Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce ne yapmalıyım ?

focus musty35
27-05-2011, 21:53
arkadaşlar bundan 2 sene evvel burdada konusunu acmıstım basıma sahıbın den com dan bır telefon dolandırılcıgı olayı gelmıstı karsımdakı kısıle tlefon takası yapcaktık ben ona nokia 8800 sırocco gondercektım oda bana ıphone gondercktı adama guvendım telı gonderdım cocuk bana kutu gonderdı kutudan da kıtap cıkmıstı al okursun dıe acıkcası kazıgı yemıstım o sıra sırocco 1500 tl degerındedi telefonda.. bugun yabancı no arayıp benı dolandıran cocugun annesı ben zamanında savcıgıla suc duyurusunda bulunmustum tel cocugun babasının adına kayıtlımıs savcılıktn kagıt gelmıs adamı cagırmıslar kısacası kadın telde agladı sızları oglum esseklık etmıs dıe o zamankı tel 1500 tl cıvarındaydı ben baya bı zor durumda kalmıstım suan bana karsı taraf bana bı para sole yollayım kapansın konu gıt sıkayetı gerı al dıor bende acıkcası bıraz üzüldum kadına sızce bu durum karsısında ne yapmam gerekır sucu gerı ceksem mı yoksa maddı manevi zarar karsısında bı para talep etsem mı ??

ruudvan
27-05-2011, 21:56
bosver yanlarına gıt paranı al cocugada bı tokat at dıcem amasalla annesı babası onla ılgılenır sen paranı al bosver gerısını.

focus musty35
27-05-2011, 21:58
bosver yanlarına gıt paranı al cocugada bı tokat at dıcem amasalla annesı babası onla ılgılenır sen paranı al bosver gerısını.

dostum bn ızmırdeyım cocuk ıstanbul sılıvrıdeymiş benım aklımdan gecen maddi zarar ve al gel cocugunu izmire benden özür dılesin demek ama acıkcası tam emınde deılım kımı arkadasım cok para iste cunku dolandırılıcıktn suc işlemıs oluyrlar ve sonucları kotu olur onlar ıcın ama bı serefsızın yaptıgı olayı succun ana baba da ceksın ıstemıyorum kafa karısık burda sızlerede sormak ıstedım

cem
27-05-2011, 22:04
Nerden biliyosun annesi oldugunu , o da dümendir belki , güvenme hemen..

gökan
27-05-2011, 22:05
------------------------------

zorbeykesman
27-05-2011, 22:07
Parayı al üzerine bi posta.........
=)

focus musty35
27-05-2011, 22:08

valla kadın telefonda ağıtlar yaktı ağladı sızladı bende üzüldüm acıkcası ama dedıgın gıbı hemende guvenmek olmaz acıyorum ama o an ki yedıgım kazık aklıma gelınce cekmıycem dıorum sıkayetı cunku serefsız bana ıphone kutusu dıe buyuk telefon kutusu koymus ıcınede kıtap koymus agırlık yapsın dıe ben msn de denk gelmıstım bana kardeş sayende o telın parasıyla cok karı göturdum demıstı bende emın ol o tel % 100 helal parala alındı senden cıkıcak demıstım

borina57
27-05-2011, 22:10
hiç bir şekilde çekme şikayetini.bi kere o çocuk çekecek cezasını yok öle yağma.o anne babada kimse kusura bakmasın yetiştirememiş demek ki onlar da bunu üzülerek çekecek helali haramı bilecek herkes.benim düşüncem bu!

devil_berk22
27-05-2011, 22:11
ben en az 2000 TL ister bide şikayetimide hemen geri almaz süründürürdüm sonra alırsam alırdım enayi yerine koyarken kimseden ses çıkmaz sonradan 2 ağlamayla işi kapatmaya çalışır böyle tatlı su kurnazları

cem
27-05-2011, 22:12
valla kadın telefonda ağıtlar yaktı ağladı sızladı bende üzüldüm acıkcası ama dedıgın gıbı hemende guvenmek olmaz acıyorum ama o an ki yedıgım kazık aklıma gelınce cekmıycem dıorum sıkayetı cunku serefsız bana ıphone kutusu dıe buyuk telefon kutusu koymus ıcınede kıtap koymus agırlık yapsın dıe ben msn de denk gelmıstım bana kardeş sayende o telın parasıyla cok karı göturdum demıstı bende emın ol o tel % 100 helal parala alındı senden cıkıcak demıstım

yaptığı yavşaklıgı öle bi ağıta affetmem ben olsam. İzmire cagiririm ailesiyle eliyle parayıda getirsin karakolun yakınlarında buluşun hatta cocuk iyce gereken dersi alsın..

fastchild
27-05-2011, 22:13
acırsan yetime .... abi yanlarına bırakma paranı al çocuğuda al özür dilet felan yap bişiyler parayı alıp çekilme geriye

onurgoyunc
27-05-2011, 22:14
affedilecek birşey değil, çekmeyin şikayetinizi. böle karaktersizler cezalarını çekmeli

berkayGLRN
27-05-2011, 22:14

cem baskanımız dogru sölüyo böle yapan bi cocuktan bu dümende beklenir sen en iyisi bence parayıda al sikayetçide ol ..

sasuuke
27-05-2011, 22:15
ben olsam kaybettiğim parayı geri alırdım eğer gerçekten pişman olduguna inanırsam şikayeti çekerdim

redlinemst
ben en az 2000 TL ister bide şikayetimide hemen geri almaz süründürürdüm sonra alırsam alırdım enayi yerine koyarken kimseden ses çıkmaz sonradan 2 ağlamayla işi kapatmaya çalışır böyle tatlı su kurnazları

:icon_tup:

karı kız götürürken iyiymiş,bide sen götür bakalım nasıl oluyormuş görsün y.vşak.

focus musty35
yaptığı yavşaklıgı kimseöle bi ağıta affetmem ben olsam. İzmire cagiririm ailesiyle eliyle parayıda getirsin karakolun yakınlarında buluşun hatta cocuk iyce gereken dersi alsın..

aynen cem bende onu dusunuyorum eger tel cocuk ustune kayıtlı olsaydı kesınlıkle dusunmezdım bıle dırek hala sıkayetcym derdım ama babasının ustune kayıtlımıs kadında bana esım kalp hastası kolu komsu duyarsa rezıl oluruz vs dıo ben onları ızmıre cagırıp bana verdıgı kıtabı gerı iade edeyım ona bellı bı para karsılıgında da bırdaha kımseye kazık atmaya götu yemesın yarında zaten avukatıma arattırcam avukatla muhatap olsunlar da anlasınlar cıddıyetı

MeRtCaN
27-05-2011, 22:17
Sıfır I phone iste bence
sakın alttan alma cezasını ceksınler
boylelerıne mustak

ogunozcan
27-05-2011, 22:18
ben olsma acımam valla haytım da 10 dan fazla telefon buldum ve hepsını tek tek buldum aradım verdım ama benım basıma geldı tabıkıde uctu gıttı tel ama senın yerınde olsam bu farklı olay sokeee sokeee al paranı iste magdur olan sensın o cezasını ceksın

Ufuk
27-05-2011, 22:18
Parayı kuruşu kuruşuna al abi.Olmaz derlerse dava et.

rahmi
27-05-2011, 22:20
Şikayetinden vazgeçme cezası neyse çeksinler aglama agıt yakma işlerinde hemen aldanma belki ailecek bu işi yapıyorlar bilemezsin.

focus musty35
Parayı kuruşu kuruşuna al abi.Olmaz derlerse dava et.

valla kardesım artık öle yapıcam bıraz ınsaflı anıma geldı para dahı ıstemıcektım nerdeyse ama burda sızlerın verdıgı akılda o ankı yedıgım kazıgı ve sınırını hatırlattı cezası cekıcek ya maddı ya manevi yarın arayıp solucem gerekenı

VoodooRush
Şikayet falan çekme sakın. Babasının üzerine, anasının üzerine farketmez. Bi *** yediyse cezasını çekecek. Ona o terbiyeyi vermemiş anası babasının aklına şimdi mi gelmiş, böyle bir durum olduğu!

Anıl E.
27-05-2011, 22:21
Affetmeyin bence hakettiginiz parayı alın

ef186
27-05-2011, 22:21
cekme cezani baskasinin canini yakamasin ....

paranida malinida tazmin etmek zorunda zaten ayrica sen sikayetini ceksende cekmesende zaten ceza almiyormu nitelikli dolandiricilik dedikleri sey bu degilmi ?

DOHC
27-05-2011, 22:22
2 yıllık yasal faiz ile 1750 TL'yi geçer o para.
5000 TL sende kalacak şekilde (avukat parasını falan düşünce) iste en az bence. Ayağına gelip verirlerse şikayetini de davaya 1 hafta kalana kadar da geri alma bence, sonra alırsın. Akıllansınlar......
Gerçi bu lavuklar adresine gelip senin canını sıkması da var sonra.....

focus musty35
parayı zaten alıcam ama cem ınde dedıgı gıbı izmire savcılıgın önüne cagırttırcam sız bı gelin yüz yüze konusalım die zaten o yoldakı stres sıkıntı ona yeter

makif84
kimsenin günahını almak bana düşmez ama bence al paranı babasınada olanları olduğu gibi anlat derim,ya ailesi suçsuzsa...

Melih-Ö
27-05-2011, 22:23
Hakkın neyse al mustafa sakın geri dönme birde silivriden kimmiş merak ettim pm atıyorum.

kv661
27-05-2011, 22:25
kimsenin günahını almak bana düşmez ama bence al paranı babasınada olanları olduğu gibi anlat derim,ya ailesi suçsuzsa...

suclu ya da sucsuz.

bundan tam 1 sene evvel benim aracı tekmelyerek bi kac yerinı mındar etmislerdi. bu bölümde konusu var bulabilirsiniz silinmediyse.

karakola gittiğimizde adamın annesi gelip bana yalvardı, benim aracı veriyim diye. 89 şahin'i varmıs onu satıcak ya da bana vericekti.

bu arkadasda parasını alsın, davayıda devam ettirsin. Olur mu öyle sey. bu kaza deil bişey degil. adam 3kagıtcılık yaparsa cezanı ne ise ceker

makif84
27-05-2011, 22:27
suclu ya da sucsuz.

bundan tam 1 sene evvel benim aracı tekmelyerek bi kac yerinı mındar etmislerdi. bu bölümde konusu var bulabilirsiniz silinmediyse.

karakola gittiğimizde adamın annesi gelip bana yalvardı, benim aracı veriyim diye. 89 şahin'i varmıs onu satıcak ya da bana vericekti.

bu arkadasda parasını alsın, davayıda devam ettirsin. Olur mu öyle sey. bu kaza deil bişey degil. adam 3kagıtcılık yaparsa cezanı ne ise ceker

ben düşüncemi yazdım sizin düşüncenizede saygı duyarım

Ome_RS
27-05-2011, 22:28
ben olsam şikayeti geri cekmem ailesinin de biraz acı cekmesi lazmmki hayırlı akıllı bi evlat yetiştirsinler cocuk yapsın anne aglasın dava bitsin o kadar kolay değil sonuna kadar hakkınızı arayın

F.Dogan
27-05-2011, 22:28
şikayetini çekme derim ben..

hiçbir şey de talep etme yine zararda olacaksın belki ama olsun

Frid
27-05-2011, 22:29
paranı al davadan vaz geçme

Eworen
27-05-2011, 22:30
Davanızı geri çekmeyin
Anlık hata olsa biz ettik sen etme denilirde
Aldım paranı yedim sayende çok karı kız kaldırdım dedikten sonra üstünden 2 sene geçtikten sonra yok öyle yağma
Sakın ama sakın davayı geri çekmeyin
Buna pişmanlık denmez tutuşma denir..
Cezası mahkeme tarafından verilir sizin derdiniz değil boşverin..

focus musty35
27-05-2011, 22:30
bende bugun saf gibi kadın ağlayıp sızlayınca tmm teyze yarın konusuruz suan musayt deılım dedım allah benım oğlumun belasını versın terbıyesızllık etmıs sana bosver falan dıo bende kadına ben 1500 tl ye o telefonu alayım dıe 2 ay calısmıstım parasnı gectım bırdaha kımseye guvenm kalmadı oglunuz yuzunden dedım kadın sole bı para ortasını bulalım dıo ama ole bır konusyrkı sankı bana 1000 tl gondereymm dermıs gıbı zatn olurda bana ole 500 1000 gondereyıp gıt sıkayetını gerı al derse gerekırse ben 1500 daha harcar avukata soler uzattıgım kadar uzatırım

focus musty35
27-05-2011, 22:32
cocuğun babası bilişim sucları dolandırılıcıgından yargılancak herhalde eger aranızda bu kanunlardan anlayan varsa sanırım ciddi bır suc benım pek bır bılgım yok cunku

Anıl E.
27-05-2011, 22:33
Babasının suçu günahı yoksa ki anlattıgınız kadarıyla yok adama yazık günah

pnrkc
27-05-2011, 22:33
davaya devam edecekseniz para almamanızı öneririm.

iyi niyetlidir paramı alayım daha çok vardır benim gibi derseniz de diyecek bir şey yok

d16y4
27-05-2011, 22:34
dostum bn ızmırdeyım cocuk ıstanbul sılıvrıdeymiş benım aklımdan gecen maddi zarar ve al gel cocugunu izmire benden özür dılesin demek ama acıkcası tam emınde deılım kımı arkadasım cok para iste cunku dolandırılıcıktn suc işlemıs oluyrlar ve sonucları kotu olur onlar ıcın ama bı serefsızın yaptıgı olayı succun ana baba da ceksın ıstemıyorum kafa karısık burda sızlerede sormak ıstedım

sakın hislerine kapılma kardeşim. çocuk yanlış yapıyorsa büyük payı onun ailesinin suçudur. maddi ve manevi hakkını ara derım ben :icon_tup:

focus musty35
27-05-2011, 22:35

aynen benım tek dusunduren konu o belkıde babası hıc gunahsız bole seylerle işi gucu olmayan bırı ve böle bı serefsız yuzunden o babanında ceza cekmesını ıstemem ama bu yaptıgın mutlak bır bedelı olmalı bu fırsattn yararlanıp ısı maddiyata dökmek ıstemıyorum ama cezalarınıda cekmelıler

makif84
27-05-2011, 22:37

anlatmak istediğim olay buydu

ruudvan
27-05-2011, 22:43
paranı al avukat paranıda al ondan sonra davayı gerı cekersın ama cok cok buyuk ozurler dılemeler lazım bnde ılk basta bosver fln dedım ama sıkıntı cektın sende sonucta sende brıaz surundur ama zalımle zalım olma

TolgaEsentepe
27-05-2011, 22:46
ne yaparsan yap da, paranı muhakkak al

redbaron
27-05-2011, 22:48
acıma sürünsün .bne :D bi haltı ye ondan sonra salya sümük, herkes birbirini dolandırsın sora aglasın o zaman...

zorbeykesman
27-05-2011, 22:51
Kardesım bıde su var su an magdursun.
Adam o kadar karı goturmus paranı al uzerıne magdurıyetını yanı kac tane karı goturmusse onlarıda karsılasın sana sonucta telefon yaptırıyorsa bu ıslerı bu senın hakkın.
Bi de kitabı ver geri.

34btr1907
27-05-2011, 22:53
sen davadan vaz gecersende kamu davasına dönebilir tutuksuz yargılanma illaki olabilir tam emin değilim.

ben senın yerınde olsam ayağıma kadar o cocugu cagırırım faiziyle isterim keyifleri bilir.

davadan vaz gecmezssende tutuksuz yargılanıcaktır içeri atmazlar full dıye biliyorum hapishaneler,ki yenı yasa cıkmak uzere 3 yılın altı butun suclar tutuksuz yargılanmaya gıdıcek bu yuzden sen paranı bı an önce kurtar, bakalım düşünüyorum vaz gecebılırm vs dıye konus paranı kurtar dava olayını sonra düşün akıl almadan bunlar. çünkü davacıda olsan paranı hakım sana gerı verdirebilir ama 2 senemi 3 senemı kaç sene surer belli değil o dava o yuzden al paranı davadan da vaz gecsen kamuya döner mahkemeye gıdıp gelebilirler yine.

oğuz
27-05-2011, 22:53
bütün masraflarını cıkan parayı iste. şikayetçi olmazsan parayı alamıcan herhalde sadece cocuk yatıcak dımı

khan
27-05-2011, 22:56
anasini babasini cocukla beraber cagir izmir, otobuse binin gelin yuzyuze goruselim, sikayetimi geri alip almamaya ona gore karar vericem de, bak anasi babasi duzgun cocuk it vazgec ama baktin aileside bir garip geri alma sikayetini, fakat ne yazili nede telefonda bu tip mevzulari gorusme, sadece gelin ozur dileyin otesini goruselim de.;)

JapanVsGermany
27-05-2011, 22:58
sen affedersen başkası affederse o çocuk annesinin dediği gibi eşeklik de eder eşoğlueşeklik de...

Başkasının da canını yakar,nasılsa annem arar, tokatladığım da affeder der...

cezası neyse çeksin...

Herşey affedilebilir ama dolandırıcılık???

ben affetmezdim

onursumer
27-05-2011, 22:58
anasini babasini cocukla beraber cagir izmir, otobuse binin gelin yuzyuze goruselim, sikayetimi geri alip almamaya ona gore karar vericem de, bak anasi babasi duzgun cocuk it vazgec ama baktin aileside bir garip geri alma sikayetini, fakat ne yazili nede telefonda bu tip mevzulari gorusme, sadece gelin ozur dileyin otesini goruselim de.;)

aynı fikirdeyim

ayrıca mesela babası yargılansada sen mahkemeye hayır oğlu yaptı babasını tanımam dediğindede aynı şekilde suçlu babasımı oluyor ?

omR35
27-05-2011, 22:59
tel in degeri o zamanlar 1500 tl ise enaz 1500 tl yi alıp sonrada şikayetimi geri çekmezdim ben olsam.Arayan kişi gerçekten ailesi ise hem ailesi (çocugunu dogru duzgun yetiştirmediği için) hemde o sizi dolandıran kişi cezasını çekmeli ki bir başkasınında başı yanmasın.

ta_one
27-05-2011, 22:59
bu zamanda babana bıle guvenmıycen

CaNeR44
27-05-2011, 23:13
çocuk bunu yaptığında kaç yaşındaydı ufaksa cahilliğine verin ailesinin suçu yok bence he tam terside olabilir ayrı mesele bunlar şebekede olabilr eğer ailesiyle tanışma şansınız olsa hallerinden anlaşılır ne oldukları gerekirse insan acır allaha havale edersin ama telefondada ne *** olduklarını çözemiyosunki bence kimseyi dinleme hür iradene bırak kalbinin sesini dinle :)

KSE71
27-05-2011, 23:31
ben olsam giderim yanlarına, durumlarına bi bakarım. çok çok aşırı kötü bir durumları yoksa paramı alırım. sonuçta sizden de bi para gitmiş, bunu da karşılamanız lazım. Hakkımı sonuna kadar ararım ben. tabiki çok çok istisna bir durum yoksa.

said_
27-05-2011, 23:41
ya iyide ben güvenemem açıkcası sonuç olarak cocukla hiç yüz yüze görştünüzmü ?
gerçekten annesimi ?
cocuk kaç yaşında bu arada yaa ?

focus musty35
27-05-2011, 23:44
ya iyide ben güvenemem açıkcası sonuç olarak cocukla hiç yüz yüze görştünüzmü ?
gerçekten annesimi ?
cocuk kaç yaşında bu arada yaa ?

bana kendısını barda guvenlık gorevlısı olarak tanıtmıstı o zamanlar 27 yasındayım dıorda 2 sene once ama oda yalandır

mrtngn
27-05-2011, 23:45
Valla bence cahillikle genclikle alakası yok..Adam bildigin çakal üstüne bide karı kızla yedim falan dicek ohh...Ailesinin tek sucu adam gibi yetistirmemiş olmasıdır bence.

Eger ki dava sonunda cocugun babasına ceza gelicekse hapıs cezası vs vs ozaman pek iyi olmaz.Şahsen yüzyüze görüsürüm,tipinden hareketlerinden az cok kendilerini belli ederler zaten...Eger cocuga bisey olmayıp hersey babasına patlıcaksa bütün paramı geri alır,avukat masraflarını diger masrafları herseyi faiziyle geri alırdım öyle davayı geri cekerdim..O meblağ onlara yeterde artar bence...

Ama eger bütün ceza cocuga kalcaksa hiçbirsekilde geri çekmem alabildigi kadar cezayı alsın yatsın ödesin...Onu insanların alın teriyle kazandıgı parayı carpmaya calısırken düşüncekti..

said_
27-05-2011, 23:47
bana kendısını barda guvenlık gorevlısı olarak tanıtmıstı o zamanlar 27 yasındayım dıorda 2 sene once ama oda yalandır

abi bence güvenme ne çıkcağı belli olmaz sen yasal yollardan hakkını ara hiç buluşmaya felanda gerek yok aman dikkat et bence

krm
27-05-2011, 23:49
acıma bence paranı al ama sıkayetıde gerı cekme.bugun sana yapar yarın baskasına.cezasını ceksın.sen paketın bos cıktıgını gordugunde o elınde sırocco telefon guluyordu senın halıne.sende aynısını yap acıma arkadasım.

aphelion
27-05-2011, 23:52
Daha once bizimde başımıza geldi sakın şikayetini geri alma önce sen kendi paranı kurtar daha sonrası için sen karar ver ama inan şikayetci olsan bile salcaklar onu o yüzden paranı kurtarmaya bak.

|STI|
27-05-2011, 23:53

oglu babasının telefonuyla dolandırıcılık yaparken düşünmemiş sen mi düşünceksin ki?

bence kesinlikle geri çekme...ayrıca yüzyüze buluşmayada gerek yok yerinizi yurdunuzu iyice deşifre etmeyin bence...

Spawn
27-05-2011, 23:54
paranı geri aldıktan sonra şikayeti geriçekmen bence çok yanlış bir karar olur . çünkü ortada bir suç var , ve bu suçun cezasının ne olduğunu mahkeme karar verir. sen mağduriyetini giderirsin aldığın parayla , ama bu elemanın işlediği suçu silmez. kesinlikle cezasını çekmeli.

bi de pişkin pişkin karılarla yedim demiş. kusura bakmasın da , vicdan da bir yere kadar.

trgy
27-05-2011, 23:57

bu laftan sonra ölüyorum dese şikayetimi geri almam.

34btr1907
28-05-2011, 00:01
sen davacı olsanda olmasanda babasıda olsa elemanın kendısıde olsa serbest kalıcak hapis cezası alması imkansız gibi bişey (daha önceden ertelenmiş cezası yoksa)

+şu an 2 yıl altında cezalara hapis cezası zaten yok bunu 3 yıla çıkarmayı planlıyorlar...

sen paranı kurtar önce sonra kamu davasına da dönebilir yani mahkeme ona + para cezası verebilir ama 2 sene sürer o mahkeme ceksin cezasını yatsın hapiste dersen onun için çok ümitlenme içeri adam o kadar kolay atmıyorlar 2 kere adam yaralamıs hala sokakta gezen tipler tanıyorum bu sebepten kimseyı içeri atmazlar... sen paranı kurtar sonra düşün taşın dava konusu sana bişey kazandırmayabilir paranı hakimde sana geri ödeme kararı verebilir ama mahkeme sonunda 2 seneyi bulur.

onat
28-05-2011, 00:04
paranı geri al

şikayetini geri çekme

sen o parayı karıyla kızla yerken o da hapiste çay demlesin ;)))

5500
28-05-2011, 00:06
durum anlatıldığı annesiyse gerçekten yani, al paranı et 2 çift laf . dahada yemez zaten birdaha öle bişey yapmaya. böyle şeylerin yanına kar kalmaması gerekiyor ama, incinsende incitme boşver

mert_leon
28-05-2011, 00:31
abi boşuna dememişler acıma yetime.......... die sonuna kadar devam. ben olsam öyle yapardım bakmam kimsenin gözünün yaşına

ALPER-VNS
28-05-2011, 01:09
para iste yatırsınlar hesabına 1500se 1500.. şikayetini de geri alma.. ben olsam böyle yapardım

DOHC
28-05-2011, 08:35

Babasının günahı yoksa, bunu aile içinde halletsinler. Çocuğu aforoz mu ederler, öldürürler mi, evlatlıktan red mi ederler kendileri bilir.
Babası cezayı çeksin sonra oğluna cezasını versin derim ben.

DOHC
28-05-2011, 08:36

Anne-baba-çocuk kimlik kontrolü yap çağıracaksan. SAhte anne-baba olabilir :).

BAŞAR
28-05-2011, 09:00
kral bence paranı fazlasıyla sende üzüldün hemen acıma belki annesi degil baktı sıkıştı birine aratıyor seni anneside olsa acıma paranı al yoluna bak sen...

Mutu
28-05-2011, 09:08
Abi büyük sende kalsın diyeceğim fakat, adamın söyledikleri senin çektiklerin gördüğüm üzere alttan alınabilecek kadar kolay şeyler değil. Ben de paranı almanı, şikayetini geri çekmemeni söyleyebilirm. Herkes hak ettiğini yaşamalı ;)

SekoLive
28-05-2011, 09:12
allah herşeyin hayırlısını versin belki annede babada çok iyi insanlar ama cocukları şerefsiz cıkmıs ...

bizim eve hırsız girmişti 94 senesiydi sanrım hırsız 1 hafta sonra aynı mahallede iş üstündeyken yakalanıyor başka yere girdinmi diye konstruylar bizim evi tarif etmiş getirdiler falan neyse altınlar v.s. alındı eksik olsada... bir evin bir cocuguymus çok gelip gitti ailesi taksi plakaları vardı eğer davanızı geri alırsanz size söz veriyoruz cocugu alıp gidicez buralardan diye 1 - 1.5 sene sonra babamlar davayı geri aldılar cocuğuda ailesi ceza evinden alıp memleketine gitmişler plakayıda satarak....

sana önerim onları izmire getir... tek gitme sana verilen manevi acının hafifletileceği parayı al kendilerinden... o kitabıda kafasına patlat o şerefsizin... davadanda eğer anne babayı gözün tutuyorsa vazgeç...

işin içinde anne ve hasta bir baba olmasa turgayın sölediği gibi sırf o cümle için avukat tutar masraf eder en ağır cezayı almasını sağlardım şerefsizin....

sonucu bekliyorum mustafa bizle paylaşırsın.

Bone-crusheR
28-05-2011, 09:13
peki senden baska kimbilir kac kişinin canını yaktı senle basladıysa devamı gelmiştir hazır para tatlı gelmiş cocuga bence şikayetini geri cekme o anne baba 1.500 lira tlf kullannan ogluna bu tlf nerden aldın nerden kazandın die bukadar para sormuyosa brak onlarda ceksin cezasını

aknnn
28-05-2011, 09:18
Parayı ne şekilde alıcaksın ki aldığın zaman onunda elinde bi evrak olmuş olucak bu sefer onunda sana mahkeme açma hakkı doğabilir onuda düşünmek lazım bence sen hiç muhattap olma git bi avukata de böle böle yüzdelikle avukatla anlaş hukuğa uygun bi şekilde gerekeni yapsın ;)

TayfunS
28-05-2011, 10:27
Bence şikayetinizi geri çekmeyin.

BoraRS
28-05-2011, 10:45
Ders şart. Ne kadar ağlarsa ağlasın o da evladına sahip çıkmasını bilsin eşşeklikler yapmaması gerektiğini öğretsin. Biz ana baba korkusuyla ne direklerden döndük. Bizim suçumuz neydi. Sen veya ailen o telefonun parasını kazanırken az sıkıntı çekmemişlerdir. Bir de öyle düşün ;)

Shadow_Dancer
28-05-2011, 10:48
Ders şart. Ne kadar ağlarsa ağlasın o da evladına sahip çıkmasını bilsin eşşeklikler yapmaması gerektiğini öğretsin. Biz ana baba korkusuyla ne direklerden döndük. Bizim suçumuz neydi. Sen veya ailen o telefonun parasını kazanırken az sıkıntı çekmemişlerdir. Bir de öyle düşün ;)

Aynen katılıyorum..

Eriador
28-05-2011, 10:49
Sakın geri çekme ! huylu huyundan vazgeçmez . Sen davanı alırsın bu herif gene devam eder , ona dersini verki başkalarının canı yanmasın

elpadre
28-05-2011, 10:57
sakın denenmısı deneme derım yıne zararı sen gorursun ;)

focus musty35
28-05-2011, 11:16
kendılerı hıc aramadı bende pazartesıye kdr aramam olurda rahata baglarlarsa dırek avukatla konusturcm zaten

By_HaNNibaLL
28-05-2011, 11:55
kendılerı hıc aramadı bende pazartesıye kdr aramam olurda rahata baglarlarsa dırek avukatla konusturcm zaten

Belkide olayin daha farkinda değillerdir hala siz aramayin zaten acı cekecek olan onlar zamaninda seni maddi manevi zarara soktular ki 2 yıl once iphone alabilen bi ailenin cocugu ise maddi geliri kötü değildir parani kurtar avukat parasi vs onlarida yükle cezalarinida ceksinler bugun sen bunu yapmazsan cocuk derki neyse ki ucuz atlatdik der arkadaşlariyla muhabbet arasinda anarlar ve güler gecerler dersini alsinlar.

Madem gençlik dönemi biz neden yapmiyorum böyle şeyler elimde 2 telefon var satsam 1000 lira karim olur bu işter duygusal düşünmeyin sakin

Mehmet Ç.
28-05-2011, 12:02

Bence çocuğun bu lafının üzerine 2000 TL para talep et. Parayı hesabında görürsen al şikayetini geri. Eleman hıyarlık etmiş annesinden babasından çıkmasın yazık. Bırak Allah'ından bulsun şerefsiz.

focus musty35
28-05-2011, 12:20
bende zaten sıkayetı gerı cekmem ıcın 1 günümü ayırcam savcılıga gıtcem sıraya gırcem zaten cok kalabalık bir dünya iş aslında avukata vekalet verıp onun yapması cok daha ii olucak

Mehmet Ç.
28-05-2011, 12:40
kolay gelsin ne diyeyim? Zor bir durum.

yusufcan_k
28-05-2011, 12:49
bence şikayetten vazgecme gececeksende bütün masraflarını alıpda vazgec o kaybettigin parayla kafa kafaya getirme bence

akay
28-05-2011, 13:07
bana kalırsa zararını talep et onlardan. daha sonra da çağır ayağına ailecek özür dilesinler. ondan sonra affet gitsin. gencecik çocuğun sicili bozulmasın. bence gereken dersi yeterince almıştır o. eğer sorumlu ana baba ise burnundan getirmiştir zaten onun.

Extreme01
28-05-2011, 18:45
Abi böyle adamlara güven olmaz bugün sana yaptığını yarın başkasına yapmayacağını kimse garanti edemez. Bunu yapan adam bugün olmadı yarın gene para gerektiğinde elbet yapacak bunu ancak karar sana ait

BRETE
28-05-2011, 20:09
çeksin cezasını ya böyle şerefsizlere meydan vermeyin elinden geleni yap ite

KoramiraL
28-05-2011, 22:49
arkadasım izmire cagır arkadaslarında dedigi gibi karakol civarına bana paramı getırın de annesıde babasıda gelsın sende sakın tek gıtme paranı al babasınada annesıne laf soylermısın bilmem ama cocuga saglam bi laf soyle cokta inandırıcı gelirse eger şikayetini geri cek ama inandırıcı gelmez ise cekme bırak benım canım cok yandı cekmıyecem davamı gerı paramıda aldım ne olursa olsun de bırak git bırazda onlar kostursunlar....cokta arıza cıkarırsalar cagır polisi direk sikayetci ol olsun bitsin

turbo16
28-05-2011, 23:09
birader öyle çağırma falan boş işler en dogrusu sudur

avukatına söyle benim alcagım bu kadar para de masrafları falan karışma avukat bilir kendin kesinkez muatap olma başıma geldi bilirim

ve karar verirken sunu düşün eğer yakalanmasa başkalarınada yapsa veya hala senle dalga geçse ne olurdu

GokhanE.
29-05-2011, 02:40
Bence siz telefonla da olsa artık muhattap olmayın,tüm herşeyle avukatınız ilgilensin,bir ortayol buluncaksa avukatınızla bulsunlar,bazı insanlar karşı tarafın iyi niyetini kullanmayı çok iyi biliyorlar herkesi kendimiz gibi düşünmemeliyiz...para talep edilcekse de dava devam etcekse de avukatınızın ilgilenmesi daha uygundur bence.

Emir_b16a
29-05-2011, 02:47
parayı al aldığına dair belge alma davanıda çekme geri parayıda ihtiyacı olan birine wer 3 5 ay sonra kitap değil ansiklopedi yolla en meydan larusundan

levent
29-05-2011, 03:14

Aynen katılıyorum.

Ne olursa olsun bence havale-eft vs yöntemlerle paranı alma , alacaksan da avukat aracılığı ile al. Avukatla konuşup masrafları vs eklesin üstüne çıkan meblayı talep edin gecikme faiziyle beraber.

izmir'e çağıracaksanızda kesinlikle tek gitmeyin, hatta mümkünse avukat ve 1-2 arkadaşınızla beraber gidin. Geldiklerinde kimlik kontrolü yapmayı ihmal etmeyin, ailenin tavrına göre duruma yön biçersiniz, tamam-devam şeklinde. Ama ben olsam vazgeçmezdim davadan. Sonuçta olay sırasında yaşı 18 altı ve babasına kalıcaksa suç, yine ailenin suçu var olayda, sahip olsaymışlar .içlerine .

Geçmiş olsun..

B.Koçer
29-05-2011, 09:01
Abi geçmiş olsun çok şerefsizlikyapmış adi herif böyleleri oldukça insanların birbirine güveni kalmıyor sonuna kadar git bence .

-Günalp-
29-05-2011, 09:21
Gönder musti kadikoy haydarpasa gataya alirim ben ifadesini:)

GokhanRS
29-05-2011, 09:37
böyle tipler önce dolandırır sonra özür dilemeye gelir bidaha dolandırır. dikkatli ol derim.

paranı iste, havale etsinler sonra mahkemeyede bildir ben paramı aldım. ceza almaktan korktukları için telefonumun parasını bana havale ettiler dekontu bu dersin. ama yinede dolandırıldığım için şikayetçiyim dersin. mahkeme paranı aldın diye belki onlardan sadece cihazın parasını talep etmez ama ceza alma ihtimali devam eder. sende para aldığını bildirdiğin için suç işlemiş olmazsın.

Onurkk06
29-05-2011, 09:46
paranı al biraz daha korkut bence benim de aynısı başıma geldi ps3 kutusunun içine ağırlık yapsın diye kağıt koymuş şerefsiz oğlu şerefsiz savcılığa fln da verdim takipsizlik cıktı

focus musty35
29-05-2011, 20:23
yarın aksama dogru ararım kendılerı aramassa ondan sonrakı gelısmelerı yazarım artık

Ümit
29-05-2011, 22:53
silivriden kimmis bu ya? anasinin babasinin adi soyadi varmi sizde? yada elemanin bi sorusturalim?

0M42
30-05-2011, 00:04
Eğer yine bir oyun değilse bence annesine babasına hürmet Allaha havale edin şerefsizi.Zararınızı talep edin ve alın mutlaka ve mutlaka ailesini yanınıza çağırın ve uzun dokunaklı bir konuşma yapın ama sakın yumuşak huylu olmayın yüzleri kızarsın emin olun bu savcılıktan çok daha iyi bir ders olacaktır onlara.Benim düşüncem de böyle.

SubieGuy
10-06-2011, 22:21
Çok merak ettim, bu arada sonuç ne oldu acaba?

Bende telefonla arayanın annesi bile olmayacağı hissiyatı uyandı da...

sedat s
11-06-2011, 08:30
hem parayı al hemde sıkayetını gerı cekme böle serefsızlere mustahak.. mahkemeyede bıldır aldım paramı gonderdıler sıkayetımı gerıc cekmem ıcın vsvvs. suurndur böle serefsızlerı