PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iphone 4 sinyal sorunu hakkında

Chatin
29-05-2011, 00:37
iphone 5 için beklemekteydim ama bu süreç uzayacak gibi duruyor. olur da iphone 4 alırsam da bumper ile kullanmak istemiyorum. sizlere 2 kücük sorum var

- öncelikle sinyal sorunu yaşıyor musunuz? sonralıkla bilenler için bu sinyal sorunu yazılımsal mı donanımsal mı? yazılımsal ise 4.3.3 ile bu sorun kalkıyor mu?

- iphone satanlar veya yine bilgisi olanlar için, kalın kutuda olan iphone 4 lerde ki sanırım ilk iphone 4 ler bu sinyal sorunu oluyor ama ondan sonra iki farklı kutuda gelmeye başladı ki gördüm bu kutuları cidden son gelen parti incecik. işte bu son 2 ince kutuda gelenlerde sinyal problemi yok dendi. bu doğru mu?

emre|
29-05-2011, 00:40
4.0.1 kullanıyorum turkcell ile..herhangi bi şekilde bumper ihtiyacıda yaşamadım sinyal sorunuda..sadece jailbreak ten oluşan sim hatası oldu ilk alğmda o kadar.şu an hiç bi sıkntısı yok

semprimena
29-05-2011, 01:19
Al kullan hocam sıkıntı yok. İos 4.2.1 den sonra gevey kullananların bazıları sıkıntı yaşıyor oda dediğiniz ilk parti iphone'larda.

EM-RE
29-05-2011, 01:26
Ben ilk aldigim zaman baya oldu sknti yasadim ilk bir hafta, bumper aldim aylardr sknti yasamiyorum gecen gun 1 2 gun cikarttim bakiyim napicak diye hic sknti cikartmadi ama cizilmesin diye geri taktim bumperi,bumperla sorun olsada cozuluyor fakat o incecik telefonu kalinlastirmasi hos degil...onun disinda bir skntisi yok.

Chatin
29-05-2011, 01:30
Ben ilk aldigim zaman baya oldu sknti yasadim ilk bir hafta, bumper aldim aylardr sknti yasamiyorum gecen gun 1 2 gun cikarttim bakiyim napicak diye hic sknti cikartmadi ama cizilmesin diye geri taktim bumperi,bumperla sorun olsada cozuluyor fakat o incecik telefonu kalinlastirmasi hos degil...onun disinda bir skntisi yok.

telefonu ne zaman aldınız ve yazılımın sürümü nedir?

Şahan
29-05-2011, 01:44
hemen hemen ilk çıktığı andan itibaren kullanıyorum, turkcellden almıştım, jailbreak de var..hiçbir sorun yaşamadım gönül rahatlığı ile alabilirsin..

EM-RE
29-05-2011, 01:56
telefonu ne zaman aldınız ve yazılımın sürümü nedir?

İsin dogrusu ben aldim 1 ay sonra filan turkcelle dustu.surum konusunuda pek anlamiyorum fazlada kurcalamiyorum.benim icin en buyuk özelligi net ve mailler onun disindaki oyunmus filan pek ilgilendirmiyor acikcasi ama surumunu hic guncellemedim,yurtdisindan pasaport kaydi yaptirarak almistim.

redbaron
29-05-2011, 02:22
iphone 4 kullanıyorum 2 aydır donanımsal unlock ile.amerikadan alınma ilk versiyonlardan biri 4.1 yüklü.güncelleyebilme ihtimalim olmasına ragmen simdilik güncellemedim. Hic bir sekilde sinyal sorunu yasamadım. 3g acıkken bazen sinyal seviyesi 3 e 2 ye azalabiliyor fakat 1 e düsse dahi ses kalitesinde bir sorun yok, 3g kapalıyken hep full cekiyor zaten.sinyal sorunu olayı bence abartma yada karalama, ilk cıkan versiyonda varmıs galiba sonrakilerde duymadım,birde jailbreak yapınca 4.3.3 te tek bara düsüyormus oda jailbreak yazılımından dolayı sonra üstüne bir yazılım daha kurunca geciyormus... iphone 5 hala net degil,cıkar cıkmaz ertelerler apple a güven olmaz, bence iphone 4 ün ekmegini yemeden iphone 5 cıkmayacak zaten cıkarsada eylülden erken cıkmaz ... iphone 5 cıksada hemen piyasada olmaz,stok bitti, yok yazılım unlock bekle falan derken bir 6 ay daha beklenir yani kısacası 1 sene gecer.O yüzden bence simdi iph4 alın , iph5 alınca satarsınız fazla bi zararda etmezsiniz.

Low-Rider
29-05-2011, 03:11
çetin çevremde kimsede yok öyle bir sorun

eski telefonum 5800 nerelerde çekmiyorsa ip4'te aynı yerlerde çekmiyor

basar13
29-05-2011, 03:17
Sorun yok devam...

istersen 1550 tl ye sifir BEYAZ 16 gb sim free pasaport kayitsiz ?? :)

TolgaEsentepe
29-05-2011, 09:44
kutusunun fotoğrafı varmı

basar13
29-05-2011, 10:03

pm attim............

Tunacan
29-05-2011, 10:14
Çetin, iphone 4 sürüm 4.3.3 kullanıyorum. Jail break yapmadım. Sorunsuz kullanıyorum..

Chatin
29-05-2011, 10:48

tolga bunu pm le yazsana . zaten beyaz yeni çıktı ne kutusu? bu kutu olayı siyahlar için geçerli.

Çetin, iphone 4 sürüm 4.3.3 kullanıyorum. Jail break yapmadım. Sorunsuz kullanıyorum..

eyvallah. yukarıda okumuşsundur 4.3.3 için jb den sonra sapıtmalar olduğuna dair bir bilgi var o yüzden mi yapmıyorsun?

basar13
29-05-2011, 10:56
jail break gerek yok sim kilitsiz ingiltereden alinma sifir beyaz 16 gb iphone 4

B.Battal
29-05-2011, 10:57
Arada bir çok nadir çekmediği oluyor ama ben onu Vodafone'a mal ediyorum

SifirinciMurat
29-05-2011, 11:05
Anten olayı donanımsal. Sadece alt köşedeki ek yerinin tam üzerine dokunursan oluyor, dokunmazsan problem yok. Tam oraya 1cm şeffaf folyo yapıştırırsın ne belli olur ne de bumper gerektirir. Anteni farklı dediklerin muhtemelen Verizon iPhone'lar. Onların da desteklediği şebeke frekansları buradakilerden biraz farklı.

Sonuç olarak dert edecek bir şey yok, her telefonun anten performansını düşüren belli bir hassas noktası vardır. Konu Apple olunca bu durum gereğinden fazla büyütüldü o kadar.

Chatin
29-05-2011, 11:15
jail break gerek yok sim kilitsiz ingiltereden alinma sifir beyaz 16 gb iphone 4

yanlış bilmiyorsam simlock ayrı jailbreak ayrı basar.

Arada bir çok nadir çekmediği oluyor ama ben onu Vodafone'a mal ediyorum

yazılım versiyonu nedir? ve ilk çıkan kalın kutulardan mı?

Anten olayı donanımsal. Sadece alt köşedeki ek yerinin tam üzerine dokunursan oluyor, dokunmazsan problem yok. Tam oraya 1cm şeffaf folyo yapıştırırsın ne belli olur ne de bumper gerektirir. Anteni farklı dediklerin muhtemelen Verizon iPhone'lar. Onların da desteklediği şebeke frekansları buradakilerden biraz farklı.

Sonuç olarak dert edecek bir şey yok, her telefonun anten performansını düşüren belli bir hassas noktası vardır. Konu Apple olunca bu durum gereğinden fazla büyütüldü o kadar.

teşekkürler bilgi icin. işte bu olay daha çok kalın kutulularda oluyormuş. ki dün arkadaşım darty den 1800 liraya almış. hem de genpa garantili 2 yıl. bir baktım o kalın kutu.

Quantum
29-05-2011, 11:56
ip4 32gb 4.3.3 JB li..
çekmeme gibi bir sorunu geçtim, sinyal zayıflığı bile olmuyor 3g ile heryerde full çekiyor..
jb de sinyal zayıflığı oluyor diyen ya sizi yanlış yönlendiriyor ya da yaptığı jb de sorun var.

Q.

onursumer
29-05-2011, 12:15
nisan ayında aldım birtane turkcell den kontratlı gerçi kardeşime hediye ettim ama

çekmeme gibi bir sorunu yok tek sıkıntı kardeşimin şikayeti eline alıp 1 saat falan bırakmazsa ısınıp kapanıp açılıyor :D

can_ksk
29-05-2011, 13:03
iphone 5 değil de iphone 4gs çıkabilir diye düşünüyorum...

gökh@n_gr
29-05-2011, 13:48
ben geçen hafta aldım 4.3.3 şu anda.sinyal sorunu yok bende ayrıca çok memnunum iyi ki almışım diyorum:) tavsiye ederim

B.Battal
31-05-2011, 16:27
yazılım versiyonu nedir? ve ilk çıkan kalın kutulardan mı?

.

eveet kalın kutulardan ios 4.2.1 var