Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg Sökülmesi ve Sonrasındaki Prosedür?
Ruhsata işli bir lpg kitini söktürmek için gerekli olan resmi işlemler nelerdir..Ankara'da bu işi yaptırabilceğimiz bize fiyat ve işlem konusunda yardımı dokunucak tanıdık biyer var mı?
:D walla bende bole bısı arıyordum :D bılgısı olan varsa paylaşsın ..
benım duydugum .. tekrar projelenıp bıdaha vızeye gırıyoruz ruhsat yaprakları deısıyor .. tam acılımını bılen varsa yazsın arkadaslar bende sokturucem bılelım =)
:D walla bende bole bısı arıyordum :D bılgısı olan varsa paylaşsın ..
benım duydugum .. tekrar projelenıp bıdaha vızeye gırıyoruz ruhsat yaprakları deısıyor .. tam acılımını bılen varsa yazsın arkadaslar bende sokturucem bılelım =)
Sökme faturası da deniyor..Başka başka yerlere de onay varmış isimlerini kısatmışlar nereler olduğunu da anlamadım ben.Bakalım illaki bileni vardır :) Söktürmesi montajdan daha teferruatlı :)
olum bırak bu işlerini mis gibi bin ne sıkıntılı adamsın:D
arabayı değiştir daha iyi:D
mehmetRS
03-01-2012, 20:41
arkadaslar konuyu hortlatayım azda olsa.. bu işi nasıl kıvıracağız? Ben lpg yi bizim ustada söktürdm, zaten düz sistemdi, söküldü atıldı kenara, kimbilir tesisat nerde kimbilir.. muayeneye girmem gerekiyor ve tüv den demontaj projesi lazım denildi, makine mühendisleri odasından onaylatılacak bir projeymiş sanırım. nedir prosedürü? yakın zamanda yaptıran eden varmıdır acaba? Lütfen yardım..
arkadaslar konuyu hortlatayım azda olsa.. bu işi nasıl kıvıracağız? Ben lpg yi bizim ustada söktürdm, zaten düz sistemdi, söküldü atıldı kenara, kimbilir tesisat nerde kimbilir.. muayeneye girmem gerekiyor ve tüv den demontaj projesi lazım denildi, makine mühendisleri odasından onaylatılacak bir projeymiş sanırım. nedir prosedürü? yakın zamanda yaptıran eden varmıdır acaba? Lütfen yardım..
Bi projeciye gidin.Onlar sizin adınıza söküm faturası temin ederler.Bir de söküm projesi yapıp TSE'ye onaylatırlar.Siz proje ve faturayla muayeneye gidiceksiniz.Ek-1 belgesi ile.Muayeneden sonra eldeki tüm belgeler ile emniyete gidilecek tamamdır. Totalde 400 liraya maal etmiştm ben.AMa projeci 100lira eksik söylemiş proje fiyatını 500e maal olablir size :)
mehmetRS
03-01-2012, 21:01
e gidip tekrar lpg taktırsam daha mantıklı.. ruhsattı değişmeydi muayeneydim 800 lirayı buluyor zaten..
cuma günü karbüratörlü aracıma tartarini sistem takıldı 750 lira tuttu.
wordsman
03-01-2012, 21:17
yaw niye sökmek istiyorsunuz ki? memnun değilseniz, sökün sigortasını benzinde kullanın,
e gidip tekrar lpg taktırsam daha mantıklı.. ruhsattı değişmeydi muayeneydim 800 lirayı buluyor zaten..
Totalde 400-500e maal olur.Sadece proje 250 olması lazım. Yanlış anlaşıldı galiba :)
mehmetRS
03-01-2012, 21:52
yaw niye sökmek istiyorsunuz ki? memnun değilseniz, sökün sigortasını benzinde kullanın,
sökmek istemiyoruz, söktük zaten zamanında.. yanii üzerinden biraz zaman gecti aslında. :) şu an sökecek olsak zaten vazcaymıştımda :)
Ağırlığı ,motor altındaki fazlalıklar.Pipodan dolayı geriden işeyen enjektörler veya delinmiş emme. Çift soket şeklinde yapılmayanlarda kesilen istenmiyen kadar kablo vs.. Kafaya takılırsa söküyorsun işte :)
mehmetRS
03-01-2012, 22:07
bendekine düz takmışlardı, allahtan kelebekten hemen öncesine boruya acmıslar deliğide kurtardık plastik boru üzerindeki delikle :)
bendekine düz takmışlardı, allahtan kelebekten hemen öncesine boruya acmıslar deliğide kurtardık plastik boru üzerindeki delikle :)
Bende brc my07 kit vardı.Adamlar kaliteli takmış.Pipo, çift soket ve plug&play beyin.Kesme delme yok harikaydı sökerken üzüldüm :D
GokhanRS
03-01-2012, 22:17
sökme faturası ve sökme projesi isteniyor. bunuda lpgci hallediyor. sadece fatura yeter diye bilir yetmez. tse li lpg sökme projesi lazım mühendis imzası lazım. herhangi bir lpg ciye git.
mehmetRS
05-01-2012, 19:52
sökme faturası ve sökme projesi isteniyor. bunuda lpgci hallediyor. sadece fatura yeter diye bilir yetmez. tse li lpg sökme projesi lazım mühendis imzası lazım. herhangi bir lpg ciye git.
eyvallah Gökhan, gittim hali hazırda duran kiti taktırdım tekrar öyle girdim muayeneye
AliGizda
05-04-2016, 15:26
Konuyu hortlatıcam ama benim Corsa' da sıralı sistem LPG var, söktürmek istiyorum. Prosedür paylaşılmış ama şu an ne kadar patlar bilen eden varmı?
Bir de egzos sol tarafta ve LPG tankımda solda fakat dolum ağzı sağ tarafta, bu muayenede sorun yaratır mı?
söktürmek taktırmaktan daha zor diyolar hep::)
AliGizda
05-04-2016, 15:32
söktürmek taktırmaktan daha zor diyolar hep::)
Aynen bana da hep öyle dediler ve korkuttular fakat LPG beynim arızalanmış ve komple tesisat değişicek dediler 800 TL gibi bir rakam çıkardı usta, 800 TL ona verene kadar söktürürüm daha iyi dedim ama, bakalım. Mayıs ayında muayene var o zamana kadar halletmem lazım.
noelbaba
05-04-2016, 16:47
bende isletmemistim 2 ay kaldi muayneme. Uzun suredirde kullanmiyorum lpgyi sokturecegimde arada kaldim. Isletmedigim icin direk sokturupmu gideyim muayneye yoksa gecmise donuk fatura alip isletip muayneye girip daha sonra sigortasinimi sokeyim?
AliGizda
06-04-2016, 07:13
bende isletmemistim 2 ay kaldi muayneme. Uzun suredirde kullanmiyorum lpgyi sokturecegimde arada kaldim. Isletmedigim icin direk sokturupmu gideyim muayneye yoksa gecmise donuk fatura alip isletip muayneye girip daha sonra sigortasinimi sokeyim?
Daha kullanmayacaksanız bence sökün gitsin. Satarken artı olur aslında ama işletmesi muayene tüp sızdırmazlık vs uğraşması cabası. Bende sökmeyi düşünüyodum ama benzinde 40 kuruşun üstünde yakıyor yeniden tüpe geçiş yapacağım sanırım.
noelbaba
06-04-2016, 07:46
Daha kullanmayacaksanız bence sökün gitsin. Satarken artı olur aslında ama işletmesi muayene tüp sızdırmazlık vs uğraşması cabası. Bende sökmeyi düşünüyodum ama benzinde 40 kuruşun üstünde yakıyor yeniden tüpe geçiş yapacağım sanırım.
valla dogru diyorsunuzda bu lpg denen illet arabayi mahvediyor. goz gore gore arabaya eziyet cektiriyoruz. Insanlar arabaya binince tedirgin oluyor hadi insanlari gectim binmeyiversinler de hanim bile devamli patlamaz dimi bu diyor : ) hani kis aylarinda arabanin sabahlari ve gun icerisinde verdigi sacma tepkileri konusmuyorum bile. 2 gunde bir 50tl benzin aliyorum en azindan kafam rahat ama yazinda hep uzun yol yaparim 110 liraya antalyaya gittigimi bilirim : )
dragstar
06-04-2016, 09:47
söktkden sonra aracı tekrar projelendirip tuv e gidip tespit yaptırmak gerekiyor yani lpg taktırırken ne yapıyorsa yine aynısı yapılıyor
AliGizda
06-04-2016, 10:15
valla dogru diyorsunuzda bu lpg denen illet arabayi mahvediyor. goz gore gore arabaya eziyet cektiriyoruz. Insanlar arabaya binince tedirgin oluyor hadi insanlari gectim binmeyiversinler de hanim bile devamli patlamaz dimi bu diyor : ) hani kis aylarinda arabanin sabahlari ve gun icerisinde verdigi sacma tepkileri konusmuyorum bile. 2 gunde bir 50tl benzin aliyorum en azindan kafam rahat ama yazinda hep uzun yol yaparim 110 liraya antalyaya gittigimi bilirim : )
:) Anlıyorum abi, kış aylarında patlatma yapıyor ama ben ona çözümü benzinde daha çok giderek çözmüştüm. Vallahi bende geçen depoyu fulledim, 400 km yapmıycak utanmasa :) Gerçi İstanbul trafiğinde normal ama 20 kuruş yakan arabadan indikten sonra koyuyor :)
@dragstar alıntı yapmayı unuttum :)
Maliyet konusunda bilgin varmı?
Arkadaşlar lpg söküm prosedurunde değişiklik varımdır? Güncel maliyet bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar lpg söküm prosedurunde değişiklik varımdır? Güncel maliyet bilgisi olan var mı?
http://www.techturkey.com/forum/genel_teknik/226413-lpg_sokum_proseduru_ve_proje_cizdirme_hk_yardim.ht ml
bende son durum bu şekildeydi