PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suya düşen telefon

mrtngn
24-05-2011, 13:05
Forumun içeriğine göre biraz sacma konu olucak ama acil bi yardıma ihtiyacım var arkadaslar.Forumda bilgidim kadarıyla telefon işiyle ugrasanlar vardı.

Babam telefonu wc'ye düşürmüş.Sudan hiç cıkarmadan biraz su tuttum ve hala su dolu kabın içinde.telefoncuya götürcem fakat astarı yüzünden pahalı olcagı için gerek duymuyorum.Olursa olur olmassa olmaz pekte önemli değil ama elimden geldiğince kurtarmak istiyorum.elimde yatkındır biraz film falan değiştirmişliğim vardır:):)

Simdi sudan cıkartıp alkol dolu kabın içine atsam oksitlenmeyi azda olsa onleyebiliriz diye düşünüyorum ama alkol cesitleri var hatta kokuları bile farklı oldugunu biliyorum hangisini kullansam daha cok işime yarar.Tam olarak ne yapmalıyım.Bi bilgi verebilen olursa cok makbule gecer

onursumer
24-05-2011, 13:06
pilini direk çıkardınız dimi ?

eğer oyleyse tatlı suysa direk temizlemek bazen sıkıntısız çalışmasını sağlıyor mikrofon ve hoporlor bozulabilir sadece

elpadre
24-05-2011, 13:07
ıcınıı ac balata spreyı sık sonra kurumayaa bırak yenı bır pıl al tak calısır benım basıma geldı denıze dusurdum n95 8 gb aynı sekılde yaptım calıstırdım

ruudvan
24-05-2011, 13:07
basımıza bu tarz bı olay gelmıstı suya tutup kuruttuk calıstı.ama pıl hemen cıkarılması gerekıyor.

Semii
24-05-2011, 13:08
ne yaparsan yap iflah olmaz die düşünüyorum.

bulundugu sudan çıkarıp o suyu iç :)

mrtngn
24-05-2011, 13:08
Evet yeni suya koyudugm gibi btaryayı cıkardım.

Balata spreyi board'a zarar vermezmi ki:S:S

onursumer
24-05-2011, 13:11
wd 40 faln zarar vermez elektrik iletmiyor o tarz birşeyle temizlemek lazım iyice ;)

elpadre
24-05-2011, 13:12
Evet yeni suya koyudugm gibi btaryayı cıkardım.

Balata spreyi board'a zarar vermezmi ki:S:S

vermıyor ben n95 de kullandımm hıc bır sıkıntı yok kullanıyourm telefonuu :)

Kadyr
24-05-2011, 13:13
Telefoncuya gotur temizlesin hemen alkolle

makif84
24-05-2011, 13:14
yağsız kontak spreyiyle tamizleyin wd 40 filan yağlı olduğundan daha çok zarar verir

mrtngn
24-05-2011, 13:14
Peki sudan cıkarıp alkol dolu kaba atsam biraz bekletsem orda..Daha sonra tüm parcaları alkolle silsem board sim yuvası falan.Nasıl olur?

ENGean
24-05-2011, 13:15
[QUOTE=Semii;2317584]ne yaparsan yap iflah olmaz die düşünüyorum.

QUOTE]

+1903 aynen..
o cıhaz belkı 10 gun sonra belkı 1 ay belkı 3 ay sonra mutlaka elınızde kalıcak,sıvı teması görmüş cihazların anakart degısımınden baska kökten çözümü yoktur.

JJmusti
pirinç dolu bır kaba koyarsan ıcındekı nem ı alır.

pnrkc
benim de 2 3 tane telefonum suya düşmüştü.

tüm parçalarını söküp kurumaya bırakmıştım çalışmıştı :)

elpadre
24-05-2011, 13:16
denız suyu gormus telefonu temızledım kullanıyurm dıyourm ıflaa olmaz dıyorsunuz

ENGean
cihaz ney bu arada marka modelı ?

makif84
etil alkol olması lazım diğerleri oksitlenme yapar

otuzdört
24-05-2011, 13:19
İçini güzelce temizle, Sonra pirinç dolu bir kavanozun içine koy nemini alsın sonra bir pil alıp açmayı dene =) Büyük ihtimal acılacak. 2 tane telefonubu sekil kurtardım ben :) ama tatlu suya düşmüştü benimkiler.

Time-R
24-05-2011, 13:20
Board'unu tinerle yika kurumaya birak, ses aksami degisim gerektirebilir ama iyi kurutulursa birsey olacaginida dusunmuyorum sase yapmadiysa

mrtngn
24-05-2011, 13:22
Telefon dediğim gibi cok önemli değil modeli samsung L760 olsada olur olmasada olur ama elimde imkan varken biseyler yapayım diyorum.Suan tatlı suyun içinde bekletiyorum ki oksitlenme yapmasın diye.İçini acıp komple alkolle temizleyip daha sonra dediğiniz gibi pirincin içine koyayım yada balata spreyi tarzında kontakt sprey sıkayım

Evrenoz
24-05-2011, 13:28
Forumun içeriğine göre biraz sacma konu olucak ama acil bi yardıma ihtiyacım var arkadaslar.Forumda bilgidim kadarıyla telefon işiyle ugrasanlar vardı.

Babam telefonu wc'ye düşürmüş.Sudan hiç cıkarmadan biraz su tuttum ve hala su dolu kabın içinde.telefoncuya götürcem fakat astarı yüzünden pahalı olcagı için gerek duymuyorum.Olursa olur olmassa olmaz pekte önemli değil ama elimden geldiğince kurtarmak istiyorum.elimde yatkındır biraz film falan değiştirmişliğim vardır:):)

Simdi sudan cıkartıp alkol dolu kabın içine atsam oksitlenmeyi azda olsa onleyebiliriz diye düşünüyorum ama alkol cesitleri var hatta kokuları bile farklı oldugunu biliyorum hangisini kullansam daha cok işime yarar.Tam olarak ne yapmalıyım.Bi bilgi verebilen olursa cok makbule gecer

Pilini çıkarmadıysan geçmiş olsun.

Bu gibi durumlarda hemen pili çıkarmak, cihazı açmak, kartları temiz su ile yıkamak, sonrasında kurutup pirinç dolu bir kaba atmak işe yarayabiliyor.

mrtngn
24-05-2011, 13:34
Pili cıkardım.Telefonu elime aldıgım anda cıkardım zaten ama ozamana kadar kısa devre falan bisey olduysa yapcak bisey yok:):)

Simdi karar veremediğim içini komple söküp alkolle temizleyip pirincin içine atmakmı? Yoksa önce pirincin içine atıp daha sonra alkolle temizlemek mi?

Önce hangisini yapmalıyım sizce

elpadre
24-05-2011, 13:44
once balata spreyle temızle sonra kurut fonle 1 2 gun bekle sonra yenı aldıgı pılı tak kulllan

GokhanRS
24-05-2011, 13:47

wc ye düşürmüş adam :D

Ufuk
24-05-2011, 14:36
Pirinçe koymak doğru yöntem ben o şekilde 2 tane telfon kurtardım.

otuzdört
24-05-2011, 14:56
Pirinçe koymak doğru yöntem ben o şekilde 2 tane telfon kurtardım.

Aynen öyle w810, ve d820

ikisininde içinde şaldırşaldır su akıyordu :D suan teefonlaru hayla bizim ufaklık kullanıyor :)

kadioglu
24-05-2011, 15:07
Direk pirincin içine at bir gün kalsın.Sonra temizlemene bile gerek kalmayabilir.Ama temiz olsun istiyorsan önce temizle sonra pirince koy.Hemen katarsan yarına sonucu görürsün.Kaybın çok olsa 2 kg. pirinç olur.

DoguErdogan
24-05-2011, 15:08
Pili cıkardım.Telefonu elime aldıgım anda cıkardım zaten ama ozamana kadar kısa devre falan bisey olduysa yapcak bisey yok:):)

Simdi karar veremediğim içini komple söküp alkolle temizleyip pirincin içine atmakmı? Yoksa önce pirincin içine atıp daha sonra alkolle temizlemek mi?

Önce hangisini yapmalıyım sizce

herkes bi kafadan konusmus ben telefon işi ile ugrasıyorum sökebiliyosan selülozik tinerle temizle tuzlu suya düşen telefon tatlı suda bekletilir senin su anda tatlı suda bekletmen ekranı kullanılamaz hale getirebilirki samsungların ekranıda pahalıdır dediğim gibi tinerle temizle sonra kurut fönle fazla ısı vermeden pilini şokla kullan Geçmiş olsun

_FrKn_
24-05-2011, 16:39
bende varım telefonu şuan pirinçlerin arasında yatan :D
sabırla bekliyorum 8310 la devam.bütün nemini alsın takılsın öyle.
çalıştırdım çalıştı ama biraz oynatmış.tekrar pirinçten devam.

mrtngn
24-05-2011, 16:46
Herkese tesekkür ederim arkadaslar:D:D Telefonu filmden kameraya kadar söktüm:):) Hepsini güzelce temizleyip,alkolle bol bol fırcaladım hatta yıkadımda denebilir :):) Board'u filmi ve ekranı pirincin içine yatırdım içinde nem varsa onu alsın diye..Yarın bu saatlerde toplama operasyonuna başlamış olurum büyük ihtimal :):)

Sonucu tekrar paylasıcam:)

Schumi
24-05-2011, 17:55
Etil alkolün içine at çalkala temizle. Sonra bütün parçalarını içi pirinç dolu bir kavanoza at.

devil_berk22
24-05-2011, 18:54
bende parçalarını ayırıp kalorifer üstünde kurutmuştum eski nokiamı sabaha kadar kurudu ilk marşta çalıştı :D

berkayGLRN
24-05-2011, 19:05

semii dogru söylüyor bende samsung u mu düsürdüm suya sonra cıkarttp kuruttum ama ifla olması cöp oldu gitti:)

_FrKn_
24-05-2011, 19:10
hazır konusu geçmişken dur çıkarayım telefonu pirinçlerin arasından :)
edit:sağında solunda kalan pirinç delirtiyo adamı yaw.içine de kaçmış.
çalışmaya devam ediyor ama '3' tuşu zor basıyor.
ekrandaki nem lekeleri de gitmiş.bakalım nereye kadar gidecek.
birde yavaşlama var telefonda.kart yokken 1 gb kart var olan hali gibi.

Onurkk06
24-05-2011, 19:46
benim 5800 da wcye düşmüştü ama malesef bana 100 tlye mal oldu baya bi yeri değişti :)

_FrKn_
24-05-2011, 19:56
benimki 5130 allahtan.100 tl verip te tamir ettirilecek bir telefon değil.şimdi baktım biraz 4-5 tuşuna sağlam basmak gerekiyor.birde üstte yazdığım gibi çok yavaş.ekrandada noktacıklar var.8310 a alıştım zaten sorun olmaz :D

0M42
24-05-2011, 20:52
Suya düşen elektronik aletlerin bataryası hemen çıkarılır ve anında bolca pirinç dolu bir kabın içerisine gömülür.Pirinç içerisinde 2 gün boyunca yatırılır pirinç suyu nemi rutubeti sünger gibi çeker alır.

Denize düşen cihazlar için ise hemen batarya çıkarılır ve o saniye tatlı suda musluğun altında iyicene yıkanıp öyle pirincin içine gömülür.Bu yöntem ile cihazın kurtulma şansı %80 dir.

tolgakaynak
24-05-2011, 20:55
ne yaparsan yap çözemezsin o cihaz çöp arkadaşım.

nekadar erken müdahale belki en fazla 1 ay yaşatırsın ama o cihaz işe yaramaz. geçmiş olsun

erkanayasli
24-05-2011, 20:56
pirinçleri napcaz nemi aldıktan sonra pilav olurmu güzel. :)

gambit49
24-05-2011, 21:17
hic acmayi denemeden pili sokulup kurumaya birakilir. tam olarak kuruduktan sonra :) acmayi deneyin

berkay_aydin
24-05-2011, 21:34
balata temizleme spreyi işe yarıyor

cnrsrn
24-05-2011, 22:53
havuza telefonla girmiştim çıkınca 10 dakka kadar durdu havuzda çıkınca söktüm bataryayı bıraktım güneşte sonra açtım sorunsuz çalışıyodu

mrtngn
25-05-2011, 00:03
Durun yahu işe yaramaz çöp demeyin belki kader bize gülerde sıkıntı cıkmaz:D:D

Ayrıca ne pisler varmış aramızda :D:D Biri suyu içirdi biri pilav yaptı auhahuahuahu:D:D:D

Dediğim gibi önce alkolle fırcalayıp pirincin içine koydum suan içinde yatıyorlar.Yarın alırım diyordum ama sanırım 2gün beklicem dediklerinize göre

0M42
25-05-2011, 00:31
pirinçleri napcaz nemi aldıktan sonra pilav olurmu güzel. :)

Kafa bulduğumu mu sanıyorsun ? Sen pilav yaparsın,afiyet olsun..

0M42
25-05-2011, 00:35
Durun yahu işe yaramaz çöp demeyin belki kader bize gülerde sıkıntı cıkmaz:D:D

Ayrıca ne pisler varmış aramızda :D:D Biri suyu içirdi biri pilav yaptı auhahuahuahu:D:D:D

Dediğim gibi önce alkolle fırcalayıp pirincin içine koydum suan içinde yatıyorlar.Yarın alırım diyordum ama sanırım 2gün beklicem dediklerinize göre

Alkol ile temizleyip pirincin içine attıysanız sorun kalmayacaktır bence,evet bırakın iki gün dursun :icon_tup:

mrtngn
25-05-2011, 00:45
İnsallah bakalım.Filmde falan bi sorun cıkmazsa halledicem Allahın izniyle :):)

Mivec_4G63
25-05-2011, 01:09
wcye düştüyse hiç çıkarmasaydınız sifonu çekseydiniz direk :)

otuzdört
25-05-2011, 07:54
wcye düştüyse hiç çıkarmasaydınız sifonu çekseydiniz direk :)

Ne kadar boş mesaj atıyorsunuz, adam telefonu kurtarmak istiyor bir şekilde..

Senin telefonun düşerse cek sifonu gitsin fktret..;)

KingoAtmo
25-05-2011, 07:56
yılana sarılırmış

tolgakaynak
25-05-2011, 11:06
cihaz sıvıyı aldıktan sonra corozyon görmeye başlar. arkadaşlarda diyor 10-15dk içinde kurulamaya çalışmak bi nebze cihazı çalışır duruma getirebilir ama yine ömründen seneler alır :)

cihaz sıvıyı gördüğü an korozyon oluşacağından 1 dksı 5 ayına tekabul eder. pahalı bi tlefon değilse kafa yormayın.

Ahmet Saraçoğlu
25-05-2011, 11:29
küçükken tatilyadaki su kayağı gibi olan enteresan şeye ericssyon A1018 düşürmüştüm:D

O zaman nerden biliym vd40 ı falan , ortaokul büyçesi bayram harçlıklarıyla iyi paraydı telefon , kimseye çaktırmadan açıp direk kolonya abanmıştım:D , Saç kurutmayla kurutunca Yes tuşundaki temassızlığı saymazsak çalışıyordu:D

m.şener
25-05-2011, 11:34
tel hala ıslaksa tatlı suyla güzelce temizleyip oda sıcaklıgında 5-10 dakka suyu suzeldukten sonra pirinç dolu kaba koymak en mantıklısı

elpadre
25-05-2011, 11:50
ses ver calısıyormu calısmıyormuu ?

ENGean
25-05-2011, 11:51
cihaz sıvıyı aldıktan sonra corozyon görmeye başlar. arkadaşlarda diyor 10-15dk içinde kurulamaya çalışmak bi nebze cihazı çalışır duruma getirebilir ama yine ömründen seneler alır :)

cihaz sıvıyı gördüğü an korozyon oluşacağından 1 dksı 5 ayına tekabul eder. pahalı bi tlefon değilse kafa yormayın.

L760 mış knka :) kızagı sök ön panele gır flan en uyuz oldugum cıhazlardan :D

TheAce
25-05-2011, 11:54
suyla yıkandıktan sonra kurula el yordamı ile, sonra prinç kavanozunun içine koy 1 gün beklet nemini alsın, çalışırsa çalışır yoksa tırt :)

brave
25-05-2011, 11:57
suyla yıkandıktan sonra kurula el yordamı ile, sonra prinç kavanozunun içine koy 1 gün beklet nemini alsın, çalışırsa çalışır yoksa tırt :)

Aynen bende pirinç olayını yazıcaktım arkadasında dediği gibi etkisini göstermezse pert :)

mrtngn
25-05-2011, 12:18
telefon ıslak falan değil suan alkolle heryerini temizledim plastik aksam dısındaki seyleri pirincin içine gömdüm:):) Bugün toplıcaktım fakat bigün daha dursun diyorum cünkü ekran falan hep suydu iiçindeki nem gitsin istiyorum tam anlamıyla..Bugün yapmıcam büyük ihtimalle:):)

Ayrıca bende hiç sevmiyorum bu samsungları,heryerinde bi bant arkadas ayar ediyo beni:D:D cıkardıgın zaman bidahada yapısmıyo falan tam kırmalık yani:D:D:D

Ayrıca alkolle üzerindeki tüm sıvıları temizleyip sadece alkol olması korozyonu ileri derecede engellemezmi ki?

0M42
25-05-2011, 12:32
Alkol ile diş fırçası gibi bir fırçayla güzelcene fırçalayarak temizlediysen ve sonra pirince gömdüysen bir sorun olacağını sanmıyorum.Ancak alkol ekranın içine girdiyse film lerine iz leke vs. bırakabilir bu biraz şans işi olacak sanırım.

mrtngn
26-05-2011, 20:06
Evet telefon toplama işlemi şuan bitmiş bulunmakta:D:D Telefon yaldır yaldır çalışıyor.Sadece lcd'nin içinde su kurudugu için iz kalmıs sanırım hafif bi karartı var bide titreşim calısmıyor geri kalan hersey kamera,mikrofon,hoparlör,tuslar sıkıntısız calısıyor..

Umuyoruz ki bu stabil calısması uzun süre devam eder:D:D:D

Samsunglarda titresim nasıl calısıyor nerde ne sekilde bulunuyor bi bilgim olmadıgı için herhangi birsey yapamadım..Nokialardaki gibi olsa biraz mıncıklayıp sagına soluna dokunurdum ama malesef bilgim olmadıgı için simdilik bu sekilde gayet iyi bi sekilde calısıyor :):)

Herkese tekrardan tesekkür ederim.

_FrKn_
26-05-2011, 20:14
benimde herşey sıkıntısız çalışıyor titreşim hoparlör vs. yavaşlık ve iki üç tuşa sağlam basmak gerekmesi haricinde şikayetim yok. tuşlar nasıl halledilir acaba.

edit:bugün telefoncu arkadaşla tuşlarıda hallettik.
oksitlenmiş falan tinerle temizlendi tuşlarda sorunsuz.en ufak sıkıntısı kalmadı.