PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aynı fiyat aralığı , kel alaka iki araç :D

Ahmet Saraçoğlu
22-05-2011, 23:58
Arkadaşlar bu ara kafamı kurcalayan bi düşünce var , 15 16 ooo tl civarı , az yakacak , hem şehiriçi hem ayda bir uzun yol yapacağım bi araca ihtiyacım var.Dizele alışkın olduğum için ilk etapta dizel alternatifler üzerinde durdum.

Dizelin ekonomi konseptinden uzaklaşmamak adına b sınıfı , küçük , hafif ve ufak motor hacimli bi araç olarak eski punto multijeti düşünüyorum. 900küsür kg ağırlığı , multijet motoru ile 90 hp üsto bi yazılımla ekonomik ve yeterli performansta bi araç olabilir düşüncesindeyim..4 kapılı bi araç için biraz ufak ama iç mekan plastik renkleri ile güzel bi iç yapısı var.Can sıkıcı noktaları biraz fazla küçük ve dizel olduğu için bütcem dahili olanlar 130k km ve yukarısında ,,+senede 40k civarı da ben yapsam ilerde sattığımda dizelde 100 000km üstü alınmaz şeklindeki saçma önyargıya 200k km den fazla bi araçla maruz kalıcam ,

Ama beynimin bi köşesinde hep duran bi araç var ki baya bayaa aklımı çeliyo..Öyle ki ; lpg önyargımı bile unutturabilir :D ,
ilk kasa alfa romeo 156.... Performansı sürüş özelliği kronik arızası vss pek bilgim olmasada içiyle dışıyla duruşuyla tasarımını cidden çok beğeniyorum...sw sedan farketmez ikiside güzel geliyor gözüme.

Kış aylarında olcay_bora ya bakmıştık bitane selespeed , dışı siyah içi taba deri , bitmiştim resmen.Sürmedim ama sahibi sağlam bi viraja girilmeyecek bi hızla girip yol tutuşunun güzel olduğunu ispatlamıştı...dediğim gibi tasarım güzel , hem puntoya göre daha geniş.Seneye evleniyorum Allah izin verirse.Daha rahat edeceğim bi araç olur.kesinlikle ama kesinlikle manuel olucak selespeed değil..Ama Lpg de en az yakacak motor hangisiyse onunla ilgilenirim , 1.6 , 2.0 , yada v6 ,,vergisi önemli değil.önemli olan sakin kullanımdaki lpg tüketimi...yaşı dezavantaj ama km ler yaşa oranla daha az olucaktır ve mmotor satış sırasında hala salıklıysa dizeldeki önyargıya nazaran daha rahat satarım.

Puntoyu az çok tanıyoruz ama 156 nın kronik problemleri varmı(manuel istediğim için selespeed problemi benlik bi sıkıntı değil) lpg se sıkıntı olurmu?en az yakan motor hangisidir ve lpg de multijet tüketimine yaklaşabilirmi?

Siz olsanız hangi ihtimal üzerinde dururdunuz?

levent
23-05-2011, 00:07
156 ların varyatör kronik problem Ahmet benim bildiğim, karşıda bi abimizde var yan koltukta otururken bile çok zevk veriyor yol tutuşu tepkileriyle :) 2.0 ama onunki :)

Ludacris
23-05-2011, 00:10
Steyşın 2.0 1056 kirmizi siyah beyaz yesil mavi vs vs vs

Ahmetfikri
23-05-2011, 00:10
tamam tüketim büyük sorun ama 156 çok ii bi araba iç ve dış olarak çok hoşuma gidiyor 2arasında 156 almamak büyük hata olur

ruudvan
23-05-2011, 00:14
lpg lı 2.0 varda pek performanslı bı arac deıl bn begenmedım.
kronık mronık sercan keklik görürse yazar.

JDM VTİ
23-05-2011, 00:18
Alfa Romeo düşünmezdim.

Parça,bakım olayını göz önüne almak lazım, çzel bi araç olsa tamam katlanır gönül dersin ama v6'sı olmadıkça almam şahsen 156.

Punto da sıkıntı yaşıycağını düşünüyorsun madem Ford-Pejo-Reno'nun dizellerine yönelmeni öneririm

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 00:19
valla variator sık arıza yaparmı yaparsa nekadar masraf açar yada kesin çözümü varmı bilmiyorum ama renk kasa farketmeksizin cidden çok hoşuma gidiyor..

Bu variator sıkıntısı 16 dada 20 dada v6 dada yaşanan bi problemmi?

Sakin uzun yol kullanımında lgp tüketimi açısında bu 3 motordan hangisi daa mantıklıdır?

tunerviper
23-05-2011, 00:20
156 varyator sorunu çok abartılacak bir şey değil,yag seviyesini devamlı kontrol edip araç ısınmadan fazla devir çevirmezseniz varyatorun ömrünü uzun tutarsınız.Bunun dışında aracın alt takımına dikkat etmek gerekiyor.Alt takım biraz narin yapıda ve bozuk yolları çok sevmiyor fakat yol tutuş özellikleri yanında alt takım masrafı bile koymuyor :) TS motorlar lpg ile iyi anlaşan motorlardır.Sorun yaşayacağınızı zannetmem.1.6 mı 2.0 mı sorusuna ise kesinlikle 2.0 derim yakıt olarak aralarında çok az fark var ama gidişleri çok farklı. En önemlisi ise eğer bir Alfa alacaksanız servisinizi iyi tercih etmeniz lazım,bunun içinde alfistilere danışabilirsiniz.

ALPER-VNS
23-05-2011, 00:22
walla ben olsam alfa alırım o paralara araba bakmıştım bi ara içine bindiğimde olsun dışardan bakıldığında olsun ençok huzur veren alfaydı..

yada bi fikir daha 206 van alıp rc yaparım ki zamanında yaptım :)

vectra B kasa 1.6 alınır steinmetz jantlar aranır bulunur, dip basılır bu da pek güzel olur sanki..

buarada LPG önyargısından zaten kurtulman lazım mercedesin yaktığı yazıktır günahtır, kötü anılar varsa da LPGyle ilgili tamamen şanssızlık bence.. 5 senedir 3 farklı arabada hiç problem yaşamadım ben LPGyle

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 00:23
Alfa Romeo düşünmezdim.

Parça,bakım olayını göz önüne almak lazım, çzel bi araç olsa tamam katlanır gönül dersin ama v6'sı olmadıkça almam şahsen 156.

Punto da sıkıntı yaşıycağını düşünüyorsun madem Ford-Pejo-Reno'nun dizellerine yönelmeni öneririm

basmadığım zaman lpg de az yakacaksa v6 sı da olur:D

dizel konusundada en hafifi punto , aynı sınıftaki en yakın araç 1100 kg den başlıyor..
km konusundaki sıkıntımda tüm dizeller için geçerli olacağı için yine dizeller arasında en mantıklısı punto gibi

JDM VTİ
23-05-2011, 00:25
Fiesta'lar kaç kg mesela?

Birde unuttuğumuz corsa'lar var :)

tunerviper
23-05-2011, 00:25
valla variator sık arıza yaparmı yaparsa nekadar masraf açar yada kesin çözümü varmı bilmiyorum ama renk kasa farketmeksizin cidden çok hoşuma gidiyor..

Sakin uzun yol kullanımında lgp tüketimi açısında bu 3 motordan hangisi daa mantıklıdır?

V6 da varyator yok. V6 zamanında dünyanın en iyi V6 sı seçilmiştir. Varyator iyi kullanımla 60 k leri görmektedir. Genelde triger değişimi ile birlikte değiştirilir.+ olarak ortalama 400 lira maliyeti olur. Uzun yolda tüketim makul değerler içinde şehir içinde ise biraz fazladır.

TolgaEsentepe
23-05-2011, 00:27
alfa güzel arabadır, kulaktan dolma bilgilerle alfa alınmaz laflarından uzak durunuz lütfen :D

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 00:31
walla ben olsam alfa alırım o paralara araba bakmıştım bi ara içine bindiğimde olsun dışardan bakıldığında olsun ençok huzur veren alfaydı..

yada bi fikir daha 206 van alıp rc yaparım ki zamanında yaptım :)

vectra B kasa 1.6 alınır steinmetz jantlar aranır bulunur, dip basılır bu da pek güzel olur sanki..

buarada LPG önyargısından zaten kurtulman lazım mercedesin yaktığı yazıktır günahtır, kötü anılar varsa da LPGyle ilgili tamamen şanssızlık bence.. 5 senedir 3 farklı arabada hiç problem yaşamadım ben LPGyle

206 ya pek ısınamadım , vectra b de de dışardan her ne kadar güzelde olsa iç mekan tasarımı biraz eskide kaldı sanki , bide ön cam çok yakın sürüş posizsyonuna , 2.0 ını sürüp gidişini beğenmiştim ama içi çok klostrofobik geldi nedense...

Lpg ile ilgili kötü bi anım olmadı , aslında lpg li aracım olmadı hiç ,,ama nedendir bilmezm soğuk geliyor bana...birazda dizelin sürüş özelliklerine alışmamda kaynaklı galiba...ama o önyargıyı yıkacak tek araba bu 156 dır :D

bu arada 560sel de menanik enjeksiyon var , ne karbüratör ne enjeksiyon arada kalan bişey olduğu için sıralı olmuyor...mikserliyi takarkende biçok enj. aksamını iptal ediyolar ve randıman alamıyorlar...lpg den benzine çevirme esnasında topladığım parçaları bi ben bi allah bilir:D sıkıntu yok ama şuan allaha şükür.

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 00:35
Fiesta'lar kaç kg mesela?

Birde unuttuğumuz corsa'lar var :)
fiestayı tam bilmiyorum ama corsa c 4 kapı cdtilar 1100 civarı sanırsam , yanlışmı billyorum acaba?

Bide zamanında bende c3hdi varken arkadaşın corsasıyla denemiştik...arkadaşım c3 ümü çekinerek kullanmasına ve ben onun corsayı yırtana kadar masmama ramen yetişememiştim c3 üme...:D

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 00:38
V6 da varyator yok. V6 zamanında dünyanın en iyi V6 sı seçilmiştir. Varyator iyi kullanımla 60 k leri görmektedir. Genelde triger değişimi ile birlikte değiştirilir.+ olarak ortalama 400 lira maliyeti olur. Uzun yolda tüketim makul değerler içinde şehir içinde ise biraz fazladır.

hocam seninki hangi motor?lpg varmı?km de nekadar yakıyor?

B.Koçer
23-05-2011, 00:43
alfa güzel arabadır, kulaktan dolma bilgilerle alfa alınmaz laflarından uzak durunuz lütfen :D

Müsadenle imza yapmak istiyorum abi ne çok ön yargı var :)

TolgaEsentepe
23-05-2011, 00:45
yapabilirsin dostum sıkıntı yok ahmet pampama alıcaz bi alfa :D

B.Koçer
23-05-2011, 00:46
yapabilirsin dostum sıkıntı yok ahmet pampama alıcaz bi alfa :D

Onuda alfacı yapıcaz :D sende alfacı olucaksın abi pejodan sonra :p

tunerviper
23-05-2011, 00:49
hocam seninki hangi motor?lpg varmı?km de nekadar yakıyor?

benim 1.6 kat iptali ve son susturucu var lpg ile km de 27 kr yakıyor.Bu rakam şehir içi ve tempolu kullanım genelde.Şehir dışı 22 kr civarına düşüyor. lt olarak benzinde 8 lpg de 11 lt gibi düşünülebilir.

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 00:49
Tolga sendemi 156 ?

TolgaEsentepe
23-05-2011, 00:50
alfa alıyordum direkten döndüm de 2. pejomu aldım.. bundan sonra yine almak isterim ama kalbimin sesini dinleyip bmw alıcam inşallah :D

levent
23-05-2011, 00:58
bakımlı 2.0 156 da 11 lt civarında tüketiyor şehir içinde, uzun yolda ise 6,5-7 lt civarlarında orta tempolu kullanımda diye bahsi geçiyordu bizim abideki araç için Ahmet :)

156'da 2.0 mantıklı seçim olur, ama km ve bakımların düzenli olmasına dikkat. zaten varyatör sıkıntısı olup olmadığını anlarsın, soğukken çalıştırıldığında dizel gibi ses yapıp ısınınca kesiliyorsa varyatör ömrünü doldurmaya başlamıştır. ısınınca da dizel gibi ses geliyorsa varyatör yenilenme vakti gelmiştir :)

KoramiraL
23-05-2011, 07:59
amcamın oglunda 2,0 Selespeed vardı LPG lı aracın gıdısı falan cok guzeldı ama Komple motor getirtik ve motor toplanırken bıze 3500 Devirden asagıda aracı tutmayın bu motorların kullanım sekli boyle diye bir uyarıda bulundular ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilmiyorum ama bana ilginc geldı...

mgnPower
23-05-2011, 08:00
eski bir alfisti olarak diyebilirimki manuel istiyorsan bir cok buuyuk sorunun otomatik olarak ortadan kalkiyor. varyator sorunu kronikdir ama ben hic yasamadim. kronik diye hep basina gelecek demek degil. Range'lardaki indirme kaldirma korukleride kronik gibi degil yani buradaki bahsettigim :D

onun disinda 1.6 kesinlikle bakma ayni paralari yakarsiniz performansi tatmin etmez ayrica istedigini bulamazsin. 2 litreleri basarilidir. cok daha keyiflidir. sana acacagi masraf olarak sadece yillik vergisidir geri kalan masrafin tamamen aynidir. bu nedenle ben gidip 1.6 almazdim. lpg montaji va markasi ile alakali olarak cok guzel sonuclar alan arkadaslarim var. motor sesi ve yol tutusu inanilmaz eglenceli bir aractir.

aklina yatan guzel bir 156 2.0 bulursan hic kacirma yapistir derim bana sorarsan. puntoymus palioymus koyver gitsin....

Burak Mehmet
23-05-2011, 08:24
156 candır...çok eğlencelidir kalitelidir lpg ile uyumsuzluğu yoktur tecrübe ile sabittir.yanlız illa bakımında çok zorlanmayım dersen ( ki neden böyle bişey denir anlamam hepimiz sanayiyi bilen adamlarız) marea 2.0 hlx benzer tatlar verir,ucuzdur...

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 11:16
bakımlı 2.0 156 da 11 lt civarında tüketiyor şehir içinde, uzun yolda ise 6,5-7 lt civarlarında orta tempolu kullanımda diye bahsi geçiyordu bizim abideki araç için Ahmet :)

156'da 2.0 mantıklı seçim olur, ama km ve bakımların düzenli olmasına dikkat. zaten varyatör sıkıntısı olup olmadığını anlarsın, soğukken çalıştırıldığında dizel gibi ses yapıp ısınınca kesiliyorsa varyatör ömrünü doldurmaya başlamıştır. ısınınca da dizel gibi ses geliyorsa varyatör yenilenme vakti gelmiştir :)

Bu 11 ş.içi 6.5 ş.dışı benzin tüketimi mi ?
Benim bu litre hesabına kafam basmıyor , lpg de kaç kuruş yaktığını çıkarabilmek için bu benzin tüketimi litre hesabını kuruşa çevirip lpg içinde takribi yarısıdır diye ikiye mi bölmek gerekiyor?

Lpg işini hiç bilmiyorum , benzindeki tüketimin krş civarı yarısır diyrbilirmiyiz?

amcamın oglunda 2,0 Selespeed vardı LPG lı aracın gıdısı falan cok guzeldı ama Komple motor getirtik ve motor toplanırken bıze 3500 Devirden asagıda aracı tutmayın bu motorların kullanım sekli boyle diye bir uyarıda bulundular ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilmiyorum ama bana ilginc geldı...

ilginçmiş , almadan önce aynı dilden konuşacağımız sağlam bi usta bulup hem bunu danışmak , hemde karar verirsek niyetlendiğimiz aracı götürüp ilerdede devam etmek lazım,

eski bir alfisti olarak diyebilirimki manuel istiyorsan bir cok buuyuk sorunun otomatik olarak ortadan kalkiyor. varyator sorunu kronikdir ama ben hic yasamadim. kronik diye hep basina gelecek demek degil. Range'lardaki indirme kaldirma korukleride kronik gibi degil yani buradaki bahsettigim :D

onun disinda 1.6 kesinlikle bakma ayni paralari yakarsiniz performansi tatmin etmez ayrica istedigini bulamazsin. 2 litreleri basarilidir. cok daha keyiflidir. sana acacagi masraf olarak sadece yillik vergisidir geri kalan masrafin tamamen aynidir. bu nedenle ben gidip 1.6 almazdim. lpg montaji va markasi ile alakali olarak cok guzel sonuclar alan arkadaslarim var. motor sesi ve yol tutusu inanilmaz eglenceli bir aractir.

aklina yatan guzel bir 156 2.0 bulursan hic kacirma yapistir derim bana sorarsan. puntoymus palioymus koyver gitsin....

Selespeed i düşünmekle riskin en azından herkes tarafından bilinen büyük kısmını ortadan kaldırdığını düşünüyorum aynen, emin olmamakla beraber robotik şanzumanlı ilk araçlardan biri , ondan 5 6 sene sonra çıkan c2 vtr ımda bile sorun yaşanıyorsa hem robotik hem beyin değiştirmeme sebep olduysa , çokta verimli bi sistem değil.Hem sıkıntısız bir sistem olsa dahi zorladığı sürüş stili bana göre değil.Geri kaçma olayı , vites geçişlerindeki ayılıp bayılma falan sıkıntılı yani işin özeti.

Bende torklu araba basmazsan az yakar düşüncesini savunanlardanım ama alfadada bu geçerlimi bilmediğim için alfa kullanıcılarına danışmak istedim.
V6 lar ne alemdedir acaba :D:D

156 candır...çok eğlencelidir kalitelidir lpg ile uyumsuzluğu yoktur tecrübe ile sabittir.yanlız illa bakımında çok zorlanmayım dersen ( ki neden böyle bişey denir anlamam hepimiz sanayiyi bilen adamlarız) marea 2.0 hlx benzer tatlar verir,ucuzdur...

Abi sende 156 varmıydı?1.6 2.0 ??

flexamin
23-05-2011, 11:43
1 sene civarı v6 sını kullanmıştım Lpg olarak da prins vardı üzerinde. hiçbir zaman sorun yaşamadım.

şunu unutmayalım arç benzinde kaç litre yakıyorsa tüpte de öle yakar fakat gazın litre başına düşen fiyatı benzine göre az olduğu için benzine göre daha az yaktığı düşünülür. ama alaksı yok.

neyse alfa 2.0 ve v6 lar sesiyle gidişiyle çok güzeldir ama tek sıkıntısı 2. el piyasasıdır.

By_HaNNibaLL
23-05-2011, 11:53
Fiat servisinde caliştim bir yıl ne zaman bi alfa gelse hep sıkıntı olurdu serviste işciliğini her ustaya yaptirmiyorlar alfa konusunda belgesi olan ustalar bakardi parcalari cok pahaliydi ve hiç pazarlik yapmadan aracini birakani görmedim genelde 156 geliyordu karar sizin tabiki alfa ayri bi zevktir ama madem uzun yol ve az yakmasini istiyorsunuz o zaman mjet alin ganimet gibi parcasi ucuz bunlari göze alinda punto secilebilir

Ahmet Saraçoğlu
23-05-2011, 12:03
1 sene civarı v6 sını kullanmıştım Lpg olarak da prins vardı üzerinde. hiçbir zaman sorun yaşamadım.

şunu unutmayalım arç benzinde kaç litre yakıyorsa tüpte de öle yakar fakat gazın litre başına düşen fiyatı benzine göre az olduğu için benzine göre daha az yaktığı düşünülür. ama alaksı yok.

neyse alfa 2.0 ve v6 lar sesiyle gidişiyle çok güzeldir ama tek sıkıntısı 2. el piyasasıdır.

Aynen lpg dw aslınsa fazla yakıyor ama birim fiyatı daha ucuz olduğu için kuruş cinsinden daha az yakıyor..
Peki teoride lpg tüketimi benzin tüketiminin yarısımıdır kuruş cinsinden?
v6 nın lpg tüketimini hatırlıyormusunuz?

Fiat servisinde caliştim bir yıl ne zaman bi alfa gelse hep sıkıntı olurdu serviste işciliğini her ustaya yaptirmiyorlar alfa konusunda belgesi olan ustalar bakardi parcalari cok pahaliydi ve hiç pazarlik yapmadan aracini birakani görmedim genelde 156 geliyordu karar sizin tabiki alfa ayri bi zevktir ama madem uzun yol ve az yakmasini istiyorsunuz o zaman mjet alin ganimet gibi parcasi ucuz bunlari göze alinda punto secilebilir

Evet kafa karıştırıyor bu durum...alfa tamamen aklıma yatarsa alfa kullanıcılarının tavsiye edeceği bi özel servis , usta ile önceden iletişime geçmek isterim.

Chatin
23-05-2011, 12:08

lpg de aynı yanma enerjisini alabilmek için yaklaşık %20 daha fazla yakarsın serdarcım..

lpg de prins en iyisi ama brc de nedense sıkıntı yasayanlar duydum alfa için. lovato veya zavoli de durum ne bilemem.

10 litre benzin yakan bir arac yaklasık 12 litre lpg tuketir ahmet. lpg bulundugun yerde ne kadar ise onunla carp iste. 2 tl olsa 24 kurus yakar ornek olarak.

bir arkadasım 1.6 motor 147 almıstı ama benzin yetiştiremiyor.

flexamin
23-05-2011, 12:13
lpg de aynı yanma enerjisini alabilmek için yaklaşık %20 daha fazla yakarsın serdarcım..

lpg de prins en iyisi ama brc de nedense sıkıntı yasayanlar duydum alfa için. lovato veya zavoli de durum ne bilemem.

10 litre benzin yakan bir arac yaklasık 12 litre lpg tuketir ahmet. lpg bulundugun yerde ne kadar ise onunla carp iste. 2 tl olsa 24 kurus yakar ornek olarak.

bir arkadasım 1.6 motor 147 almıstı ama benzin yetiştiremiyor.

doğrudur. yanlış biliyormuşum. 1 litre okadar önemli değil :D

brc de warken focusum da alfam da da sıkıntı yaşadım sonra söküp prinse geçtim rahatladım.

tabi lpg de önemli olan diğer husus da ayarların adam gibi düzgün yapılması

flexamin
23-05-2011, 12:15
Aynen lpg dw aslınsa fazla yakıyor ama birim fiyatı daha ucuz olduğu için kuruş cinsinden daha az yakıyor..
Peki teoride lpg tüketimi benzin tüketiminin yarısımıdır kuruş cinsinden?
v6 nın lpg tüketimini hatırlıyormusunuz?

valla tam hatırlamıyorum ama galiba 25-27 kuruş civarıydı. Ama dediğim gibi tam hatırlamıyorum

KoramiraL
23-05-2011, 12:44
eger hakkaten bu km deyse hıc kacırma derim

Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V Selespeed 2003 Model 22.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-kazasiz-az-km-li-temiz-bu-ozelliklerde-turkiye-de-tek-49829072/detay/)

bu fiyatlarda bu donanımdada baska arac bulursan oda guzel olur sureklı uzun yol gideceksen seni yormayacak baska araclarda baka bilirsin...

mgnPower
23-05-2011, 12:52

yanlis anlasilma olmasin diye onceden belirtme geregi duydum. bende range rover baktigimdan cok fazla karsilastigim bir durumu aciklama geregi duydum.
alfada 156 satis grafigi cok yuksek olan bir arac. ve fiat servislerinde alfa geldiginde 156nin cok olmasi aracda bir sorun oldugunun gostergesi degildir bence. ben mitsubishi kullaniyorum servise her gittigimde bende pazarlik ediyorum. benimle beraber her gelende servisde hatta usta olan diger arkadaslarimin dukkanina gelenlerde pazarlik ediyor. bu pazarlik olayi artik en alisilagelmis bir durum bence :)

KoramiraL
23-05-2011, 12:55
bizde pazarlık sunnetir demisler servis fiyatlarımız standart desede yaparız yaparız birsey diye diye yaptırırız :)) mercedes servisleri bile full cekiyor arada randevu alınıyor vs...bence cok normal :)

olcay_bora
23-05-2011, 13:17
italyan yakışır kanka ;) bi tur isterim :D

devil_berk22
23-05-2011, 14:12
o paraya clio, albea veya admire kasa accent alınabilir diğer araçlar bence fantazi olur

levent
23-05-2011, 18:35
Bu 11 ş.içi 6.5 ş.dışı benzin tüketimi mi ?
Benim bu litre hesabına kafam basmıyor , lpg de kaç kuruş yaktığını çıkarabilmek için bu benzin tüketimi litre hesabını kuruşa çevirip lpg içinde takribi yarısıdır diye ikiye mi bölmek gerekiyor?

hacı lpg lt fiyatı 2.30, km deki lpg tüketimini hesaplamak için 11x2.30 = 25.30krş, şehirler arası ise 7 x 2.30 = 16/17krş :D hadi lpg de daha fazla yakacağını hesaba katarsak şehir içi 28-30 şehirler arası da 18-20 krş aralığında yaksın :)

edit: sana yakınmış bak istersen temiz görünüyo, canlı incelemek iyidir :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-156-ates-kirmizisi-alfa-77000-de-38177244/detay/

CRUEL
23-05-2011, 18:47
bakımlı bi alfa sıkıntı çıkarmaz. ve en önemlisi bakımını nasıl yapıcağını bildikden sonra sıkıntı yok örneğin hertürlü yağını selenia kullanmak gibi.. Heleki uzun yol diyorsunuz tadından yenmez performans beklemiyorsanız hertürlü alınıcak arabadır.

Low-Rider
23-05-2011, 18:52
156 bambaşka bir dünya bence.Hem dış tasarım hem iç tasarım aşık olduğum arabalardan biridir.

Arkadaşlarda yazmış zaten , en çok karşılaşılan sorunu varyatör.

LPG'li kullanım tercih edilecekse 156 seçerdim ben

mgnPower
23-05-2011, 19:38
Aklin yolu bir iste ama ulkemizde nedense bi garipdir boyle tavsiyeler :D

ATA156
24-05-2011, 00:14

Geç görüp cevap yazıyorumda V6'da varyatör yok zaten.

Ahmet Saraçoğlu
24-05-2011, 10:30
hocam 1.6 2.0 ve v6 arasındaki tüketim uçurummudur?
Basarsan her araba yakar ama ben lpg de sakin şehiriçi ve şehirdışı tüketimlerini merak ediyorum.
ilk etapta sahin kullanımda tüketim ve sorunsuzluk olarak hangi modeli tavsiye edersin,(300 500 le halledilip sıkıntısız olabilecek şeyler sorunsuzluk içerisine dahil değil , maksat yapılan şey tekrar arıza yapıp sıkıntı çıkarmasın , bikere yaptırdıktan sonra bakımlar çerçevedinde bidaha sorun yaşatmasın bana ). yada halihazırda bi alfa kullanıcısı olarak alfa tavsiye edermisin:D

onursumer
24-05-2011, 10:56
2.5 lt ile 2.0lt arasında dağlar kadar fark olucağını sanmıyorum

ki 2.5lt nin sesi yeter diye düşünüyorum şimdi merak edip ilanlara baktımda kaput aldı bile şahane :)

Alfa Romeo 156 2.5 V6 1998 Model 20.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-156-6-silindirin-sesi-hic-bu-kadar-kiskirtici-olmamisti/detay/)

tunerviper
24-05-2011, 11:10
İlandaki araç çok temiz bir araçtır.Nadir temiz 2.5 lardan birisidir.

Burak Mehmet
25-05-2011, 12:20
Abi sende 156 varmıydı?1.6 2.0 ??

ailemde vardı 2.0...