Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiorino'ya Punto Yayı Uyarmı???
streetracer
27-05-2011, 08:46
Fiorino için yay ararken bi arkadaşım punto yayları onlara uyuyor dedi bunun hakkında bilgisi olan varmı:soru:
Grande Punto ve Punto evolar, hatta Corsa D ler ile Fiorinolar aynı yayı kullanıyor.
utkuselamoglu
27-05-2011, 09:03
aynımı bilmiyorum ama uyabilir.
overblack
27-05-2011, 11:40
felç olursun :D araba zaten kütük gibi birde yay takarsan seyahat etmek çok sıkıntı olur.
By_HaNNibaLL
27-05-2011, 15:24
Evet uygundur :)
streetracer
27-05-2011, 22:58
Grande Punto ve Punto evolar, hatta Corsa D ler ile Fiorinolar aynı yayı kullanıyor.
aynımı bilmiyorum ama uyabilir.
felç olursun :D araba zaten kütük gibi birde yay takarsan seyahat etmek çok sıkıntı olur.
Evet uygundur :)
sağolun:icon_tup:
Bir deneyimimizi yazmak istedim hem de aratan arkadaşlarada yardımcı olur.
Araç : Fiorino Combimix
Arkadaşımın aracına kendim alıp taktırdığım 50mm FK helezonlar Fiorinoyu çok güzel düşürdü... 16 jant 215-50 lastik ile ön çamurluk ile lastik arası 2 parmak, arka 3 parmak kalıyor.
Ancak sorun şöyle oluyor... Biz ET ölçüsü düşük bir jant kullandığımız için jantlar çamurluk ile hemen hemen aynı hizada duruyordu, araç yüklenince sürtme olur mu diye kafamıza çok takılıyordu.
Neyseki aracın ticari tasarımından ötürü arka yay kovanları arasında bulunan lastik takozlar uzun yapılmış. 50mm yay ile araç yüksüz halde takoza oturuyor, yayın takıldığı gün arkya yaklaşık 300kg yükledik belki 5mm belki 6mm daha düştü oda takoz esnediğinden :D
Sonuç olarak, yüklemede de sorun yaşamadık ancak araç sürekli arka takoz üzerinde seyrettiğinden, yüksüz halde sürücü ve önde oturan yolcunun farketmediği ancak arkada oturanların farkettiği rahatsız edici bir sertlik meydana geliyor :D
Sürüş karakteri tamamen değişiyor aracın, güzel jant ile duruşuda baya değişiyor. Fiyat- performans oranına bakarsak FK nın yaylarını önerebilirim.
Aracın fotosunu çekersem sizlerle paylaşırım.
Kolay gelsin.
Fiorinonun arkalar yay mı?
Fiorinonun arkalar yay mı?
Yok, arkalar makaslı ama ben sırf uyuzluğuna yay diye yazıyorum... ;)
50mm yay ile arka takozlar böyle sıfırlanıyor... :D Zaten stock olarakta çalışma alanı 4-5cm olarak ayarlanmış... Haliyle yay takınca böyle oldu.
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/10/9257.jpg
streetracer
12-06-2011, 08:50
Bir deneyimimizi yazmak istedim hem de aratan arkadaşlarada yardımcı olur.
Araç : Fiorino Combimix
Arkadaşımın aracına kendim alıp taktırdığım 50mm FK helezonlar Fiorinoyu çok güzel düşürdü... 16 jant 215-50 lastik ile ön çamurluk ile lastik arası 2 parmak, arka 3 parmak kalıyor.
Ancak sorun şöyle oluyor... Biz ET ölçüsü düşük bir jant kullandığımız için jantlar çamurluk ile hemen hemen aynı hizada duruyordu, araç yüklenince sürtme olur mu diye kafamıza çok takılıyordu.
Neyseki aracın ticari tasarımından ötürü arka yay kovanları arasında bulunan lastik takozlar uzun yapılmış. 50mm yay ile araç yüksüz halde takoza oturuyor, yayın takıldığı gün arkya yaklaşık 300kg yükledik belki 5mm belki 6mm daha düştü oda takoz esnediğinden :D
Sonuç olarak, yüklemede de sorun yaşamadık ancak araç sürekli arka takoz üzerinde seyrettiğinden, yüksüz halde sürücü ve önde oturan yolcunun farketmediği ancak arkada oturanların farkettiği rahatsız edici bir sertlik meydana geliyor :D
Sürüş karakteri tamamen değişiyor aracın, güzel jant ile duruşuda baya değişiyor. Fiyat- performans oranına bakarsak FK nın yaylarını önerebilirim.
Aracın fotosunu çekersem sizlerle paylaşırım.
Kolay gelsin.
yorumuna aynen katılıyorum abi bizde taktık FK ları ön değilde arkası ciddi manada sekiyor düşüklüğüde normal gün içinde kullanım için güzel...
ben hala yeni dobloya yay bulamadım ortak kullanılan bir yay varmı onuda bilmiyorum
araştırdım ama bulamadım.sanayi işi yaptırmak istemiyorum birileri yardımcı olsun artık bana :)
Benzinli yayı taktırmayın. Benzinli yayları daha fazla indiriyor. Dizel yayı takarsanız kararında olacaktır.