gelmenıze gerek yok eger oralarda Arcelik Bayısı varsa eger Sony Tv'nın ıstedıgınız modelını ala bilirsiniz Sony Türkiyedeki Yetkili bayilerini kapatıp satış ve teknik servis bakımlarını Arcelik e devretti o yuzden alırken istanbuldan alalım dersenız eger İstanbul Bilişim'e ugramayın sakın onun harıcın bazen yenı acılan yada o gune ozel kampayanlar oluyor o gunlerde istediginiz TV yı 800 lira ucuza almak bile mumkun oluyor ama oncelıklı olarak odanız kac mt2 bunu bilin 106 ekran civarı koyacaksanız Tv ile aranız en az 3,5 mt den fazla olmalıkı hem goz saglıgı hemde goruntu netlıgını tam olarak alasınız ben su anda PC'ım 37'' LCD Tv baglı HDMI dan kullanıyorum ve oyunlarda filimlerde istedigim sonucu alıyorum yanı bana yetıyor ama PS almaya karar verdım o yuzden Tv degiscem benım su anda ilk secenegım Sony Bravia lardan yana...

_SeLim_07_
22-05-2011, 21:30
Bu konuyla ilgili ayrıntılı olarak bilgi alabilir miyim bu konu başlığı altında veya pm yoluyla . Model özellikleri ve fiyatı hakkında kafada birşeyleri şekillendirmek lazım artık:)

Arkadaşım, 42 LW 5500 (106 Ekran) 3d Tv 2969 TL. En Büyük ve Ciddi farkı şarjsız pilsiz standart lg gözlüğü ile izlenmesi.

Avantajı; 7 gözlük hediye. Artı gözlük kırıldığı kaybolduğu zaman tahminen 5 tanesini 100 tl gibi bi fiyata bulabilirsin. Ayrıca, şarjsız olduğu için, diğer gözlüklerdeki gibi filmin ortasında şarjın bitmez :D şarj azaldığı zaman göz yormaz.

Tüm televizyonların performanslarını aynı anda gören hatta satan birisi olarak söylüyorum :) Marka fanatizmim yoktur. Barça Real Madrid maçını Sony'nin 3d sinde izledim gayet başarılıydı. Ama tek gözlüğü 279 tl Sony Centerlarda :) 7 ile çarpmaya korkuyorum mazallah :) Ayrıca ben ps3 e Sony daha uygundur diye bişeyin olmadığını düşünüyorum. Ps3 üniversal bi platformdur. İstersen SEG'e tak :D

Samsungda fena değil. Hatta Clear panel sayesinde çok canlı. (Ama renklerin doğallığı tartışılır) Dezavantajı; Gündüz çok ışık alan bi odada kullanıcaksan yansıma yapma olasılığı yüksek.

Plazma olayına girersek, Dünyanın 1 numarası Pioneer.( Dı ) Özellikle Kuro serisi. Ama piyasada artık yok. Ama 3d Plazma başka. Panasonic çok iddialı girdi çok güzel ama fiyatlar çok pahalı. Ben 3d plazma alacaksan kesinlikle tek marka öneririm. O da LG. Bir kere fiyat ucuz. Artı Pioneer ve Panasonicin plazmalarından yarı yarıya daha ince (Neredeyse led kadar abartısız) Aynı zamanda kendim de kullanıyorum. (Kullandığı ürünü en iyi sananlardan değilim, aksine tüm tvleri gözümün önünde kıyaslayıp alan biriyim) :)

Gerisi sana kalmış. Özelliklerini sormuşsun onu da söyleyeyim.

Model:42 LW 5500 Fiyat 2969 (7 Gözlük)
2.4 ms tepkime süresi
5.000.000:1 kontrast
100 hz (yazılım ile 400 hz'e kadar)
Akıllı sensör (ortam ışığına göre aydınlık oranını kendisi ayarlıyor)
Usb üzerinden .mkv, .mov, hd divx, jpeg vs..

cabrioleter
22-05-2011, 21:54
philips tlevizyon üretimi durdurdu bildiğim kadarıyla almak için bi daha düşünmek lazım tv deyince ya samsung ya lg