Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kedi Sorgulaması :)

Istilldo
26-05-2011, 10:09
Bilgili arkadaşların yardımı gerek,

Kız arkm. kedi istiyo, daha önce vardı kedisi İst.'a götürdüler yani nasıl bakacağını biliyor.

İran kedisi hoşuma gidiyor benim, siz ne tavsiye edersiniz ?

Bir de Ankara'da veteriner buldum ücretsiz veriyor yavru iran kedisini fakat aşılarını orda yaptırmak koşulu ile, ne derece mantıklıdır ? Nedir ne değildir bilmiyorum. Bu tip uygulamalar yaygınmıdır? Yağı bizden alın değişim ücreti vermeyin gibi bi şey ama kedinin yavrusuna 500-600 istiyo petshoplar nasıl bir aşı bu ordan çıkarcak parayı anlamadım ? Yada kedi çakma olabilir mi nasıl anlıycaz ?

Şu cins kedi daha iyidir fikride alabilirim, şurdan al öneriside, fikirlerinizi bekliyrm

Alican
26-05-2011, 10:23
Bir de Ankara'da veteriner buldum ücretsiz veriyor yavru iran kedisini fakat aşılarını orda yaptırmak koşulu

Bu sistem çok yaygın bir sistem ama aşılarda deyim yerindeyse geçiriyorlar :D Bende bir veterinerden bu şekilde köpek alıcakdım , adam bana bu zamana kadar yaptığı aşıların ve önümüzdeki 1 yıllık aşıların parasını isteyince almadım.

Sizdende o veterinere bağlı kalmanız açısından kedilerde nasıl bilmiyorum ama 1 yıllık aşı ücreti talep edebilirler.

onursumer
26-05-2011, 10:29
iran kedisi bakmadım ama ozellikle beyaz istiyorsanız

ankara kedisi veya sibirya kedisi tavsiye edebilirim

çok uzun zaman once 2 ankara kedim oldu inanılmaz akıllı ve tatlı kedilerdi

sonradan sibirya kedisi aldım ev değiştirdiğim zaman gorduğum en tatlı en akıllı ve trip yapan üzülen moda giren kedi cinsi diyebilirim

ayrıca 1 gozu mavi 1 gozu yeşil :) şimdi bir tanıdığımda kardeşime alerji yaptı sonradan ozluyorum bazen evde eksik oluyor :)

http://img822.imageshack.us/img822/1060/79675353.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/822/79675353.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Muharrem C.80
26-05-2011, 10:35
para verip hayvan almayın yazık cidden çok yazık. cins olması bukadarmı önemli cinsi olmazsa sevilmiyormu hayvan bakıma muhtaç birsürü hayvan var ücretsiz veriyorsa alın kediyi aşı maşı şartıda ne olaki yuh ayıp o veterinerin yapıcağı aşıdan hayır gelmez..

VTEC®
26-05-2011, 10:37
4 tane kedim var evimde birlikte yaşadığım. sokakta beslediğim 30 a yakın kedim var. Şuan kız arkadaşımın evindede bi sokak kedisi doğurdu 5 yavrusu oldu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=157477940984207&set=a.157477914317543.41234.100001660058485&type=1&pid=374642&id=100001660058485

Yavruların fotoğrafları var bu linkte. ilgilenirsen bilgi verebilirsin bana. burdaki fotolar 10 gün öncesinin, biraz daha büyüdüler şimdi. tuvalet eğitimi almaya başladılar. Biz herhangi bir ücret talep etmiyoruz.

Istilldo
26-05-2011, 10:38
belki veterinerin veya tanıdıgının kedisi yavrulamıstır o yüzden veriyordur kediyi kontrol altında tutabilmek içinde bana gelip aşılarını bana vurduracaksın demeye getiriyor olabilir safkan mı diye sorsaydınız keşke
safkan dedi

Bu sistem çok yaygın bir sistem ama aşılarda deyim yerindeyse geçiriyorlar :D Bende bir veterinerden bu şekilde köpek alıcakdım , adam bana bu zamana kadar yaptığı aşıların ve önümüzdeki 1 yıllık aşıların parasını isteyince almadım.

Sizdende o veterinere bağlı kalmanız açısından kedilerde nasıl bilmiyorum ama 1 yıllık aşı ücreti talep edebilirler.

benimde aklıma yatmadı zaten , ya aşıdan geçirecek, ya da kedi pert :)

Istilldo
26-05-2011, 10:52
iran kedisi bakmadım ama ozellikle beyaz istiyorsanız

ankara kedisi veya sibirya kedisi tavsiye edebilirim

çok uzun zaman once 2 ankara kedim oldu inanılmaz akıllı ve tatlı kedilerdi

sonradan sibirya kedisi aldım ev değiştirdiğim zaman gorduğum en tatlı en akıllı ve trip yapan üzülen moda giren kedi cinsi diyebilirim

ayrıca 1 gozu mavi 1 gozu yeşil :) şimdi bir tanıdığımda kardeşime alerji yaptı sonradan ozluyorum bazen evde eksik oluyor :)

http://img822.imageshack.us/img822/1060/79675353.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/822/79675353.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

ankara kedisi bizim tünayda var, adıda namık, çok şerefsiz bir kedi ya o istemeden gelip sevemezsin, huysuz ib.. :D daha uysal bişey lazım

sibirya kedisine de bakıyım bi eyv,

para verip hayvan almayın yazık cidden çok yazık. cins olması bukadarmı önemli cinsi olmazsa sevilmiyormu hayvan bakıma muhtaç birsürü hayvan var ücretsiz veriyorsa alın kediyi aşı maşı şartıda ne olaki yuh ayıp o veterinerin yapıcağı aşıdan hayır gelmez..

4 tane kedim var evimde birlikte yaşadığım. sokakta beslediğim 30 a yakın kedim var. Şuan kız arkadaşımın evindede bi sokak kedisi doğurdu 5 yavrusu oldu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=157477940984207&set=a.157477914317543.41234.100001660058485&type=1&pid=374642&id=100001660058485

Yavruların fotoğrafları var bu linkte. ilgilenirsen bilgi verebilirsin bana. burdaki fotolar 10 gün öncesinin, biraz daha büyüdüler şimdi. tuvalet eğitimi almaya başladılar. Biz herhangi bir ücret talep etmiyoruz.

Hocam yanlış anlamayın, öküz de diyebilirsiniz ama kendi fikrim; yani insanoğlunun doğasında var güzel görüneni seçiyor, kız ark. seçerken aman çirkin olsun bunuda severim diyen yoktur herhalde, kedide biraz güzel olucak, saf olması çok önemli değil bence, güzel sevimli gözükmesi önemli ama, face açılmıyo akşam bakıcam fotolara, teşekkürler

AlpyGti
26-05-2011, 10:53
Scottish fold diye bir kedi var iskoç kedisi . bizde vardı gerçekten çok kaliteli bir kedi agresif değil eve fazla zarar vermez:) fazla koku yapmaz. gerçekten ev için ideal bir kedidir:)

delSol_power
26-05-2011, 10:53
safkan kedi yerine, uzun tüylü dişi sokak kedisi tavsiye ederim. özellikle bebekken alınmalı ve büyütülmeli. öyle olunca pek mülayim ve tatlı olurlar. adeta ailenin bir parçası zanneder kendisini ve size karşı hiç nankörlük yapmaz. tecrübeyle sabittir.

safkanların bakımı zordur, nazlıdırlar. kıyaslayacak olursak, sokak kedilerinin bağışıklık sistemleri çok daha iyidir. naçizane tavsiyedir, son karar sizin tabii ki.

Istilldo
26-05-2011, 10:58
Scottish fold diye bir kedi var iskoç kedisi . bizde vardı gerçekten çok kaliteli bir kedi agresif değil eve fazla zarar vermez:) fazla koku yapmaz. gerçekten ev için ideal bir kedidir:)

baktım şimdi resimlerine, küçükken güzelmiş de büyüyünce bir garip olmuş sevemedim :)

onursumer
26-05-2011, 10:58
bu arada sibirya kedisi ilginç bir şekilde hiç tuy dokmuyor diyebilirim ;)

Onuralp
26-05-2011, 11:11
Siyam kedim vardı oturtur karşına konuşturursun. :D :D
Çok zekilerdir, bakım ihtiyacı azdır. Taranma'da öyle fazla istemez. Çok oyunculadır hatta kasarsa geri geri bile yürür. :D

Orhan
26-05-2011, 11:15
safkan kedi yerine, uzun tüylü dişi sokak kedisi tavsiye ederim. özellikle bebekken alınmalı ve büyütülmeli. öyle olunca pek mülayim ve tatlı olurlar. adeta ailenin bir parçası zanneder kendisini ve size karşı hiç nankörlük yapmaz. tecrübeyle sabittir.

safkanların bakımı zordur, nazlıdırlar. kıyaslayacak olursak, sokak kedilerinin bağışıklık sistemleri çok daha iyidir. naçizane tavsiyedir, son karar sizin tabii ki.

bir veteriner hekim olarak bu söylediğini kesinlikle onaylıyorum :D

aLperTunga
26-05-2011, 11:15
başlığı okuyunca şöyle bir yazı bekliyordum..

Linkteki kedi hakkında bilgisi olan varmı acaba,kaza boya değişen durumu nedir?yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar... :D :D :D :D :p :p :p

Orhan
26-05-2011, 11:16

Kız arkm. kedi istiyo, daha önce vardı kedisi İst.'a götürdüler yani nasıl bakacağını biliyor.

Bir de Ankara'da veteriner buldum ücretsiz veriyor yavru iran kedisini fakat aşılarını orda yaptırmak koşulu ile, ne derece mantıklıdır ? Nedir ne değildir bilmiyorum. Bu tip uygulamalar yaygınmıdır? Yağı bizden alın değişim ücreti vermeyin gibi bi şey ama kedinin yavrusuna 500-600 istiyo petshoplar nasıl bir aşı bu ordan çıkarcak parayı anlamadım ? Yada kedi çakma olabilir mi nasıl anlıycaz ?

Şu cins kedi daha iyidir fikride alabilirim, şurdan al öneriside, fikirlerinizi bekliyrm

özelden veteriner hekim arkadaşın bilgilerini ver yardımcı olmaya çalışayım

merve
26-05-2011, 11:21
normalde çok pahalıdır, sadece aşı şartı koşuyosa bence mantıklı. öyle böyle bu kediyi aşısız eve sokamazsınız zaten. her yıl aşılarını yaptırmak zorundasınız. parazit ilaçlarını almak zorundasınız. fiyatlarda aşağı yukarı bellidir zaten. veterineri araştırın biraz, absürt bişey yoksa bence çok uygun. sadece safkan olduğu konusunda bi şüphe uyandırabilir, çokta önemli değil diyosunuz ki bencede hiç değil :)

VTEC®
26-05-2011, 11:28
Kediler çirkin değil aslında. şuan müşkül durumda yuva arayan yavrular. sen fotolara bakabilirsen bana dönüş yaparsın.
Ben bütün kedilerimi sokaktan buldum.

ilk halleri içler acısıyken büyüdükçe çok güzelleştiler

mesela ilk eve geldiğinde 1.5 aylık bu çirkin oğlan

http://i55.tinypic.com/m0pq1.jpg

Şimdi 2 yaşında ve böyle yakışıklı bir erkek oldu

http://i51.tinypic.com/nn3587.jpg

Istilldo
26-05-2011, 12:14
özelden veteriner hekim arkadaşın bilgilerini ver yardımcı olmaya çalışayım

PM attım....

Istilldo
26-05-2011, 12:17
vtec eve geçince bakıcam fotolara

Orhan
26-05-2011, 12:36
adınıda yazarsan sana yardımcı olmalarını sağlayabilirm

ALPER-VNS
26-05-2011, 14:10
normal kedi alıp beyaza boyasak lens taksak yer mi hocu :D

merve
26-05-2011, 14:14

buna da katılmadan edemicem. en azından şöyle diyim, benim kedimin cinsi belli değil mesela kırma yazıyo karnesinde, sokak kedisi tarzı ama tüyleri vs çok uzun. üstelik ben evde bakılan bir kedinin yavrularından aldım. o şekilde de ücretsiz veriyorlar zaten. çokta güzel bana göre. ve insan aklının almayacağı kadar akıllı bir hayvan. kız arkadaşınıza alacağınız için değer vermemiş gibi olmak istemiyosunuzdur eminim ama emin olun çok güzel ve bakıma ihtiyacı olan bir kedi bulabilirsiniz. üstelik arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla cins kedilerin çoğu büyüdüklerinde inanılmaz kilo alıp, yerlerinden kımıldamıyorlar. benim kedim 3yaşında nerdeyse, kısırlaştırdığımız halde inanılmaz hareketli bir kedi. birazda belki karakter ve yetiştirme tarzına bağlıdır ama düşünün derim.

luckdove
26-05-2011, 14:58
Petshop'tan kedi tavsiye etmem. Internette sahiplenmeyi bekleyen yüzlerce yavru kedi var. Onları tavsiye ederim. Zeka, oyunculuk, sevimlilik...vb açıdan cins kedi sokak kedisi ayrımı diye bir şey yok. Bence sahipsiz kedilerden al hem de bir kediyi ölümden kurtarmış olursun. Tek tavsiyem yetişkin yerine yavru bir kedi alman olur (ama sütten kesilmiş olsun)

ygtrn
26-05-2011, 15:01
van kedisi kesinlikle tavsiye ederim en akıllı kedi cinsidir kendisi.....

delSol_power
26-05-2011, 15:19
bir veteriner hekim olarak bu söylediğini kesinlikle onaylıyorum :D

eyvallah hocam, çok teşekkürler.

buna da katılmadan edemicem. en azından şöyle diyim, benim kedimin cinsi belli değil mesela kırma yazıyo karnesinde, sokak kedisi tarzı ama tüyleri vs çok uzun. üstelik ben evde bakılan bir kedinin yavrularından aldım. o şekilde de ücretsiz veriyorlar zaten. çokta güzel bana göre. ve insan aklının almayacağı kadar akıllı bir hayvan. kız arkadaşınıza alacağınız için değer vermemiş gibi olmak istemiyosunuzdur eminim ama emin olun çok güzel ve bakıma ihtiyacı olan bir kedi bulabilirsiniz. üstelik arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla cins kedilerin çoğu büyüdüklerinde inanılmaz kilo alıp, yerlerinden kımıldamıyorlar. benim kedim 3yaşında nerdeyse, kısırlaştırdığımız halde inanılmaz hareketli bir kedi. birazda belki karakter ve yetiştirme tarzına bağlıdır ama düşünün derim.

bizim kedimiz "bızdık" da böyle bir kediydi. o öldükten sonra başka kedi almadık ama o yaşarken bir çok kedi sahibi arkadaşımız vardı. ve o zamanlar cins kedilerde fark ettiğimiz şey bahsettiğiniz gibi obezlik ve bunun haricinde bir narinlik. oysa sokak kedisi öyle değil. koşar, hoplar, zıplar. ne yerse yesin dokunmaz. hadi oldu diyelim, misal karnı ağrısa çıkıp dışarı biraz ot yer, geçer :)

bunları yazarken bızdık aklıma geldi de hüzünlendim valla :o

berkayGLRN
26-05-2011, 16:59
van kedisini tavsiye ederim ..

cagri-35
26-05-2011, 17:27
Arkadaşlar tabiki herkesin kendi bileceği iş bazı arkadaşlar demiş bende katılmadan edemeyeceğim.

Bende kedimi sokaktan buldum ve bulduğumda acınacak haldeydi. Veterinere götürdüm 350 gr civarıydı avcum kadardı.Veteriner uyutalım yaşamaz dedi,ağzı ve poposu yaralıydı doğal olarak ne yemek yiyebiliyor nede dışkısını yapabiliyordu. İnat ettik, veterinerlikte okuyan bir arkadaştan tavsiye üzerine bir karışım hazırlattık eczaneden. Her gün 2 kere yaralı bölgesine (ağzına) sürdük pamukla tuvaletini yaptırdım. Damlalık ile sıcak süt verdim vs. Allahıma şükürler olsunki hayata döndürdük ve şu anda sağlıklı evimizin bir ferdi oldu 2 yaşında :)

Şunu söyleyebilirimki cins vs. bunlar göreceli şeyler. Bir pet shopta inanın kırma bir yavru kedi bile görseniz dünya tatlısı gelir alırsınız. Büyüyüncede ırklarının özelliklerini taşıyor kediler. Ama iran kedisi gerçekten tüy problemi olan ve özellikle basık burnundan dolayı ciddi bakım istiyen bir hayvandır. Yani hergün çapaklarını kışın burnunu falan temizlemeniz lazımdır çünkü burunları basık oldugundan bu tarz sıkıntılar yaşanıyor. İyi bakmayan birinde heba olur gider hayvan haberiniz olsun.

Bence siz bilirsiniz ama en büyük sevap sokaktan yada bakıma muhtaç bir hayvanı alıp ona yuvanızı açmak. Herşeyden önce bir sevap işlersiniz.

VTEC®
26-05-2011, 17:43
Arkadaşlar tabiki herkesin kendi bileceği iş bazı arkadaşlar demiş bende katılmadan edemeyeceğim.

Bende kedimi sokaktan buldum ve bulduğumda acınacak haldeydi. Veterinere götürdüm 350 gr civarıydı avcum kadardı.Veteriner uyutalım yaşamaz dedi,ağzı ve poposu yaralıydı doğal olarak ne yemek yiyebiliyor nede dışkısını yapabiliyordu. İnat ettik, veterinerlikte okuyan bir arkadaştan tavsiye üzerine bir karışım hazırlattık eczaneden. Her gün 2 kere yaralı bölgesine (ağzına) sürdük pamukla tuvaletini yaptırdım. Damlalık ile sıcak süt verdim vs. Allahıma şükürler olsunki hayata döndürdük ve şu anda sağlıklı evimizin bir ferdi oldu 2 yaşında :)

Şunu söyleyebilirimki cins vs. bunlar göreceli şeyler. Bir pet shopta inanın kırma bir yavru kedi bile görseniz dünya tatlısı gelir alırsınız. Büyüyüncede ırklarının özelliklerini taşıyor kediler. Ama iran kedisi gerçekten tüy problemi olan ve özellikle basık burnundan dolayı ciddi bakım istiyen bir hayvandır. Yani hergün çapaklarını kışın burnunu falan temizlemeniz lazımdır çünkü burunları basık oldugundan bu tarz sıkıntılar yaşanıyor. İyi bakmayan birinde heba olur gider hayvan haberiniz olsun.

Bence siz bilirsiniz ama en büyük sevap sokaktan yada bakıma muhtaç bir hayvanı alıp ona yuvanızı açmak. Herşeyden önce bir sevap işlersiniz.

Kesinlikle katılıyorum. sokak hayvanlarınında yuvalandırılması sahiplendirilmesi lazım.

gambit49
26-05-2011, 19:27
veteriner kaca yapacak asıları o onemli bide 300 civarina kisiden satilik bulabilirsiniz

Ufuk
26-05-2011, 19:50
Bende çok şirin var birşey.Sokak kedisi.Bana göre şirinlilik birazda baktığınız gözle alaklıdır.Biraz bakım,karnını doyurmak o hayvanı çok güzelleştirir.Veterinerdede yıkatırsanız.Alın pofidik pofidik oynayın :D İsterseniz gelin mahalleme en az 25 tane kedi vardır.Seçin beğenin alın birini.Hepsine ben bakıyorum.Yazın her sokak başında sularını 2 günde 1 yeniliyorum.Mamalarını 3-5 günde 1 yenliyorum.Kışın uygun yerlere(balkon altı kuytu köşelere) karton kutular koyuyorum içinde yatıyorlar.

Cliosportve
26-05-2011, 20:02
Safkan sokak kedileri bence daha tatlı oluyorlar
Ne para nede çıkar ilişkisi seni karşılıksız seviyorlar

Ufuk
26-05-2011, 20:16
Safkan sokak kedileri bence daha tatlı oluyorlar
Ne para nede çıkar ilişkisi seni karşılıksız seviyorlar

Evet bu doğru.Çünkü,
petshop kedisi siz onu evinize alsanızda almasanızda sıcak ortamda yağmur görmüyor etrafında onu kovalamaya çalışan insanlar ezmeye çalışan arabalar yok.Yediği önünde yemediği ardında.
Ama sokak kedisi onu kovalayan insanlar, ezmeye çalışan araçlar,diğer kediler köpekler açlık uykusuzluk susuzluk gibi etkenlerle başbaşa.Siz onu o durumdan kurtarıp sıcacık evinize alıyorsunuz ve oda bunun kıymetini biliyor sizi karşılıksız seviyor.
Bazı şeylerin kıymetini bilmek için onları kaybetmek gerekir.
Sokak kedileri hayata kayıplarla başlıyorlar.Onlar lüks görmedikleri için lüksün kıymetini anlıyorlar.Bana petshoptan hayvanı ancak silah zoruyla aldırırlar.

tunch
26-05-2011, 20:21
bizim evdeki iran yeni yavruladı bi tek kalmış olması gerekli izmirde elden alırsan verebilirim

Istilldo
27-05-2011, 06:59
arkadaşlar sağolun yorumlar için, azcık kendimden utanır gibi oldum ama geçti:)

orhan sağolsun yardımcı oldu, cumartesi veterinerin verdiklerine gidip bakacağız,

olumsuz sonuç olursa yine sizlere danışacağım..

Istilldo
27-05-2011, 07:03
Exotic Shorthair cinsi kedi bulabilirsen onu al derim bnm arkadaşda var kızlar inanılmaz bayılıyor bu cinse bnm arkadaş yurt dısından getirti tr de varm ıbılmıyorum ama çok zeki ve oyuncul kedi

http://www.sevimlipatiler.com/uploads/haberler/2008/05/21/e4312d0_b.jpg

garfield bu yav :D

Istilldo
27-05-2011, 07:08
bizim evdeki iran yeni yavruladı bi tek kalmış olması gerekli izmirde elden alırsan verebilirim

cok sagol, ama izmir'e gelmem zor su an

normal kedi alıp beyaza boyasak lens taksak yer mi hocu :D

illa sonradan m paket yapcan,hocu:D

ulas
27-05-2011, 11:44

istersen pm den yaz ben yardımcı olabilirim..

Istilldo
01-06-2011, 09:52
http://img16.imageshack.us/img16/659/img00289201105281058.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/6623/img00344201105311855.jpg

adını BAL koyduk, 2aylık kızımız oyuncak gibi

Istilldo
01-06-2011, 10:06
foto gozukuyomu, isyerndeym filtre muhabbetinemi sorun var ?

delSol_power
01-06-2011, 10:39
foto görünmüyor maalesef :(

Istilldo
01-06-2011, 10:50
foto görünmüyor maalesef :(

hallettim, sagol hbr verdigin icin

delSol_power
01-06-2011, 13:48
pek tatlıymış :)

2000 yılında kayınbiraderime hediye ettiğim kedinin bire bir aynısı. adı felis.
bal da çok uygun bir isim bu renk için. ömrü uzun olsun.

Orhan
01-06-2011, 13:58
http://img16.imageshack.us/img16/659/img00289201105281058.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/6623/img00344201105311855.jpg

adını BAL koyduk, 2aylık kızımız oyuncak gibi

hayırlı olsun çok tatlı maşallah

emr_
01-06-2011, 15:11
Kediler çirkin değil aslında. şuan müşkül durumda yuva arayan yavrular. sen fotolara bakabilirsen bana dönüş yaparsın.
Ben bütün kedilerimi sokaktan buldum.

ilk halleri içler acısıyken büyüdükçe çok güzelleştiler

mesela ilk eve geldiğinde 1.5 aylık bu çirkin oğlan

http://i55.tinypic.com/m0pq1.jpg

Şimdi 2 yaşında ve böyle yakışıklı bir erkek oldu

http://i51.tinypic.com/nn3587.jpg

Bu halen cirkin :) fena bakıyor aslan gibi maşallah ...