Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı araclarda kullanılan aynı ECU ile ilgilii bilgi ihtiyacı???
punto_multijet
23-05-2011, 11:49
bravo hgt de kullanılan ecu bosch motronic 2.10.1 aynı sekilde coupe 20v turboda da kullanılan ecu aynı. hatta sensorlerin bile cogu aynı 2 aracta. ancak coupe hem maf hemde map ile yuruyor ve ecu hıza gore boost control yapıyor fabrikasyon olarak. merak ettiğim husus su, aynı ecu kullanmamız sayesinde bende bos olan bu uclara gerekli sensorleri takarak ve coupe epromu kullanarak bu ozelliklerden bende faydalabilir miyim? umarım soru acıklayıcı olmustur.
Soru oldukça açıklayıcı ama ben şöyle bir yorumda bulunucam. ECU aynı olabilir. Tıpkı ik tane aynı dizüstü bilgisayar gibi. Ama onu çalıştıran işletim sistemi farklıdır. Birisi Windows birisi Linux gibi. Daha sonra bu Linux ve Windows üstünde sadece kendisinin görebildiği uzantılarda dosyaları açar. Bu mantıkta bir ECU tamircisinde senin ECU üstüne HGT'nin komple yazılımını attırıp daha sonra onun içindeki MAP'i istediğin gibi editletirsen tesisat uyumsuzluk sorunu çıkmazsa çalışır gibime geliyor. Ama tabi bunlar teorik bilgiler. Orjinal beyinler üstüne uzmanlaşmış olanlar daha açıklayıcı olur.
boosted_pug
23-05-2011, 18:56
ben olcağını sanmıyorum neden dersen o donanımları çalıştıracak pinlere ecu içinde bağlı gerekli entegre vs. ler muhtemelen yoktur die düşünüyorum
O kadar uğraşacağına ebayden falan coupé ECU su arasan daha kolay olmazmı?
Fiat Coupe 2L 16v turbo 97 lock key set ecu immobiliser | eBay UK (http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-Coupe-2L-16v-turbo-97-lock-key-set-ecu-immobiliser-/170604788016?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27b8d67930)
tdipower
23-05-2011, 22:24
bu kadar uğraşı yerine standalone kullansan çok daha verimli olur :)
punto_multijet
23-05-2011, 22:58
ya aslında ugrasmak degil amacım. Eger oluyosa basit sekilde dedim degerlendireyim bu durumu ugrastırcaksa zaten gerek yok. Aem fic ilede mutluyum :D
Ya şu mutluluğun bir fotoğrafı videosu yokmu. :D
punto_multijet
24-05-2011, 09:02
Ya şu mutluluğun bir fotoğrafı videosu yokmu. :D
valla aracıma kavusayım fotosunuda videosunuda cekicem inş :D
Mutluluğun fotoğrafını çekebilir misiniz? :hahaha::hahaha:
Kaan bence de direk ECU al, eksik sensörleri de tedarik edip bağladın mı işlem tamam ;)