Orijinalini görmek için tıklayınız : VEMS Hakkında
Selamlar !
Vems nasıl bir beyindir,
'99 model VW 1.8T için düşünüyoruz,
firma desteği nasıldır ?
Kurulumda tesisatta da yardımcı olurlar mı ?
Abi ben getirttim erkan ustanın orada araç benim son ayarlar yapılacak o gün gel istersen sende bakarız nasıl olucagına
Ümit Dogan Vems kullanıyor yaptıgı 1.8t lerde uygunlugu konusunda sıkıntı yok.
vems yani nami diyar mega squirt :D bence yanlış seçim olur
Vems = ms mi ?
haltech alacaz böyle giderse..
ama şöyle bişey de var :
vems = http://megasquirtavr.sourceforge.net/
megasquirt mahkemeye vermiş VEMS'i , çaldılar diye, ama öyle bişey yokmuş.
sıfırdan yapılmış ve hem işlemcisi farklıymış hem de yazılımı farklıymış.
ayrıca MegaTune'un ortak olmasının sebebi, MegaTune zaten GNU lisansıyla dağıtılan bir programmış yani açık kodlu oldugundan o yazılımı VEMS'e uygulamışlar bunda bir sorun yokmuş.
vs vs vs
tunerstudio oluyor saten yavas yavas hepsi ama kesinlikle ben beyenmiyorum :=)
utkuselamoglu
30-05-2011, 10:32
vems in processor u atmel avr dir. megasquirtten farklı. şu anda kullanımda olan board tamamiylen kendilerinin.
Biz yeni hollandadan wems pnp olarak getirttik ve deneyecez
utkuselamoglu
30-05-2011, 10:44
hayırlı olsun umarım sorunsuz bi şekilde kullanıcaksınız.
Inşllh tşkler birebir 106 için araya harnes kullanmak zorunda diilsiniz. Benim fazla bilgim yok beyın konusunda ama direk 106 nın soketıne oluyor.
Selamlar !
Vems nasıl bir beyindir,
'99 model VW 1.8T için düşünüyoruz,
firma desteği nasıldır ?
Kurulumda tesisatta da yardımcı olurlar mı ?
Dilerseniz elimde tak çalıştır şekilde 1.8T Sıfır Vems hazır. Bugün kargoya verebilirim, yarın monte edebilirsiniz.
Tek marşta çalıştırma garantisi ile ;)
haltech ten felan vems in ii olduğunu sawunuyorsun onu anlamadım :D:D
haltech ten felan vems in ii olduğunu sawunuyorsun onu anlamadım :D:D
öyle birşey demedim fakat Tuner Studio yerine VemsTune bi incele istersen :)
Vems.hu VemsTune main site (http://www.vems.hu/vt/screenshots/)
Ayrıca MegaTune un ne kadar rezalet olduguna katılıyorum...
Platinum Sport 1000 kullanmadım ben, fakat tek bildiğim haltech in 1.8T passive coilleri ICM olmadan direk süremediğidir. Vems ile ICM iptali yapıp oem coilleri direk sürebiliyorum. Bana görede en büyük artısı, orjinal tesisata bir tane kesik atmadan 5 dk içinde sökülüp takılabilir olmasıdır.
Platinum Sport 1000'in 1.8T üzerinde Vems'e göre bir artısı varmı benim bilmediğim?
en güzel anıl söyler buyrun söylesin anıl ona soralım artıları değişiklikleri
icm yi kaldırıp içine nekadar takarsan tak beslemeyecektir belirli zaman sonra ki Ls1 lerin bile bozulduğunu gördüm :) ya pırıldıyıcak yüksek basıncta yada bobini patlatıcaktır. o yüzden externel igniterlar çıktı yoksa bütün firmaların Cdi ları olmazdı :)
Megasquirt ile kıyaslamıs oluruz eğer o söylerse :)
Megasquirt ile kıyaslamıs oluruz eğer o söylerse :)
en basiti 106 dan söktüm sprint 500 taktım yaklaşık 11 beygir aldım aldığımı gördüğümü kullandığımı söylüyorum ben
utkuselamoglu
30-05-2011, 13:30
öyle birşey demedim fakat Tuner Studio yerine VemsTune bi incele istersen :)
Vems.hu VemsTune main site (http://www.vems.hu/vt/screenshots/)
Ayrıca MegaTune un ne kadar rezalet olduguna katılıyorum...
Platinum Sport 1000 kullanmadım ben, fakat tek bildiğim haltech in 1.8T passive coilleri ICM olmadan direk süremediğidir. Vems ile ICM iptali yapıp oem coilleri direk sürebiliyorum. Bana görede en büyük artısı, orjinal tesisata bir tane kesik atmadan 5 dk içinde sökülüp takılabilir olmasıdır.
Platinum Sport 1000'in 1.8T üzerinde Vems'e göre bir artısı varmı benim bilmediğim?
injector dead time.. ve battery offset values girilebiliyor ek olarak. daha verimli bi kontrolü var onboard injector driver mevcut.(LOWZ) . Injector controlü yapabilmek için FLYBACK gerekmiyor.
VEMS bence çok ii bir beyin bizde kullanıyoruz. fazlasıyla türkiyedeki arabalar için yeterli..
icm yi kaldırıp içine nekadar takarsan tak beslemeyecektir belirli zaman sonra ki Ls1 lerin bile bozulduğunu gördüm :) ya pırıldıyıcak yüksek basıncta yada bobini patlatıcaktır. o yüzden externel igniterlar çıktı yoksa bütün firmaların Cdi ları olmazdı :)
1 yıldan fazla 2 - 2,2 bar daily drive bizzat kendim kullandım. Daha bir kere 3 fişli passive cop lar pıt demedi.
Ayrıca 106 dan söktüğün Vems değil megasquirttir. table 'ı burn ettiğinde küt diye aracı kesen beyinden ne kadar bekleyebilirsinki?
KingoAtmo
30-05-2011, 13:36
What about Omex 600 on saxo vts :)
utkuselamoglu
30-05-2011, 13:37
what about motec on saxo vts?
Omex :icon_tup:
what about motec on saxo vts?
Motec :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
whats abouth m880 +cdi8 on saxo :) peki ozaman saxodan pahalıya geldi ama
@Dogan bro bırakta neolduğunu bileyim dimi?:)
utkuselamoglu
30-05-2011, 13:51
CDI ii gider
utkuselamoglu
30-05-2011, 13:53
daha CDI gereken bi saxo görmedim türkiyede..
KingoAtmo
30-05-2011, 13:59
............................
en basiti 106 dan söktüm sprint 500 taktım yaklaşık 11 beygir aldım aldığımı gördüğümü kullandığımı söylüyorum ben
sizin ilk çıkan seneler önce buraya gelen kablo tesisatı çektiğiniz beyinden bahsediyorsan onu sökmek bile beygir kazandırmıştır ilk versiyon çöp.
Inşllh tşkler birebir 106 için araya harnes kullanmak zorunda diilsiniz. Benim fazla bilgim yok beyın konusunda ama direk 106 nın soketıne oluyor.
Son versiyon beyin ise,
üzerinde hafıza kartı girişi var mı? laptop bağlamadan log alabilmek için?
cevaplar için tesekkurler..
doğan : amacımız aracı kendimiz sıfırdan ayarlayıp yürütmek. hazır birşeye gerek yok açıkçası. eğer çalıştıramazsak o zaman gerek amatör gerekse profesyonel olarak yardım isteriz :)
olay şu : beyine çok fazla para harcamak istemiyoruz cunku daha alınması gereken başka şeyler de var.
bütçe olarak 500 euro civarı diyelim.
bu da Vems veya MS3 fiyatına geliyor. bu ikisinden birini alacaktık da Oz'u da dinlemek lazım.
Harness, tesisat, montaj yapacak elektronik bilgisi mevcut.
bunlarla haltech sport 500 ve haltech e6gmx 'i karşılaştırırsak aralarında çok fark var derseniz
mecbur kalırsak onlar da 650 euro. Yurtdışından mal getirtme konusunda sıkıntımız yok.
bunlardan başka seçenek bulamadım. vardır muhakkak gerçi de..
tavsiyeniz ne olur ?
sizin ilk çıkan seneler önce buraya gelen kablo tesisatı çektiğiniz beyinden bahsediyorsan onu sökmek bile beygir kazandırmıştır ilk versiyon çöp.
Son versiyon beyin ise,
DP vems satıyor ve üzerinde sd kart girişi yok.
@Dogan bro bırakta neolduğunu bileyim dimi?:)
Kanku o zaman paylaşta bilelim farkları. Ama lütfen VEMS - MS karıstırma,
Farkları VemsTune - Ecu Manager arası yapalım.
Tutupta işin memleketi avusturalyayı ve haltechi kötüleyecek değilim olm :) konu bu setuplarda bir araç için vems - haltech kıyaslaması.
En basit örnek MegaTune da password protection yokken vemstune yeni firmware ile password protection özelliği geldi. GPS'le log alabilme eklendi. Hatta beta firmware ile, audiyi bitirince GPS koordinatlarına göre boost, rev limiter daha doğrusu komple a-b switch test edeceğim.
bak en basiti abuk seylerden bahsediyorsun banane gPs inden okadar programına güvenmiyormusun gps lazım olur en basiti ben yaptığım saklamam sıkıntımı çıktı bağla abicim makinanı uzaktan erişim yada bassın tuşa log alsın gerekirse ki çok az gerektiğini gördüm oda diagnostic denen biş var haltechte sendebiliyorsundur sana arıza kodunu direk söyluyor istersen switch le arıza ısığını sana saydırıyor hondalar gibi haltechın fiyatı 850 dolar vems in pahalı sanrım vems i sewmiyorum işlevsiz gibi geliyor bana . ben vems li yürüyen araba göremedim daha insalllah görürüs
Bir çok aractada knock module sewmem idddalı araçlarda HAAAAAAAAAA bazı arkadaşlar ancak kırık dökük çöp araba yaptığımı felan söylüyormuş dogancım sen alınma ama yüzümede söleseler negüzel olur :D
Birda kaçla bastın 2.2 bar bro 1.8 e biliyorsun basınc ile değil patırdama güçle orantılı
üstad brak ya haltec vems fln
ms varken lafı edilirmi :D:D:D
Ozgun motec ve haltech standalone lardan elektronik gaz kelebekli araclara arac donanimini tamamen calisir vaziyette suren varmi bizim 1.8t lerde esp cruise control fln calisir durumda kullanilabiliyormu? Ben hep videolarda bir ariza isigi goruyorum illaki. Deneme sansin oldumu boyle birseyi?
Ya da sen umit?
Yada esp yi fln bilerekmi iptal ediyorlarda isigi fln yaniyor.
Ozgun motec ve haltech standalone lardan elektronik gaz kelebekli araclara arac donanimini tamamen calisir vaziyette suren varmi bizim 1.8t lerde esp cruise control fln calisir durumda kullanilabiliyormu? Ben hep videolarda bir ariza isigi goruyorum illaki. Deneme sansin oldumu boyle birseyi?
Ya da sen umit?
Yada esp yi fln bilerekmi iptal ediyorlarda isigi fln yaniyor.
motec Dbw destekliyor ama o parayı ona vermek yerine Haltech i paralel bağlamayı tercih ederim zaten makbul olanıda olur benim gözümdeki su zamanda bile diablolara motec i paralel bağlamakataar sahsen bizimkinde öle :D
dbw modulu var sanırsam ayrıca haltechtede
peki bugün bi turbo 106 yapsak ne takıcaz beyin olarak?maddi olarakta yazarsanız sevinirim
Son versiyon beyin ise,
yok kardeşim hafıza kartı.
motec Dbw destekliyor ama o parayı ona vermek yerine Haltech i paralel bağlamayı tercih ederim zaten makbul olanıda olur benim gözümdeki su zamanda bile diablolara motec i paralel bağlamakataar sahsen bizimkinde öle :D
dbw modulu var sanırsam ayrıca haltechtede
Paralel bağlayarak comfort ile ilgili olan herşeyi stock ecu ya istediğin sensörlerdeki değişiklikleride standalone üzerinden tune ediyorsun sanırım Dr..Doğru anlıysam eğer..
Bizim barıştada böyle birşey vardı sanırım.
peki bugün bi turbo 106 yapsak ne takıcaz beyin olarak?maddi olarakta yazarsanız sevinirim
Paranız varsa sadece ve sadece Plug and play olan seçenekleri tercih edin, maddi çıkarlar gözeterek marka fanatikliği yapmaya gerek yok, hangisi oturup pnp yapmışsa o, zaten son versiyonaları yeterince gelişmiş.
yok kardeşim hafıza kartı.
Bende yeni beyin aldım ama dp beni artık bıktırdı en son büyük kazık attılar, tüm upgradeleri istedim ama kart yok, okadar küçük bir eksik olduki benim için lanet olsun diye üstelemedim, utanmadan 1 gb yazmışlar.
Siteden alıntı:
Vems PnP upgrades:
Map-sensor upgrades from 250 kPa up to 400 kPa
EGT measurement (exhaust gas temperature) and knock sensing
Wideband lambda functionality
Boost control solenoid
Fast manifold air temperature sensor for forced induction applications
Internal memory card (1 GB)
LCD screen connection + LCD screen
http://www.vems.hu/download/SD/images/Genboardv3_SDcard_DSCI3413_m.jpg
Paranız varsa sadece ve sadece Plug and play olan seçenekleri tercih edin, maddi çıkarlar gözeterek marka fanatikliği yapmaya gerek yok, hangisi oturup pnp yapmışsa o, zaten son versiyonaları yeterince gelişmiş.
Bende yeni beyin aldım ama dp beni artık bıktırdı en son büyük kazık attılar, tüm upgradeleri istedim ama kart yok, okadar küçük bir eksik olduki benim için lanet olsun diye üstelemedim, utanmadan 1 gb yazmışlar.
Siteden alıntı:
Vems PnP upgrades:
Map-sensor upgrades from 250 kPa up to 400 kPa
EGT measurement (exhaust gas temperature) and knock sensing
Wideband lambda functionality
Boost control solenoid
Fast manifold air temperature sensor for forced induction applications
Internal memory card (1 GB)
LCD screen connection + LCD screen
http://www.vems.hu/download/SD/images/Genboardv3_SDcard_DSCI3413_m.jpg
Aklında olsun DP Vems Turkiye distribitörüyüm, kısa zamanda web sitelerinde duyururlar. Avrupa fiyatına Türkiye teslimi sorunsuz şekilde stoktan verebiliyorum ecuları.
Aklında olsun DP Vems Turkiye distribitörüyüm, kısa zamanda web sitelerinde duyururlar. Avrupa fiyatına Türkiye teslimi sorunsuz şekilde stoktan verebiliyorum ecuları.
Çok güzel, Hayırlı olsun,
Allah inşallah dp ile sorunla karşı karşıya getirmesin :hahaha:
Şimdi hatırladım, sanırım sizinle telefonda konuştuk.
Pro shop hilminin, vems'inde sorun olmuştu, siz ben tamir ediyorum gerekli programları senden alabilirimiyim diye beni aramıştınız, garanti dışı kalmasın açmayın demiştim ama açtınız daha sorna hollandaya yollamak zorunda kalmıştınız,
Doğru mu hatırlıyorum Gürkan ben.
utkuselamoglu
03-06-2011, 08:06
PNP alırken her şeyi desteklemediğini görüceksiniz. output kullanılıcak ise dikkatlice bunların üzerinden geçmelisiniz.
Dr Haltech lerin bizim araçlar için pnp soketleri yok dimi ? baktım ama göremedim.. atıyorum platinium sport 1000 aldık harness ı burda kendimiz mi yapmamız gerekiyor ? mazda subaru evo için filan varda bizim grup için yok nasıl uygulanıyor abi ? oem tesisattan kablo çıkarıpmı paralel bağlanıyor
tama Pnp diyorsun ama mesela 106nın tesisatında sakıncaları çok görüyorum abi ben mesela o lanet olası benzin rolesi,nden nefret ediyorum
Wasted Spark çalışmasından nefret ediyorum
bence turbo araba sequansial sekilde olmalı En azından enjektorleri öyle olmalı ozamanda Pnp işime yaramıyorki
utkuselamoglu
03-06-2011, 08:14
Dr Haltech lerin bizim araçlar için pnp soketleri yok dimi ? baktım ama göremedim.. atıyorum platinium sport 1000 aldık harness ı burda kendimiz mi yapmamız gerekiyor ? mazda subaru evo için filan varda bizim grup için yok nasıl uygulanıyor abi ? oem tesisattan kablo çıkarıpmı paralel bağlanıyor
bence harness yapmanıza gerek yok. haltech te citroen in hiç bi arabası için veya peugeot pnp yok henuz...
utkuselamoglu
03-06-2011, 08:15
tama Pnp diyorsun ama mesela 106nın tesisatında sakıncaları çok görüyorum abi ben mesela o lanet olası benzin rolesi,nden nefret ediyorum
bence turbo araba sequansial sekilde olmalı En azından enjektorleri öyle olmalı ozamanda Pnp işime yaramıyorki
pnp amator olarak ii ama profesyonel olarak ilerde verim alınamayacak bi hale gelicektir. batch fire olayı ii bişi değil özgünün dediği gibi.
Platinum Sport Plug-in -GMKit
(suits all VN-VP & VR-VS Manual trans only with DELCO ECU)
Platinum PRO Plug-in Nissan R32/33 Skyline Kit (Manual trans only)
Platinum PRO Plug-in Nissan R34 (GTR ONLY) Skyline Kit
Platinum PRO Plug-in Nissan Z32 Fairlady 300ZX Kit (Manual trans only)
Platinum PRO Harness System - Nissan 350z Kit (03-07 not HR)
Platinum PRO Plug-in Nissan S15 Silvia/200SX (Manual trans only)
Platinum PRO Plug-in Nissan Y61 Patrol (TB48) Kit (Manual trans only)
Platinum PRO Plug-in Mitsubishi EVO 9 MIVEC Kit - also suits EVO 8 MR (6-spd)
Platinum PRO Plug-in Honda EP3 (Manual trans only) - also suits DC5 (03-04)
Platinum PRO Plug-in Honda DC5/RSX Kit (2005-06) (Non DBW, Manual trans only)
Platinum PRO Plug-in Honda S2000 AP1 (2002-2004) Non DBW
-------------
PS1000 Patch Loom Kit - Nissan N14 GTIR
PS1000 Patch Loom Kit - Nissan S13 CA18
PS1000 Patch Loom Kit - Nissan S13 SR20 DET
PS1000 Patch Loom Kit - Nissan S14s1 "Zenki"
PS1000 Patch Loom Kit - Nissan S14s2 "Kouki"
PS1000 Patch Loom Kit - Nissan S15
PS1000 Patch Loom Kit - Mazda RX7 FC3S-S4
PS1000 Patch Loom Kit - Mazda RX7 FC3S-S5
PS1000 Patch Loom Kit - Mazda RX7 FD3S-S6 2 row ECU plug
Single turbo conversion only)
PS1000 Patch Loom Kit - Mazda RX7 FD3S-S8 4 row ECU plug
Single turbo conversion only)
PS1000 Patch Loom Kit - Mazda MX5 NA 1.6 (Manual transmission only)
PS1000 Patch Loom Kit - Mazda MX5 NA 1.8
PS1000 Patch Loom Kit - Mazda MX5 NB 1.8 (Manual transmission only)
ADVISE MODEL AND PLUG WHEN ORDERING *
PS1000 Patch Loom Kit - Honda S2000 AP1
PS1000 Patch Loom Kit - Honda OBD-1
PS1000 Patch Loom Kit - EVO 1,2,3,GSR and RVR
PS1000 Patch Loom Kit - EVO 4,5,6 & 7 (Manual transmission only)
PS1000 Patch Loom Kit - EVO 6.5
PS1000 Patch Loom Kit - EVO 8 (5-speed)
PS1000 P/Loom Kit - EVO 8 (6-speed) & EVO 9 MIVEC (no water spray light)
PS1000 Patch Loom Kit - Mitsubishi Galant VR4/1G DSM
PS1000 Patch Loom Kit - Mitsubishi 2G DSM
PS1000 Patch Loom Kit - Subaru RS Liberty & WRX MY93-96
PS1000 Patch Loom Kit - Subaru WRX MY97-98
PS1000 Patch Loom Kit - Subaru WRX MY99-00
-------------------------
PS2000 Patch Loom Kit - Skyline R32-R33 GTS GTR/300ZX Z32
PS2000 Patch Loom Kit - Skyline R34 GTR
PS2000 Patch Loom Kit - EVO 9 MIVEC (with water spray light)
PS2000 Patch Loom Kit - Subaru JDM SPEC WRX MY01-05 with AVCS
PS2000 Patch Loom Kit - Subaru US SPEC WRX Non-STI (01-05)
PS2000 Patch Loom Kit - Toyota Supra JZA80 2JZ (Manual transmission only)
Enjektor ve ateşleme konularında haklısın, ben zaten vemsi savunmuyorum 1, dp yuzunden arabayı yakarım 2, üstüne dp selam verene dist. veriyor, arkadas 5. filan oldu sanırım :)
Sen 106 ve saxo'larla cok ugrasacagini sanmıyorum, eğer alıp devamını getirecksen eyvallah, yoksa son baktığımda vems yerine çıkan ucuz pnp'ler vardı kaptırın gitsin :)
Bu arada dun elime 2001 auto show gecti, körfez pistinedeki büyük test, herkes oradaymis, birine scen ettirip eklerim fotograflar bölümüne
bu kadar konusmanın üzerine bir de dün aksam Vems PnP bagladık 106GTI'a, soketini açıp wideband kablolarını filan.
Ayarını da Ozgun yapacakmış dediler :)
bu kadar konusmanın üzerine bir de dün aksam Vems PnP bagladık 106GTI'a, soketini açıp wideband kablolarını filan.
alper abı benım araba bekliyoruz bakalım ama ozgunun bukadar açıklamasından sonra keşke almasamıydım acaba dedim şimdi :)
biliyorum senin araba oldugunu..
az sonra gidiyoruz oraya, bakalım durum neymiş.
sen geliyor musun ?
alper abı benım araba bekliyoruz bakalım ama ozgunun bukadar açıklamasından sonra keşke almasamıydım acaba dedim şimdi :)
walla abicim heralde pazartesi günü gelebilirim ekan usta bağladık beyni dedi bu arada senin araba süper olmuş kazasız belasız.
Enjektor ve ateşleme konularında haklısın, ben zaten vemsi savunmuyorum 1, dp yuzunden arabayı yakarım 2, üstüne dp selam verene dist. veriyor, arkadas 5. filan oldu sanırım :)
Sen 106 ve saxo'larla cok ugrasacagini sanmıyorum, eğer alıp devamını getirecksen eyvallah, yoksa son baktığımda vems yerine çıkan ucuz pnp'ler vardı kaptırın gitsin :)
Bu arada dun elime 2001 auto show gecti, körfez pistinedeki büyük test, herkes oradaymis, birine scen ettirip eklerim fotograflar bölümüne
Çok güzel, Hayırlı olsun,
Allah inşallah dp ile sorunla karşı karşıya getirmesin :hahaha:
Şimdi hatırladım, sanırım sizinle telefonda konuştuk.
Pro shop hilminin, vems'inde sorun olmuştu, siz ben tamir ediyorum gerekli programları senden alabilirimiyim diye beni aramıştınız, garanti dışı kalmasın açmayın demiştim ama açtınız daha sorna hollandaya yollamak zorunda kalmıştınız,
Doğru mu hatırlıyorum Gürkan ben.
Evet ecu şarj dinamosundaki kısadevreden dolayı yanmıştı. İşlemci arızalı oldugu için oraya göndermiştim.
Hali hazırda son iki yıldır genelde elimde sürekli minimum 4-5 adet vems tutmaktayım, O yüzden bir iki tane ecu alıpta distribitör oldum diyen kişilerle karıstırma lütfen.
Ayrıca fiyat olarakda direk yurtdısı fiyatlarından satıs yapmaktayım.
Dr vw yok işte :D
Paralel bağlıyorsun mesela enjektorleri orjinal beyinden kabloları kesiyorsun hop yeni ecu ya bağlıyorsun beyin anlayamaz enjektorun çalışıp çalışmadığını aynı şekilde ateşlemede o sekilde DBW olan Kelebeğini ellemene gerek kalmıyor orjinal beyin yönetiyor onu :) rolantı felan hepsini orjinal beyinin yönetiyor
yapmam demiyorum sadece tercih etmem diyorum :D
pazartesi antalyedeyim :D
Mustafa Birsesli
05-06-2011, 10:58
antalyayı tsunami vurabilir diyolar :P
antalyayı tsunami vurabilir diyolar :P
perşembede izmire gelim orayıda vururmu ?= ? :D
Mustafa Birsesli
05-06-2011, 12:12
:D burası körfez vuramaz vuracak olursa ben de ona vururum :D
Paralel bağlıyorsun mesela enjektorleri orjinal beyinden kabloları kesiyorsun hop yeni ecu ya bağlıyorsun beyin anlayamaz enjektorun çalışıp çalışmadığını aynı şekilde ateşlemede o sekilde DBW olan Kelebeğini ellemene gerek kalmıyor orjinal beyin yönetiyor onu :) rolantı felan hepsini orjinal beyinin yönetiyor
Hımm anladım Dr, teşekkür ediyorum. sadece manage etmek istediğin sensörleri bypass edip yola devam ediyoruz,bu sayede de komple bir harness a ihtiyaç kalmıyor. tenku :icon_tup:
EDİT
Dr aklıma geldi, ben bir ara immodan dolayı sıkıntı yaşamıştım o ara boğuldu filan die enjektörlerin fişini çekmiştim.Sonra ecu da aşağıdaki hataları gördüm.Yani senin dediğini yaptığımızda yine oem ecu bu şekilde görmicekmi bunları ? tamamen iletişimi kesilcek çünkü oem ecu ile enjektörlerin ? Ama standalone o sırada sürdüğü için çalışmaya devam edicekler anladığım kadarıyla, hatayı görücez ama araç çalışıyor olacak doğru mu anladım ?
01249 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30)
26-10 - Output Open - Intermittent
01250 - Fuel Injector for Cylinder 2 (N31)
01251 - Fuel Injector for Cylinder 3 (N32)
01252 - Fuel Injector for Cylinder 4 (N33)
kanku muhalefet olmuyorum işine ama, sensorun bile sensoru olan bir arabadan bahsediyoruz. Oem ecu 18745 hata ile dolucak, me7 beyinlerde elektronik gaz kelebeğini hata verip hiç açmayabilecek bile.
01249 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30)
01250 - Fuel Injector for Cylinder 2 (N31)
01251 - Fuel Injector for Cylinder 3 (N32)
01252 - Fuel Injector for Cylinder 4 (N33)
En basiti 4 enjektör söküldüğünde verilecek hata, aynısını 4 tane coil içinde vericek, ettimi dokuz :D
yaa çok biliosunuz yahu taktımki söylüuyorum diablo gibi bir araçta yanmıyor doğru bunda yanmalı yada dediğim gibi ferrraride yanmıyor doğru söylüyorsunuz
Output Open s2000 de bile yanyor Vsa lida çok basit hiç paralel bağlamadınmı doğan ? ben yanmayacak diyorumki 2 tane s2000 Vsa li beyin taktım 1 tanede aguya sprint 500 taktım 1 de s3 e neden bunlarda arıza yoktu acaba ??? ozaman ben salağım yada vagcom salak yada ben farklı şeyler yapıyor olabilirmiyim ?
:)
tmm buyrun yapalım yanmasssa o ısık ?
umitcim 1 soru sordumdu yukarda ya kusura kalma unutttum onu 2.2 bar ne ile bastın sen 1.5 sene hangi turbo ile ?
yaa çok biliosunuz yahu taktımki söylüuyorum diablo gibi bir araçta yanmıyor doğru bunda yanmalı yada dediğim gibi ferrraride yanmıyor doğru söylüyorsunuz
Output Open s2000 de bile yanyor Vsa lida çok basit hiç paralel bağlamadınmı doğan ? ben yanmayacak diyorumki 2 tane s2000 Vsa li beyin taktım 1 tanede aguya sprint 500 taktım 1 de s3 e neden bunlarda arıza yoktu acaba ??? ozaman ben salağım yada vagcom salak yada ben farklı şeyler yapıyor olabilirmiyim ?
:)
tmm buyrun yapalım yanmasssa o ısık ?
umitcim 1 soru sordumdu yukarda ya kusura kalma unutttum onu 2.2 bar ne ile bastın sen 1.5 sene hangi turbo ile ?
GT30 ile bastım kanka,
ayrıca lambo ferrari yapmış olabilirsin emek ve tecrübeye saygı duyuyorum ama ben senden bir hayli cok 1.8T ile ugrastım, sende benim tecrübeme saygı göster.
s3 ve 1.8 Dbw arabay taktım ama arıza yakmıyor diyorum kendi yaptığımamı inanayım sanamı ?
sende farklı bende farklı nope benim için bende yakmadı
gt30 ile 2.5 bas patırdamazzo boboinler doğru diosun ama 35 ile ciddi farklı
Kahraman castle
05-06-2011, 18:29
özgünü dört gözle bekliyoruz.çok eğlenceli geçecek.
s3 ve 1.8 Dbw arabay taktım ama arıza yakmıyor diyorum kendi yaptığımamı inanayım sanamı ?
sende farklı bende farklı nope benim için bende yakmadı
gt30 ile 2.5 bas patırdamazzo boboinler doğru diosun ama 35 ile ciddi farklı
Piggyback gibi trim ediyorsun o zaman. Peki Sıfır hatamı veriyor ecu?
30-35 arasındaki fark kıyaslanamaz bile fakat bende tecrübelerimi paylasıyorum, RS4 twin hybrid KKK ile 2 bar continuous pıt demedi 2 yıldır.
beygir ile alakalı bu basınc ile değil nedir beygirin ? benim 1 çok kez geldi başıma
beygir ile alakalı bu basınc ile değil nedir beygirin ? benim 1 çok kez geldi başıma
kanka 68 beygir felan toplamda :icon_wack
gözünü seveyim şu internetten teori okuyupta tekrar geri bize satan adamlarla aynı sınıfa konulmayalım.
Biliyorum beygir ile alakalı oldugunu, bircok kez bunu yasadım özellikle Evoda,aynı basınc altında 1 derece avans açtıgımda pıtırdayan, 1 derece geriden geldiğimde sorun yaşamadıgım araba oldu. Bunun nasıl basıncla alakalı oldugunu savunabilirim.
Fakat bahsettiğim araclarda avans degeri pompa benzini ile olması gereken tamda limitte duruyor. Ne bir derece geri çekme, nede haritandan bir derece geriden gelme,
ahuauhauhauh neyi sawunduğunu anlamadım ?
ozaman limtindede olmasına ragmen ozaman güc yok ben ne diyorum sen neden bahsediyorsun twin KKK değil twin 28 takabiirsen yada 30 takabilirsen tak ozaman nolur ben tahmin ediyorum
ben senin yaptığıın araçları eleştirmiyorumki yada yapamadın demiyorumki neyin kaç amp yada jul verdiğini biliyorum basit mantık güçlendirmek için bazı şeyler yapmak gerekiyor ama kesinlikle hepsiin limiti var
araçtan araca fark eder bazı şeyleri doğru yaparsan ewo 500~550 beygire kadar sadece dli ile kullanabilir dli siz 400~450 subarularda orjinal bobinlerle 700 lere kadar sıkıntıyasamaz
minik bir ornek adam soru soruyor sende pnp si var istersen diyorsun adam diyorki esnafa bağladın abi bu hoş değil burası teknik bilgi platform u satış olmasın tech bölümünde lütfen elimizdekileri değil insanlara doğruları göstermek daha mantıklı bence
ahuauhauhauh neyi sawunduğunu anlamadım ?
ozaman limtindede olmasına ragmen ozaman güc yok ben ne diyorum sen neden bahsediyorsun twin KKK değil twin 28 takabiirsen yada 30 takabilirsen tak ozaman nolur ben tahmin ediyorum
ben senin yaptığıın araçları eleştirmiyorumki neyin kaç amp yada jul verdiğini biliyorum basit mantık güçlendirmek için bazı şeyler yapmak gerekiyor ama kesinlikle hepsiin limiti var
araçtan araca fark eder bazı şeyleri doğru yaparsan ewo 500~550 beygire kadar sadece dli ile kullanabilir dli siz 400~450 subarularda orjinal bobinlerle 700 lere kadar sıkıntıyasamaz
E aynı dili konusupta anlasamamak bu olsa gerek, Bende 3 fişli passive cop lar silindir bası 120hp ye kadar 4 fişli active cop lar silindir başı 150 hp ye kadar sorunsuz diyim o zaman :)
E aynı dili konusupta anlasamamak bu olsa gerek, Bende 3 fişli passive cop lar silindir bası 120hp ye kadar 4 fişli active cop lar silindir başı 150 hp ye kadar sorunsuz diyim o zaman :)
cop ların igniterı yokmu ben igniterdan bahsediyorum sen hala cop diosun ama bana
utkuselamoglu
06-06-2011, 07:52
kullanılan coiller belli bi gücü destekler diye bişi yok. araçtan araca fark eder. miss olmadan güç kaybetmeden gapler fazlasıyla sıkılmadan, coil charge timing abartmadan gittiği yere kadar gitsin... ondan sonrası değişir...
Bizim araçlarda genelde gt2x li setuplarda 1.2 bardan sonra bobinler yüzünden limp moda düşen araçlar oluyor.Hatta benim k04-023 setup ımda bile olabilir belki 3-4psi daha basınç açınca görücem onu.
Bunu bobinlerin eskimesiyle yada eski tip olmasıyla bir alakası varmı bu durumda ? Basınç dedim çünkü o basınclarda aşşa yukarı 280-300hp filan üretiyorlardır.
Bobinler değiştiikten sonra sıkıntı çözülüyor bildiğim duydugum kadarıyla. Araç o basınc altında istenilen ateşlemeyi o bobinler ile yapamıyor mu ?
Bizim araçlarda genelde gt2x li setuplarda 1.2 bardan sonra bobinler yüzünden limp moda düşen araçlar oluyor.Hatta benim k04-023 setup ımda bile olabilir belki 3-4psi daha basınç açınca görücem onu.
Bunu bobinlerin eskimesiyle yada eski tip olmasıyla bir alakası varmı bu durumda ? Basınç dedim çünkü o basınclarda aşşa yukarı 280-300hp filan üretiyorlardır.
Bobinler değiştiikten sonra sıkıntı çözülüyor bildiğim duydugum kadarıyla. Araç o basınc altında istenilen ateşlemeyi o bobinler ile yapamıyor mu ?
1.8t2lerin bobin'leri oldukça yetersiz, 700hp'ye kadar kullanılıyormuş diyen var ama araştırmadım,
seçenek olabilir diye bunlar vardı ama pek ilgilenmedim: OKADAPROJECTS | PRODUCTS | PLASMA DIRECT (http://www.okadaprojects.com/usa/products_direct.htm)
okadaya karşıyım ömrü var salak seylerin
Ben 4 tane bobini yeni değiştirdim genede limp mode düşmeyi beceriyorum :D
Üstün başarı madalyası lazım sana patron :D
Burak Kasim
10-06-2011, 13:02
Standalone konusunda acikcasi benimde aklim karisik 1.8T icin.
Hala adam akilli yapilmis satilan bi sistem yok.
034 Motorsports'un standalone'u icin iyi seyler solemiyorlar.
VEMS desek Ozgun totosu *** atiyor, akilda soru isareti birakiyor insanin dogal olarak. :)
Bide VEMS AIM Pista MXL'i desteklemiyormus sanirsam, bugun AIM'le konustum hic bi zaman test etmemisler ama eden olup cewap verebilirse bu konuya sevinirim bende.
VW/Audi'ler birazcik Standalone karsilar Amerikadada asiri bicimde, ondan kime sorsan hep Chip Tuninge yonelmeni teklif ediyorlar, Japon araclarini tune edenlerden farklilar baya.
Acikcasi bizde ne yapicagimizi sasirdik bu durumda ne yone gitsek biri kakaliyor.
Bu arada Ozgun Haltech'i Oem ecu'ya paralel bagladigimizda AIM Pista butun parametreleri gosteriyor mu?
Standalone konusunda acikcasi benimde aklim karisik 1.8T icin.
Hala adam akilli yapilmis satilan bi sistem yok.
034 Motorsports'un standalone'u icin iyi seyler solemiyorlar.
VEMS desek Ozgun totosu *** atiyor, akilda soru isareti birakiyor insanin dogal olarak. :)
Bide VEMS AIM Pista MXL'i desteklemiyormus sanirsam, bugun AIM'le konustum hic bi zaman test etmemisler ama eden olup cewap verebilirse bu konuya sevinirim bende.
VW/Audi'ler birazcik Standalone karsilar Amerikadada asiri bicimde, ondan kime sorsan hep Chip Tuninge yonelmeni teklif ediyorlar, Japon araclarini tune edenlerden farklilar baya.
Acikcasi bizde ne yapicagimizi sasirdik bu durumda ne yone gitsek biri kakaliyor.
Bu arada Ozgun Haltech'i Oem ecu'ya paralel bagladigimizda AIM Pista butun parametreleri gosteriyor mu?
Afresh Tiny/Aim Display - VEMS wiki www.vems.hu (http://www.vems.hu/wiki/index.php?page=AfreshTiny%2FAimDisplay)
http://www.vems.hu/manual/vemstune/help2/htmls/main/aim.html
:heyoo: MS ile karıstırmayın VEMS 'i :icon_tup:
Burak Kasim
10-06-2011, 20:08
Guzel bilgiler.
MXL Pista beyin neyi okuyorsa onu ekrana yansitabiliyor.
Bu linkten inceledigim kadariyla butun parametreleri goremiyoruz, heralde bikac sensor almaya ihtiyacimiz olcak.
Vems ne protocol'u kullaniyor bu arada?
Bugun AIM'le tekrar goruscem onlar daha net bilgi verebilirler, ne protocoluyle calistigini solersem muhtemelen.
Guzel bilgiler.
Bu linkten inceledigim kadariyla butun parametreleri goremiyoruz, heralde bikac sensor almaya ihtiyacimiz olcak.
Bugun AIM'le tekrar goruscem onlar daha net bilgi verebilirler, ne protocoluyle calistigini solersem muhtemelen.
http://www.vems.hu/files/MembersPage/NanassyPeter/AIM_support/AIM-ECU%20protocol.pdf bu pdf i de gönderebilirsin direk onlara :)
Sensor olarak neler lazım sana, extradan ben egt ve wideband her ecu ya bağlıyorum, Neler lazım sana? Standart tachoda yağ dan km ye kadar standart beyinden bağımsız çalışıyor zaten, extra birşeyler lazım olursa vems Analog ve aux inputlar ihtiyacına göre extra sensorlerle kullanılabilir.
Guzel bilgiler.
can ve rs232 baska protokolu yok idir :D
Burak Kasim
11-06-2011, 01:00
can ve rs232 baska protokolu yok idir :D
:D
Bakalim senle konusmamdan sonra 2 tane fikir war aklimda kardesim ya Vipec yada M84 dedigin gibi olabilir.
Ama Vipec'i burdan tanidigim birisi Oem Ecu ile paralel olarak bagliyorlarmis, sence paralel mi baglasak yoksa direk mi harness yaptirip baglasak iyi olur.
AIM ile gorustum Vipec'le calisiyorlarmis, problem ortadan kalmis olur.
GT30 ile bastım kanka,
ayrıca lambo ferrari yapmış olabilirsin emek ve tecrübeye saygı duyuyorum ama ben senden bir hayli cok 1.8T ile ugrastım, sende benim tecrübeme saygı göster.
Hacı bugün ayın 11 'i oldu,sayende rezil olduğum için Sana ne kadar teşekkür etsem azdır sanırım. :D
Tecrübelerin içinde uğraşmayıpta direk parasını aldığın, yürütemediğin,yarım bıraktığın 1.8T lerdende bahsedersen kendi adıma sevineceğim.
Hacı bugün ayın 11 'i oldu,sayende rezil olduğum için Sana ne kadar teşekkür etsem azdır sanırım. :D
Tecrübelerin içinde uğraşmayıpta direk parasını aldığın, yürütemediğin,yarım bıraktığın 1.8T lerdende bahsedersen kendi adıma sevineceğim.
:) grubu topla yazın hepiniz buraya, kac kisi cıkacak seninle birlikte bakalım
:) grubu topla yazın hepiniz buraya, kac kisi cıkacak seninle birlikte bakalım
Hacı grupla filan işim olmaz, tek başıma yazıyorum :)
Hacı grupla filan işim olmaz, tek başıma yazıyorum :)
bir basıma yeterim diosun, denizlide tanıdık eczacı var onu arayımda sana bi majezik versin, muayyen dönem ağrıları arttı sanırım :D
bir basıma yeterim diosun, denizlide tanıdık eczacı var onu arayımda sana bi majezik versin, muayyen dönem ağrıları arttı sanırım :D
Hacı Benim yazdıklarım sadece Beni bağlar.Ben 1 sene bekledim,sıkıldım,Sana olaylarıda anlattım ve rezil oldum diyorum sadece .
Majezik muayyen zamanlarda kanamayı artırır aklında olsun.Tanıdık eczacım böyle demişti bana ;)
Hacı Benim yazdıklarım sadece Beni bağlar.Ben 1 sene bekledim,sıkıldım,Sana olaylarıda anlattım ve rezil oldum diyorum sadece .
Majezik muayyen zamanlarda kanamayı artırır aklında olsun.Tanıdık eczacım böyle demişti bana ;)
Bende herzaman isimin arkadasındayım ve sorunları çözebilicek durumdayım bunu biliyorsun, sadece rotanın biraz ters olması ve ayar günü mekanik eksiklikler bir cok kez konustuk bunu, izmire gecerken ugrayacağım,
en azından dene yanıl dene yanıl beyin bozmadık dimi ;) Telafi ederim merak etme, sen vagcomları unuttun dimi
Burak Kasim
11-06-2011, 01:49
http://www.vems.hu/files/MembersPage/NanassyPeter/AIM_support/AIM-ECU%20protocol.pdf bu pdf i de gönderebilirsin direk onlara :)
Sensor olarak neler lazım sana, extradan ben egt ve wideband her ecu ya bağlıyorum, Neler lazım sana? Standart tachoda yağ dan km ye kadar standart beyinden bağımsız çalışıyor zaten, extra birşeyler lazım olursa vems Analog ve aux inputlar ihtiyacına göre extra sensorlerle kullanılabilir.
AFR, EGT, Oil Press, Fuel Press ve Oil Temp.
Acik solemek gerekirse gorebildigim kadar gormek istiyorum, Boostu EVC'ye bakarakta gorebilicegim icin bu kadar yeterli olucaktir.
Demin konustum paralel baglamamiz gerektigini cunku DBW Throttle Body kullancami soledi, yarinda ne degerler gorup gormicegim hakkinda bilgi alicam, ona gore sensorlerinide eklettircem.
Vipec tune ettin mi hic Umit 1.8T'lerde?
AFR, EGT, Oil Press, Fuel Press ve Oil Temp.
Acik solemek gerekirse gorebildigim kadar gormek istiyorum, Boostu EVC'ye bakarakta gorebilicegim icin bu kadar yeterli olucaktir.
Demin konustum paralel baglamamiz gerektigini cunku DBW Throttle Body kullancami soledi, yarinda ne degerler gorup gormicegim hakkinda bilgi alicam, ona gore sensorlerinide eklettircem.
Vipec tune ettin mi hic Umit 1.8T'lerde?
Burada DBW lerde genelde kendi o2 sensorleri wideband oluyor, o yüzden onuda görebilirsin Vems 'de yada extra WB sensor bağlayabilirsin.
EGT oem ecu lar o2 heater dan gösteriyor, ama ben yine vems de kullanıyorum extra egt.
Oil press ve Oil temp, oem sensorlerden veri alabilirsin fakat Fuel press için eğer aracında yoksa 0280101001 parca numaralı oem ürünü kullanabilirsin.
Vipec tune ettim. V88 e hayran kaldım diyebilirim çok güzel. Kendimi onda geliştirmek için şimdi golf ü elektronik gaz kelebeğine çeviriyorum :)
Bende herzaman isimin arkadasındayım ve sorunları çözebilicek durumdayım bunu biliyorsun, sadece rotanın biraz ters olması ve ayar günü mekanik eksiklikler bir cok kez konustuk bunu, izmire gecerken ugrayacağım,
en azından dene yanıl dene yanıl beyin bozmadık dimi ;) Telafi ederim merak etme, sen vagcomları unuttun dimi
Sen herzaman işinin arkasındasın!
Bunu hep söylüyorsun ancak Ben Sana yazılımı 20 Haziran 2010 senesinde yaptırdım.İstediğin ücreti peşin olarak verdim Senin açından herşey güzeldi yani.Bugün itibariyle 9 gün sonra tam 1 sene olacak.
Bu zaman zarfında rotanda Benim hatırladığım, Azerbeycan'dan tut İzmir,Antalya vs yerler oldu.Denizli'nin Türkiye haritasında ki konumunu Sana anlatmam ukelalık olur sanırım.
Evet yazılım yapmaya geldiğin gün wg. kaçırıyor dedin,evc basınç tutamıyor dedin vs.
Kendin wg. ile uğraştın ve hallettin o gün.
Hiç gıkımı çıkarmadan en kısa zamanda mbc aldım,wg. değiştirdim.
O günden sonra ne değişti Abi?
Bu hafta sonu geliyorum,işim çok bu ay sonu,yılbaşı geçmeden bitiririz,şubata kalmaz vs...
Abi herkesin işi işte yarım bıraktığın Benimkisi angaryamı geldi Sana?
Rolantide gezinme demi wg. den oldu?
Araç geç çalışıyor diyorum önce enjektörleri kısamadım dedin sonra rolantide geziniyorsa geç çalışmasıda normaldir dedin.
Kullandığımız enjektörde tüm dünyanın GT28 setupında kullandığı 630 cc enjektör,atla deve değil yani.İlk Benim aracımda kullanmadık.
O2 sensör hatası veriyor dedim,yerini değiştir dedin değiştirdim,arızalıdır dedin yenisini aldım.Gene olmadı.
Yazılımdan önce böyle bir hatada yoktu.
Hiç yoktan beyni bozmadım diyorsun ya,Beyni bozmayasın,bu işin pirisin diye Seni seçtik dimi Abi?O kadar para ödememin karşılığı beyni bozmamansa valla helal hoş olsun :D
Kablolar konusunda da inaki çok yoğunum,kargoya gidecek vaktim yok şu sıralar.En kısa zamanda gideceğim
Neyse konuyu dağıtmayayım özür dilerim Siz devam edin.
Bu konuya nasıl olsa tefarruatlı bir şekilde devam ederiz.
Burak Kasim
11-06-2011, 02:16
Burada DBW lerde genelde kendi o2 sensorleri wideband oluyor, o yüzden onuda görebilirsin Vems 'de yada extra WB sensor bağlayabilirsin.
EGT oem ecu lar o2 heater dan gösteriyor, ama ben yine vems de kullanıyorum extra egt.
Oil press ve Oil temp, oem sensorlerden veri alabilirsin fakat Fuel press için eğer aracında yoksa 0280101001 parca numaralı oem ürünü kullanabilirsin.
Vipec tune ettim. V88 e hayran kaldım diyebilirim çok güzel. Kendimi onda geliştirmek için şimdi golf ü elektronik gaz kelebeğine çeviriyorum :)
O zaman cok sensor almamiza gerek kalmicak.
Parca kodu icin tesekkurler AIM'den almayi dusunuyorum sensorleri uyumluluk acisindan, hemde baya ucuzlar.
Isallah bizimkiside bi mani cikmassa Vipec olucak bakalim, yarin dedigim gibi teslim suresi alicam, isallah 3-4 haftadan fazla degildir :)
Sen herzaman işinin arkasındasın!
Bunu hep söylüyorsun ancak Ben Sana yazılımı 20 Haziran 2010 senesinde yaptırdım.İstediğin ücreti peşin olarak verdim Senin açından herşey güzeldi yani.Bugün itibariyle 9 gün sonra tam 1 sene olacak.
Bu zaman zarfında rotanda Benim hatırladığım, Azerbeycan'dan tut İzmir,Antalya vs yerler oldu.Denizli'nin Türkiye haritasında ki konumunu Sana anlatmam ukelalık olur sanırım.
Evet yazılım yapmaya geldiğin gün wg. kaçırıyor dedin,evc basınç tutamıyor dedin vs.
Kendin wg. ile uğraştın ve hallettin o gün.
Hiç gıkımı çıkarmadan en kısa zamanda mbc aldım,wg. değiştirdim.
O günden sonra ne değişti Abi?
Bu hafta sonu geliyorum,işim çok bu ay sonu,yılbaşı geçmeden bitiririz,şubata kalmaz vs...
Abi herkesin işi işte yarım bıraktığın Benimkisi angaryamı geldi Sana?
Rolantide gezinme demi wg. den oldu?
Araç geç çalışıyor diyorum önce enjektörleri kısamadım dedin sonra rolantide geziniyorsa geç çalışmasıda normaldir dedin.
Kullandığımız enjektörde tüm dünyanın GT28 setupında kullandığı 630 cc enjektör,atla deve değil yani.İlk Benim aracımda kullanmadık.
O2 sensör hatası veriyor dedim,yerini değiştir dedin değiştirdim,arızalıdır dedin yenisini aldım.Gene olmadı.
Yazılımdan önce böyle bir hatada yoktu.
Hiç yoktan beyni bozmadım diyorsun ya,Beyni bozmayasın,bu işin pirisin diye Seni seçtik dimi Abi?O kadar para ödememin karşılığı beyni bozmamansa valla helal hoş olsun :D
Kablolar konusunda da inaki çok yoğunum,kargoya gidecek vaktim yok şu sıralar.En kısa zamanda gideceğim
Neyse konuyu dağıtmayayım özür dilerim Siz devam edin.
Bu konuya nasıl olsa tefarruatlı bir şekilde devam ederiz.
Bende 630cc enjektörlü GT28 li setuplı ilk senin arabanı yapmadım, seninle defalarca konustugumuz seyleri buradanda afise etmek istiyorsan sorun yok, msn konusma loglarını koyalım komple vakit harcamayalım. Hala işimin arkasındayım, hala gelip yaparım bundan yana bi sıkıntım derdim yok. Sen bana şöyle demiştinde ben böyle yapmıştımda bu şöyle olacaktıda felanda filanda bu muhabbetlerle ugrasasım yok inan.
O zaman cok sensor almamiza gerek kalmicak.
Parca kodu icin tesekkurler AIM'den almayi dusunuyorum sensorleri uyumluluk acisindan, hemde baya ucuzlar.
Isallah bizimkiside bi mani cikmassa Vipec olucak bakalim, yarin dedigim gibi teslim suresi alicam, isallah 3-4 haftadan fazla degildir :)
Buradan Amerika'ya göndermek ne kadar mantıklıdır bilemem ama hazır elimde V88 var. Yada dilersen Amerika içi sana uygun fiyatlı göndertebilirim. PNP harness da gönderebilirim. Bu arada Issam ile görüsüyoruz whatsapp dan felan, sen kayboldun, herhangi bir IM den ses ver müsait olunca.
Burak Kasim
11-06-2011, 02:40
Buradan Amerika'ya göndermek ne kadar mantıklıdır bilemem ama hazır elimde V88 var. Yada dilersen Amerika içi sana uygun fiyatlı göndertebilirim. PNP harness da gönderebilirim. Bu arada Issam ile görüsüyoruz whatsapp dan felan, sen kayboldun, herhangi bir IM den ses ver müsait olunca.
Ben kaybolmadim, sadece maille calisiyorum :)
Issam haber veriyor zaten bana, anlasmada gecerli onla yada benle konusman fark yapmiyor :D
Istedigin zaman mail at, ben her zaman burdayim.
Bende 630cc enjektörlü GT28 li setuplı ilk senin arabanı yapmadım, seninle defalarca konustugumuz seyleri buradanda afise etmek istiyorsan sorun yok, msn konusma loglarını koyalım komple vakit harcamayalım. Hala işimin arkasındayım, hala gelip yaparım bundan yana bi sıkıntım derdim yok. Sen bana şöyle demiştinde ben böyle yapmıştımda bu şöyle olacaktıda felanda filanda bu muhabbetlerle ugrasasım yok inan.
Süpersin Ümit :D
Ben kaybolmadim, sadece maille calisiyorum :)
Issam haber veriyor zaten bana, anlasmada gecerli onla yada benle konusman fark yapmiyor :D
Istedigin zaman mail at, ben her zaman burdayim.
Issam iyi ya, sevdim. keske daha önce calısmaya baslasaydık, Bugün RS2 parcalarını gönderdi, ama hala kargoda sorun olan kollardan ses soluk yok :(
Konuyu baya bi saptırdık, mail atayım oradan konusalım.
Burak Kasim
11-06-2011, 02:59
Issam iyi ya, sevdim. keske daha önce calısmaya baslasaydık, Bugün RS2 parcalarını gönderdi, ama hala kargoda sorun olan kollardan ses soluk yok :(
Konuyu baya bi saptırdık, mail atayım oradan konusalım.
Iyidir ama iste nazi herkese gecmez biraz :D
Bi sorarim bakalim neymis durum.
Süpersin Ümit :D
Sabah ezanına pekte vakit kalmadı, git yat dinlen, As soon as possible hallederim icini ferah tut.
Sabah ezanına pekte vakit kalmadı, git yat dinlen, As soon as possible hallederim icini ferah tut.
Beni düşündüğün için teşekkür ederim.
Senin keyfinin gelmesini bekleyemeyeceğim,işim olmaz Senin gibi esnaflarla :heyoo:
Sana hayırlı işler..
Beni düşündüğün için teşekkür ederim.
Senin keyfinin gelmesini bekleyemeyeceğim,işim olmaz Senin gibi esnaflarla :heyoo:
Sana hayırlı işler..
Hörmetler saygılar benden olsun o zaman.
su an en hızlı 1.8t kim ? :D
caddede gezen benimki birde savas abinin s3,
yarış için yapılanda anıl abininki.
Benim dr :D
Burak Kasim
12-06-2011, 00:31
Walla biz time trial'a hazirlandigimiz icin 30R'a donduk ama 35R'ida satmadik :)
Ondan kimin hizli oldugu belli olmayabilir arkadaslar :D
Ankara yarısında ölceriz süreleri belli olur doktur, ama neden böyle sürekli bir kıyaslama icindeyiz onu anlamıyorum. yoksa konu karşılaştırmalar kısmındada benmi göremedim :)
Burak Kasim
12-06-2011, 00:37
Mustafa Birseslide konuda :D
Umit kizilcak bisey yok bence bunda, rekabet iyidir :D
Yok be neden kızayım, amacı cözmeye calısıyorum, meydan okumamı var yoksa :D
Burak Kasim
12-06-2011, 00:41
Yok be neden kızayım, amacı cözmeye calısıyorum, meydan okumamı var yoksa :D
Walla sevgi ve saygi cercevesinde hepsi makbuldur :D
Mustafa Birsesli
12-06-2011, 00:49
:P 2.8T alıyormusunuz aranıza :)
1.8T mevzu kanka, VR6 ları dıslıyoruz su an, rakip yok size :D
Mustafa Birsesli
12-06-2011, 01:09
tr de baska vrt varmı
soruma Cvp alamadım en hızlı 1.8T hangiisi ? ankaradaki pistte ne zaman olurn e bişi 4çekerler sarıyor hala zaman diyorsunuz komik olmayın :D
soruma Cvp alamadım en hızlı 1.8T hangiisi ? ankaradaki pistte ne zaman olurn e bişi 4çekerler sarıyor hala zaman diyorsunuz komik olmayın :D
Cevabı verdim.
Nossuz en hızlı Benimki :)
noslu nosssuz onla bunla die bişi yok kim ne vbbaatrsa basar kimse kimseyi bağlamaz
Burak Kasim
12-06-2011, 02:18
Oda laf mi abicim :)
Cevabı verdim.
Nossuz en hızlı Benimki :)
Senin setuplarin ne Golf'te Umit bu kadar iddiali olarak :)
Burak Kasim
12-06-2011, 02:19
noslu nosssuz onla bunla die bişi yok kim ne vbbaatrsa basar kimse kimseyi bağlamaz
Aynen noslu nossuz diye bi kavram olamaz adam setubini ona gore kurmussa ne isterse basar.
Senin setuplarin ne Golf'te Umit bu kadar iddiali olarak :)
Avant A4 Q dan bahsediyorum. Golf ün malzemeleri toparlıyorum daha.
Bakarız o zaman 0-402 metre sürelerine.
Burak Kasim
12-06-2011, 02:24
Avant A4 Q dan bahsediyorum. Golf ün malzemeleri toparlıyorum daha.
Project Cars'dakinden bahsediyorsan, belki seninki en hizlisi olmayabilir o zaman :D
Saka bi yana nedir bu en hizli muhabbeti, Ozgun karistirma kardesim ortaligi :)
Ben kendi çapımda hızlıyım, Spook'u geçsem yeter zaten.
Benim dr :D
Senden sonrada ben gelirim herhalde :D
CİN olmamdan adam çarpma burakcığım :D:D
hahahahahaha b plaka degısımıne bakar hersey zor degıl :D
Burak Kasim
12-06-2011, 14:14
CİN olmamdan adam çarpma burakcığım :D:D
2 Aya gorusuruz Ozguncugum :D
2 Aya gorusuruz Ozguncugum :D
olm serdarınkilerle hoplatıver gönder:D
Burak Kasim
12-06-2011, 18:30
olm serdarınkilerle hoplatıver gönder:D
Olur walla, aricam seni kardesim pazartesi :D
La bunu görmemişim hahaha :D kanka mbc geldi, boşuna benzin harcamayalım rica ediyorum :D
hahahahahaha b plaka degısımıne bakar hersey zor degıl :D
Çakallık yapmayalım pls :D
La bunu görmemişim hahaha :D kanka mbc geldi, boşuna benzin harcamayalım rica ediyorum :D
Çakallık yapmayalım pls :D
aa ne geldi? ne marka? nasıl durum? bağlantıyı nasıl yaptın, n75 komple devredışı mı?
1.8T'ciler standalone, piggyback, chip vs. gazlamadığınız zaman kaç lt. yakıyorsunuz?
yavuz364
14-06-2011, 20:58
şehiriçi + trafik + quattro = 9 litre
1.8T'ciler standalone, piggyback, chip vs. gazlamadığınız zaman kaç lt. yakıyorsunuz?
dragstar
14-06-2011, 23:03
şehiriçi + trafik + quattro = 9 litre
+ kısa şanzıman
7.6 Litre golf 1.8T stock
uzun yol ortalama 120 km
06 ANIL 38
15-06-2011, 03:11
caddede gezen benimki birde savas abinin s3,
yarış için yapılanda anıl abininki.
heyyy ne oluyor burada...1.8t cilerin hepsi burada...konu baya dallanıp budaklanmış..ben kendi adıma vems kullanmadığım için bi yorum yapamam.ama eğer megasquirt derseniz ben onun yeni adını size telaffuz etsem sanırım açıklama için yeterli olur :) (megas.k.k):D eğer 1.8t si olan bir düşmanınız warsa ona megas.k.k hediye edin ve en fazla 1 sene sonra ruh ve sinir hastanesinde ziyaret edin....en azından 1.8t için böyle...
ben HALTECH kullanıorum şu an ve çok memnunum.....thanks OZ'
06 ANIL 38
15-06-2011, 03:21
Aynen noslu nossuz diye bi kavram olamaz adam setubini ona gore kurmussa ne isterse basar.
dr benim setup ı nosa göre ayarladı..özellikle nos kullanımında sıkıntı çıkmasın diye avans haritasında oynadık...sürekli şanzıman kırma sorunumdan dolayı sonunda rs4 şanzımanı taktım ve oranlarım deişti..bu oranları dengelemek için nos kullanmak zorundayım..sonuçta makinamızdaki hacim 1800cc kullandığımız turbo gt3582r:D:D:D makina turbo dewreye girince patinaja kalkıo.patinajda hızlı vites yakalamaya kalkarsan lag ta kalıyor..bizde bunu nosla dengeledik...:icon_wack
ortalama 10lt benim k04 setup remaps yazılım ile şehir içi trafikte. geçen hafta bi sapıttı ama anlayamadım nedenini.
Geçen sene veya 1 bucuk sene kadar oluyor ben bır konu acmıstım wems omex ms sızce hangısı ve ozelıklerı artıları eksılerı nelerdır dıye
açılan konuda bır cok kişi ms tavsıye ederım seklınde oy kullanmıştı ama gerçekten ms kullanıpda daha sonra başka ecuya gecen kısılerın yorumlarını görmek benı sevındırdı.
neden sevindirdi suanda ego tatmını yapıyorum sanıcak herkez fakat ben o konuyu actıgım zaman bır cok kısı benı art nıyetlı işte ms satılmasın işimize para kazanmamıza mani oluyor seklınde algılamıstı neysekı kullanıpta başka ecuya gecıp yorum yapanların sayısı artıkca nedemek ıstedgım anlasılır
özgunlede baya konusmustuk 3 ecu hakkında doktor gercekten bılgısını saklamadan yardımcı oluyor
bu konuyla alakası olmuyabılır bahsettım mevzuların fakat ms ıle ılgılı yorum gelınce solemek ıstedım :)
KingoAtmo
15-06-2011, 08:54
Geçen sene veya 1 bucuk sene kadar oluyor ben bır konu acmıstım wems omex ms sızce hangısı ve ozelıklerı artıları eksılerı nelerdır dıye
açılan konuda bır cok kişi ms tavsıye ederım seklınde oy kullanmıştı ama gerçekten ms kullanıpda daha sonra başka ecuya gecen kısılerın yorumlarını görmek benı sevındırdı.
neden sevindirdi suanda ego tatmını yapıyorum sanıcak herkez fakat ben o konuyu actıgım zaman bır cok kısı benı art nıyetlı işte ms satılmasın işimize para kazanmamıza mani oluyor seklınde algılamıstı neysekı kullanıpta başka ecuya gecıp yorum yapanların sayısı artıkca nedemek ıstedgım anlasılır
özgunlede baya konusmustuk 3 ecu hakkında doktor gercekten bılgısını saklamadan yardımcı oluyor
bu konuyla alakası olmuyabılır bahsettım mevzuların fakat ms ıle ılgılı yorum gelınce solemek ıstedım :)
senin açtığın konu yüzünden omex aldım , iyimi yaptım wallahi henüz yorum yapamıyorum
bılmıyorum arabanı ne yaptın ne yapıosun bırden olmuyor bazı seyler
KingoAtmo
15-06-2011, 13:37
bılmıyorum arabanı ne yaptın ne yapıosun bırden olmuyor bazı seyler
Senin 106 ya yakın speclerde arabam, tam bitsin ayarıda bir yorum yapabilirsem yaparım.
Araba kullanıcısı ne kadar yorum yapabilir bilemem ama ?
Omex mi kullanıyorsunuz şu anda ?
Burak Kasim
15-06-2011, 19:54
dr benim setup ı nosa göre ayarladı..özellikle nos kullanımında sıkıntı çıkmasın diye avans haritasında oynadık...sürekli şanzıman kırma sorunumdan dolayı sonunda rs4 şanzımanı taktım ve oranlarım deişti..bu oranları dengelemek için nos kullanmak zorundayım..sonuçta makinamızdaki hacim 1800cc kullandığımız turbo gt3582r:D:D:D makina turbo dewreye girince patinaja kalkıo.patinajda hızlı vites yakalamaya kalkarsan lag ta kalıyor..bizde bunu nosla dengeledik...:icon_wack
Genelde 1.8T'lerde Nos kullanilmiyor ama siz degisik bi setup yapmissiniz basarilida olmus videosunu gormustum aracin.
Bence 2L'ye gecmenin zamani gelmis kesinlikle.
06 ANIL 38
16-06-2011, 01:16
Genelde 1.8T'lerde Nos kullanilmiyor ama siz degisik bi setup yapmissiniz basarilida olmus videosunu gormustum aracin.
Bence 2L'ye gecmenin zamani gelmis kesinlikle.
teşekkür ederim.inşallah dahada ii olacak...şu an için stroker düşünmüyorum açıkcası....
ortalama 10lt benim k04 setup remaps yazılım ile şehir içi trafikte. geçen hafta bi sapıttı ama anlayamadım nedenini.
Benimde ortalama 11lt ila 12lt civarı değişiyor.